Διακοπές για το τρόλεϊ...έπιασε ίσκιο...

Best posts made by georgekn
-
RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!
-
RE: Toyota Corolla 2019
Καλή χρονιά σε όλους καί τίς οικογένειες μας!!!
Τελικά η νέα χρονιά με βρίσκει και εμένα με Corolla active+ Hybrid... σήμερα αύριο γίνεται η μεταβίβαση...και προχωράμε!
-
RE: Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]
Μου άρεσε που βρεθήκαμε παλιοί φίλοι και συγγενείς μαζί μετά από καιρό!
Δεν μου άρεσε που ο λόγος που βρεθήκαμε ήταν για να πούμε το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη μου θεία...
Δεν μου αρέσει που πλέον τα φωτογραφικά άλμπουμ μας γεμίζουν σιγά σιγά με ανθρώπους πού έχουν φύγει από κοντά μας...
Δεν μου αρέσει πού χάνεται η εποχή της αθωότητας μας όλο και πιο πολύ κάθε μέρα που περνάει...
Μου αρέσει πού έχουμε να περιμένουμε ευχάριστα νέα από την γενιά πού παίρνει τη σκυτάλη!!!
Έτσι είναι η ζωή...με τά κάτω τής και τά επάνω τής.
-
RE: Toyota Corolla 2019
@georgemit said in Toyota Corolla 2019:
@georgekn said in Toyota Corolla 2019:
Καλή χρονιά σε όλους καί τίς οικογένειες μας!!!
Τελικά η νέα χρονιά με βρίσκει και εμένα με Corolla active+ Hybrid... σήμερα αύριο γίνεται η μεταβίβαση...και προχωράμε!
Δε ξέρω αν τα έχεις ήδη αναφέρει πιο πάνω, αν θέλεις πες μας περισσότερα για το Corolla και τους λόγους που έκανες την αλλαγή γιατι το kona αναμφίβολα είχε πολύ ψωμί ακόμα.
Το Kona το αγόρασα για να με εξυπηρετήσει για 6 με 8 χρόνια χρόνια σύμφωνα με τη χρήση που κάνω (110 χλμ ημερησίως) σε ανοιχτό δρόμο.
Έζησα με 5 diesel αυτοκίνητα τα τελευταία 14 χρόνια (επαρχία)... όλα μεταχειρισμένα από ελαφρώς έως αρκετά μεταχειρισμένα δηλαδή από 25000 χιλιόμετρα έως και με 150000 χλμ ελληνικά και εισαγωγής...το μόνο πού αντιμετώπισα προβλήματα ήταν ένα Scenic 1.6 dci 3ης γενιάς μετά τα 280000χλμ.
Τα προβλήματα ήταν βουλωμένο φίλτρο σωματιδίων το οποίο αφού καθαρίστηκε το αυτοκίνητο δεν δούλεψε ποτέ σωστά ξανά. Δεδομένου του προβλήματος αυτού το αυτοκίνητο πουλήθηκε με βλάβη και αποφάσισα να αγοράσω ένα ελληνικό από ιδιώτη με εγγύηση σε ισχύ ακόμη και έτσι βρέθηκε το Kona diesel με 25000 χλμ και υπόλοιπο εγγύησης 4 χρόνια ακόμη...
Το αυτοκίνητο είχε τα μειονεκτήματα του όπως και πλεονεκτήματα του για εμένα...το βασικότερο που πονταριζα ήταν η αξιοπιστία πάνω από όλα...
Αυτό που εκνεύρισε από την αρχή ήταν ο τρόπος λειτουργίας και καθαρισμού (αναγέννησεων) του φίλτρου σωματιδίων δηλαδή.
Δηλαδή όταν αγοράστηκε έκανε αναγέννηση κάθε 370-400χλμ το οποίο είναι και το φυσιολογικό.
Πέρυσι μετά από 90000χλμ. έκανε αναγέννηση κάθε 270-300χλμ.
φέτος μετά τα 115000χλμ. έκανε αναγέννηση κάθε 170-200χλμ.
Οπότε από ότι καταλαβαίνω εγώ από την μικρή εμπειρία μουστα diesel οχήματα με αυτή την ηλίθια σε εκτέλεση τεχνολογία Euro 5,6 σε λίγους μήνες σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα...θα εμπλεκα σε μια περιπέτεια με άγνωστο κόστος για εμένα.Να πεις ότι τα κορεατικά έχουν και οικονομικά ανταλλακτικά... όχι... καλύτερα να είχα Porsche...
To φίλτρο σωματιδίων κάνει 3Κ χωρίς εργασία την στιγμή που στα ευρωπαϊκά μοντελα παίζει στα μισά και παρακάτω.
Ενδεικτικά ζάντα 17αρα δική μου 800 ευρώ καινούργια...σε Peugeot 2008 τα μισά.
Θερμοστάτης 400 ευρώ στο κορεάτικο στα ευρωπαϊκά 120...Επίσης η συμπεριφορά και η σχέση της εδώ αντιπροσωπείας με το αντικείμενο με έκανε να κινηθώ πιο γρήγορα προς την πώληση.
Οπότε μετά από όλα αυτά βρέθηκα να ψάχνω κάτι εξίσου οικονομικό χωρίς τα παραπάνω προβλήματα (όχι άλλο diesel)...δεν με νοιάζουν ούτε οι χώροι ούτε η εμφάνιση ούτε κάτι άλλο...
Θέλω ασφάλεια αξιοπιστία και νορμάλ κόστος χρήσης τίποτα άλλο...Το Corolla αγοράστηκε και αυτό ελαφρώς μεταχειρισμένο με κάτω από 10000 χιλιόμετρα σε εξαιρετική κατάσταση...και ελπίζω να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μου.
Πάντως στα χρήματα που κόστιζε το Corolla πριν τις ανατιμήσεις... μπορώ να πω... όπως έλεγε και ο @fanis75 ότι αγόραζες πολύ αυτοκίνητο για τα χρήματα που έδινες.
-
RE: Τι δώρο θα κάνω στον εαυτό μου φέτος τα Χριστούγεννα!
5 ημέρες Στοκχόλμη έκλεισα....για να συνέλθω μετά την αποτυχία των καλοκαιρινών διακοπών...
-
RE: Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε
@downhill said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
@lap said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
Έπρεπε να πεις σχολή οδηγών 1977 με Kadett του 1992. Έτσι για άλλη μια φορά το forum θα έχανε το θέμα συζήτησης, θα έψαχνε να βρει χρόνομηχανες και παραφυσικά φαινόμενα, και θα καταλήγαμε στο τέλος στα Toyota.
Το 1977 έπαιζα με πλαστικά κουρδιστά αυτοκινητάκια!
Ξαναγυρίζουν οι εποχές... αυτές...
-
RE: Χρόνια πολλά
Καλά Χριστούγεννα σε εσάς και την οικογένειά σας. Ας είναι το Ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής. Χρόνια πολλά!!
-
RE: Χρόνια πολλά
Χρόνια πολλά!!!
Υγεία σε όλους καί τίς οικογένειες μας.
Latest posts made by georgekn
-
RE: ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#
@eltonjohn said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Εγώ πιστεύω ότι το έσπασε με τα μακριά νύχια της.
Γόβα στιλέτο?
Όπλο?
-
RE: CITROËN FORUM
@lap said in CITROËN FORUM:
Μετά τα λάθος mm στην καδένα
Μετά την καταστροφή κινητήρων λόγω της εμβάπτισης του ιμάντα
Μετά τα συστήματα adblue με ημερομηνία λήξης
Μετά τα λογισμικά που κολλούσαν
Μετά τη λάθος σχεδίαση του τιμονιού με τον πίνακα οργάνων
Μετά την κατάργηση του στροφόμετρου γιατί έτσι.
Μετά τις ποτηροθηκες που ΔΕΝ δέχονταν ποτήρια
Είχαν ξεμείνει από ιδέες στον μαγικό κόσμο της Stellantis. Δεν είχαν τι να σκεφτούν και να σπάνε πλάκα …..ώσπου ο νεότερος της παρέας, ο πιο ταλαντούχος και ευρηματικός φώναξε…. ‘’Ευρηκα!’’ (στα γαλλικά)
Ιδού…..
https://www.carscoops.com/2025/08/fiats-two-headed-van-will-blow-your-mind/
Υ.γ Κουκλάκι πάντως.
Δύο κινητήρες, δύο σασμάν...όλα από δύο...διπλός μπελάς!!!
-
RE: Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!
@billy84 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
@lap said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Έρχεται Ευρώπη , πιθανόν και Ελλάδα, με diesel μοτέρ και αυτόματο
Κλώνος του G wagon με …(αυτοί λένε και καλά) 20+Κ €
Σούπερ εμφάνιση και εννοείται αγαπάμε Diesel (O gatoz νομίζω ούτε Vitara δε θα έπαιρνε Diesel
) αλλά τι σόι 212 είναι αυτό? Αυτοκίνητο 212? 'Ημαρτον που θα έλεγε και ο Γεωργίου
Ο φίλος από πάνω έχει δίκαιο. Στάζει λάδια από την έκθεση κιόλας! Σκέψου να το πας στα βουνά!
212 είναι σαν το 112...αριθμός έκτακτης ανάγκης, για να τον θυμάσαι όταν μείνεις στα κατσαβραχα...τον έχουν γράψει παντού
-
RE: Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!
Αυτό χάνει λάδια από την έκθεση κιόλας...πρώτο βίντεο στο πρώτο λεπτό...
Έχει και φώτα συσκότισεως σαν τα REO.
-
RE: KGM
Από την στιγμή που ο Έλλην ωσάν Βαλκάνιος Μονεγασκος σνομπαρει τόσο τίμια αμαξακια σε τέτοιες απίστευτες VFM τιμές , νομίζω πως πρέπει να επικεντρωθούν μόνο στο Torres που δείχνει μουρατο και επιβλητικό.
Κάπου είδα πως βγήκε HEV με τον 1.5 Turbo και μεγάλη μπαταρία με 200 άλογα.
Αυτό με τιμή από 32 έως 35 δεν θα το αγνοούσε κάποιος εύκολα.
Οπως και τα DSFK E5 , και Jaekou 7 που πωλούνται σήμερα σε τιμές πλησίον των 35.000€ αν δεν κάνω λαθος θα δείτε πως σιγά σιγά θα αρχίσουν να κερδίζουν την εμπιστοσύνη αρκετών καταναλωτών.
Είδατε τι έγινε με εκείνο το Lync n Co μόλις έριξε την τιμή του.
Θεωρώ πως με κάποιο τρόπο πρέπει να αρχίσουν να τα προωθούν βάζοντας δίπλα τους στην έκθεση ένα αντίστοιχο Citroen, Peugeot 15-20 χιλιάρικα ακριβότερο να μπαίνεις από το ένα στο άλλο για να καταλάβει ο κόσμος για τι επίπεδο ποιότητας μιλάμε.
Αλήθεια;;; Που;;;;
https://www.carandmotor.gr/agora/stin-ellada-ybridiko-kgm-torres-timi
-
RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
Για αυτοκίνητα δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα βλέπουμε θερμικα στην χώρα μας...
Παπιά με ξετάπωτη εξάτμιση σίγουρα κάνα δυο αιώνες ακόμα.
-
RE: ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#
@nickthetrib said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Μου έκανε εντύπωση και το ότι η κολώνα δεν κόπηκε και το πώς δίπλωσε το πεζώ!!!
Δεν μπορώ να σιγουρευτώ αν είναι 206 ή το πρώτο 307.307 είναι...
-
RE: Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]
@vagkirk said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
@k-m said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
@georgekn said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
https://www.carandmotor.gr/nea/apisteyto-binteo-anapoda-stin-ethniki-tripoleos
Ένας από τους πολλούς "δολοφόνους" που κυκλοφορούν με license to kill.
Ok τουλάχιστον πάει δεξιά
Γιατί όλοι γκρινιάζετε με αυτούς στην αριστερή λωρίδα.
Είναι σαν το ανεκδοτο: τι ένας? Εδώ όλοι ανάποδα πανε
Πάνω στο στηθαίο πάει , δηλαδή στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας!!!!
Στο μυαλό του εκείνη την χρονική στιγμή είχε την εντύπωση ότι αυτή είναι η δεξιά λωρίδα για αυτόν...
Πριν δύο χρόνια στο ίδιο σημείο....
-
RE: Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]
https://www.carandmotor.gr/nea/apisteyto-binteo-anapoda-stin-ethniki-tripoleos
Ένας από τους πολλούς "δολοφόνους" που κυκλοφορούν με license to kill.
-
RE: Στατιστικά στοιχεία για πωλήσεις αυτοκινήτων
@andya3 said in Στατιστικά στοιχεία για πωλήσεις αυτοκινήτων:
@kkostask said in Στατιστικά στοιχεία για πωλήσεις αυτοκινήτων:
@andya3 said in Στατιστικά στοιχεία για πωλήσεις αυτοκινήτων:
@a-d-p said in Στατιστικά στοιχεία για πωλήσεις αυτοκινήτων:
@dimitrioskosmas said in Στατιστικά στοιχεία για πωλήσεις αυτοκινήτων:
To troc πως και δεν είναι μέσα....έχω σιχαθεί να το βλεπω
Ανήκει στα B-suv
Σιγά μη βάζανε το T-Roc στην ίδια λίστα με τ' άλλα τα χρέπια
Έχει κατηγορία «νεκροφόρες» ?
Είναι μια κατηγορία μόνο του παντού. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα ηθελαν η τελευταία τους διαδρομή να είναι μ' ένα Rocky
Αυτό το Rocky?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Daihatsu_Rocky
Θα κοπαναει πολύ νομίζω στις λακκούβες...