@nikonino said in Μπαγκαζιέρες - δέστρες- μπάρες οροφής κλπ:
@a-d-p said in Μπαγκαζιέρες - δέστρες- μπάρες οροφής κλπ:
@elvet said in Μπαγκαζιέρες - δέστρες- μπάρες οροφής κλπ:
@a-d-p said in Μπαγκαζιέρες - δέστρες- μπάρες οροφής κλπ:
> Αν διαβάσεις μερικά ποστ πιο πάνω θα καταλάβεις για τις μπάρες, οι οποίες θα είναι συνέχεια πάνω στο αυτοκίνητο.
Η μπαγκαζιερα θα μπαίνει σε ταξίδι κ θα βγαίνει μετά.
@Γιατί να έχεις μόνιμα τις μπάρες; Εφόσον το αυτοκίνητο έχει ράγες οροφής όλες οι σύγχρονες μπάρες μπαίνουν και βγαίνουν γρήγορα κι εύκολα. Όταν θα χρειαστείς τη μπαγαζιέρα τα τοποθετείς πακέτο (μπάρες+μπαγαζιέρα). Και στα δύο μου αυτοκίνητα έχω μπάρες menabo εύκολες, πρακτικές και φθηνές.!
Βλέπω όμως ότι έχεις μπαγκαζιερα Thule.
Το πρόβλημα δεν είναι τα επιπλέον 130€ για τις μπάρες, αλλά τα επιπλέον 445€ για την μπαγκαζιερα 😉😁
Δυστυχώς, η καθημερινότητα μου κάνει δύσκολη υπόθεση ακόμα και την, σχετικά εύκολη, διαδικασία της τοποθέτησης των μπαρών.
(Έχω δει στο YouTube την διαδικασία)
@Nαι πήρα καλή μπαγαζιέρα thule, αλλά τότε το 2015, έκανε λίγο παραπάνω από την αμέσως φθηνότερη, modula αν θυμάμαι καλά, η οποία φθηνότερη έκανε περίπου 300 ευρώ και η thule 380 και την προτίμησα γιατί είχε πιο κανονικό σχήμα, άρα τα 400 λίτρα που λέει είναι καλύτερα αξιοποιήσιμα, είχε και καλύτερο/ ευκολότερο μηχανισμό ασφάλισης στις μπάρες και αμφίπλευρο άνοιγμα. Όμως με 845!!!!! ευρώ ούτε κατά διάνοια, απίστευτα ακριβή. Πόση χρήση σκέφτεσαι να κάνεις; Εγώ το πολύ 15 μέρες κάθε καλοκαίρι, και μετά πλένεται και αποθηκεύεται. Για ένα ταξίδι τον χρόνο δεν αξίζει κάτι τόσο ακριβό
Με τα σημερινά δεδομένα, μόνο 3-4 φορές το χρόνο. Επιπλέον δεν υπάρχει μεγάλος χρονικός ορίζοντας, αν ήμουν 35 ετών, θα έπαιρνα την ακριβή να υπάρχει 😁😁, αλλά δεν μας βλέπω να την χρησιμοποιούμε για πολλά χρόνια, οπότε θα είναι ένα ακόμη ακριβό πράγμα που θα κάθεται στο υπόγειο.
Μάλλον θα αποφασίσω βάσει ευκολίας, δλδ α) αμφίπλευρο άνοιγμα, β) μηχανισμό ασφάλισης και γ) αδιάβροχη κατασκευή (θα είναι καταστροφή αν πάρει νερό μέσα)
Καλές μπάρες πάρε (πχ Thule) και στην μπαγκαζιέρα πέρα από αυτα τα 3 που λες, να δεις να έχει μηχανισμό που να μπαίνει και να βγαίνει με ευκολία και να δώσεις βαρύτητα εκεί. Γιατί αν μπαίνει-βγαίνει δύσκολα θα την αφήσεις την μπαγκαζιέρα πάνω γιατί θα βαριέσαι την διαδικασία. Πχ δες τον μηχανισμό αυτόν που έχουν οι Thule αλλά κοστίζουν λιγότερο πχ στις Modula. Τα λεφτά που ζητάνε οι Thule για μπαγκαζιέρες είναι πολλά λεφτά. Τέλος, μην τρελαθείς με τα λίτρα, δες με γνώμονα το τωρινό σου πορτπαγκάζ πόσο extra χώρο θες και αν δεις ότι δεν σου φτάνει, τότε να πας για ακόμα μεγαλύτερη μπαγκαζιέρα. Αν είσαι Αθήνα προτείνω το pancar στο γαλάτσι.
Έχω διαβάσει και την σχετική ανάρτηση σου για τις μπάρες, γι'αυτό σκέφτομαι να δώσω τα επιπλέον 130€ για τις Thule. Απλώς με έβαλε σε σκέψεις και γι'αυτό ο @elvet. Βλέπεις, το T-Roc έχει στάνταρ μπάρες, οποτε δεν χρειάζεται εξειδικευμένες κάθετες μπάρες και ανταπτορες, όπως σε ένα αυτοκίνητο που θα πατήσουν στις υδρορροές πχ. Άρα είναι πιο εύκολη διαδικασία και το βάλε - βγάλε.
Το β) αναφέρεται και στο μηχανισμό στήριξης της μπαγκαζιερας στις μπάρες. Κάποιες mobula έχουν παροιμία δαγκάνα με τις Thule.
Όσον αφορά στα λίτρα, έχω καταλήξει στα 400, αυτό άλλωστε προτείνουν και οι περισσότεροι και δένει και οπτικά με το αυτοκίνητο.
Δυστυχώς είμαι Θεσσαλονίκη, ειδάλλως θα πήγαινα pancar (ανέβασα και σχετικά βίντεο από το μαγαζί)