-
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@tolisk20 said in Toyota Corolla Cross:
Σας διάβασα προσεκτικά όλους .
Η άποψη μου είναι πως δε γίνεται να βγάλουμε ένα αυτοκίνητο κακό ή μέτριο επειδή δεν χωράνε κάποια καθίσματα για τα παιδιά..!! Το kuga κατά την άποψη μου πέρασε και δεν ακούμπησε το ΚΚ στα πάντα...!!
Για το μειονέκτημα δε του δίλιτρου που γράφει κάποιος, δεν έχω δει πολλά δίλιτρα τζιπάκια να καταναλώνουν κάτω από 6 λίτρα στα 100 χλμ. Κάνω πολύ συχνά μία επαρχιακή διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Έδεσσα στο βουνό ,περίπου 250 χλμ. με επιστροφή. Όσο γρήγορα και να το πήγα η μέση κατανάλωση είναι 5 λίτρα στα 100 χλμ...!!! Σε 2-3 μήνες εφόσον τόσο πολύ το σκέπτεται κάποιος , κάνει απόσβεση των 440 ευρώ που είναι ο φόρος, από τη διαφορά στα καύσιμα ..!!
Τώρα αν βγείτε στην Εθνική και θέλετε να πάτε με 150-160 για όσο μπορείτε με ασφάλεια, εκεί δεν το δοκίμασα ακόμα , αλλά υποθέτω πως όποιο αυτοκίνητο και να βάλετε με τέτοιες συνθήκες θα κάψει αρκετά, από 8-9 λίτρα στα 100 χλμ. μέχρι και 12 για τζιποειδές ,πάνω δε από τα 140 ,αν σας καταγράψει και κάποια κάμερα, ίσως θα ψάχνετε το δίπλωμα σας..!!
Αν κάποια στιγμή καταργηθεί ο φόρος ακόμα καλύτερα,δεν αποτελούν όμως φόβητρο τα 2000 κυβικά του ,ώστε να σε οδηγήσουν στα 1800 με τα μειονεκτήματα του. Άσε που φεύγει σαν πύραυλος και προσπερνάει σαν μηχανάκι..!!
Σε αυτό το αυτοκίνητο για μένα , τα 2000 κυβικά είναι μονόδρομος, τα 1800 είναι λάθος επιλογή, αυτή είναι η γνώμη μου.
Από τον Μάρτιο έχω κάνει 10000 χλμ., όσες φορές και να κοίταξα λάδια, υγρά κ.λπ, δεν έλειπε ούτε σταγόνα..!! Μηχανικά είναι άψογο, εκτός του ότι ταξιδεύει υπέροχα.
Υποθέτω ότι το δίλιτρο μοτέρ καταπονείται ελάχιστα..!!
Υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα που έχουν μεγαλύτερους ίσως χώρους στην κατηγορία, αν αυτό είναι το ζητούμενο μόνο, τότε πιθανότατα δεν σας κάνει το ΚΚ...!! Αν όμως θέλετε ένα δίλιτρο τζιποειδές που να καταναλώνει σαν χιλιάρι , να ταξιδεύει υπέροχα και να είναι σούπερ αξιόπιστο και κατασκευασμένο στην Ιαπωνία με ότι αυτό συνεπάγεται ακόμα και σήμερα, τότε πάτε στο ΚΚ.!!
Έχω το active plus το τετρακίνητο. Το μόνο που θα αλλάξω τώρα τον χειμώνα είναι τα ελαστκά, που θα πάω σε 4 εποχών για μα μην έχω θέμα με τα χιόνια, να μη χρειάζομαι χιονοκουβέρτες. Το έχω δει σε πολλά τεστ και πάει σούπερ..!! Crossclimate 2 , ή Allseason contact 2 , Μισελέν η Κοντινένταλ οι κορυφαίες επιλογές..!!Θα βαλεις 4εποχων μονιμα η μονο για τον χειμωνα?..γιατι αν ειναι για το χειμωνα μονο καλυτερα να βαλεις χιονολαστιχα
Έψαξα και αποφάσισα να βάλω 4 εποχών για όλο τον χρόνο, επειδή δεν με διευκολύνει το να αλλάζω τα ελαστικά χειμώνα καλοκαίρι, παρότι αυτό θα ήταν το απόλυτο.
Έκανα έρευνα, διάβασα πολλά τεστ και αφού διασταύρωσα τις πληροφορίες, κατέληξα στο να βάλω τα 4 εποχών που συνεχώς βελτιώνονται. Αν έβαζα χειμερινά θα ήταν καλύτερα μεν τον χειμώνα ,αλλά θα έπρεπε να τηρώ αυστηρά τις ημερομηνίες αλλαγής, διότι οι ασφαλιστικές δεν πληρώνουν σε διαφορετική περίπτωση αν τύχει κάτι, η αστυνομία σε ελέγχει αν δεν τα αλλάξεις όταν πρέπει και μπορεί να είσαι και εκτεθειμένος, αν αλλάξουν απότομα οι θερμοκρασίες και είσαι π.χ. με τα χειμερινά ή το αντίθετο.
Ειδικά για όσους έχουν τετρακίνηση τα 4 εποχών είναι σούπερ...!!Εγω οταν με το καλο παραλαβω θα βαλω χιονολαστιχα σε μικροτερης διαστασης ζαντες...τετρακινητο lexus lbx
-
Άρα μάθαμε ότι,
τα τουοτα ΟΤΙ και να λέτε δεν χάνουν. Πάρε τουοτα θα τα βγάλεις από την κατανάλωση. (110!)130 που είναι το όριο σε Εθνική Οδό, σήμερα πήγα Καβάλα με 140. Με πέρασαν πολλά με 150 160.
Αν δεν έκαιγαν 6.5 θα πήγαινα με 150 αντί για 135.
Χρόνια κάνω ταξίδι με 130-140. 0 κλήσεις για όριοΥπάρχουν δρόμοι που πας άνετα και με ασφάλεια με 160 αν είναι καλό το αμάξι. Χρόνια πίσω Θεσσαλονίκη Κομοτηνή με w204 δεν πέφταμε κάτω από 160.
-
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
καινούργια 2λιτρα είναι πλέον ετοιμοπαραδοτα, ενώ αρχίζουν να μικραίνουν οι παραδόσεις του 1.8, ενώ υπάρχει σε μερικές εκδόσεις ετοιμοπαραδοτο
Μπα ακόμα στο 10μηνο είναι τα 2λτ. Τώρα οκ μπορει κανα εύκολο λευκο-μαυρο να βρεθεί από παραγγελία αντιπροσώπου ή καμιά ακύρωση αλλα αν θέλει κάποιος κάτι πιο ιδιαίτερο, θέλει 10 μηνες.
-
@hountalas said in Toyota Corolla Cross:
Άρα μάθαμε ότι,
τα τουοτα ΟΤΙ και να λέτε δεν χάνουν. Πάρε τουοτα θα τα βγάλεις από την κατανάλωση. (110!)130 που είναι το όριο σε Εθνική Οδό, σήμερα πήγα Καβάλα με 140. Με πέρασαν πολλά με 150 160.
Χρόνια κάνω ταξίδι με 130-140. 0 κλήσεις για όριοΥπάρχουν δρόμοι που πας άνετα και με ασφάλεια με 160 αν είναι καλό το αμάξι. Χρόνια πίσω Θεσσαλονίκη Κομοτηνή με w204 δεν πέφταμε κάτω από 160.
Κόψε κάτι.....
Με 160 στις στροφές της Καβάλας, το πιο πιθανό είναι να προσγειωθείς είτε στην ιχθυόσκαλα από τη μια μεριά είτε στο Ανθή Καραγιάννη από την άλλη -
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
@hountalas said in Toyota Corolla Cross:
Άρα μάθαμε ότι,
Κόψε κάτι.....
Με 160 στις στροφές της Καβάλας, το πιο πιθανό είναι να προσγειωθείς είτε στην ιχθυόσκαλα από τη μια μεριά είτε στο Ανθή Καραγιάννη από την άλληΚαι πιο παλιά που περνούσε μέσα από Καβάλα ο δρόμος
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό δεν το ήξερα, κάτι ίσως θα έπρεπε να δώσουν παραπάνω για τα 75000 ευρώ που το πουλάνε..!!
Ποια πουλάνε 75.000€?!?!?! Κάτω από €40.000 έχουν.
Κι εσύ δίκαιο έχεις, αλλά κι εγώ είδα και με 120000...!!
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Εχω την αίσθηση οτι κάποιοι δεν έχετε καταλάβει τι συζητάμε.
Δεν συζηταμε ούτε αν ειναι πιο γρήγορο το 2.0, ούτε τη διαφορά τιμής 1.8 και 2.0, ούτε τα 440€/έτος του Φ.Π. και το τεκμήριο των 8800€ του 2.0, τα οποία ας θεωρησω ως δεδομενο οτι οι περισσότεροι, δόξα τω Θεώ, τα καλύπτουμε.
Αυτό που λέμε ότι εάν έχεις διλιτρο στην Ελλάδα, το παντρεύτηκες, ειδικά αν είναι μη premium, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.
Για κάποιους ίσως αυτό είναι αδιάφορο, για κάποιους άλλους όχι.Προσωπικά, πιστεύω ότι αν έκανα 2 μέρες να πουλήσω το corolla 1,8 hatchback, στην τιμή που ήθελα, για το δίλιτρο το πολύ να κάνω ένα μήνα..!!
Όταν ο άλλος περιμένει ένα χρόνο για να παραλάβει, αν βρει ένα καλό και καθαρό αυτοκίνητο μεταχειρισμένο θα το πάρει. Υπάρχουν και πολλοί που πάνε για δίλιτρο..!! Η αγορά είναι μεγάλη και η Τογιότα μεγαλύτερη..!!Συγκεντρωτικά όλα τα CC που ανέβηκαν στο car,gr από τέλη Ιουνίου
https://www.car.gr/l/98516827/Τα 1,8 είναι σαφώς λιγότερα, γιατί κυκλοφόρησαν αργότερα, αλλά φεύγουν γρήγορα.
καινούργια 2λιτρα είναι πλέον ετοιμοπαραδοτα, ενώ αρχίζουν να μικραίνουν οι παραδόσεις του 1.8, ενώ υπάρχει σε μερικές εκδόσεις ετοιμοπαραδοτοΤο ότι μια αγγελία έχει διαγραφεί, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το αυτοκίνητο εν τέλει πουλήθηκε.
Επίσης, τα μτχ αυτοκίνητα που πωλούνται μέσω εμπόρων (leasing/εταιρικά/test drive κλπ.), μπορεί να διοχετεύονται και σε άλλα δίκτυα (leasing κλπ.). -
Σας διάβασα προσεκτικά όλους .
Η άποψη μου είναι πως δε γίνεται να βγάλουμε ένα αυτοκίνητο κακό ή μέτριο επειδή δεν χωράνε κάποια καθίσματα για τα παιδιά..!! Το kuga κατά την άποψη μου πέρασε και δεν ακούμπησε το ΚΚ στα πάντα...!!
Για το μειονέκτημα δε του δίλιτρου που γράφει κάποιος, δεν έχω δει πολλά δίλιτρα τζιπάκια να καταναλώνουν κάτω από 6 λίτρα στα 100 χλμ. Κάνω πολύ συχνά μία επαρχιακή διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Έδεσσα στο βουνό ,περίπου 250 χλμ. με επιστροφή. Όσο γρήγορα και να το πήγα η μέση κατανάλωση είναι 5 λίτρα στα 100 χλμ...!!! Σε 2-3 μήνες εφόσον τόσο πολύ το σκέπτεται κάποιος , κάνει απόσβεση των 440 ευρώ που είναι ο φόρος, από τη διαφορά στα καύσιμα ..!!
Τώρα αν βγείτε στην Εθνική και θέλετε να πάτε με 150-160 για όσο μπορείτε με ασφάλεια, εκεί δεν το δοκίμασα ακόμα , αλλά υποθέτω πως όποιο αυτοκίνητο και να βάλετε με τέτοιες συνθήκες θα κάψει αρκετά, από 8-9 λίτρα στα 100 χλμ. μέχρι και 12 για τζιποειδές ,πάνω δε από τα 140 ,αν σας καταγράψει και κάποια κάμερα, ίσως θα ψάχνετε το δίπλωμα σας..!!
Αν κάποια στιγμή καταργηθεί ο φόρος ακόμα καλύτερα,δεν αποτελούν όμως φόβητρο τα 2000 κυβικά του ,ώστε να σε οδηγήσουν στα 1800 με τα μειονεκτήματα του. Άσε που φεύγει σαν πύραυλος και προσπερνάει σαν μηχανάκι..!!
Σε αυτό το αυτοκίνητο για μένα , τα 2000 κυβικά είναι μονόδρομος, τα 1800 είναι λάθος επιλογή, αυτή είναι η γνώμη μου.
Από τον Μάρτιο έχω κάνει 10000 χλμ., όσες φορές και να κοίταξα λάδια, υγρά κ.λπ, δεν έλειπε ούτε σταγόνα..!! Μηχανικά είναι άψογο, εκτός του ότι ταξιδεύει υπέροχα.
Υποθέτω ότι το δίλιτρο μοτέρ καταπονείται ελάχιστα..!!
Υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα που έχουν μεγαλύτερους ίσως χώρους στην κατηγορία, αν αυτό είναι το ζητούμενο μόνο, τότε πιθανότατα δεν σας κάνει το ΚΚ...!! Αν όμως θέλετε ένα δίλιτρο τζιποειδές που να καταναλώνει σαν χιλιάρι , να ταξιδεύει υπέροχα και να είναι σούπερ αξιόπιστο και κατασκευασμένο στην Ιαπωνία με ότι αυτό συνεπάγεται ακόμα και σήμερα, τότε πάτε στο ΚΚ.!!
Έχω το active plus το τετρακίνητο. Το μόνο που θα αλλάξω τώρα τον χειμώνα είναι τα ελαστκά, που θα πάω σε 4 εποχών για μα μην έχω θέμα με τα χιόνια, να μη χρειάζομαι χιονοκουβέρτες. Το έχω δει σε πολλά τεστ και πάει σούπερ..!! Crossclimate 2 , ή Allseason contact 2 , Μισελέν η Κοντινένταλ οι κορυφαίες επιλογές..!!Θα βαλεις 4εποχων μονιμα η μονο για τον χειμωνα?..γιατι αν ειναι για το χειμωνα μονο καλυτερα να βαλεις χιονολαστιχα
Έψαξα και αποφάσισα να βάλω 4 εποχών για όλο τον χρόνο, επειδή δεν με διευκολύνει το να αλλάζω τα ελαστικά χειμώνα καλοκαίρι, παρότι αυτό θα ήταν το απόλυτο.
Έκανα έρευνα, διάβασα πολλά τεστ και αφού διασταύρωσα τις πληροφορίες, κατέληξα στο να βάλω τα 4 εποχών που συνεχώς βελτιώνονται. Αν έβαζα χειμερινά θα ήταν καλύτερα μεν τον χειμώνα ,αλλά θα έπρεπε να τηρώ αυστηρά τις ημερομηνίες αλλαγής, διότι οι ασφαλιστικές δεν πληρώνουν σε διαφορετική περίπτωση αν τύχει κάτι, η αστυνομία σε ελέγχει αν δεν τα αλλάξεις όταν πρέπει και μπορεί να είσαι και εκτεθειμένος, αν αλλάξουν απότομα οι θερμοκρασίες και είσαι π.χ. με τα χειμερινά ή το αντίθετο.
Ειδικά για όσους έχουν τετρακίνηση τα 4 εποχών είναι σούπερ...!!Εγω οταν με το καλο παραλαβω θα βαλω χιονολαστιχα σε μικροτερης διαστασης ζαντες...τετρακινητο lexus lbx
Είδα κάποια Λέξους, είναι πολύ προσεγμένα ,ποιοτικά και όμορφα, με τα ίδια μοτέρ νομίζω που φοράνε τα Τογιότα, οπότε αν θες πολυτέλεια,δέρματα , κ.λπ...
Γιατί μικρότερες ζάντες, δεν καταλαβαίνω, προσοχή όμως μην αλλάξει το βήμα του αυτοκινήτου, θέλει αντίστοιχα ελαστικά. -
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
η εσωτερικη σχεδίαση και τα πλαστικα του υπολείπονται του Chr.
Και πού να το συγκρίνεις με τα πλαστικά του 1ης γενιάς C-HR...
Μόλις γύρισα από έκθεση αυτοκίνητου και η ποιότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των σύγχρονων γήινων αυτοκινήτων είναι δυστυχώς απογοητευτική.
Κάθε πέρυσι και καλύτερα... -
Δεν συζηταμε ούτε αν ειναι πιο γρήγορο το 2.0, ούτε τη διαφορά τιμής 1.8 και 2.0, ούτε τα 440€/έτος του Φ.Π. και το τεκμήριο των 8800€ του 2.0, τα οποία ας θεωρησω ως δεδομενο οτι οι περισσότεροι, δόξα τω Θεώ, τα καλύπτουμε.
Αυτό που λέμε ότι εάν έχεις διλιτρο στην Ελλάδα, το παντρεύτηκες, ειδικά αν είναι μη premium, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.
Για κάποιους ίσως αυτό είναι αδιάφορο, για κάποιους άλλους όχι.Προσωπικά, πιστεύω ότι αν έκανα 2 μέρες να πουλήσω το corolla 1,8 hatchback, στην τιμή που ήθελα, για το δίλιτρο το πολύ να κάνω ένα μήνα..!!
Όταν ο άλλος περιμένει ένα χρόνο για να παραλάβει, αν βρει ένα καλό και καθαρό αυτοκίνητο μεταχειρισμένο θα το πάρει. Υπάρχουν και πολλοί που πάνε για δίλιτρο..!! Η αγορά είναι μεγάλη και η Τογιότα μεγαλύτερη..!!Συγκεντρωτικά όλα τα CC που ανέβηκαν στο car,gr από τέλη Ιουνίου
https://www.car.gr/l/98516827/Τα 1,8 είναι σαφώς λιγότερα, γιατί κυκλοφόρησαν αργότερα, αλλά φεύγουν γρήγορα.
καινούργια 2λιτρα είναι πλέον ετοιμοπαραδοτα, ενώ αρχίζουν να μικραίνουν οι παραδόσεις του 1.8, ενώ υπάρχει σε μερικές εκδόσεις ετοιμοπαραδοτοΤο ότι μια αγγελία έχει διαγραφεί, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το αυτοκίνητο εν τέλει πουλήθηκε.
Επίσης, τα μτχ αυτοκίνητα που πωλούνται μέσω εμπόρων (leasing/εταιρικά/test drive κλπ.), μπορεί να διοχετεύονται και σε άλλα δίκτυα (leasing κλπ.).Εκείνο που είδα εγώ, είναι πως τα Τογιότα που πουλιούνται από ιδιώτες φεύγουν πολύ γρήγορα και σε σούπερ τιμές. Αν αρχίζουν τα λήζινγκ, οι έμποροι, οι εισαγωγές , κ.λπ, ο αγοραστής είναι πολύ πιο επιφυλακτικός.
Σίγουρα τα 2000 κυβικά στην Ελλάδα αποτελούν ακόμα ταμπού...!!!
Πιστεύω ότι εμείς που αγοράσαμε τα δίλιτρα, το κάναμε τελείως συνειδητά, οπότε δεν έχει νόημα να γράφει ο καθένας ότι θέλει.
Προσωπικά το ευχαριστιέμαι αφάνταστα, αν έρθει ή ώρα να το δώσω, αν το δώσω και ζω ακόμα ,τότε βλέπουμε πως θα έχει η αγορά..!!
Να κάτσουμε από τώρα να κλαίμε για τα 440 και το πόσο καίει στα 180, γιατί αυτό σίγουρα δεν πιάνει παραπάνω ,δε νομίζω ότι έχει νόημα..!!
Πάντως Τέσλα με 40000, δεν το περίμενα να δω , μήπως είναι χωρίς ραδιόφωνο, όπως κάποτε πουλούσaν τις bmw..??!! -
Επίσης, τα μτχ αυτοκίνητα που πωλούνται μέσω εμπόρων (leasing/εταιρικά/test drive κλπ.), μπορεί να διοχετεύονται και σε άλλα δίκτυα (leasing κλπ.).Εννοείται για το πρώτο, ειδικά στα ιδιωτικά
Και
Πολύ πιθανόν και το δεύτερο, αλλά δεν αλλάζει κάτι σε αυτό που γράφωΤα ιδιωτών είναι λίγα, λογικό.... καινούριο αυτοκίνητο είναι.
Τα εμπόρων είναι είτε τέστ ντραιβ είτε κάποιο ληζινγκ που έληξε άδοξα ( τα δίλιτρα από Πόλις) -
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
@dimitrioskosmas said in Toyota Corolla Cross:
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
δεν έλειπε ούτε σταγόνα
Αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Τα πιεσμένα μοτέρ είναι φτιαγμένα ώστε να καίνε λάδι.
Τι εννοείς πιεσμένο μοτέρ;
Turbo με 150ps έχω και δε καίει σταγόνα λάδι στα 100.000, όλα είναι θέμα σχεδιασμού και προσοχής από τον κατασκευαστή, τα υπόλοιπα είναι απλά στερεοτυπαΜιλάω για σοβαρά μοτέρ, π.χ. Ferrari. Η 430 έγραφε στο manual ότι η φυσιολογική κατανάλωση ελαίου κινητήρα είναι μέχρι 1 λίτρο ανά 1000 χλμ. Στην προηγούμενη δουλειά μου, που τα μοτέρ ήταν στην κυριολεξία η ζωή και ο θάνατος μας (κινητήρες αρμάτων μάχης), ο κατασκευαστής προέβλεπε συγκεκριμένη κατανάλωση ελαίου. Στερεότυπο είναι να νομίζει κάποιος ότι οι ΜΕΚ δεν ΠΡΕΠΕΙ να καταναλώνουν λάδι.
ΥΓ: 150 άλογα; Γλυκούλικο. Περίπου τα μισά άλογα από την 330 μου...
Εξάλλου η Ελλάδα δεν έχει παραπάνω από 2-3 δρόμους που μπορεί κάποιος να κινείται για παραπάνω από λίγα λεπτά με υψηλές ταχύτητες.
Αν θυμάμαι καλά είσαι συμπολίτης, Θεσσαλονικιός. Είχα κάνει κάποτε το Μάλγαρα-Κατερίνη με πάνω από 200 παντού, συνήθως με 250-260... Νόμιμο; Όχι! Εύκολο σε ΑΔΕΙΟ ΔΡΟΜΟ; Ναι!
συγκρινεις δηλ κινητηρα ντηζελ αρματος με αυτοκινητου? στο αρμα δεν ενδιαφερει να εχεις λεπτομερης σχεδιαση στον κυλινδρο ωστε να μην περναει λαδι αλλα να εχει αποδοση και αξιοπιστια, το κοστος του λαδιου ειναι αμελητεο, το ιδιο και στα πλοια. ουτε και κινειται πολυ ενα αρμα. ελεος
Στην Αμερικη πριν 20-30 χρονια τα 2λιτρα ηταν μικρος κυβισμος οτι ηταν εδω τα 1300. Ομως μετα τα μικρα τουρμπο τωρα εχουν και 1.0 λτ 1.2, 1.5 τουρμπο κινητηρες παρα πολλα. Οποτε η αγορα και εκει εχει γινει παρομοια με Ευρωπη, Αντι για 3800 V6 που ηταν ενας στανταρ κινητηρας παλια για μεγαλομεσαι αμαξωματα και 2.4 ατμο για μικροτερα τωρα τα 3800 εχουν γινει 2λιτρα τουρμπο. Τα πολλα κυβικα τυπου 4-5 λιτρα ειναι πολυ περιορισμενα πια.
-
@babisstinson said in Toyota Corolla Cross:
Μερικοί όμως δεν λέτε να καταλάβετε και ότι δεν απασχολούν όλο τον κόσμο:
- Τα 440 του ΦΠ (πόσο μάλλον δε αν τα βγάζει από την χαμηλότερη κατανάλωση)
- το τεκμήριο (αλήθεια ποιος παίρνει 35-50Κ αυτοκίνητο και σκέφτεται το τεκμήριο των 8800? (δεν γνωρίζω αν είναι τόσο, απλά είδα ότι το αναφέρατε ως νούμερο, υποθέτω σωστό).
- Η μεταπώληση. Κάποιοι αγοράζουν αυτοκίνητο επειδή το γουστάρουν, θέλουν να το στρίβουν/απολαμβάνουν/τελικιάζουν/κοκ.
ΥΓ. Συμφωνώ μόνο ότι αν θες να πάρεις Toyota σβέλτο πρέπει να πάρεις το δίλιτρο.
Οσους δεν απασχολούν παριστάνουν ότι δεν τους απασχολούν, ή δεν ξέρουν που πάνε τα 4 φορολογικά.
Τα 440 δεν τα βγάζει από την χαμηλότερη κατανάλωση γιατί σε σχέση με ένα ντίζελ καίει περισσότερο στο ταξίδι, ενώ στην πόλη, αν δεν κάνεις κάθε μέρα 20 χλμ σε μποτιλιάρισμα, δεν έχεις όφελος.
Αλλά και στο υβριδικό θα έχεις 1 λίτρο όφελος ήτοι 2 ευρώ έτσι για ευκολία άρα για τα 440 τον χρόνο θέλεις 22000 τον χρόνο, που θα έπρεπε να πάρεις ντίζελ.
Σύγκριση με απλά βενζίνης δεν γίνεται γιατί όποιος αγοράζει σήμερα απλά βενζίνης, θα είναι πολύ φτηνότερα αμάξια, οπότε δεν μπαίνει σύγκριση.
Ετσι για σύγκριση το ίδιου μεγέθους με το Κορόλα Κρός νέο 3 αιρκρος σε χειροκίνητο βενζίνης δεν ξεπερνάει τα 22000, οπότε η διαφορά τιμής αγοράς, είναι τεράστια.
Το τεκμήριο το σκέφτεσαι, όχι γιατί το καλύπτεις ή όχι, αλλά γιατί κάθε χρόνο σου αφαιρείται από το διαθέσιμο για αγορές εισόδημα σου δηλαδή το πόθεν έσχες. Σε σύγκριση με το 1,2 έχει τεκμήριο 4400 λιγότερο. Αρα στα 5 χρόνια μόνο με την διαφορά του τεκμηρίου το ξαναγοράζεις χωρίς να έχεις θέμα στο πόθεν έσχες.
Η μεταπώληση είναι πάντα κάτι που το έχουμε στο μυαλό μας, ειδικά αν πρόκειται για ακριβό περιουσιακό στοιχείο...
Προφανώς κάποιος που έδωσε 35-40000 για αμάξι δεν είναι τόσο πλούσιους που να τα πετάει τα αμάξια του και να μην τον νοιάζουν.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Τα 440 ετησίως και τα 8800 τεκμήριο και η δυσκολία μεταπώλησης εξ΄ αυτών των προβλημάτων, δεν έχουν σχέση με το αν καίει 5 λίτρα σε ήπιες ταχύτητες...
Και ένα ντίζελ σε αυτές τις ταχύτητες και και λιγότερο και φτηνότερα.
Τα crossclimate 2 επειδή τα έχω ήδη 2 χρόνια, να ξέρεις ότι στον βρεγμένο δεν είναι και τα καλύτερα. Στο χιόνι όμως είναι καλά, αλλά και το καλοκαίρι είναι επίσης καλά.
Διάβασα πολλά τεστ για τα ελαστικά, κάποιο είναι καλύτερο σε κάτι, κάποιο άλλο κάπου αλλού. Όλα όμως τα τεστ βγάζουν πρώτο το Μισελέν και ειδικά για το χιόνι τα θεωρούν τα καλύτερα ..!!
Τώρα τα 8800 ως τεκμήριο για κάποιον που δεν θα μπορούσε να συντηρήσει ένα ΚΚ φαντάζουν πολλά, με καταλαβαίνεις, εκτός αν αγοράζουμε ΚΚ με μαύρα λεφτά..!!
Λογικά να το δούμε δεν ταιριάζει το ΚΚ σε κάποιον που δεν έχει να δηλώσει 15-20000 το χρόνο εισόδημα, είπαμε εκτός αν δηλώνει 4-5000 ευρώ...!!
Αλλά και έτσι να κάνει κάποιος, άντε να του πει η πολιτεία δώσε άλλα 300-400..!!
Όσο για τις ήπιες ταχύτητες ,δεν θέλω να γράψω με πόσα κινήθηκα σε αυτόν τον επαρχιακό δρόμο κάποιες στιγμές, διότι θα μας πάνε μέσα..!!
Τώρα αν πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να πάει Αλεξανδρούπολη - Τρίπολη με ταχύτητα 150-160 συνεχώς, γιατί στα 180 τερματίζει το ΚΚ ,τότε θα πρέπει να πάρει και ένα κοκκαλάκι νυχτερίδας μαζί του, γιατί σίγουρα θα βρεθεί σε κάποιο αυτόφωρο.
Εξάλλου η Ελλάδα δεν έχει παραπάνω από 2-3 δρόμους που μπορεί κάποιος να κινείται για παραπάνω από λίγα λεπτά με υψηλές ταχύτητες.
Αν π.χ. το θέλεις για Αθήνα Θεσσαλονίκη μονίμως, τότε πάρε ένα πετρέλαιο.
Οπότε και οι καταναλώσεις εξαρτώνται από τη διαδρομή που θα κάνει κάποιος.Καλό είναι όταν σας λέμε για τα δίλιτρα να μην μας πουλάτε μούρη του στυλ φτωχέ εγώ μπορώ να τα συντηρήσω και άλλα τέτοια.
Οσοι σας κράζουμε, είχαμε δίλιτρα και το κάνουμε από ενδιαφέρον.
Οταν πήρα το 2009 την C5 exclusive 2.0 είχα τέλη κυκλοφορίας 430 ευρώ και δεν υπήρχαν τεκμήρια.
Και σε δύο χρόνια, μέσα στην κρίση και στο ζόρισμα του εισοδήματος, βρέθηκε με 690 τέλη + 440 φόρο πολυτελείας + 8800 τεκμήριο, που μαζί με το δεύτερο αμάξι, το σπίτι κλπ έβγαινε πολύ και ευτυχώς που είχα απόθεμα από προηγούμενα φορολογημένα έσοδα.
Και το χειρότερο αν ήθελα να το δώσω το αυτοκίνητο έχανα στα 2 χρόνια περισσότερο από το 50 %.
Ετσι το κράτησα 11 χρόνια, το έδωσα στο 28 % της αξίας αγοράς του, αλλά αν βάλεις και τα τέλη και το φόρο πολυτελείας και την διαφορά της κατανάλωσης των 175000 χλμ σε σχέση με ένα ντίζελ, παίζει να ήταν το ίδιο με το να το δώσω στο 50 % στα 2 χρόνια και αυτό σχετικό ήταν και να έπαιρνα ένα ντίζελ τότε.
Και δεν είμαι ο μόνος που την πάτησα.
Οπότε σας ενημερώνουμε...
Α και δεν θέλεις να ξέρεις τι σημαίνει να πας να δώσεις δίλιτρο σε έμπορο...
-
τα 8800 τεκμήριο
Αστείο να συζητάμε για τεκμήρια σε αμάξια των €40.000. Εαν κάποιος έχει τόσα λεφτά για αμάξι και δηλώνει κάτω από €10.000 όχι απλά καλά να πάθει, αλλά ειναι για φυλακή!
Πάλι το ίδιο παραμύθι.
Δεν πειράζει σας τα λέμε και εγώ και ο παγωμένος και οι άλλοι...
-
Το τεκμήριο το σκέφτεσαι, όχι γιατί το καλύπτεις ή όχι, αλλά γιατί κάθε χρόνο σου αφαιρείται από το διαθέσιμο για αγορές εισόδημα σου δηλαδή το πόθεν έσχες. Σε σύγκριση με το 1,2 έχει τεκμήριο 4400 λιγότερο. Αρα στα 5 χρόνια μόνο με την διαφορά του τεκμηρίου το ξαναγοράζεις χωρίς να έχεις θέμα στο πόθεν έσχες.
Προσωπικά δεν κάνω κάθε χρόνο αγορές 35-50Κ οπότε είμαι οκ με τεκμήρια/ πόθεν έσχες. Δεν κρύβω και τίποτε από έσοδα οπότε είμαι κομπλέ.
Για τα μισό/ένα λίτρα παρακάτω/παραπάνω στην κατανάλωση έχω ξαναπεί την γνώμη μου, δεν με απασχολεί προς το παρόν, δόξα τω Θεώ. Παίρνω αμάξι για να καλύπτει τα θέλω μου, οδηγικά και μεταφορικά/οικογενειακά/κλπ. Πρωτίστως όμως οδηγικά. Σε όποιον είπα ότι παρήγγειλα δίλιτρο βενζίνη ατμοσφαιρικό με κοιτούσε σαν εξωγήινο. Οι μισοί συνάδελφοι παρήγγειλαν για αγορά τα Yaris Cross και οι άλλοι μισοί leasing Peugeot 208/2008 και Χ1. Ένας αγόρασε ένα Α5 γιατί είναι αουντάκιας από τα γεννοφάσκια του και ήθελε επίσης κάτι να το γουστάρει.
Την μεταπώληση δεν την σκέφτηκα ποτέ ότι κι αν έχω αγοράσει. Όταν έρθει η ώρα να πουληθεί όσο πιάσει, τι να κάνουμε, να πεθάνουμε; Έχουμε άλλα θέματα να μας αγχώνουν σε αυτήν την ζωή, όχι πόσο θα φύγει και το αμάξι μετά από 10-15 χρόνια. Όταν πούλησα πέρυσι το ΜΤ-07 μετά από 7.5 χρόνια αγοράς μπήκα μια μέρα στο car, είδα πόσο πουλάνε τα αντίστοιχης ηλικίας/χιλιομέτρων με το δικό μου, ενημέρωσα τον μηχανικό στο συνεργείο ότι το δίνω τόσο και μετά από μία μέρα με πήρε τηλέφωνο ότι το θέλει ένας φίλος πελάτης του. Την επόμενη εβδομάδα πήγα πήρα το Moto Guzzi που μου έτρεχαν τα σάλια να αποκτήσω από τότε που το οδήγησα σε test ride. Παίζει να μην το δώσω ποτέ.
Καλή συνέχεια.
-
Πάλι το ίδιο παραμύθι.
Δεν ειναι παραμύθι. Αλήθεια είναι, όποιος έχει άσπρα το ξέρει. Οι έχοντες μαύρα μόνο (ή κυρίως) σκούζουν, γιατί τους πιάνει η εφορία. Εγώ που έχω μόνο άσπρα, και δεν μπορώ να διαθέσω €40Κ για αυτοκίνητο, καλύπτω τα τεκμήρια και τα πόθεν έσχες για τα επόμενα 20 χρόνια. Άρα κάποιος που μπορεί να διαθέσει τα €40Κ, τα καλύπτει μέχρι να πεθάνει!
Τα νούμερα δε που λές ειναι τελείως αυθαίρετα και τα βάζεις όπως νάναι για να σου βγει το επιχείρημα.
Όσο για την σύγκριση του Σε τριο 1.2 με την 2λιτρη ΚΚ, είναι τουλάχιστον αστεία! Εκεί που κατούρησε η ΚΚ βγήκε το απολιφάδι.
-
Έχει καταντησει κουραστική η κουβέντα γιατί απλά δεν θέλετε να καταλάβετε το εξης απλο.
Μαγκιά σας που πήρατε διλιτρο. Γούστο σας και καπέλο σας!
Αλλά το δικο σας γούστο δεν είναι επουδενί η ενδεδειγμένη και αντικειμενικά ορθή προσέγγιση για τους λογους που και εσείς λογικά αντιληφθήκατε και αξιολογήσατε αλλά χάριν γούστου/επιθυμίας επιλέξατε να αγνοήσετε!Είναι πραγματικά φοβερό πως η προσωπική άποψη επιχειρείται συχνα στα ΜΚΔ να περάσει ως η αντικειμενική αλήθεια, ότι «εμείς που πάμε κόντρα στο ρεύμα είμαστε σωστοί και όσοι δεν αποδέχεστε το δικό μας προσωπικό γούστο είστε λάθος».
Γιατί ρε σεις παιδια; -
Πάλι το ίδιο παραμύθι.
Δεν ειναι παραμύθι. Αλήθεια είναι, όποιος έχει άσπρα το ξέρει. Οι έχοντες μαύρα μόνο (ή κυρίως) σκούζουν, γιατί τους πιάνει η εφορία. Εγώ που έχω μόνο άσπρα, και δεν μπορώ να διαθέσω €40Κ για αυτοκίνητο, καλύπτω τα τεκμήρια και τα πόθεν έσχες για τα επόμενα 20 χρόνια. Άρα κάποιος που μπορεί να διαθέσει τα €40Κ, τα καλύπτει μέχρι να πεθάνει!
Τα νούμερα δε που λές ειναι τελείως αυθαίρετα και τα βάζεις όπως νάναι για να σου βγει το επιχείρημα.
Όσο για την σύγκριση του Σε τριο 1.2 με την 2λιτρη ΚΚ, είναι τουλάχιστον αστεία! Εκεί που κατούρησε η ΚΚ βγήκε το απολιφάδι.
Φανη λάθος τα υπολογίζεις.
Βάλε αθροιστικά τα ποσα των τεκμηρίων και προσπάθησε να δικαιολογήσεις μια σημαντική αγορά με ένα κομπόδεμα με λεφτά που βαζεις ετησιως στην άκρη.
Συχνα δεν βγαίνει και γι αυτό ο κόσμος χρεώνεται στις τράπεζες.
Αλλά προφανώς ως τραπεζικός έχεις μάθει μόνο αυτή τη μεριά της πραγματικότητας. -
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Έχει καταντησει κουραστική η κουβέντα γιατί απλά δεν θέλετε να καταλάβετε το εξης απλο.
Μαγκιά σας που πήρατε διλιτρο. Γούστο σας και καπέλο σας!
Αλλά το δικο σας γούστο δεν είναι επουδενί η ενδεδειγμένη και αντικειμενικά ορθή προσέγγιση για τους λογους που και εσείς λογικά αντιληφθήκατε και αξιολογήσατε αλλά χάριν γούστου/επιθυμίας επιλέξατε να αγνοήσετε!Είναι πραγματικά φοβερό πως η προσωπική άποψη επιχειρείται συχνα στα ΜΚΔ να περάσει ως η αντικειμενική αλήθεια, ότι «εμείς που πάμε κόντρα στο ρεύμα είμαστε σωστοί και όσοι δεν αποδέχεστε το δικό μας προσωπικό γούστο είστε λάθος».
Γιατί ρε σεις παιδια;Γιατί έχουν πρόβλημα να το δικαιολογήσουν στον εαυτό τους.
Δέχομαι εννοείται την άποψη ότι το γούσταρα και το αγόρασα και παίρνω όλα τα ρίσκα γιατί τα γούστα πληρώνονται.
Αλλά η συζήτηση ξεκίνησε ότι οικονομοτεχνικά σε ψυχρά νούμερα είναι και κερδισμένοι σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Ε αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.
Το 3 αιρ υβριδικό 136 είναι ανταγωνιστικό της 1,8 με τα 140. Οχι της δίλιτρης.
Toyota Corolla Cross