Διακοπές για το τρόλεϊ...έπιασε ίσκιο...

Best posts made by georgekn
-
RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!
-
RE: Toyota Corolla 2019
Καλή χρονιά σε όλους καί τίς οικογένειες μας!!!
Τελικά η νέα χρονιά με βρίσκει και εμένα με Corolla active+ Hybrid... σήμερα αύριο γίνεται η μεταβίβαση...και προχωράμε!
-
RE: Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]
Μου άρεσε που βρεθήκαμε παλιοί φίλοι και συγγενείς μαζί μετά από καιρό!
Δεν μου άρεσε που ο λόγος που βρεθήκαμε ήταν για να πούμε το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη μου θεία...
Δεν μου αρέσει που πλέον τα φωτογραφικά άλμπουμ μας γεμίζουν σιγά σιγά με ανθρώπους πού έχουν φύγει από κοντά μας...
Δεν μου αρέσει πού χάνεται η εποχή της αθωότητας μας όλο και πιο πολύ κάθε μέρα που περνάει...
Μου αρέσει πού έχουμε να περιμένουμε ευχάριστα νέα από την γενιά πού παίρνει τη σκυτάλη!!!
Έτσι είναι η ζωή...με τά κάτω τής και τά επάνω τής.
-
RE: Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε
@downhill said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
@lap said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
Έπρεπε να πεις σχολή οδηγών 1977 με Kadett του 1992. Έτσι για άλλη μια φορά το forum θα έχανε το θέμα συζήτησης, θα έψαχνε να βρει χρόνομηχανες και παραφυσικά φαινόμενα, και θα καταλήγαμε στο τέλος στα Toyota.
Το 1977 έπαιζα με πλαστικά κουρδιστά αυτοκινητάκια!
Ξαναγυρίζουν οι εποχές... αυτές...
-
@georgemit said in Toyota Corolla 2019:
@georgekn said in Toyota Corolla 2019:
Καλή χρονιά σε όλους καί τίς οικογένειες μας!!!
Τελικά η νέα χρονιά με βρίσκει και εμένα με Corolla active+ Hybrid... σήμερα αύριο γίνεται η μεταβίβαση...και προχωράμε!
Δε ξέρω αν τα έχεις ήδη αναφέρει πιο πάνω, αν θέλεις πες μας περισσότερα για το Corolla και τους λόγους που έκανες την αλλαγή γιατι το kona αναμφίβολα είχε πολύ ψωμί ακόμα.
Το Kona το αγόρασα για να με εξυπηρετήσει για 6 με 8 χρόνια χρόνια σύμφωνα με τη χρήση που κάνω (110 χλμ ημερησίως) σε ανοιχτό δρόμο.
Έζησα με 5 diesel αυτοκίνητα τα τελευταία 14 χρόνια (επαρχία)... όλα μεταχειρισμένα από ελαφρώς έως αρκετά μεταχειρισμένα δηλαδή από 25000 χιλιόμετρα έως και με 150000 χλμ ελληνικά και εισαγωγής...το μόνο πού αντιμετώπισα προβλήματα ήταν ένα Scenic 1.6 dci 3ης γενιάς μετά τα 280000χλμ.
Τα προβλήματα ήταν βουλωμένο φίλτρο σωματιδίων το οποίο αφού καθαρίστηκε το αυτοκίνητο δεν δούλεψε ποτέ σωστά ξανά. Δεδομένου του προβλήματος αυτού το αυτοκίνητο πουλήθηκε με βλάβη και αποφάσισα να αγοράσω ένα ελληνικό από ιδιώτη με εγγύηση σε ισχύ ακόμη και έτσι βρέθηκε το Kona diesel με 25000 χλμ και υπόλοιπο εγγύησης 4 χρόνια ακόμη...
Το αυτοκίνητο είχε τα μειονεκτήματα του όπως και πλεονεκτήματα του για εμένα...το βασικότερο που πονταριζα ήταν η αξιοπιστία πάνω από όλα...
Αυτό που εκνεύρισε από την αρχή ήταν ο τρόπος λειτουργίας και καθαρισμού (αναγέννησεων) του φίλτρου σωματιδίων δηλαδή.
Δηλαδή όταν αγοράστηκε έκανε αναγέννηση κάθε 370-400χλμ το οποίο είναι και το φυσιολογικό.
Πέρυσι μετά από 90000χλμ. έκανε αναγέννηση κάθε 270-300χλμ.
φέτος μετά τα 115000χλμ. έκανε αναγέννηση κάθε 170-200χλμ.
Οπότε από ότι καταλαβαίνω εγώ από την μικρή εμπειρία μουστα diesel οχήματα με αυτή την ηλίθια σε εκτέλεση τεχνολογία Euro 5,6 σε λίγους μήνες σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα...θα εμπλεκα σε μια περιπέτεια με άγνωστο κόστος για εμένα.Να πεις ότι τα κορεατικά έχουν και οικονομικά ανταλλακτικά... όχι... καλύτερα να είχα Porsche...
To φίλτρο σωματιδίων κάνει 3Κ χωρίς εργασία την στιγμή που στα ευρωπαϊκά μοντελα παίζει στα μισά και παρακάτω.
Ενδεικτικά ζάντα 17αρα δική μου 800 ευρώ καινούργια...σε Peugeot 2008 τα μισά.
Θερμοστάτης 400 ευρώ στο κορεάτικο στα ευρωπαϊκά 120...Επίσης η συμπεριφορά και η σχέση της εδώ αντιπροσωπείας με το αντικείμενο με έκανε να κινηθώ πιο γρήγορα προς την πώληση.
Οπότε μετά από όλα αυτά βρέθηκα να ψάχνω κάτι εξίσου οικονομικό χωρίς τα παραπάνω προβλήματα (όχι άλλο diesel)...δεν με νοιάζουν ούτε οι χώροι ούτε η εμφάνιση ούτε κάτι άλλο...
Θέλω ασφάλεια αξιοπιστία και νορμάλ κόστος χρήσης τίποτα άλλο...Το Corolla αγοράστηκε και αυτό ελαφρώς μεταχειρισμένο με κάτω από 10000 χιλιόμετρα σε εξαιρετική κατάσταση...και ελπίζω να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μου.
Πάντως στα χρήματα που κόστιζε το Corolla πριν τις ανατιμήσεις... μπορώ να πω... όπως έλεγε και ο @fanis75 ότι αγόραζες πολύ αυτοκίνητο για τα χρήματα που έδινες.
-
RE: Τι δώρο θα κάνω στον εαυτό μου φέτος τα Χριστούγεννα!
5 ημέρες Στοκχόλμη έκλεισα....για να συνέλθω μετά την αποτυχία των καλοκαιρινών διακοπών...
-
RE: Χρόνια πολλά
Καλά Χριστούγεννα σε εσάς και την οικογένειά σας. Ας είναι το Ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής. Χρόνια πολλά!!
-
RE: Χρόνια πολλά
Χρόνια πολλά!!!
Υγεία σε όλους καί τίς οικογένειες μας.
Latest posts made by georgekn
-
RE: Αντίο δάσκαλε
Από εδώ και πέρα θα βρίσκεται ψηλά στον ουρανό...που επίσης τόσο αγαπούσε.
Καλό ταξίδι Κ.Κ.
Αναγνώστης και εγώ από το 1985 στους έντυπους 4Τ.
-
RE: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
@georgekn said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
Υπάρχουν και τούνελ βέβαια όπως το Αρτεμισιο που έχουν μέσα και έξω φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας...της τροχαίας...αλλά έχει να μπει φιλμ μέσα..αιώνες.
Στα τουνέλια περί του Αρτεμισίου όταν δείτε όριο ταχύτητας 60χαω στις ηλεκτρονικές πινακίδες αντί του συνήθους 80χαω, πιθανότατα υπάρχει μπλόκο ταχύτητας χωροφυλάκων.
Για όσους δεν το κατάλαβαν: Σε Αυτοκινητόδρομο η τροχαία σε συμπαιγνία με τον ΜΟΡΕΑ αλλάζουν προσωρινά τα όρια ταχύτητας ώστε να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες βεβαίωσης παράβασης …
Αυτό δεν παίζει...και η πληροφορία είναι όσο πιο έγκυρη μπορεί να είναι...
Τα όρια χαμηλώνουν στης σήραγγες όταν υπάρχει λόγος (συμβάν, κυκλοφοριακή ρύθμιση, καιρικές συνθήκες ή ακόμη και βλάβη σε εξοπλισμό της σήραγγας).
Τα όρια ταχύτητας στους αυτοκίνητδρομους έχουν οριστεί από υπουργική απόφαση οπότε εάν διαφέρουν από αυτά που σε έγραψαν μπορείς να κερδίσεις την ένσταση.
-
RE: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...
@tgd said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
Και φαντάσου ότι στα τούνελ έχει κάμερες και συνεχή παρακολούθηση. Θα μπορούσαν να τους ΄στελναν την κλίση άμεσα.
Οι κάμερες των τούνελ είναι στην αρμοδιότητα των παραχωρησιουχων και είναι τοποθετημενες εκεί για θέμα ασφάλειας.
Τον παραχωρησιουχο του αυτοκινητοδρομου τον ενδιαφέρει εάν πηγαίνεις σωστά (όχι στάση όχι αντίθετη κίνηση κ.λ.π.) μέσα στο τούνελ, η ταχύτητα που πας δεν τον ενδιαφέρει...εκτός εάν προκαλέσεις ατύχημα, τότε θα ερευνήσει την ταχύτητα μαζί με τις αρχές.
Υπάρχουν και τούνελ βέβαια όπως το Αρτεμισιο που έχουν μέσα και έξω φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας...της τροχαίας...αλλά έχει να μπει φιλμ μέσα..αιώνες. -
RE: LEXUS LBX
Καλοτάξιδο !!!
εμένα για καφέ εσωτερικό μου κάνει... -
RE: Lancia Ypsilon 2022
@lap said in Lancia Ypsilon 2022:
Εντωμεταξύ το υπσιλον τελικά έχει το καλύτερο εσωτερικό για τον ελληνα οδηγό. Εχει αυτό το τραπεζάκι όπου βάζεις κλειδιά, κινητό, φραπε. Απλά τελειο
Και τάβλι χωράει...να παίζει ο οδηγός με το συνοδηγό όταν έχει κίνηση.
-
2λιτρα υβριδικά Toyota πλέον με -20 ίππους...πιθανόν λόγω ρύπων...
-
RE: TOYOTA FORUM
Καλό είναι να αλλάζονται τα υγρά φρένων κάθε δύο χρόνια στα ηλεκτρικα και υβριδικά οχήματα σαν τα Toyota γιατί έχουν ηλεκτρικές αντλίες πέδησης υψηλής πίεσης...οι οποίες δεν πολυσυμπαθουν τα αλλοιωμένα από τα χρόνια υγρά...
-
RE: Toyota Corolla Cross
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
. Το οποίο λαμπάκι βενζίνης παρεμπιπτόντως πότε ανάβει; Αυτή τη στιγμή λέει το hybrid coaching 11% στάθμη και 78χλμ εύρος, αλλά λαμπάκι δεν έχει ανάψει.
Eμένα σε hatchback στα 50 κατι χλμ. υπόλοιπο ανάβει.