-
Με το diesel ultimate πάνω από τα 2,20 και τις μετοχές διυλιστηρίων σε υψηλά πολλών ετών είναι η ώρα να αποχωριστούμε το Honda CRV μετά από δεκά χρόνια με μηδενικά θέματα.
Το αμάξι θα είναι ελευθέρου χρόνου με κοτσαδόρο και συχνά ταξίδια ενώ θα χρειαστεί να πατήσει και χώμα (εύκολα πράγματα στυλ Μοντανέμα - Θάψα)
Οι επιλογές είναι οι προφανείς δυο
Tesla Y AWD
Λογω λογισμικού , efficiency και δίκτυο φαντάζει ιδανικό για 95% των χλμ που είναι σε ασφαλτό και κυρίως διαδρομές με αυτοκινητόδρομο(Ερωτηματικό εάν θα συμπαθεί το χώμα , δεν ψάχνουμε εξηζητημένο off-road αλλά να μπορεί να πατήσει διαδρομές όπως τα παραπάνω παραδείγματα)
Toyota BZ4X touring
Λόγω άνεσης , πολύ λειτουργικού εσωτερικού ενώ φαίνεται να βγαίνει πολύ άνετα στο χώμα
(Εδώ ερωτηματικό είναι το efficiency και η η έλλειψη σοβαρού λογισμικού (βεβαιά υπάρχει CarPlay και πέντε χρόνια ήδη εμπειρία στην ηλεκτροκίνηση , είναι μάλλον παιχνιδάκι να φιάχνω διαδρομές).
Υπάρχει μια υβριδική επιλογή που λέει παίρνεις το Tesla Y standard για την άσφαλτο και ένα μεταχειρισμένο Vitara να είσαι άνετος στο χώμα.
Υπάρχει κάτι που χάνουμε;
-
Tesla Y, μην μπλέξεις με Toyota! Αγοράζεις και χωμάτινα ζαντολάστιχα και είσαι κομπλέ για πατημένο χώμα, αλλιώς αυτό που είπες, Υ και vitara.
https://insideevs.com/news/436753/video-tesla-model-y-off-road-world-first/
-
Όπως λέει ο φίλος μου ο Ηλίας, μην αγοράζετε ηλεκτρικά από εταιρείες που μισούν την ηλεκτροκίνηση.
-
Δεν έχω οδηγήσει το Toyota, ούτε έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα χαρακτηριστικά του και με τις τιμές, οπότε φοβάμαι ότι μπορεί να το αδικήσω.
Από την άλλη, γνωρίζω ότι το Υ είναι ουσιαστικά αλάνθαστο. Αν εξαιρέσεις ένα μικρό μειονέκτημα.
Μπορείς να περιμένεις κάνα χρόνο, ώστε να δεις πώς θα εξελιχθεί αυτό που έχει υποσχεθεί η BYD με το flash charging; Θεωρώ ότι θα ανταμειφθείς, ειδικά εσύ που κάνεις μεγάλα ταξίδια τακτικά.
Γάτος, πού είναι να προτείνει το e-Vitara;
-
@dimsabas said in Tesla Y vs Toyota BZ4X touring:
Δεν έχω οδηγήσει το Toyota, ούτε έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα χαρακτηριστικά του και με τις τιμές, οπότε φοβάμαι ότι μπορεί να το αδικήσω.
Από την άλλη, γνωρίζω ότι το Υ είναι ουσιαστικά αλάνθαστο. Αν εξαιρέσεις ένα μικρό μειονέκτημα.
Μπορείς να περιμένεις κάνα χρόνο, ώστε να δεις πώς θα εξελιχθεί αυτό που έχει υποσχεθεί η BYD με το flash charging; Θεωρώ ότι θα ανταμειφθείς, ειδικά εσύ που κάνεις μεγάλα ταξίδια τακτικά.
Πήρα για μέσα στην πόλη το Renault 4 αντί για το e-Vitara. Εάν θα πάρω βιταρα για το χώμα θα είναι μεταχειρισμένο θερμικό.
-
@scotch said in Tesla Y vs Toyota BZ4X touring:
Όπως λέει ο φίλος μου ο Ηλίας, μην αγοράζετε ηλεκτρικά από εταιρείες που μισούν την ηλεκτροκίνηση.
Οι περισσότερες αναλύσεις του φίλου Ηλία είναι χωρίς αξία γιατί τον τυφλώνει η προκατάληψη. Ο κόσμος αλλάζει με ταχύτητα και δεν μπορείς να μένεις στην άποψη του είχες το 2020.
-
@george1977 said in Tesla Y vs Toyota BZ4X touring:
Οι περισσότερες αναλύσεις του φίλου Ηλία είναι χωρίς αξία γιατί τον τυφλώνει η προκατάληψη. Ο κόσμος αλλάζει με ταχύτητα και δεν μπορείς να μένεις στην άποψη του είχες το 2020.
Αν και είχα Toyota (Lexus), οπότε θεωρητικά έχω κι εγώ μία προκατάληψη, μιας και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος τα 6 χρόνια που το κράτησα, πλην της αφαίμαξης από το service, (και) η συγκεκριμένη τοποθέτησή του με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Πρέπει να γκρεμιστούν πολλοί φούρνοι για να πάρω ξανά Toyota/Kodak

-
πηρες το ρενω, ε ας παρεις τωρα και ενα σωστο ηλεκτρικο αυτοκινητο να δεις τη διαφορα

-
Toyota BZ4X touring
Λόγω άνεσης ,Είναι το BZ4X πιο άνετο από το Model Y?
Γιατί εγώ όταν κοίταγα αυτοκίνητα το αντίθετο είδα.Κι εδώ που τα λέμε ποιο BZ4X τώρα; (εντελώς καφενειακό αλλά οκ)
Ακόμη και εμένα που δε με ενθουσιάζουν τα Tesla, μεταξύ των δύο, το model Y θα διάλεγα. -
Υπάρχουν ηλεκτρικά και υπάρχουν και τα τεσλα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πάρεις το κατά γενική ομολογία καλύτερο όχημα που μπορούν να αγοράσουν γήινα πορτοφόλια !
-
@scotch said in Tesla Y vs Toyota BZ4X touring:
Αν και είχα Toyota (Lexus), οπότε θεωρητικά έχω κι εγώ μία προκατάληψη, μιας και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος τα 6 χρόνια που το κράτησα, πλην της αφαίμαξης από το service, (και) η συγκεκριμένη τοποθέτησή του με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Πρέπει να γκρεμιστούν πολλοί φούρνοι για να πάρω ξανά Toyota/Kodak

H Toyota έχει δυσκολότερο έργο από ένα pure play EV maker σαν την Τεσλα.
Δεν γυρίζουν οι καταναλωτές άμεσα σε 100% ηλεκτρικά και έχουν να κάνουν άγωνα οπισθοφυλακής για τα θερμικά μοντέλα.
Παρότι οι Γιαπωνέζοι είναι αργοι στις αλλαγές, δύσκολα θα καταλήξουν να γίνουν Kodak.
-
@katafractos17 said in Tesla Y vs Toyota BZ4X touring:
Toyota BZ4X touring
Λόγω άνεσης ,Είναι το BZ4X πιο άνετο από το Model Y?
Γιατί εγώ όταν κοίταγα αυτοκίνητα το αντίθετο είδα.Κι εδώ που τα λέμε ποιο BZ4X τώρα; (εντελώς καφενειακό αλλά οκ)
Ακόμη και εμένα που δε με ενθουσιάζουν τα Tesla, μεταξύ των δύο, το model Y θα διάλεγα.Το touring είναι αρκετά διαφορετικό από το απλό BZ4X , έχει πραγματικά πολύ καλή τετρακίνηση , καλύτερη από το τεσλα και εάν πρέπει να κινηθείς εκτός είναι καλύτερο.
Είναι περισσότερο τετρακίνητο Subaru από Toyota.
-
@dettol said in Tesla Y vs Toyota BZ4X touring:
πηρες το ρενω, ε ας παρεις τωρα και ενα σωστο ηλεκτρικο αυτοκινητο να δεις τη διαφορα

Στο μέγεθος του το Renault είναι καταπληκτικό. Πολύ ωραίο αυτοκίνητο, με one pedal drive που ρυθμίζεται από ωραία λεβιεδάκι στο τιμόνι (ακούς τεσλα) και η μόνη παραφωνία είναι ο μοχλός ταχυτήτων που είναι στο τιμόνι (είναι Γάλλοι
) -
@red_monster said in Tesla Y vs Toyota BZ4X touring:
Υπάρχουν ηλεκτρικά και υπάρχουν και τα τεσλα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πάρεις το κατά γενική ομολογία καλύτερο όχημα που μπορούν να αγοράσουν γήινα πορτοφόλια !
Πριν από τέσσερα χρόνια θα ισχύε αυτό , πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Παρότι το λογισμικό του τεσλα είναι μακράν των άλλων, οι διαφορές έχουν αμβλυνθεί και σε πολλά σημεία πλέον υπάρχουν καλύτερα ηλεκτρικά σε συγκεκριμένους τομείς από τεσλα.
-
@dettol said in Tesla Y vs Toyota BZ4X touring:

Στο μέγεθος του το Renault είναι καταπληκτικό. Πολύ ωραίο αυτοκίνητο, με one pedal drive που ρυθμίζεται από ωραία λεβιεδάκι στο τιμόνι (ακούς τεσλα) και η μόνη παραφωνία είναι ο μοχλός ταχυτήτων που είναι στο τιμόνι (είναι Γάλλοι
)screenshot και τα ξαναλεμε οταν παραλαβεις το Υ

-
@dimsabas said in Tesla Y vs Toyota BZ4X touring:
αξίζει ο συμβιβασμός του τεσλα Υ standard ;
Δεν με ενθουσίαζε ποτέ η πανοραμική οροφή του premium , ούτε οι οθόνες πίσω.
Η ανάρτηση όμως του premium είναι καλός λόγος , μπορείς να πας aftermarket; -
Δεν μπορώ να ξέρω πώς είναι η ανάρτηση του φτηνού, γιατί δεν το έχω οδηγήσει. Στο 3 πάντως, που έκανα το μικρό ένα ολιγόλεπτο test drive, δε μου χτύπησε κάτι άσχημα.
Εννοείται ότι όπως είναι σήμερα η γκάμα του Υ, το φθηνό έχει με διαφορά το καλύτερο value for money.
-
Προφανώς το Τέσλα, δεν υπάρχει καν συγκριση!! Εαν κάποισο μπορεί να αγοράσει Τέσλα, δεν έχει λόγο να κοιτάξει αλλου (εκτος εαν φτάνει χρήματα Πόρσε), τόσο απλά!!
-
Δεν είμαι τόσο απόλυτος καθώς το touring είναι πραγματικά καλό αυτοκίνητο ελευθέρου χρόνου.
-
Δεν είμαι τόσο απόλυτος καθώς το touring είναι πραγματικά καλό αυτοκίνητο ελευθέρου χρόνου.
Φυσικά και είναι, αλλά τα Τέσλα ειναι η κορυφή!
Tesla Y vs Toyota BZ4X touring