Διακοπές για το τρόλεϊ...έπιασε ίσκιο...
Best posts made by georgekn
-
RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!
-
RE: Toyota Corolla 2019
Καλή χρονιά σε όλους καί τίς οικογένειες μας!!!
Τελικά η νέα χρονιά με βρίσκει και εμένα με Corolla active+ Hybrid... σήμερα αύριο γίνεται η μεταβίβαση...και προχωράμε!
-
RE: Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]
Μου άρεσε που βρεθήκαμε παλιοί φίλοι και συγγενείς μαζί μετά από καιρό!
Δεν μου άρεσε που ο λόγος που βρεθήκαμε ήταν για να πούμε το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη μου θεία...
Δεν μου αρέσει που πλέον τα φωτογραφικά άλμπουμ μας γεμίζουν σιγά σιγά με ανθρώπους πού έχουν φύγει από κοντά μας...
Δεν μου αρέσει πού χάνεται η εποχή της αθωότητας μας όλο και πιο πολύ κάθε μέρα που περνάει...
Μου αρέσει πού έχουμε να περιμένουμε ευχάριστα νέα από την γενιά πού παίρνει τη σκυτάλη!!!
Έτσι είναι η ζωή...με τά κάτω τής και τά επάνω τής.
-
RE: Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε
@downhill said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
@lap said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
Έπρεπε να πεις σχολή οδηγών 1977 με Kadett του 1992. Έτσι για άλλη μια φορά το forum θα έχανε το θέμα συζήτησης, θα έψαχνε να βρει χρόνομηχανες και παραφυσικά φαινόμενα, και θα καταλήγαμε στο τέλος στα Toyota.
Το 1977 έπαιζα με πλαστικά κουρδιστά αυτοκινητάκια!
Ξαναγυρίζουν οι εποχές... αυτές...
-
RE: Τι δώρο θα κάνω στον εαυτό μου φέτος τα Χριστούγεννα!
5 ημέρες Στοκχόλμη έκλεισα....για να συνέλθω μετά την αποτυχία των καλοκαιρινών διακοπών...
-
RE: Toyota Corolla 2019
@georgemit said in Toyota Corolla 2019:
@georgekn said in Toyota Corolla 2019:
Καλή χρονιά σε όλους καί τίς οικογένειες μας!!!
Τελικά η νέα χρονιά με βρίσκει και εμένα με Corolla active+ Hybrid... σήμερα αύριο γίνεται η μεταβίβαση...και προχωράμε!
Δε ξέρω αν τα έχεις ήδη αναφέρει πιο πάνω, αν θέλεις πες μας περισσότερα για το Corolla και τους λόγους που έκανες την αλλαγή γιατι το kona αναμφίβολα είχε πολύ ψωμί ακόμα.
Το Kona το αγόρασα για να με εξυπηρετήσει για 6 με 8 χρόνια χρόνια σύμφωνα με τη χρήση που κάνω (110 χλμ ημερησίως) σε ανοιχτό δρόμο.
Έζησα με 5 diesel αυτοκίνητα τα τελευταία 14 χρόνια (επαρχία)... όλα μεταχειρισμένα από ελαφρώς έως αρκετά μεταχειρισμένα δηλαδή από 25000 χιλιόμετρα έως και με 150000 χλμ ελληνικά και εισαγωγής...το μόνο πού αντιμετώπισα προβλήματα ήταν ένα Scenic 1.6 dci 3ης γενιάς μετά τα 280000χλμ.
Τα προβλήματα ήταν βουλωμένο φίλτρο σωματιδίων το οποίο αφού καθαρίστηκε το αυτοκίνητο δεν δούλεψε ποτέ σωστά ξανά. Δεδομένου του προβλήματος αυτού το αυτοκίνητο πουλήθηκε με βλάβη και αποφάσισα να αγοράσω ένα ελληνικό από ιδιώτη με εγγύηση σε ισχύ ακόμη και έτσι βρέθηκε το Kona diesel με 25000 χλμ και υπόλοιπο εγγύησης 4 χρόνια ακόμη...
Το αυτοκίνητο είχε τα μειονεκτήματα του όπως και πλεονεκτήματα του για εμένα...το βασικότερο που πονταριζα ήταν η αξιοπιστία πάνω από όλα...
Αυτό που εκνεύρισε από την αρχή ήταν ο τρόπος λειτουργίας και καθαρισμού (αναγέννησεων) του φίλτρου σωματιδίων δηλαδή.
Δηλαδή όταν αγοράστηκε έκανε αναγέννηση κάθε 370-400χλμ το οποίο είναι και το φυσιολογικό.
Πέρυσι μετά από 90000χλμ. έκανε αναγέννηση κάθε 270-300χλμ.
φέτος μετά τα 115000χλμ. έκανε αναγέννηση κάθε 170-200χλμ.
Οπότε από ότι καταλαβαίνω εγώ από την μικρή εμπειρία μουστα diesel οχήματα με αυτή την ηλίθια σε εκτέλεση τεχνολογία Euro 5,6 σε λίγους μήνες σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα...θα εμπλεκα σε μια περιπέτεια με άγνωστο κόστος για εμένα.Να πεις ότι τα κορεατικά έχουν και οικονομικά ανταλλακτικά... όχι... καλύτερα να είχα Porsche...
To φίλτρο σωματιδίων κάνει 3Κ χωρίς εργασία την στιγμή που στα ευρωπαϊκά μοντελα παίζει στα μισά και παρακάτω.
Ενδεικτικά ζάντα 17αρα δική μου 800 ευρώ καινούργια...σε Peugeot 2008 τα μισά.
Θερμοστάτης 400 ευρώ στο κορεάτικο στα ευρωπαϊκά 120...Επίσης η συμπεριφορά και η σχέση της εδώ αντιπροσωπείας με το αντικείμενο με έκανε να κινηθώ πιο γρήγορα προς την πώληση.
Οπότε μετά από όλα αυτά βρέθηκα να ψάχνω κάτι εξίσου οικονομικό χωρίς τα παραπάνω προβλήματα (όχι άλλο diesel)...δεν με νοιάζουν ούτε οι χώροι ούτε η εμφάνιση ούτε κάτι άλλο...
Θέλω ασφάλεια αξιοπιστία και νορμάλ κόστος χρήσης τίποτα άλλο...Το Corolla αγοράστηκε και αυτό ελαφρώς μεταχειρισμένο με κάτω από 10000 χιλιόμετρα σε εξαιρετική κατάσταση...και ελπίζω να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μου.
Πάντως στα χρήματα που κόστιζε το Corolla πριν τις ανατιμήσεις... μπορώ να πω... όπως έλεγε και ο @fanis75 ότι αγόραζες πολύ αυτοκίνητο για τα χρήματα που έδινες.
-
RE: Χρόνια πολλά
Καλά Χριστούγεννα σε εσάς και την οικογένειά σας. Ας είναι το Ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής. Χρόνια πολλά!!
-
RE: Χρόνια πολλά
Χρόνια πολλά!!!
Υγεία σε όλους καί τίς οικογένειες μας.
Latest posts made by georgekn
-
RE: MG3 Hybrid+ 2024
@lap said in MG3 Hybrid+ 2024:
Σε παρόμοιες συνθήκες 1 λίτρο λιγότερο για το Yaris σε ακρως ρεαλιστική δοκιμή αλλά και σχεδόν 70 άλογα λιγότερα!
Η διαφορά στην τιμή: €4200 πιο ακριβό το Toyota σε παρόμοια έκδοση με το MG
Οπότε @ataim εάν δεν κάνω λάθος στους υπολογισμούς μετά περίπου από 240.000 χλμ σε αστική μετακίνηση ο οδηγός του Toyota θα ξεκινά να έχει σταδιακό οικονομικό όφελος!
Ενώ το τρελό που μας λένε οι αριθμοί ....
Εάν μάλιστα υπολογίσουμε ετήσιο πληθωρισμό στο καύσιμο 0,6% και ετήσια χλμ μέσα στην πόλη 15000 χλμ με αρχική τιμή καυσίμου τα €1,75 η απόσβεση του έξτρα κόστους του Toyota έρχεται στα........... 11 έτη!!!!
Όσο δηλαδή είναι η εγγύηση της μπαταρίας!!Το θέμα είναι ποιος θα τα κρατήσει μέχρι τότε (να κάνουν απόσβεση) τα MG...γιατί δεν τους βλέπω ζεστούς...
-
RE: Που θα παμε διακοπες 2024 ;
@megane98hp said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Λοιπόν ο κύβος ερρίφθη ή αλλιώς... alea jacta es.
3 μέρες στην Ρώμη το Δεκέμβριο.
Ερωτήσεις/ απορίες.
Πρώτα τα αυτονόητα. Θα έχω θέμα με τις ελληνικές τραπεζικές κάρτες?
Να έχω και μετρητά μαζί μου και αν ναι πόσα?
Έχω τηλέφωνο με κάρτα, όχι συμβόλαιο κοσμοτέ θα λειτουργεί κανονικά με το πακέτο που χρησιμοποιώ στην ελλάδα ή... παίζει κάτι άλλο?
Ακούω το Ταξί είναι πανάκριβα, Ισχύει?
Το πρόγραμμα είναι σε πίεση. 3 μέρες άλλωστε.
Βατικανό
Κολοσσαίο
και κάποιο μουσείο κοντά στην "Φοντάνα ντι Τρέβι"
Με το φαγητό τι κάνουμε ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΦΤΗΝΑ??
Στο ξενοδοχείο έχουμε μόνο πρωινό!!!Σε ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά
Σας αγαπώ Μαρία Αλιφέρη!!!Από κάρτες και τηλέφωνο είσαι ο.κ (ίσως να χρειαστεί κάποια ρύθμιση μέσω SMS) δεν χρειάζεται κάτι άλλο..
Κολοσαιο και Φοντάνα Iσπανικα σκαλιά εάν μένεις κεντρικά στην παλιά πόλη είναι μετά ποδιά πολύ κοντά δεν χρειάζεται ταξί.
Για Βατικανό και άλλα αξιοθέατα ίσως συμφέρει να πάρεις τα λεωφορεία για τους τουρίστες hop on hop off...
Φαγητό σίγουρα θα είναι ακριβότερο από Ελλάδα...τώρα ανάλογα τι θες να φας... -
RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
Νέο Leapmotor B10...ποιο μανιτζεβελο από το C10 και κατασκευή στην Πολωνία για τους Ευρωπαίους καταναλωτές.
-
RE: CITROËN FORUM
@a-d-p said in CITROËN FORUM:
Ωραίο τιμόνι για Toyota, η lounge το έχει αυτό;
Και οι φθηνότερες active plus το έχουν όπως και οι hatchback.
-
RE: MG ZS
Εμφανίστηκε και το πρώτο στο car,gr 26000 το exclusive, το μεσαίο trim νομίζω
https://www.car.gr/s/natf9kqv/Ναι μεσαία με την 17αρα ζάντα...
-
RE: OPEL FRONTERA 2024
@nickthetrib said in OPEL FRONTERA 2024:
@georgekn said in OPEL FRONTERA 2024:
@antonakis said in OPEL FRONTERA 2024:
αναμνήσεις...
Isuzu...κατά βάθος...
όχι και πολύ βάθος!
Εντελώς μάλλον
-
RE: Carspotting [#7]
@fanis75 said in Carspotting [#7]:
@georgekn said in Carspotting [#7]:
Τέλειο...περιμένω φωτο
Μόνο 1 βρήκα εύκαιρη. Κάπου πρέπει να έχω σε κάποιον παλιό σκληρό δίσκο.
Respect
-
RE: Carspotting [#7]
@fanis75 said in Carspotting [#7]:
@georgekn said in Carspotting [#7]:
Είχα καιρό να δω Mini moke...
Είχε ένα τούμπανο ο συγχωρεμένος ο θείος μου. Είχαμε βάλει 1.300 μοτέρ (σφαιρα πήγαινε τόσο ελαφρύ που ήταν), αναρτήσεις και ρόδες από το Αυστραλέζικο (13") και ηλεκτρική υποβοήθηση στο τιμόνι από ένα Άγγλο που έφτιαχνε για Μίνι!! Θα ψάξω να βρω καμια φωτογραφία.
Τέλειο...περιμένω φωτο
Είχαμε στην Κρήτη 10δες από αυτά στα Rent a car που δούλευα...όλοι αυτά νοικιαζαν πριν γίνει μετά τρεντ το Samurai...