@a-d-p said in CUPRA LEON F/L 2024:
@chris__7 said in CUPRA LEON F/L 2024:
ξερει κανενας που μπορω να κανω το αμαξι μου κεραμικη επιστρωση?Επισης απο τι το προστατευει περα απο τις αραχνες στο πλυσιμο?
Ποιο Πήρες τελικά;
kia xceed
@a-d-p said in CUPRA LEON F/L 2024:
@chris__7 said in CUPRA LEON F/L 2024:
ξερει κανενας που μπορω να κανω το αμαξι μου κεραμικη επιστρωση?Επισης απο τι το προστατευει περα απο τις αραχνες στο πλυσιμο?
Ποιο Πήρες τελικά;
kia xceed
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Μια ματιά να ρίξει κάνεις στα αμάξια που κυκλοφορούν αυτη την στιγμη στους Ελληνικούς δρόμους καταλαβαίνει ότι ακόμα εχουμε αρκετές δεκαετίες μπροστά μας μέχρι να γίνουν στάνταρ τα φουλ ηλεκτρικά.
Μεσος ορος ηλικίας των αυτοκίνητων αυτή την στιγμή είναι 15-16 χρονια και βαλε. Ποια ηλεκτρικά? Με το ζόρι έχουν ηλεκτρικά παράθυρα οι περισσότεροι
και θα αυξηθει ο μεσος ορος γιατι ο κοσμος πολυ απλα δεν εχει λεφτα.οποτε κραταμε το παλιο που χει 2-3 καταναλωση παραπανω στα 100 και εχουμε το κεφαλι μας ησυχο
@georgemit said in Toyota C-HR 2023:
![]()
![]()
![]()
@chris_7 δε σε βλέπω να αποφασίζεις σύντομα. Όλα τα αυτοκίνητα κλέβονται, όλα χαλάνε και όλα τα καινούρια απαιτούν πώληση νεφρού για να επισκευαστούν σε περίπτωση τρακαρίσματος. Πάρε κάτι να σου αρέσει και μη τα σκέφτεσαι αυτά. Πάρε τα μέτρα σου με συναγερμούς και ασφάλειες και απόλαυσε το καινούριο σου αυτοκίνητο.
θα κανω μια μικτη 800 το χρονο να ηρεμησω
@ilias-a said in MG3 Hybrid+ 2024:
@lap said in MG3 Hybrid+ 2024:
Τι είναι αυτό;
τοπικο εδεσμα.
Το δίνουν στην αίθουσα αναμονής των συνεργείων Peugeot-citroen-renault και πλέον MG
με τα ιδια λεφτα που εχει η corolla η cross παιρνετε ενα μαζντα cx-5 ή cx-30 που ναι original made in japan και πιο καλα αμαξια
καλοταξιδο.Σου ευχομαι να το χαρεις πραγματικα.Αυτο το συναισθημα οταν πας να παρεις το καινουριο σου αμαξι, η πρωτη ματια , η πρωτη φορα που μπαινεις και η πρωτη οδηγηση ειναι μοναδικο
@katafractos17 said in MG (SAIC) forum:
Αν δεν έχει λεφτά η αγορά να αγοράσει τα ακριβά μοντέλα των άλλων εταιριών, μια χαρά θα αποδεχτεί τα φθηνότερα κινέζικα και πόσο μάλλον τα MG τα οποία κουβαλάνε ένα ιστορικό όνομα το οποίο σίγουρα θα παίξει ρόλο.
Κάπως έτσι στο παρελθόν αποδέχτηκε τα φθηνότερα Ιαπωνέζικα, μετά τα φθηνότερα Κορεάτικα, τα φθηνότερα Τσέχικα, κτλ, κτλ...Ότι μπορεί αγοράζει ο καθένας.
Ολοι κοιτανε την τιμη.Οταν σε υποχρεωνουν να παρεις ηλεκτρικο και ο βασικος ειναι 700 ευρω και ο μεσος 1100 ο αλλος δεν εχει να δωσει 35000 για ηλεκτρικο (ή και με βενζινη).Θα παρει το κινεζικο με 10000 κατω.Ειναι σαν τα κινεζικα smartphones.Τα οποια αποδειχτηκαν πολυ αξιοπιστα.
@atari70 said in Hyundai i20 ή Opel Corsa;:
Εμένα το i20 δεν μου αρέσει σχεδιαστικά. Αλλά σε σχέση με το οπελ θα το επέλεγα γιατί είναι πιο ολοκληρωμένο ως προϊόν. Τιμή συν εγγύηση, συν εξοπλισμός.
παρε το κορσα να δωσεις αλλα τοσα σε συνεργεια
Πάρε το Μάζντα το 6.Ολα τα άλλα είναι για συνεργειο
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Καταλαβαίνετε που θα φτάσουν οι τιμές και τι "ευκαίρια" είναι οι τωρινές εάν ισχύσουν τα απαισιοδοξα σενάρια.
εχεις δικιο.Ειναι ευκαιρια τα 30-4000 χιλιαρικα στα αμαξια και τα διλιτρα μοτερ με τον φορο πολυτελειας με τετοια ακριβεια .Πραγματικα απορω αν το 90% αυτων που υποστηριζουν αυτες τις αποψεις αν εχουν αυτη τη στιγμη τα χρηματα να παρουν τετοιο αμαξι.Η χειροτερη περιοδος ειναι τωρα και θα ναι για καιρο ακομα.Οσο συνεχιζουν αυτες τις πρακτικες οι ελληνικες αντιπροσωπειες θα αρχιζουν συντομα να εχουν τεραστιο θεμα
το xceed το 1.5 βενζινη είναι με ιμαντα χρονισμου ή καδενα?
@fhcc said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@chris__7 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλησπερα σε ολους.Ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξερει ενα καλο σπρει καθαρισμου και πανακι για piano black επιφανειας
Θα γράψω μια τελευταία φορά σε αυτό το θέμα.
Όλες οι εταιρείες πουλάνε "ειδικά" καθαριστικά και προϊόντα για το καθετί. Το θέμα είναι αν πραγματικά τα χρειαζόμαστε.
Όλα λίγο πολύ κάνουν την ίδια δουλειά και είναι το ίδιο καλά. Τώρα αν είχα καμμιά Φεράρι μπορεί να το έψαχνα περισσότερο.
Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ προϊόντα της meguiar's. Ό,τι έχω πάρει από Koch Chemie είναι καλά. Μπορεί να μην είναι πολύ γνωστή εταιρεία αλλά έχει πάρα πολλά προϊόντα. Μια φορά ένα προϊόν της Autoglym δεν μου δούλεψε όπως θα ήθελα και δεν αγόρασα ξανά. Δε χρησιμοποιώ επίσης και φθηνά κινέζικα.
Στη meguiars έχει ένα καθαριστικό που κάνει τα πλαστικά πιο γυαλιστερά και ένα άλλο που δεν τα κάνει να γυαλίζουν. Έχω και τα δυο αλλά δε θυμάμαι πώς λέγονται.
Το πιο σημαντικό για μένα είναι ο τρόπος που θα καθαρίζω, να μην τρίβω με δύναμη, γιατί όλα γδέρνονται πανεύκολα. Μερικά πανάκια μικροϊνών που δεν είναι ανάγκη να είναι γνωστής εταιρείας είναι το ίδιο σημαντικά.
ok.αυτα που μου λες μπορω να τα βρω σε καποιο καταστημα στην αθηνα?
Καλησπερα σε ολους.Ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξερει ενα καλο σπρει καθαρισμου και πανακι για piano black επιφανειας
παρε ή το μαζντα ή το yaris.Μονο αυτα κανουν οικονομια.Μπορεις να δεις και το mg3 που ειναι ιδια λεφτα και πιο μεγαλο με το yaris
η αποψη σας για στο start/stop ποια ειναι?Να διακοπτεται η λειτουργια του κινητηρα?και ολα τα ηλεκτρονικα να ναι ανοιχτα
@ilias-a said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Αν εχει δισκο συμπλεκτη, διπλο ή μονο ισχυει το ιδιο, μεγαλο ποσοστο βλαβων ειναι στην αντλια συμπλεκτη που ταλαιπωρειται ασκοπα οταν ειναι σταματμενο με ταχυτητα το αυτοκινητο.
το start/stop λες να το κανει καλυτερο?αλλα και παλι χειροτερο μου φαινεται να μπαινει παλι το κιβωτιο και να αναβει και η μηχανη.Ασε που γονατιζουν οι μπαταριες
@ilias-a said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Με ολα τα τυπου ρομποτιζε σαζμαν συνηθιστε στα φαναρια να βαζετε νεκρα και σε οποιες περιπτωσεις θα βαζατε νεκρα με ενα χειροκινητο.
εχω διαβασει οτι στα καινουρια δεν ισχυει αυτο γιατι αμα κανεις συνεχεια εναλλαγες απο D σε N πιεζεται αρκετα το κιβωτιο
@georgemit said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Θέλεις να τα κάνουμε τράμπα; θα έχεις και rev matching στα κατεβάσματα.
σιγα και συ που κανει rev matching στα κατεβασματα.xceed ειναι δεν ειναι i30 N
ποσο ειναι το κοστος για αλλαγη dct?Αναθεμα επρεπε να το παρω χειροκινητο το μπου.... και μου λεγαν οχι ξηρου τυπου
@sabas_thess said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@chris__7 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
πες μου λιγο τι προβληματα βγαζει.αριθμησε τα μου
Δύο σχετικά με το Dct:
1.- Για όσους το χρησιμοποιούν εντός πόλης ως επί το πλείστον μετά τα 70.000km είχαν παράπονα ιδιοκτήτες για σαφές πατινάρισμα οπότε μετέβαιναν αντιπροσωπεία όπου στον έλεγχο έπιανε 70% και πήγαινε για αντικατάσταση.
2.- Αδιευκρίνιστος έντονος θόρυβος μπροστά αριστερά στις κρύες εκκινήσεις ο οποίος μέχρι να κάνω unfollow τις ομάδες τέλη του 2024 δεν είχε βρεθεί η αιτία αυτού ή ο τρόπος αντιμετώπισης του από τις αντιπροσωπείες. Το μόνο που τους έλεγαν είναι ότι μάλλον προέρχεται από το κιβώτιο "αλλά δεν είναι τίποτα", ώστε να το αγνοήσουν.
Εδώ μέσα αυτά δεν αναφέρθηκαν ποτέ. Όπως τόσα άλλα προβλήματα (ακόμα σημαντικότερα) γενικότερα σε διάφορες εταιρείες και μοντέλα τα οποία ανακαλύπτει κανείς ΜΟΝΟ ακολουθώντας τις αντίστοιχες ομάδες ιδιοκτητών, ειδικά στην Αγγλία.
Κάποια στιγμή σκέφτηκα να κάτσω να τα quotάρω όλα αυτά στα αντίστοιχα νήματα εδώ μέσα να μην βρίσκουν τρύπα να κρυφτούν οι "δικηγόροι". Όμως ολοκληρώνοντας την έρευνα αγοράς μου κουραστικά από όλο αυτό και αποφάσισα ότι πρώτα και πάνω από όλα θα απολαύσω την επιλογή μου ..
κατσε ρε φιλε θα πληρωσω ενα τριχιλιαρο για να αλλαξω κιβωτιο στα 70000km?παμε καλα?