-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Τέτοιες αποθήκες μεγάλες έχετε για αυτό μιλάει ο άλλος για κληρονόμους
3 εχω τις αγόρασα με το ζόρι (με πίεσαν οι αλλοι ιδιοκτήτες) για να ξεφορτωθούμε τον εργολάβο που έκτισε την οικοδομή και του ανήκαν και ήθελε να τις πουλήσει σε άλλον εργολάβο ... τελετών!
-
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
@tolisk20 said in Toyota Corolla Cross:
Κινεζικα οσο καλο και αν σου βγει αντε 2 χρονια μαξ να κρατησει..επιπλεον τοσο μεγαλη διαφορα του τυπου 400 με 200 δεν υφισταται..τελος τα περαστικα εγω δινω ενα 20αρικο και αφηνω και μπουρμπουρι (16 ευρω)..
Τα κινεζικα 2 χρονια θα βγαλουν, αυτα που πουλας εσυ θα βγαλουν παραπανω?
Εαν ψαξεις θα βρεις πολυ φθηνα κιναζικα, σε καθε περιπτωση και οι δυο επιλογες, καρακινα ή μεταχειρισμενα ειναι για οποιον εχει μεινει με τις ζαντες και οι τσεπες του ειναι αδειες.Συμφωνω
-
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@red_monster said in Toyota Corolla Cross:
Δεν υφίσταται λάστιχο με 100-125 k km ακόμα και όταν δεν το οδηγάς το έχεις σε κλειστό υπόγειο γκαράζ.
Οι Αμερικάνοι έχουν τους ίδιους κανόνες με τους ΕΕ για το πέλμα του ελαστικού ήτοι 1,6 mm.
Τώρα ο χρόνος είναι σχετικός, στο μοτοσακό αλλάζω λάστιχα στα 7 χρόνια αλλά μεταξύ αυτών είναι σταθμευμένη σε κλειστό υπόγειο γκαράζ και ζήτημα να κάνει 8 k km.
Δε φτάνει μόνο το να έχεις το σωστό πέλμα φίλε μου, αυτά τα ρημάδια έχουν ημερομηνία παραγωγής γιαυτόν τον λόγο...!!!
Τα ελαστικά έχουν από 3 έως 5 χρόνια ωφέλιμο ζωής, πράγμα που οφείλεται στις καιρικές συνθήκες, τη χρήση, την άσφαλτο που κινούνται, το μέρος που φυλάγονται, κ.λπ. κ.λπ....
Ασχολούμαι πολλά χρόνια με μηχανές, αν δέχεσαι συμβουλή και δεν το θεωρείς προσβλητικό, μην αφήνεις πάνω από 3,5-4 χρόνια πέρα από την ημερομηνία παραγωγής τους ελαστικά σε μοτό, όσο αχρησιμοποίητα και να είναι, όσο καινούργια και να φαίνονται.
Δεν άφησα ποτέ ελαστικό πάνω από 15000 χλμ. σε μοτό και 3-3,5 χρόνια...!!!
Σε μία δύσκολη στιγμή θα σε προδώσει...!!!
Η άποψη μου, Μπρίτζεστοουν σε μοτό, Μισελέν στο αυτοκίνητο..!!Στο ντουκατι εχω πιρελι και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Καλοδεχούμενη η συμβουλή, αυτό έλειπε.
Στο αυτοκίνητο τα μισελεν έχουν πολύ μαλακά πλαϊνά και έχω θέμα με σκισμένα, -
Eιναι θεμα μορφωσης, γιατι αν κανεις ενα Google average miles covered with same tires in the us
θα βρεις διαφορα αποτελεσματα οπως
Can tires last 100000 miles?
Your Mileage Will VaryFrom this extensive test program, we found that high-scoring all-season tires last about 55,000 to 85,000 miles; performance all-season tires, between 50,000 and 85,000 miles.24 Ιουλ 2024
Do tires really last 80,000 miles?
In general, tires should be inspected every 5,000 to 8,000 miles to determine remaining tread life. Well-maintained tires in proper alignment can potentially last anywhere from 30,000 to 80,000 miles before needing replacement. However, the average for most passenger vehicle tires is around 50,000 miles.μου θυμιζει αυτο με το χαρτι τουαλετας.
-
Στο ντουκατι εχω πιρελι και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Καλοδεχούμενη η συμβουλή, αυτό έλειπε.
Στο αυτοκίνητο τα μισελεν έχουν πολύ μαλακά πλαϊνά και έχω θέμα με σκισμένα,Αναλόγως ποιο ντουκατι και ποια πιρελι.
Άλλο το μουλτι βου4 και άλλο το πανιγκαλε.
Εγώ είμαι ντανλοπακιας στα Μότο.
15Κ δεν έχω δει ποτέ σε λάστιχο πίσω. Βασικά ούτε 10Κ.Στα του θέματος κοιτάμε βάθος πέλματος σίγουρα και κατάσταση ελαστικού. Σκισιματα, ρυτίδες, να λείπουν κομμάτια κλπ κλπ.
Πάνω από 50Κ για εμένα είναι επικινδυνο αλλά ο καθένας κάτι ότι θεωρεί αυτός σωστό. (Αρκεί να μην τον έχω απέναντι μου σε τίποτα στροφές και τον πάρω αγκαλιά γιατί δεν κρατούσαν τα σαπούνια του ). -
H Michelin (την οποία δεν συμπαθώ ιδιαίτερα) λέει ότι τα ελαστικά αυτοκινήτων μπορούν να βγάλουν ως και 100.000 χλμ. Το να λέμε ότι τα λάστιχα πρέπει να αλλάζουν στα χλμ/χρόνια είναι αυθαίρετο.
-
Michelin Defender 2 :
Based on U.S. Department of Transportation Average Annual Miles per driver (13,500 miles) and Desrosier Automotive Consultants estimate of annual average kilometers driven in Canada (23,000 km), and on a treadwear test using tires in size 225/65R17 on 2021 Toyota RAV4s where the Michelin Defender2 showed an estimated life (based on calculating the most-worn groove of a rotated set) of 94,400 miles versus the BridgestoneⓇ AlenzaⓇAS Ultra at 47,700 miles and the ContinentalⓇ TrueContact Tour ar 59,400 miles and the GoodyearⓇ AssuranceⓇ MaxLife at 51,900 miles. Actual on-road results may vary.
Εκτιμώμενη διάρκεια ζωής : 94.400 μίλια = 151.000 χλμ.
Τα όρια για να είναι αποδεκτό το τακούνι στο αμέρικα είναι 2/32'' = 1,58mm
Bέβαια, όπως λέει και το ντισκλέιμερ στο τέλος, τα πραγματικά αποτελέζματα σε δρόμους ΜΠΟΡΕΙ να διαφέρουν...
Πάντως, δίνει περιοριζμένη εγγύηση 80.000 μίλια = 128.000 χλμ.
Που σημαίνει ότι κάποιος κάνει λάθος, ή εμείς που τα αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα, ή οι αμερικάνοι που τα αφήνουν για τόσα πολλά χλμ. Μπορεί και οι δύο...Έχουν ενδιαφέρον οι όροι εγγύησης και κυρίως το τι δεν καλύπτεται :
-
Μπορείτε να τα αλλάξετε και στα 200.000χλμ
Αρκεί να μας πείτε πού και πότε κυκλοφορείτε
Μετά τα 4 χρόνια το λάστιχο είναι τόσο ξεραμένο που σε φρενάρισμα πανικού θα σε στείλει αδιαβαστο -
@dimitrioskosmas said in Toyota Corolla Cross:
Μετά τα 4 χρόνια το λάστιχο είναι τόσο ξεραμένο που σε φρενάρισμα πανικού θα σε στείλει αδιαβαστοΔεν ισχυει, αν το εχεις σε γκαραζ το αμαξι δεν ξερενετε στα 4 χρονια. Και θεμα ποιοτητας του ελαστικου, κανενα ελαστικο στην Αμερικη δεν ξερενετε στα 4 χρονια και στην Καλιφορνια να εισαι και να παρκαρεις εξω. Στα 5-8 ισως. Παντως τα δικα μου στα 5 χρονια και 120 χιλ χμ ειχαν ξεραθει αλλα μετα τα 2 χρονια που το ειχα σε γκαραζ το ειχα εξω σε θερμοκρασιες απο -25 μεχρι +37 καθε χρονο. Το πουλησα το αμαξι γιαυτο δεν τα αλλαξα.
-
Είναι κάποιος κάτοχος που να έχει εικόνα από το cc και το chr (αναφέρομαι στις δίλιτρες εκδόσεις) ; Ποιο θεωρει πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο για τριμελή οικογένεια;
-
Ηλικία τρίτου μέλους?
-
Ξεκάθαρα Corolla cross φίλε!!Είμαι κάτοχος Yaris cross αλλά μάλλον θα είναι το επόμενο και για μένα οικογενειακό(τα έχω τσεκαρει).Πιο πρακτικό από το πιο κουπέ chr.
-
Μετά τα 4 χρόνια το λάστιχο είναι τόσο ξεραμένο που σε φρενάρισμα πανικού θα σε στείλει αδιαβαστοΠήρα ένα μεταχειρισμένο για λίγο καιρό, που είχε πάνω χειμερινά λάστιχα Dunlop 5ετιας+ απ την κατασκευή τους, και για λίγους μήνες το οδήγησα μέχρι που τα άλλαξα με καινούρια μισελέν prime contact 3 νομίζω λεγόταν, δηλαδή απ τις καλές ακριβές σειρές, καινούρια σε στοκ 12 μηνών παλαιότητας... αν σου πω ότι σε στεγνό δρόμο με κανονικές θερμοκρασίες ενιωθα πιο σιγουριά με τα παλιά; (που όντως οπτικά ήταν σκασμένα κι άρχισαν να πέφτουν κομμάτια απ τα πλαϊνά και τα πέταξα), κι αν έμπαινα γρήγορα σε roundabout (με άσφαλτο για τον Μπέο προφανώς) με τα καινούργια, πήγαινε να φύγει ο κωλος πιο εύκολα...;
Επίσης τα θερινά Τ005, απ τα ακριβά της αγοράς, κι εγώ κι ο Κρουζερ τα πετάξαμε στα 30Κ χλμ απ τα ερκρος. Οπτικά ήταν πιο σκασμένα απ τα αρχαία χειμερινά ντανλοπ... έβαλα φθηνα sava all weather (κινείται πολύ λίγο το αμάξι) και νιώθεις σωστό λάστιχο (ευρωπαϊκής κατασκευής).
Είναι λίγο πιο περίπλοκο απ ότι νομίζουμε το τι είναι "καλό λάστιχο" και τι ταιριάζει σε κάθε αμάξι...
Τώρα σκέφτομαι αν θα έπρεπε να αλλάξω ηδη τα ακόμα "καινούρια" θερινά ντανλοπ του ΨΨ (πουλώντας τα) με νεα 4ων εποχών ή να τα κρατήσω και να πάρω χιονοκουβερτες για παν ενδεχόμενο...
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Μετά τα 4 χρόνια το λάστιχο είναι τόσο ξεραμένο που σε φρενάρισμα πανικού θα σε στείλει αδιαβαστοΠήρα ένα μεταχειρισμένο για λίγο καιρό, που είχε πάνω χειμερινά λάστιχα Dunlop 5ετιας+ απ την κατασκευή τους, και για λίγους μήνες το οδήγησα μέχρι που τα άλλαξα με καινούρια μισελέν prime contact 3 νομίζω λεγόταν, δηλαδή απ τις καλές ακριβές σειρές, καινούρια σε στοκ 12 μηνών παλαιότητας... αν σου πω ότι σε στεγνό δρόμο με κανονικές θερμοκρασίες ενιωθα πιο σιγουριά με τα παλιά; (που όντως οπτικά ήταν σκασμένα κι άρχισαν να πέφτουν κομμάτια απ τα πλαϊνά και τα πέταξα), κι αν έμπαινα γρήγορα σε roundabout (με άσφαλτο για τον Μπέο προφανώς) με τα καινούργια, πήγαινε να φύγει ο κωλος πιο εύκολα...;
Επίσης τα θερινά Τ005, απ τα ακριβά της αγοράς, κι εγώ κι ο Κρουζερ τα πετάξαμε στα 30Κ χλμ απ τα ερκρος. Οπτικά ήταν πιο σκασμένα απ τα αρχαία χειμερινά ντανλοπ... έβαλα φθηνα sava all weather (κινείται πολύ λίγο το αμάξι) και νιώθεις σωστό λάστιχο (ευρωπαϊκής κατασκευής).
Είναι λίγο πιο περίπλοκο απ ότι νομίζουμε το τι είναι "καλό λάστιχο" και τι ταιριάζει σε κάθε αμάξι...
Τώρα σκέφτομαι αν θα έπρεπε να αλλάξω ηδη τα ακόμα "καινούρια" θερινά ντανλοπ του ΨΨ (πουλώντας τα) με νεα 4ων εποχών ή να τα κρατήσω και να πάρω χιονοκουβερτες για παν ενδεχόμενο...
Συγκρίνεις διαφορετικές μάρκες και τύπους ελαστικών.εγω λέω καινούριο λάστιχο Χ μάρκας και λάστιχο 4 ετιας Χ μάρκας.ποιο θα σε πουλήσει σε φρενάρισμα πανικού;
-
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Ηλικία τρίτου μέλους?
5 ετών. Έχουμε ξεμπλέξει με καρότσια κ.λπ. και λογικά δε θα υπάρξει άλλο μέλος..
-
Πάντως καλό είναι να σημειώσουμε ότι τα λάστιχα παίζουν μεγάλο ρόλο και στο πως περπατάει και στο πως ακούγεται το αυτοκίνητο.
Οπως είπε και ο Πηλιουρίτης, τα Τ005 ήταν για κλωτσιές από τα 20000 χλμ. Και θόρυβος κύλισης και χάλαγε και την ανάρτηση.
Στο βενζίνης αιρκρος που είχε Χάνκουκ M+S Κinergy 3, η ανάρτηση ήταν καλύτερη, αλλά και αυτά είχαν θόρυβο.
Οταν έβαλα τα crossclimate 2 στο ντίζελ το ταξίδι έγινε όπως πρέπει για ένα καλό σιτροέν.
Οι επιβάτες μπορούσαν να κοιμηθούν από την ώρα που ξεκινάς μέχρι την ώρα που φτάνεις. Ελάχιστος θόρυβος σχεδόν ανύπαρκτος και σε ταχύτητες 130-150 και καθόλου χτύπημα στην ανάρτηση.
Το αρνητικό τους ότι σαν 4 εποχών σκληραίνουν γρήγορα, αλλά και πάλι είναι καλύτερα από τα Τ005, αλλά έχουν κάνει και 40000 χλμ.
-
Μετά τα 4 χρόνια το λάστιχο είναι τόσο ξεραμένο που σε φρενάρισμα πανικού θα σε στείλει αδιαβαστοΑυθαιρεσίες.
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
Μετά τα 4 χρόνια το λάστιχο είναι τόσο ξεραμένο που σε φρενάρισμα πανικού θα σε στείλει αδιαβαστοΑυθαιρεσίες.
ανευθυνότητα
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
ανευθυνότητα
Βάσει ποιου θέσφατου βγάζετε αυτά τα νούμερα, κύριε; Αν θέλουμε να είμaστε νόμιμοι, η ΕΕ λέει 1.6 mm βάθος αυλακώσεων.
-
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
@tolisk20 said in Toyota Corolla Cross:
-Αν παρεις μια 4αδα καινουργια ελαστικα που κανει 400 ευρω και θεωρητικα σε καλυπτει για 4 χρονια και 40 το πολυ 50χιλ χλμ με σωστη οδηγηση.
Ποιος ο λογος να μην τα αλλαξεις κοντα στα 2,5- 3 χρονια με 30-35χιλ χλμ και να τα πουλησεις 80-100 ευρω?..ανετα ποιανουν τα χρηματα αυτα αν ειναι σε ανεκτη-καλη κατασταση..αφου σε ενα χρονο θα τα βγαλεις και θα πανε για πεταμα..
Win-win κατασταση και εχεις παντα καινουργια ελαστικα με τα ιδια χρηματα..Και 40-50 τα περαστικα μας κανουν 150, οταν στις ιδιες διαστασεις θα βρεις καινουρια απο Κινα με 200-220 ποιος θα τα αγορασει?
Κι όμως ότι λάστιχο έχω βγάλει απο αμάξι μου εχει πουληθεί ...
χαρακτηριστικό παράδειγμα χειμωνιάτικα 8 ετών michelin Alpin 186/60/15 πουλήθηκαν 80 € , Goodyear asymmetric 225/40/18 10 ετών 30€ το ενα .
Δεν μιλάμε για 3-4 ετών , αυτά σε μια εβδομάδα εξαφανίζονται έχω πουλήσει σχεδόν 10 τετράδες ,σίγουρα υπάρχει αγορά .Εχω αγοράσει κιόλας μεταχειρισμένα μια τετράδα dunlop sport responce 175/65/15 για το iQ μου 120€ .
Είχα διαβάσει σε ενα φόρουμ του εξωτερικού οτι είναι η λύση για να μην σου φεύγει ο ελαφρύς κώλος του μικρού toyota και επειδή δεν τα εύρισκα πουθενά καινούργια πήρα μεταχειρισμένα δυο ετών και επιβεβαιώνω τον Άγγλο που τα σύστηνε.Είχες ελαστικά 8 και 10 χρόνια και μετά τα πούλησες κιόλας..??!!
Χαρά σε αυτόν που τα αγόρασε, αλλά και σε σένα που τα φορούσες 10 χρόνια...!!!
Πολύ παλιά ελαστικά, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ...!!!
Εγώ δεν ήμουν τόσο τυχερός ,τα εργοστασιακά που φορούσα στο κκ, με μόλις 11000 χλμ. Μπρίτζεστοουν alenza και μόλις ενός έτους από την παραγωγή τους ,τα φόρεσα για 6-7 μήνες και με την τιμή τους στα 570 ευρώ καινούργια,
αφού βαρέθηκα να πιάνω χώρο στο γκαράζ ,τα πούλησα μετά από 2,5 μήνες αναμονής ,στα 170 ευρώ τελικά, ενώ τα είχα στα 200...!!!
Ήρθε κάποιο παλικάρι από μακριά και τα κατέβασα για να βγάλει και τα καύσιμα του...!!!
Ίσως πολλοί δοκιμάζετε το πόσο πιθανόν θα αντέξουν μέχρι να σκάσουν, αν δεν σας σκοτώσουν...!!!
Ο ένας 100000 χλμ. με προδιαγραφές Αμερικής και τα έκανε 125000 και το σκέφτεται να τα αλλάξει, ο άλλος δεκαετία, τι να λέμε τώρα...!!!
Δημοκρατία έχουμε δε λέω, αλλά..................................Βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να ξέρετε και υποθέτετε σενάρια. Τα λάστιχα ήταν από αυτοκίνητα που είχα πουλήσει πριν 5 χρόνια (mondeo ) και πριν 3 χρόνια (iQ) αρα είχαν βγει απο τα αυτοκίνητα στην 5ετία με λίγα χλμ και πέλμα πάνω απο 5 χιλιοστα .
Τα φυλάω στην αποθήκη μου μην χρειαστούνε πχ λόγω ζημιάς μεχρι να επισκευαστούν οι ζάντες ή γιατί μπορεί να θέλω να αλλάξω χρώμα όπως δηλαδή εχει γίνει στο παρελθόν , οχι σενάρια
Τα πούλησα για να κάνω χώρο για τις 2 τετράδες που εχω τώρα για το Yaris cross και το σκέτο yaris και γιαυτές που θα πάρω για τις BMW που σκοπεύω να αγοράσω την καινούργια χρονιά , αυτό είναι σενάριο
Εντωμεταξύ αυτοί που τα πήραν επειδή είδα τα αυτοκίνητα τους κατάλαβα οτι τα δικά μου θα αναβαθμίσουν την ασφάλεια τους , τόσο χάλια αυτά που είχαν επάνω ...
Το 10 χρόνια αρκεί για να βγάλει και ο πιο αδαής τα συμπεράσματα του.
Δε χρειάζεται κανένα σενάριο επιπλέον...!!!
Φαίνεται ότι καλύτερα θα ήταν να κρατήσω τα δικά μου συμπεράσματα για μένα, αλλά μίλησα πιστεύοντας ότι ίσως βοηθήσω για να κυκλοφορούμε στους δρόμους πιο ασφαλείς, διότι φίλε μου μπορεί να μη ΦΤΑΙΕΙ ο απέναντι σου και να πληρώσει εξ αιτίας της όποιας νοοτροπίας σου ή της άγνοιας σου...!!!
Το να έχεις εσύ στην αποθήκη σου π.χ. για 5 χρόνια ελαστικά ,μήπως τα φορέσεις κάποια στιγμή, δεν καθιστά επικίνδυνο μόνο εσένα στο δρόμο για τον εαυτό σου, αλλά και για τον ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ...!!!
Γιαυτό και έγραψα αυτά που έγραψα...!!!
Αν θες την άποψη μου, όποιος έχει 2 αυτοκίνητα και σχεδιάζει να πάρει και δύο bmw, έχει την οικονομική άνεση να αλλάζει τα ελαστικά του όταν πρέπει και όχι όταν νομίζει αυτός...!!! -
Δεν υφίσταται λάστιχο με 100-125 k km ακόμα και όταν δεν το οδηγάς το έχεις σε κλειστό υπόγειο γκαράζ.
Οι Αμερικάνοι έχουν τους ίδιους κανόνες με τους ΕΕ για το πέλμα του ελαστικού ήτοι 1,6 mm.
Τώρα ο χρόνος είναι σχετικός, στο μοτοσακό αλλάζω λάστιχα στα 7 χρόνια αλλά μεταξύ αυτών είναι σταθμευμένη σε κλειστό υπόγειο γκαράζ και ζήτημα να κάνει 8 k km.
Δε φτάνει μόνο το να έχεις το σωστό πέλμα φίλε μου, αυτά τα ρημάδια έχουν ημερομηνία παραγωγής γιαυτόν τον λόγο...!!!
Τα ελαστικά έχουν από 3 έως 5 χρόνια ωφέλιμο ζωής, πράγμα που οφείλεται στις καιρικές συνθήκες, τη χρήση, την άσφαλτο που κινούνται, το μέρος που φυλάγονται, κ.λπ. κ.λπ....
Ασχολούμαι πολλά χρόνια με μηχανές, αν δέχεσαι συμβουλή και δεν το θεωρείς προσβλητικό, μην αφήνεις πάνω από 3,5-4 χρόνια πέρα από την ημερομηνία παραγωγής τους ελαστικά σε μοτό, όσο αχρησιμοποίητα και να είναι, όσο καινούργια και να φαίνονται.
Δεν άφησα ποτέ ελαστικό πάνω από 15000 χλμ. σε μοτό και 3-3,5 χρόνια...!!!
Σε μία δύσκολη στιγμή θα σε προδώσει...!!!
Η άποψη μου, Μπρίτζεστοουν σε μοτό, Μισελέν στο αυτοκίνητο..!!Στο ντουκατι εχω πιρελι και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Καλοδεχούμενη η συμβουλή, αυτό έλειπε.
Στο αυτοκίνητο τα μισελεν έχουν πολύ μαλακά πλαϊνά και έχω θέμα με σκισμένα,Το μοναδικό μειονέκτημα των Μισελέν, δεν καβαλάνε εύκολα στα πεζοδρόμια.
Γιαυτό έχουν και την καλύτερη πρόσφυση επειδή είναι τα πιο μαλακά..!!
Αν λοιπόν ζεις στην επαρχία ή κινείσαι σε επαρχιακούς δρόμους περισσότερο, τότε παίρνεις το ρίσκο, καλύτερη πρόσφυση με πιθανότητες αυξημένες σε σχέση με τα άλλα ελαστκά για σκίσιμο πλαινών, ή πιο σκληρή γόμα με ότι αυτό συνεπάγεται...!!
Επίσης τα Μισελέν ταξιδεύουν σαν να έχεις ένα πλεονέκτημα στην ανάρτηση.
Αν κατεβάσεις 2-3 psi από αυτό που γράφει ο κατασκευαστής ,τότε είσαι σαν να πηγαίνεις επάνω σε χαλί...!!
Με όριο τα 33 psi στο δίλιτρο κκ., έτσι γράφει στις πόρτες και την τετρακίνηση που έχω, βάζω στα ελαστικά μου crossclamate 2 , 31 με 31,5 και σε συνδυασμό με την πολλαπλή πίσω ανάρτηση, είναι σαν να κινούμαι με Σιτροέν καρχαρία του 60...!!!
Όταν τα άλλαξα ,στο συνεργείο πήγε να βάλει 35...!! Τούμπανο, πιο πάνω και από όσο προτείνει η Τογιότα...!!!
Φυσικά αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την πιο γρήγορη φθορά τους και ίσως και λίγο πιο αυξημένη κατανάλωση και καταπόνηση.
Γιαυτό και έγραψα και τις 35000 χλμ. ως ανώτατο όριο χλμ. που θα διανύσει κάποιος πριν τα αλλάξει.
Προσωπικά δεν μου έσκασαν ποτέ επειδή ήξερα για το μαλακό πλαινό τους και προσέχω ιδιαίτερα, αντίθετα μου έσκασαν 2 μαζί μπροστά και πίσω ,όταν πέρασα πάνω από λακούβα, Μπρίτζεστοουν SΟ 1 ,δεν νομίζω να βγαίνουν σήμερα, με σούπερ ενισχυμένο πλαινό, έσκασαν όμως το αυτοκίνητο πήγε τρένο..!!
Ντουκάτι και Πιρέλι μαζί πάνε..!!
Χαγιαμπούζα όμως, blackbird και ZZR θέλουν Μπρίτζεστοουν, αυτά διαπίστωσα από την εμπειρία μου.
Στα on-off έχεις όντως και άλλες επιλογές, άλλα στρίβουν καλύτερα, άλλα είναι πιο μαλακά ,κ.λπ...
Toyota Corolla Cross