Μερικές ημέρες ξεκούρασης στον Lap.
limited_one
@limited_one
Best posts made by limited_one
-
RE: Αποβολές - Επαναφορές Χρηστών
-
RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά
Σε πολιτισμένο κλίμα συζητάμε για τις αρετές τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα!
εδώ θα μεταφερθούν και τα of topic Στις υπόλοιπες Δ συζητήσεις
-
RE: VW Golf MK 8
Τρία χρόνια κατοχής του Golf 1,0 eTsi συμπληρώνονται την Δευτέρα και έχουν συμπληρωθεί σχεδόν 19000 χιλιόμετρα με το τρίτο ετήσιο service να έχει προγραμματιστεί για το επόμενο Σάββατο.
Δεν μετάνιωσα στιγμή την αγορά του, δεν το λες fun το drive με την έννοια του petrolhead αλλά είναι ευχάριστο οδηγικά, άνετο στην καθημερινότητα και πολύ άνετο στην εκτός πόλης οδήγηση. Η ανάρτηση του είναι ισορροπημένη, άνετη, χωρίς να παίρνει μεγάλη κλίση στις στροφές. Σε κάποιες ανωμαλίες του δρόμου κοπανάει λίγο, αλλά δεν είναι συχνό φαινόμενο.
Πρακτικά είναι ένα όχημα το οποίο χαίρομαι να οδηγώ.Ο κινητήρας κινεί αξιοπρεπώς το όχημα, ειδικά στις συνθήκες του νησιού, οι μόνες στιγμές που αναζητώ περισσότερη δύναμη είναι αν έχει τέσσερις επιβάτες μέσα, και θέλω να κάνω προσπέραση σε ανηφορικό κομμάτι, ελάχιστες φορές δηλαδή.Έχουν κάνει φοβερή δουλειά στον κινητήρα, παρόλο που είναι τρικύλινδρος δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου στο ρελαντί, και στην επιτάχυνση ο ήχος που ακούγεται είναι μεν από τρικύλινδρο μοτέρ, αλλά λόγω ηχομόνωσης δεν ενοχλεί καθόλου.
Το dsg λειτουργεί απίστευτα ομαλά, πάντα επιλέγει την σωστή σχέση στο κιβώτιο και είναι μακράν το καλύτερα ρυθμισμένο διπλοσυμπλεκτο που έχω οδηγήσει. Θα ήθελα όμως στο καντράν να αναγράφει ποια σχέση έχει επιλέξει το κιβώτιο και στο D mode όπως το κάνει και στο S mode.
Όσον αφορά το mild hybrid εγώ βλέπω μεγάλη μείωση στην κατανάλωση γιατί στις συνθήκες που κινούμαι εγώ σβήνει αρκετά συχνά ο κινητήρας. Αν δεν υπήρχε το mild hybrid λογικά θα ήμουν 1,5 λίτρο πάνω σε κατανάλωση.
Τα φώτα του (led) είναι υπέρ αρκετά και εντυπωσιακά είναι τα εσωτερικά φώτα, πραγματικά το βράδυ φωτίζουν παρά πολύ καλά το εσωτερικό του, ενώ τα ατμοσφαιρικά φώτα του ρυθμίζονται και σε ένταση. Το Apple CarPlay δεν το έχω δοκιμάσει ποτε πρέπει να συνδέσω με καλώδιο κάποια στιγμή το κινητό για να δω πως παίζει.
Εξοπλιστικά δεν έχει κάποια έλλειψη ουσίας, αν θα μπορούσα να προσθέσω κάτι θα ήταν το drip wipe στους εμπρός υαλοκαθαριστήρες και ειδοποίηση χαμηλής πληρότητας υγρού υαλοκαθαριστήρων.
Αρχικά με είχε ενοχλήσει που το εμπρός καπό δεν είχε αμορτισέρ (cost cutting mode on) αλλά δεν δίνω σημασία πια.Θα ήθελα περισσότερους χώρους για μικροαντικείμενα, θήκη γυαλιών πάνω από την πόρτα του οδηγού και ισως το ντουλάπι που μπαίνει κάτω από το κάθισμα του οδηγού (τα δύο τελευταία τα είχε το polo της συζύγου το 2003).Εργονομικά είναι ενοχλητικό που οι εμπρός αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι χαμηλά λόγο σχεδίασης του ταμπλό και ο παγωμένος αέρας έρχεται από χαμηλά, το clima που συνήθως όλοι το πειράζουμε εν κινήσει έχει συντόμευση για να σε πάει στην οθόνη του και η θερμοκρασία ρυθμίζεται πανεύκολα απλά πατώντας παρατεταμένα στην θερμοκρασία και την ανεβάζεις σέρνοντας το δάχτυλα αριστερά δεξιά.
Ήμουν άτυχος στο θέμα ελαστικών, ήρθε με πρώτη τοποθέτηση Nexen τα οποία έχουν παραδώσει πνεύμα, γλιστράνε πολύ πλέον και σε όλες τις συνθήκες και πρέπει να τα αλλάξω.
Το golf στην όγδοη γενιά του είναι ένα απόλυτα ισορροπημένο όχημα και γεννιέται ένα ερώτημα, έχουν κάνει τόση καλή δουλειά στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και η ολοένα και αυξανόμενη αύξηση πωλήσεων σε suv αποτρέπει υποψήφιους αγοραστές να το δοκιμάσουν ή μήπως έγινε το αντίστροφο, και η ολοένα και μειωμένη πώληση hatchback οδήγησε την Vw να εξελίξει το Golf?
-
RE: Που θα παμε διακοπες 2024 ;
Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που θα μπορούσα να σας προτείνω, αλλα χωρίς μεταφορικό μέσο είναι δύσκολο να πάτε. Αν παρόλα αυτά θες μπορώ να σου πω και αλλα!
Ανεβάζω και μια χθεσινοβραδινή φωτο από το δικό μας μαγαζί,
Χοιρινή πανσέτα σιγομαγειρεμένη στον φούρνο με τραχανά μαγειρεμένο σαν ριζότο με μανιτάρια και τρούφα
-
RE: Χρόνια πολλά
Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλους! Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν!
-
RE: Οδήγησα....
Οδήγησα και ένα διήμερο το ηλεκτρικό Honda - e.
Εδώ και τρία χρόνια το σκεφτομουν αλλά ή δεν ήταν διαθέσιμο όταν το ήθελα ή η τιμή του εκείνη την περίοδο ήταν στα ύψη.
Παρέλαβα στο αεροδρόμιο Αθηνών τρίτη πρωί, η παρέα εντυπωσιάστηκε από το εξωτερικό ντιζάιν μέσα και εξω, και αρχίσαμε την διαδρομή για το κέντρο.Αρνητικό ήταν η κατακόρυφη μείωση της διαθέσιμης μπαταρίας σε συνθήκες Αττικής οδού, όταν μπήκαμε όμως στην Αθήνα η αυτονομία βελτιώθηκε αισθητά.
Αρνητικό ήταν και το γεγονός ότι δεν έχει εξωτερικούς καθρέπτες γιατί δεν μπορούσα να αντιληφθώ καλά τις άκρες του αυτοκινήτου. Υποψιάζομαι ότι με τον καιρό το συνηθίζεις όμως.
Το multimedia με της τρεις οθόνες ήταν εντυπωσιακό αλλά είναι αργό και το ενσωματωμένο gps είναι για κλάματα. Ευτυχώς σύνδεσα το iPhone με το CarPlay και σώθηκε η κατάσταση.
Εχει ωραία οδηγική συμπεριφορά αλλά κοπανάει αρκετά στην εγκάρσιες ανωμαλίες.
Εχει επιλογή για one pedal το οποίο είναι πολύ ωραίο στην οδήγηση αλλά στο παρκάρισμα και ειδικά σε μικρές μανούβρες δεν βόλευε οπότε το απενεργοποιούσα στο πάρκινγκ.
Οπως είπα και πριν η αυτονομία του είναι τραγική άρα η κατοχή του χωρίς δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι ή στην εργασία θα είναι δύσκολη.
Αν είχα κάνει περισσότερη έρευνα χθες θα μπορούσα να παρκάρω σε ιδιωτικό πάρκινγκ με φόρτιση και θα πλήρωνα μόνο την φόρτιση.
Πήγα στο γκάζι χθες πρωί και το πάρκινγκ που βρήκα με φορτιστή δεν είχε διαθέσιμες θέσεις οπότε το έβαλα σε κανονικό και πλήρωσα 15€ και φεύγοντας το απόγευμα βρήκα δίπλα φορτιστή όπου κούμπωσα και πήγαμε για φαγητό. Οι κάτοχοι έχουν δίκιο, απλά πρέπει να σκέφτεσαι λίγο διαφορετικά και νομίζω ότι σε λίγες ημέρες έχεις βρει τον τρόπο να συνδυάζεις πάρκινγκ με φόρτιση με κόστος 7,80€.
Μάλλον θα το ξανά νοικιάσω σε δυο εβδομάδες που θα είμαι Αθήνα πάλι.
Latest posts made by limited_one
-
RE: IOS vs ANDROID
@polioan said in IOS vs ANDROID:
@limited_one said in IOS vs ANDROID:
Επίσης, θέλω να μπορώ να μεταφέρω εικόνες και αρχεία από Iphone σε Android κινητά, όχι μέσω Viber ή Messenger κλπ. Εδώ θα ήθελα ιδέες!
Νομίζω πως υπάρχει εφαρμογή αλλά πρέπει να είναι και οι δυο συσκευές στο ίδιο δίκτυο.
Εναλλακτικά one drive ή google drive και έχεις ότι θες και στα δυο κινητά!Εγώ χρησιμοποιώ και τα 2 λειτουργικά, προτιμώ 100% το iOS
Στο ίδιο δίκτυο θα είναι. Παρόμοιο έχει και η Sasmung με το Quick Share.
Αλλά και το one drive και το google drive τα είχα ξεχάσει.Τώρα είδα στο App Store πως έχει αρκετές εφαρμογές quick share
-
RE: IOS vs ANDROID
Επίσης, θέλω να μπορώ να μεταφέρω εικόνες και αρχεία από Iphone σε Android κινητά, όχι μέσω Viber ή Messenger κλπ. Εδώ θα ήθελα ιδέες!
Νομίζω πως υπάρχει εφαρμογή αλλά πρέπει να είναι και οι δυο συσκευές στο ίδιο δίκτυο.
Εναλλακτικά one drive ή google drive και έχεις ότι θες και στα δυο κινητά!Εγώ χρησιμοποιώ και τα 2 λειτουργικά, προτιμώ 100% το iOS
-
RE: SMART forum
Από ότι φαίνεται η παραμονή στην πρωτεύουσα θα έχει και bonus.
Test drive το smart #3
-
@polioan said in VW Golf MK 8:
@limited_one said in VW Golf MK 8:
Τελικά ενεργοποίησα το αυτόματο κλείδωμα με την έξοδο από το αυτοκίνητο. Δεν ξέρω αν δουλεύει γιατί δεν το έβαλα μπροστά.
Έβαλα και μια νέα οθόνη που δείχνει τους τροχούς του αυτοκινήτου και τις μοίρες που έχουν.
Σε κάποια φάση και εγώ θέλω πάρω το obdeleven όταν έρθει το Leon.
Αλλά ξέρω ότι αν θα κάνουν κάποιο firmware update θα επανέλθει στα εργοστασιακά του.
Φυσικά, όταν θα καταφέρουν για το facelift να βγάλουν drivers να τα διαβαζει.Δεν έχει χαθεί κάτι σε εμένα μέχρι στιγμής! αλλά και να χαθεί μερικά κλικ είναι η υπόθεση (και μερικά credits..)
Σωστό αυτό...
Ως καινούριο αμάξι με καινούρια οθόνη και καινούριο interface στο καντράν δεν ξέρω τι και ούριο μπορεί να δίνει το obdeleven.
Θα φανεί...Στο Golf έβαλα:
- οθόνη που ανέβασα χθές
- οθόνη R
- το αυτόματο κλείδωμα που δεν ξέρω αν δουλεύει
- 30 ambient colors (είχε 10 εμένα)
- G meter display (στο καντραν εμφανίζεται)
- θερμοκρασία κιβωτίου (στο καντραν εμφανίζεται)
- engine torque display (στο καντραν εμφανίζεται)
- steering angle dipslay (στο καντραν εμφανίζεται)
Δοκίμασα την διατήρηση λωρίδας αλλά δεν μου άρεσε, προτιμώ την ειδοποίηση οτι βγαίνεις εκτός.
-
Τελικά ενεργοποίησα το αυτόματο κλείδωμα με την έξοδο από το αυτοκίνητο. Δεν ξέρω αν δουλεύει γιατί δεν το έβαλα μπροστά.
Έβαλα και μια νέα οθόνη που δείχνει τους τροχούς του αυτοκινήτου και τις μοίρες που έχουν.
Σε κάποια φάση και εγώ θέλω πάρω το obdeleven όταν έρθει το Leon.
Αλλά ξέρω ότι αν θα κάνουν κάποιο firmware update θα επανέλθει στα εργοστασιακά του.
Φυσικά, όταν θα καταφέρουν για το facelift να βγάλουν drivers να τα διαβαζει.Δεν έχει χαθεί κάτι σε εμένα μέχρι στιγμής! αλλά και να χαθεί μερικά κλικ είναι η υπόθεση (και μερικά credits..)
-
@a-d-p said in VW Golf MK 8:
Μπήκα χθές στο obdeleven για να δω αν έχουν βάλει κάτι νέο και βρήκα επιλογή για αυτόματο κλείδωμα με την απομάκρυνση από το αυτοκίνητο και το κλειδί μαζί.
Λέω να δοκιμάσω αν λειτουργεί.Ενδιαφέρον, βλέπω ότι το έχει και για το δικό μου
Έχεις obdeleven?
Όχι, και δεν γνωρίζω τι ακριβώς είναι
Διαγνωστικό είναι! Και επιτρέπει με έτοιμα aps να ενεργοποιήσεις κλειδωμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου με ένα κλικ και πληρωμή κάποια credidts!
-
-
Μπήκα χθές στο obdeleven για να δω αν έχουν βάλει κάτι νέο και βρήκα επιλογή για αυτόματο κλείδωμα με την απομάκρυνση από το αυτοκίνητο και το κλειδί μαζί.
Λέω να δοκιμάσω αν λειτουργεί.Ενδιαφέρον, βλέπω ότι το έχει και για το δικό μου
Έχεις obdeleven?