Navigation

• Unread
  • Recent
  • Popular
  • Search
  • Register
  • Login
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΓΩΝΕΣ
  • ΔΟΚΙΜΕΣ
  • CLASSIC
  • ΤΙΜΕΣ
  • VIDEO
  • 4ΤΡΟΧΟΙ
  • Register
  • Login
  • Search
  • Unread
  • Recent
  • Popular
P
  • Profile
  • Following 0
  • Followers 0
  • Topics 0
  • Posts 11
  • Best 2
  • Groups 0

Pit 1

@Pit 1

7
Profile views
11
Followers
0
Following
Joined Feb 17, 2023, 5:28 PM Last Online May 10, 2025, 4:37 AM

Pit 1 Unfollow Follow

Best posts made by Pit 1

• RE: Mazda CX-30

@pit-1 said in Mazda CX-30:

@jkosmis said in Mazda CX-30:

Παρέλαβε κανείς τις τελευταίες 15 ημέρες αμάξι Mazda?
    Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί περίμενα να παραλάβω το Cx-30 μετά από 6 μήνες, μου ζήτησαν λεφτά, και αφου τα πήραν μου είπαν ότι χάλασε το καράβι !!!!
    Την έχω ψωνίσει και σκέφτομαι να ακυρώσω την παραγγελία……

Καλημέρα. Στην Αθήνα έγινε η παραγγελία του αυτοκινήτου ή σε άλλον dealer;

Σε άλλο dealer.....

OK, ευχαριστώ. Αντιμετωπίζω παρόμοια περίπτωση. Δεν έχω μιλήσει ακόμη μαζί τους για τον λόγο της καθυστέρησης...Αν είναι κάτι σημαντικό θα επανελθω.

Καλησπέρα. Όλα καλά. Το αυτοκίνητο είναι Ελλάδα και αναμένουμε νεότερα.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
    P
    Pit 1
    Mar 15, 2023, 5:42 PM

Καλησπέρα. Σήμερα 7 Αυγούστου ειδοποιήθηκα μέσω τηλεφώνου για την ανάκληση στο δικό μου (skyactiv-X, παραγγελία Οκτώβριο 22, παραλαβή Μάρτιο 23). Ομοίως, δεν βρήκα καμία ενημέρωση στο ελληνικό site για το VIN μου.
    Δοκίμασα και στις ανακλήσεις του ευρωπαϊκού site της Mazda και πάλι τα ίδια για το VIN μου και την Ελλάδα (Elliniki Dhimokratia - el): "THERE ARE CURRENTLY NO OUTSTANDING RECALL CAMPAIGNS FROM YOUR MAZDA DISTRIBUTOR RELATING TO THIS VEHICLE.".
    Μετά, έβαλα για πλάκα το VIN μου αλλά με άλλες χώρες στο αντίστοιχο πεδίο, όπως Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Τσεχία, Ιρλανδία κλπ. και ως εκ θαύματος, πάρε μια ανάκληση να 'χεις σε όλες τις παραπάνω χώρες! Με το ίδιο VIN πάντα! Πχ. για Ισπάνια: SSP AP022A Comprobación de fuga de refrigerante y Reprogramación del PCM.
    Μήπως να το βλέπατε και οι υπόλοιποι που δεν βρίσκετε τίποτα στο ελληνικό site και με επιλογή χώρας την Ελλάδα;

P
    Pit 1
    Aug 7, 2023, 4:11 PM

Latest posts made by Pit 1

@chrisk6 said in Mazda CX-30:

Προσωπικά πολύ ευχαριστημένος με τα φώτα. Από το έξτρα πακέτο που βάζει κάποιος και λέει άξιζε τα λεφτά του!!
    Κόβουν κανονικά την δέσμη και για τους απέναντι αλλά και όταν προπορεύονται οχήματα μπροστά μου.
    Δείχνει που είναι ενεργοποιημένα τα μεγάλα (μπλε ένδειξη)και έχει αφήσει στο εξωτερικό κομμάτι κανονικά να χτυπάνε και στο κέντρο είναι κομμένη η δέσμη να μην τυφλώνει τον μπροστά.
    Καλά σε επαρχιακούς τα κάνει όλα μέρα όπως και σε ταξίδια σε ΕΟ με πίσσα σκοτάδι κανείς ταξιδαρα χωρίς να κουράζεσαι από την έλλειψη φωτισμού.
    Και στην ΕΟ με χαμηλό στηθαίο δεν ενοχλεί. Για το ψηλότερο είναι σίγουρο.

Εσένα δεν σου κόβει δέσμες; Φαίνεται οπτικά αυτό ξεκαθαρα. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες.

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, ήταν άκρως βοηθητικό. Για τον ίδιο λόγο επέλεξα το συγκεκριμένο πακέτο αλλά δυστυχώς, αυτό ακριβώς με τις δέσμες είναι που δεν κάνει σε μένα. Αντίθετα, μου ρίχνει τη σκάλα. Σε λίγες μέρες έχω το τακτικό μου service και θα το δω με την αντιπροσωπεία.

P
    Pit 1
    Mar 30, 2025, 12:59 PM

Γειά χαρά σε όλους. Μια ερώτηση σε όσους έχουν φώτα matrix (Adaptive LED Headlights ALH), αν είναι ευχαριστημένοι με τη λειτουργία. Και δεν αναφέρομαι στο να ανάβει και να σβήνει η μεγάλη σκάλα αυτόματα λόγω άλλων οχημάτων, αλλά να διατηρείται η μεγάλη σκάλα σε συνθήκες σκότους και απλά να κόβει μόνο τις δέσμες όπου αυτή ενοχλεί, για παράδειγμα σε προπορευόμενα οχήματα ή στο αντίθετο ρεύμα. Και τα παραπάνω σε δρόμο υψηλών ταχυτήτων όπως αυτοκινητόδρομο και όχι εντός πόλης.
    Προσωπικά δεν έχω εντοπίσει τη χρήση του AHL όσα χρόνια το οδηγώ, παρά μόνο το άνοιγμα και κλείσιμο της μεγάλης σκάλας (σβήνει και ανάβει η μπλε ένδειξη στο ταμπλό). Στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου το ALH είναι ενεργοποιημένο και τα φώτα σε θέση auto. Θα βοηθούσε κάποιο σχόλιο σχετικά για να καταλάβω αν είναι γενικότερη αδυναμία του οχήματος ή αφορά μόνο στο δικό μου. Ευχαριστώ πολύ.

P
    Pit 1
    Mar 30, 2025, 9:13 AM

@chrisk6 said in Mazda CX-30:

Καλημέρα σε όλους. Πρόσφατα οδήγησα πρώτη φορά βράδυ σε εθνική. Τα φώτα μου είναι ALHs (Adaptive Led Headlights). Αν και ενεργοποιημένα τόσο στις ρυθμίσεις, όσο και με το κουμπί του "auto" (βγάζει ανάλογο πράσινο σήμα φώτων με "Α" στο ταμπλό), δεν λειτουργούσαν όπως αναμενόταν. Αρχικά η μεγάλη σκάλα δεν άναβε καθόλου, ακόμη και σε συνθήκες απόλυτου σκότους, ενώ αργότερα κι αφού την ανέβασα εν τέλει manually 1-2 φορές για να βλέπω, άρχισε μετά από περίπου μισή ώρα να δουλεύει μόνο του. Και πάλι όμως, αυτό που έκανε ήταν απλά να ανοίγει και να κλείνει τη μεγάλη σκάλα αν απέναντι ή μπροστά μου είχα άλλο αυτοκίνητο, δηλαδή συμπεριφέρονταν σαν να είχα HBC (High Beam Control system), κι όχι ALHs (δηλ. να κόβει μέρος των φώτων που ενοχλούν, αφήνοντας το υπόλοιπο μέρος της δέσμης στη μεγάλη σκάλα).
    Υπάρχει ανάλογη εμπειρία σε όσους έχουν ALHs φώτα, ή σας δουλεύουν κανονικά;
    Ευχαριστώ πολύ και καλές διαδρομές σε όλους.

Καλημερα. Να υποθεσω πως ο αισθητηρας μπροστα ειναι καθαρος κλπ κλπ σωστα?
    Εχεις ριξει μια ματια στο manual να σιγουρεψεις πως εισαι οκ απο πλευρας ρυθμισεων και ποτε μπαινει σε λειτουργια το συστημα?
    Στο δικο μου λειτουργουν κανονικα. Και οταν χρειαστει κοβει την μεγαλη σκαλα αλλα και μερος της πλευρας που ερχεται αλλο οχημα. Φαινεται και ενδειξη για την μαγαλη σκαλα που παραμενιε ανοικτη στο ταμπλο παρολο που εχει κοψει καποια δεσμη.

Ναι, με καθαρό αισθητήρα μπροστα και όλα ενεργά βάσει manual. Εμένα δυστυχώς δεν κρατάει καθόλου τη μεγάλη σκάλα, τη ρίχνει κατευθείαν με άλλο όχημα, είτε μπροστά είτε απέναντι...Ευχαριστώ για την απάντηση.

P
    Pit 1
    Jun 10, 2024, 9:55 AM

Καλημέρα σε όλους. Πρόσφατα οδήγησα πρώτη φορά βράδυ σε εθνική. Τα φώτα μου είναι ALHs (Adaptive Led Headlights). Αν και ενεργοποιημένα τόσο στις ρυθμίσεις, όσο και με το κουμπί του "auto" (βγάζει ανάλογο πράσινο σήμα φώτων με "Α" στο ταμπλό), δεν λειτουργούσαν όπως αναμενόταν. Αρχικά η μεγάλη σκάλα δεν άναβε καθόλου, ακόμη και σε συνθήκες απόλυτου σκότους, ενώ αργότερα κι αφού την ανέβασα εν τέλει manually 1-2 φορές για να βλέπω, άρχισε μετά από περίπου μισή ώρα να δουλεύει μόνο του. Και πάλι όμως, αυτό που έκανε ήταν απλά να ανοίγει και να κλείνει τη μεγάλη σκάλα αν απέναντι ή μπροστά μου είχα άλλο αυτοκίνητο, δηλαδή συμπεριφέρονταν σαν να είχα HBC (High Beam Control system), κι όχι ALHs (δηλ. να κόβει μέρος των φώτων που ενοχλούν, αφήνοντας το υπόλοιπο μέρος της δέσμης στη μεγάλη σκάλα).
    Υπάρχει ανάλογη εμπειρία σε όσους έχουν ALHs φώτα, ή σας δουλεύουν κανονικά;
    Ευχαριστώ πολύ και καλές διαδρομές σε όλους.

P
    Pit 1
    Jun 10, 2024, 7:01 AM

Καλησπέρα. Σήμερα 7 Αυγούστου ειδοποιήθηκα μέσω τηλεφώνου για την ανάκληση στο δικό μου (skyactiv-X, παραγγελία Οκτώβριο 22, παραλαβή Μάρτιο 23). Ομοίως, δεν βρήκα καμία ενημέρωση στο ελληνικό site για το VIN μου.
    Δοκίμασα και στις ανακλήσεις του ευρωπαϊκού site της Mazda και πάλι τα ίδια για το VIN μου και την Ελλάδα (Elliniki Dhimokratia - el): "THERE ARE CURRENTLY NO OUTSTANDING RECALL CAMPAIGNS FROM YOUR MAZDA DISTRIBUTOR RELATING TO THIS VEHICLE.".
    Μετά, έβαλα για πλάκα το VIN μου αλλά με άλλες χώρες στο αντίστοιχο πεδίο, όπως Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Τσεχία, Ιρλανδία κλπ. και ως εκ θαύματος, πάρε μια ανάκληση να 'χεις σε όλες τις παραπάνω χώρες! Με το ίδιο VIN πάντα! Πχ. για Ισπάνια: SSP AP022A Comprobación de fuga de refrigerante y Reprogramación del PCM.
    Μήπως να το βλέπατε και οι υπόλοιποι που δεν βρίσκετε τίποτα στο ελληνικό site και με επιλογή χώρας την Ελλάδα;

P
    Pit 1
    Aug 7, 2023, 4:11 PM

@kostis20 said in Mazda CX-30:

Παίζει να μη μου έχει συμβεί ούτε μια φορά στο cx αυτό.Ουτε μια....
    Ο συμπλέκτης φτάνει μέχρι το δάπεδο όταν το πατάς?Έλεγξε το πατάκι μήπως βρίσκει για αρχή...
    Εντωμεταξυ δε νομίζω ότι είναι ασύγχρονες ούτε η πρώτη ούτε η όπισθεν...

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Δεν υπάρχει θέμα με τον συμπλέκτη, εννοείται ότι πάει τέρμα. Το πρόβλημα μου το βγάζει μόνο στην 1η, όπου η διαδρομή σταματάει κάπου στη μέση (μπλοκάρει), ξαναπατάω συμπλέκτη και την παίρνει κανονικά.
    Όσο για το ασύγχρονο κιβώτιο σε 1η & όπισθεν, ήταν η τοποθέτηση του τεχνικού της αντιπροσωπίας σε ερώτηση μου για το συγκεκριμένο ζήτημα (κατά λέξη: "οι συγκεκριμένες ταχύτητες δεν έχουν συγχρονιζέ"), όχι η προσωπική μου άποψη.
    Το αυτοκίνητο έχει μόλις 100klm, όλα εντός πόλης.

P
    Pit 1
    Apr 5, 2023, 9:46 PM

Καλησπέρα σε όλους. Μια προσωπική εμπειρία αναφορικά με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στο νέο μου Mazda CX-30. Όντως δίνει μια εξαιρετική αίσθηση στο κούμπωμα των σχέσεων (όπως λένε και οι περισσότεροι στο forum), ωστόσο υπάρχουν αρκετές φορές που η πρώτη δεν μπορεί καν να κουμπώσει και πρέπει να βάλεις 2η και μετά 1η σχέση για να την πάρει. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ασύγχρονο κιβώτιο ταχυτήτων για 1η και όπισθεν (απάντηση του τεχνικού για το θέμα) ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που αντιμετωπίζω κάτι ανάλογο και μάλιστα σε καινούργιο αυτοκίνητο. Ποια είναι η εμπειρία άλλων φίλων του forum με μηχανικό κιβώτιο; Ευχαριστώ πολύ.

P
    Pit 1
    Apr 5, 2023, 8:28 PM

Καλησπέρα. Υποθέτω ότι η τηλεματική του CX-30 δεν καλύπτει περιπτώσεις παραβίασης ή μετακίνησης από στάθμευση (νομίζω ότι δεν σε ειδοποιεί η εφαρμογή). Υπάρχει κάποια πρόταση για τοποθέτηση αξιόπιστου συναγερμού με GPS, κι αν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί θέμα με την αντιπροσωπεία σε περίπτωση επεμβάσεων (όπως συναγερμός με μπλοκάρισμα κινητήρα κλπ.). Ευχαριστώ.

P
    Pit 1
    Mar 21, 2023, 1:12 PM

Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί περίμενα να παραλάβω το Cx-30 μετά από 6 μήνες, μου ζήτησαν λεφτά, και αφου τα πήραν μου είπαν ότι χάλασε το καράβι !!!!

Σε άλλο dealer.....

OK, ευχαριστώ. Αντιμετωπίζω παρόμοια περίπτωση. Δεν έχω μιλήσει ακόμη μαζί τους για τον λόγο της καθυστέρησης...Αν είναι κάτι σημαντικό θα επανελθω.

Καλησπέρα. Όλα καλά. Το αυτοκίνητο είναι Ελλάδα και αναμένουμε νεότερα.

P
    Pit 1
    Mar 15, 2023, 5:42 PM

Σε άλλο dealer.....

P
    Pit 1
    Mar 14, 2023, 8:50 AM
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • TEST