-
Πόσο κοστίζει σήμερα ένα ταξίδι 200 χιλιομέτρων με αυτοκίνητο βενζίνης, ντίζελ και ηλεκτρικό
-
Με μέγιστη ταχύτητα 110 χαω και χατσμπακ ντίζελ, δηλαδή χαμηλό τύπου Αστρα, η κατανάλωση του, είναι κάτω από 5,3 τα 100 χλμ.
-
Οι 22αρηδες ac incharge και ΔΕΗ έχουν 0.40€.
0.50€ έχουν οι 60αρηδες. -
Επειδή δοκίμασα το Juke πριν κανένα δίμηνο, όταν πήγαινε με 115-120Kmh έκαιγε 5.5lt/100Km. Και το QQ 1.5d καίει αντίστοιχα λιγότερο από τα 6.3lt/100Km, γύρω στα 5.0 με 5.2lt/100Km
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Με μέγιστη ταχύτητα 110 χαω και χατσμπακ ντίζελ, δηλαδή χαμηλό τύπου Αστρα, η κατανάλωση του, είναι κάτω από 5,3 τα 100 χλμ.
Clio v, 110-130χαω, 4,7λ/100χλμ.
-
Ιταλια Ρωμη σημερα, το ντιζελ εφτασε τα 2,45 ευρω το λιτρο. Οσο δυο espresso στην piazza venezia.. Αντε να δουμε που θα παει για να γινει συμφερουσα η επιλογη φριτεζας.
-
Εγω θα πω οτι με το ηλεκτρικο θελω - με φορτιση σε δημοσιους φορτιστες - €6/100χλμ. Οταν φορτιζω σπιτι θα θελω €3. Συγκριτικα με το ντηζελ ηθελα €10-11/100χλμ και με τις τωρινες τιμες θα ηθελα €14.
Και δεν συγκρινω καν τα διπλασια αλογα του ηλεκτρικου και το ποσο καλυτερο αυτοκινητο ειναι συνολικα.
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγω θα πω οτι με το ηλεκτρικο θελω - με φορτιση σε δημοσιους φορτιστες - €6/100χλμ. Οταν φορτιζω σπιτι θα θελω €3. Συγκριτικα με το ντηζελ ηθελα €10-11/100χλμ και με τις τωρινες τιμες θα ηθελα €14.
Και δεν συγκρινω καν τα διπλασια αλογα του ηλεκτρικου και το ποσο καλυτερο αυτοκινητο ειναι συνολικα.
Δεν είναι κριτήριο αγοράς μόνο το κόστος χρήσης . Πως πουλιούνται τόσα θερμικά με μεγάλα μοτέρ ;
Το κυριότερο είναι να σου κάνει κλικ και ας καίει και τα διπλά από ένα άλλο -
Και δεν συγκρινω καν τα διπλασια αλογα του ηλεκτρικου και το ποσο καλυτερο αυτοκινητο ειναι συνολικα.Πιο πολιτισμένη λειτουργία σίγουρα, για καλύτερο αυτοκίνητο ίσως, δεν ισχύει πάντα και ηλεκτρικό δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο αυτοκίνητο.
-
Παντως εγω παιδιά εδω και ενα μηνα σχεδον κουνησα μια φορα το tucson εβαλα βενζινη με 1,99 και το παροπλησα. Εκ τοτε παιρνω μονο το inster που με το σταθερο τιμολογιο που εχω τωρα μιλαμε για 2€/100χλμ , επειδη φορτιζω αποκλειστικα σπιτι.
Σε αυτη τη φαση λοιπον το καταχαιρομαι και αποσβενει και αρκετη απο την αξια κτησης του πολυ περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο υβριδικο.
Στο μελλον θα δειξει τι θα γινει….. ας το χαρουμε για την ωρα οι ηλεκτρικοι!
-
@a-d-p said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πόσο κοστίζει σήμερα ένα ταξίδι 200 χιλιομέτρων με αυτοκίνητο βενζίνης, ντίζελ και ηλεκτρικό
Μπράβο στο ρεπορτάζ που δείχνει τις πραγματικές τιμές που ίσχυαν μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, για όλα τα καύσιμα ΚΑΙ για το ρεύμα.
Έμεινε απ'έξω μόνο το φυσικό αέριο, που βέβαια έχει πιο περιορισμένο δίκτυο κι απ'το ρεύμα, αλλά για όσους έτυχε να μπορούν να το έχουν, προσφέρει αξιόλογη οικονομία. -
@zaxosm said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Παντως εγω παιδιά εδω και ενα μηνα σχεδον κουνησα μια φορα το tucson εβαλα βενζινη με 1,99 και το παροπλησα. Εκ τοτε παιρνω μονο το inster που με το σταθερο τιμολογιο που εχω τωρα μιλαμε για 2€/100χλμ , επειδη φορτιζω αποκλειστικα σπιτι.
ΧΑΑΧΧΑχα ομοίως... γέμισα προ πολέμου (2,05 100αρα) και περιμένω την έξοδο για Πάσχα να φάω σοκ...
-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
ΧΑΑΧΧΑχα ομοίως... γέμισα προ πολέμου (2,05 100αρα) και περιμένω την έξοδο για Πάσχα να φάω σοκ...
Στη βενζίνη έμεινες; Τα υπόλοιπα από φαγητό έμειναν εκεί που ήταν; Ούτε ψωμί με τυρί δε σε συμφέρει να φας.
Χώρια που στο καπάκι του τεπόζιτου πρέπει να βάζεις συναγερμό.
Αν έχεις κανέναν να φυλάει σκοπιά ακόμη καλύτερα. -
@skg1958 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν είναι κριτήριο αγοράς μόνο το κόστος χρήσης . Πως πουλιούνται τόσα θερμικά με μεγάλα μοτέρ ;
Το κυριότερο είναι να σου κάνει κλικ και ας καίει και τα διπλά από ένα άλλοΠροφανως! Ποτε δεν ειπα οτι ειναι - απλα απαντησα στα περι κοστους μετακινησης. Για το «κλικ» συμφωνω 100%. Για αυτο επελεξα το πιο γρηγορο και ομορφο πισωκινητο που μπορουσα!
-
@dhc said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Clio v, 110-130χαω, 4,7λ/100χλμ.
Αντίστοιχο μικρό BEV hatchback (Β) σε εθνική με όρια χωρίς οικονομία* είναι ~21kWh/100km
Νομίζω οτι ακόμα κ με φόρτιση σε εθνική έχει αρχίσει και είναι πιο οικονομικό το ηλεκτρικό (οριακά).
Θα το παρουν χαμπάρι βέβαια κ θα πάει πιο πάνω η kWh στα ΣΕΑ.*στα διόδια 0-120 να σπινιάρει, 120-80-120 όταν λένε τα όρια με γκαζιές/φρένα κτλ. 0 οικονομία δλδ, σαν ρομποτάκι, ότι λένε τα όρια.
-
@sarantism said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στη βενζίνη έμεινες; Τα υπόλοιπα από φαγητό έμειναν εκεί που ήταν; Ούτε ψωμί με τυρί δε σε συμφέρει να φας.
Χώρια που στο καπάκι του τεπόζιτου πρέπει να βάζεις συναγερμό.
Αν έχεις κανέναν να φυλάει σκοπιά ακόμη καλύτερα.Κυριακή του Πάσχα εμείς έχουμε κανονίσει να φάμε στο burger king που άνοιξε στο Χαλάνδρι, θα σκίσουμε τα whoper και διάφορα άλλα σκατολοΐδια, μετά βολτιτσα σε Φλοίσβο, ποδηλαταδα, φουσκωτά, αραγμα στην παραλία κλπ.
Ελπίζω να είναι όλα ανοιχτά και να μην έχει πανικό από κόσμο, αν και λόγω φτώχειας Μητσοτάκη δεν είμαι αισιόδοξος.Εδώ έπεσαν χθες σαν τις ακρίδες στην πλατφόρμα του Fuel pass και κατέρρευσε το σύμπαν.
-
Το κυριότερο είναι να σου κάνει κλικ και ας καίει και τα διπλά από ένα άλλοΠροφανως! Ποτε δεν ειπα οτι ειναι - απλα απαντησα στα περι κοστους μετακινησης. Για το «κλικ» συμφωνω 100%. Για αυτο επελεξα το πιο γρηγορο και ομορφο πισωκινητο που μπορουσα!
S2000?

-
@ntinaras said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
S2000?

Λέξη "κλειδί": μπορούσα.

ΥΓ: S2000 δεν θα έπαιρνα ποτέ έτσι και αλλιώς. Προτιμώ μια Ζ4.
-
@ntinaras said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
S2000?

Λέξη "κλειδί": μπορούσα.

ΥΓ: S2000 δεν θα έπαιρνα ποτέ έτσι και αλλιώς. Προτιμώ μια Ζ4.

-
@ilias-a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

Γιατί Ηλία μου!?!?! Μην θυμώνεις...χαχαχα
Το S2000 εχει 2 μεγάλα μειονεκτήματα για τα δικά μου γούστα - ειδικά σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα:
- Του λείπουν τουλάχιστον 2 κύλινδροι και 1.000 κ. εκ.
- Έχει κουτάλα.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά