-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Πιο πολύ μου την σπάει να πάτανε τις πλάτες...
Απλά τους βγάζεις τα παπούτσια.
-
@mixalis_kip said in Mazda CX-30:
@realzeus said in Mazda CX-30:
Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω , αν υπάρχουν , premium καλύμματα καθισμάτων (δερμάτινη;) για το cx30;
Προσωπική μου άποψη είναι να μην βάλεις καλύμματα. Να χαρείς τα καθίσματα του αυτοκινήτου σου, όχι να τα κρατήσεις άψογα για τον επόμενο αγοραστή. Οι δερματίνες κλπ των καλυμμάτων είναι χάλια (γλιστράνε, καίνε το καλοκαίρι, είναι παγωμένες τον χειμώνα κλπ).
Σε ευχαριστώ
Φοβάμαι κυρίως τα πίσω καθίσματα με 2 παιδικά καθίσματα….
Αναλόγως τις ηλικίες.
Αλλά στην τελική βγάζεις καθισματακια κ καθαρίζεις.
Ο εμετός είναι το θέμα κ θέλει σχετικά γρήγορα βγάλσιμο.
Εγώ λέω να τα αφήσω όπως είναι κ βλέπουμε (6.5/3.5 ηλικίες).
Πιο πολύ μου την σπάει να πάτανε τις πλάτες...Ίδιες ηλικίες
-
@realzeus said in Mazda CX-30:
Πιο πολύ μου την σπάει να πάτανε τις πλάτες...
Απλά τους βγάζεις τα παπούτσια.
Μωρέ ναι...αλλά κάθε φορά?
Άλλη δουλειά δεν θα κάνουμε? -
Για το πίσω κάθισμα, βάζεις μια μεγάλη πετσέτα θαλάσσης και από πάνω βάζεις τα καθισματακια.
Έτσι το προστατεύεις από λεκέδες.
Για τις πλάτες βάζεις πλατοκαθισματα. -
Αν είσαι Αθήνα πήγαινε εδώ
https://www.facebook.com/nikosnikaiaautoaccessories/
ή σε όποιον αντίστοιχο μπορείς να βρεις να σου φτιάξει ότι θες για τα καθίσματα. -
Τελικά βρήκα καλύμματα στην mazda Αγγλίας. Τους έστειλα ένα μήνυμα μήπως μπορούν να στείλουν Ελλάδα.
-
Προσπερνάω τον αγαπητό φίλο μας που θέλει να ειρωνευτεί , δεν θα μου χαλάσει την χαρά της αναμονής του αυτοκινήτου. Θεωρώ ότι τα ΦΟΡΟΥΜ είναι για εξυπηρέτηση αποριών και προβλημάτων όσο απλών και να φαίνεται στον αναγνώστη και όχι για διαδικτυακό bulling. Σαν Μηχανικος, έχω απαντήσει,πάντα καλοπροαίρετα, σε αρκετες απορίες νεοεισερχομένων μηχανικών στο δικό μας αντίστοιχο forum. Τέλος πάντων
Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω , αν υπάρχουν , premium καλύμματα καθισμάτων (δερμάτινη;) για το cx30;
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Μιχάλη μου, δεν κάνω bullying και ούτε ήμουν ειρωνικός ( το bullying το πολεμάω, δεν το εφαρμόζω). Αν είσαι μηχανικός και ρωτάς πράγματα τα οποία τα γνωρίζει όποιος έχει πιάσει τιμόνι για πάνω από ένα χρόνο, μου έκανε εντύπωση, απλώς. Το μπαγάσας (που ανέφερες εσύ) ήταν ειρωνικό.
Αν το περιμένεις, με το καλό να το παραλάβεις και να το χαρείς με τα παιδάκια σου. επίσης δεν χρειάζεται να τα σκάσεις (αν τα έχεις, ελεύθερα), μπορείς να πάρεις ένα ύφασμα προστασίας, που είναι αδιάβροχο, σαν αυτό που βάζουν για τα κατοικίδια στα πίσω καθίσματα, δεν φαίνεται όταν βάλεις τα καθισματακια. ότι και να πέσει πάνω, πλενεται και δεν το κλαις.
-
Αν κάνεις μια αναζήτηση ονλαην, θα βρεις με 50€ universal καλύμματα δερμάτινες που μπαίνουν στα αυτοκίνητα.
Ίσως η απλούστερη λύση αν έχεις καθισματακια είναι αυτά σαν "μουσαμας" για το πίσω κάθισμα που στερεωνονται στα προσκέφαλα κι έχουν σχισμή για τα isofix, να το στρώσεις από κάτω απ τα καθισματακια, όταν λερωθει πολύ το πετάς, 10€ έχει
Πολύ εξεζητημένη κι ακριβή λύση να ψάξεις καλύμματα απ τη Μάζντα, ούτε εγγυώνται 100% πως δεν θα λερωθει η ταπετσαρία από κάτω.
Αν θες να δώσεις χρήματα για κάτι πιο "μόνιμο", να βρείτε ένα εργαστήριο από αυτά που πηγαίνουν οι ταξιτζήδες και αυτοί με τα σκάφη, να σου εφαρμόσει δερμάτινες να είναι σαν εργοστασιακά.
-
@pit-1 said in Mazda CX-30:
@jkosmis said in Mazda CX-30:
@jkosmis said in Mazda CX-30:
Παρέλαβε κανείς τις τελευταίες 15 ημέρες αμάξι Mazda?
Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί περίμενα να παραλάβω το Cx-30 μετά από 6 μήνες, μου ζήτησαν λεφτά, και αφου τα πήραν μου είπαν ότι χάλασε το καράβι !!!!
Την έχω ψωνίσει και σκέφτομαι να ακυρώσω την παραγγελία……Καλημέρα. Στην Αθήνα έγινε η παραγγελία του αυτοκινήτου ή σε άλλον dealer;
Σε άλλο dealer.....
OK, ευχαριστώ. Αντιμετωπίζω παρόμοια περίπτωση. Δεν έχω μιλήσει ακόμη μαζί τους για τον λόγο της καθυστέρησης...Αν είναι κάτι σημαντικό θα επανελθω.
Καλησπέρα. Όλα καλά. Το αυτοκίνητο είναι Ελλάδα και αναμένουμε νεότερα.
Το παρέλαβες το αμάξι? -
Εγώ είχα πάρει ειδικά καλύμματα από το Mothercare.Τοτε ήταν φθηνά και προστάτευαν.Ακομα τα έχω.Αν είσαι Αθήνα σου το δίνω δωρεάν.
-
@andya3 said in Mazda CX-30:
Αν είσαι Αθήνα πήγαινε εδώ
https://www.facebook.com/nikosnikaiaautoaccessories/
ή σε όποιον αντίστοιχο μπορείς να βρεις να σου φτιάξει ότι θες για τα καθίσματα.Φαίνεται να κάνει πάρα πολύ ωραία δουλειά ο συγκεκριμένος!
Εγώ έχω πετάξει πολλά παραπάνω χρήματα απο τα 200-400 που βλέπω να κοστίζουν αυτά που βάζει ο παραπάνω επαγγελματίας , σε διάφορα καλύμματα ειδικά απο το Aliexpress , κάτι φοβερά σε ποιότητα και σε διάφορα σχέδια και υφές , και επίσης σε αυτά τα δερμάτινα πατάκια που έχουν και καλύπτουν τέλεια την ταπετσαρία.
Ενώ ποιοτικά ήταν πολύ καλά όλα έιχαν κάποια θεματάκια ως προς την εφαρμογή τους , ακόμη και για 1-2 εκατοστά ήταν σπαστικό να τα βλέπεις να τσαλακώνονται και να φεύγουν απο την θέση τους, και κάποια είναι πολύ χοντρά και δεν κάνουν για καλοκαίρι ή αυτός ο όγκος που δίνουν χαλάει λίγο τον τρόπο που χώνεσαι στα πλαινά και στην βάση του καθίσματος.
(Ίσως το ίδιο πρόβλημα να έχουν και οι εφαρμογές του παραπάνω επαγγελματία , δεν ξέρω)Αλλά και σε φθηνότερα απο μαγαζιά εδώ , ακόμη και αυτά που φέρνει κατα καιρούς το Lidl , που όμως φθείρονταν και λερώνονταν έυκολα και μετά απο κάποιους μήνες ήταν για πέταμα.
Πραγματικά έχω καταλήξει σε αυτό να δοκιμάσω ως τελευταία επιλογή https://www.skroutz.gr/s/29754130/Auto-Gs-Πλατοκάθισμα-Αυτοκινήτου-1τμχ-Πετσετέ-Μαύρο-160x90cm-0006074.html
Θα βρώ μια παρόμοια μπάνιου να δώ αν με καλύπτουν οι διάστάσεις που λέει 160x90cm στα καθίσματα και θα βάζω μόνο τέτοιες! -
Εγώ θα έβαζα φτηνά καλύμματα και θα έκανα βαθύ καθαρισμό "βιολογικό" κάθε λίγα χρόνια. Όχι τίποτα άλλο αλλά βρίσκω σαλόνι για το αμάξι μου used από στουκαρισμένα και σε πολύ καλή κατάσταση κάτω του 500άρικου.
Έ να δώσω κάμποσα για καλύμματα ότι ποιότητας και να είναι που θα έχουν και πάλι τα θεματάκια τους δεν μου κάθεται καλά
-
εγώ είμαι υπερ στο να ευχαριστηθούμε τα καθίσματα που έχει το αυτοκίνητο μας.
Το καλοκαίρι οκ στο μπάνιο βαζω και μια πετσέτα ή καταλαβαινω το πετσετε κάλυμμα
Οταν βρωμισουν τα πας για ένα βιολογικό και τέρμα σαν καινούργια
Δεν αξίζουν για μένα τα καλύμματα. κοστίζουν πολλά τα καλά και χάνουν το νόημα τους. Βιολογικός καθε λίγα χρόνια
Και εξάλου όπως είπε και ο μάστορας βρισκεις μεταχειρισμένα καθίσματα για τα περισσότερα αμάξια σε καλή κατάσταση με λίγο περισσότερα χρήματα από ότι έχουν τα καλά καλύμματα.
Οπότε πιος ο λόγος. Πεταμένα χρηματα για να ευχαριστηθεί ο επόμενος ιδιοκτήτης το αμάξι???
-
@cirus said in Mazda CX-30:
Το καλοκαίρι οκ στο μπάνιο βαζω και μια πετσέτα ή καταλαβαινω το πετσετε κάλυμμα
Δεν αξίζουν για μένα τα καλύμματα. κοστίζουν πολλά τα καλά και χάνουν το νόημα τους. Βιολογικός καθε λίγα χρόνια
Και εξάλου όπως είπε και ο μάστορας βρισκεις μεταχειρισμένα καθίσματα για τα περισσότερα αμάξια σε καλή κατάσταση με λίγο περισσότερα χρήματα από ότι έχουν τα καλά καλύμματα.
Οπότε πιος ο λόγος. Πεταμένα χρηματα για να ευχαριστηθεί ο επόμενος ιδιοκτήτης το αμάξι???
Στα μπροστά δεν έχω τίποτα, και συνήθως ξεχνάμε να πάρουμε διπλές πετσέτες μαζί! Yolo
Αλλά πίσω με παιδιά κάτι θέλει, επίσης εκεί που έχεις μόνιμα τα καθισματακια, όσο να'ναι υπάρχει καταπόνηση στα υλικά (ειδικά αν έχεις faux leather και πλαστικά τέτοιου τύπου) οπότε κάτι βάζεις συνήθως.
Αν δεν έχεις παιδιά, απλά απολαμβάνεις τη ζωή σου, το αυτοκίνητό σου και τον/την σύντροφό σου!
-
Ποτέ καλύματα, είναι θέμα ιδεολογίας....το κάθισμα θα το ευχαριστηθώ εγώ, όχι ο επόμενος. Κάθε Σεπτέμβριο μετά τα μπάνια κάνω και έναν βιολογικό και τέλος.
-
Ενοχλητικα τα καλυμματα για εμενα.
Μονο κατω απο τα καθισματακια των παιδιων.
Ολα τα αλλα σκουπιζονται/καθαριζονται.Στην τελικη τι μπορει να τους κανουν εκτος απο το χειροτερο που ειναι ο εμετος? Εκει κανεις γρηγορα καθαρισμα κ δεν μενει τιποτα.
Αληθεια βιολογικο που κανετε? Εχετε τιποτα να προτεινεται?
(Αττικη) -
@fanis75 said in Mazda CX-30:
Ποτέ καλύματα, είναι θέμα ιδεολογίας....το κάθισμα θα το ευχαριστηθώ εγώ, όχι ο επόμενος. Κάθε Σεπτέμβριο μετά τα μπάνια κάνω και έναν βιολογικό και τέλος.
η κλανια περναει και τα καλυματα
αλλα εγω δεν σιχαινομαιαρες
οταν ειχα μικρα τα μοσχαρια, πηρα ενα ματριξ. ξερασανε οπου υπηρχε υφασμα.
οταν η μποχα εσβηνε τσιγαρο, εβαζα μεσα το λαστιχο, μια κλασσικη σκουπα και τάιντ και σαπουνιζα, μετα το αφηνα ανοιχτο στον ηλιο μια μερα και ηταν μια χαρα. δεν το κλεβανε κιολας. μετα τη τριετια το χαρισα. το ματριξ τη σκουπα τη κρατησα. -
Αν όμως το σχέδιο του καλλύματος είναι πιο όμορφο από το σχέδιο που έχει το αυτοκίνητο; Ειδικά σε entry επίπεδο εξοπλισμού.
-
@cirus said in Mazda CX-30:
Ρε συ, είπες ότι ακριβώς έχω γράψει στο παρελθόν κι εγώ. Και βεβαίως αυτό κάνω! Εύγε!
-
Με μικρά παιδιά γίνονται χάλια τα καθίσματα, αλλά με αντισύλληψη γίνονται χειρότερα, δεν σώζουν τα καλύμματα σε καμιά περίπτωση...
Mazda CX-30