-
Υπ’οψιν , το abs στα accent εκείνης της περιόδου 90’s-00 ήταν άθλιο.
Προτιμήστε χωρίς abs -
Tέλος, μια ρηξικέλευθη πρόταση από μένα, call για να μπούνε και άλλα μέλη στη συζήτηση και να καταναλωθούν κάμποσα τσιπς και ποπκόρνια :
Σιτροέν Ξαντιά 1,6. Άσπαστη, άνετη, τζαμπέ.
-
@dstou said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Mακρυά από Νταιχάτσου, το μαγαζί έχει κλείσει και τα ανταλλακτικά είναι φωτιά.
ΥΓ. 1 Μακρυά από Σουζούκι Βάγκον, είναι μετριότατη υλοποίηση, και βασικά μόνο για πόλη.
ΥΓ.2 Τα Μιτσουμπίσι Λάνσερ και Χάρισμα πόσο πάνε? Είναι άσπαστα, και 1.300 κυβικά.
ΥΓ.3 Νισσάν Τι (ε)ίδα? Πολύ νεώτερο, τεράστιοι χώροι, μεγάλη πόρτα για εύκολο μπες βγες, πολυθρονάρες.https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343197321-mitsubishi-carisma
Αυτό είναι μια καλή περίπτωση αλλά είναι 1600 και αθηνα
-
@n-k-9 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
@dimsabas said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Ξέρω ότι δεν είναι ακριβώς στα δεδομένα που κοιτάς, αλλά καθώς πωλείται από φίλο και μπορώ να διαβεβαιώσω προσωπικά ότι όσα αναφέρει η αγγελία είναι αληθή και το αυτοκίνητο είναι σαν καινούριο, τολμώ να το παραθέσω και πράξε όπως επιθυμείς.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343780412-daewoo-lanos
ΥΓ. Θεώρησε δεδομένο ότι το τσιμπάς 2.000.
Δεν απέχει ιδιαίτερα από τα δεδομένα που έχει θέσει ο ενδιαφερόμενος.
Θα τον ενημερώσω σχετικά.
Ευχαριστω.
ΥΓ: Ξέρεις εάν έχει abs;Στην αγγελία αναφέρει ότι έχει και επειδή είχε ο πατέρας μου το ίδιο ΜΥ1999 θυμάμαι ότι είχε abs, a/c και υδραυλικό τιμόνι.
Θα τονίσω και εγώ αυτό που ανέφερε παραπάνω ο @realzeus
Σε αυτή την τιμή και επειδή μιλάμε για αυτοκίνητο 20+ ετών, το σημαντικότερο είναι η κατάσταση του αυτοκινήτου, γιατί τα 2000€ μπορούν να γίνουν εύκολα 3 ή και 4000€.Από προσωπική εμπειρία,
το 2014 χρειάστηκε να επαναφέρω σε κυκλοφορία, μετά από 1,5 χρόνο ακινησίας, το σαξο1100 της συζύγου, μοντέλο 1997 με 120.000 χλμ μόνο....
Λάστιχα, μπαταρία, αμορτισέρ, ταμπούρα, τακάκια, φλάντζα κεφαλής- φίλτρα λάδια μπουζί κτλ, ραδιόφωνο-ηχεια, κ.α. που ίσως δεν θυμάμαι.....το σύνολο έφτασε ή και ξεπέρασε τα 1000€.... όσο δλδ τα πουλούσαν εκείνη την εποχή στο car,gr......
.....και δεν έφτασαν αυτά...... μέχρι που χάλασαν οι γρύλοι από τα παράθυρα και ήθελαν 200€ !!!!Το έδωσα στον αδελφό μου να πηγαίνει στο φορτηγό, έψαξε να βρει φθηνούς γρύλους, αλλά τίποτα, ώσπου χάλασε και η δεύτερη κλειδαριά, από κάποιον άσχετο κλέφτη (αυτή του συνοδηγού είχε χαλάσει από κάποιον άλλο) και το πούλησα 400€ σε κάποιον τεχνητή για την δουλειά του. Για κλειδαριές σετ υπολόγισε πάνω από 200€.
Δλδ...σε ένα αυτοκίνητο 20-30 ετών, πολλά μπορεί να χαλάσουν και δεν είναι οι τιμές τους ανάλογες με την χαμηλή τιμή αγοράς του αυτοκινήτου, ούτε εύκολο να βρεθούν ανταλλακτικά.
Οπότε αγοράζεις αυτό που είναι στην καλύτερη κατάσταση και θέλει τα λιγότερα μαζέματα -
@dstou said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Tέλος, μια ρηξικέλευθη πρόταση από μένα, call για να μπούνε και άλλα μέλη στη συζήτηση και να καταναλωθούν κάμποσα τσιπς και ποπκόρνια :
Σιτροέν Ξαντιά 1,6. Άσπαστη, άνετη, τζαμπέ.
Ακόμα καλύτερη η 1,8 δεύτερης γενιάς που θα βγάλω εγώ για πώληση σε 2 μήνες, αλλά θα ανέβουμε λίγο, μια και είναι πρώτο χέρι με 110000 χλμ αν θυμάμαι καλά...
Αλλά θα απευθυνθώ σε σιτροενάκηδες, που ήδη σε μία κρούση που έκανα εμφανίστηκαν.Τώρα ότι κάποιοι προτείνετε σε άνθρωπο που θα κάνει ταξίδι έστω και μικρό, τα άξεντ και γκέτς ίσως είναι και κολάσιμο...
Οπως όμως είπε και ο προηγούμενος, σε αμάξια 20-25 ετών η πιθανότητα βλάβης είναι σημαντική.
-
Αν είναι να το «ξεχειλωσουμε» σε χρήμα και μέγεθος ,έχω και εγώ πρόταση στο 5χιλιαρο σε bmw e46 άψογο με αέριο .
-
Καλημέρα.
Για να μην γίνομαι κουραστικός κι αφού ευχαριστήσω για τις γνώμες, θα απαντήσω συνολικά.
@cirus Accent και Getz είναι στα υπόψη. Από τα πρώτα έχω βρει δύο εδώ που είναι ντόπια και από ιδιώτες, αμφότερα όμως με μπόλικα χιλιόμετρα.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/341199751-hyundai-accent
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/342059034-hyundai-accent
@dstou Για τα Daihatsu το σκέφτηκα αυτό που λες και έχεις δίκιο.
Lancer δεν βρίσκω εδώ γύρω (νομίζω πως δεν έχει νόημα για τέτοιας τιμής αυτοκίνητο να ψάχνουμε ανά την Ελλάδα) και το Tiida ξεπερνάει το όριο των κυβικών.
Xantia όχι γενικότερα.
@teo-mak Αυτό που γράφεις δεν το γνώριζα και με προβλημάτισες.
BMW όχι και υγραέριο γενικότερα δυο φορές όχι.
@chris__7 Και 1600 και στην Αττική.
@A-d-P Έχεις απόλυτο δίκιο. Και ο ίδιος έχει θέσει ένα όριο max 500€ για άμεσα μαζέματα.
@criuser Δεν το λες και ταξίδι και τελικά είναι 30+30 χιλιόμετρα (και όχι 40+40 που έγραψα). Ουσιαστικά μιλάμε για Πάτρα-Αντίρριο και μετά για σκάρτα 25 χιλιόμετρα μέσω Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιτέας (που μετά την Νάυπακτο παει συνήθως από άλλον επαρχιακό κοντινότερο δρόμο). Πολλές φορές και όταν δεν θα υπάρχει μεταφορά αντικειμένων θα παίζει και το (κλασικό για εδώ) σενάριο "αποφεύγω το κόστος του πορθμείου" (Πάτρα-Ρίο με το ένα αυτοκίνητο, στάθμευση στο πορθμείο, πέρασμα με φέρυ δωρεάν ως πεζός, Αντίρριο-χωριό με το άλλο αυτοκίνητο), πράγμα που σημαίνει και ενδεχόμενη στάθμευση για μέρες δίπλα στη θάλασσα. -
Εγώ δεν έχω οδηγήσει τα άξεντ και γκέτς, θυμάμαι όμως ότι ήταν πεζοδρομιοκυνηγοί ολκής και τα δύο και επικίνδυνα αυτοκίνητα.
Αυτά σαν καινούργια .
Σαν χρέπια πως θα είναι.
Θα είναι απλά χρέπια που θα δουλεύει η μηχανή τους.
-
@criuser said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Εγώ δεν έχω οδηγήσει τα άξεντ και γκέτς, θυμάμαι όμως ότι ήταν πεζοδρομιοκυνηγοί ολκής και τα δύο και επικίνδυνα αυτοκίνητα.
Αυτά σαν καινούργια .
Σαν χρέπια πως θα είναι.
εχεις δίκιο ότι είναι μαπα σαν αυτοκίνητα αλλά είναι σκυλια αξιοπιστιας.
Για ηλικιωμένο που πάει με τα ορια μια χαρά αμάξακια είναι. Για περισσότερα οχι
-
Τέτοια αμάξια έπρεπε να είχαν ήδη αποσυρθεί...
-
@cirus said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Αυτά σαν καινούργια .
Σαν χρέπια πως θα είναι.
Ο άνθρωπος θέλει απλά να πηγαίνει από το ένα σπίτι του στο άλλο.
Οδηγεί συνετα και προσεκτικά.
Είναι πρώην επαγγελματίας οδηγός (φορτηγό).
Νομίζω πως για την χρήση που κάνει μια χαρά θα βολευτει με κάτι τέτοιο. -
@ilias-a said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
@katafractos17 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Ελληνικός καφενειακός μύθος.
Μερικοι μυθοι.
Μύθοι δεν υπάρχουν.
Μόνο στα καφενεία τους βρίσκεις γιατί εκεί έχουν δημιουργηθεί.
Να βρούμε το αυτοκίνητο το οποίο για είκοσι χρόνια να μην πάθει τίποτα και να του αλλάζουμε μόνο λάδια.
Και φυσικά αυτό μόνο ο Έλληνας ο ξύπνιος το γνωρίζει και μπορεί να το ξεχωρίσει. Όλη η υπόλοιπη υφήλιος αγοράζει χρέπια.Όλα σπάνε και όλα χαλάνε.
Απλά κάποια έχουν κάπως καλύτερη αξιοπιστία από κάποια άλλα.Επίσης τα παλαιότερα αυτοκίνητα λόγω πιο λιτής τεχνολογίας είχαν και λιγότερα μέρη τα οποία θα μπορούσαν να χαλάσουν και ήταν και πιο προσιτά και εύκολα στην επισκευή τους.
Ακόμη και αυτά όμως χάλαγαν. Τα συνεργεία μια χαρά δουλειά είχαν ακόμη και τότε αλλά και πάντα. -
@ilias-a said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Ελληνικός καφενειακός μύθος.
Μερικοι μυθοι.
Μύθοι δεν υπάρχουν.
Μόνο στα καφενεία τους βρίσκεις γιατί εκεί έχουν δημιουργηθεί.
Να βρούμε το αυτοκίνητο το οποίο για είκοσι χρόνια να μην πάθει τίποτα και να του αλλάζουμε μόνο λάδια.
Και φυσικά αυτό μόνο ο Έλληνας ο ξύπνιος το γνωρίζει και μπορεί να το ξεχωρίσει. Όλη η υπόλοιπη υφήλιος αγοράζει χρέπια.Όλα σπάνε και όλα χαλάνε.
Απλά κάποια έχουν κάπως καλύτερη αξιοπιστία από κάποια άλλα.Επίσης τα παλαιότερα αυτοκίνητα λόγω πιο λιτής τεχνολογίας είχαν και λιγότερα μέρη τα οποία θα μπορούσαν να χαλάσουν και ήταν και πιο προσιτά και εύκολα στην επισκευή τους.
Ακόμη και αυτά όμως χάλαγαν. Τα συνεργεία μια χαρά δουλειά είχαν ακόμη και τότε αλλά και πάντα.Σεβαστη η αποψη σου αλλα οχι αποδεκτη. Οτιδηποτε δουλευει εχει φθορες, το ποτε, το πως, το ποσο αλλα και το ποσα κυκλοφορουν ακομα σε καλη κατασταση 20 χρονια μετα δημιουργουν το μυθο.
Ναι τα σημερινα αυτοκινητα δεν υπαρχει περιπτωση να πιασουν σε αξιοπιστια τα παλαιοτερα λογο πολυπλοκων συστηματων, αλλα και στα παλιοτερα υπηρχαν αυτα που με τακτικη συντηρηση εβγαζες αρκετα χρονια και χιλιομετρα χρησης και αυτα που εκαναν ευτυχισμενους τους μηχανικους και τους ηλεκτρολογους. -
This post is deleted! -
Με κριτήριο πως το αυτοκίνητο θα είναι πρωτιστως εργαλείο (πέσιμο πίσω καθισμάτων και μεταφορά αρκετών πραγμάτων από το χωριό) και με πρώτη προτεραιότητα την αξιοπιστία,
Ας αγοράσει όποια Κορόλα ή Μαζντα 323 βρεί στα λεφτά που διαθέτει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
-
@fanis75 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Με κριτήριο πως το αυτοκίνητο θα είναι πρωτιστως εργαλείο (πέσιμο πίσω καθισμάτων και μεταφορά αρκετών πραγμάτων από το χωριό) και με πρώτη προτεραιότητα την αξιοπιστία,
Ας αγοράσει όποια Κορόλα ή Μαζντα 323 βρεί στα λεφτά που διαθέτει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Το πρώτο είναι στα υπόψιν, αν και αυτα που δείχνουν (εξ' οψεως) καλά τα πουλάνε ακριβά για την ηλικία τους
Το δεύτερο τυγχάνει δυσεύρετο στα μέρη μας, συν του ότι φοβάμαι την διαθεσιμότητα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών σε περίπτωση χτυπηματος (π.χ. μια πόρτα, έναν προφυλακτήρα -
@cirus said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Αυτά σαν καινούργια .
Σαν χρέπια πως θα είναι.
Αυτά τα αμάξια ήταν χρέπια για νέους και επικίνδυνα, για ηλικιωμένο που δεν ξέρουμε πόσο έμπειρος είναι, τα προτείνετε ως επιλογή ?
-
Και όμως τα accent με μια αλλαγή αμορτισέρ γινόταν παρα πολύ καλά σε επίπεδο οδηγικής συμπεριφοράς. Μια χαρά ήταν για να κινείσαι με τα όρια και καλύτερα με αλλαγές σε αμορτισέρ.
-
Εντάξει ότι πείτε.
Ευτυχώς είδα ότι είναι επαγγελματίας οδηγός.
-
Civic mb2 1.4 90hp d14a8, το εγγλέζικο civic, ή κάποιο EK3 1.5vtec για 5λτ/100 vtec-e, ή το απλό ej9 με τα 90 άλογα. Ο ορισμός της αξιοπιστίας και του εύκολου service. Βρίσκεις πολλά κάτω από 3000ε. Το δικό μου έχει φτάσει 390.000χμ χωρίς κιχ.
Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.