Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    T
    • Profile
    • Following 2
    • Followers 1
    • Topics 0
    • Posts 1507
    • Best 485
    • Groups 0

    tgd

    @tgd

    Please enter occupation - Please enter your interests

    837
    Reputation
    58
    Profile views
    1507
    Posts
    1
    Followers
    2
    Following
    Joined Last Online

    tgd Unfollow Follow

    Best posts made by tgd

    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

      @fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      Εαν δεν υπάρχουν μεγάλα πρόστιμα ο Έλληνας δεν γίνεται άνθρωπος...μόνο με φοβέρα. Στο εξωτερικό γιατί είμαστε Παναγίες???

      Όχι γιατί το πρόστιμο είναι μεγάλο, αλλά γιατί το πρόστιμο είναι σίγουρο.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      tgd
    • RE: AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!

      Τό 'χω ξαναγράψει; Ίσως, δεν θυμάμαι.

      Έφυγα από την Αθήνα το 2004 και μετακόμισα στον Βόλο. Έψαχνα πολύ καιρό να βρω δουλειά στην επαρχία. Ο πατέρας μου όταν ήμουν στο Γυμνάσιο είχε βρει μια καλή δουλειά στην Κρήτη, και δεν έφυγε από την Αθήνα γιατί πίστευε ότι θα ήταν κακό για το δικό μου μέλλον. Παρότι τον παρακάλαγα να φύγουμε από την Αθήνα. Σπόυδασα τελικά στην Πάτρα, και ποτέ δεν χώνεψα τις αποστάσεις της Αθήνας.

      Το καλοκαίρι του 2004, είμαι στην Αθήνα και περνάω μια βόλτα από την παλιά δουλειά.
      — Πώς είναι ο Βόλος; ρωτάει το αφεντικό.
      — Καλός, αλλά επικίνδυνος...
      — Μα τι επικίνδυνο έχει ο Βόλος;
      — Να παχύνεις!
      — Κι εγώ αν έκανα 20 λεπτά με τα πόδια σπίτι-δουλειά, κάθε μεσημέρι στα τσίπουρα θα ήμουν.

      Έκανε (και κάνει ακόμα) κάθε μέρα Νέα Ερυθραία - Δάφνη... Στον χρόνο αυτό, εγώ έχω φτάσει στα Τρίκαλα. Η μεγαλύτερη απόσταση που έχω σε καθημερινές μετακινήσεις είναι η προπόνηση της κόρης, κυριολεκτικά στην άκρη της πόλης. Είναι 6 λεπτά με το αυτοκίνητο.

      posted in Αντίλογος
      T
      tgd
    • RE: Tρόποι ελέγχου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

      Εγώ χρησιμοποίησα την Spot Mechanics. Είμαι στον Βόλο, τηλεφώνησα, έστειλαν τον μηχανικό, το έλεγξαν στον μαντρά, την επόμενη μέρα είχα την αναλυτική έκθεση τι ήταν καλό και τι να προσέξω. Μετά κατέβηκα στην Αθήνα του έριξα κι εγώ μια ματιά και το πήρα.

      Εναλλακτικά κλείνεις ραντεβού με τον πωλητή να στο πάει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Καλύτερα σε κάποιον που δεν ξέρει ο πωλητής 8-) Το κόστος (ανάλογα με την μάρκα) μπορεί και να είναι μικρότερο από την Spot Mechanics.

      Φυσικά οι πωλητές δεν περιμένουν. Το πρώτο βήμα όμως είναι να δεχτούν να σου φέρουν το αυτοκίνητο σε εξουσιοδοτημένο ή να τους πάει επίσκεψη η μηχανικός. Αν δεν δεχτούν τον έλεγχο, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις.

      ΥΓ Spot Mechanics είναι η εταιρία που κάνεις τους επιτόπιους ελέγχους. Αν βρουν ένα αμάξι πολύ καλό, μπορεί να αναλάβουν να το πουλήσουν αυτοί και τότε λέγονται Spot-a-Wheel. Παρεπιπτώντως, όταν έψαχνα το καλοκαίρι, είδα 3 αυτοκίνητα στην Spot-a-Wheel και τα τρία ήταν κουκλιά. Οι τιμές ήταν στο άνω όριο για τα αυτοκίνητα αυτά, αλλά σου δίνουν και εγγύηση (η οποία στα τριετίας είναι πολύ καλή).

      posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      T
      tgd
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

      @vagkirk said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

      Όλοι οι υπόλοιποι χαράτσι 500-1000 ευρώ ετησίως και τιμή καυσίμου στην αντλία +50% της βενζινούλας , γκώσαμε στην καπνίλα και στον καρκίνο απο την αποφράδα εκείνη ημέρα που απελευθερώθηκε η χρήση τους στην χώρα μας.

      Κάτοχος ντήζελ. ΟΚ, να γίνει. Αμέσως μόλις απαγορευτεί η χρήση στερεών καυσίμων μέσα στους οικισμούς. Γιατί εγώ δεν μπορώ να αναπνεύσω τον χειμώνα από την κάπνα από τα τζάκια, δεν νομίζω ότι το Euro 6 ντήζελ μου βγάζει τέτοιο ντουμάνι σε όλη του τη ζωή.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      tgd
    • RE: Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]

      Όταν πρωτοφτιάχτηκαν όλες αυτές οι μεγάλες σύραγγες στην Ελλάδα ξεκίνησα να είμαι πάρα πολύ τυπικός με το όριο. 80 έλεγε η πινακίδα, 80 πήγαινα κι εγώ.
      Μέχρι που μια μέρα, έρχεται νταλίκα με 90 και αρχίζει να με προσπερνά μέσα στο μεγάλο τούνελ στα Καμένα Βούρλα. Ε, λέω, δεν θα σκοτωθούμε κιόλας! Από τότε πάω στα τούνελ με 100. Φυσικά τα μισά ΙΧ με περνάνε αέρα, αλλά τουλάχιστον δεν έχω να ασχολούμαι και με φορτηγά στην αριστερή.
      Μέχρι που προχθές στο ίδιο τούνελ που πήγαινα δεξιά με 100, αρχίζει να με προσπερνά ΚΤΕΛ με 110...

      posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      tgd
    • RE: Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση

      Το ρεύμα δεν φορολογείται. Και έχει ΦΠΑ 6%.
      Τα ορυκτά καύσιμα έχουν ΦΠΑ 24% και ειδικό φόρο κατανάλωσης ο οποίος επιβλήθηκε τα πρώτα μνημονιακά χρόνια και επιβαρύνει με 70 λεπτά κάθε λίτρο βενζίνης.
      Φόρο στα δίλιτρα (σε όλα τα δίλιτρα) έχουμε εδώ και δεκαετίες. Ονομάζεται "πολυτελούς διαβίωσης" και μου κοστίζει 440 ευρώ τον χρόνο.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      tgd
    • RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.

      Έτσι ήταν στον προ-προηγούμενο ΚΟΚ και το άλλαξαν.

      Το πόσο στραβό ήταν που το άλλαξαν το δείχνει το ότι 90% των εισόδων στις πλατείες έχουν STOP. Βασικά στη Θεσσαλία δεν έχω πετύχει καμιά που να μην έχει STOP. Μόνο στην Αθήνα στην Ηλιούπολη/Αργυρούπολη δεν έχουν STOP και με μπερδεύουν συνέχεια. Είναι απολύτως λογικό ότι πρέπει να βγει κάποιος από την πλατεία για να μπει ο επόμενος!

      posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      tgd
    • RE: Για τα παλιά μέλη του Forum,που σταμάτησαν να γράφουν

      Εγώ βρήκα πάντως την ευκαιρία από εδώ να δω τα παλιότερα ποστ μου στο φόρουμ και να θυμηθώ. Βέβαια υπήρχαν κι ακόμα παλιότερα, αλλά τα έφαγε η μαύρη τρύπα σε μια αναβάθμιση του σέρβερ... Και παρότι όσα βρίσκει τα θυμάμαι, βγάζει κάποια ως "Former Member".

      Χαίρομαι που επέστρεψα όταν αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον μου για τους τέσσερεις τροχούς (όχι απαραίτητα τους 4Τ), αλλά θυμάμαι τις εκδρομές παλιά και καταλαβαίνω πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα αυτές τις δεκαετίες.

      posted in Αντίλογος
      T
      tgd
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

      @nascar1 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      Επιτέλους αυτό είναι πρόοδος. Να μπει ένα τέλος στις 10 διαφορετικές εφαρμογές και τις rfid κάρτες. Η ευρωπαϊκή ένωση βγάζει χιλιάδες ντριρεκτιβες γιαυτό δεν μπορεί να κάνει κάτι.

      Είναι ντιρεκτίβα της ΕΕ και υποτίθεται ότι πρέπει όλοι να έχουν του χρόνου. Υποχρεωτικά.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      tgd
    • RE: BMW FORUM

      Ευτυχως που κανένας δεν αγοράζει 7αρα σε άσπρο. Τι "μουστάκια" είναι αυτά, σαν γερμανός του 19ου αι.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      T
      tgd

    Latest posts made by tgd

    • RE: Αντιολισθητικές Αλυσίδες

      @piliourits said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:

      Αν τις θες, θα ανταλλάξουμε μήνυμα πως θα τις παραλάβεις.

      Γιου χαβ ουαν πραιβετ μεσατζ.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      tgd
    • RE: Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...

      @azmo said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:

      Όχι ακριβώς. Απλά πριν το 17 που ολοκληρωθηκε η συγχωνευση όλων των ταμείων στον ΕΦΚΑ, ήταν μπάχαλο η παράλληλη ασφάλιση. Σε κάποιες περιπτώσεις πλήρωνες διπλές εισφορές και σε άλλες έπρεπε να κάνεις επιλογή με μειώσεις κλπ.

      Ο πατέρας μου το έπαθε αυτό. Πλήρωνε δύο εισφορές σύνταξης και δύο εισφορές υγείας. Μετά από πολλά δικαστήρια αποφασίστηκε ότι καλώς πλήρωνε δύο εισφορές σύνταξης, αλλά κακώς πλήρωνε δύο εισφορές υγείας.
      Ούτε τις εισφορές υγείας πήρε πίσω, ούτε πήρε δεύτερη σύνταξη...

      posted in Αντίλογος
      T
      tgd
    • RE: BMW FORUM

      Όπως έγραψα παλιότερα:
      https://forum.4troxoi.gr/topic/51470/node-51470/26478?page=1324
      είναι πολύ τυπικοί. Στην πρώτη ανάκληση (τότε με τον κίνδυνο φωτιάς) με πήραν τηλέφωνο από τον τοπικό αντιπρόσωπο να το πάω για να το ελέγξουν. Στην δεύτερη έστειλαν γράμμα από τα κεντρικά. Στην τρίτη με ενημέρωσαν όταν πήρα τηλέφωνο για ραντεβού στο σέρβις.
      Μάλλον αφού είδαν ότι δεν ήταν και τόσο κρίσιμο το θέμα χαλάρωσαν.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      T
      tgd
    • RE: BMW FORUM

      πριν από 5 ημέρες.
      The vehicle models affected include 2019-22 Z4; 2019-21 330I; 2020-22 X3; 2020-22 X4; 2020-22 530I; 2021-22 430I standard and convertible; 2022 230I; and roughly 1,500 20-2022 Toyota Supra vehicles manufactured by BMW, NHTSA said in a news release.
      Κρίνοντας από τον κινητήρα δεν θα υπάρχουν πολλά στην Ελλάδα...

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      T
      tgd
    • RE: Αντιολισθητικές Αλυσίδες

      Εγώ έχω 205/55 R17, οπότε λογικά το 215/50 R17 της δεύτερης θα ταιριάζει!

      posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      tgd
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

      @skg1958 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

      Στο Tiguan που πούλησα πρόσφατα είχα 3 σετ με 17άρες . καλοκαιρινά , χειμερινά και Α/Τ

      Καλά και πώς τα έβγαζες/έβαζες;

      posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      tgd
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

      Το στραβό λοιπόν είναι στο τέλος. Το ότι δεν εκπίπει ο ΦΠΑ, ενώ η χρονομίσθωση είναι έξοδο της εταιρίας.
      Συμβαίνει το ίδιο και με άλλες χρονομισθώσεις εξοπλισμού είναι είναι το κλασικό ελληνικό "τα παίρνουμε από τα αυτοκίνητα";

      posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      tgd
    • RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.

      Από δω και πέρα να τσεκάρω μην έχουν πάρει το δίπλωμα της γυναίκας μου...

      posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      tgd
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

      @gatoz said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

      προφανως ειναι φπα πανω στο φπα

      Κι όμως είναι λογικό.
      Η εταιρία leasing αγοράζει το αυτοκίνητο. Πληρώνει ΦΠΑ.
      Η εταιρία leasing νοικιάζει το αυτοκίνητο. Χρεώνει ΦΠΑ.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      tgd
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

      Με 20άρες:
      Θα γδέρνεται στα πεζοδρόμιο.
      Δεν παίρνει αλυσίδες.
      Κοπανάει περισσότερο στις λακούβες.
      Το μόνο κακό με τις μικρότερες ζάντες είναι ότι τα καλύτερα λάστιχα τα βγάζουν μόνο σε χαμηλά προφίλ.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      tgd
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
      • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
      • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
    • VIDEO
      • 4TTV
      • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CANDID CAMERA
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΛΕΞΙΚΟ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΑΓΩΝΕΣ
      • FORMULA 1
      • WRC
      • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
      • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4T CLASSIC
      • ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
      • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ
      • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
      • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
      • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
    • 2ΤΡΟΧΟΙ
      • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
      • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CLASSIC
    • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
    • MENU
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
    • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
    • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
    • ΚΟΚ

    logo footer

    coty











    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • FORUM
    4T FORUM
    4T LIBRARY
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
    Powered by nxcode.gr