-
εγω πραγματικα παντως περιμενω να δω ποσα απο ολα αυτα θα φτασουν σε μαζικη παραγωγη, ποσα θα ερθουν ευρωπη τελικα και τι πωλησεις θα κανουν. Ειμαι πολυ περιεργος....
-
Οι δασμοί είναι όλο το θέμα. ΦΠΑ νομίζω και αυτοι έχουν αλλά αρκετά πιο χαμηλό.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οι δασμοί είναι όλο το θέμα. ΦΠΑ νομίζω και αυτοι έχουν αλλά αρκετά πιο χαμηλό.
ασε τους δασμους στην ακρη. Ετσι για την κουβεντα, πες οτι ερχεται το xiaomi στα 30χιλιαρικα τελικη τιμη (οχι 30 - επιδοτηση, 30χιλιαρικα και τελος). Ποσοι τελικα απο αυτους που το βλεπουν στο youtube και γραφουν ποστ στο fb, θα put their money where their mouth is και θα το αγορασουν; Αυτο δεν το λεω μονο για οσους βρισκονται εδω, αλλα γενικοτερα για την ευρωπη. Ποιος θα παει να αγορασει ενα τοσο αγνωστο προϊον, χωρις συγκεκριμενο υποστηρικτικο συστημα; Ισως σε αλλες ευρωπαικες χωρες να δουλεψει μεσω leasing το θεμα, αλλα εδω που το ληζινγκ ειναι ληστρικο, δεν ασχολουνται πολλοι με αυτο, παρα μονο οι επιχειρησεις.
Σκεψου ακομα και την τεσλα, πολλοι την θεωρουν νεα εταιρεια που ξεπηδηξε απο το πουθενα. Εχουν ενα δικιο διοτι στην ελλαδα εχει πολυ περιορισμενο υποστηρικτικο δικτυο. Αντε τωρα να πεισεις το κοινο "αγοραζω τογιοτα γιατι δεν χαλαει" να παει να δωσει ενα 30αρι σε μια αγνωστη στον χωρο της αυτοκινησης, εταιρεια. -
Ακριβως επειδη ειναι αγνωστες εταιριες, συνεργαζονται με ηδη γνωστους αντιπροσωπους για να στησουν δικτυο & υποστηριξη. Δεν θα γινει σε 1 χρονο αλλα θα γινει. Σιγουρα δεν θα ερθουν ολες οι εταιριες εδω αλλωστε δεν θα επιβιωσουν ολες, ειδικα στην ανυπαρκτη ποσοτικα Ελληνικη αγορα.
Οι ΗΠΑ μαλλον θα αποφασισουν αμεσα για δασμους στα Κινεζνικα ηλεκτρικα. Για να δουμε τι θα κανει η ΕΕ.
-
@spiros-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οι ΗΠΑ μαλλον θα αποφασισουν αμεσα για δασμους στα Κινεζνικα ηλεκτρικα. Για να δουμε τι θα κανει η ΕΕ.
Δεν χρειάζονται απαραίτητα δασμοί. Αρκεί να απαιτήσουμε τις ίδιες περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις που έχουμε στην Ευρώπη. Χρησιμοποιεί το εργοστάσιο ρεύμα από λιθάνθρακα -δεν αγοράζουμε. Χημικά επικίνδυνα για το περιβάλλον -δεν αγοράζουμε. Κακές συνθήκες εργασίας -δεν αγοράζουμε.
Έτσι θα σταματήσουμε να αγοράζουμε γενικώς και θα μας μένουν και λεφτά στο τέλος του μήνα. -
Εγώ πιστεύω πως και τα Τέσλα ακόμη θα έχουν δυσκοιλια υποστήριξη για τα μικροπραγματα που θα χρειαστούν, ενώ τα κινέζικα που τα αναλαμβάνουν οι γνωστοί έμποροι ευρωπαϊκών μαρκών, θα έχουν στη πράξη ανύπαρκτη υποστήριξη.
Δηλαδή θα σου χαλάσει στο Βόλο η χειρολαβή απ το MG όταν θα ναι 8 ετών το αμάξι, και θα πας στη Πολυχρονίδου να σου βρουν ανταλλακτικό... φέξε μου και γλίστρησα... κι αυτό για εδραιωμένα δίκτυα και όχι ανύπαρκτες μάρκες απ τα βάθη της Κίνας που θα αλλάζουν μοντέλο πιο γρήγορα κι από κινητό τηλέφωνο.Ήδη αυτή η έλλειψη σοβαρής υποστήριξης είναι εμφανής και για τα τρέχοντα συμβατικά μοντέλα που έχουν πουλήσει εκατομμύρια κομμάτια.
Χρειάστηκε σωληνάκια επιστροφων καυσίμου το γαλλόχρεπο και περιμέναμε 2 μέρες να σταλούν από Αθήνα.
Ομοίως για αντλία συμπλέκτη ενός φαουβε.
Αν χρειαστείς κάτι πιο βαρύ, πχ τούρμπο, περιμένεις απ το εργοστάσιο στη Γαλλία... πόσο μάλλον για μια μάρκα που δεν μπορείς να προφέρεις που θα πουλήσει 5 κομμάτια σε μια ελληνική περιφέρεια, όταν παλιώσει. -
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εγώ πιστεύω πως και τα Τέσλα ακόμη θα έχουν δυσκοιλια υποστήριξη για τα μικροπραγματα που θα χρειαστούν, ενώ τα κινέζικα που τα αναλαμβάνουν οι γνωστοί έμποροι ευρωπαϊκών μαρκών, θα έχουν στη πράξη ανύπαρκτη υποστήριξη.
Δηλαδή θα σου χαλάσει στο Βόλο η χειρολαβή απ το MG όταν θα ναι 8 ετών το αμάξι, και θα πας στη Πολυχρονίδου να σου βρουν ανταλλακτικό... φέξε μου και γλίστρησα... κι αυτό για εδραιωμένα δίκτυα και όχι ανύπαρκτες μάρκες απ τα βάθη της Κίνας που θα αλλάζουν μοντέλο πιο γρήγορα κι από κινητό τηλέφωνο.Ήδη αυτή η έλλειψη σοβαρής υποστήριξης είναι εμφανής και για τα τρέχοντα συμβατικά μοντέλα που έχουν πουλήσει εκατομμύρια κομμάτια.
Χρειάστηκε σωληνάκια επιστροφων καυσίμου το γαλλόχρεπο και περιμέναμε 2 μέρες να σταλούν από Αθήνα.
Αν χρειαστείς κάτι πιο βαρύ, πχ τούρμπο, περιμένεις απ το εργοστάσιο στη Γαλλία... πόσο μάλλον για μια μάρκα που δεν μπορείς να προφέρεις που θα πουλήσει 5 κομμάτια σε μια ελληνική περιφέρεια, όταν παλιώσει.δεχομαι οτι τα ηλεκτρικα "δεν χαλανε", παλι προς χαριν της κουβεντας. Πιστευω οτι δεν θα χαλασει το μοτερ ουτε η μπαταρια. Αλλα καμμια πορτα; χερουλι; θυρα usb; χαζομαρουλες δηλαδη, αλλα που τα θες να δουλευουν. Αντε να τρεχεις στην αθηνα ή στη θεσσαλονικη (αν εχεις τεσλα) ή οπως ειπες, αντε να βρεις την κινεζικη εταιρεια που στο πουλησε πριν 3-4 χρονια.
Ακομα και τεσλα που βλεπω να αγοραζουν ανθρωποι που μενουν σε νησια, απορω με το κουραγιο τους. -
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν χρειαστείς κάτι πιο βαρύ, πχ τούρμπο, περιμένεις απ το εργοστάσιο στη Γαλλία... πόσο μάλλον για μια μάρκα που δεν μπορείς να προφέρεις που θα πουλήσει 5 κομμάτια σε μια ελληνική περιφέρεια, όταν παλιώσει.δεχομαι οτι τα ηλεκτρικα "δεν χαλανε", παλι προς χαριν της κουβεντας. Πιστευω οτι δεν θα χαλασει το μοτερ ουτε η μπαταρια. Αλλα καμμια πορτα; χερουλι; θυρα usb; χαζομαρουλες δηλαδη, αλλα που τα θες να δουλευουν. Αντε να τρεχεις στην αθηνα ή στη θεσσαλονικη (αν εχεις τεσλα) ή οπως ειπες, αντε να βρεις την κινεζικη εταιρεια που στο πουλησε πριν 3-4 χρονια.
Ακομα και τεσλα που βλεπω να αγοραζουν ανθρωποι που μενουν σε νησια, απορω με το κουραγιο τους.Δεν χαλάει και δεν θέλει ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ότι σχετίζεται με τον κινητήρα, αλλά μουαγιε, αξονες, μπιλιοφοροι ;
Αν δεν είχα οικιακή θεση φόρτισης και δεν εμένα στην Αθήνα ούτε θα το σκεφτόμουν το ηλεκτρικό -
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
μουαγιε, αξονες, μπιλιοφοροι
τι ειναι αυτα?
η αναρτηση/αξονες/υποπλαισια κλπ ειναι αναλωσιμα να εχεις υποψιν , οχι κατι βεβαια που θα αλλαξεις στα 50 χιλ χμ αλλα στα 250 χιλ χμ και αναλογα που οδηγας και το βαρος. Υποπλαισια φυσικα δεν θα χρειαστει να αλλαξεις ποτε λογικα αλλα λεμε τωρα αν εχουν φθορα επισκευαζοντε ευκολα
το μειον στο τεσλα ειναι επισκευη στο αλουμηνιο ειναι σχετικα δυσκολη και ποιο ακριβη απο χαλυβα.
στο τεσλα ουσιαστικα τους κινητηρες εχεις και τις μπαταριες. ολα τα αλλα εξαρτηματα ειναι ελαχιστα σε σχεση με τα θερμικα.
και μακρια απο την αθηνα δεν νομιζω να εχεις θεμα
-
Ετσι για την κουβεντα, πες οτι ερχεται το xiaomi στα 30χιλιαρικα τελικη τιμη (οχι 30 - επιδοτηση, 30χιλιαρικα και τελος). Ποσοι τελικα απο αυτους που το βλεπουν στο youtube και γραφουν ποστ στο fb, θα put their money where their mouth is και θα το αγορασουν;
Αυτό το αυτοκίνητο λες;
Youtube VideoΑν αυτό ερχόταν από 30000€ θα έβαζε ταφόπλακα στην Tesla και σε όποιο άλλο θερμικό μέχρι τις 50.000€.
-
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ετσι για την κουβεντα, πες οτι ερχεται το xiaomi στα 30χιλιαρικα τελικη τιμη (οχι 30 - επιδοτηση, 30χιλιαρικα και τελος). Ποσοι τελικα απο αυτους που το βλεπουν στο youtube και γραφουν ποστ στο fb, θα put their money where their mouth is και θα το αγορασουν;
Αυτό το αυτοκίνητο λες;
Youtube VideoΑν αυτό ερχόταν από 30000€ θα έβαζε ταφόπλακα στην Tesla και σε όποιο άλλο θερμικό μέχρι τις 50.000€.
ναι αυτο το αυτοκινητο λεω! Μενει να δουμε σε τι τιμη θα ερθει, ποτε θα ερθει και ποσο θα πουλησει.
Παντως, αυτη ακριβως ειναι η τοποθετηση μου, οτι ακομα και να ερθει στα 30k, δεν θα πουλησει οσο νομιζετε. Δυστυχως (και το λεω με απολυτη ειλικρινεια αυτο) δεν θα ερθει σε αυτην την τιμη, οποτε μαλλον ποτε δεν θα μαθουμε.Απο τις (καθαρα) κινεζικες εταιρειες, η BYD ειναι η μονη που ειμαι (οσο γινεται) σιγουρος οτι θα συνεχισει να υπαρχει σε 5-10 χρονια, διοτι α. φτιαχνει αυτοκινητα καιρο και β. φτιαχνει μπαταριες.
-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
μουαγιε, αξονες, μπιλιοφοροι
τι ειναι αυτα?
η αναρτηση/αξονες/υποπλαισια κλπ ειναι αναλωσιμα να εχεις υποψιν , οχι κατι βεβαια που θα αλλαξεις στα 50 χιλ χμ αλλα στα 250 χιλ χμ και αναλογα που οδηγας και το βαρος. Υποπλαισια φυσικα δεν θα χρειαστει να αλλαξεις ποτε λογικα αλλα λεμε τωρα αν εχουν φθορα επισκευαζοντε ευκολα
το μειον στο τεσλα ειναι επισκευη στο αλουμηνιο ειναι σχετικα δυσκολη και ποιο ακριβη απο χαλυβα.
στο τεσλα ουσιαστικα τους κινητηρες εχεις και τις μπαταριες. ολα τα αλλα εξαρτηματα ειναι ελαχιστα σε σχεση με τα θερμικα.
και μακρια απο την αθηνα δεν νομιζω να εχεις θεμα
Λυπήσου μας
-
Cirus κι όποιος άλλος ψάχνει για αστικό EV, κάντε λίγη υπομονή.
https://www.drive.gr/news/kosmos-agora/i-stellantis-fernei-leapmotor-t03-stin-ellada-se-4-mines
ΥΓ. Μη ρωτήσετε ποιος και πού και πόσο. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω.
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
https://www.drive.gr/news/kosmos-agora/i-stellantis-fernei-leapmotor-t03-stin-ellada-se-4-mines
Γαλλόχρεπα και αυτά...θα θέλουν ξεμάτιασμα κάθε εβδομάδα!
-
Δηλαδή η νέα μάρκα του ομίλου , θα έχει ένα φθηνό εργαλείο πόλης και ένα σχετικά μεγάλο SUV όλα και όλα στη γκάμα της;
Να το κάνει τι το δεύτερο; Υποτίθεται ότι όλη η γκάμα των καινούργιων μεσαίων της SUV θα βασίζεται στο νέο 3008 , άρα θα έχουν όλα εκδόσεις πλήρως ηλεκτρικές. Ακόμα και σε μεγαλύτερο μέγεθος , αν θεωρήσουμε ότι το κινέζικο θα είναι επιπέδου Υ , η νέα πλατφόρμα της stelvio θα είναι και αυτή πλήρως ηλεκτρική, άρα και εκεί έχουν αναπτύξει τεχνολογία ήδη.
Εκτός και αν ( μεγάλο αν ) , είναι τόσο πιο φθηνό από τα παρόμοιου μεγέθους ηλεκτρικά των άλλων εταιριών της .
Περίεργα πράγματα....
Και γιατί το ¨μικρό¨ δεν το κάνει rebadge ως fiat πχ, ιδίως από τη στιγμή που θα το κατασκευάζει στην ΕΕ; Υποθέτω καλύτερη μοίρα θα έχει από να φέρει το σήμα μιας κινέζικης μάρκας. Εκτός και αν μιλάμε για πολύ υποδεέστερο ποιοτικά προϊόν , που δε θα μπορεί να φέρει ούτε το σήμα της fiat.....
-
@dimsabas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ενδιαφερον το μικρό αν και ο γλάρος μου αρέσει και μου κάνει κλικ πολύ περισσότερο.
Ομως μακαρι να γεμίσουμε τέτοιες επιλογές!!!!
-
Εντωμεταξυ στην κινα μπορεί να εχουν απειρα ηλεκτρικα μοντέλα, αλλά ρε φίλε τι βλέπω κάθε μέρα δεν φανταζεστε!!!! την προηγούμενη σας έβαλα mercedes με picatsu παντού, τωρα σας έχω αλλα 2 ετσι να γελάσετε λίγο
-
Ο κόσμος πάντως στα ξένα ευρωπαϊκά φόρουμ, τα φοβάται τα ηλεκτρικά, αν δεν είναι λήζινγκ.
Φοβούνται πόσο εύκολα βγαίνουν ολική μετά από τρακάρισμα, φοβούνται το κόστος και την αξιοπιστία των μπαταριών και διάφορα άλλα.
Προφανώς λοιπόν η αγορά των μικρών ηλεκτρικών πόλης και περιαστικών που θα είναι φτηνά, θα μετριάσει τέτοιες ανησυχίες, ιδιαίτερα στο λήζινγκ ιδιωτών.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ο κόσμος πάντως στα ξένα ευρωπαϊκά φόρουμ, τα φοβάται τα ηλεκτρικά, αν δεν είναι λήζινγκ.
Φοβούνται πόσο εύκολα βγαίνουν ολική μετά από τρακάρισμα, φοβούνται το κόστος και την αξιοπιστία των μπαταριών και διάφορα άλλα.
Βλακείες ειναι αυτά!!
- Για την ολική και το κάθε τρακάρισμα υπάρχει η ασφάλεια.
- Στο εξωτερικό αλλάζουν αμάξια κάθε 2-3 χρόνια, άρα πολύ νωρίτερα από την λήξη εγγύησης της μπαταρίας. Ποιος ευρωπαίος ασχολειται τι θα γίνει σε 10 χρόνια στο αμάξι του?
Με την ίδια λογική να μην περπατάμε και στον δρόμο γιατί μπορεί σε 7.5 χρόνια να πέσει ένα κομήτης στο κεφάλι μας.
-
Μην το γελάς, τον Κούλη πιθανότατα να συμβεί και αυτό…
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης