Καλή χρονιά και υγεία σε όλους!!!
xenos
@xenos
Φληναφήματα και πομφόλυγες...
Best posts made by xenos
-
RE: Έμποροι μεταχειρισμένωνposted in Περί αυτοκίνησης
Τί πληροφορίες κι εντυπώσεις υπάρχουν για το Bitros? Θα αγοράζατε αυτοκίνητο από κει;
Πολύ δύσκολα...

-
RE: Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει;posted in Περί αυτοκίνησης
η ερωτηση πηγαινει και στο διαδικαστικο. πχ πρεπει να αλλαξει η αδεια κυκλοφοριας και να βγει καινουργια με 3 ονοματα και μετα να πανε αυτοι σε συμβαιολογραφο για την πωληση και μετα να ξαναβγει αδεια κυκλοφοριας με 1 ιδιοκτητη?
Νομίζω ότι αφού τα βρουν μεταξύ τους οι '3', οι 2 πλέον κάνουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν επιθυμούν την κατοχή τους και την παραχωρούν στον 3ο. Ο 3ος τότε με τις δηλώσεις, αποδοχές, κλπ κλπ, πάει και κάνει τη μεταβίβαση στο όνομα του. Ένας να διαφωνεί όμως, μένουν όλα....
-
RE: Έμποροι μεταχειρισμένωνposted in Περί αυτοκίνησης
Για να μην λέμε μόνο για τους εμπόρους, να λέμε και για τους ιδιώτες.
Βλέπω ένα αυτοκίνητο, με νορμάλ χλμ, καλό, τίμιο, με λίγο παραπάνω εξοπλισμό από το βασικό και "τίμια" τιμή (όχι πάτωμα). Του λέω οκ, το θέλω.
Είναι 1ος ιδιοκτήτης και ελληνικό.
Μου λέει κοίτα, θα μου δώσεις 500ε προκαταβολή και θα μου δώσεις και 10-15 μέρες και το παίρνεις.
Και εκεί άρχισε ο καυγάς!
Όχι πλάκα κάνω. Του λέω βρε άνθρωπε δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις, γιατί να το κάνουμε έτσι και όχι τυπικά και ωραία;
Όχι μου λέει, το αμάξι είναι καλό θα φύγει κλπ κλπ.
Ρωτάω έναν γνωστό μου και βρίσκει ότι το αμάξι δεν είναι καν στο όνομα του, αλλά σε εταιρία leasing/ενοικίασης. Μου λέει μακρυά, μην τυχόν και δώσεις λεφτά.Και έτσι για άλλη μια φορά μείναμε με το πουλάκι τσίου στο χέρι.

-
RE: Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)posted in Οδικά Ταξίδια-Εκδρομές-Εξορμήσεις
Εγώ γιατί πιστεύω ότι στα δημοφιλή νησιά θα προτιμήσουν να τα κρατήσουν ανοίκιαστα, παρά να ρίξουν τραγικά τις τιμές; Γενικά έχουμε δει αρκετά λάθος τον τουρισμό πιστεύω, αλλά κοιτάζουμε μόνο την αρπαχτή.
-
RE: Διαδικασία/Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτουposted in Περί αυτοκίνησης
@cirus said in Διαδικασία/Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου:
Η αλήθεια είναι ότι εχει περάσει μια κουλτούρα του στυλ τα VFM και αυτά που καίνε το λιγότερο είναι τα καλύτερα αμαξια και εξυπνη αγορά και όλα τα υπόλοιπα είναι μαπα και πετας τα χρήματα σου !!!!
Δεν ξέρω πως έχουμε φτασει σε αυτό
Νομίζω έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, γιατί ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο άπειρο, οι μισθοί παραμένουν στα ίδια και πλέον το αυτοκίνητο το ίδιο έχει γίνει άπιαστο αγαθό για μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ακόμα και το πιο φθηνό είναι πλέον πολύ ακριβό. Μιλάμε για τα 35άρια των τέσλα σα να ναι δίφραγκα.
Κάποτε ο οικογενειάρχης έλεγε με 15κ παίρνω ένα τίμιο αυτοκινητάκι, με 20 ένα καλό, με 25 κάνω και οτ κέφι μου. Τώρα λες με 30 παίρνω μια μλκία που δεν καλύπτει καν τις ανάγκες μου, αλλά τι να κάνω (και που να τα βρω βεβαίως). -
RE: Renault Captur IIposted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
@lap said in Renault Captur II:
Πάνε και δοκίμασε το στην πράξη
Βάλε τον πωλητή στη μέση του δρόμου και δοκίμασε το πάνω του! Πες του, έλα να τσεκάρω κάτι στον εξοπλισμό...

-
RE: Φίλτρο ελευθέρας...αναβάθμιση ή όχι;posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
Δεν έχει τόση διαφορά ωστέ να αξίζει το κόστος.
Latest posts made by xenos
-
RE: Low budget, off road fun carposted in Εκτός Δρόμου
Και αφού είναι Κυριακή και είχαμε λίγο διάθεση και χρόνο φυσικά, άλλαξα τα φανάρια με τα πιο καθαρά. Δυστυχώς ο αέρας μου έκανε και μια ζημιά αλλά τεσπα. Το δεξί που έχει φάει την ψιλή ήθελε λιγο πατέντα αλλά οκ. Σημειώνω για να διορθώσω την επόμενη φορά.
Πριν...

Και μετά...

-
@ilias-a said in Low budget, off road fun car:
@xenos said in Low budget, off road fun car:
"Έρχεται οδική εδώ πάνω;"
Υπαρχει αυτη η ομαδα στο φου μπου που πραγματικα βοηθαει, δε χρειαζεται βεβαια να το φτανουμε στα ορια της υπερβολης σε σχεση με τον εξοπλισμο και την εμπειρια μας, καλο αν οχι απαραιτητο να υπαρχει συνοδεια και 2ου αυτοκινητου.
https://www.facebook.com/groups/68070748304Τη γνωρίζω την ομάδα, ευχαριστώ.
Πραγματικά ντρέπομαι να την καλέσω, αλλά αν φτάσω στο αμήν, γιατί όχι... -
RE: Γελοιογραφία & Χιούμορposted in Αντίλογος
Πάνε οι Ρώσοι να πάρουν πόλεις της Ουκρανίας, όχι λένε οι Αμερικανοί.
Πάνε οι Κινέζοι να πάρουν την Ταϊβάν, όχι λένε οι Αμερικανοί.
Πάνε οι Αμερικανοί να πάρουν οποία χώρα θέλουν... όλα οκ.Μεγαλύτερος νταβατζής δεν υπάρχει, αλλά για εμάς είναι απλά Σάββατο.
-
Μάλιστα, οπότε τα κιλά/lbs που λένε ονομαστικά είναι πίπες.
Στο θέμα μας, μιας και ακόμα δεν έχουμε βάλει κατάλληλα λάστιχα, πήγαμε μια βόλτα προς Πεντέλη. Ξεκίνησαμε (οικογενειακώς) από εδώ να ανεβαίνουμε. Είχε λίγη λάσπη και κάτι σκαλοπάτια που αρχικά με έφεραν σε αμηχανία ως προς τι να κάνω. Με την 4κίνηση πέρασα πολύ εύκολα τελικά σε βαθμό που απόρησα. Μετά από κάποια ώρα έφτασα σε ένα κομμάτι με αρκετή λάσπη και δεδομένης της μοναξιάς (και της ατάκας της συζύγου "Έρχεται οδική εδώ πάνω;"), είπαμε να επιστρέψουμε και να πάμε αλλού.
Μετά πήγαμε στην γνωστή σπηλιά του Νταβέλη όπου φτάσαμε πολύ κοντά, περπατήσαμε και λίγο, ήταν ωραία, παρόλα τα καμμένα δέντρα.Κατεβαίνοντας στην άσφαλτο και με 2Η πια, το αμάξι έκανε έναν θόρυβο κύλισης που με ανησύχησε (καλό είναι να τα βγάλει όλα τώρα στην αρχή), αλλά μετά το στοπ για λίγο ξέπλυμα από τις λάσπες, σταμάτησε. Το chatgpt μου είπε ότι είναι κλασσικό θέμα και πρέπει να κάνω λίγο όπισθεν όταν αλλάζω σε 2Η.
Σε γενικές γραμμές αυτό το φθηνό παρταλοαυτοκινητάκι με εξέπληξε ευχάριστα με το πόσο εύκολα σκαρφαλώνει, ουσιαστικα με τελειωμένα λάστιχα. Φαντάσου τι θα κάνει με τα κατάλληλα (και οδηγό προφανώς).
Δεν είχα ποτέ 4κίνητο στο παρελθόν και δεν έχω τέτοιες εμπειρίες. Το 4L τρομερά βολικό και στο ανέβα και στο κατέβα.Στα παρεμφερή βρήκα σε καλή κατάσταση 2 φανάρια τα οποία καθάρισα λίγο και είναι έτοιμα να μπουν πάνω. Έχω πάρει και τον ηλ. καθρέπτη και ψάχνω μόνο μια μαύρη πόρτα οδηγού (έχω βρει όλα τα χρώματα σε νορμάλ τιμή εκτός από μαύρη), αλλά οκ δεν βιαζόμαστε.
Επίσης στην αρχή σφύριζε λίγο ο ιμάντας (έχει αλλαχτεί), όμως στην τελευταία βόλτα δεν ακούστηκε.Αυτά προς το παρόν...

-
RE: Γελοιογραφία & Χιούμορposted in Αντίλογος
Γιατί επιτέθηκε στη Βενεζουέλα; Για τα ναρκωτικά (δεν φτάνουν);
-
RE: ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣposted in Αντίλογος
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
βρήκα τον επενδυτή
Eξ προσωπικής εμπειρίας, δεν θέλεις να μπλέξεις με τέτοιους ανθρώπους. Τους νοιάζει μόνο ο εαυτός τους και η πλειοψηφεία αυτών έχει πολλά θέματα.
-
RE: Καθαρισμός-ξεθάμπωμα φαναριών (αποθάμβωση)posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
Είπα να βάλω κανένα sonax, μπας και κρατήσουν περισσότερο.
-
@gatoz Αυτού του τύπου οι εργάτες δεν είναι πιο καλοί, από την άποψη ότι μπορείς να τους κουμπώσεις είτε μπροστά είτε πίσω, σε περίπτωση ανάγκης;
https://www.dive360.gr/product/αποσπώμενος-ηλεκτρικός-εργάτης-9000lbs-4082kg/
Πόσα κιλά θα πρέπει να κοιτάξω τυπικά;
Πόσα μέτρα σχοινί; (υποθέτω αρκετά)
Μάρκες κοιτάζω συγκεκριμένες; -
RE: Καθαρισμός-ξεθάμπωμα φαναριών (αποθάμβωση)posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
Έκανα και εγω 2 φανάρια με λάϊτ τακτική και φαίνονται πολυ καλύτερα. Για προστασία τώρα από uv τι έχετε βάλει;