@dettol said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ναι, μπορεις να κανεις αυτο που σκεφτεσαι. Νομιμο ειναι σιγουρα, δεν ξερω ομως αν εχει τιποτα ψιλα γραμματα στους ορους τους συμβολαιου, πχ ποσες kwh μπορεις να τραβηξεις μεσα σε αυτες τις ωρες.
η λογική που βγήκε αυτό το πρόγραμμα ειναι οι αρνητικές τιμές της αγοράς για τους παραγωγούς, που αναγκάζονται και "πληρώνουν" για να παράγουν, ή πιο απλά σταματάνε την παργωγή. Αν αυξήσουν την κατανάλωση, δεν θα έχουν αυτό το πρόβλημα, οποτε πιστεύω οτι δεν θα εχεi κάποια ψιλά γράμματα, το καροτάκι θα ειναι το τρίωρο που πάνε να γλιτώσουν την χασούρα απο τις αρνητικές τιμές, και το μαστίγιο θα ειναι οι ακριβές τιμές μετά (με την μπαταρία δεν εχεις αυτό το πρόβλημα)
Παντως ο υπολογισμος σου δεν ειναι σωστος, διοτι
Πρακτικα παντως, δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα να φορτισεις πληρως μια μπαταρια 10-15kwh μεσα σε 3 ωρες.
σωστά το αναφέρεις, αλλά μια τριφασική παροχή θα μπορεί να δώσει πιστευω 22-23kwh. κάνω σκέψεις να πάρω το νέο toyota chr+ που έχει ac φορτιστή στα 22, θέλω να ελπίζω οτι θα μπορώ να φορτίζω στο Peak Κ να μένει και λίγο για κατανάλωση στο χώρο. το καλό ειναι βέβαια οτι και φορτιστής μου έχει όριο στο amber, θα τον μειώσω λίγο αμα χρειαστεί
Οι λυσεις δυο σε ενα (οπως η sigenergy και το tesla powerwall 3) εχουν μεν το πλεονεκτημα της ευκολης εγκαταστασης και ελαχιστοποιησης του χωρου που καταλαμβανουν, αλλα τι θα συμβει αν χαλασει το κομματι του inverter; Επισκευαζεται on-site; μπορεις να το βγαλεις απο το housing και να το στειλεις για επισκευη ή πρεπει να φυγει ολη η μπαταρια προς το σερβις; Ενας inverter ειναι 5-10-15 κιλα, μια μπαταρια των 10-20kwh ζυγιζει ΠΟΛΥ περισσοτερο.
το sigenergy δεν εχει αυτό το θέμα καθώς ειναι σε στοίβα με Modules, το inverter ειναι πάνω πάνω. Η μπαταρία θα μπει στο υπόγειο παρκινγκ σε σημείο με εύκολη πρόσβαση, άμα χαλάσει απλά βγάζεις πάνω πάνω το Inverter και πας για επισκευή. καλά κάνεις και το αναφέρεις, απλά θεωρώ οτι τα πλεονεκτήματα ειναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα, και σε χώρο και σε κόστος και σε efficiency, Και δεν βλέπω (τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση) τοσο μεγάλη μανούρα. κατεβάζεις και την ασφάλεια απο το gateway του Inverter και όλα περνάνε μέσα απο το αμαρτωλό και ακριβό δίκτυο της ΔΕΗ, μέχρι να επισκευαστεί. ποιο πολύ με αγχώνει αν υπάρχει επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, που απο όσο ξέρω δεν υπάρχει.