Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    K
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 425
    • Best 151
    • Groups 0

kapelis

@kapelis

274
    Profile views
    425
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

kapelis Unfollow Follow

Best posts made by kapelis

• RE: Οδήγησα....

Ένα απόγευμα Παρασκευής καπου πριν τους Ολυμπιακούς με παίρνει μια φίλη υπεύθυνη marketing τηλέφωνο:

• Θέλεις ένα Sti 330 μέχρι τη Δευτέρα το πρωί?
        Εδώ και τώρα!

Αλλάξω το πρόγραμμα του ΣΚ, πάω το παίρνω και αντίστοιχα παίρνω τηλέφωνο ένα φίλο με 911 4S.

• Στείλε μου το δίπλωμα σου ρε μια φωτοτυπία. Σκάω το πρωί σπίτι του, θέλω να πάμε σε μια δουλειά κλπ

Και πάμε Θήβα, Ριτσώνα, Χαλκίδα, Μαντουδι, Παπάδες, Πευκι, Αιδηψό κλπ. Μαλιστα τον κάναμε 2 φορές το γύρο Β Ευβοίας. Πρέπει να έκαιγε 30 λίτρα στα 100χλ.
      ΕΠΟΣ!

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kapelis
    • RE: Στατιστικά στοιχεία για πωλήσεις αυτοκινήτων

@a-d-p said in Στατιστικά στοιχεία για πωλήσεις αυτοκινήτων:

Αυτά είναι τα 3 μεσαία SUV που επιλέγουν οι Έλληνες – Οι τιμές τους στη χώρα μας

https://www.4troxoi.gr/agora/ayta-einai-ta-3-mesaia-suv-poy-epilegoyn-oi-ellines-oi-times-toys-stin-ellada/

H BMW πραγματικά όπως τιμολογει suv στα leasing την κοιτάνε άπραγοι ο ανταγωνισμός. Έχει σηκώσει όλη την πίτα στην παροχή εταιρικών σε στελέχη από επιχειρησεις ακόμα και οι haters παίρνουνε BMW. Μου κάνει πραγματική εντύπωση που το group VAG δεν έχει επιλέξει ένα SUV είτε PHEV ειτε EV σε VW, AUDI, SKODA, CUPRA να δοκιμάσει να τους κοντράρει λίγο. Έχουμε φτάσει στο σημείο το X1 και Χ2 να είναι φθηνότερα από Kodiaq και Terramar κατά 100 ευρώ το μήνα. To tiguan είναι λάθος τιμολογημενο κλπ. Η Toyota πρέπει να λύσει το θέμα του φόρου πολυτελείας στο RAV αν θελει μερίδιο, ενώ η Merc χρειάζεται πορτ μπαγκαζ για να ελπίζει.

posted in Περί αυτοκίνησης
      K
      kapelis
    • RE: VW T-Roc

H vw είχε καταφέρει να έχει ετοιμοπαραδωτα t roc και t cross στο πρώτο εξάμηνο. Και σε τιμές προ αυξήσεων. Υπάρχει κόσμος που δεν αγοράζει forward 24μηνες, δεν μασάει περί θεωρίες ότι θα σου διαλυθεί το αμάξι μετά από δύο χρόνια κλπ και με τις νέες τιμές μάλλον λέει ευτυχώς που πρόλαβα γιατί ούτε fabia δεν θα αγοράζεις σε λίγο κάτω από 30Κ. Mild είχαν οι leasing σε τρελή προσφορά τα golf etsi σε 1.0 και 1.5. Τα σκουπισαν τα στελέχη σε 2 μήνες και ο λαός που πληρωνει από τσεπη περιμένει yaris και corolla.

K
      kapelis
    • RE: Leasing vw troc vs Peugeot 2008 vs Toyota corolla cross

Nα πούμε και μερικά αρνητικά των leasing?

Όταν το αυτοκίνητο είναι εντός εγγύησης και θέλεις κάτι από αντιπροσωπεία πχ για ενα τριγμό περιπλέκεται το πράγμα καθώς πρέπει η leasing να στείλει εντολή, ο εξουσιοδοτημενος δεν σε βλέπει σαν πελάτη κλπ κλπ.
      Τα κέντρα service εξυπηρέτησης των leasing στην Αθήνα τουλάχιστον είναι δραματικά. Συνωστισμός,καθυστερησεις, δυσπρόσιτα σημεία χωρίς ΜΜΜ κοντά η ακόμα και taxi. Πχ Avis μπορεί να χρειαστεί να πας Μαγούλα ή Μεταμόρφωση σε ένα σημείο αντε γεια.
      Τα φανοποιεια τους δεν τα λες της επιμέλειας.
      Γενικώς υπάρχει πολύ απρόσεκτη ξεπέτα.
      Όταν θες να αγορασεις ένα αμάξι μετά τα 4 χρόνια, έχει δυσκολέψει η άσκηση, ενώ και οι τιμές κρίνονται υπερβολικές.
      Μέσω τηλεφώνου δύσκολα βγάζεις άκρη για τα αιτήματα σου.
      Τέλος για να βάλεις σχάρες, μπαρες, χειμερινά λάστιχα, κλπ πρέπει να έχεις πάρει έγκριση ακόμα και αν τα πληρώνεις εσύ, γιατί αλλιώς είσαι ανασφαλιστος.
      Τους ψάχνεις για να πάρεις το ασφαλιστήριο αντί να σε ψάχνουν αυτοί.
      Γνωστός μου περίμενε επισκευή από χαλάζι 12μηνες.

Μην γράψω αλλά και σε αποτρέπω.

K
      kapelis
    • RE: Αγορά εώς 30.000

Στα 28,000 υπάρχουν ετοιμοπαραδωτα octavia mhev 150hp dsg. Για τα extra εκατοστά αν φοβάται η σύζυγος έχεις και κάμερα οπισθοποριας και εργοστασιακους αισθητήρες. Μηδέν τέλη κυκλοφορίας. Πολύ καλό πακέτο, προτείνω να πας να το δεις. Δεν θα το μετανιώσεις. Εννοείται καλύτεροι χώροι και καλύτερο πάτημα από SUV

K
      kapelis
    • RE: VW FORUM

50,000 χλμ σε golf 8 etsi μόνο Κηφισίας και Κηφισό σταματά ξεκινα κάθε μέρα..... Το dsg δουλεύει ακόμα!!! 12v μπαταρία μου άλλαξαν στα 2.5 χρόνια.

K
      kapelis
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

Όσοι είχαμε 2 αυτοκίνητα, 1 πολυτελες μεγαλο, για ταξίδια και 1 για την πόλη, δίδεται πλέον η δυνατότητα με 1 αυτοκίνητο ("πολυτελες" ηλεκτρικο) να κυκλοφορείς στην πόλη με κόστος μικρότερο και απο μικρό (χωρίς να χρειάζεται να είναι toyota) και υπό προϋποθέσεις να κάνει και ταξίδι. Αν δουλέψει η άσκηση θα δώσω το μικρό για 2θεσιο roadster. Aν δεν δουλέψει θα αγοράσω ένα δεύτερο θερμικό για ταξίδια. Για να το πω αλλιώς όσοι είχαμε 2 αυτοκίνητά αρχίζουν να δημιουργούνται συνθήκες να μπορείς και με 1. Η 20λεπτη στάση δεν με ενοχλεί όταν ταξιδεύω. Θεωρώ θα αυξάνονται και οι σταθμοί αφού επιδοτούνται. Εξοικονομείς αρκετά λεφτά αν κινείσαι καθημερινά στην πόλη.

K
      kapelis
    • RE: VW T-Roc

O μόνος λόγος για να πάρεις toyota είναι αν το πληρώνεις μόνος σου και αν το πορτοφόλι σου είναι η πρώτη προτεραιότητα στη ζωή σου.
      Στενά αυτοκίνητα με πλαστικούρα και οικονομική άνεση για κάτι άλλο δεν πάνε μαζί.
      Μπήκα σε ένα corolla Station να πάω στο αεροδρόμιο τις προάλλες και έκανα πιρουέτες για να μην κοπανήσω το κεφάλι μου.
      Τα πιο πολλά t roc που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι leasing στελεχών με πληρωμένες βενζίνες κλπ, άσε που και η ίδια η εισαγωγική ξέροντας που εστιάζει η αγορά δίνει μεγάλες εκπτώσεις.
      Αν θέλει να πάρει πίτα η Toyota πρέπει στα lexus να δώσει εκπτώσεις στα leasing.

K
      kapelis
    • RE: Toyota Corolla 2019

Αν βγάλεις το μάτι σου έξω από τη μπανανια, ο πολιτισμός αγοράζει υδρογόνο και mirai toyota.

K
      kapelis
    • RE: VW Tiguan 2024

@limited_one said in VW Tiguan 2024:

@kapelis said in VW Tiguan 2024:

1.5 mild hybrid εντός πόλης κάτω από 7.5 δεν πέφτει ούτε στο όνειρο σου σε Golf. Συνήθως 8 γράφει. Σε tiguan δεν υπάρχει περίπτωση λέω να γράφεις κάτω από 8.5. Με κλειστά σχολεία κάτι αργίες, κατηφόρες κλπ θα βλέπεις στο tiguan 6.2+

Θα ήθελα πολύ να οδηγήσω για μερικές ημέρες ενα corola στις συνθήκες που κινείται το golf για να δω τις διαφορές κατανάλωσης.
      είμαι με το χιλιάρι εγώ.

Εγώ γράφω για μ.ω.τ 18 με 21 χλμ. Δηλαδή Κηφισίας και Κηφισό. Όποιος θεωρεί κίνηση μ.ω.τ 30 και 35 χλμ, μας κάνει πλάκα. Αυτές είμαι ταχύτητες γρήγορη βόλτα. Ούτε στα όνειρα μας για τους Αθηναίους

K
      kapelis

Latest posts made by kapelis

• RE: VW FORUM

@a-d-p said in VW FORUM:

Ο απινιδωτής λείπει μόνο 😁😁
      edit

Αυτό θα δίνει 5 αστέρια σε βάθος χρόνου και θα το βάζουν όλοι.

K
      kapelis
    • RE: Στατιστικά στοιχεία για πωλήσεις αυτοκινήτων

@a-d-p said in Στατιστικά στοιχεία για πωλήσεις αυτοκινήτων:

Αυτά είναι τα 3 μεσαία SUV που επιλέγουν οι Έλληνες – Οι τιμές τους στη χώρα μας

https://www.4troxoi.gr/agora/ayta-einai-ta-3-mesaia-suv-poy-epilegoyn-oi-ellines-oi-times-toys-stin-ellada/

H BMW πραγματικά όπως τιμολογει suv στα leasing την κοιτάνε άπραγοι ο ανταγωνισμός. Έχει σηκώσει όλη την πίτα στην παροχή εταιρικών σε στελέχη από επιχειρησεις ακόμα και οι haters παίρνουνε BMW. Μου κάνει πραγματική εντύπωση που το group VAG δεν έχει επιλέξει ένα SUV είτε PHEV ειτε EV σε VW, AUDI, SKODA, CUPRA να δοκιμάσει να τους κοντράρει λίγο. Έχουμε φτάσει στο σημείο το X1 και Χ2 να είναι φθηνότερα από Kodiaq και Terramar κατά 100 ευρώ το μήνα. To tiguan είναι λάθος τιμολογημενο κλπ. Η Toyota πρέπει να λύσει το θέμα του φόρου πολυτελείας στο RAV αν θελει μερίδιο, ενώ η Merc χρειάζεται πορτ μπαγκαζ για να ελπίζει.

K
      kapelis
    • RE: Audi Q3 3rd generation

@katafractos17 said in Audi Q3 3rd generation:

@vagkirk said in Audi Q3 3rd generation:

@katafractos17 said in Audi Q3 3rd generation:

Νέο Audi Q3 - Πανελλήνια παρουσίαση

Από δω το πας , από κει το πας , στην κλίτσα της VAG ξυνεσαι!

Άντε καλορίζικο!

Edit: Ουπς...τώρα είδα πως το έκαναν, ειδικά πίσω τι χάλι είναι αυτό με τα φωτιστικά σώματα.
      Μπροστά κάπως τρώγεται.

Καλύτερα Tiguan Phev Rline , τούμπανο θα είναι και άξιος αντικαταστάτης της Πεζαρας Phev με τα 300 άλογα.

VAG είχα επί 20 συναπτά έτη.
      Το Q3 θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια σε phev αν το μίσθωμα έβγαινε μέσα στο μπάτζετ μου γιατί μου αρέσει πολύ.
      Το ίδιο και το Terramar σε phev.
      Όμως με τις αλλαγές που έγιναν για τα phev, όπου προς τον παρόν όπως λέγεται χάνουν τη φοροαπαλλαγή, αν δεν αλλάξει κάτι νομικά ή σε επίπεδο εκπομπών CO2 από τις ίδιες τις εταιρείες, που θα τα καλύπτει αξιόπιστα και σίγουρα ώστε να συνεχίσουν να έχουν φοροαπαλλαγή, καθίσταται απαγορευτική η μίσθωση τους, καθότι πλέον θα υπάρχει υπέρογκος εταιρικός φόρος ο οποίος δεν θα συμφέρει κανέναν.
      Μου είναι ακόμη θολό το τοπίο. Θα μιλήσω με τη leasing να δω τι έχουν να μου πουν και βλέπουμε.
      Σε διαφορετική περίπτωση προσανατολίζομαι για ηλεκτρικό.

+1. Σε ίδια φάση είμαστε. Τα phev delete, σταθμισε και το Δακτύλιο. Σε vag, το id4 τιμολογειται ανταγωνιστικα. Το enyaq έχει κάτι εκπτώσεις λιανικής που μπορεί να τις πάρουν leasing και τέλος stop loss capri, που είναι λίγο πλαστικό

K
      kapelis

Δεν το φέρνεις Αθήνα?

K
      kapelis

Θέλει τέχνη να τα περάσεις όλα 1 συμβάν στην ασφαλιστική

K
      kapelis
    • RE: Audi Q3 3rd generation

@a-d-p said in Audi Q3 3rd generation:

@green-power said in Audi Q3 3rd generation:

Τραγικός αυτός 25800 μπαλόνι χωρίς τους τόκους αν πας σε νέα χρηματοδότηση και του φαίνεται νορμάλ ποσό.
      Πωλητής είναι βέβαια τη δουλειά του κάνει

Το να πληρώσεις το 🎈 ή να το κάνεις νέα χρηματοδότηση, είναι η έσχατη και ακριβότερη λύση. Η ballon χρηματοδότηση έχει κάποια ουσία αν αλλάζεις κάθε 4 χρόνια αυτοκίνητο και βγαίνει λίγο φθηνότερη από ληζινγκ, επειδή έχει όλο το ρίσκο και τα περισσότερα έξοδα ο ιδιοκτήτης.

Προϋπόθεση να έχει χαμηλό επιτόκιο, δεν το συζητάμε για επιτόκια 8-9% που έχουν κάποιες εταιρείες.

Δεν αποτελεί σοφή επιλογή για κάποιον που θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο με χρηματοδότηση και να το κρατήσει. Καλύτερα να κάνει από την αρχή χρηματοδότηση για 7 χρόνια.

Επίσης όταν γυρίζεις αυτοκίνητο βγαίνει λογαριασμός για την παραμικρή γρατζουνιά.

K
      kapelis
    • RE: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...

Στο κομμάτι Μέγαρα Ελευσίνα χρειάζεται μια λωρίδα ακόμα. Όσοι μπαίνουν από Μέγαρα μπουκώνουν την κίνηση απο Κόρινθο
      Όταν θα ενεργοποιηθει όλος ο Ε65 θα τραβήξει μερικούς Γιαννιώτες κλπ από Λαμία καθώς λόγω ακριβής Γέφυρας Ρίο Αντίρριο θα συμφέρει να γυρίζουν από Ε65, οποτε θα πέσει η κίνηση λιγο.

K
      kapelis

@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Αν οι εταιρείες Leasing μπορούν και αυτές να πάρουν την επιδότηση, τότε μάλλον είναι αυτές που εξαντλούν τους περισσότερους πόρους.
      Και μετά βέβαια δεν κάνουν καμία έκπτωση στη μίσθωση των ηλεκτρικών, αντίθετα ανβάζουν κιόλας τις τιμές. 🙂

Αν δεν μπορούν να πάρουν την επιδότηση, τότε γράψτε λάθος για το σχόλιο.
      Απλά μου φαίνεται μεγάλο ως νούμερο, να είναι όλοι αυτοί ιδιώτες που αγοράζουν ηλεκτρικά στην Ελλάδα.

επειδή έχω leasing και την εχω κάνει αυτή την διαδικασία, και εχω πάρει τα χρήματα, οι εταιρίες leasing μπορούν να πάρουν την επιδότηση γιατί ειναι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, με βάση ομως τους περιορισμούς που ισχύουν για τις εταιρίες απο το ΚΗ. Ωστόσο, ο "ενοικιαστής" εχει το δικαίωμα να κάνει κανονικά την αίτηση και να πιστωθεί τα χρήματα, οπως έγινε στην δική μου περίπτωση, έστειλα κανονικά την άδεια και το συμβολαιο του Leasing Και μου πιστώθηκαν τα χρήματα μετά απο 9 μήνες. Εχω ακούσει οτι οι εταιρίες Leasing, στη ακραία περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν διεκδικήσει την επιδότηση μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα, το κάνουν οι ίδιες, προφανώς για τον εαυτό τους- δεν μπορώ να το διασταυρώσω το συγκεκριμένο.

Νόμιζα ότι τα αφαιρεί η leasing απο το μίσθωμα. Μπορώ κάνοντας τη διαδικασία να επιδοτηθώ και την τοποθέτηση wallbox στο σπίτι μου?

K
      kapelis

@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@kapelis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

ότι είναι δύο φορτιστές με 4 θέσεις φόρτισης συνολικά. Οχι οι χαζομάρες με τον 50αρη που έχει μόνο μια ccs θύρα.

η συγκεκριμένη εταιρία υπάρχει χρόνια στην Ελλάδα, είχε σταθμό φόρτισης στον Μαραθώνα και την είχα χρησιμοποιήσει πριν ένα δυο χρόνια, είχα βγάλει και την RFID κάρτα τους. Εδώ και λίγους μήνες πάντως, βάζουν συνέχεια φορτιστές και μάλιστα αρκετά γρήγορους, μου έχουν προξενήσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον.

hint: η NRG (ειμαι premium) δινει φόρτιση σε AC 22 kwh κάποιες ημέρες το βράδυ στα 0.297 το kwh, αρκετά καλή τιμή, θα έλεγα πως αν τα βάλεις όλα στο σύνολο, μπορεί να βγαίνει μία η άλλη με την φόρτιση στο σπίτι.

Προσωπικά ασχολήθηκα μαζί της από όταν άνοιξε τον 400αρη στην Τρίπολη. Υπάρχει όπως λες αλλά φαίνεται να έχει πατήσει γκάζι τελευταία.

0.22 βγαίνει η kWh (συνολικά) με χρέωση ρεύματος στα 0.15. Μπορεις να βρεις και 0.10 σε άλλες εταιρείες ή νυχτερινό ρευμα. Επίσης, δεν βγαίνεις από το σπίτι σου. Για κάποιον που δεν μπορεί να φορτίσει σπίτι όμως, ναι είναι καλή τιμή!

Έχεις βάλει Τρίπολη? Υπάρχει δυνατότητα κράτησης? Στο ΑΒ έχεις βάλει ποτέ?

Εχω βάλει και στον ΑΒ στην Τρίπολη και στην Electrip εκεί. Υπάρχει και ένας 120αρης μέσα σε βενζινάδικο. Εχω βάλει και εκεί 😁
      Ο Electrip είναι ο καλύτερος γιατί έχει καφέ και δύσκολα θα παρκάρει κάποιο θερμικό εκεί. Δεν ξέρω αν έχει δυνατότητα κράτησης, αλλά είναι 4 θέσεις φόρτισης οπότε πολύ χλωμο να μην βρεις να φορτίσεις.

Το να πιάσεις τον μοναδικό 22αρη σε κωμόπολη για 4 ώρες κατά την παραμονή σου, είναι αλητεία ή κίνητρο για να μπει κι άλλος?

4 ώρες αντικειμενικά δεν είναι πολύ, διότι είναι στην καλύτερη, 44kwh. Αν με το που έρθει στην πόλη, το παρατήσει εκεί για 2-3 μέρες, ναι είναι καφρίλα, αλλά πρακτικά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Οι ac γενικά είναι λίγο ιδιαίτερη κατάσταση. Πολύ βολικοί όταν είναι σε καλά σημεία. Πχ σε ένα δημοτικό πάρκινγκ που μπορείς να αφήσεις το όχημα να φορτίσει μερικές ώρες που επισκέπτεσαι τον χώρο ή έχεις βγει για καφέ - φαγητό. Αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος που περιέγραψες ή να καταληφθεί η θέση από θερμικό.
      Γενικά εγώ τους ac τους βλέπω ως bonus, χωρίς να βασίζομαι σε αυτούς όμως.

Λέω να πάρω 80αρι, εχω εξοχικό Αρκαδία περιξ Τρίπολης και ένα βενζινάδικο δίπλα μου με 22αρη. Παρακολουθώ τα της Τρίπολης και βλέπω συνεχώς βελτιώσεις. Είδα και κάτι Μεσσήνης και Καλαμάτα οπότε θα προχωρήσω. Βγήκε και το κινουμαι ηλεκτρικά 3 ανοίγει ο δρόμος.

Τι είναι το «80αρι»;
      Μας περιγράφεις τι θα κάνεις στο εξοχικό, στην κυρια σου οικία θα μπορείς να φορτίζεις σπίτι; Αν ναι, προχωράς.
      Αν το βενζινάδικο είναι πολύ κοντά στο εξοχικό, βλέπεις ποτέ δεν έχει κουμπωμένο αμάξι και πηγαίνεις. Το αφήνεις και το βράδυ πιθανότατα. Αν δεν είσαι σε κάποιο πολύ τουριστικό μέρος, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Είμαι μεταξύ phev και ev με 80αρα μπαταρία,
      Κυρία οικία Αθήνα θα βάλω wallbox. Στο εξοχικό επειδή είναι πέτρινο δεν θέλω να πειράξω ρεύματα. Το βενζινάδικο ειναι στο άλλο τετράγωνο αλλά πετάγομαι και Τρίπολη.

K
      kapelis
    • RE: ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#

Οι νυχουδες έχουν ειδικά εργαλεία.

K
      kapelis
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ