-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@nickthetrib said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το ότι ο Κούλης εξυπηρετεί συμφέροντα λίγων το ξέρουμε!!!
Οντως, για αυτό πήρε αυτά τα μικρά ποσοστά στις εκλογές!!! Μα μου αρέσει...
Τι διαβάζουμε πρωινιατικο
-
@elteo said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@nickthetrib said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το ότι ο Κούλης εξυπηρετεί συμφέροντα λίγων το ξέρουμε!!!
Οντως, για αυτό πήρε αυτά τα μικρά ποσοστά στις εκλογές!!! Μα μου αρέσει...
Τι διαβάζουμε πρωινιατικο
Ότι το μέρος εδώ είναι για αρχόντους, όχι για την πλεμπαρια που δεν μπορεί να πάρει ηλεκτρικά.
-
https://www.carandmotor.gr/nea/nekrotafeio-me-hiliades-kainoyrgia-aytokinita
Μαϊμουδιές οι Κινέζοι;
-
Περνανε απο μπροστα μου πολλα C-HR τα οποια ειναι σε ev-mode και νομιζεις οτι παιζεις σε ταινια sci-fi , γιατι ακουγεται αυτος ο ο θορυβος της ηλεκτροκινησης και ο ηχος του αερα,οταν περναει απο διπλα σου, μετα βεβαια βλεπεις ολο το σετ που ειναι λακουβες στους δρομους και ακαθαρσιες στην ακρη και το σαραβαλιασμενο accent που ακολουθει απο πισω και επανερχεσαι στην πραγματικοτητα....
Θελω και γω ενα τετοιο...ψοφαω να βλεπω στις οθονες ποσο εκαψε ο ηλεκτροκινητηρας μου,τα στατιστικα που βγαζει, και να κανω τη μετατροπη σε ευρω..με βαση το χρηματιστηριο του ρευματος...και τλ.
Αληθεια λεω ..... -
@vagnar said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ότι το μέρος εδώ είναι για αρχόντους, όχι για την πλεμπαρια που δεν μπορεί να πάρει ηλεκτρικά.
-
@argyn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άρχοντας ο Αυγολέμονος...
Πραγματικό όνομα Κώστας...
Έχω την τύχη να τον γνωρίζω από εποχές Ιπποδρόμου- Φαληρικό Δέλτα...
-
Εγώ νομίζω ότι είναι ο Λαπ.
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν βγαίνει λόγω ηλικίας, αλλιώς θα μπορούσε
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ο lap, είναι η Ai του φορουμ των 4τροχων.
-
@antoniokon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@argyn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άρχοντας ο Αυγολέμονος...
Πραγματικό όνομα Κώστας...
Έχω την τύχη να τον γνωρίζω από εποχές Ιπποδρόμου- Φαληρικό Δέλτα...
Κανονικά ήταν ο μουσάτος πρίγκηπας και αυγολέμονος αυτός που έκραξε.
Επικράτησε όμως το αυγολέμονος για τον ίδιο -
Πρόκειται για την 18η πυρκαγιά του τύπου από την αρχή της χρονιάς στη Νέα Υόρκη. Ο απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 66 τραυματίες και τους 13 νεκρούς συνολικά, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Τον Απρίλιο, 19χρονη και ο μικρός αδελφός της, 7 ετών, έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοια πυρκαγιά στη συνοικία Κουίνς. Τα συμβάντα του είδους έχουν αυξηθεί γεωμετρικά (44 το 2020, 104 το 2021, 220 το 2022), καθώς διευρύνεται η χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών από τους Νεοϋορκέζους, καθώς και η αξιοποίησή τους από διανομείς γευμάτων σε χώρους εργασίας και σπίτια, πανταχού παρόντες στη μεγαλούπολη.
Οι πυρκαγιές γενικά μπορεί να οφείλονται στην κακή ποιότητα των μπαταριών, στη φθορά τους εξαιτίας της χρήσης, στην απροσεξία κατά τη φόρτισή τους. Όταν εκρήγνυνται, ξεσπά «τέτοια φωτιά» που «συχνά» η πυροσβεστική έχει ελάχιστο χρόνο να επέμβει προτού να είναι «πολύ αργά», εξήγησε η επικεφαλής της σώματος.
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πρόκειται για την 18η πυρκαγιά του τύπου από την αρχή της χρονιάς στη Νέα Υόρκη. Ο απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 66 τραυματίες και τους 13 νεκρούς συνολικά, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Τον Απρίλιο, 19χρονη και ο μικρός αδελφός της, 7 ετών, έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοια πυρκαγιά στη συνοικία Κουίνς. Τα συμβάντα του είδους έχουν αυξηθεί γεωμετρικά (44 το 2020, 104 το 2021, 220 το 2022), καθώς διευρύνεται η χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών από τους Νεοϋορκέζους, καθώς και η αξιοποίησή τους από διανομείς γευμάτων σε χώρους εργασίας και σπίτια, πανταχού παρόντες στη μεγαλούπολη.
Οι πυρκαγιές γενικά μπορεί να οφείλονται στην κακή ποιότητα των μπαταριών, στη φθορά τους εξαιτίας της χρήσης, στην απροσεξία κατά τη φόρτισή τους. Όταν εκρήγνυνται, ξεσπά «τέτοια φωτιά» που «συχνά» η πυροσβεστική έχει ελάχιστο χρόνο να επέμβει προτού να είναι «πολύ αργά», εξήγησε η επικεφαλής της σώματος.
Με τις LFP μπαταρίες αυτό δε συμβαίνει. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου το κάνουν. Έχω lfp για backup της παροχής ρεύματος στο σπίτι, ιόντων λιθίου δε θα έβαζα ποτέ.
-
Έχοντας φίλο που είναι (λόγω επαγγέλματος) ειδήμονας σε θέματα πυρασφάλειας, μπορώ να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει τεράστιο θέμα σε περίπτωση ανάφλεξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο ίδιος ήταν προ μηνός στη Σλοβακία για δοκιμές πυρόσβεσης μπαταριών αυτοκινήτων. Υπάρχει βεβαίως ένα εμπορικά διαθέσιμο προϊόν που επιτυγχάνει κατάσβεση, αλλά πόσοι το ξέρουν;
Κατά τ' άλλα μάλλον επίκειται αυστηροποίηση της νομοθεσίας με πιθανή απαγόρευση φόρτισης σε υπόγεια.
-
Είδα σήμερα και το πρώτο BYD στην Αθήνα με ελληνική πινακίδα. Δεν ήξερα ότι είχαν έρθει.
Νομίζω Atto 3.
-
@antonakis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Είδα σήμερα και το πρώτο BYD στην Αθήνα με ελληνική πινακίδα. Δεν ήξερα ότι είχαν έρθει.
Νομίζω Atto 3.
δεν νομιζω οτι εχουν ερθει. Ισως καποιος το αγορασε απο εξωτερικο και το εφερε μονος του.
Το πρωτο tesla model x το ειδα στην αθηνα το 2017, κανονικα με ελληνικες πινακιδες. -
@harisma23 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Έχοντας φίλο που είναι (λόγω επαγγέλματος) ειδήμονας σε θέματα πυρασφάλειας, μπορώ να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει τεράστιο θέμα σε περίπτωση ανάφλεξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο ίδιος ήταν προ μηνός στη Σλοβακία για δοκιμές πυρόσβεσης μπαταριών αυτοκινήτων. Υπάρχει βεβαίως ένα εμπορικά διαθέσιμο προϊόν που επιτυγχάνει κατάσβεση, αλλά πόσοι το ξέρουν;
Κατά τ' άλλα μάλλον επίκειται αυστηροποίηση της νομοθεσίας με πιθανή απαγόρευση φόρτισης σε υπόγεια.
Δηλαδή όσοι έχουν υπόγεια γκαράζ την πάτησαν;
-
@kozani76 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@harisma23 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δηλαδή όσοι έχουν υπόγεια γκαράζ την πάτησαν;
Πιθανώς θα έχουν θέμα...
-
https://www.miamiherald.com/contributor-content/article272574443.html
The common belief is that electric vehicles are more environmentally friendly and, in general, a safer form of energy. The dark secret: neither are true.
Γραφένιο μόνο.. απλός άνθρακας και τέλος.. μέχρι τότε υδρογονάνθρακες.
Εδώ και οι κίνδυνοι. Στα Γερμανικα.
-
Εγω λεω να γυρισουμε στα αλογα, και απο ρυπους μονο κοπρια.
-
Επειδή δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με την υπέροχη χημεία λιθίου και πιθανόν δεν είχαν την τύχη να τους κάτσει στραβή με ηλεκτρικά τηλεκατευθυνόμενα για να μάθουν τι περίπου σημαίνουν τέτοιου είδους φωτιές , μια μικρή επίδειξη εδώ … κάθε ηλεκτρικό αμάξι περιέχει 100δες τέτοια, ή παραπλησιων διαστάσεων στοιχεία.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης