Μερικές ημέρες ξεκούρασης στον Lap.
limited_one
@limited_one
Best posts made by limited_one
-
RE: Αποβολές - Επαναφορές Χρηστώνposted in Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις του Forum
-
RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικάposted in Περί αυτοκίνησης
Σε πολιτισμένο κλίμα συζητάμε για τις αρετές τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα!
εδώ θα μεταφερθούν και τα of topic Στις υπόλοιπες Δ συζητήσεις
-
RE: VW Golf MK 8posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Τρία χρόνια κατοχής του Golf 1,0 eTsi συμπληρώνονται την Δευτέρα και έχουν συμπληρωθεί σχεδόν 19000 χιλιόμετρα με το τρίτο ετήσιο service να έχει προγραμματιστεί για το επόμενο Σάββατο.
Δεν μετάνιωσα στιγμή την αγορά του, δεν το λες fun το drive με την έννοια του petrolhead αλλά είναι ευχάριστο οδηγικά, άνετο στην καθημερινότητα και πολύ άνετο στην εκτός πόλης οδήγηση. Η ανάρτηση του είναι ισορροπημένη, άνετη, χωρίς να παίρνει μεγάλη κλίση στις στροφές. Σε κάποιες ανωμαλίες του δρόμου κοπανάει λίγο, αλλά δεν είναι συχνό φαινόμενο.
Πρακτικά είναι ένα όχημα το οποίο χαίρομαι να οδηγώ.Ο κινητήρας κινεί αξιοπρεπώς το όχημα, ειδικά στις συνθήκες του νησιού, οι μόνες στιγμές που αναζητώ περισσότερη δύναμη είναι αν έχει τέσσερις επιβάτες μέσα, και θέλω να κάνω προσπέραση σε ανηφορικό κομμάτι, ελάχιστες φορές δηλαδή.Έχουν κάνει φοβερή δουλειά στον κινητήρα, παρόλο που είναι τρικύλινδρος δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου στο ρελαντί, και στην επιτάχυνση ο ήχος που ακούγεται είναι μεν από τρικύλινδρο μοτέρ, αλλά λόγω ηχομόνωσης δεν ενοχλεί καθόλου.
Το dsg λειτουργεί απίστευτα ομαλά, πάντα επιλέγει την σωστή σχέση στο κιβώτιο και είναι μακράν το καλύτερα ρυθμισμένο διπλοσυμπλεκτο που έχω οδηγήσει. Θα ήθελα όμως στο καντράν να αναγράφει ποια σχέση έχει επιλέξει το κιβώτιο και στο D mode όπως το κάνει και στο S mode.
Όσον αφορά το mild hybrid εγώ βλέπω μεγάλη μείωση στην κατανάλωση γιατί στις συνθήκες που κινούμαι εγώ σβήνει αρκετά συχνά ο κινητήρας. Αν δεν υπήρχε το mild hybrid λογικά θα ήμουν 1,5 λίτρο πάνω σε κατανάλωση.
Τα φώτα του (led) είναι υπέρ αρκετά και εντυπωσιακά είναι τα εσωτερικά φώτα, πραγματικά το βράδυ φωτίζουν παρά πολύ καλά το εσωτερικό του, ενώ τα ατμοσφαιρικά φώτα του ρυθμίζονται και σε ένταση. Το Apple CarPlay δεν το έχω δοκιμάσει ποτε πρέπει να συνδέσω με καλώδιο κάποια στιγμή το κινητό για να δω πως παίζει.
Εξοπλιστικά δεν έχει κάποια έλλειψη ουσίας, αν θα μπορούσα να προσθέσω κάτι θα ήταν το drip wipe στους εμπρός υαλοκαθαριστήρες και ειδοποίηση χαμηλής πληρότητας υγρού υαλοκαθαριστήρων.
Αρχικά με είχε ενοχλήσει που το εμπρός καπό δεν είχε αμορτισέρ (cost cutting mode on) αλλά δεν δίνω σημασία πια.Θα ήθελα περισσότερους χώρους για μικροαντικείμενα, θήκη γυαλιών πάνω από την πόρτα του οδηγού και ισως το ντουλάπι που μπαίνει κάτω από το κάθισμα του οδηγού (τα δύο τελευταία τα είχε το polo της συζύγου το 2003).Εργονομικά είναι ενοχλητικό που οι εμπρός αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι χαμηλά λόγο σχεδίασης του ταμπλό και ο παγωμένος αέρας έρχεται από χαμηλά, το clima που συνήθως όλοι το πειράζουμε εν κινήσει έχει συντόμευση για να σε πάει στην οθόνη του και η θερμοκρασία ρυθμίζεται πανεύκολα απλά πατώντας παρατεταμένα στην θερμοκρασία και την ανεβάζεις σέρνοντας το δάχτυλα αριστερά δεξιά.
Ήμουν άτυχος στο θέμα ελαστικών, ήρθε με πρώτη τοποθέτηση Nexen τα οποία έχουν παραδώσει πνεύμα, γλιστράνε πολύ πλέον και σε όλες τις συνθήκες και πρέπει να τα αλλάξω.
Το golf στην όγδοη γενιά του είναι ένα απόλυτα ισορροπημένο όχημα και γεννιέται ένα ερώτημα, έχουν κάνει τόση καλή δουλειά στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και η ολοένα και αυξανόμενη αύξηση πωλήσεων σε suv αποτρέπει υποψήφιους αγοραστές να το δοκιμάσουν ή μήπως έγινε το αντίστροφο, και η ολοένα και μειωμένη πώληση hatchback οδήγησε την Vw να εξελίξει το Golf?
-
RE: Οδήγησα....posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Μόλις οδήγησα ένα Audi SQ6 e-tron

Στα πλαίσια του Audi on tour το πρώτο αυτοκίνητο που ο οδήγησα ήταν το SQ6 e-tron (ήθελα να οδηγήσω το S6 e-tron αλλά φόρτιζε ώστε να το συγκρίνω με το model 3)
Το Audi SQ6 e-tron είναι εκπληκτικό!
Το εσωτερικό είναι κλάσεις ανώτερο από τα φθηνά Audi, η ανάρτηση είναι εξαιρετική και η ισχύς του απίστευτη!
Το αυτοκίνητο που οδήγησα είχε αερανάρτηση (δεν ξέρω αν είναι standard εξοπλισμός) αλλά η αίσθηση ήταν ότι οδήγησα hot hatch και όχι suv!
Η τιμή του αυτοκινήτου που οδήγησα είναι 116,000€

Edit το head up display έδειχνε και το lane assist. Δεν το είχα δει σε άλλο αυτοκίνητο αυτό
-
RE: Που θα παμε διακοπες 2024 ;posted in Οδικά Ταξίδια-Εκδρομές-Εξορμήσεις
Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που θα μπορούσα να σας προτείνω, αλλα χωρίς μεταφορικό μέσο είναι δύσκολο να πάτε. Αν παρόλα αυτά θες μπορώ να σου πω και αλλα!
Ανεβάζω και μια χθεσινοβραδινή φωτο από το δικό μας μαγαζί,

Χοιρινή πανσέτα σιγομαγειρεμένη στον φούρνο με τραχανά μαγειρεμένο σαν ριζότο με μανιτάρια και τρούφα
-
RE: Χρόνια πολλάposted in Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις του Forum
Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλους! Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν!
-
RE: Οδήγησα....posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
Οδήγησα και ένα διήμερο το ηλεκτρικό Honda - e.
Εδώ και τρία χρόνια το σκεφτομουν αλλά ή δεν ήταν διαθέσιμο όταν το ήθελα ή η τιμή του εκείνη την περίοδο ήταν στα ύψη.
Παρέλαβα στο αεροδρόμιο Αθηνών τρίτη πρωί, η παρέα εντυπωσιάστηκε από το εξωτερικό ντιζάιν μέσα και εξω, και αρχίσαμε την διαδρομή για το κέντρο.Αρνητικό ήταν η κατακόρυφη μείωση της διαθέσιμης μπαταρίας σε συνθήκες Αττικής οδού, όταν μπήκαμε όμως στην Αθήνα η αυτονομία βελτιώθηκε αισθητά.
Αρνητικό ήταν και το γεγονός ότι δεν έχει εξωτερικούς καθρέπτες γιατί δεν μπορούσα να αντιληφθώ καλά τις άκρες του αυτοκινήτου. Υποψιάζομαι ότι με τον καιρό το συνηθίζεις όμως.
Το multimedia με της τρεις οθόνες ήταν εντυπωσιακό αλλά είναι αργό και το ενσωματωμένο gps είναι για κλάματα. Ευτυχώς σύνδεσα το iPhone με το CarPlay και σώθηκε η κατάσταση.
Εχει ωραία οδηγική συμπεριφορά αλλά κοπανάει αρκετά στην εγκάρσιες ανωμαλίες.
Εχει επιλογή για one pedal το οποίο είναι πολύ ωραίο στην οδήγηση αλλά στο παρκάρισμα και ειδικά σε μικρές μανούβρες δεν βόλευε οπότε το απενεργοποιούσα στο πάρκινγκ.
Οπως είπα και πριν η αυτονομία του είναι τραγική άρα η κατοχή του χωρίς δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι ή στην εργασία θα είναι δύσκολη.
Αν είχα κάνει περισσότερη έρευνα χθες θα μπορούσα να παρκάρω σε ιδιωτικό πάρκινγκ με φόρτιση και θα πλήρωνα μόνο την φόρτιση.
Πήγα στο γκάζι χθες πρωί και το πάρκινγκ που βρήκα με φορτιστή δεν είχε διαθέσιμες θέσεις οπότε το έβαλα σε κανονικό και πλήρωσα 15€ και φεύγοντας το απόγευμα βρήκα δίπλα φορτιστή όπου κούμπωσα και πήγαμε για φαγητό. Οι κάτοχοι έχουν δίκιο, απλά πρέπει να σκέφτεσαι λίγο διαφορετικά και νομίζω ότι σε λίγες ημέρες έχεις βρει τον τρόπο να συνδυάζεις πάρκινγκ με φόρτιση με κόστος 7,80€.
Μάλλον θα το ξανά νοικιάσω σε δυο εβδομάδες που θα είμαι Αθήνα πάλι.

Latest posts made by limited_one
-
RE: Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...posted in Αντίλογος
@panos2171 said in Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...:
@red_monster said in Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...:
@wantone said in Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...:
@red_monster said in Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...:
@wantone said in Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...:
Η δικη μου εμπηρεια ειναι οτι ενα καλο Windows laptop ειναι πολυ ανωτερο σε λειτουργικο απο το Macbook αν εξαιρεσεις βεβαια οτι εχει φαει μερικους ιους.
Για ποια χρήση ?
γενική χρήση. για ποιο ειδική όπως Office (διαθεσιμο αλλα οχι το ιδιο ακριβως), προγραμματισμος με εργαλεια Microsoft, βασεις δεδομενων SQL Server αυτα προφανως δεν ειναι διαθεσιμα αφου ειναι προιοντα Microsoft δηλαδη χανει το Μακμπουκ με το καλημερα.
για παράδειγμα στην εκδοση που έχω τώρα στο Μακ το Google maps δεν δουλευει σωστα κολλαει ενω στο Win 8.1 laptop που ειναι παλαιοτερο απο το Μακ δουλευει μια χαρα.
Τα μακμπουκ έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες στα υποστηριζόμενα προγράμματα, προσωπικά ποτέ δεν με βόλεψαν (δεν τρέχει σοφτουαν, ειςΙαρπι, κλπ κλπ παρά μόνο με παραλενς).
Αλλά, από τη γενεά με Μ2 και δώθε, σε υπολογιστική δύναμη και σε συνδυασμό CPU & GPU ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. Cad, illustrator, rhino κλπ δεν υπάρχει καμία επαφή με παράθυρα 1,5 φορά κόστους !Είσαι σίγουρος; Ο διευθυντής το τρέχει κανονικά σε mac
Μήπως ανοίγει το soft1 360 από browser στο Mac?
-
RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.posted in Περί αυτοκίνησης
Εν το μεταξύ σήμερα απόγευμα που άφησα την κόρη στο φροντιστήριο, το ίδιο αυτοκίνητο, στο ίδιο σημείο, το ίδιο παράνομα και επικίνδυνο παρκάρισμα.
-
Ημουν παρκαρισμένος νόμιμα , και 10 μέτρα μπροστά μου ένα αυτοκίνητο είχει παρκάρει παράνομα ακριβώς πάνω στην διασταύρωση και προς το μέσον του δρόμου. Όση ώρα περίμενα στο αυτοκίνητο να σχολάσει η κόρη μου παραλίγο να γίνουν τρία ατυχήματα.
Αναρωτιέμαι τελικά πιο είναι το μέσον πίεσης για να μην το επαναλάβει ο οδηγός γιατί:
• Αν δεν είναι δικό του το αυτοκίνητο και πάρουν τις πινακίδες λογικά θα τις παρει πίσω ο ιδιοκτήτης επειδή δεν οδηγούσε εκείνος ( ή επειδή θα βρεθεί καλή δικαιολογία) ή υπάρχει άλλο όχημα στην οικογένεια οπότε δεν μας πολυνοιάζει
• Πρόστιμο ( δεν γαμ**τε θα πει ο νεοέλληνας, κάνω ότι γουστάρω και το πληρώνω)
• αφαίρεση διπλώματος που καίει -
RE: Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπposted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
@antonakis said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@limited_one said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Παρόλο που πλένω συχνά μόνος, λόγος απόρριψης πλυντηρίου είναι τα τζάμια.
Οι περισσότεροι κάνουν μόνο το παρμπρίζ από μέσα... Με χάλια πανιά. Οπότε το αποτέλεσμα είναι συνήθως χάλι.
Εγώ τους λέω να μην τα κάνουν από μέσα (και καλά για τις μεμβράνες) και τα κάνω σπίτι μετά. Ένα τέτοιο ρίχνω, μάλλον υπερτιμημένοΑν χρησιμοποιήσουν πανί που δεν είναι καθαρό από πλυντήριο, ότι και να κάνουν θα αφήσει θαμπάδα.
-
RE: Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπposted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
@ilias-a said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τα τζαμια απο εξω με ψιλο συρμα κατσαρολας και σαπουναδα ανα 4μηνο, απο μεσα τακτικα με αζαξ και εφημεριδα, δε φοραω μεμβρανες.
Το ψιλό σύρμα μπορεί να κάνει ζημιά στο παρμπρίζ, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ξυράφι για βαθύ καθαρισμό .
Το καλύτερο καθάρισμα στα τζάμια εσωτερικά γίνεται με ένα νωπό πανί μικροινων (καθαρό εννοείται και μόνο με νερό) και στέγνωμα με ένα πανί μικροινων για τζάμια (πάλι καθαρό). -
Παρόλο που πλένω συχνά μόνος, λόγος απόρριψης πλυντηρίου είναι τα τζάμια.
-
@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@limited_one said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Πραγματικά αναρωτιέμαι αν κάποιοι έκαναν τόση φασαρία όταν η χρήση της ζώνης ασφαλείας έγινε υποχρεωτική στην Ελλάδα.
Στην Αγγλία πριν από είκοσι χρόνια σίγουρα υπήρχαν κάμερες που μετρούσαν τον μο ταχύτητας μεταξύ καμερών. Πλάκα θα έχει οι νέες κάμερες να έχουν τέτοια τεχνολογία, η κίνηση θα μειωθεί δραματικά με όσα διπλώματα θα αφαιρεθούν…
Κάποιοι που πουλάνε αυτοκίνητα το έχουν καταλάβει ήδη.
Ποιο το κίνητρο να παίρνουμε αυτοκίνητα των 150 χιλιάδων, όταν και με 15 χιλιάδες πας στην ουρά με 80 και 90 ταχύτητα στην οποία δεν φαίνεται καμμία διαφορά σχεδόν..??!!
Μια και είπες Αγγλία πριν λίγο καιρό έκανα τη διαδρομή από Σαουθάμπτον προς το Λονδίνο.
Όλοι ήταν στη σειρά με το όριο, 50-60 και πολύ λιγότερο 70 μίλια,
σαν να ταξίδευα με τραίνο...!!!
Κανένας δεν τολμούσε να κάνει μαλα........!!!
Εκεί έβλεπες τη λιμουζίνα με τα 200 χιλιάρικα, πίσω από το Πεζώ και το Ρενώ των 20 χιλιάδων, στην ουρά λέμε...!!!
Συμφέρει..?? Μήπως οι Γερμανοί δεν είναι κορόιδα..??!!Θέλεις να μας πεις ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη όπου οι οδηγοί τηρούν τον κοκ υπήρξε μείωση σε πωλήσεις γρηγορότερων αυτοκινήτων;
-
Πραγματικά αναρωτιέμαι αν κάποιοι έκαναν τόση φασαρία όταν η χρήση της ζώνης ασφαλείας έγινε υποχρεωτική στην Ελλάδα.
Στην Αγγλία πριν από είκοσι χρόνια σίγουρα υπήρχαν κάμερες που μετρούσαν τον μο ταχύτητας μεταξύ καμερών. Πλάκα θα έχει οι νέες κάμερες να έχουν τέτοια τεχνολογία, η κίνηση θα μειωθεί δραματικά με όσα διπλώματα θα αφαιρεθούν…
-
Εγώ το βρίσκω απολύτως λογικό να έχει ο οδηγός την ευθύνη. Και ναι, αν δεν υπακούει ο συνεπιβάτης μπορεί να πάρει ταξί. Το ίδιο ακριβώς πιστεύω και για τονο επαγγελματία οδηγό, πρέπει να έχει τη ευθύνη για το όχημα που χρησιμοποιεί.