Με βάση τις τρέχουσες τιμές των δικαιωμάτων εκπομπών CO₂, η βενζίνη θα επιβαρυνθεί κατά 10,2 λεπτά ανά λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης κατά 11,3 λεπτά ανά λίτρο και το μαζούτ κατά 14 λεπτά ανά λίτρο.
Οι αυξήσεις αυτές θα χρηματοδοτήσουν το Social Climate Fund το οποίο εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 86 δις, 8 από τα οποία θα δικαιούται η Ελλάδα.
Από αυτά τα 8, ήδη για τα 4,783 δις έχει ανεβεί στο opengov για δημόσια διαβούλευση το εθνικό Κοινωνικό Κλιματικό Σχέδιο.
Αυτό περιλαμβάνει δράσεις μεταξύ άλλων και χρηματοδοτική μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων από ευάλωτα νοικοκυριά €150 εκατομμύρια για 10.000 νοικοκυριά (άρα 15.000€ επιδότηση), εκσυγχρονισμός στόλου οχημάτων πολύ μικρών επιχειρήσεων 300 εκ. και αφορά 14.000 πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Πέρα από την ηλεκτροκίνηση, θα περιλαμβάνει και ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιού και εξοπλισμού, μόνο για ευάλωτα νοικοκυριά και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Όποτε κανονίστε να προσαρμόσετε τα φορολογικά σας ώστε να ανήκετε στους ευάλωτους 😛
Έκανα και το σέρβις 4ετίας (40.000χλμ έχω), πέρασα και ΚΤΕΟ για 1η φορά και όλα κομπλέ. Όπως μου είπε το συνεργείο: καινούργιο ειναι το αυτοκίνητο, δεν έχουμε να πούμε κάτι - τα λέμε του χρόνου. Το ΚΤΕΟ το ίδιο - μου είπαν σαν καινούργιο ειναι, ακόμα και λάστιχα έχει αλλαγμένα οπότε τίποτα να μου πουν.
Φανη, έτσι και το έβλεπες από κοντά, είμαι σίγουρος, ότι θα σου άρεσε και εσένα. Και δεν είμαι καν φαν της Alfa....
Θαμου άρεσε σίγουρα γιατι ειναι σε άψογη κατάσταση και θαυμάζω τους μερακλήδες αναθρώπους που συντηρούν έτσι τα παλιά αυτοκίνητα. Το συγκεκριμένο ειναι και ωραίο για τόσο παλιό, απλά δεν έχω κάποιον ανθουσιασμό, αυτό λέω.
Ναι πολύ ευχαριστημένος. Πολύ ψύρας ο Μιχάλης στο MAX Protect στη δουλεία, καθαρότατο μαγαζί, επαγγελματίας άψογος, με υποδειγματική τοποθέτηση των μεμβρανών. Τον ακούς πρώτη φορά γιατι το μαγαζί είναι 2 ετών. Ο Mιχάλης δούλευε LLumar για πολλά χρόνια.
Τον συνιστώ ανεπίφυλακτα, όπως βέβαια και τον Αλέξανδρο στο Tinttown Χαλάνδρι.
Γενικά, εγω όπως είπα την επόμενη φορά θα βάλω πάλι XPEL XR+ μια που εκ των υστέρων τις θεωρώ πλέον καλύτερες απο της Madico.
Σκεφτόμουν και εγώ το δικό σου συνδυασμό (δεν έχω κανει ποτέ τη διχρωμία) αλλα τελικά έβαλα παντού 35άρες και μπροστα την ΧR+70άρα. Όλες XR+
Έβαλα τελικά τις XPEL που έγραψα 3 αναρτήσεις πιο πάνω στον Μιχάλη, πριν περιπου δεκα μέρες. Όντως είμαι πολύ ικανοποιημένος και απο το κατάστημα αλλά και απο τις κεραμικές μεμβράνες. Κάνουν αρκετή δουλειά, και μειώνουν την ακτινοβολία αισθητά, τόσο που δεν το περίμενα. Δεν ξερω αν θα χρησιμοποιώ το εξωτερικό σκίαστρο που έχω για το καλοκαίρι.
Μεχρι στιγμής δέν είχα glare θέματα με τα φώτα των άλλων αυτοκινήτων (στο μπροστινό παρμπρίζ έχω την XR blue 80). Μόνο στο πίσω τζάμι (XR+ 20) τα βράδυα εμφανίζονται κάθετες μικρές ανακλάσεις απο τα φώτα των άλλων αυτοκινήτων, λόγω των αντιστάσεων που έχει το πίσω τζάμι, όπως φαντάζομαι συμβαίνει με όλες τις μεμβράνες. Πιστευω όσο ο καιρός περνάει θα μειώνεται κιάλλο το φαινόμενο, για την ώρα πάντως δεν με έχει ενοχλήσει.
Όπως θα έχετε παρατηρήσει, είμαι λάτρης της Βοιωτίας γενικότερα και ειδικότερα όταν πρόκειται για Κυριακάτικο μπάνιο. Σίγουρα η διαδρομή προς αυτήν είναι αυξημένης δυσκολίας, ταυτόχρονα όμως είναι και αποτρεπτικός παράγοντας για τον πολύ κόσμο. Οπότε σχεδόν πάντα θα βρει κανείς πιο ήρεμες καταστάσεις.
Από πέρισυ που είχα πάει οικογενειακώς στον Άγιο Νικόλαο με το i20 της γυναίκας (εγώ περίμενα τα Geolandar για το Qashqai καμιά 10αρια μέρες), είχα παρατηρήσει μια χωμάτινη διαδρομή που ξεκινά από την παραλία και καταλήγει σε μια αλλη διπλή παραλία λίγο παραπέρα. Μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον και αυτό ήταν αρκετό για να πάμε και εκεί.
Η διαδρομή τελικά ήταν πολύ βατή ακόμη και για απλά αυτοκίνητα.
Η θέα προς τον κόλπο της Δομβραίνας ήταν εξαιρετική
Προς Κόκκινο Βράχο 1.JPG
Προς Κόκκινο Βράχο 2.JPG
Άφιξη στην παραλία η οποία τελικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
Προς Κόκκινο Βράχο 3.JPG
Μόνο στις άκρες έχει σημεία να μπεις με ασφάλεια καθότι ο βυθός είναι βραχώδης. Βασικά μου έκανε εντύπωση που ανοίχτηκε δρόμος μέχρι εκεί. Αν κάποιος είναι τυχερός και προλάβει αυτά τα 2 σημεία καλώς. Αργότερα όσα αυτοκίνητα ήρθαν γυρνούσαν πίσω.
1.JPG
Η τοποθεσία ψηλά ονομάζεται Κόκκινος Βράχος για αυτό έδωσα αυτήν την ονομασία και στην παραλία. Σε όλους τους χάρτες είναι ανώνυμη. Δε γνωρίζω αν οι ντόπιοι την αναφέρουν με κάποιο άλλο όνομα.
2.JPG
Τα νερά μέσα είναι πεντακάθαρα. Το βουνό απέναντι ονομάζεται Κορομπίλι και στη βάση του βρίσκεται η Αλυκή.
3.JPG
Όπως είπα στην αρχή, ο δρόμος κατέληγε σε μια διπλή παραλία. Πήγα και στη διπλανή για να δω μήπως άλλαζε κάτι στο στυλ της (αμφίβολο).
4.JPG
Δύσβατη και αυτή με κοφτερές πέτρες εσωτερικά και από όσο μπόρεσα να διακρίνω, μόλις με ένα νορμάλ σημείο πρόσβασης στη θάλασσα. Κρίμα που και οι δύο παραλίες συνολικά είναι πρακτικά άχρηστες. Λογικά ο δρόμος θα ανοίχτηκε για ψαράδες!😂
5.JPG
Η γενικότερη εμπειρία ήταν ωραία. Η διαδρομή αξίζει, το σημείο που τυχαία ήταν ελεύθερο και κάτσαμε, άξιζε. Η θάλασσα επίσης πεντακάθαρη. Θα ξαναπήγαινα? Μάλλον όχι!😂
Forum για ό,τι έχει να κάνει με τους 2 τροχούς και το moto GP
662
Topics
15219
Καλημερα σε ολους και Χρονια Πολλα στους Κωσταδες / Ελενες !
Ηighlights απο τους αγωνες Dragster στην πιστα των Σερρων 2025 πριν 3 μερες.
Τι ειδαν τα ματακια μας με τους φιλους που πηγαμε παρέα απο Χρυσουπολη.
Ωτοασπιδες παρακαλω !!
Απολαυστε! Youtube Video