Από τα περσινά χιόνια, αν αναμονή των φετεινών (οψόμεθα...)
Please enter occupation - Please enter your interests

Από τα περσινά χιόνια, αν αναμονή των φετεινών (οψόμεθα...)

Να χαρούμε λίγο το χιονάκι με τα παιδιά!
Οδηγώ πρόσφατα παραληφθείσα εταιρική F40 116d αυτόματη. Μάλλον ήρθε καραβιά και παραλαμβάνουν όλοι...
Πρώτες εντυπώσεις:
Φοβερή δουλειά στην ηχομόνωση του ντίζελ κινητήρα. Πλην όμως περνάει αρκετός -συγκριτικά- θόρυβος από τους θόλους και τα λάστιχα. Σε καλό οδόστρωμα μαζεύεις 160-170 km/h χωρίς να το πολυκαταλάβεις.
Ανάρτηση καλή. σιδερώνει αρκετά, απομονώνει πολλά γκάπα-γκούπα αλλά μαγικό χαλί δεν την λες. Πλην όμως οι πολλαπλοί πίσω κάνουν δουλίτσα σε στροφές με πολλά χλμ όταν συναντάς εγκάρσιες ανωμαλίες (δεν έχεις αναπηδήσεις στον πίσω άξονα). Θα της έβαζα ένα 7/10.
Με το steptronic προπαθώ να εξοικειωθώ, δεν καταλαβαίνω γιατί η όπισθεν έχει κατεύθυνση στον μοχλό προς τα εμπρός και το drive προς τα πίσω... Είναι το πρώτο αυτόματο που οδηγάω, στο παρκάρισμα ακόμη ψάχνομαι μιας και όλες οι επιλογές γίνονται πατώντας υποχρεωτικά το φρένο. Στην πασχαλιάτική κίνηση πάντως δίνει ρέστα.
Από επιδόσεις καλούτσικα, προφανώς οι 116 ίπποι είναι λίγοι για 1400+ κιλά βάρος, ωστόσο το 7ρι κιβώτιο με την κλιμάκωσή του βοηθάει αρκετά στο να το κάνει λίγο πιο γρήγορο απ' όσο θα περίμενες. Έχει ανάλογες - ή και λίγο καλύτερες - επιδόσεις με το Vitara των 120 ίππων και 1300 κιλών. Κατανάλωση μέχρι τώρα στο 5.7 μ.ο. αλλά μιλάμε για κάτω από 1000 χλμ ακόμα.
Εσωτερικό πολύ ωραίο στο ταμπλό, έχω το live cockpit professional με τις δύο οθόνες, έχει κάνει πολύ ωραία δουλειά η bmw, όμορφος τρόπος παρουσίασης των πληροφοριών, ωραία γραφικά, δικό της λειτουργικο στην ουσία με ένα κάρο δικές της εφαρμογές (που προφανώς δεν πρόκειται να ακουμπήσω ούτε το 1/10 ποτέ). Ασύρματο android auto αν θέλεις πλοήγηση από google και μουσική spotify. Ωραία υλικά σε ταμπλό και πόρτες, άνω του μέσω όρου στο υπόλοιπο σαλόνι, στην έκδοση που έχω το "luxury" σταματάει εκεί, π.χ. οι βάσεις των καθισμάτων είναι επενδυμενες με τσόχα ολίγον φτηνιάρικη σε σχέση με το υπόλοιπο setup.
Γενικά το αμάξι προσπαθεί να δώσει μια "εσάνς" από τις μεγαλύτερες σειρές της bmw χωρίς όμως να τις φτάνει στις λεπτομέρειες. Αν το δεις όμως σαν ένα καλοστημενο hatchback που κοστίζει στην βασική του έκδοση κάτω από 25Κ, είναι καλή ευκαιρία στις μέρες μας και δεν είναι τυχαίο που το παρόν νήμα έχει πλέον αρκετή κίνηση. Ειδικά στα 31Κ παίρνεις την 118i με 136 ίππους, αυτόματο και πολύ πλούσιο εξοπλισμό.
Θα επανέλθω μόλις κλείσει μερικές χιλιάδες χλμ.
Στην ελλαδα ως γμωστον υπαρχει μια μονο κατηγορια εξυπνων ανθρωπων (που ψηφιζει αριστερα την ημερα των εκλογων).
Μετα την ημερα αυτη η εξυπναδα παει περιπατο και αναλωνονται για 3 ετη και 364 ημερες να οικτιρουν τον καπιταλισμο, το συστημα και την κακουργα την κενωνια που τους εριξε στην ανεχεια.
ΥΓ: Δεν γελαω με το χαιβανια για τους ψηφοφορους του Κουλη, ο καθεις χαρακτηριζει ο,τι θελει κι οπως θελει. Με την παραδοσιακη αισθηση ανωτεροτητας των αριστερων γελαω που χαρακτηριζουν ολους τους αλλους βλακες πλην του εαυτου τους
Λίγο πιο εμπεριστατωμένη αποψη για την 116d μετά από 2500 χλμ.
Γενικά θα έλεγα όσο κάνει ακόμη 22.5Κ, όποιος ενδιαφέρεται για ένα αξιοπρεπές hatchback, να μην το σκεφτεί καθόλου για την 116i.
Δεν θα πω ότι ήταν μια άριστη πολιτικός. Αλλά από όλους αυτούς που ήταν αρχηγοί κόμματος τα τελευταία χρόνια μου φαίνονταν με διαφορά η πιο ηθική και ευγενική παρουσία.
Πραγματικά θα λείψει...
https://www.protagon.gr/epikairotita/exase-ti-maxi-i-fwfi-44342372986
Μιας και το παρέδωσα (F40 116d αυτόματο) μετά από 17000 και κάτι χλμ μερικές παρατηρήσεις.
Ναι, είναι πρίμιο μέσα. Ακόμη και η ταπεινή σειρά 1 στο πάνω μέρος τουλάχιστον έχει πολύ καλή ποιότητα πλαστικών και design, ακόμη και στο κάτω μέρος της καμπίνας έχει μεν λιγότερο ποιοτικά υλικά από το πάνω αλλά όχι τσιπιές. Tα ίδια και πίσω.
Πολύ ωραίο και το ηλεκτρονικό cockpit της BMW, τα έχει όλα και με το παραπάνω (μετρητής G σε 116d!) με ωραία γραφικά και καλό δικό του και ενημερωμένο Nav. Καλή επίσης η σύνδεση με το myBMW για να παίρνεις
πληροφορίες για το αμάξι (που είναι, remote updates, remote διαχείριση σε φώτα, παράθυρα κλπ, στατιστικά
κατανάλωσης) και συνήθως απροβλημάτιστη.
Πολύ καλή ηχομόνωση, ταξιδεύεις και με 150 και δεν ακούς σχεδόν τίποτα παρόλο που είχα το ντίζελ. Μόνο όμως όταν το οδόστρωμα είναι καλό, αν είναι σαγρέ η ηχομόνωση των θόλων υστερεί. Ο τρικύλινδρος κινητήρας μέσα στην πόλη ακούγεται στο -πολύ- βάθος όταν επιταχύνεις. Παρουσιάζει όμως ένα κάποιο κροτάλισμα/κραδασμό (ειδικά όταν είναι κρύος και πιο πολύ στο σταμάτα-ξεκίνα οπότε το start/stop το είχα μονίμως στο off γιατί χάλαγε την γενικότερη αίσθηση του αυτοκινήτου).
To κιβώτιο (αυτόματο σειριακό 7 σχέσεων) πολύ καλό, γενικώς άλλα τα σειριακά της BMW και άλλα του υπόλοιπου ντουνιά. Ήξερε πότε να ανεβάσει, πότε να κατεβάσει, ούτε κομπιάσματα, ούτε σκορτσαρίσματα, σε όλα τα modes (eco, standard, sport), με οποιαδήποτε ταχύτητα, κλίση κλπ.
Κατανάλωση χαμηλή (πετρέλαιο γαρ και hatchback), ακόμη και με 105 ΜΩΤ σε ταξίδι 400 χλμ έγραψε περί το 5.5.
Ανάρτηση προς το σφιχτό με γενικά καλή διαχείριση ανωμαλιών χωρίς αποσταθεροποιήσεις και επίσης καλή
διαχείριση θορύβου μέχρι ενός σημείου (στα μεγάλα εγκάρσια ο ήχος από το χτύπημα περνάει στην καμπίνα). Πλαίσιο γενικά αυτό που κάποτε έλεγαν στους 4Τ "ένα κομμάτι", "αίσθηση χρηματοκιβωτίου", όχι απωανατολίτικου τενεκέ. Παρόλα αυτά, σε κατσαρό οδόστρωμα εμφανίζονταν ένας τριγμός-συντονισμός, μάλλον από την κονσόλα στο τιμόνι. Βράχος στην εθνική. Τιμόνι γρήγορο αλλά όχι alfaromeo "ξυράφι".
Κάθισμα και θέση οδήγησης (βασική έκδοση) μου φάνηκαν λίγο κουραστικά σε ταξίδι, πιανόμουνα
(αλλά είμαι και αψηλός οπότε ο μέσος οδηγός μπορεί να βολεύεται εκεί καλύτερα). Έχω καλομάθει και στα SUV
που τα πόδια είναι σε σχεδόν ορθή γωνία, εδώ τα γόνατα πάνε σε αρκετά ψηλότερο επίπεδο από την μέση γιατί νομίζω το κάθισμα είναι πολύ χαμηλά (είναι και το αμάξι χαμηλό γενικά). Χώροι μέσα ανεκτοί, πίσω για μπαγκάζια σχετικά μικρός και με όχι πολύ καλό σχήμα (μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα μεγαλούτσικο αμάξι, 4.36 μέτρα).
Γενικά αν κάποιος ενδιαφέρεται για έναν "old school" χιλιομετροφάγο χωρίς μεγάλες απαιτήσεις σε χώρους ας το προτιμήσει ως μτχ. Υπήρξαν πολλά τέτοια σε leasing, ειδικά αν πετύχετε από LeasePlan με τα παραπάνω χλμ και μαύρο μπορεί να είναι το "δικό μου", το πρόσεχα σαν ιδιόκτητο! Τα μόνα που μου έλλειψαν σαν εξοπλισμός από το συγκεκριμένο αμάξι στο συγκεκριμένο εξοπλιστικό επίπεδο ήταν η κάμερα οπισθοπορείας (είχε αισθητήρες μπρος-πίσω με γραφική απεικόνιση), κουμπί για αναδίπλωση καθρεπτών στα στενά (είναι φαρδύ),
ένδειξη τυφλού σημείου και ένα καλύτερο κάθισμα οδηγού. Άντε ίσως και φώτα led (αν και μια χαρά έβλεπες σε ταξίδι), είχε μόνο στα μικρά.
Για οικογενειάρχη με μικρά παιδιά δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από την Πελοπόννησο. Διαλέξτε ότι παραλιακό θέλετε από Μεσσηνία και Σπάρτη, δεν θα βγείτε ζημιωμένοι. Λίγο πιο πίσω (για εμένα) Ηλεία, Άργολίδα και Κορινθία/Πάτρα (με αυτή την σειρά θα τα έβλεπα).
Οδική πρόσβαση, με τα ακτοπλοϊκά που δεν πληρώνεις βγάζεις τρεις (τουλάχιστον) έξτρα ημέρες σε δωμάτιο. Και επίσης το βασικό, ΔΕΝ υπάρχει νησί με αξιοπρεπή περίθαλψη, ειδικά το καλοκαίρι. Αν -ο μη γένοιτο- γίνει καμιά στραβή σε μικρό παιδί (μια σκωληκοειδίτιδα π.χ.) θα ψάχνετε για ελικόπτερο.
Αφού σχεδόν δεν κοιμήθηκα το βράδυ από την σφαλιάρα της Ρεάλ, ας κάνω μια ανασκόπιση...
Όλα αυτά διανθισμένα βέβαια πάντα με μια εσάνς καθημερινών αρνητικών δημοσιευμάτων. "Είδατε πόσο χάλια τα κάνει ο μητσοτάκης, υπάρχει η μαγική λύση που θα τα λύσει όλα αλλά δεν σας την λέμε". Ελπιδοφόρο λοιπόν που ο λαικισμός των ζαίων, του βαρουφάκη και των υπόλοιπων παπατζήδων πήγε στην κουβά. Ο λαός φάνηκε να προτιμάει το μοναδικό θετικό αφήγημα που ακούστηκε σε αυτές τις εκλογές (κατώτατος στα 950, μέσος στα 1500). Γράφαμε κι εδώ μερικοί ότι η κοινωνία είναι "αλλού", φάνηκε πόση σχέση με την πραγματικότητα είχαμε εμείς και πόση κάποιοι άλλοι συμφορουμίτες.
Η συντριβή της λαικίστικης αριστεράς που αυγάτισε επί μνημονίων είναι προφανής, όποιος δεν την βλέπει και τα φορτώσει στα "πετσωμένα" ας ετοιμαστεί να δει τον Κούλη να κυβερνάει και τρίτη τετραετία. Από τους άλλους το ΚΚΕ το μπουστάρουν όπως και το ΠΑΣΟΚ, η αλήθεια είναι ότι το πρώτο κινείται στο 7% και το δεύτερο στο 12% με τον Μητσοτάκη να είναι στο 40%. Πρώτη σε όλους τους νομούς η ΝΔ, ακόμη και στην Εύβοια(!). Σχεδόν στις ίδιες ψήφους που είχε και το 19 λες και δεν πέρασε covid, πόλεμος, πληθωρισμός κλπ. Αν αυτά μπουν κάτω από το χαλί με μια απλή επίκληση στην "διαπλοκή" πάει να πει ότι οι αριστεροί κοιμούνται με τα τσαρούχια.
Βεβαίως κυβέρνηση ακόμη δεν υπάρχει και ο νικητής των εκλογών είναι αυτός που κάνει κυβέρνηση. Προσωπικά θα ήθελα συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ με 40% να κυβερνάει μόνη της την φοβάμαι, θέλει "χαλινάρι". Δυστυχώς απ ότι φαίνεται θα κυνηγήσει τις δεύτερες εκλογές οπότε καλό θα είναι να της κατεβάσει λίγο ο λαός την μύτη.
Τι να συζητάμε τώρα, στα 25Κ με 200 άλογα και τέτοιο εξοπλισμό αν δεν είχες τον φόβο του betta tester δεν θα υπήρχε άλλο οικογενειακό για τον έλληνα από το Tigo 4. Βλέπεις τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά και γελάς...
Πες ότι αυτή η γενιά όντως δεν θα πουλήσει τόσο πολύ λόγω αμφιβολίας στα κινέζικα, αν εδραιωθούν πάει το πουλάκι, πέταξε... Κάποτε τα hyundai ή πιο παλιά τα γιαπωνέζικα ήταν φθηνότερα μεν αλλά χειρότερα σε επίπεδο προδιαγραφών, εδώ έχουμε και φθηνότερα και καλύτερα...
Μιας και το παρέδωσα (F40 116d αυτόματο) μετά από 17000 και κάτι χλμ μερικές παρατηρήσεις.
Ναι, είναι πρίμιο μέσα. Ακόμη και η ταπεινή σειρά 1 στο πάνω μέρος τουλάχιστον έχει πολύ καλή ποιότητα πλαστικών και design, ακόμη και στο κάτω μέρος της καμπίνας έχει μεν λιγότερο ποιοτικά υλικά από το πάνω αλλά όχι τσιπιές. Tα ίδια και πίσω.
Πολύ ωραίο και το ηλεκτρονικό cockpit της BMW, τα έχει όλα και με το παραπάνω (μετρητής G σε 116d!) με ωραία γραφικά και καλό δικό του και ενημερωμένο Nav. Καλή επίσης η σύνδεση με το myBMW για να παίρνεις
πληροφορίες για το αμάξι (που είναι, remote updates, remote διαχείριση σε φώτα, παράθυρα κλπ, στατιστικά
κατανάλωσης) και συνήθως απροβλημάτιστη.
Πολύ καλή ηχομόνωση, ταξιδεύεις και με 150 και δεν ακούς σχεδόν τίποτα παρόλο που είχα το ντίζελ. Μόνο όμως όταν το οδόστρωμα είναι καλό, αν είναι σαγρέ η ηχομόνωση των θόλων υστερεί. Ο τρικύλινδρος κινητήρας μέσα στην πόλη ακούγεται στο -πολύ- βάθος όταν επιταχύνεις. Παρουσιάζει όμως ένα κάποιο κροτάλισμα/κραδασμό (ειδικά όταν είναι κρύος και πιο πολύ στο σταμάτα-ξεκίνα οπότε το start/stop το είχα μονίμως στο off γιατί χάλαγε την γενικότερη αίσθηση του αυτοκινήτου).
To κιβώτιο (αυτόματο σειριακό 7 σχέσεων) πολύ καλό, γενικώς άλλα τα σειριακά της BMW και άλλα του υπόλοιπου ντουνιά. Ήξερε πότε να ανεβάσει, πότε να κατεβάσει, ούτε κομπιάσματα, ούτε σκορτσαρίσματα, σε όλα τα modes (eco, standard, sport), με οποιαδήποτε ταχύτητα, κλίση κλπ.
Κατανάλωση χαμηλή (πετρέλαιο γαρ και hatchback), ακόμη και με 105 ΜΩΤ σε ταξίδι 400 χλμ έγραψε περί το 5.5.
Ανάρτηση προς το σφιχτό με γενικά καλή διαχείριση ανωμαλιών χωρίς αποσταθεροποιήσεις και επίσης καλή
διαχείριση θορύβου μέχρι ενός σημείου (στα μεγάλα εγκάρσια ο ήχος από το χτύπημα περνάει στην καμπίνα). Πλαίσιο γενικά αυτό που κάποτε έλεγαν στους 4Τ "ένα κομμάτι", "αίσθηση χρηματοκιβωτίου", όχι απωανατολίτικου τενεκέ. Παρόλα αυτά, σε κατσαρό οδόστρωμα εμφανίζονταν ένας τριγμός-συντονισμός, μάλλον από την κονσόλα στο τιμόνι. Βράχος στην εθνική. Τιμόνι γρήγορο αλλά όχι alfaromeo "ξυράφι".
Κάθισμα και θέση οδήγησης (βασική έκδοση) μου φάνηκαν λίγο κουραστικά σε ταξίδι, πιανόμουνα
(αλλά είμαι και αψηλός οπότε ο μέσος οδηγός μπορεί να βολεύεται εκεί καλύτερα). Έχω καλομάθει και στα SUV
που τα πόδια είναι σε σχεδόν ορθή γωνία, εδώ τα γόνατα πάνε σε αρκετά ψηλότερο επίπεδο από την μέση γιατί νομίζω το κάθισμα είναι πολύ χαμηλά (είναι και το αμάξι χαμηλό γενικά). Χώροι μέσα ανεκτοί, πίσω για μπαγκάζια σχετικά μικρός και με όχι πολύ καλό σχήμα (μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα μεγαλούτσικο αμάξι, 4.36 μέτρα).
Γενικά αν κάποιος ενδιαφέρεται για έναν "old school" χιλιομετροφάγο χωρίς μεγάλες απαιτήσεις σε χώρους ας το προτιμήσει ως μτχ. Υπήρξαν πολλά τέτοια σε leasing, ειδικά αν πετύχετε από LeasePlan με τα παραπάνω χλμ και μαύρο μπορεί να είναι το "δικό μου", το πρόσεχα σαν ιδιόκτητο! Τα μόνα που μου έλλειψαν σαν εξοπλισμός από το συγκεκριμένο αμάξι στο συγκεκριμένο εξοπλιστικό επίπεδο ήταν η κάμερα οπισθοπορείας (είχε αισθητήρες μπρος-πίσω με γραφική απεικόνιση), κουμπί για αναδίπλωση καθρεπτών στα στενά (είναι φαρδύ),
ένδειξη τυφλού σημείου και ένα καλύτερο κάθισμα οδηγού. Άντε ίσως και φώτα led (αν και μια χαρά έβλεπες σε ταξίδι), είχε μόνο στα μικρά.
@sarantism said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ξεγύμνωσε τα νησιά από οπλικά συστήματα και έτσι προχώρησε έμμεσα σε μερική αποστρατικοποίηση του Αιγαίου.
Πραγματικά πιστεύεις ότι σήμερα που μιλάμε η άμυνα της χώρας και των νησιών είναι σε χειρότερο σημείο από πχ το 2020; Έχεις στοιχεία για αυτό η θα αρχίσουμε πάλι να λέμε για τα «bmp με το κανόνι;». Και δεν το λέω για να υπερασπιστώ τον Κουλη, εμείς πληρώνουμε
Δεν το ξέρω το bmp με το κανόνι. Διάβαζα άρθρα για αντιεροπορικά Ρώσικα που είχαμε και δυσκόλευαν τους Τούρκους και που φύγανε στην Ουκρανία.
Επίσης, γιατί δώσαμε Patriot στη Σ. Αραβία;
Αυτό είναι επίσημο. Καταλαβαίνουν τι κάνουν (με λεφτά των φορολογουμένων πάνταν);Σαν αυτό διάβαζα άρθρα.
****«Αποστρατιωτικοποίηση» νησιών.
Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν οι αποστολές οπλικών συστημάτων προς το Κίεβο που υπήρχαν στα ελληνικά νησιά, και η μερική αντικατάστασή τους με άλλα όπλα μικρότερης δύναμης πυρός ή ακατάλληλα, καθώς και οι μαζικές αποστολές οβίδων και άλλων οπλικών συστημάτων (π.χ. του άκρως αποτελεσματικού φορητού αντιαεροπορικού, τύπου Stinger) στο Κίεβο.Ολα αυτά σε μια περίοδο, κατά την οποία αυξάνονται οι «απαιτήσεις» της τουρκικής πλευράς περί «αποστρατιωτικοποίησης» ελληνικών νησιών. Οι αποσύρσεις, προηγούμενες και ενδεχόμενες στο άμεσο μέλλον, βαρέων οπλικών συστημάτων ειδικά από τα ελληνικά νησιά, αυξάνουν τις υποψίες ότι, με πρόσχημα την Ουκρανία, προωθείται σιωπηλά ο «αφοπλισμός» των νησιών από βαρέα όπλα (άρματα μάχης, πυροβολικό, ΤΟΜΑ, κ.α.).
«Μυστική διπλωματία»
Η «μυστική διπλωματία» Αθήνας – Κιέβου αφορά και την σχεδιαζόμενη «συμφωνία εγγυήσεων». Να σημειωθεί ότι, και πάλι, δεν ήταν η Αθήνα που έκανε γνωστά αυτά τα σχέδια, αλλά ο ίδιος ο Ζελένσκι.****
https://neostrategy.gr/i-oukrania-apaitei-i-ellada-siopa-kai-i-sosti-plevra-tis-istorias-paramonevei/
Η ΣΑ έχει αναλάβει τον εκσυγχρονισμό όλων των ελληνικών συστοιχιών σε επίπεδο pac3 με αντιβαλλιστική προστασία. Ο καθένας μπορεί λοιπόν να κρίνει αν αξίζει η αποστολή ή όχι με την σημείωση βέβαια ότι τίποτε νομίζω δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Τα υπόλοιπα έχουν αναλυθεί πολλές φορές με συν και πλην σε διάφορες αμυντικές ιστοσελίδες και άπτονται περισσότερο διπλανού topic. Προσωπική μου άποψη ότι προφανώς οι εδ είναι από πλευράς εξοπλισμού σε πολύ καλύτερο σημείο απ οσο πριν 5 έτη, αλλοιμονο βεβαια, τόσα λεφτά δόθηκαν.
Ξεγύμνωσε τα νησιά από οπλικά συστήματα και έτσι προχώρησε έμμεσα σε μερική αποστρατικοποίηση του Αιγαίου.
Πραγματικά πιστεύεις ότι σήμερα που μιλάμε η άμυνα της χώρας και των νησιών είναι σε χειρότερο σημείο από πχ το 2020; Έχεις στοιχεία για αυτό η θα αρχίσουμε πάλι να λέμε για τα «bmp με το κανόνι;». Και δεν το λέω για να υπερασπιστώ τον Κουλη, εμείς πληρώνουμε
Περισσότερο δείχνει να θέλει να καθυστερήσει την δίκη ώστε να μην διεξαχθεί με την τρέχουσα κυβέρνηση. Από κοντά και ο κος Ρούτσι που για την εκταφή του παιδιού του τόσο μελάνι χύθηκε και νομίζω δεν την ζήτησε ακόμη.
Δεν νομίζω να έχει κάποιο νταλκά να μας κυβερνήσει, μόνο να έχει (κατα την άποψη της) αμερόληπτη δικαιοσύνη στην δίκη.
Δεν της δίνω άδικο σε τίποτα απο αυτά, ωστόσο δεν ξέρω τι προβλήματα μπορεί να δημιουργεί σε άλλους συγγενείς που δεν ασπάζονται αυτή την άποψη.
Πολιτικά ενώ είχε πέραση σε αριστερό ακροατήριο δείχνει να απομακρύνεται από εκεί (αμβλώσεις, φωτό με εικόνες…). Δεν ξέρω ποιους θα φυτέψουν δίπλα της όσοι προωθούν το εγχείρημα (επιχειρηματίες στην απόξω φαντάζομαι) αλλά επειδή βλέπω τριγύρω γερόντισσες, πνευματικές και θεούσες κρατάω μικρό καλάθι.
Άκουσα σε πρωιναδικο (οπότε δεν ξέρω αν είναι ακριβές) ότι τα μπάζα που πλημμύρισαν τους δρόμους της γλυφάδας ήταν από αυτοσχέδιες χωματερές παραπάνω στον Υμηττό όπου τριγύρω εργολάβοι πέταγαν (παρανόμως) υλικά εκχωματώσεων από πολυκατοικίες που έχτιζαν στην περιοχή (10000 ευρώ το τμ, πάρε κόσμε αθηναϊκή Ριβιέρα).
@bekiaris said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δλδ τι ακριβώς έκανε και σε χάλασε; Πάντως δεν τον καθαίρεσε ο τραμπ (προς έκπληξη του Πανούλη), άσε που έστησαν και μπιζνα στην Αλεξανδρούπολη (οκ, αβέβαιη μεν αλλά ας μετρήσουμε την πρόθεση). Και από Αμερικανούς τουρίστες το καλοκαίρι που πέρασε, να φαν και οι κότες (τηρουμένων των αναλογιών και της απόστασης).
έκανε αρνητικές δηλώσεις για τον Τραμπ πριν βγει, και μετά τα άλλαξε. να τον καθαιρέσει το βλέπω ακραίο, απλά δνε ειναι προνομιακός συνομιλητής.
Πέραν αυτών που χρησιμοποιούν στρατιωτική ισχύ για να κάνουν πράγματα που βολεύουν τις ΗΠΑ (Ερντογκαν στην συρια, Νετανιάχου σε γάζα Ιράν κλπ) έχεις δει εσύ άλλο προνομιακό συνομιλητή βάση δηλώσεων που έγιναν ή δεν έγιναν κατά την διαδικασία των εκλογών στις ΗΠΑ; Στα σοβαρά νομίζεις τώρα ότι ο κάθε τραμπ κανονίζει την πολιτική του βάση προσωπικών θεμάτων;
@zithos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεν μας ενδιαφέρει η αποχή ας πήγαιναν στην κάλπη να ψηφίσουν κάποιον αντίπαλο του για να μην βγει αυτοδύναμος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε μόνος του χωρίς συγκυβερνήτη και το 2019 και το 2023.
Μην ξεχνάμε και το μεγάλο αυτογκόλ που έβαλε και υποστήριξε την Κάμαλα, ενώ βγήκε ο Ντραμπ, και τώρα πηγαίνει και παρακαλάει σαν το σκυλάκι στην αυλή του.
Δλδ τι ακριβώς έκανε και σε χάλασε; Πάντως δεν τον καθαίρεσε ο τραμπ (προς έκπληξη του Πανούλη), άσε που έστησαν και μπιζνα στην Αλεξανδρούπολη (οκ, αβέβαιη μεν αλλά ας μετρήσουμε την πρόθεση). Και από Αμερικανούς τουρίστες το καλοκαίρι που πέρασε, να φαν και οι κότες (τηρουμένων των αναλογιών και της απόστασης).
Αναρωτιέμαι πόση θα είναι η αυτοδιοικητική ξεφτίλα Χαρδαλιά αν η βροχούλα μείνει ως έχει. Που έβαλε χτες ένα σωρό γονείς να τρέχουν να βρουν που θα αφήσουν τα παιδιά τους επειδή τα σχολεία θα έμεναν κλειστά λόγω «έντονων καιρικών φαινομένων» στην αττική.
Από κοντά και το κυβερνητικό 112.
Δεν θα το ανέφερα αν δεν είχε ξανασυμβεί πρόσφατα (μόλις περισυ νομίζω).
Καλή η πρόληψη αλλά δεν μπορείς να ανατινάζεις την ρουτίνα τόσων ανθρώπων έτσι ελαφρά. Μάλλον τα μοντέλα πρόγνωσης θέλουν ρεγουλαρισμα.
Εδώ σε θέλω κάβουρα, θα υπάρξει κάνεις δημοσιογραφία να το ψάξει μπας και δούμε ποιος και τι ευθύνεται για την επανάληψη της φολας;
@sarantism said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Διάβαζα εχθές που Γαλλία, Γερμανία και δύο Σκανδιναβικές χώρες στείλανε στραστεύματα στη Γριλανδία.
Δηλαδή, από τη μία η Ευρώπη κινδυνεύει από τη Ρωσία που το κρύβει (χωρίς και ίδια να το ξέρει) πως θέλει να πάρει Ευρωπαικά κράτη και από την άλλη τις ΗΠΑ που το λένε ανοιχτά πως θέλουν Ευρωπαικό έδαφος.
Αυτό βέβαια με τις ΗΠΑ, είναι αποτέλεσμα τις μη δυνατότητας της ΕΕ να κάνεις τις βρωμοδουλειές που κάνουν οι ΗΠΑ. Στους πολέμους, Αμερικανοί πάνε και σκοτώνονται και οι Ευρωπαίοι λειτουργούς βοηθητικά, γιατί δεν πρόκειται για πολύ να ανεχθεί ο Γάλλος, Γερμανός κλπ πολίτες των Ευρωπαικών κρατών να βλέπουν να γυρνάνε φέρετρα στρατιωτών τους.
Η Ε.Ε. θέλησε να γίνει και στρατιωτική ένωση, πίστεψε στο αδιανόητο πως μπορεί δηλαδή να γίνει και πάει τώρα να κάνει τι;
Όταν ήρθαν οι Ιταλοί να κάνουν έρευνες για πετρέλαια πριν 2 με 3 χρόνια και έστειλαν και ένα με δύο πολεμικά πλοία (αν τα θυμάμαι καλά), το Τούρκικο προειδοποίησε το Ιταλικό να κάνει πίσω. Ο Ιταλός δεν τον πήρε στα σοβαρά τον Τούρκο, μέχρι που ο Τούρκος σημάδεψε το Ιταλικό πολεμικό και έφυγαν με την ουρά στα σκέλια.
Και πάνε τώρα να κάνουν τους δυνατούς στις ΗΠΑ.
Δεν ξέρω....
Και κάτι ακόμη: Η Αγγλία τελικά είναι καλύτερα που έφυγε εντελώς από την Ε.Ε.; Δε θα ερχόταν σε δύσκολη θέση αν παρέμενε στην Ε.Ε. με το ιδιαίτερο καθεστώς που υπήρχε; Η Αγγλία έχει στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Δεν νομίζω να πηγαίνει κανείς να αντιπαρατεθεί στρατιωτικά. Συμβολικές είναι οι κινήσεις των ευρωπαίων και μια στρατιωτική παρουσία που θα «αναγκασει» τους Αμερικανούς να σκεφτούν δύο φορές πριν επιτεθούν και αιχμαλωτίσουν (πες) στρατιώτες άλλης χώρας μέλους του ΝΑΤΟ.
τώρα το κατάλαβε... κοίτα να δεις που στο τέλος θα πάμε στην αυλή του Πούτιν παρακαλώντας, θα μας δώσει πιο ακριβό αέριο από το παρελθόν, καλά για την Γροιλανδία δεν το συζητάω, σχεδόν τελειωμένη υπόθεση...θα πέσει πολύ γέλιο απο ψεκασμένους και μη!!!
Εσύ τι φαντάζεσαι, ότι ο Πούτιν δεν χρειάζεται τα ευρωπαϊκά πελατακια ή του αρέσει να κρέμεται επ αόριστον από τα @@ του Σι…