-
@tsimisde said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
@w202-amg said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
@tsimisde πάντως αν μιλάμε για τούβλο έρχομαι με κομπρεσέρ να σε γλυτώσω από πολλές επιλογές που ακούστηκαν

Είναι κι αυτή μια κάποια λυσις....
@tolisk20 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Το chr χωραει στο παρκινγκ?
Είναι εκτός κι αυτό, συν τοις άλλοις, ξεφεύγουμε και οικονομικά, στο budget μου είναι μέχρι Yaris Cross αν λέμε για Toyota, παραπάνω χρήματα δεν διαθέτω και δε δίνω....
Γενικά, να το δηλώσω για να μην κουράζεστε αλλά παρόλα αυτά σας ευχαριστώ που το προτείνετε, δεν θέλω Toyota, δεν μου κάνουν. Δεν είμαι αρνητής Ασιατικού, όχι όμως Toyota. Καλά, χρυσά, δεν είναι όμως για μένα....
Ασε τα οικονομικα αφου ειναι εκτος λογω μηκους στα 4,36 μεινε εκει..
Γτ στα υπολοιπα οτι και να πεις αμαξι με 28χιλ ανεξαρτητη αναρτηση πισω πληρως υβριδικο 140 αλογα c-segment καταναλωση 4 λιτρα, ποιοτητα 2 φορες καλυτερη απ του yc και αξιοπιστια και μεταπωληση
toyota τ ακουω βερεσε -
Το Mokka το έβγαλες τελικά από τις επιλογές σου;
Με ένα έντονο χρωματακι αυτό το μπλε ή το τιρκουάζ στα 21.000€ και με 136 άλογα είναι το πιο όμορφο και VFM αμαξάκι από όλα όσα έχεις αναφέρει και ας καεί και 3-4 λίτρα στα 100 από τα Toyota, θέλεις 3-4 χρόνια να ισοφαρίσεις την διαφορά τιμής.
-
@vagkirk said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Με ένα έντονο χρωματακι αυτό το μπλε ή το τιρκουάζ στα 21.000€ και με 136 άλογα είναι το πιο όμορφο και VFM αμαξάκι από όλα όσα έχεις αναφέρει και ας καεί και 3-4 λίτρα στα 100 από τα Toyota, θέλεις 3-4 χρόνια να ισοφαρίσεις την διαφορά τιμής.
Όχι, δεν έχει βγει από τις επιλογές, εκκρεμεί test drive για να δω αν μου κάνει η όχι. Τις προάλλες που είχα πάει στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν το είχαν διαθέσιμο. Σε στατική δοκιμή, η θέση οδήγησης, η αίσθηση ποιότητας όπως επίσης και η θέση πίσω, μου έκαναν πολύ θετική εντύπωση. Κοινώς, για τα χρήματα του είναι πάρα πολύ καλό πακέτο
Παρεμπιπτόντως, αυτά τα δύο, είναι τα χρώματα που δεν μου αρέσουν καθόλου, το άσπρο όμως με τις μαύρες λεπτομέρειες, το κάνει πιο αλήτικο, πιο μουράτο, πιο επιθετικό 
Είναι και αρκετά συμμαζεμένο σε διαστάσεις, η μόνη μου ένσταση είναι πόσο διψασμένα είναι τα 136 άλογα σε συνθήκες πόλης. Σε θέμα ταξιδιού δεν το συζητάμε και γενικά, φαίνεται ότι μου δίνει και την μελλοντική προοπτική που ψάχνω.
Καλύτερα να έχω περίσσεια σε κάτι, πάρα έλλειψη συνεπώς, συνεπώς, καλύτερα να έχω τα αλόγατα και να μη τα χρησιμοποιώ, παρά να μην τα έχω και βλαστημώ....
-
@tsimisde said in [Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου]
Και αν βάλουμε ότι ένα αμάξι πλέον το κρατάμε 5 χρόνια στην καλύτερη, νομίζω το επιχείρημα περί μεταπώλησης ίσως δεν έχει τόσο νόημα, αν μιλάμε για πώληση μετά από 7 χρόνια ας πούμε. Εξάλλου, μπορεί μέχρι τότε ακόμα και τα υβριδικά και γενικότερα η λογική των κινητήρων εσωτερικής καύσης να θεωρηθεί πασέ, αν έχουμε καθολική εφαρμογή του ηλεκτρισμού.
Βεβαια αν υπαρχει ενα αυτοκινητο που στα 7-8 χρονια μολις το βαλεις αγγελια θα εχεις και τηλεφωνα ειναι αυτο, οπως γενικα με τα υβριδικα της ΤΟΥΟΤΑ.
Τα υπολοιπα mild hybrid δεν ειναι υβριδικα και δεν νομιζω να τα θελει κανεις τοτε. Εξαιρεση το Vitara αν το παρεις τετρακινητο για ειναι μοναδικο στο ειδος του.
Ειναι αυτο λογος να προτιμησεις το συγκεκριμενο σκεφτομενος την μεταπωληση;
Για εμενα οχι. Δνε αγοραζουμε αυτοκινητο για τον επομενο αλλα για εμας
-
Ολα τα Τογιότα έχουν ενσωματώσει στην τιμή τους, το κόστος μιας πολύ ακριβής βλάβης που ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΣΩΩΩΩΩΣΣΣΣΣΣ βγάλει κάποιο αμάξι μετά το τέλος της εγγύησης του.
Διαφορά στην κατανάλωση, πρακτικά δεν υπάρχει, αν η ζωή σου δεν είναι 20 χλμ σε μποτιλιάρισμα κάθε μέρα, που τότε παίρνεις μόνο ηλεκτρικό και όχι υβριδικό, γιατί στον ανοιχτό δρόμο τα τογιότα δεν είναι στα καλύτερα τους.
Οπότε το να πληρώσεις 3-5-8000 παραπάνω για πιθανές βλάβες μετά την εγγύηση και υποτιθέμενη καλύτερη μεταπώληση, ενώ θα έχεις ένα μέτριας ποιότητας και χώρων και αισθητικής αυτοκίνητο, μάλλον με εμμονή μοιάζει παρά με επιλογή.
-
@tsimisde said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
@vagkirk said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Όχι, δεν έχει βγει από τις επιλογές, εκκρεμεί test drive για να δω αν μου κάνει η όχι. Τις προάλλες που είχα πάει στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν το είχαν διαθέσιμο. Σε στατική δοκιμή, η θέση οδήγησης, η αίσθηση ποιότητας όπως επίσης και η θέση πίσω, μου έκαναν πολύ θετική εντύπωση. Κοινώς, για τα χρήματα του είναι πάρα πολύ καλό πακέτο
Παρεμπιπτόντως, αυτά τα δύο, είναι τα χρώματα που δεν μου αρέσουν καθόλου, το άσπρο όμως με τις μαύρες λεπτομέρειες, το κάνει πιο αλήτικο, πιο μουράτο, πιο επιθετικό 
Είναι και αρκετά συμμαζεμένο σε διαστάσεις, η μόνη μου ένσταση είναι πόσο διψασμένα είναι τα 136 άλογα σε συνθήκες πόλης. Σε θέμα ταξιδιού δεν το συζητάμε και γενικά, φαίνεται ότι μου δίνει και την μελλοντική προοπτική που ψάχνω.
Καλύτερα να έχω περίσσεια σε κάτι, πάρα έλλειψη συνεπώς, συνεπώς, καλύτερα να έχω τα αλόγατα και να μη τα χρησιμοποιώ, παρά να μην τα έχω και βλαστημώ....
Όμορφο αυτοκίνητο αλλά με 136 άλογα σε μη υβριδικό, τσιμπάει αρκετά η κατανάλωση.
-
@realzeus said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Αυτό που κρίνετε ένα αυτοκίνητο εν στάσει είναι το αντίστοιχο του να κρίνετε την ποιότητα της εικόνας μια σβηστής τηλεόρασης... Αυτοκινητικό φόρουμ σου λέει μετά.
Ξεχασες και την αισθηση που δινει το τηλεκοντρολ.

-
@criuser said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Ολα τα Τογιότα έχουν ενσωματώσει στην τιμή τους, το κόστος μιας πολύ ακριβής βλάβης που ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΣΩΩΩΩΩΣΣΣΣΣΣ βγάλει κάποιο αμάξι μετά το τέλος της εγγύησης του.
Διαφορά στην κατανάλωση, πρακτικά δεν υπάρχει, αν η ζωή σου δεν είναι 20 χλμ σε μποτιλιάρισμα κάθε μέρα, που τότε παίρνεις μόνο ηλεκτρικό και όχι υβριδικό, γιατί στον ανοιχτό δρόμο τα τογιότα δεν είναι στα καλύτερα τους.
Οπότε το να πληρώσεις 3-5-8000 παραπάνω για πιθανές βλάβες μετά την εγγύηση και υποτιθέμενη καλύτερη μεταπώληση, ενώ θα έχεις ένα μέτριας ποιότητας και χώρων και αισθητικής αυτοκίνητο, μάλλον με εμμονή μοιάζει παρά με επιλογή.
Έχεις ακούσει πολλούς να αγοράζουν Toyota επειδή έχουν "ανάρτηση μαγικό χαλί" ή "τιμόνι που ξυρίζει" ή "φρένα άγκυρες" ή "μαλακές ποιοτικές επιφάνειες" ή "κορυφαία ηχομόνωση" ή "αίσθηση στιβαρότητας" ή "κολλημένο στα στροφιλίκια";
Αγοράζουν γιατί ακούνε πολλά περί αξιοπιστίας και μόνο. Τίποτα άλλο. Μέχρι εκεί.
Φυσικά η έννοια της "αξιοπιστίας" είναι υποκειμενική γιατί μπορεί π.χ. μηχανικά να είναι μπετόν αρμέ, αλλά να χαλάσει κάποιο περιφερειακό που φτιάχνεται στην Κίνα και να κάνει την ζωή πατίνι του ιδιοκτήτη.
-
Είναι βαρύ το τίμημα να οδηγείς τακτικά στην καθημερινότητά σου Toyota. Και δεν το λέω με ελιτίστικη διάθεση, είναι "φτηνιάρικα".
Για όποιον βέβαια βάζει σαν προτεραιότητα το οικονομικό, είναι δικαίως η πρώτη επιλογή.
-
Λάθος, τα Τουότα δεν είναι οικονομικές επιλογές, είναι στο μέσο όρο. Το μέσο Τουότα αγοράζεται πρωτίστως για την αξιοπιστία και τις εγγυήσεις που το συνοδεύουν.
-
Πάντως η Τογιότα για να είμαστε δίκαιοι βγάζει και σοβαρά αυτοκίνητα από Rav4 και πάνω και αυτοκίνητα που δεν έρχονται Ελλάδα. Στα γιαρις πάντως δικαίως τρώει κραξιμο όπως αντιστοιχο κραξιμο οφείλει να φάει η μερκ π.χ. για την α κλας. Από αλλού ξεκίνησαν και αλλού έχουν καταλήξει. Για το δε κυνήγι της κατανάλωσης 0,5-1-1,5 λίτρο διαφορά δεν αξίζει καν να ασχοληθείς. Αν νοιάζει κάποιον πραγματικά κάτι τέτοιο πάει βάζει lpg και του κοστίζει λιγότερο από το κάθε hybrid.
-
Toyota θα πάρεις για να ξέρεις ότι θα φτάσεις πάντα στον προορισμό σου με ίδια μέσα και χωρίς φορτωτική ακόμα και με αυτοκίνητο 15ετιας.
Για τον ίδιο λόγο Mazda, Honda, Lexus, ανάλογα την επιθυμητή ποιοτητα που θες και μπορείς να πληρώσεις κάνεις την επιλογή σου. -
Νέο αφήγημα αυτό....στο δίνω, ευφάνταστο ειναι. Βλάβη που ΣΙΓΟΥΡΑ θα βγάλουν τα Γαλλόχρεπα και επίσης οι τιμές ιδιες είναι.
Τεράστια διαφορά υπάρχει, εκτός εαν κινείσαι μόνο Ε.Ο, οπότε εκεί παίρνεις ντήζελ.
Δεν πληρώνεις τίποτα παραπάνω, έχεις εγγύηση για 11 χρόνια και το κεφάλι σου ήσυχο για πάντα με μεταπώληση όσο το αγόρασες και φυσικά μοναδική εμπειρία κίνησης, γιατι τόσο ομαλό αυτόματο μόνο τα ηλεκτρικά έχουν.
-
@storm said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Έχεις ακούσει πολλούς να αγοράζουν Toyota επειδή έχουν "ανάρτηση μαγικό χαλί" ή "τιμόνι που ξυρίζει" ή "φρένα άγκυρες" ή "μαλακές ποιοτικές επιφάνειες" ή "κορυφαία ηχομόνωση" ή "αίσθηση στιβαρότητας" ή "κολλημένο στα στροφιλίκια";
Έχει ακούσει σίγουρα εμενα, που αγόρασα λόγω ανάρτησης (η καλύτερη σε C Hatch τότε πουτ ο πήρα, μετά το Φόκους), τιμονιού και κιβωτίου.
-
@panick-0 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
@tsimisde said in [Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου]
Και αν βάλουμε ότι ένα αμάξι πλέον το κρατάμε 5 χρόνια στην καλύτερη, νομίζω το επιχείρημα περί μεταπώλησης ίσως δεν έχει τόσο νόημα, αν μιλάμε για πώληση μετά από 7 χρόνια ας πούμε. Εξάλλου, μπορεί μέχρι τότε ακόμα και τα υβριδικά και γενικότερα η λογική των κινητήρων εσωτερικής καύσης να θεωρηθεί πασέ, αν έχουμε καθολική εφαρμογή του ηλεκτρισμού.
Βεβαια αν υπαρχει ενα αυτοκινητο που στα 7-8 χρονια μολις το βαλεις αγγελια θα εχεις και τηλεφωνα ειναι αυτο, οπως γενικα με τα υβριδικα της ΤΟΥΟΤΑ.
Τα υπολοιπα mild hybrid δεν ειναι υβριδικα και δεν νομιζω να τα θελει κανεις τοτε. Εξαιρεση το Vitara αν το παρεις τετρακινητο για ειναι μοναδικο στο ειδος του.
Ειναι αυτο λογος να προτιμησεις το συγκεκριμενο σκεφτομενος την μεταπωληση;
Για εμενα οχι. Δνε αγοραζουμε αυτοκινητο για τον επομενο αλλα για εμας
Συμφωνώ απόλυτα, απλά το αναφέρω επειδή στη συγκεκριμένη συνομιλία, κάποιοι συμφορουμίτες είχαν αναφέρει κατά καιρούς (νομίζω στην αρχική φάση του τόπικ) το ποσό πεσμένη θα είναι η μεταπωλητική αξία ενός μη υβριδικού οχήματος. Εδώ έρχεται αυτό που λες και είναι και η άποψη μου, δεν θα πάρω αμάξι με τη λογική πόση αξία θα πιάσει μετά από χρόνια, το αμάξι είναι η πιο αβέβαιη και δεν είναι καν επένδυση κατά τη γνώμη μου συνεπώς, θα αγοράσω κάτι το οποίο θέλω και μου κάνει, δεν θα το αγοράσω για να εξασφαλισω μετά από χρόνια ότι θα μου φέρει πίσω χρήματα. Με την πρώτη μιζιά από την αντιπροσωπεία αρχίζει να χάνει την αξία του....
Συμφωνώ, εξάλλου, το έχω στα υπόψιν ότι για μη αστικές διαδρομές, το υβριδικό δεν συμφέρει στην πράξη η μάλλον, θα χρειαστεί περισσότερο καιρό για να γίνει η απόσβεση του. Για να ακριβολογώ, η κίνηση μου είμαι περιαστική κυρίως, με ελάχιστο μποτιλιάρισμα, συνεπώς, το υβριδικό για μένα και τη χρήση που κάνω, δεν είναι το κατάλληλο. Ένα ήπια υβριδικό όμως η απλό θερμικό, μου κάνει και έχω το κεφάλι μου ήσυχο σε βάθος χρόνου, χωρίς έγνοιες για περίπλοκα συστήματα, τι μπορεί να χαλάσει κτλ, αυτό ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι....
@storm said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Αγοράζουν γιατί ακούνε πολλά περί αξιοπιστίας και μόνο. Τίποτα άλλο. Μέχρι εκεί.
Φυσικά η έννοια της "αξιοπιστίας" είναι υποκειμενική γιατί μπορεί π.χ. μηχανικά να είναι μπετόν αρμέ, αλλά να χαλάσει κάποιο περιφερειακό που φτιάχνεται στην Κίνα και να κάνει την ζωή πατίνι του ιδιοκτήτη.
@andya3 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Είναι βαρύ το τίμημα να οδηγείς τακτικά στην καθημερινότητά σου Toyota. Και δεν το λέω με ελιτίστικη διάθεση, είναι "φτηνιάρικα".
Για όποιον βέβαια βάζει σαν προτεραιότητα το οικονομικό, είναι δικαίως η πρώτη επιλογή.
@dstou said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Λάθος, τα Τουότα δεν είναι οικονομικές επιλογές, είναι στο μέσο όρο. Το μέσο Τουότα αγοράζεται πρωτίστως για την αξιοπιστία και τις εγγυήσεις που το συνοδεύουν.
@w202-amg said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Πάντως η Τογιότα για να είμαστε δίκαιοι βγάζει και σοβαρά αυτοκίνητα από Rav4 και πάνω και αυτοκίνητα που δεν έρχονται Ελλάδα. Στα γιαρις πάντως δικαίως τρώει κραξιμο όπως αντιστοιχο κραξιμο οφείλει να φάει η μερκ π.χ. για την α κλας. Από αλλού ξεκίνησαν και αλλού έχουν καταλήξει. Για το δε κυνήγι της κατανάλωσης 0,5-1-1,5 λίτρο διαφορά δεν αξίζει καν να ασχοληθείς. Αν νοιάζει κάποιον πραγματικά κάτι τέτοιο πάει βάζει lpg και του κοστίζει λιγότερο από το κάθε hybrid.
Ακριβώς οι σκέψεις μου περί της μάρκας αυτής. Για μένα, τα πλεονεκτήματα της ναι μεν είναι σεβαστά και αξιοσημείωτα, δεν είναι όμως αρκετά για να με πείσουν. Το να αγοράσω ένα αμάξι για να περνάω μόνο απ' έξω από τα συνεργεία, για να έχει καλή μεταπωλητική κτλ, δε μου λέει τίποτα, αν δεν μου αρέσει το αμάξι το ίδιο και από τη στιγμή όπου θα το "παντρευτώ" για κάμποσο, θέλω να πάρω αυτό που μου αρέσει, όχι αυτό που η αγορά μου επιβάλλει η θεωρεί σωστό.
Εδώ να πω ότι δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί συμφορουμίτες, πρότειναν Toyota, επειδή από την αρχή, έθιξα το μακροχρόνιο πλάνο χρήσης, δεν το έθιξα όμως για το θέμα αξιοπιστίας, όσο για το σενάριο που θα χρειαστεί να υπηρετήσει σε βάθος χρόνου το όποιο αυτοκίνητο.... -
Test drive μέρος τρίτον
Τρία ακόμα αμάξια κοίταξα οδηγικά, κυρίως για να δω ποια θα προκρινω στην τελική φάση και ποια πετάω έξω. Αρχινάμε:
Mokka: Εδω δεν του το είχα, με εξέπληξε όμως ευχάριστα. Παρόλο τον όγκο του, είναι απίστευτα ευκολοδήγητο και αρκετά ελαφρύ. Είχα το φόβο μήπως είναι too much για αστική/περιαστική χρήση, παρόλα αυτά, μου φάνηκε αρκετά βολικό αμάξι. Ενδεχομένως και η δύναμη του μοτέρ να το κάνει να φαίνεται ελαφρύ. Πάρα πολύ καλή η θέση οδήγησης, πολύ ωραίο και σταθερό το πάτημα του, απίστευτα ήσυχο και ένα στοιχείο που εκτίμησα ιδιαίτερα, απλά περνάει από πάνω από τις ανωμαλίες (του οδοστρώματος), δε νιώθεις τίποτα, είναι εντυπωσιακό. Είχα από φόβο τον όγκο του, η εμπειρία οδήγησης όμως με διέψευσε.
Puma: Η πρόταση που αρκετοί μου υποδείξατε. Ναι, προσυπογράφω με όλους σας, ξεκάθαρα είναι το BMW σε ποιο σύγχρονη υλοποίηση. Είναι η στιβαρή αίσθηση που περιμένεις από μια BMW και μάλιστα, εξίσου αιμοβόρικη. Το είχα πει και για τα Skoda αυτό με την BMW-like αίσθηση, θα κάνω όμως στο φινάλε του κειμένου τα σχόλια μου. Με αυτό εδώ, ο οδηγός μέσα μου ξύπνησε για τα καλά. Ζωντανή επιτάχυνση, έμοιαζε να είναι βιδωμενο στο δρόμο και μάλιστα, είχε αρκετά παρόμοιο "κοπάνημα" με την BMW στις λακούβες, ήταν βέβαια η ST έκδοση αυτή που οδήγησα. Για μενα, το E46 ver. 2
Ibiza FR: Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση η χωροταξία του όταν το πρωτοείδα επομένως, αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία, αφού ήδη είχα κοιτάξει το Fabia. Εδώ να πω ότι παρόλο που είναι πιο χαμηλό από το Puma, δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα στο να μπω και να κάτσω πίσω, μια χαρά ο χώρος του. Τα καθίσματα της εν λόγω έκδοσης εξαιρετικά, αγκαλιάζουν πολύ σωστά το σώμα επομένως, είναι μεγάλο συν. Οδηγικά τώρα, εννοείται πως το αμάξι πετάει, τα 115 άλογα με αυτό το βάρος, κάνουν θαύματα, επιταχύνσεις κτλ, είναι παιχνίδι, ξεκάθαρα. Το αμάξι ξεκάθαρα πετάει. Οδηγοκεντρικό, δεν το συζητάμε, ωραίο βρωμόγκαζο.
Ώρα για τα γενικά σχόλια τώρα.
-
Με βάση τη σημερινή μου εμπειρία με το Mokka, δε βρίσκω το λόγο να κοιτάζω το C3. Το Mokka, μου δίνει όλο το υπόλοιπο πακέτο, συν την άνεση που μου έδινε το C3 επομένως, εδώ προκρίνεται το Opel. Citroen, σ' ευχαριστούμε για τη γνωριμία, έχε γεια. Αν το Citroen ήταν σημαντικά φθηνότερο, ναι, εδώ όμως με λίγα παραπάνω, παίρνω πολλά περισσότερα, σε θέμα οδήγησης, σε θέμα ποιότητας, παίρνω περισσότερο και πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο ας το θέσω έτσι.
-
Όσον αφορά το Puma, αν έκανα την αγορά μου πριν 10 χρόνια, ασυζητητί ήταν ο νικητής μου. Υπάρχει όμως ένα αλλά το οποίο, θα με κάνει να προσπεράσω τη συγκεκριμένη πρόταση. Σε θέμα πρακτικότητας, πέραν του ομολογουμένως μεγαλου Πορτ μπαγκαζ, δεν το λες πρακτικό όχημα και από τη στιγμή που έχω δει Vitara & Kamiq όπου δεν μου έχουν δημιουργήσει τέτοια προβλήματα, δεν μπορώ να το προσπεράσω εδώ. Ακόμα και το Ibiza ήταν πιο βολικό σε αυτό το κομμάτι. Προσπάθησα να μπω πίσω από τη θέση μου. Το να μπω ήταν πονοκέφαλος και αφότου μπήκα, ήμουν απίστευτα στριμωγμένος σε κεφάλι και πόδια. Σύμφωνοι, δεν θα κάθομαι εγώ πίσω, πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν θα μπορεί να κάτσει και οποιοσδήποτε άλλος. Για οικογένεια δεν, ίσως για την πεθερά με τόσο μεγάλο Πορτ μπαγκαζ. Συν τοις άλλοις, είναι και το θέμα με το δίκτυο εξυπηρέτησης στην περιοχή μου, συνεπώς, έχε γειά, μην το κουράζουμε....
-
Όσον αφορά το Ibiza FR, ήθελα να το δοκιμάσω για να δω αν αξίζει για τις αρετές του να μη σκεφτώ τα όποια μειονεκτήματα. Από τη στιγμή όπου οικονομικά είναι στα ίδια επίπεδα με το Fabia, προτιμώ να αγοράσω μαζί και τη σιγουριά του brand της Skoda, και με βάση το τι μέλει γενέσθαι με τη Seat αλλά και για την κάλυψη που έχω στην περιοχή μου επομένως, adios amigo. Και πάλι, αν έπρεπε να κάνω την επιλογή μου προ 10 ετών, θα ήταν φαβορί και αυτό, ξεκάθαρα....
-
Μιας και έθιξα την BMW-like οδική συμπεριφορά της Skoda, να εξηγηθω λίγο. Στο Puma, παίρνεις ολόκληρη την εμπειρία BMW (μείον την πισωκούνα προφανώς). Στη Skoda παίρνεις το 90% της εμπειρίας αυτής καθώς, παίρνεις όλα τα χαρακτηριστικά (στιβαρότητα, πάτημα, ηχομόνωση κτλ), μείον τη σπορ αίσθηση που σου δίνει το Puma. Συνεπώς, αν μιλούσε ο οδηγός μέσα μου, ασυζητητί Puma, επειδή όμως πάμε σε άλλο πλάνο χρήσης, η επιλογή μου είναι προς Skoda ανάμεσα στα δύο, παίρνω σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τα θετικά, σε πιο πρακτική υλοποίηση.
-
Καθαρα για την περιέργεια και για να είμαι εντάξει με τη συνείδηση μου, θα κάνω ένα ακόμα (τελευταίο) test drive, και αυτό θα είναι το i20. Είναι αρκετά κοντά στη Fabia χωροταξικά, θέλω να δω και οδηγικά που βρισκόμαστε. Ένας άλλος λόγος που απέρριψα το C3, ήταν και το συγκεκριμένο αμάξι, με αρκετά παρόμοια χρήματα, με το Hyundai παίρνω περισσότερα και το βρίσκω πιο πλήρες ως πακέτο.
Συνοψίζοντας, έχουμε ως επιλογές στο τραπέζι: Mokka, Fabia, Kamiq (αν αποφασίσω τελικά ότι θέλω την πιο ευρύχωρη βερσιόν του Fabia, ίδιο αμάξι πρακτικά), Stonic & Vitara, με ερωτηματικό για το i20 που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Έχω τις επιλογές μου, ώρα να κάνω τον οικονομικό μου σχεδιασμό από δω και πέρα. Όλα είναι κοντά σε τιμές (με εξαίρεση το Kamiq) συνεπώς, αρχίζω να κάνω τα κουμάντα μου και βλέπουμε ποιος θα είναι τελικά ο νέος βασιλιάς....
-
-
Και σου λέει αποφασίζει μετά 3 μήνες με test drives, γυρίζει αποφασισμένος σπίτι του και στην πολυκατοικία του βλέπει τη νέα γειτόνισσα που μετακόμισε, όντας ανύπαντρη, ωραία, έξυπνη, γυμνασμένη και δημόσιος υπάλληλος.
-
@lap said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Και σου λέει αποφασίζει μετά 3 μήνες από τεστ ντραιβ, γυρίζει αποφασισμένος σπίτι του και στην πολυκατοικία του βλέπει τη νέα γειτόνισσα που μετακόμισε, όντας ανύπαντρη, ωραία, έξυπνη, γυμνασμένη και δημόσιος υπάλληλος.
Τουλάχιστον, θα υπάρχει αμάξι για να πηγαίνουμε βόλτες. Τώρα ποιο θα είναι αυτό....
-
Αρα μήπως να περιμένεις;

-
Πρώτα σιγουρεύω στο 100% ότι παίρνει πράσινο φως το εγχείρημα συνεπώς, είμαστε στα pit για την ώρα

Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου