-
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
η γουαναμπι καπιταλοσαξες αντιληψη στα καλυτερα της
ετσι τους ειπανε, ετσι λενε ....κουταμαρες
εσενα δηλ σου λενε αλλα?
-
@wantone said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
επισης οι μπολσεβικοι οποιος δεν συμφωνουσε μαζι τους τον εστελναν στο ψυχιατρειο...
Συμφωνω,ευτυχώς η δυστυχώς δεν έχει προβλεφθεί αντίστοιχη μέριμνα για όσους καταφέρνουν να κολλήσουν πάλι μπολσεβίκους,σεισμούς,λιμούς,καταποντισμούς και Ουκρανούς ακόμα και στο τοπικ Ελλάδα,εργασία,αμοιβές!
Το μόνο νήμα που δεν έχει μαγαρίσει το Σιδηρούν παραπέτασμα παίζει να είναι το Ελαστικά,ζάντες αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος!
Ποτέ δεν είναι αργά όμως! -
Όσο γράφει ο πηλιουριτης σε όλα τα νήματα τότε σε όλα θα υπάρχει νύξη περί συστημάτων!
-
@realzeus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Γιατί απλά θέλουν να είναι φραγκάτοι κομμουνιστές, καθότι καλή η ιδεολογία, αλλά καλύτερη η καλοπέραση...
ολοι οι κομμουνισταί θέλουν φράγκα και καλοπέραση. Η διαφορά ειναι ότι οι καπιταλισταί δέχονται να δουλέψουν για να κονομήσουν ενώ οι κομουνισταί τα θέλουν τσαμπέ με άραγμα γιατί θεωρούν ότι ο κόσμος τους χρωστάει και οφείλει να τους πληρώνει. Απλά πράγματα!
Τι χαζομάρες γράφεις ρε Φάνη;
Όπως πάντα με μεστό λόγο, επιχειρήματα και σεβασμό στον συνομιλητή σου...
-
@nasos said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@realzeus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Γιατί απλά θέλουν να είναι φραγκάτοι κομμουνιστές, καθότι καλή η ιδεολογία, αλλά καλύτερη η καλοπέραση...
ολοι οι κομμουνισταί θέλουν φράγκα και καλοπέραση. Η διαφορά ειναι ότι οι καπιταλισταί δέχονται να δουλέψουν για να κονομήσουν ενώ οι κομουνισταί τα θέλουν τσαμπέ με άραγμα γιατί θεωρούν ότι ο κόσμος τους χρωστάει και οφείλει να τους πληρώνει. Απλά πράγματα!
Τι χαζομάρες γράφεις ρε Φάνη;
Όπως πάντα με μεστό λόγο, επιχειρήματα και σεβασμό στον συνομιλητή σου...
Ο @fanis75 είναι φίλος και έχουμε μια κάποια οικειότητα, που επιτρέπει τέτοια "πειράγματα". Ξέρει ότι τον εκτιμώ, αν και διαφωνούμε σε αρκετά, και δεν νομίζω να περιμένει από άλλους να τον υπερασπιστούν. Μπορεί κι αυτός να μου τα χώσει, αν θέλει!
-
Δύσκολο. Του κάνει συνεχή κατήχηση ο γάτος για το κκε και έχει μαλακώσει...
-
Δύσκολο. Του κάνει συνεχή κατήχηση ο γάτος για το κκε και έχει μαλακώσει...
Μπα...ήμουν ΚΚΕ πριν κάν το ανακαλύψει το γάτος!! Για το Βιτάρα προσπαθεί....
-
Το κολουμπια έπαθε ΕΜΠ ;
Δεν έχει το κολουμπια πανεπιστημιακή αστυνομία ; -
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Όσο γράφει ο πηλιουριτης σε όλα τα νήματα τότε σε όλα θα υπάρχει νύξη περί συστημάτων!
Θα σου κάνω μία πρόταση που δεν μπορείς να αρνηθείς, για να μην σε ξαναενοχλήσει.
-
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Θα σου κάνω μία πρόταση που δεν μπορείς να αρνηθείς, για να μην σε ξαναενοχλήσει.
Kαρτα μελους στο ΚΚΕ
Στο ΠΑΜΕ ειναι ηδη και ολοι λενε ναι στις συνελευσεις για να κατεβη επιτελους απο το βημα .
Αυτο μου θυμιζει φιλο της πσκ που την εβλεπε καστρο στις συνελευσεις μεχρι που οι αναρχικοι βρηκαν τροπο να τελειωνει επι τελους , τον πυροβολουσαν με νεροπιστολα. -
https://www.naftemporiki.gr/society/1582201/to-dimosio-den-einai-pia-elkystiko/
Είναι απαραίτητο να καταλάβουν όσοι γονείς και μαθητές δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι πρέπει να επιλέξουν τις σπουδές τους, όχι με την προοπτική μιας θέσης στο Δημόσιο, διότι ακόμη και αν καταφέρουν να βρουν μια θέση στο Δημόσιο θα τους δίνει μια κακοπληρωμένη δουλειά σε κακές εργασιακές συνθήκες. Πρέπει οι υποψήφιοι να επιλέξουν σπουδές που θα τους δώσουν εφόδια για να βγουν στην αγορά εργασίας και να αναζητήσουν μία αξιοπρεπή εργασία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καλοπληρωμένες θέσεις.
Κάτι λέγατε για δημόσιο λίγες σελίδες πιο πριν και θυμήθηκα αυτό. Προσωπικά έχω πολύ κοντινούς μου ανθρώπους στο δημόσιο. Η πλειοψηφία είναι μέσ στο άγχος και την πίεση. Οι υπόλοιποι ΟΚ.
-
Δεν θα έλεγα σε καμία περίπτωση ότι η πλειοψηφία στο δημόσιο έχει πίεση.
Εκτός αν μιλάμε για γιατρούς και νοσηλευτές σε εφημερία, ιπτάμενους στην αεροπορία και στα πλοία του ΠΝ.
Και τις γνωστές ειδικότητες βέβαια σε ΔΕΔΔΗΕ, πυροσβεστική κλπ.
Στις υπόλοιπες το ξύσιμο πάει σύννεφο, γιατί δεν έχουν προθεσμίες.
Διάβασα και ένα άρθρο, για τους πόσους δικαστές έχουμε και πόσο αργή είναι η δικαιοσύνη σε σχέση με τις άλλες χώρες που έχουν πολύ λιγότερους και πολύ ταχύτερους ρυθμούς.
Οπωσδήποτε θέλει εκσυγχρονισμό, αυτοματοποίηση, λογοδοσία, αξιολόγηση και διαφάνεια το δημόσιο.
Αν γίνουν όλα αυτά, θα μπορούσε να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων στους μισούς με τους διπλάσιους μισθούς, αλλά οι πολιτικοί θέλουν ψήφους, όχι σύγχρονο κράτος.
Για αυτό φτάσαμε τελευταίοι στην ΕΕ.
-
Το Δημόσιο είναι μη αποδοτικό γιατί δεν λειτουργεί ανεξάρτητα μα είναι τρόπαιο κάθε κυβέρνησης που διαδέχθηκε την προηγούμενη. Αλλά είναι αυτό που μας αξίζει εφόσον δε μπαίνουν οι κανόνες που θα άλλαζαν μια κι έξω την παρακμιακή πορεία του. Βέβαια αν οι φιλελεύθεροι που ζητούν λιγότερο δημόσιο χαρακτηρίζονται ως εχθροί του, οι γνωστοί νταβαδες που το θέλουν γιγάντιο δεν φέρνουν καμία σοβαρή πρόταση στο τραπέζι όσο αφορά θεσμούς και διαχείριση αυτού του τέρατος.
Δε μπαίνει στη ζυγαριά ποιος κάνει μεγαλύτερη ζημιά εφόσον όλοι ζημιά του κάνουν. Το αποτέλεσμα? Ένα βήμα μπροστά, δύο πίσω. -
@williamg said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Είναι απαραίτητο να καταλάβουν όσοι γονείς και μαθητές δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι πρέπει να επιλέξουν τις σπουδές τους, όχι με την προοπτική μιας θέσης στο Δημόσιο, διότι ακόμη και αν καταφέρουν να βρουν μια θέση στο Δημόσιο θα τους δίνει μια κακοπληρωμένη δουλειά σε κακές εργασιακές συνθήκες. Πρέπει οι υποψήφιοι να επιλέξουν σπουδές που θα τους δώσουν εφόδια για να βγουν στην αγορά εργασίας και να αναζητήσουν μία αξιοπρεπή εργασία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καλοπληρωμένες θέσεις.
Κάτι λέγατε για δημόσιο λίγες σελίδες πιο πριν και θυμήθηκα αυτό. Προσωπικά έχω πολύ κοντινούς μου ανθρώπους στο δημόσιο. Η πλειοψηφία είναι μέσ στο άγχος και την πίεση. Οι υπόλοιποι ΟΚ.
Και γω έχω πολύ κοντινούς μου. Οι ίδιοι λένε ότι έχουν δουλειά αλλά σε λογικά πλαίσια και δεν σκοτώνονται κιόλας ..... Τώρα επειδή γνωρίζω μια χαρά ξυνονται τις περισσότερες φορές .....
Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι στο δημόσιο που δουλεύουν σκληρά. Αλλά είναι μειοψηφια εκτός αν θέλετε να κοροιδευομαστε
-
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@williamg said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Και γω έχω πολύ κοντινούς μου. Οι ίδιοι λένε ότι έχουν δουλειά αλλά σε λογικά πλαίσια και δεν σκοτώνονται κιόλας ..... Τώρα επειδή γνωρίζω μια χαρά ξυνονται τις περισσότερες φορές .....
Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι στο δημόσιο που δουλεύουν σκληρά. Αλλά είναι μειοψηφια εκτός αν θέλετε να κοροιδευομαστε
Δημοσιο ξερω πολλους οι περισσοτεροι να δουλεψουν 2-3 ωρες την μερα το θεωρουν πολυ. Πολλες περιπτωσεις να καθονται για 6 μηνες σερι γιατι δεν τους δινει δουλεια ο τμηματαρχης.
-
Η καλυτερη δουλεια που ξερω ειναι φιλου μου σε υπουργειο.
ειχε σπουδασει ηλεκτρονικος που λεγαμε τοτε και τρουπωξε του εχουν αναθεσει τα φωτοτυπικα , αν χαλαει κανενα πανε στο γραφειο του το αναφερουν και αυτος καλει τον τεχνικο .
Δεν ειναι τελειο; -
Εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, τίποτα άλλο.
Αν δεν σοβαρευτεί η χώρα και δεν κατανοήσει ότι το εργατικό της δυναμικό είναι ο πυλώνας ανάπτυξης της χώρας και όχι κάτι άυλο ή κάποια πηγή ενέργειας, τότε μονάχα θα υπάρχουν αναπτυξιακά κίνητρα για να επενδύσουν σοβαρές επιχειρήσεις και οι νέοι να μην φεύγουν στο εξωτερικό.
Φέτος λένε θα έχουμε στον Τουρισμό 80.000 κενές θέσεις εργασίας. Ούτε στα χωράφια πάνε οι νέοι ούτε στα τουριστικά επαγγέλματα. Πουθενά! Διότι πολύ απλά δεν τους σέβεται κανείς. Δεν υπάρχει κίνητρο εργασίας.
Τελείωσαν τα μνημόνια, τελείωσαν οι δεσμεύσεις.
Είναι θέμα πολιτικής επιλογής η φτωχοποιηση των χαμηλών στρωμάτων της οικονομίας. -
Είναι πολλά τα θέματα. Ας ξεκινήσουμε από τις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών. Ένα απλό τσεκ στο aftertax.gr για το πόσα χρήματα μένουν στην τσέπη του εργαζομένου ενώ κοστίζει συνολικά στον εργοδότη 100Κ τον χρόνο πχ και θα τα καταλάβουμε γιατί πολλοί νέοι επιλέγουν να εργάζονται για χώρα εξωτερικού.
ΥΓ. Για το "έλα τουρισμό σαιζόν με 7/7 μέρες εργασίας 10ωρο για 5 μήνες" δεν χρειάζεται να συζητήσουμε καν. Δεν είναι εργασία, είναι σκλαβιά. Όσα κι αν είναι τα λεφτά. Απλά μέχρι πριν 1-2 χρόνια το έκαναν γιατί με αυτούς τους 5 μήνες εργασίας (μαζί και με το επίδομα ανεργίας μετά) έβγαζαν όλη την χρονιά. Τώρα δεν βγάζουν ούτε 3-4μηνο με την ακρίβεια που υπάρχει. Έχω 2 φίλους εργοδότες σε εστίαση και ψάχνουν μάγειρα για τα μαγαζιά τους. Δεν πρόκειται να βρουν εύκολα δυστυχώς (και αν βρουν..)
Για τα χωράφια το θέμα είναι ότι δεν τους δίνει κανείς λόγο να πάει:
- Μαύρη εργασία. Σχεδόν κανείς δεν πληρώνει ασφάλεια.
- Ας κόψει το κράτος τα επιδόματα ανεργίας σε όσους μπορούν να εργαστούν, τους βρίσκουν δουλειά σε συνεταιρισμούς και αρνούνται να πάνε, γιατί προτιμούν να κάθονται. Τότε θα δούμε αν θα πάνε ή όχι. (Παραδείγματα πολλά στο χωριό μου) Αλλά δυστυχώς ακόμα το κράτος συντηρεί κακές πολιτικές ετών που μα οδήγησαν στο αδιέξοδο.
-
@babisstinson said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Είναι πολλά τα θέματα. Ας ξεκινήσουμε από τις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών. Ένα απλό τσεκ στο aftertax.gr για το πόσα χρήματα μένουν στην τσέπη του εργαζομένου ενώ κοστίζει συνολικά στον εργοδότη 100Κ τον χρόνο πχ και θα τα καταλάβουμε γιατί πολλοί νέοι επιλέγουν να εργάζονται για χώρα εξωτερικού.
ΥΓ. Για το "έλα τουρισμό σαιζόν με 7/7 μέρες εργασίας 10ωρο για 5 μήνες" δεν χρειάζεται να συζητήσουμε καν. Δεν είναι εργασία, είναι σκλαβιά. Όσα κι αν είναι τα λεφτά. Απλά μέχρι πριν 1-2 χρόνια το έκαναν γιατί με αυτούς τους 5 μήνες εργασίας (μαζί και με το επίδομα ανεργίας μετά) έβγαζαν όλη την χρονιά. Τώρα δεν βγάζουν ούτε 3-4μηνο με την ακρίβεια που υπάρχει. Έχω 2 φίλους εργοδότες σε εστίαση και ψάχνουν μάγειρα για τα μαγαζιά τους. Δεν πρόκειται να βρουν εύκολα δυστυχώς (και αν βρουν..)
- Ας κόψει το κράτος τα επιδόματα ανεργίας σε όσους μπορούν να εργαστούν, τους βρίσκουν δουλειά σε συνεταιρισμούς και αρνούνται να πάνε, γιατί προτιμούν να κάθονται. Τότε θα δούμε αν θα πάνε ή όχι. (Παραδείγματα πολλά στο χωριό μου) Αλλά δυστυχώς ακόμα το κράτος συντηρεί κακές πολιτικές ετών που μα οδήγησαν στο αδιέξοδο.
Εμείς που δίνουμε 1 ρεπό* την εβδομάδα στην δίκη μας εποχιακή επιχείρηση εστίασης δυσκολευόμαστε να βρούμε εργαζόμενους. Εδώ η ανεργία είναι 0% και αν υπάρχει ένα μικρό ποσοστό είναι από επιλογή τους.
*αν βρίσκαμε και επιπλέον εργαζόμενους ώστε να βγαίνουν οι βάρδιες θα μπορούσαμε να δώσουμε και 2 ρεπό.
** εννοείτε ότι δεν δουλεύει κανένας σε εμάς δωδεκάωρο, το μαγαζί έχει ωράριο λειτουργίας, ωράριο που κλείνει η κουζίνα, και ωράριο που σταματάει να σερβίρει το μπαρ. -
@limited_one said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@babisstinson said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εμείς που δίνουμε 1 ρεπό* την εβδομάδα στην δίκη μας εποχιακή επιχείρηση εστίασης δυσκολευόμαστε να βρούμε εργαζόμενους. Εδώ η ανεργία είναι 0% και αν υπάρχει ένα μικρό ποσοστό είναι από επιλογή τους.
*αν βρίσκαμε και επιπλέον εργαζόμενους ώστε να βγαίνουν οι βάρδιες θα μπορούσαμε να δώσουμε και 2 ρεπό.
** εννοείτε ότι δεν δουλεύει κανένας σε εμάς δωδεκάωρο, το μαγαζί έχει ωράριο λειτουργίας, ωράριο που κλείνει η κουζίνα, και ωράριο που σταματάει να σερβίρει το μπαρ.Εννοείται ότι φτάνεις σε σημείο να μην μπορείς να δώσεις ρεπό επειδή δεν βρίσκεις κόσμο. Το καταλαβαίνω. Αλλά και πως να εργαστεί ο άλλος 5 μήνες σερί χωρίς ρεπό. Το έχω κάνει μερικές φορές, 3 μήνες σερί καθημερινά 9:00 με 01:00 πμ για να βγει πρότζεκτ, και ήταν τραγικό.
ΥΓ. Σε ποια περιοχή είσαι αν επιτρέπεται;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....