@lobo said in Αγορά καινούργιου SUV 25.000 - 30.000:
Καλησπέρα μετά από αρκετές μερούλες. Περιμένω την άδεια τον Αύγουστο για να μπορέσω να βάλω λιγο μπρος επισκέψεις και test drive. Μετά από ώριμη σκέψη κι αφού γέμισε το μυαλό με mild, strong, plug in, electric κλπ κι όλο μεγάλωνε το ποσό, αποφασίσαμε να βάλουμε ένα ταβάνι στα 25.000 (ίσως να καταφέρω να το τρυπήσω και να φτάσω με ακραία προσπάθεια και μπόλικη κρεβατομουρμούρα μέχρι και 27.000 αν βρεθεί η τέλεια ευκαιρία με κάποια έκπτωση κλπ).
Δεν έχω δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι (ούτε κλειστό πάρκινγκ για να αξίζει τον κόπο) οπότε απέκλεισα ηλεκτρικά και plug-in.
Η λίστα προς το παρόν έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Yaris Cross active plus (όπου αρέσει στη σύζυγο αλλά εμένα μου φάνηκε στενάχωρο σε χώρους το εσωτερικό του).
Peugeot 2008 που τρέχει έκπτωση αν δεν κάνω λάθος και είναι κοντά στις τιμές οι δύο εκδόσεις του (αν και επίσης δεν μου φάνηκε μεγάλη διαφορά σε εσωτερικούς χώρους με το YC).
Opel Frontera mild hybrid edition plus με πολύ ωραίους εσωτερικούς χώρους (δεν με τρελαίνει εξωτερικά, θα το μάζευα κάπως με συνδυασμό copper orange και μαύρη οροφή και με χαλάει που στην edition plus δεν μπορώ να το κάνω έστω και με επιπλέον χρέωση και θα πρέπει να πάω στην έκδοση gs που ξεφεύγει).
Captur full hybrid evolution e-tech 145 που νομίζω τρέχει έκπτωση γύρω στα 2000 και από 27900 πάει 25900 αλλά ακόμα δεν κατάφερα να το δω από κοντά.
5*) Επιλογή με αστεράκι για το MG ZS max hybrid που αν κατάλαβα καλά είναι ικανοποιητικό και σε χώρους και σε αποδόσεις και σε εξοπλισμό και full hybrid ΑΛΛΑ με το ρίσκο του κινέζικου κι ό,τι αυτό συνεπάγεται (συν το άρθρο που είχα διαβάσει εδώ σε προηγούμενη σελίδα και δεν έλεγε και τα καλύτερα).
6**) επιλογή με δύο αστεράκια για το kia xceed το οποίο είναι crossover κι όχι suv (δεν με χαλάει ιδιαίτερα αν και μήκος/πλάτος/ύψος μοιάζει αρκετά; με το χάτσμπακ φόκους μου) όμως πλέον βγαίνει μόνο σε 1.0 115hp και δεν ξέρω αν κάνει για την περίπτωσή μου ή αν θα είναι αρκετά αδύναμο συγκριτικά με τα άλλα.
Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (πχ Kona, chr, symbioz, jazz cross κλπ) θα πρέπει να ελπίζω σε κάποια προωθητική ενέργεια στο μέλλον και αν..
Βγάζω το suzuki scross από την εξίσωση γιατί στη full hybrid έκδοση μου είπατε "ΜΑΚΡΙΑ" και στην ήπια δεν βγαίνει με αυτόματο κιβώτιο που θα ήθελα καθώς και το Duster που το καινούργιο, αν και πολλοί λέτε/λένε ότι έφτιαξε εμφανισιακά εμένα μου φαίνεται παράξενο και προτιμούσα την παλιά του εμφάνιση.
υγ. Η γυναίκα κοίταξε και το fiat grande panda αλλά αφενός δεν ξέρω αν πρέπει να δω Φίατ κι αφετέρου αυτό το PANDA που γράφει στο πλαϊνό του με ενοχλεί πολύ αισθητικά.
Με την διαφορά ότι πλέον, το Scross θα έρχεται και με αυτόματο στο ήπιο υβριδικό.
Είδα το XCeed και μου άρεσε πάρα πολύ...