@criuser said in CITROËN FORUM:
@caro-0 said in CITROËN FORUM:
Καλημέρα σας, σας διαβάζω χρόνια αλλά δεν έχω γράψει ποτέ.
Με τους περισσότερους ταυτίζομαι σε πολλά, με lap, fani, Gato (το έχουμε χάσει) , piloritis κτλ.
Έχοντας στην κατοχή citroen c3 1.2 110 (αυτόματο) του 2017 με πολύ προσεκτική χρήση (max λαδιών έχει γίνει στα 12.500χλμ) και φροντίδα, θέλω να πω ότι έχετε απόλυτο δίκιο για τους puretech (όχι ο cruiser).
Θα το πουλήσω πρώτα και μετά θα ανοίξω το στόμα μου!
Ο πιο αναξιόπιστος κινητήρας που έχω οδηγήσει μακράν!!
@caro-0 said in CITROËN FORUM:
Έτσι είναι, αλλά για έξω το setup της ανάρτησης είναι κουραστικό, είναι πολύ μαλακή σε σημείο που κουράζει σε καμπές (όχι με μεγάλη ταχύτητα) με τις πλεύσεις και την ανασφάλεια που σου δημιουργεί αλλά και σε ανωμαλίες, το συνεχές πάνω κάτω (νιώθεις συνεχώς να βυθίζεται και να μουτρωνει σε φρένα, το ανάποδο γίνεται και στο ξεκίνημα).
Μπαίνεις σε άλλα αυτοκίνητα που είναι πιο solid, και είναι λιγότερο κουραστικά όσο κι αν ακούγεται περίεργο.
Για το πρώτο, η άποψη μου μετά από 10 σιτροέν που έχω από το1987, 3 εκ των οποίων έχω τώρα και ενός πεζώ, αλλά και άλλα 10 γνωστών συγγενών και φίλων χωρίς προβλήματα, καταλαβαίνεις ότι η θέση μου δεν μπαίνει σε σύγκριση με την άποψη οποιουδήποτε ευκαιριακού χρήστη.
Για τον κινητήρα σου έχω την εμπειρία ενός 3 αιρκρος που από το 2019 έως το 2021 έκανα 50000 χλμ. Δεν έκανα κάτι εκτός από το σέρβις, δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Συγγενής έχει το 3 με τα 82 άλογα από το 2017, επίσης χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αλλά όταν σε ενοχλούν οι κλίσεις στις στροφές, η πραγματικότητα είναι ότι αγόρασες λάθος αμάξι.
Η Σιτροέν φημίζεται για την άνεση της που όντως υπάρχει, αλλά θέλει τον τρόπο της οδήγησης της, που μπορείς να πηγαίνεις γρήγορα και άνετα.
Προφανώς δεν αρέσει σε όλους αυτό, για αυτό υπάρχουν διάφορες σχολές.
Δεν αμφισβητώ ότι ο κινητήρας αυτός έβγαλε προβλήματα σε αρκετούς για αυτό και οι ανακλήσεις και οι δωρεάν επισκευές.
Οντως δεν ήταν τόσο αξιόπιστος όσοι οι προηγούμενοι ατμοσφαιρικοί και η σιτροέν, μετά την επίσης αποτυχημένη προσπάθεια να συνεργαστεί με την μπεμβέ σε ένα τούρμπο κινητήρα, στο κυνήγι της μείωσης των κυβικών που είχε ξεκινήσει η βάγκ, δεν πέτυχε αυτό που είχε με τους ατμοσφαιρικούς.
Τώρα πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό των αστοχιών είναι άγνωστο.
Σίγουρα παίζουν ρόλο διάφορα πράγματα, όπως τα λάδια, ο τρόπος κίνησης ή άλλα πράγματα που δεν έχουν ξεκαθαρίσει.
Προφανώς λοιπόν το αμάξι αυτό δεν ήταν για σένα. Υπάρχουν άλλες επιλογές που θα σου αρέσαν περισσότερο.
Αντίθετα για μένα που πριν μπω στην σιτροέν το 1987, είχα γκόλφ, που ήταν η επιτομή της αναξιοπιστίας, ενώ και άλλα γερμανικά και πολύ ακριβά που βρέθηκαν στα χέρια μου μέσω λήζινγκ είχαν θέματα, οπότε εγώ παραμένω φαν της σιτροέν.
Δεν μιλάω για όλο τον όμιλο της Στελλάντις, γιατί εκεί οι φιλοσοφίες είναι διαφορετικές σε κάθε μάρκα.
1ον δεν είπα ότι δεν είναι για μένα, απλά απήντησα στον fani σχετικά με την ανάρτηση στον ανοιχτό δρόμο, του είπα την άποψη μου.
2ον σίγουρα έχετε κάνει ένα googlarisma ή ακόμα μια αναζήτηση και στο youtube και έχετε δει τι γίνεται με τον puretech
3ον όταν στην πιο γνωστή αντιπροσωπεία citroen στην Ελλάδα τους μίλησα για αυτό και ότι με φροντίδα και προδερμ από τις 82.000km καίει λάδια η απάντηση ήταν, και πολύ άργησε
4ον το αυτοκίνητο φορούσε 0-30w total ineos, όταν πριν 2 χρόνια ξεκίνησε να καίει λάδια και πήγα για service μου είπαν ότι η οδηγία είναι πλέον 0-20w από την PSA (γελάνε και τα τσιμέντα) και από πέρυσι η PSA με νέα οδηγία βάζει τα 5-30w total RCP. ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΏ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΆ ΕΤΑΙΡΊΑ;
5ον είχε γίνει προληπτική αντικατάσταση του ιμάντα εκκεντροφορων (δεν πλήρωσα κάτι αλλά πίεσα πολύ) πριν σκάσει όλο αυτό αφού μου πέταξε η εφαρμογή ότι υπάρχει ανάκληση (χωρίς να φαίνεται τι ακριβώς) και είχα παρακολουθήσει χρόνια πριν γαλλικά φόρουμ τα οποία όταν τα έλεγα στον αρχιμηχανικο (να πληρώσω με δικά μου χρήματα για αντικατάσταση) μου έλεγε ότι όλα καλά κτλ κτλ. Ποιο λαμπρό μυαλό σκέφτηκε να βάλει τον λαστιχενιο ιμάντα μέσα στο καυτό λάδι; (νομίζω η Ford αν θυμάμαι το είχε ξεκινήσει)
6ον εκφράζω καθαρά προσωπική άποψη που βασίζεται στην εμπειρία μου ως κάτοχος του αυτοκινήτου με 92.000km έως τώρα