Καλησπέρα και Χρόνια πολλά σε όλους! Μόλις ολοκλήρωσα το πρώτο μεγάλο ταξίδι με το QQ E-Power και είπα να σας μεταφέρω τις πρώτες εντυπώσεις μου. Γενικά ήμουν αρκετά φορτωμένος 1 μεγάλη βαλίτσα φουλ, 1 μεσαία, καρότσι, αυγό μωρού και τα λοιπά συναφή. Αφού έχω πολύ λίγα χλμ. ακόμα το πήγαινα με Cruise Control στα 110 χλμ./ώρα. Το ταξίδι ήταν Αθηνά - Βέροια ( με κάποια χλμ. εντός πόλης κ περαστικές διαδρομές) κ μετά Βέροια - Βόλος. Σαν Μ.Ο μου έγραψε 6.2lt/100 και με 1 γέμισμα έγραψα 771 χλμ. με άλλα 100 χλμ. υπόλοιπο έλεγε ο υπολογιστής ταξιδιού αλλά με το που μπήκα στον Βόλο μου άναψε λαμπάκι οπότε υπολογίζω περί τα 850 χλμ. αυτονομία με το συγκεκριμένο φόρτο. Δεν γνωρίζω εάν αυτό που λέγεται πέφτει λίγο η κατανάλωση όταν κανείς τα πρώτα 2000-3000 χλμ. ισχύει αλλά σαν νούμερο το θεωρώ οκ. Βέβαια θα το δω και στα 120χλμ/ώρα με CC που αυτό βάζω συνήθως στην Ε.Ο για να δω ποσό θα γράψει αλλά θεωρώ ότι τιμές γύρω στο 6.8-7.0 lt/100 θα δω. Σαν ποιότητα κύλισης έχω να πω τα καλύτερα. Πολύ ήσυχη καμπίνα και σχεδόν καθόλου αεροδυναμικοί θόρυβοι. Το μόνο μείον ένας μικρός ήχος τριξίματος που ακούγεται από την κονσόλα του A/C όταν περνάς κάποιες λακκούβες αλλά δεν το κάνει πάντα. Μάλλον είναι θέμα φινιρίσματος και μπορεί να το δει η αντιπροσωπεία όταν θα το πάω για αλλαγή λαδιών στα 2000 χλμ. Ελπίζω να μην σας κούρασα και να φάνηκαν οι πληροφορίες χρήσιμες.
Best posts made by ZT13
-
RE: Nissan Qashqai 2021
-
RE: Σύναντηση γνωριμίας στα ΒΠ
Παιδιά ήταν όντως πολύ ωραία και το φαγητό και η παρέα! Λόγω χωροταξίας δεν κατάφερα να μιλήσω με όλους σας αλλά επιφυλάσσομαι για την επόμενη! Να είστε όλοι καλά!!
-
RE: Renault Captur II
@vagkirk said in Renault Captur II:
@ison said in Renault Captur II:
Τα παιδια ειναι 14/12/8 ηλικιακα...
Άρα δεν χρειάζονται καθισματακια, οπότε μια χαρά θα βολευτούν πίσω με ζώνες σε πολλά αυτοκίνητα ακόμη και Supermini.
Κατά την άποψη μου όμως μην κάνεις το λάθος να πάρεις ένα υπερυψωμένο Clio.
Καλύτερα το νέο Duster το οποίο είναι και λίγο μεγαλύτερο και μοιάζει με πραγματικό SUV, το μοναδικό ίσως στην αγορά μαζί με το Vitara.
Αλλιώς Dacia Jogger και μάλιστα 7θεσιο που ταιριάζει τέλεια στις οικογενειακές ανάγκες σου από πλευράς μεγέθους και χώρου αποσκευών.
Αν τώρα όμως θέλεις πραγματικά να κάνεις την διαφορά στο αυτοκινητιστικό ζήτημα, να πάρεις κάτι που θα το ευχαριστηθείς απόλυτα και θα σε κοιτούν τα παιδιά σου με θαυμασμό και απόλυτο σεβασμό μέχρι τα βαθειά σου γεράματα, κάνε την απόλυτη έκπληξη και δώσε παραγγελία για τον νέο 1 series της BMW.
Κατηγορία C , σίγουρα πιο άνετο σε διαστάσεις στο πίσω κάθισμα από το Clio σε τακους , και τα 100-150 περισσότερα λίτρα πορτμπαγκάζ του Capture ή του Duster θα είναι πάντα λιγότερα από μια όμορφη μπαγκαζιερα στην οροφή του BMW.
Τα 170 άλογα , το αυτόματο κιβώτιο, η ποιότητα κύλισης και η οδηγική συμπεριφορά του άσσου είναι χαρακτηριστικά που θα σε κάνουν να αγαπήσεις την παραμικρή οικογενειακή μετακίνηση και αφορμή για οικογενειακές ταξιδιαρικες εμπειρίες που θα χαραχτούν βαθειά στην μνήμη την δική σου όσο και των παιδιών.
Μια απόφαση , μια στιγμή, μια μικρή ευκαιρία για να σηκωθεί κάποιος λίγο ψηλότερα , αυτά είναι που πραγματικά μετράνε στην σύντομη ζωή μας και η επιλογή σου αυτή σήμερα είναι μια από αυτές τις σημαντικές στιγμές της ζωής.
Άμα δεν δουλεύεις ήδη για την BMW να πάρεις αυτό το κείμενο και να πάς!!! Θα σε πάρουν σίγουρα!!!
-
@iceman7 said in Σύναντηση γνωριμίας στα ΒΠ:
Καλή εβδομάδα!
Υπενθυμίζω τη συνάντησή που θα γίνει στην ταβέρνα το Ψαρονέφρι, στο Μαρούσι (Κύμης)
https://g.co/kgs/vzjKX25
την Τετάρτη 30/10 στις 21:00Αν και δεν ξέρω κάποιον από εσάς αρκετά πέρα από το forum που γράφετε συχνά θα προσπαθήσω να έρθω κ γω για να σας γνωρίσω από κοντά.
-
@ataim said in Nissan Qashqai 2021:
Το qq στην έκδοση epower δεν έχει ημιακαμπτο, και στην εθνική με υψηλές ταχύτητες κίνησης θα έχει αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, αν οι διαδρομές είναι κυρίως σε ανοικτό δρόμο τότε η λύση του χειροκίνητου κιβωτίου είναι ιδανική.
Οι εκδόσεις μέχρι κ N-Connecta Feel είναι με ημιάκαμπτο πίσω ενώ οι Tekna & Tekna + 'εχουν ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση.
-
RE: CarTalk.gr
@dimsabas said in CarTalk.gr:
Το Nissan Qashqai υπόκειται σε facelift, ακριβότερο και λιγότερο εύπεπτο σχεδιαστικά.
Προσωπικά σχεδιαστικά μου αρέσει λίγο περισσότερο απο το προηγούμενο αλλά αυτό είναι περί ορέξεως. Το πρόβλημα είναι οτι το f/l είναι τελείως επιφανειακό χωρίς να βελτιώνει τα σημεία που "πονάει" το αυτοκίνητο άρα δεν δικαιολογεί και την τόσο μεγάλη αύξηση της τιμής. Πιστέυω οτι δεν θα πάει καλά στις πωλήσεις υποχρεώνοντας πάλι την Nissan σε προωθητικές ενέργειες σε λίγους μήνες...
-
RE: ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ
Το CVT του παλιού C-HR στην κυριολεξία ουρλιάζει και το αμάξι μόνο σβέλτο δεν το λες.
-
Ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές του QQ Facelift
Αναλυτικά οι τιμές του ανανεωμένου Nissan Qashqai
Σε ότι αφορά το κόστος απόκτησης του ανανεωμένου Nissan Qashqai για την αγορά της Ελλάδας, οι τιμές που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:Η έκδοση Mild Hybrid 1,3 λτρ., 140 άλογα με χειροκίνητο κιβώτιο διατίθεται από 29.990 ευρώ.
Η έκδοση Mild Hybrid 1,3 λτρ., 158 άλογα με αυτόματο X-Tronic κιβώτιο διατίθεται από 32.990 ευρώ.
Η έκδοση Mild Hybrid 1,3 λτρ., 158 άλογα με αυτόματο X-Tronic κιβώτιο και τετρακίνηση διατίθεται από 36.990 ευρώ.
Η έκδοση e-Power με 190 άλογα διατίθεται από 39.990 ευρώ.
Οι τιμές αφορούν την εισαγωγική εξοπλιστική έκδοση Unique, ο αναλυτικός εξοπλισμός της οποίας θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τη μάρκα, η νέα έκδοση Unique είναι αντίστοιχη της Acenta σε στοιχεία εξοπλισμού.Τσίμπησε 3.000 ευρώ απ ότι βλέπω...
-
Οποιο και να διαλέξεις να είσαι προετοιμασμένος για τις καταναλώσεις τους.. (8-10 lt/100) εύκολα.
-
RE: Toyota Corolla Cross
@polo2002 said in Toyota Corolla Cross:
Μερικές παρατηρήσεις μετά από 3μηνη συμβίωση και μερικά ταξίδια με το corolla cross 2.0.
Η ηχομόνωση είναι αρκετά χειρότερη από όσο περίμενα, ειδικά σε ο,τι αφορά τους ήχους κύλισης από το οδόστρωμα σε κάποια οδοστρώματα (σε άλλα δεν ακούς τίποτε).
Ο κινητήρας επιταχύνει πολύ ικανοποιητικά όταν πατήσεις βαθιά το γκάζι. Αν δεν το πατήσεις πολύ, μάλλον αδιαφορεί, τουλάχιστον σε eco και κανονικό mode.
Η κατανάλωση μάλλον μεγαλύτερη από όσο μου είχαν πεί φίλοι που το έχουν, μεταξύ 5,5 και 5,8λ/100χλμ ως τώρα εντός και εκτός πόλης. Αρκετά καλύτερη πάντως από το πολύ παλιό 1.2 yaris, και μάλλον με ίδια περίπου χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμου.
Χώροι μπροστά καλοί για ψηλούς, πίσω ανεπαρκείς όταν μπροστά κάθονται ψηλοί.
Χώρος αποσκευών τεράστιος, σε βαθμό που να αναρωτιέσαι γιατί δεν τον μίκρυναν λίγο σε όφελος των επιβατών. Μάλλον λόγω μπαταρίας.
Τα ηλεκτρονικά συστήματα (entertainment system) δίνουν την εντύπωση ότι είναι καμιά δεκαετία πίσω σε σχέση με τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, και όχι τα ακριβά. Π.χ. ελάχιστοι σταθμοί ραδιοφώνου που αποθηκεύονται, έλλειψη επαρκούς ισοσταθμιστή, πλοήγηση κατώτερη του google maps, κακό μενού κ.α. Οι φωνητικές οδηγίες μέχρι τώρα για να γελάσουμε μόνο.
Μου άρεσε το cruise control που οδηγεί από μόνο του, αν και το θεωρώ ασφαλές μόνο όταν δεν έχει κίνηση και συνεχείς στροφές. Τα αυτόματα συστήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ανθρώπινη ανοησία.
Μου άρεσαν επίσης τα διάφορα συστήματα ασφαλείας/τήρησης λωρίδας, αν και σύντομα μας βλέπω απλούς επιβάτες.
Τώρα ψάχνω για πίσω καλύμματα, χωρίς να έχει βρεί κάτι σε λογική τιμή και κατάλληλο.Ίσως από τις πιο ρεαλιστικά reviews για CC που έχω διαβάσει εδώ μέσα. Περιμένω από τον συντοπίτη @piliourits
Latest posts made by ZT13
-
@supergeorge said in Nissan Qashqai 2021:
Αλλά ποιος θα αγοράσει το κασκάι στα 40+k€ εισαγωγική έκδοση όταν το Corolla Cross κοστίζει τα ίδια στην μεγαλύτερη έκδοση και με 6 χρόνια εγγύηση (11;) vs 3 χρόνια;
Γτ το CC πολύ απλά δεν βλέπεται χιχιχι
-
RE: Toyota Yaris Cross Hybrid VS Peugeot 2008 Hybrid
@i-hasu said in Toyota Yaris Cross Hybrid VS Peugeot 2008 Hybrid:
@zt13 said in Toyota Yaris Cross Hybrid VS Peugeot 2008 Hybrid:
Εγώ με μικρό παιδί κ τα 504lt του QQ μου φαίνονται οριακά μερικές φορές.
εσύ πήγες στο άλλο άκρο βέβαια....................
Ναι οκ δεν λέω οτι δεν χωράω... εγώ θέλω να πετάω καρότσια, αποσκευές κτλ χωρίς να παίζω tetris οπότε εγώ ιδανικά θα ήθελα 580lt που έχουν τα D-SUV αλλα ούτε το Panda ούτε κανένα B-SUV δεν το θεωρώ επαρκές σε χώρους για 5 άτομα.
-
Θα είμαι εκτός Αθηνάς δυστυχώς. Απο την άλλη εβδομάδα κανένα θέμα.
-
μια χαρά είναι ένα b-suv... η αδελφή μου για χρόνια είχε μοναδικό αυτοκίνητο ένα πάντα με τρία παιδιά!
Αυτό που περιγράφεις είναι ο ορισμός του "όχι" μια χαρά.... εάν δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα τότε δεν υπάρχουν και επιλογές αλλα για μία 5μελή οικογένεια ειδικά με μικρά παιδιά οριακά οι χώροι ενος C-SUV μπορούν να θεωρηθούν επαρκείς. Εγώ με μικρό παιδί κ τα 504lt του QQ μου φαίνονται οριακά μερικές φορές.
-
B-SUV με 3 παιδιά?? Πως να χωρέσουν? Για 5μελή οικογένεια θα κοιτούσα απο μεγάλο C-SUV και πάνω ειδικά εαν ήδη υπάρχει ενα B-SUV στην κατοχή σας.
-
RE: Toyota Corolla Cross
@polo2002 said in Toyota Corolla Cross:
Μερικές παρατηρήσεις μετά από 3μηνη συμβίωση και μερικά ταξίδια με το corolla cross 2.0.
Η ηχομόνωση είναι αρκετά χειρότερη από όσο περίμενα, ειδικά σε ο,τι αφορά τους ήχους κύλισης από το οδόστρωμα σε κάποια οδοστρώματα (σε άλλα δεν ακούς τίποτε).
Ο κινητήρας επιταχύνει πολύ ικανοποιητικά όταν πατήσεις βαθιά το γκάζι. Αν δεν το πατήσεις πολύ, μάλλον αδιαφορεί, τουλάχιστον σε eco και κανονικό mode.
Η κατανάλωση μάλλον μεγαλύτερη από όσο μου είχαν πεί φίλοι που το έχουν, μεταξύ 5,5 και 5,8λ/100χλμ ως τώρα εντός και εκτός πόλης. Αρκετά καλύτερη πάντως από το πολύ παλιό 1.2 yaris, και μάλλον με ίδια περίπου χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμου.
Χώροι μπροστά καλοί για ψηλούς, πίσω ανεπαρκείς όταν μπροστά κάθονται ψηλοί.
Χώρος αποσκευών τεράστιος, σε βαθμό που να αναρωτιέσαι γιατί δεν τον μίκρυναν λίγο σε όφελος των επιβατών. Μάλλον λόγω μπαταρίας.
Τα ηλεκτρονικά συστήματα (entertainment system) δίνουν την εντύπωση ότι είναι καμιά δεκαετία πίσω σε σχέση με τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, και όχι τα ακριβά. Π.χ. ελάχιστοι σταθμοί ραδιοφώνου που αποθηκεύονται, έλλειψη επαρκούς ισοσταθμιστή, πλοήγηση κατώτερη του google maps, κακό μενού κ.α. Οι φωνητικές οδηγίες μέχρι τώρα για να γελάσουμε μόνο.
Μου άρεσε το cruise control που οδηγεί από μόνο του, αν και το θεωρώ ασφαλές μόνο όταν δεν έχει κίνηση και συνεχείς στροφές. Τα αυτόματα συστήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ανθρώπινη ανοησία.
Μου άρεσαν επίσης τα διάφορα συστήματα ασφαλείας/τήρησης λωρίδας, αν και σύντομα μας βλέπω απλούς επιβάτες.
Τώρα ψάχνω για πίσω καλύμματα, χωρίς να έχει βρεί κάτι σε λογική τιμή και κατάλληλο.Ίσως από τις πιο ρεαλιστικά reviews για CC που έχω διαβάσει εδώ μέσα. Περιμένω από τον συντοπίτη @piliourits
-
RE: CUPRA LEON F/L 2024
Καλοτάξιδο και στους 2 σας!! Να το χαρείτε και να είστε πάντα καλά! Περιμένουμε και αρχικές εντυπώσεις απο την χρήση πλέον!
-
Οποιο και να διαλέξεις να είσαι προετοιμασμένος για τις καταναλώσεις τους.. (8-10 lt/100) εύκολα.
-
Παιδιά ήταν όντως πολύ ωραία και το φαγητό και η παρέα! Λόγω χωροταξίας δεν κατάφερα να μιλήσω με όλους σας αλλά επιφυλάσσομαι για την επόμενη! Να είστε όλοι καλά!!
-
@iceman7 said in Σύναντηση γνωριμίας στα ΒΠ:
Πλησιάζει η ώρα της αυριανής μας συνάντησης στο γνωστό Ψαρονέφρι, στο Μαρούσι (Κύμης)
https://g.co/kgs/vzjKX25Το παιχνίδι μπάσκετ στο ΟΑΚΑ δεν δημιουργεί εκεί πρόβλημα!
Μπορούμε να κάνουμε την ώρα άφιξης ελαστικότερη μέχρι 21:30 για να έχει πέσει η γύρω κίνηση.
Ως τώρα συμμετοχή έχουν δηλώσει:Ελπίζω να μην ξέχασα κανένα!
Παρακαλώ επιβεβαιώστε για να μιλήσω για τραπέζι!Και εγώ έκτος συγκλονιστικού απροόπτου θα έρθω.