-
@babisstinson said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
"συμπεραίνω πως ο άνθρωπος ψηφίζει Κουλη δαγκωτό, επειδή ο πατέρας του ψήφιζε τον πατέρα του, είτε δεν έχει βρεθεί ποτέ στη ζωή του άνεργος, δηλαδή είναι τύπος Δημόσιο φορ εβα, με ή χωρίς στολή."
Γενικά δεν μου αρέσουν οι πολιτικές συζητήσεις/αντιπαραθέσεις με ανθρώπους που δεν γνωρίζω και μάλιστα γραπτά, γι' αυτό και δεν συμμετείχα σε αυτό το Θέμα σχεδόν ποτέ. Απλά να αναφέρω ότι στο quote κάνεις εντελώς λάθος όμως. Βασικά δεν θα μπορούσες να κάνεις περισσότερο λάθος.
Δεν θα συνεχίσω με ενδεχόμενες απαντήσεις, εξέφρασα μια άποψη από προσωπικές εμπειρίες που βλέπω καθημερινά. Καλή συνέχεια.Έγραψα κι εγώ ότι δεν θέλω να παρεξηγηθώ.
Δικαίωμα καθενός να έχει τα πολιτικά του πιστεύω και να εκφράζεται πατώντας σε αυτά.
Αλλά αν δεν είναι γενική πολιτική άποψη αυτό με τα επιδόματα ανεργίας που ανέφερες, παρέθεσα τα ποσά, τη διάρκεια και τις προϋποθέσεις, για να καταλάβεις εσύ κι εμείς, ότι ΑΝ πληρεί όλες τις προϋποθέσεις κάποιος να πάρει επίδομα, τότε ανά δύο χρόνια εργασίας, δικαιούται ένα ετησιο χαρτζιλίκι, για 12 μηνες το πολύ, που δεν φτάνει για τίποτα.Κανένας δεν μένει εκτός διαθέσιμης εργασίας λόγω επιδομάτων.
Στη χειρότερη, αν βρει δουλειά βασικού μισθού, δουλεύει μαύρα μη χάσει και το επίδομα/χαρτζιλίκι που είναι ασφάλιση και χρηματοδοτείται ται απ τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνει ο καθένας όσο δεν είναι άνεργος.Ιτ ντας νοτ κομπιουτ, να είναι κάποιος εργαζόμενος, όχι στο δημόσιο και να πιστεύει ότι το χαρτζιλίκι του ΟΑΕΔ εμποδίζει τον κόσμο να πάει για δουλειά αν τη βρει.
-
@wantone said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δηλ σε 10-15 λεπτα προλαβαινεις και να καθαρισεις τα σκευη, να ξυσεις την ψησταρια και να καθαρισεις παγκους και οτιδηποτε αλλο μηχανημα χρησιμοποιεις και να σφουγγαρισεις και το πατωμα;
Ενα σπιτικο BBQ εξυσα μια φορα και μου πηρε 20 λεπτα.
Αρχικά να πω οτι ειπες για μαγείρεμα και οχι ψησιμο, που ειναι κατι τελείως διαφορετικό!
Αλλα και σε ψησταρια ναι προλαβαινεις ανετα εφοσον φυσικα ειναι σωστό μαγαζί με επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων και σωστή οργάνωση και το ανάλογο προσωπικό.
-
@yem said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Μέσα σε 20' λεπτά μια υπάλληλος s/m καθαρίζει 2 μηχανές κοπής, 1/2 τρίφτες τυριών, τα μαχαίρια της, τα τεφλον, τους inox πάγκους και όχι απλά τα πλένει αλλά τα απολυμαίνει κιόλας.
Επίσης κάνει τακτοποίηση του χώρου και σκούπισμα / σφουγγαρισμα.Βέβαια με την προϋπόθεση να έχει κάνει και μια προεργασία.
Το ίδιο ισχύει και για ψησταριές/σουβλατζιδικα/κουζίνες,
Δεν περιμένεις να πάει φτάσει η ώρα του κλείνεις για να καθαρίσεις.20' για ένα BBQ μαζί με τις μπύρες που ήπιες?
Εγω τα βρισκω ακαταλαβιστικα αυτα που γραφεις. Σε εστιατορειο στο Σικαγο ειχε 10 ατομα στην κουζινα. 3 ωρες τους επερνε καθε βραδυ να κλεισουν το μαγαζι.
Βεβαια στην Ελλαδα το λεμε βρωμικο το φαγητο. και λογικα αφου δεν καθαριζουν ποτε.
-
@ilias-a said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Μέσα σε 20' λεπτά μια υπάλληλος s/m
20' για ένα BBQ μαζί με τις μπύρες που ήπιες?Αν το BBQ ειναι υγραεριου χωρις ραφι νερου απο κατω, θελει παραπανω ωρα.
Στο s/m δεν εχουν φουρνους, τηγανια, κουζινα, εστιες φωτιας, φουσκες-καπνοδοχους.Αμφιβαλλω αν γνωριζει πως ειναι το σπιτικο BBQ υγραεριου. Ηταν στο εξωτερικο επισης που εχουν ικανο μεγεθος.
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δηλ σε 10-15 λεπτα προλαβαινεις και να καθαρισεις τα σκευη, να ξυσεις την ψησταρια και να καθαρισεις παγκους και οτιδηποτε αλλο μηχανημα χρησιμοποιεις και να σφουγγαρισεις και το πατωμα;
Αρχικά να πω οτι ειπες για μαγείρεμα και οχι ψησιμο, που ειναι κατι τελείως διαφορετικό!
Αλλα και σε ψησταρια ναι προλαβαινεις ανετα εφοσον φυσικα ειναι σωστό μαγαζί με επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων και σωστή οργάνωση και το ανάλογο προσωπικό.
Ενα κανονικο εστιατορειο εχει και μαγειρεμα και ταψια και γκριλλ, ψησταρια.
-
Ρε συ Άγη, για σπιτικό μαγείρεμα μιλάμε, σε αυτό σου απάντησα.
Έγραψες αυτό:
@wantone said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:βασικα δεν γνωριζω τι εννοεις αλλα εδω στο σπιτι μαγειρευεις και θελεις αλλη μια ωρα τουλαχιστον να καθαρισεις.
Και σου απάντησα σε αυτό, στο μαγείρεμα στο σπίτι ότι σε 10-15' έχεις καθαρίσει. Και τώρα μου λές για εστιατόρια! Προφανώς το εστιατόριο θέλει περισσότερη ώρα, αλλά εαν είναι σωστά οργανωμένο (και έχει κόσμο σε κάθε πόστο όπως πρέπει), σε 1 ώρα το πολύ έχουν καθαριστεί τα πάντα. όσο για την ψησταριά, έχει διαφορά εαν ειναι γκάζι, κάρβουν, σχάρα ή πλάκα κλπ. Τα σκεύη (ταψιά, κλπ.) πάνε στο επαγγελματικό πλυντήριο κανονικά ή έχουν πόστο λαντζέρη που πλένει συνέχεια, δεν περιμένει στο τέλος να τα πλύνει όλα.
-
@ilias-a said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Μέσα σε 20' λεπτά μια υπάλληλος s/m
20' για ένα BBQ μαζί με τις μπύρες που ήπιες?Αν το BBQ ειναι υγραεριου χωρις ραφι νερου απο κατω, θελει παραπανω ωρα.
Στο s/m δεν εχουν φουρνους, τηγανια, κουζινα, εστιες φωτιας, φουσκες-καπνοδοχους.Έχω υγραερίου με ταψί νερού, έχω δουλέψει και σε κουζίνα και σε ψησταριά χωρίς κουζίνα.
Οι υπάλληλοι το κάνουν κάθε βράδυ και ξέρουν την διαδικασία, εσείς το κάνετε μια φορά στο τόσο και αυτό σαν αγγαρεία και λογικό να σου πάρει ώρα.
Στα s/m εννοείται ότι πλέον σχεδόν όλα έχουν ζεστή γωνία με φούρνο και θερμόθάλαμο! Δεν μαγειρεύουν εκεί αλλά αναθερμενουν ψωμιά και φαγητά, το μόνο που ψήνουν είναι κοτόπουλα και χοιρινά αλλά εκεί το πλύσιμο γίνεται 99% μεσημέρι και όχι βράδυ.
-
Εγω τα βρισκω ακαταλαβιστικα αυτα που γραφεις. Σε εστιατορειο στο Σικαγο ειχε 10 ατομα στην κουζινα. 3 ωρες τους επερνε καθε βραδυ να κλεισουν το μαγαζι.
Βεβαια στην Ελλαδα το λεμε βρωμικο το φαγητο. και λογικα αφου δεν καθαριζουν ποτεΤώρα μιλάς λογικά για εγκαταστάσεις με 200-300 τραπέζια, εδώ μιλάμε για τον μέσο όρο στην Ελλάδα τα 40 τραπέζια! Δεν είναι ο ίδιος όγκος κουζίνας.
Εδώ στην Ελλάδα δεν έχω ακούσει να λέμε βρώμικο το φαγητό, μόνο τα σάντουιτς στις καντίνες στα γήπεδα λέμε βρώμικα.
-
Βρωμικα λενε πιτες/σουβλακια λογικο ειναι. Και εγω παλαιοτερα νομιζα οτι ηταν νορμαλ οι ψησταριες μετα καταλαβα οταν μου το ανεφεραν αλλοι.
-
Μέσα σε 20' λεπτά μια υπάλληλος s/m καθαρίζει 2 μηχανές κοπής, 1/2 τρίφτες τυριών, τα μαχαίρια της, τα τεφλον, τους inox πάγκους και όχι απλά τα πλένει αλλά τα απολυμαίνει κιόλας.
Επίσης κάνει τακτοποίηση του χώρου και σκούπισμα / σφουγγαρισμα.Βέβαια με την προϋπόθεση να έχει κάνει και μια προεργασία.
Δεν περιμένεις να πάει φτάσει η ώρα του κλείνεις για να καθαρίσεις.20' για ένα BBQ μαζί με τις μπύρες που ήπιες?
Βεβαια στην Ελλαδα το λεμε βρωμικο το φαγητο. και λογικα αφου δεν καθαριζουν ποτε.
Του το είπε κάποιος !
Κλασικό φαινόμενο οι ξένοι μας διδάσκουν και εμείς δεν ξέρουμε ούτε να καθαρίσουμε τα ΣΚΕΥΗ μας -
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Του το είπε κάποιος !
Κλασικό φαινόμενο οι ξένοι μας διδάσκουν και εμείς δεν ξέρουμε ούτε να καθαρίσουμε τα ΣΚΕΥΗ μαςτι εννοεις του το ειπε αλλος? Ελληνες παντως ηταν οι ιδιοκτητες και οι σεφ στο Σικαγο.
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν έχουμε γκριλ και ψησταριά εμείς, όπως σου είπα πριν, είναι ανοιχτή η κουζίνα και καθαρίζετε συνεχώς. Στο κλείσιμο σε μισή ώρα έχει τελειώσει το καθάρισμα. Επίσης καθημερινά καθαρίζει το πρωί η καθαρίστρια όλους τους χώρους.
Εγώ μίλησα για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, που τελικά δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τους εργαζόμενους στον κλάδο. -
Στην εταιρία μας κάνανε παρουσίαση το καινούριο σύστημα που απ ότι έμαθα έρχεται απ το υπουργειο εργασίας. Ενα γραφειοκρατικό χάος από κανονισμούς και ηλεκτρονική κάρτα που είναι σα να πετάς σακιά άμμο σε (όσες) μηχανές-εταιρίες δουλέυουν (ακόμα).
Μπράβο. Εξαιρετικοί. Σίγουρα θα χαρούν 2-3 εταιρίες που φτιάχνουν τις γραφιοκρατικές πλατφόρμες. Οι υπόλοιπες θα έχουν άλλο ένα πράμα να γαμάει την παραγωγικότητά τους και οι καημένοι οι εργαζόμενοι άλλους 100 λόγους να συμπεριφέρονται σαν κωλοφάνταρα που κοιτάνε να είναι τύποις εντάξει και δεν πα να γαμιούνται όλα.
-
@williamg said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Στην εταιρία μας κάνανε παρουσίαση το καινούριο σύστημα που απ ότι έμαθα έρχεται απ το υπουργειο εργασίας. Ενα γραφειοκρατικό χάος από κανονισμούς και ηλεκτρονική κάρτα που είναι σα να πετάς σακιά άμμο σε (όσες) μηχανές-εταιρίες δουλέυουν (ακόμα).
Μπράβο. Εξαιρετικοί. Σίγουρα θα χαρούν 2-3 εταιρίες που φτιάχνουν τις γραφιοκρατικές πλατφόρμες. Οι υπόλοιπες θα έχουν άλλο ένα πράμα να γαμάει την παραγωγικότητά τους και οι καημένοι οι εργαζόμενοι άλλους 100 λόγους να συμπεριφέρονται σαν κωλοφάνταρα που κοιτάνε να είναι τύποις εντάξει και δεν πα να γαμιούνται όλα.
Για δώσε παράδειγμα.
-
Φαντάζομαι του εργάνη λέει τις χρονοκάρτες?
-
και οταν δουλευεις απομακρισμενα που θα χτυπας την καρτα και ποιος θα ελέγχει (και πως) ?
-
Νομίζω ότι δεν είναι καν του υπουργείου αλλά της ΕΕ η ιστορία για να πιάσουνε τους κακούς εργοδότες που χώνουν εργαζόμενους να χτυπάνε απλήρωτες υπερωρίες.
Με λίγα λόγια πρέπει άπαντες να λένε σε ένα σύστημα (ονλαιν για τους απομακρυσμενους) ποτε ξεκινανε και ποτε τελιωνουνε δουλεια. Και πριν τις 2 αν θα κανουνε υπερωρια. Δεν ξερω λεπτομερειες. Απο βδομαδα που θα μπει σε λειτουργια (και θα τραβαμε τα μαλλια μας) θα δειξει πως θα παει και τι παρατραγουδα θα εχει.
Παντως για εταιριες/ομαδες που δουλευανε μια χαρα αλλα με χαλαρους περιορισμους ωραριου (πχ θα δουλεψω 4 ωρες πρωι και 4 το βραδυ) ειναι γαμ τα. Για τους μαυρους εργοδοτες που γαμανε κοσμο ισως ειναι ενα χαλιναρι (?).
Τι να πω. Θα δειξει.
-
@williamg said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Νομίζω ότι δεν είναι καν του υπουργείου αλλά της ΕΕ η ιστορία για να πιάσουνε τους κακούς εργοδότες που χώνουν εργαζόμενους να χτυπάνε απλήρωτες υπερωρίες.
Με λίγα λόγια πρέπει άπαντες να λένε σε ένα σύστημα (ονλαιν για τους απομακρυσμενους) ποτε ξεκινανε και ποτε τελιωνουνε δουλεια. Και πριν τις 2 αν θα κανουνε υπερωρια. Δεν ξερω λεπτομερειες. Απο βδομαδα που θα μπει σε λειτουργια (και θα τραβαμε τα μαλλια μας) θα δειξει πως θα παει και τι παρατραγουδα θα εχει.
Παντως για εταιριες/ομαδες που δουλευανε μια χαρα αλλα με χαλαρους περιορισμους ωραριου (πχ θα δουλεψω 4 ωρες πρωι και 4 το βραδυ) ειναι γαμ τα. Για τους μαυρους εργοδοτες που γαμανε κοσμο ισως ειναι ενα χαλιναρι (?).
Τι να πω. Θα δειξει.
αυτο υπαρχει και τωρα με το εργανι και κανει ελεγχους η επιθ.εργασίας
ναι αλλα εγω που ειμαι σπιτι θα πω "επιασα 9, σταματησα 17:00" και θα συνεχισω να δουλευω μεχρι τις 00:00 αν υπαρχει πίεση (δεν πρέπει αλλα τι θα κανει η καρτα δεν καταλαβα)
-
@k-m said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
τι θα κανει η καρτα δεν καταλαβα
join the club. Υποψιαζομαι η καρτα θα κανει αυτο που κανει συνηθως η γραφειοκρατεια (Ελληνική και ΕΕ). Θα δώσει ενα ωραίο μπονους και λογο υπαρξης στους γραφειοκρατες που το σκεφτηκαν, εργα και μιζες στις εταιριες που το υλοποιουν και σε ολους τους ενδιαμεσους και πόνο σ αυτους που πρεπει να ζήσουν με ακομη ενα γραφειοκρατικο βαριδι.
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αυτά που συζητούμε ισχύουν μέχρι φέτος!
Από 2025 με τους μισθούς της Ελλάδας, τι δόση δανείου θα αντιστοιχεί στο 50% του εισοδήματος;
Lap δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με τις στατιστικές για τους μισθούς, αλλά θα πω κάποια πράγματα από την πραγματικότητα.
Επειδή τα παιδιά της παρέας μου, είναι πια οι περισσότεροι στο κομμάτι 25-35 και οι περισσότεροι δουλεύουν, μιλάμε για πτυχιούχους σχεδόν όλοι, οι μισθοί που παίρνουν ξεκινάνε από 950 για 24χρονη στην πρώτη της δουλειά, φτάνουν εύκολα τα 1200, ανεβαίνουν κοντά στα 1500 και πλησιάζουν τα 2000 για αυτούς που πλησιάζουν τα 35 χρόνια. Για άντρες και γυναίκες ισχύουν τα ίδια.
Από την άλλη γιος οικοδόμου που έχει τελειώσει ένα ΕΠΑΛ, αλλά ψάχνεται γενικά και είναι κάτω από 25, αφού πέρασε λίγο από την οικοδομή, μετά πήγε σε συνεργείο και φαναρτζήδικο, μετά σε τεχνίτη στην οικοδομή, τώρα εδώ και 1 χρόνο περίπου δουλεύει ντιλίβερι.
Δεν πέφτει κάτω από 70 την ημέρα και συχνά περνάει το κατοστάρικο.
Προφανώς λοιπόν η λογική για ένα ζευγάρι που παίρνει 1000+1000, μιλάμε μάλλον για δημόσιους υπάλληλους, που προφανώς για αυτούς θα ισχύουν οι νέοι όροι της τραπέζης.
Δηλαδή δόση μέχρι 800-1000 και δάνειο μέχρι το 80-90 %.
Επειδή τα επιτόκια θα κατέβουν λίγο, θεωρώ ότι με αυτή την δόση εύκολα θα βρουν γύρω στα 200000 δάνειο.
Αν βρουν και άλλα 30000, ποσό λογικό, τότε για ένα σπίτι δύο υπνοδωματίων, ακουμπάνε τα 3000 ευρώ το τμ.
Ενα ζευγάρι με μισθό 3000 και οι δύο μπορούν να βρουν πιο εύκολα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....