@otso said in Διακοπές 2025:
@cirus said in Διακοπές 2025:
αυτο το νημα για οσους μ@λ@κ3ς ειναι κίνα και δουλευουν κάθε μερα από το πρωι μεχρι το βράδυ και τρωνε κρεας χωρις να ξερουν προελευση παραείναι προκληση κυριοι. 🤣
τελωσπαντων το αντιπαρέρχομαι και δεν σας βριζω, να περασετε ολοί υπέροχα. Θα γυρισει ο τροχος που θα πάει......
Eιμαι περιεργος με ποσα λεφτα θα γυρισεις απο κει κατω .
Πες καμμια πληροφορια για το κλιμα , χτυπανε 38 αρια ;
Δουλευεις εξω η σε γραφειο ; εχουν κλιματισμους ανεσεις κτλπ
Πανε διακοπες οι κινεζοι ; υπαρχουν παραλιες κοντα ;
Εχεις κανει κανα μπανιο στην κιτρινη θαλασσα ; πως ειναι ; υπαρχει ρυπανση ;
Βιζα τριμηνη δινουν ; υπαρχουν ενοικιασεις αυτοκινητων ; ακριβα ; Μιλουν αγγλικα ;
Πολυ θα ηθελα να κανω ενα ταξιδι εκει , αλλα οχι οργανωμενο , φανταζομαι θα ειναι πολυ δυσκολα και πολυ πιο δυσκολα αν δεν εχεις ανθρωπο δικο σου εκει .
Και κορεα επισης , εχει παει κανεις ;
Με ψίχουλα σε σχέση με την δουλειά που κάνω
Πάρα πολύ ζέστη αντίστοιχη με της Ελλάδας αλλά με πολύ περισσότερη υγρασία που το κάνει ανυπόφορο
Δουλεύω μέσα σε καράβια είτε παλιά είτε new buildings (όταν κατασκευάζονται). Καθόλου ανέσεις αν είναι new buildings είναι κάτι σαν οικοδομή που είναι πάνω 100 τεχνικοί περνάνε καλωδιώσεις , προγραμματίζουν , άλλοι έξω βάφουν κτλ. Στα παλιά εχω καμπίνα αν ταξιδεύω , αν είναι drydock μένω ξενοδοχείο
Πήρα 5ετη βίζα . Πλέον για ελληνικό διαβατήριο φέτος επέτρεψαν να πας για 15 μέρες χωρίς καν βίζα για τουρισμό . Αυτοκίνητο δεν μπορείς να νοικιάσεις με ευρωπαϊκό δίπλωμα. Γενικά είναι πολύ φτηνά για μας . Αγγλικά αν εξαιρέσεις το Χονγκ Κονγκ μιλάνε απειροελαχιστοι.
Θέλει προετοιμασία το ταξίδι εδώ γιατί δεν περνάνε οι κάρτες visa Mastercard, πρέπει να τις έχεις βάλει σε WeChat είτε alipay για να πληρώνεις και άλλες δυσκολίες . Ή έρχεσαι με group που στα έχουν λυμένα αυτά . Αξίζει όμως είναι εκπληκτικά κάποια πράγματα
Μπάνιο σιγά μην κάνω εδώ, όλα τα ποτάμια-θαλασσες είναι καφέ με ρύπανση , έχει και κάποια μέρη για μπάνιο πιο καθαρά , αλλά αν έχεις κάνει μπάνιο στην Ελλάδα σε νησί θα σου φανεί χάλια. Εδώ και στην Καραϊβική που έχω πάει (Άγιο Δομίνικο , Αρούμπα κτλ παρόλο που φαίνονται εκπληκτικά όμορφες οι θάλασσες είναι πολύ ζεστές ). Δεν είναι σαν τις δικές μας που μπαίνεις για μπάνιο και δροσιζεσαι ρε παιδί μου. Εκεί έχω κάνει μπάνιο. Για μπάνιο σαν την Ελλάδα δεν έχει, ΤΕΛΟΣ
Και κόρεα έχω πάει αρκετές φορές . Αν σαρεσει το καυτερο φαγητό αξίζει . Τους ατιμους
Αλλά την Ιαπωνία την βάζω πιο ψηλά και από Κίνα και από Κορέα , αν και πολύ ακριβή είναι υπέροχη
Στο Βιετνάμ είναι υπέροχη η φύση , πανέμορφο μέρος
Η Σιγκαπούρη είναι το κάτι άλλο αλλά πανάκριβη , οικονομικό κέντρο της Ασίας βλεπεις με πολλά να δεις επίσης . Η χειρότερη υγρασία με ζεστή από οπουδήποτε . Εκεί μόνο χειμώνα η άνοιξη. Καλοκαίρι είναι κόλαση
Εγώ πάντως πιο καλά έχω περάσει στην ταυλανδη από τα ταξίδια στην Ασία