@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@dettol said in Toyota Corolla Cross:
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
@dettol said in Toyota Corolla Cross:
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
“Η υψηλή τιμή είναι δικαιολογημένη για ένα τόσο αξιόπιστο αυτοκίνητο που έχει πολύ πλούσιο εξοπλισμό και εξαιρετικό πακέτο ασφαλείας 5 αστέρων-και θα μιλούσαμε για την τελειότητα στην κατηγορία αν ο σχεδιασμός ήταν λίγο πιο νεανικός, η ποιότητα των πλαστικών συμβάδιζε με την τιμή και οι χώροι αντίστοιχοι των εξωτερικών διαστάσεων του αυτοκινήτου”
https://autoholix.com/2025/03/08/toyota-corolla-cross-dokimi-test-drive/
Δηλαδή είπε ότι
- δεν έχει καλούς χώρους
- τα πλαστικά είναι απογοήτευση
- είναι μπαρμπαδιστικο
Αν ήθελε να το θάψει ΤΙ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ;;;;;;
Δεν έχω δει το αυτοκίνητο και δεν έχω προσωπική άποψη, απλά απορώ με την παράγραφο που έκανε quote ο adp.
Στην τελευταία παράγραφο το σώζει 
Σου λέει αυτά θενε οι Έλληνες αγοραστές, ούτε ζουλιχτα πλαστικουλια, ούτε κάνουν μετακόμιση με το αυτοκίνητο (
@fanis75 )
"Το γεγονός ότι το Corolla Cross βρίσκεται παντού στους δρόμους μας δείχνει αν μη τι άλλο ότι οι αξίες που πρεσβεύει η Toyota αναγνωρίζονται από τους Έλληνες αγοραστές-και αυτό μάλλον είναι το πιο σημαντικό κριτήριο"
Έπαθε criuser η φαμπιατου; Ξέρει από εμάς καλύτερα τι θέλουμε; 
Πάντως για να κυκλοφορούν τόσο Τογιότα, μάλλον κάτι κάνει σωστά η εταιρεία.
Συμφωνώ. Κάτι κάνει εξαιρετικά. VFM και εξαιρετικο hybrid για οικονομία. Bonus αξιοπιστία Ιαπώνων.
Χρειάζεται κάτι αλλο για να κερδίσεις τους Έλληνες που έχουν το μικρότερο εισόδημα στην Ευρώπη ?? Όχι φυσικά
Τα λέω εγώ που δεν θα έπαιρνα Toyota ούτε για αστείο και τα θεωρώ εξαιρετικά άσχημα
Αν όμως και εγώ έβαζα πάνω από όλα το τρίπτυχο οικονομία, VFM και αξιοπιστία να μην πετάω χρήματα σε αυτοκίνητα που τόσο μαρεσουν θα ήταν και η δική μου πρώτη επιλογή. Τι να λέμε τώρα έχει κάνει κίνηση ματ με το καλύτερο υβριδικό σύστημα της αγοράς και τόσα χρόνια άλλος δεν μπορεί σε αυτό να την ξεπεράσει σε οικονομία. Όλοι προσφέρουν hybrid κανένας δεν την φτάνει σε οικονομία.
Αυτά είναι το παράσημο της. Έχει βελτιωθεί και σε οδηγική συμπεριφορά που παλιά ήταν για πετάμα τα παλιά Toyota.
Εξακολουθώ να τα σιχαίνομαι γιατί μαρεσουν τα αυτοκίνητα αλλά θα πω τα καλύτερα όταν ο άλλος θέλει μέσο μετακίνησης και δεν τον ενδιαφέρουν τα αυτοκίνητα . Πόσες φορές τα έχω προτείνει σε φίλους ασχέτως τι γράφω εδώ και παρεξηγούνται τα γραφόμενα μου.
ΥΓ το σωστό πάντως Corolla είναι αυτό με τον δίλιτρο κινητήρα αλλά δυστηχως στην Ελλάδα τα σαινια μας δεν μας το επιτρέπουν
ΠΡΟΣΘΕΣΕ στα 3 που αναφέρθηκες και την μεταπώληση, ταχύτατη, είναι περιζήτητα και στην τιμή που πρέπει. Πούλησα το χάτσμπακ 1,8 σε 2 μέρες μόνος μου...!!!
Έχω κάνει 19000+ χλμ. από πέρσι το Μάρτιο. Πήγα για σέρβις στα 15000 χλμ. και δεν ασχολήθηκα ΠΟΤΕ άλλοτε με τίποτε άλλο εκτός από το πλύσιμο...!!!
Μία φορά μου πήραν τηλέφωνο για αναβάθμιση του συστήματος ασφαλείας ,την κάμερα που διαβάζει τα σήματα κ.λπ..., πήγα πέρασαν το πρόγραμμα και έφυγα σε 20 λεπτά.
Αυτό είναι η Τογιότα, για όσους όπως είπες θέλουν εργαλείο...!!!
Μεταπώληση έχουν αλλά δεν έχει μόνο η Toyota. Γι'αυτό δεν το ανέφερα.
Αν θες εργαλείο δουλειάς με φτηνιαρικο εσωτερικό, δεν σε νοιάζει ποσο άσχημο μπορεί να είναι σε εμφάνιση και πολύ καλή τιμή και οικονομία είναι ότι καλύτερο, το είπα και πριν δεν διαφωνουμε. Αν είχα πάντως πιθανότατα ούτε για πλύσιμο δεν θα το πήγαινα, θα το άφηνα όπως είναι . Μια στο τόσο νερό με λάστιχο σκέτο.
Αν θες καλό αμάξι με τα μειωνεκτηματα που μπορεί να έχει αυτό σε σχέση με ενα Toyota παίρνεις κάτι άλλο. Εγώ ανοίκω στην δεύτερη κατηγορία.
Τί έχεις..??!!
Το τι θεωρεί όμως ο καθένας καλό...............
Ένα ford puma st έχω
Αλλά έχω και ένα κουβαδάκι κινέζικο ηλεκτρικό για κάθε μέρα
Μόνο την προσωπική μου γνώμη εκφράζω. Από εκεί και πέρα σωστά λες ότι θεωρεί ο καθένας σεβαστο
Πούμα έχει ο κολλητός μου, πολύ καλό αυτοκίνητο με 7-8 χρόνια εγγύηση αν δεν κάνω λάθος. Με το μοτέρ το τρικύλινδρο το χιλιάρι με τα 125 άλογα.
Δεν του έβγαλε τίποτε μέχρι στιγμής 4-5 χρόνια του έχει, μόνο το ετήσιο σέρβις.
Όταν αγόρασα, πήγα και το είδα, με φρενάρισε το μοτέρ το χιλιαράκι, παρότι δεν έχει ακουσθεί κάτι για αυτούς που το δουλεύουν σωστά..!!
Σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο, δεν θα πω ποιο, το τρικύλινδρο μοτέρ μου έφερνε κραδασμούς στο τιμόνι και το λεβιέ ταχυτήτων, γιαυτό το φοβήθηκα και δεν το έκανα ούτε βόλτα το πούμα...!!!
Όπως και την κατηγορία του που τη θεώρησα κατηγορία Γιάρις, ήθελα κάτι μεγαλύτερο και τετρακίνητο..
Δεν το βρίσκω πιο ποιοτικό από το κκ, είναι αρκετά πιο σκληρό, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στην αισθητική και την ποιότητα στο εσωτερικό, ίσως λίγο πιο νεανικό, δεν έχει με τίποτε το βάδισμα του κκ.
Τον έχω ρωτήσει για το μοτέρ, δεν είχε κανένα θέμα μέχρι τώρα, περίπου 60-70000 χλμ.
Λίγο θόρυβο βγάζει ψηλά, εννοείται αρκετά φθηνότερο από το κκ, νομίζω ότι περισσότερο είναι πιο κοντά στην κατηγορία του Γιάρις κρος, από διαστάσεις, χώρους, μοτέρ κ.λπ....
Στις καταναλώσεις είναι κάπου στα 5,5-6 με 7 λίτρα σε νορμάλ ταχύτητες, από ότι μου είπε.Αυτός έχει χειροκίνητο κιβώτιο, δεν ξέρω αν βγαίνει σε αυτόματο, άλλη φιλοσοφία.
Το δικό μου μοτέρ το τρικυλινδρο είναι 1500 κυβικά όχι 1000 αλλά είναι πολύ δυνατο παντού.
Δεν είναι ότι είναι κάτι σπουδαίο ποιοτικά αλλά είναι καλύτερο από cc. Μέτριο γενικά
Τα περιφερειακά του είναι πολύ καλά.
Με περιόριζε ότι ήθελα αμάξι με μικρές διαστάσεις αλλιώς θα έπαιρνα μεγαλύτερο
Είναι φυσικά πολύ πιο γρήγορο από cc ακόμα και από το δίλιτρο και φυσικά είναι σπορ suv οπότε η συμπεριφορά του είναι επίσης πολύ καλύτερη.
Έχεις δίκιο ότι δεν συγκρίνεται με cc καθώς είναι άλλη κατηγορία , μικρότερη απλά με ρώτησες τι έχω εγώ. Στην κατηγορία του cc δεν θα έπαιρνα μάλλον το kuga που είναι το αντίστοιχο αλλά κάτι άλλο καθώς το kuga δεν μαρεσει πολύ εμφανισιακά.
Γενικά θέλω σπορτίφ συμπεριφορά , αποδεκτή ποιότητα δεν με νοιάζει να είναι σπουδαίο εσωτερικο και μεγάλο χώρο πορτ μπαγκαζ .
Το cc λόγω εμφάνισης και κακών χώρων για την κατηγορία του έτσι και αλλιώς δεν θα το διάλεγα ποτέ.
Τα πολύ μεγάλα ατού του cc τα έγραψα πιο πριν μην επαναλαμβάνομαι. Είναι ένα από τα αμάξια που έχω προτείνει σε γνωστούς μου και γω. Το ότι δεν κάνει για μένα είναι άλλο. Ο καθένας μας έχει άλλες προτεραιότητες και ανάγκες .