-
@red_monster said in BMW 1 Series F40 (2019):
Πίσω είναι πιο άνετο από το μεγκαν, έχει όμως πιο μικρό πορτμπαγκάζ, τουλάχιστον με όρους γεωμετρίας
Σωστά! Απλά ο χώρος αποσκευών μου ειναι αδιάφορος. Εφόσον χωράει τις σακούλες από το ΣΜ και τις βαλίτσες για ενα ΠΣΚ ή άντε 1 εβδομάδα, ειμαι μια χαρά.
-
Το πετρέλαιο είναι πολύ καλύτερο σε απόδοση, σαφώς όμως χειρότερο σε αξιοπιστία.
Μου "κόβεις" τη φόρα.
Όσο κοίταγα, είδα πολλά με LED και μισοκαμμένα ή καμένα daylights. Με δεδομένο ότι τα LED του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, τα απέφυγα.
Μου ¨κόβεις" τη φόρα (δις).
Και δε θα έχω led και θα ¨φορτωθώ" συνδυασμό λιγότερου αξιόπιστου κινητήρα με διπλοσύμπλεκτο ( δυνητικός παράγοντας αναξιοπιστίας). Όμορφα!Η σύζυγος θα το οδηγά (στο 80%+ των χλμ) , δεν έχω(ουμε) καμία κάψα για "σήματα" , μοιάζει ( ή έμοιαζε) πολύ καλή περίπτωση για την περίπτωσή της. Σκέφτηκα και το 2 ( το "βανάκι" δυστυχώς όχι το κουπέ), επιλογές πολύ καλού εξοπλισμού και συγκρατημένων τιμών για εισαγωγή.
Για κάποιο λόγο το τελευταίο μεγκάν δε με πείθει τόσο ( ίσως κάνω λάθος ) , μάλλον θα προτιμούσα κλιό , αν θελήσει ψηλωμένο (δε δείχνει τέτοια σημάδια), τότε καπτούρ ( τελευταίας γενιάς , μόνο από Ιταλία ,βρίσκω και αποφεύγω) , πούμα ( φοβίζει ο κοινός κινητήρας, αρέσει πολύ όμως ), 500Χ ( αρέσει πολύ , δυστυχώς έχουν διπλοσύμπλεκτο τα περισσότερα "πρόσφατα" 1.6) και κάπου εκεί τελειώνουν οι επιλογές για >18-19 μοντέλα.
Η Α , βγάζει μετριότητα , Α3 δε θέλω - δε μου αρέσει, φόκους ( τα γνωστά με κινητήρα), κοιτάω μέχρι και τίπο ( μας κάνει , ψιλοσπάνιο το 1.6 όμως).
Πιο παλιά ( και πιο φθηνά ) , οι επιλογές ατελείωτες. Έχω καιρό για ψάξιμο, ευτυχώς.
-
Μιας και το παρέδωσα (F40 116d αυτόματο) μετά από 17000 και κάτι χλμ μερικές παρατηρήσεις.
Ναι, είναι πρίμιο μέσα. Ακόμη και η ταπεινή σειρά 1 στο πάνω μέρος τουλάχιστον έχει πολύ καλή ποιότητα πλαστικών και design, ακόμη και στο κάτω μέρος της καμπίνας έχει μεν λιγότερο ποιοτικά υλικά από το πάνω αλλά όχι τσιπιές. Tα ίδια και πίσω.
Πολύ ωραίο και το ηλεκτρονικό cockpit της BMW, τα έχει όλα και με το παραπάνω (μετρητής G σε 116d!) με ωραία γραφικά και καλό δικό του και ενημερωμένο Nav. Καλή επίσης η σύνδεση με το myBMW για να παίρνεις
πληροφορίες για το αμάξι (που είναι, remote updates, remote διαχείριση σε φώτα, παράθυρα κλπ, στατιστικά
κατανάλωσης) και συνήθως απροβλημάτιστη.Πολύ καλή ηχομόνωση, ταξιδεύεις και με 150 και δεν ακούς σχεδόν τίποτα παρόλο που είχα το ντίζελ. Μόνο όμως όταν το οδόστρωμα είναι καλό, αν είναι σαγρέ η ηχομόνωση των θόλων υστερεί. Ο τρικύλινδρος κινητήρας μέσα στην πόλη ακούγεται στο -πολύ- βάθος όταν επιταχύνεις. Παρουσιάζει όμως ένα κάποιο κροτάλισμα/κραδασμό (ειδικά όταν είναι κρύος και πιο πολύ στο σταμάτα-ξεκίνα οπότε το start/stop το είχα μονίμως στο off γιατί χάλαγε την γενικότερη αίσθηση του αυτοκινήτου).
To κιβώτιο (αυτόματο σειριακό 7 σχέσεων) πολύ καλό, γενικώς άλλα τα σειριακά της BMW και άλλα του υπόλοιπου ντουνιά. Ήξερε πότε να ανεβάσει, πότε να κατεβάσει, ούτε κομπιάσματα, ούτε σκορτσαρίσματα, σε όλα τα modes (eco, standard, sport), με οποιαδήποτε ταχύτητα, κλίση κλπ.
Κατανάλωση χαμηλή (πετρέλαιο γαρ και hatchback), ακόμη και με 105 ΜΩΤ σε ταξίδι 400 χλμ έγραψε περί το 5.5.
Ανάρτηση προς το σφιχτό με γενικά καλή διαχείριση ανωμαλιών χωρίς αποσταθεροποιήσεις και επίσης καλή
διαχείριση θορύβου μέχρι ενός σημείου (στα μεγάλα εγκάρσια ο ήχος από το χτύπημα περνάει στην καμπίνα). Πλαίσιο γενικά αυτό που κάποτε έλεγαν στους 4Τ "ένα κομμάτι", "αίσθηση χρηματοκιβωτίου", όχι απωανατολίτικου τενεκέ. Παρόλα αυτά, σε κατσαρό οδόστρωμα εμφανίζονταν ένας τριγμός-συντονισμός, μάλλον από την κονσόλα στο τιμόνι. Βράχος στην εθνική. Τιμόνι γρήγορο αλλά όχι alfaromeo "ξυράφι".Κάθισμα και θέση οδήγησης (βασική έκδοση) μου φάνηκαν λίγο κουραστικά σε ταξίδι, πιανόμουνα
(αλλά είμαι και αψηλός οπότε ο μέσος οδηγός μπορεί να βολεύεται εκεί καλύτερα). Έχω καλομάθει και στα SUV
που τα πόδια είναι σε σχεδόν ορθή γωνία, εδώ τα γόνατα πάνε σε αρκετά ψηλότερο επίπεδο από την μέση γιατί νομίζω το κάθισμα είναι πολύ χαμηλά (είναι και το αμάξι χαμηλό γενικά). Χώροι μέσα ανεκτοί, πίσω για μπαγκάζια σχετικά μικρός και με όχι πολύ καλό σχήμα (μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα μεγαλούτσικο αμάξι, 4.36 μέτρα).Γενικά αν κάποιος ενδιαφέρεται για έναν "old school" χιλιομετροφάγο χωρίς μεγάλες απαιτήσεις σε χώρους ας το προτιμήσει ως μτχ. Υπήρξαν πολλά τέτοια σε leasing, ειδικά αν πετύχετε από LeasePlan με τα παραπάνω χλμ και μαύρο μπορεί να είναι το "δικό μου", το πρόσεχα σαν ιδιόκτητο! Τα μόνα που μου έλλειψαν σαν εξοπλισμός από το συγκεκριμένο αμάξι στο συγκεκριμένο εξοπλιστικό επίπεδο ήταν η κάμερα οπισθοπορείας (είχε αισθητήρες μπρος-πίσω με γραφική απεικόνιση), κουμπί για αναδίπλωση καθρεπτών στα στενά (είναι φαρδύ),
ένδειξη τυφλού σημείου και ένα καλύτερο κάθισμα οδηγού. Άντε ίσως και φώτα led (αν και μια χαρά έβλεπες σε ταξίδι), είχε μόνο στα μικρά. -
@civil357 said in BMW 1 Series F40 (2019):
Το πετρέλαιο είναι πολύ καλύτερο σε απόδοση, σαφώς όμως χειρότερο σε αξιοπιστία.
Μου "κόβεις" τη φόρα.
Όσο κοίταγα, είδα πολλά με LED και μισοκαμμένα ή καμένα daylights. Με δεδομένο ότι τα LED του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, τα απέφυγα.
Μου ¨κόβεις" τη φόρα (δις).
Και δε θα έχω led και θα ¨φορτωθώ" συνδυασμό λιγότερου αξιόπιστου κινητήρα με διπλοσύμπλεκτο ( δυνητικός παράγοντας αναξιοπιστίας). Όμορφα!Η σύζυγος θα το οδηγά (στο 80%+ των χλμ) , δεν έχω(ουμε) καμία κάψα για "σήματα" , μοιάζει ( ή έμοιαζε) πολύ καλή περίπτωση για την περίπτωσή της. Σκέφτηκα και το 2 ( το "βανάκι" δυστυχώς όχι το κουπέ), επιλογές πολύ καλού εξοπλισμού και συγκρατημένων τιμών για εισαγωγή.
Για κάποιο λόγο το τελευταίο μεγκάν δε με πείθει τόσο ( ίσως κάνω λάθος ) , μάλλον θα προτιμούσα κλιό , αν θελήσει ψηλωμένο (δε δείχνει τέτοια σημάδια), τότε καπτούρ ( τελευταίας γενιάς , μόνο από Ιταλία ,βρίσκω και αποφεύγω) , πούμα ( φοβίζει ο κοινός κινητήρας, αρέσει πολύ όμως ), 500Χ ( αρέσει πολύ , δυστυχώς έχουν διπλοσύμπλεκτο τα περισσότερα "πρόσφατα" 1.6) και κάπου εκεί τελειώνουν οι επιλογές για >18-19 μοντέλα.
Η Α , βγάζει μετριότητα , Α3 δε θέλω - δε μου αρέσει, φόκους ( τα γνωστά με κινητήρα), κοιτάω μέχρι και τίπο ( μας κάνει , ψιλοσπάνιο το 1.6 όμως).
Πιο παλιά ( και πιο φθηνά ) , οι επιλογές ατελείωτες. Έχω καιρό για ψάξιμο, ευτυχώς.
Μην αρχίσω καλύτερα να λέω πόσες F40 έχω δει με μισοκαμμένα LED (κιτρινισμένα, έτοιμα να αποχαιρετήσουν τον μάταιο τούτο κόσμο) ή με καμένους δακτυλίους φωτισμού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, καλύτερα τα τίμια αλογόνου: ντισεντ απόδοση, αλλά σαφώς πιο αξιόπιστα και οικονομικά.
Οι πετρελαιοκινητήρες, πέρα από τα γνωστά ζητήματα (DPF, EGR), παρουσιάζουν αυξημένους κραδασμούς. Στην F40, αδύναμα σημεία είναι οι βάσεις κινητήρα και ο ιμάντας δυναμό. Η κάτω βάση κόβεται σχετικά εύκολα (και αντικαθίσταται), η επάνω όμως έχει περισσότερη μανούρα. Τρικύλινδρος πετρελαιοκινητήρας με Start & Stop, χωρίς ιδιαίτερη έφεση στην οικονομία…

Σε ό,τι αφορά οικονομία και αξιοπιστία, δύσκολα στέκεται κάτι δίπλα στο dCi προ-AdBlue.
Η A-Class υπερτερεί σε κινητήρες (βενζίνης και πετρελαίου) και σε χώρους. Χάνει όμως σε συνολικό μήκος, ποιότητα εσωτερικού και οδηγική συμπεριφορά. Και τα δύο έχουν μέτρια προς κακά καθίσματα σε όψη και ουσία.
ΟΚ, είμαι προκατειλημμένος, δεν θα αγόραζα ποτέ Ι.Χ. Mercedes
Ποιο άλλο μοντέλο σε αυτά τα χρήματα προσφέρει τόσο καλή οδική συμπεριφορά, πολλαπλούς συνδέσμους, τίμιο τιμόνι και ποιοτικό εσωτερικό;
Λαστ μπατ νοτ λιστ, δεν θα αγόραζα μοντέλο που δεν κυκλοφορεί ευρέως, όπως το Tipo. Αν χρειαστείς φανοποιείο ή ανταλλακτικό… άντε βρες το.
Το μόνο που θα ήθελα είναι καλύτερα καθίσματα και ένδειξη νεκρά σημείου !
-
Τρικύλινδρος πετρελαιοκινητήρας με Start & Stop, χωρίς ιδιαίτερη έφεση στην οικονομία…

Συμφωνώ. Σε ταξίδι ειναι οικονομικός, αλλά στην πόλη καθόλου.
Ποιο άλλο μοντέλο σε αυτά τα χρήματα προσφέρει τόσο καλή οδική συμπεριφορά, πολλαπλούς συνδέσμους, τίμιο τιμόνι και ποιοτικό εσωτερικό;
Επειδή μπορώ να συγκρίνω άμεσα, θα σου πω: Corolla. Εξαιρετική οδική συμπεριφορά, πολλαπλοί πίσω (βασικά διπλά ψαλίδια, ιβεν μπετερ), καλύτερη ποιότητα κύλισης, περισσότερος θόρυβος σε ταξίδι, μακράν καλύτερη στην πόλη. Για καθημερινό προτιμώ την Κορόλα χίλιες φορές, σε ταξίδι προτιμώ την 116d.
-
@fanis75 said in BMW 1 Series F40 (2019):
Τρικύλινδρος πετρελαιοκινητήρας με Start & Stop, χωρίς ιδιαίτερη έφεση στην οικονομία…

Συμφωνώ. Σε ταξίδι ειναι οικονομικός, αλλά στην πόλη καθόλου.
Επειδή μπορώ να συγκρίνω άμεσα, θα σου πω: Corolla. Εξαιρετική οδική συμπεριφορά, πολλαπλοί πίσω (βασικά διπλά ψαλίδια, ιβεν μπετερ), καλύτερη ποιότητα κύλισης, περισσότερος θόρυβος σε ταξίδι, μακράν καλύτερη στην πόλη. Για καθημερινό προτιμώ την Κορόλα χίλιες φορές, σε ταξίδι προτιμώ την 116d.
Σωστά, το Κορόλα ναι, είναι απρόσμενα καλό !
BMW 1 Series F40 (2019)