-
Για να μην χαλάμε το θέμα εδώ, αν εξαιρέσουμε τις βασικές εκδόσεις του 3 και του 3 αιρκρός, που μάλλον θα παίξουν στο λήζινγκ, η διαφορά μεταξύ των εκδόσεων μειώνεται λόγω του τρόπου υπολογισμού της επιδότησης ως ποσοστού και όχι ως απόλυτης τιμής.
Ετσι το ηλεκτρικό 3 έχει τιμές 19700 - 21200 και 22000, μετά την επιδότηση, ενώ το ηλεκτρικό 3 αιρκρος έχει 20800, 22500 και 24000 αντίστοιχα.
Η διαφορά των δύο αυτοκινήτων σε μήκος είναι 40 εκατοστά.
Δηλαδή 4 και 4,40 μέτρα. Η διαφορά στην τιμή 1000 έως 2000.
Θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη διαφορά.
Δεν ξέρω τι θα προτιμούσε κάποιος που δεν τον ενοχλεί το μεγάλο μήκος, αλλά δεν το χρειάζεται κιόλας.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αφου ηταν ταξι, δεν ειναι το χρωμα της τεσλα, αλλα του συγκεκριμενου συνδεσμου/περιοχης ταξι. Ας με διορθωσει καποιος, αλλα νομιζω τετοια χρωμα ταξι εχει ο βολος.
Αν ισχυει δες εδω...
-
Τα τέσλα στις εθνικές οδούς , πλέον ούτε εμένα μου κάνουν εντύπωση. Πολλά δεν είναι , αλλά, στο δρόμο δε βρίσκεις συχνά καινούργια οχήματα ακριβότερα των 35.000€ ανεξαρτήτου καυσίμου.
Κοινώς αντίστοιχη του μοντελ 3 , καινούργια θερμική Bmw 3αρα πιθανότατα να είναι ακόμα πιο σπάνιο θέαμα. -
@tgd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν μου κάνουν εντύπωση πια, δεν είναι σπάνια στον δρόμο.
Πολυ σωστο
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως ήταν ένα ταξί Υ στο φανταστικό μπορντοροδοκόκκινο της Tesla.
Αφου ηταν ταξι, δεν ειναι το χρωμα της τεσλα, αλλα του συγκεκριμενου συνδεσμου/περιοχης ταξι. Ας με διορθωσει καποιος, αλλα νομιζω τετοια χρωμα ταξι εχει ο βολος.
Μπορντώ Υ έχουμε στο Ναύπλιο ένα για ταξί...
https://www.tiktok.com/@moneyshiftyt/video/7318096557776129322?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7416276962317927938το οποίο έχει το παρακάτω εργοστασιακό χρώμα...Midnight Cherry Red
-
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα τέσλα στις εθνικές οδούς , πλέον ούτε εμένα μου κάνουν εντύπωση. Πολλά δεν είναι , αλλά, στο δρόμο δε βρίσκεις συχνά καινούργια οχήματα ακριβότερα των 35.000€ ανεξαρτήτου καυσίμου.
Κοινώς αντίστοιχη του μοντελ 3 , καινούργια θερμική Bmw 3αρα πιθανότατα να είναι ακόμα πιο σπάνιο θέαμα.πολυ σωστη παρατηρηση! επισης να προσθεσω οτι ειδικα τα γερμανικα, που δεν αλλαζουν παρα πολυ εμφανισιακα, πολλες φορες δεν καταλαβαινουμε αν πχ μια bmw 3,5, Χ1,Χ3, Χ5 (για 7, Χ7 δεν μιλαω καν γιατι ειναι ελαχιστες) ειναι καινουρια ή 5ετιας.
-
Κοινώς αντίστοιχη του μοντελ 3 , καινούργια θερμική Bmw 3αρα πιθανότατα να είναι ακόμα πιο σπάνιο θέαμα.αυτο εγραψα και εγω. πιθανον η αξια τους να ειναι που δεν τα χρησιμοποιουν για ταξιδια και χρησιμοποιουν παλαιοτερα θερμικα. αλλα οπως ειπα η εικονα ειναι πολυ σπανια ηλεκτρικα σε ταξιδια ακομα τουλαχιστον.
-
Κοινώς αντίστοιχη του μοντελ 3 , καινούργια θερμική Bmw 3αρα πιθανότατα να είναι ακόμα πιο σπάνιο θέαμα.πολυ σωστη παρατηρηση! επισης να προσθεσω οτι ειδικα τα γερμανικα, που δεν αλλαζουν παρα πολυ εμφανισιακα, πολλες φορες δεν καταλαβαινουμε αν πχ μια bmw 3,5, Χ1,Χ3, Χ5 (για 7, Χ7 δεν μιλαω καν γιατι ειναι ελαχιστες) ειναι καινουρια ή 5ετιας.
εγω συνηθως τα γνωριζω ποια ειναι εξαλλου στην Αθηνα βλεπω πολλα ακριβα αυτοκινητα.
-
@georgekn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μπορντώ Υ έχουμε στο Ναύπλιο ένα για ταξί...
Σίγουρα αυτό ήταν!
-
Ωραίο χρώμα.
Αν και επειδή η χρωματική παλέτα της Tesla δεν πολυταιριάζει με τα ελληνικά ταξί, τα αθηναικά π.χ. είναι με μεμβράνη. -
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αυτοί έχουν αγοράσει και τους νοιάζει η μεταπώληση. Ο άλλος τα έχει ληζινγκ και τον νοιάζει μόνο το καύσιμο που πληρώνει.
Άρα ποιος είναι πιο αξιόπιστος ;
Είναι προφανές.
Ο ιδιοκτητης και οχι αυτος που παει αποδειξεις για καυσιμα απολη την οικογενεια. Απλα τον κλεβουν πεστου.
-
Το Youtube μου πέταξε ένα ενδιαφέρον βίντεο το οποίο σχετίζεται και με την προοπτική της ηλεκτροκίνησης που είναι και ο τίτλος του θέματος. Δεν ξέρω αν έχει μπει ξανά καθώς είναι 7 μηνών το βίντεο.
Τι λέτε? Συμφωνείτε με τον κύριο? Στο τέλος αναφέρει ότι χονδρικά οι εκπομπές CO2 από τα ιδιωτικά αυτοκίνητα είναι μόλις το 7% των συνολικών εκπομπών CO2 (άρα πολύς θόρυβος για το τίποτα και αποπροσανατολισμός του πραγματικού προβλήματος). Ισχύει αυτό?
-
Ισχύει, αλλά το ίδιο λένε όλοι. 7% από εδώ 10% από εκεί πέφτει το ποσοστό. Είναι σαν να ζεις σε μια πολυκατοικία με 25 διαμέρισματα που έχει κοινόχρηστα έξοδα. Εάν πει κάποιος σε ένα μεσαίο διαμέρισμα πως δεν πληρώνει δεν θα κάνει αισθητη διάφορα στις επισκευές που θα πρέπει να πληρωθούν. Εάν όμως πουν και οι άλλοι ότι θα ακολουθήσουν το μεσαίο διαμέρισμα;;;;
-
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σοβαροί άνθρωποι (όπως ο Harry, στον οποίο τρέφω απεριόριστο σεβασμό) εθελοτυφλούν κι αναφέρουν μόνο το CO2. Παραβλέποντας τελείως το θέμα των τοπικών ρύπων και τη χαοτική διαφορά που μπορούν να κάνουν (μαζί με την ηχορρύπανση) μέσα σε μια μεγαλούπολη.
Αυτός έχει τα άπειρα φράγκα, έχει 30 αυτοκίνητα, ήθελε έναν χαμάλη να κουβαλάει το τροχόσπιτο και να διανύει 1.000 χλμ μονοκοπανιά. Ε, ήταν χαζομάρα που πήρε ηλεκτρικό εξαρχής ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Τώρα πρέπει να το κάνει βούκινο και να δώσει την ευκαιρία στον κάθε πικραμένο (όχι σε σένα) να βγει να πει ΔΕΙΑΔΟΣΤΑΙ! Εντάξει, όλα για τα κλικ. -
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σοβαροί άνθρωποι (όπως ο Harry, στον οποίο τρέφω απεριόριστο σεβασμό) εθελοτυφλούν κι αναφέρουν μόνο το CO2. Παραβλέποντας τελείως το θέμα των τοπικών ρύπων και τη χαοτική διαφορά που μπορούν να κάνουν (μαζί με την ηχορρύπανση) μέσα σε μια μεγαλούπολη.
Αυτός έχει τα άπειρα φράγκα, έχει 30 αυτοκίνητα, ήθελε έναν χαμάλη να κουβαλάει το τροχόσπιτο και να διανύει 1.000 χλμ μονοκοπανιά. Ε, ήταν χαζομάρα που πήρε ηλεκτρικό εξαρχής ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Τώρα πρέπει να το κάνει βούκινο και να δώσει την ευκαιρία στον κάθε πικραμένο (όχι σε σένα) να βγει να πει ΔΕΙΑΔΟΣΤΑΙ! Εντάξει, όλα για τα κλικ.Δημήτρηηηηηηηηη....
3 λάθη σε μία λέξη?
Εκτός αν τρολάρεις και δεν έπιασα το νόημα
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ισχύει, αλλά το ίδιο λένε όλοι. 7% από εδώ 10% από εκεί πέφτει το ποσοστό. Είναι σαν να ζεις σε μια πολυκατοικία με 25 διαμέρισματα που έχει κοινόχρηστα έξοδα. Εάν πει κάποιος σε ένα μεσαίο διαμέρισμα πως δεν πληρώνει δεν θα κάνει αισθητη διάφορα στις επισκευές που θα πρέπει να πληρωθούν. Εάν όμως πουν και οι άλλοι ότι θα ακολουθήσουν το μεσαίο διαμέρισμα;;;;
και δεν είναι μονο αυτό
μπορει το 7% να είναι από τα αυτοκίνητα αλλα δεν σημαίνει αυτό ότι εχουν ολοι επικεντρωθει μονο εκεί
Στα μεγαλα πλοια (Tankers, bulkers, containers, etc) αυξανεται το ποσοστο με τα πλοια διπλου καυσιμου (diesel/φυσικο αέριο) και στο diesel υπάρχουν προδιαγραφές με το τι επιτρεπεται να κάψεις αν έχεις scrubbers (open loop/close loop) ή δεν έχεις αρα πρεπει να αγοράσεις πιο ακριβο καύσιμο που ρυπαίνει λιγότερο.
Και γενικα δεν ασχολουνται μονο με τα αυτοκινητα που είναι το 7% απλα αυτό βλέπουμε εμείς που ασχολουμαστε με το αυτοκίνητο.
7% από δω, 5 απο κει, 15 από την αλλη μαζεύονται και κανουν την διαφορά. με ολα πρεπει να ασχοληθούμε. Το προβλημα με τα αυτοκινητα είναι με πηγες ενέργειας και με ανακύκλωση μπαταριων που δεν γίνονται οπως θα έπρεπε
ΥΓ A scrubber is an exhaust gas cleaning system that removes particulate matter and harmful substances, such as sulfur oxide (SOx) and nitrogen oxide (NOx), from exhaust gas streams emitted by ships.
ΥΓ2 Ships are responsible for more than 18% of nitrogen oxides pollution, and 3% of greenhouse gas emissions. https://sinay.ai/en/how-much-does-the-shipping-industry-contribute-to-global-co2-emissions/
-
Ναι μεν αλλά δε νομίζω ότι όλοι εκπέμπουν τις ίδιες ποσότητες CO2. Πχ είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ένα 50% θα ανήκει σε κάποιους που παραδοσιακά ''δεν αγγίζονται''. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ίσως δε χρειαζόταν τόσο βίαιη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση με ένα τόσο μικρό ποσοστό εκπομπών συνολικά. Μπορούσε να γίνει πιο σταδιακά και όχι να πάνε στράφι χρόνια έρευνας και ανάπτυξης πολύ καλών κινητήρων.
-
Να πω εδώ πως το κάνουμε για τις επόμενες γενιές. Το διοξείδιο του άνθρακα που επηρεάζει το οικοσύστημα, έχει εξαχθεί από την Β' βιομηχανική επανάσταση, και κάθεται στα ανώτατα στρώματα της ατμόσφαιρας κάτι αιώνες
Δηλαδή εμείς πληρώνουμε τις αμαρτίες εκείνης της εποχής
-
@billy84 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ναι μεν αλλά δε νομίζω ότι όλοι εκπέμπουν τις ίδιες ποσότητες CO2. Πχ είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ένα 50% θα ανήκει σε κάποιους που παραδοσιακά ''δεν αγγίζονται''. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ίσως δε χρειαζόταν τόσο βίαιη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση με ένα τόσο μικρό ποσοστό εκπομπών συνολικά. Μπορούσε να γίνει πιο σταδιακά και όχι να πάνε στράφι χρόνια έρευνας και ανάπτυξης πολύ καλών κινητήρων.
Εμ δεν θα γίνει καμία αλλαγή έτσι. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν ειδοποιήσει το 91-92 πως οι κατασκευαστές πρέπει να παράξουν ηλεκτρικά οχήματα. Σήμερα λένε πως τους δίνουν παράταση για μετά το 2040. Δηλαδή μισό αιώνα και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Μισό και βάλε αιώνα για να φτιάξεις μια μπαταρία ή ένα άλλο σύστημα κυψελών.Μάλλον πρέπει να πιεστούν για να υπάρξει αλλαγή
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
και δεν είναι μονο αυτό
μπορει το 7% να είναι από τα αυτοκίνητα αλλα δεν σημαίνει αυτό ότι εχουν ολοι επικεντρωθει μονο εκεί
Στα μεγαλα πλοια (Tankers, bulkers, containers, etc) αυξανεται το ποσοστο με τα πλοια διπλου καυσιμου (diesel/φυσικο αέριο) και στο diesel υπάρχουν προδιαγραφές με το τι επιτρεπεται να κάψεις αν έχεις scrubbers (open loop/close loop) ή δεν έχεις αρα πρεπει να αγοράσεις πιο ακριβο καύσιμο που ρυπαίνει λιγότερο.
Και γενικα δεν ασχολουνται μονο με τα αυτοκινητα που είναι το 7% απλα αυτό βλέπουμε εμείς που ασχολουμαστε με το αυτοκίνητο.
7% από δω, 5 απο κει, 15 από την αλλη μαζεύονται και κανουν την διαφορά. με ολα πρεπει να ασχοληθούμε. Το προβλημα με τα αυτοκινητα είναι με πηγες ενέργειας και με ανακύκλωση μπαταριων που δεν γίνονται οπως θα έπρεπε
ΥΓ A scrubber is an exhaust gas cleaning system that removes particulate matter and harmful substances, such as sulfur oxide (SOx) and nitrogen oxide (NOx), from exhaust gas streams emitted by ships.
ΥΓ2 Ships are responsible for more than 18% of nitrogen oxides pollution, and 3% of greenhouse gas emissions. https://sinay.ai/en/how-much-does-the-shipping-industry-contribute-to-global-co2-emissions/
Έχω όλη την καλή διάθεση να πιστέψω πως οι υπάλληλοι των εφοπλιστών τους βάζουν διάφορους όρους και περιορισμούς. Μήπως όμως γινόμαστε αιθεροβάμονες?
-
Αιθεροβάμονες γιατί στην πράξη μόνο η Ευρώπη φαίνεται να ενδιαφέρεται για το περιβάλλον τόσο όστε να βάζει το χέρι στην τσέπη. Καμιά Αυστραλία και Ιαπωνία, μπορεί επίσης. ΗΠΑ και Κίνα (που πρέπει να παράγουν πάνω από τη μισή μολυνση) ασχολούνται από λίγο έως καθόλου.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης