-
Νομιζω οτι το να βαζουμε στη συγκριση συστηματα των σουπερκαρ με καθημερινα αυτοκινητα ειναι ατοπη, απο τη μια μερια εχουμε αυτοκινητα που θα κινηθουν ελαχιστα και με τιμη πωλησης η οποια σηκωνει να προσφερει ποιοτικοτατα εξαρτηματα σε αυτα, με αυτοκινητα που θα γραψουν χιλιαδες χιλιομετρα σε συντομο χρονικο διαστημα και τιμη πωλησης η οποια πρεπει να κανει πολλες εκπτωσεις ακομα και σε εξαρτηματα τους που ειναι ευτελους αξιας.
-
Νομιζω η Βευρον ειχε μετατροπεα ροπης.
-
@tkin73 said in VW Golf MK 8:
Τα σουπερκαρς έχουν διπλού γιατί είναι τα πιο γρήγορα και μάλλον τα πιο ελαφριά σε σχέση με του μετατροπέα εκεί που κάθε γραμμάριο παίζει ρόλο.
Το ίδιο πράγμα δεν λέμε; Πιο γρήγορα και ελαφριά (ακόμα πιο ελαφριά τα μονού συμπλέκτη που έχει π.χ. η Valkyrie). Δεν είναι μηχανολογικό λάθος, είναι επιλογή, ανάλογα με τις απαιτήσεις.
-
@wantone said in VW Golf MK 8:
Νομιζω η Βευρον ειχε μετατροπεα ροπης.
Όχι, διπλού συμπλέκτη έχει. Όπως όλες οι Ferrari, Lamborghini (εκτός από Urus), McLaren κλπ.
-
@realzeus said in VW Golf MK 8:
Το γεγονός ότι όλα τα sueprcars έχουν διπλοσύμπλεκτα (ή και μονού συμπλέκτη) και όχι επικυκλικά με μετατροπέα τα λέει όλα για το αν είναι προβληματική μηχανολογία.
Ακριβώς!! Εκεί που δεν τους ενδαφέρει τίποτα παρά μόνο το 1/10 του δευτερολέπτου στις επιδόσεις. Οπότε είναι λογικό να κάνουν συμβιβασμούς για τις επιδόσεις, αυτό είναι το ζητούμενο και για αυτό φτιάχτηκαν αρχικά. Αλλά μόνο για αυτό κάνουν, για τίποτε άλλο.
Δεν κάνω κανένα λάθος, και εαν δεις την ιστορία το καταλαβαίνεις. ήθελαν αυτόματα για supercars (μονο το Vector ηταν σοβαρό!!), αλλά με μετατροπέα (τότε) ήταν αργά οπότε έβγαλαν την υπέρτατη βλακεία το αυτοματοποιημένο χειροκίνητη (F1, SMG και διάφορα ευφάνταστα ονόματα). Είδαν ότι ειναι μια μπούρδα γιατί αλλαζε ταχύτητες πιο αργά και από την γιαγιά μου και σε συνεργασία με την BW, σκέφτηκαν την λύση των 2 συμπλεκτών, ώστε να μπορει να προεπιλεγεί η επόμενη σχέση για ταχύτητα στις αλλαγές. Μια προβληματική λύση μηχανολογικά, όπως εξάλλου ήταν και το αυτοματοποιημένο χειροκίνητο, αλλά έλυνε το πρόβλημα της ταχύτητας αλλαγών. Και μετά μας έπρηξαν τα συκώτια με αυτή τη βλακεία που ονομάοζυν κιβώτιο και νομίζει ο κυρ-Παντελής ότι επειδή κάνει για την Φεραρρι, κάνει και για το κουβαδάκι πόλης.
-
@fanis75 said in VW Golf MK 8:
@realzeus said in VW Golf MK 8:
Το γεγονός ότι όλα τα sueprcars έχουν διπλοσύμπλεκτα (ή και μονού συμπλέκτη) και όχι επικυκλικά με μετατροπέα τα λέει όλα για το αν είναι προβληματική μηχανολογία.
Ακριβώς!! Εκεί που δεν τους ενδαφέρει τίποτα παρά μόνο το 1/10 του δευτερολέπτου στις επιδόσεις. Οπότε είναι λογικό να κάνουν συμβιβασμούς για τις επιδόσεις, αυτό είναι το ζητούμενο και για αυτό φτιάχτηκαν αρχικά. Αλλά μόνο για αυτό κάνουν, για τίποτε άλλο.
Δεν κάνω κανένα λάθος, και εαν δεις την ιστορία το καταλαβαίνεις. ήθελαν αυτόματα για supercars (μονο το Vector ηταν σοβαρό!!), αλλά με μετατροπέα (τότε) ήταν αργά οπότε έβγαλαν την υπέρτατη βλακεία το αυτοματοποιημένο χειροκίνητη (F1, SMG και διάφορα ευφάνταστα ονόματα). Είδαν ότι ειναι μια μπούρδα γιατί αλλαζε ταχύτητες πιο αργά και από την γιαγιά μου και σε συνεργασία με την BW, σκέφτηκαν την λύση των 2 συμπλεκτών, ώστε να μπορει να προεπιλεγεί η επόμενη σχέση για ταχύτητα στις αλλαγές. Μια προβληματική λύση μηχανολογικά, όπως εξάλλου ήταν και το αυτοματοποιημένο χειροκίνητο, αλλά έλυνε το πρόβλημα της ταχύτητας αλλαγών. Και μετά μας έπρηξαν τα συκώτια με αυτή τη βλακεία που ονομάοζυν κιβώτιο και νομίζει ο κυρ-Παντελής ότι επειδή κάνει για την Φεραρρι, κάνει και για το κουβαδάκι πόλης.
Με το DCT ακομα και ο κυρ Παντελής φεύγει πρώτος στα φανάρια μέχρι ο χεράς να αρχίσει να δουλεύει το συμπλέκτη και να μάθει να καρφώνει. Οδηγεί για 300 μέτρα μόνος του μαζί με μηχανές και οι αλλαγές γίνονται τόσο γρήγορα που θα μπορούσε να τις κάνει με συμπλέκτη στο πόδι. Κλάιν.
-
@kapelis said in VW Golf MK 8:
Με το DCT ακομα και ο κυρ Παντελής φεύγει πρώτος στα φανάρια
Δεν αντιλέγω. Αλλά δεν ειναι αυτό το ζητούμενο σε ένα αυτοκίνητο πόλης ή ένα οικογενειακό με αυτόματο κιβώτιο. Αυτό ειναι το ζητούμενο σε έναν αυτοκίνητο επιδόσεων. Για εκεί καλά ειναι, αλλά για το 99% των καθημερινών αυτοκινήτων ειναι προβληματικά, ώς αυτόματα κιβώτια.
-
Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι….. Στην εκκίνηση, στις μανούβρες και στα ξεκινήματα υπό μεγάλη κλίση τα αυτόματα με μετατροπέα καθώς και τα cvt, σαφώς υπερτερούν σε ομαλότητα και ευκολία χρήσης. Στα υπόλοιπα, τα καλά ρυθμισμένα διπλού συμπλέκτη είναι αλλού…και μιλάω σαν οδηγός για πολλά χρόνια και των δύο τεχνολογιών.
-
@que2 said in VW Golf MK 8:
Στα υπόλοιπα, τα καλά ρυθμισμένα διπλού συμπλέκτη είναι αλλού…και μιλάω σαν οδηγός για πολλά χρόνια και των δύο τεχνολογιών.Και τα dsg είναι καλά ρυθμισμένα; Κατά την εμπειρία χρήσης που έχετε;
-
@famas said in VW Golf MK 8:
Και τα dsg είναι καλά ρυθμισμένα; Κατά την εμπειρία χρήσης που έχετε;
Τα καλύτερα...βασικά τα μόνα σωστά ρυθμισμένα ειναι! Ό,τι άλλο έχω οδηγήσει σε διπλοσύμπλεκτο ήταν μακράν χειρότερο από φαγκ.
-
Βασικά ότι test drive έκανα σε vag dsg ομολογώ ότι γλυκάθηκα. (δεν έχω μακροχρόνια χρήση κανενός αυτόματου όμως).
-
Όπως τα λέει ο Φάνης είναι, το είπα και εγώ χθες.
Δεν υπάρχει διπλοσυμπλεκτο καλυτερα ρυθμισμένο από αυτά του ομίλου.Τώρα για όσα ειπώθηκαν για θερμοκρασίες, εμένα είναι ενεργοποιημένο πάντα το s&s και δεν έχω δει ποτε υψηλή θερμοκρασία στο κιβώτιο.
Κάποια στιγμή είχα γράψει εδώ την ανώτερη που είχα δει αλλα δυστυχώς δεν θυμάμαι ποσο ήταν. -
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Δεν υπάρχει διπλοσυμπλεκτο καλυτερα ρυθμισμένο από αυτά του ομίλου.Τώρα για όσα ειπώθηκαν για θερμοκρασίες, εμένα είναι ενεργοποιημένο πάντα το s&s και δεν έχω δει ποτε υψηλή θερμοκρασία στο κιβώτιο.
Κάποια στιγμή είχα γράψει εδώ την ανώτερη που είχα δει αλλα δυστυχώς δεν θυμάμαι ποσο ήταν.Πως βλεπω θερμοκρασία κιβωτίου;
-
@a-d-p said in VW Golf MK 8:
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Κάποια στιγμή είχα γράψει εδώ την ανώτερη που είχα δει αλλα δυστυχώς δεν θυμάμαι ποσο ήταν.Πως βλεπω θερμοκρασία κιβωτίου;
Εγώ το ενεργοποίησα με obd eleven.
-
Πάντως, χωρίς να έχω καμία διάθεση να κάνω τον δικηγόρο του VAG, έρχομαι αρχικά να επιβεβαιώσω από όλο τον κύκλο μου (αρκετοί petroheads) ότι το πιο καλά ρυθμισμένο dct είναι το dsg ενώ επιπροσθέτως διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως η κακή φήμη που ακολουθεί το 1st gen dsg6 δεν θα πρέπει να συγχέεται με τα αρκούντως αξιόπιστα (για dct) dsg. Ειδικά τα υγρού τύπου.
Θέλω να πω ότι όποιο "ρίσκο" είναι ΙΔΙΟ με ΟΛΑ τα υπόλοιπα dct. Τα είδαμε και των Κορεατών και του γκρούπ Ρενό -Νισσαν και όλων των υπολοίπων. Μην τρελαίνεται ο κόσμος και βγαίνει με πυρσούς και τσουγκράνες στις πλατείες μόνο με την αναφορά του όρου VAG. Συνεπάγεται, στα πλαίσια αυτής τής λογικής, ότι τα dsg υγρού του ομίλου είναι πιο αξιόπιστα από όλων των υπολοίπων καθώς δεν γνωρίζω κανέναν άλλον να βάζει υγρού σε mainstream εφαρμογές επιπέδου τιμολόγησης Tiguan -Formentor.
Ως υποψήφιος αγοραστής του Tiguan δε πιο πολύ με φοβίζει που λένε ότι ρίχνεις ζαριά αν θα σου καίει λάδια ο tsi και τα ηλεκτρολογικά του πρόβλημα (πχ πλαφονιέρες στα Formentor) παρά η πιπίλα με το dsg.
-
@sabas_thess said in VW Golf MK 8:
Πάντως, χωρίς να έχω καμία διάθεση να κάνω τον δικηγόρο του VAG, έρχομαι αρχικά να επιβεβαιώσω από όλο τον κύκλο μου (αρκετοί petroheads) ότι το πιο καλά ρυθμισμένο dct είναι το dsg ενώ επιπροσθέτως διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως η κακή φήμη που ακολουθεί το 1st gen dsg6 δεν θα πρέπει να συγχέεται με τα αρκούντως αξιόπιστα (για dct) dsg. Ειδικά τα υγρού τύπου.
Θέλω να πω ότι όποιο "ρίσκο" είναι ΙΔΙΟ με ΟΛΑ τα υπόλοιπα dct. Τα είδαμε και των Κορεατών και του γκρούπ Ρενό -Νισσαν και όλων των υπολοίπων. Μην τρελαίνεται ο κόσμος και βγαίνει με πυρσούς και τσουγκράνες στις πλατείες μόνο με την αναφορά του όρου VAG. Συνεπάγεται, στα πλαίσια αυτής τής λογικής, ότι τα dsg υγρού του ομίλου είναι πιο αξιόπιστα από όλων των υπολοίπων καθώς δεν γνωρίζω κανέναν άλλον να βάζει υγρού σε mainstream εφαρμογές επιπέδου τιμολόγησης Tiguan -Formentor.
Ως υποψήφιος αγοραστής του Tiguan δε πιο πολύ με φοβίζει που λένε ότι ρίχνεις ζαριά αν θα σου καίει λάδια ο tsi και τα ηλεκτρολογικά του πρόβλημα (πχ πλαφονιέρες στα Formentor) παρά η πιπίλα με το dsg.
To DQ200 έχει κάνει την ζημιά που είναι ξηρού τύπου , αυτό έσπαγε , αυτό συνεχίζει και έχει θέματα αν και έχουν λύσει τα σοβαρά προβλήματα που είχε μέχρι το 2019-2020 .
Συνεχίζει η VW και το βάζει στους κινητήρες 1.5 που έχουν 25κιλά ροπής ενώ το ίδιο κιβώτιο αντέχει μέχρι τα 25 .
Ακόμη και στο Leon 1.8T που είχα και μου έσπασε το κιβώτιο 3 φορές πήγαν και το έβαλαν και πιστεύω ότι είχα μειώσει την ροπή του κινητήρα στα 25 μόνο και μόνο για να το παντρέψουν με το DQ200 γιατί ο συγκεκριμένος κινητήρας πήγαινε πολύ παραπάνω απο αυτά τα 25 κιλά ροπής.Για τους παραπάνω λόγους πήγα και εγώ στο Formentor που είναι υγρού συμπλέκτη , σε περιβάλλον κίνησης σταματα - ξεκίνα για μία συνεχόμενη ώρα το κιβώτιο πιάνει 100 - 102 βαθμούς δεν έχω δει παραπάνω
Τα προβλήματα με infotainment , πλαφονιέρες δείχνει να έχουν λυθεί , εμένα που είναι 10/23 μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίσει τίποτα , ούτε καν έχει κολλήσει ποτέ.
Τέλος επειδή και εγώ έχω οδηγήσει όλα τα διπλοσύμπλεκτα θα συμφωνήσω ότι το DSG δείχνει να έχει την καλύτερη αίσθηση , μετά θα έβαζα της BMW και τελευταίο το DCT σε KIA / Hyundai το οποίο δεν μου άρεσε η λειτουργία του , το βρήκα πολύ απότομο και να μπερδευει .
Επίσης το πλανητικό της Ford μου άρεσε στα ανεβάσματα με απογοήτευσε στα κατεβάσματα , eCVT δεν είχα την ευκαιρία να οδηγήσω για να έχω μέτρο σύγκρισης
-
Τα στερεότυπα καταρρίπτονται με πολύ κόπο ενώ αντίθετα δημιουργούνται με το τίποτα. Κοντεύει μια 10ετία που τα dsg είναι σχεδόν άσπαστα και που ανα περιπτώσεις καλούνται να διαχειριστούν σχεδόν διπλάσιες ιπποδυνάμεις και πολλαπλάσια ροπή από τις εργοστασιακές προβλέψεις. Φυσικά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κόσμο που στην συντριπτική πλειοψηφία του "ενημερώνεται" κάθε 10-15 χρόνια που αλλάζει αμάξι και μάλιστα το κάνει από πηγές τουλάχιστον αμφίβολης αξιοπιστίας (=πωλητές αντιπροσωπειών, άντε και κάνα autotriti στο τσακίρ κέφι).
-
@tsofras said in VW Golf MK 8:
Τέλος επειδή και εγώ έχω οδηγήσει όλα τα διπλοσύμπλεκτα θα συμφωνήσω ότι το DSG δείχνει να έχει την καλύτερη αίσθηση , μετά θα έβαζα της BMW και τελευταίο το DCT σε KIA / Hyundai το οποίο δεν μου άρεσε η λειτουργία του , το βρήκα πολύ απότομο και να μπερδευει .
Και ακόμα χειρότερο από των Κορεατών ειναι της Ford το DCT. Ίδιο φοράνε και τα Ρενώ, αλλά δεν το έχω οδηγήσει, να δω εαν ειναι καλύτερα ρυθμισμένο.
-
τελικα τι ισχυει τα ξηρου τυπου εσπαγαν μεχρι το 2019-20 και συνεχίζει να τα βαζουν στα 25 κιλα ροπης ενω είναι το ανω οριο τους ακομα και τώρα ή εχει λυθει το προβλημα από το... 2014 οπως διαβαζουμε στο επομενο μνμ και είναι το καλυτερο κιβώτιο ακόμα και αυτό του ξηρου τύπου και απλα υπάρχουν συνωμοσιολογοι που θελουν το κακο των γερμανων και ξεθαβουν σκελετους απο ντουλαπες?!!!
Τι ισχυει?
-
Είπαμε τα γερμανικά είναι άσπαστα. Δεν είναι ψοφίμια. Εχουν κρυμμένες ιπποδυνάμεις από την εφορία και τις ασφαλιστικές...
Δεν είναι ότι οι σχεδιαστές τους είναι κομπλεξικοί και μετριότητες, είναι ότι θέλουν να έχουν συνέχεια....
Για τους γάλλους για τον ιμάντα του 1,2 που μας τελείωσε πλέον και το γερμανικό δοχείο αντ μπλού, βγαίνει δηλητήριο.
Τα ντιεστζί που σπάνε κάθε 10-20000 χλμ είναι απλά κακές φήμες του κιτρίνου τύπου.
VW Golf MK 8