-
Τελικά ο περιστροφικός μοχλός έχει όντως προβληματική αίσθηση ή ο "αναγνώστης από το χουριό" είναι ιδιότροπος??
-
@cirus said in MG3 Hybrid+ 2024:
@panick-0 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Δεν το έχω οδηγήσει και δεν έχω άποψη αλλά θέλω να πω κάτι γιατί βλέπω κρίνεται πολύ αυστηρά.
Επίσης μια χαρά γρηγορο είναι .. Η καταναλωση του παραμένει παρα πολύ καλή ...
Εγώ αν εψαχνα υβριδικο ΟΥΤΕ ΚΑΝ θα πήγαινα από την toyota να δω το yaris...
...ΠΟΛΥ παραπάνω αυτοκίνητο το MG από το yarisβρηκατε 2-3 μειονεκτήματα που όντως υπάρχουν και πάτε να το βγάλετε μάπα. Ε ΟΧΙ δεν είναι ετσι
Νατος ο fordάκιας είδατε πως τον τσίμπησε τον ιο , ξέρω τι λεω ...
Βέβαια η περίπτωση είναι βαριά -που να το οδηγήσει κιόλας- και δυστυχώς δεν θέλει τον εμβολιασμό με "toyota αντισώματα" -
Στα τουοτα υβριδικά, ο υπόλοιπος κόσμος αγοράζει διλιτρα και 2.4λτ, έχουν 0-100 στα 7" κλπ
Εδώ...Γιαρις.
-
Κάτι συμβαίνει με τη συνδυαστική ροπή που ανακοίνωσε το drive στη δοκιμή του. Γράφει για 425 νμ. . Αλλά δίνει 250 ο ηλεκτρικός και 128 ο κεκ, άρα ακόμη και αν αθροίζονται γραμμικά και έχουν το μέγιστο στο ίδιο σημείο, έχουμε 128+250=378 νμ. Κάτι τρέχει λοιπόν.
Επίσης, δε γνωρίζουμε στο σημείο της μέγιστης συνδυασμένης ισχύος πόσα συνεισφέρει ο κάθε κινητήρ. Ούτε και αν είναι Φιξ αυτή η αναλογία ή εξαρτάται από άλλους παράγοντες όπως το % soc.
Συνολικά σαν πρόταση φέρνει γκάζι στην κατηγορία, αλλά με μερικά αλλά... Το σίγουρο είναι ότι ταρακούνησε τα νερά.
Ίδωμεν. -
@dstou said in MG3 Hybrid+ 2024:
Κάτι συμβαίνει με τη συνδυαστική ροπή που ανακοίνωσε το drive στη δοκιμή του. Γράφει για 425 νμ.
425 δεν έχει με τίποτα!! Δεν θα μπορουσε να ξεκινήσει με 43 κιλά ροπή!! Εχω οδηγήσει αμάξια με τέτοια θηριώδη ροπή - εεεε καμία σχέση!
@dstou said in MG3 Hybrid+ 2024:
Το σίγουρο είναι ότι ταρακούνησε τα νερά.
101% και ειναι εξαιρετική πρόταση και μακάρι, για να ξυπνήσουν και μερικοί κατασκευαστές ακόμα!
-
Δεν γίνεται να αθροίσουμε την ροπή α+β=γ γιατί η έξοδος του κινητήρα και η έξοδος του ηλεκτροκινητήρα είναι σε άλλους άξονες και υπάρχουν σετ γραναζιών ενδιάμεσα που αλλάζουν τα νούμερα.
-
Με πάνω απο 130 πάει?σε ένα ταξίδι αντεχει η μπαταρία.στο βουνό θα ψοφήσει?Το e tech είναι αξιόπιστο?Η θα μάστε συνεργείο όπως με τα γαλλικά να ψάχνει ο συνέργειας τι έχει?
-
@wantone said in MG3 Hybrid+ 2024:
Μονο αν εχεις εναν μεγαλο κινητηρα με 3000 κυβικα και τουρμπο εχεις την ροπη για να επιταχυνεις πανω απο τα 80 χμω σε εντονη ανηφορικη στην εθνικη.
Θέλω να πιστεύω ότι εννοείς 180 και όχι 80...
@monman2 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Οπoτε θα είμαι αριστερή λωρίδα προσπερνώντας νταλίκες και διάφορους αργούς χωρίς να ενοχλώ ιδιαίτερα τον πχ real zeus με το σοσιαλιστικό saab 20 Turbo που θα αντιλαμβάνεται την φιλότιμη προσπάθεια και δεν θα παίζει φώτα
Χαχαχα!!!
Θα είμαι ευγενικός και όταν βλέπω αυτοκίνητο να πηγαίνει με 160+, ειδικά σε ανηφόρα, σέβομαι. Βέβαια ο @red_monster και ο @stefan147 μπορούν να μας δικάσουν άνετα με τα άλογα που έχουν (αν και ο φίλος red έχει κόφτη στα 200, οπότε εκεί θα τον κερδίσω, χεχε),@monman2 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Ο real zeus τώρα με το προέλευσης ΚΚΚ MG δηλ θα πεταχτεί μπροστά στην εκκίνηση και μετα θα ενοχλεί το YC που θα του παίζει φώτα ;
Πραγματικά ρε Τάσο μου, με χαλάει πολύ η τελική των 160 στα περισσότερα ηλεκτρικά. Οπότε παραμένω στο Saab, με τα 230+ τελικής.
-
Μάλλον αθροίζουν τις ροπές από τους δύο ηλεκτροκινητήρες μαζί και του θερμικού, ίσως με την λογική έχουμε ένα σύστημα που συνολικά παράγει τόσα, όχι ότι απαραίτητα βγαίνουν αυτά στους τροχούς, κάπως έτσι.
-
Λατρεύω τις ανηφόρες, είναι ευκαιρία να προσπεράσεις με άνεση. Ειδικά η μεγαλη με τα διόδια της Ελευσίνας είναι η αγαπημένη μου. Το πρόβλημα είναι οι κατηφόρες, όπου αυτοκίνητα «κουβάδες» , ας μου επιτραπεί η έκφραση, μαζεύουν χιλιόμετρα, αφού το έχουν σανιδωσει οι οδηγοί τους, χωρίς όμως να έχουν το στήσιμο ή τη συντήρηση - ελαστικά να υποστηρίξουν αυτές τις ταχύτητες.
Αριστερή λωρίδα στις ανηφόρες, μεσαία ή δεξιά στις κατηφόρες. -
@realzeus said in MG3 Hybrid+ 2024:
Θέλω να πιστεύω ότι εννοείς 180 και όχι 80
Και εγώ αυτό σκέφτηκα μόλις το διάβασα.
Ακόμη και ένα ατμοσφαιρικό με 115-120 άλογα με σπάσιμο 4ης σε 5η θα ανέβει με 140-160 και την πιο απαιτητική ανηφόρα της ΕΟ.
-
@vagkirk said in MG3 Hybrid+ 2024:
@realzeus said in MG3 Hybrid+ 2024:
Θέλω να πιστεύω ότι εννοείς 180 και όχι 80
Και εγώ αυτό σκέφτηκα μόλις το διάβασα.
Ακόμη και ένα ατμοσφαιρικό με 115-120 άλογα με σπάσιμο 4ης σε 5η θα ανέβει με 140-160 και την πιο απαιτητική ανηφόρα της ΕΟ.
ειναι θεμα σχεσεων, θα ανεβει ναι αλλα δεν θα μπορει να επιταχυνει σβελτα.
-
@dimsabas said in MG3 Hybrid+ 2024:
Το έχουμε κάνει δοκιμή κι εμείς:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-mg3-hybrid-ikano-kai-thrasy
Γραφετε:
Από την άλλη βέβαια, η άνεση με την οποία πιάνει χιλιόμετρα και τα κρατά, π.χ. στον αυτοκινητόδρομο είναι αξιομνημόνευτηΤο πήγατε δλδ στο φάσμα των 120-140 και δεν έκοψε καθόλου;
-
@chris__7 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Με πάνω απο 130 πάει?σε ένα ταξίδι αντεχει η μπαταρία.στο βουνό θα ψοφήσει?Το e tech είναι αξιόπιστο?Η θα μάστε συνεργείο όπως με τα γαλλικά να ψάχνει ο συνέργειας τι έχει?
Αυτά πρώτα τα αγοράζεις και μετά μαθαίνεις!... Η ζωή θέλει ρίσκο!
-
@dettol said in MG3 Hybrid+ 2024:
Λατρεύω τις ανηφόρες, είναι ευκαιρία να προσπεράσεις με άνεση. Ειδικά η μεγαλη με τα διόδια της Ελευσίνας είναι η αγαπημένη μου. Το πρόβλημα είναι οι κατηφόρες, όπου αυτοκίνητα «κουβάδες» , ας μου επιτραπεί η έκφραση, μαζεύουν χιλιόμετρα, αφού το έχουν σανιδωσει οι οδηγοί τους, χωρίς όμως να έχουν το στήσιμο ή τη συντήρηση - ελαστικά να υποστηρίξουν αυτές τις ταχύτητες.
Αριστερή λωρίδα στις ανηφόρες, μεσαία ή δεξιά στις κατηφόρες.Και γω το ίδιο ακριβώς. Στις ανηφόρες προσπερνάω πολυ πιο εύκολα
-
@tkin73 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Γραφετε:
Από την άλλη βέβαια, η άνεση με την οποία πιάνει χιλιόμετρα και τα κρατά, π.χ. στον αυτοκινητόδρομο είναι αξιομνημόνευτηΤο πήγατε δλδ στο φάσμα των 120-140 και δεν έκοψε καθόλου;
Δεν έχω ιδέα.
-
@panick-0 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Δεν το έχω οδηγήσει και δεν έχω άποψη αλλά θέλω να πω κάτι γιατί βλέπω κρίνεται πολύ αυστηρά.
Συμφωνώ για το κάθισμα πίσω που δεν είναι διαιρούμενο και όντως είναι μεγάλη έλλειψη.
Και τελικά από ότι καταλαβαίνω τα 200 HP είναι πιο πολύ για εντυπωσιασμό και το δέχομαι. Και ο χώρος αποσκευών δεν είναι τεράστιος .
Το υβριδικό σύστημα δεν είναι καθόλου εξελιγμένο από ότι βλέπουμε όπως στην Toyota.
Αλλά ρε παιδιά σε ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ και με μια πολύ καλη κατανάλωση (σύμφωνοι όχι κορυφαία αλλά πολύ καλη) που έχει και με τόσο πλούσιο εξοπλισμό και μια καλή ομολογουμένως συμπεριφορά όπως έγραψε ο Φανης είναι για μένα προσωπικά ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε μικρό οικονομικό αμάξι.
Το Yaris μπορεί να παραμένει καλύτερο σε οικονομία και πιο έξυπνο σύστημα hybrid που δουλεύει σε αρμονία άλλα πέραν τούτου το mg είναι ένα πολύ πιο πλούσιο αμάξι με μεγαλύτερους χώρους και πολύ πιο πλούσιο εξοπλισμό . Δεν μπορώ να φανταστώ το εαυτό μου να είχα να διαλέξω μεταξύ αυτού με τα οποία μειωνεκτηματα σωστά αναφέρονται και του Yaris και να κατέληγα στο Toyota.
Νομίζω είναι μακράν η καλύτερη πρόταση σε μικρό αμάξι στην κατηγορία του. Θα έλεγα υπερπλήρες αν δεν έλειπε το διαιρούμενο πίσω αλλά μέχρι εκεί
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ του VFM είναι
Eχουμε ενα αυτοκινητο πολης κατα βαση χωρις ιδιαιτερη πρακτικοτητα στο πισω καθισμα, με μια ιπποδυναμη που στα χαρτια κανει για 0-100, σε παρατεταμενο γκαζε σε αφηνει στα κρυα του λουτρου να σε περνουν τα υβριδικα ΤΟΥΟΤΑ και με καταναλωση στην πολη μεγαλυτερη απο αυτα.
Εχουμε μια πολυ δελεαστικη τιμη με πολυ πλουσιο εξοπλισμο σε ενα οχημα με μηδενικο brand name ( αυτοι που θυμουνται τα νεα μοντελα της παλιας MG οδευουν στην συνταξη πια αν δεν βγηκαν ηδη ) ενα εντελως νεο και αδοκιμαστο υβριδικο συστημα αλλα με μεγαλη εγγυηση αν και για εμενα η μεγαλη εγγυηση δεν λεει τιποτα. Γιατι αν σε τρεχει καθε 3 και λιγο στο συνεργειο για μια αναβαθμιση, μια βλαβουλα, μια αστοχια, ενα κολλημα, κλπ να τα βρασω τα 7 χρονια. Μεγαλη εγγυηση σημαινει piece of mind κι οχι να περιμενεις καθε μερα τι νεο θα βγει.
Παραμενει μια καλη επιλογη για εταιρικο που ο,τι και να γινει εχεις αμαξι αντικαταστασης, αλλα θα ηθελα πραγματικα να δω ποσοι θα βαλουν το χερι στην τσεπη και αν δωσουν τα 23 χιλιαρικα που ζηταει
καλα πολύ πιο πρακτικο είναι από το yaris που ανοιγουν οι πορτες 5 μοίρες και εχει πολύ καλυτερους χώρους για επιβάτες και χωρους γενικά. ΜΟΝΟ το μη διαιρούμενο δεν το κάνει χειρότερο από το yaris . Πολύ πιο πρακτικο overall από το yaris θα έλεγα. Ξαναλέω συμφωνω για το πίσω διαιρούμενο οτι είναι έλειψη αλλα οχι και χειροτερο από το yaris σε πρακτικότητα.
Επίσης μια χαρά γρηγορο είναι (πιο γρήγορο από το yaris) ασχετως που τα διαφημιζόμενα 200 αλογα απέχουν από την πραγματικότητα. Η καταναλωση του παραμένει παρα πολύ καλή για όχημα και ας χάνει από τα toyota που έχουν πολύ καλύτερο συστημα. Δεν είναι στα μείον του η κατανάλωση όπως πάτε να του φορτώσετε όυτε οι επιδόσεις του είναι κακές
Συμφωνούμε στον πλούσιο εξοπλισμό διαφωνούμε στο μηδενικό brand name και στην εγγυηση. Λέει πάρα πολλα η μεγάλη εγγύηση και για να χαλαρώσει τον αγοραστή και για μεταπώληση αν το πουλήσεις πριν από τα 7 χρόνια και σε πολλά αλλα οπότε και σε αυτό διαφωνω κάθετα. Η SAIC (στον ομιλο της είναι η MG) είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στις κινέζικες εταιρίες όχι κάποια μικρή και ασήμαντη που φοβάσαι μην κλείσει ξαφνικα, οπότε ουτε αυτό ισχύει.
Εγώ αν εψαχνα υβριδικο ΟΥΤΕ ΚΑΝ θα πήγαινα από την toyota να δω το yaris. Προτιμω τα πολλα παραπάνω που παίρνεις με το MG και θα τα έδινα σιγουρα εναντι του πολύ μικρού σε χώρους και πρακτικότητα yaris που απλά έχει την καλύτερη κατανάλωση από όλα. Το MG εχει χειρότερη και από το Yaris και από το νεο swift αλλα παρολα αυτά και το πιο απλό συστημα εχει πολύ καλή καταναλωση overall. ΠΟΛΥ παραπάνω αυτοκίνητο το MG από το yaris
βρηκατε 2-3 μειονεκτήματα που όντως υπάρχουν και πάτε να το βγάλετε μάπα. Ε ΟΧΙ δεν είναι ετσι
"Παμε να του φορτωσουμε";
"Βρηκαμε";Μηπως τα εχεις μπλεξει λιγο;
Εγραψα την γνωμη μου για ενα νεο μοντελο δεν καταλαβαινω γιατι με τσουβαλιαζεις; Δεν εκφραζω αλλου γνωμη μονο την δικη μου κι αν εσυ θα το αγοραζες εγω ουτε στα μισα λεφτα!Η μονη περιπτωση να το παρω θα ηταν ως εταιρικο αφου θα ειχα την ασφαλεια της αντικαταστασης οποτε ειχε θεμα και αν το παρεις εσυ και καμποσοι αλλοι, και γραψετε τις εμπειριες σας, ωστε να αγορασω την επομενη γενια που θα εχει λυσει τα οποια θεματα.
Οσο για την SAIC που εχει την MG και το ποσο μεγαλη εταιρια ειναι, στο νημα του MG4 υπαρχει κατοχος που δεν ειναι και πολυ ευχαριστημενος απο την αντιμετωπιση του τεχνικου τμηματος. Δεν με νοιαζει τι κανει στην Κινα ή αλλου αλλα τι κανει εδω και να με συγχωρεις αλλα το ονομα του Συγγελιδη δεν το λες και εγγυηση για το μελλον.
ΥΓ. Ουτε Yaris θα αγοραζα γιατι καταργειται η θεση πισω μου οταν οδηγω. Μονο το GR Yaris θα αγοραζα αλλα αυτο θα ηταν μονο για εμενα.
-
Λατρεύω τις ανηφόρες, είναι ευκαιρία να προσπεράσεις με άνεση.
Κάποτε ένας έμπειρος ταρίφας μου είχε πει πως στις ανηφόρες μπορείς να σκίζεις άνετα το αυτοκίνητο και πως του κάνει καλό , ποτέ στις κατηφόρες γιατί είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον κινητήρα...
Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί , αλλά τώρα το θυμήθηκα με αφορμή την κουβέντα αυτή.
-
@vagkirk said in MG3 Hybrid+ 2024:
Λατρεύω τις ανηφόρες, είναι ευκαιρία να προσπεράσεις με άνεση.
Κάποτε ένας έμπειρος ταρίφας μου είχε πει πως στις ανηφόρες μπορείς να σκίζεις άνετα το αυτοκίνητο και πως του κάνει καλό , ποτέ στις κατηφόρες γιατί είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον κινητήρα...
Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί , αλλά τώρα το θυμήθηκα με αφορμή την κουβέντα αυτή.
LoL η εμπειρία! Γιατί είναι χειρότερη η κατηφόρα όπου τα φορτία είναι σαφώς μικρότερα, σου εξήγησε;
Οι προσπεράσεις στις κατηφορες για όλα τα αυτοκίνητα είναι ασφαλέστερες, το μόνο πρόβλημα είναι ότι μπορεί να επιταχύνει και ο άλλος, σε τέτοιες περιπτώσεις έχει λογική η προσπέραση στην ανηφόρα όπου ο άλλος δεν μπορεί να πάει πουθενά και εσύ έχεις instant torque.
-
@tkin73 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Γραφετε:
Δεν έχω ιδέα.
ρωτησα επειδη βλεπω να γραφεις το εχουμε κάνει δοκιμη και εμείς.
MG3 Hybrid+ 2024