-
@criuser said in VW Golf MK 8:
Είναι γιατί οι γερμανολάγνοι έχετε δυσκολία προσαρμογής στις καινοτομίες...
Το θέλατε στην μέση
Όλος ο κόσμος θες να πεις το ειχε στη μεση αρα ηταν ανιδεοι...μόνο οι Γάλλοι ήξεραν από εργονομια.
Ονόμασαν καινοτομία τη δυσκολία και δε το ξέραμε μαλλον -
@andya3 said in VW Golf MK 8:
@gtsartsal said in VW Golf MK 8:
@jamesd said in VW Golf MK 8:
Σ' όλα τα παραπάνω και σε εργονομία στο εσωτερικό οι Γάλλοι πάσχουν και η vw τα έχει λυμένα εδώ και πολλά χρόνια.
Όχι πάντα.Τα κουμπιά αφής στο τιμόνι ήταν αποτυχία στον τομέα της εργονομίας.
Βέβαια το κατάλαβαν και το άλλαξαν.Αυτό είναι θέμα που παίρνει πολύ συζήτηση.
Κουμπιά αφής έχω και στον κλιματισμό στο T-Roc και δεν με προβλημάτισαν.
Ούτε στο Golf όταν το οδήγησα με προβλημάτισαν τα αφής στο τιμόνι. Το μόνο κακό είναι ότι τα πατούσα κατά λάθος με τις κινήσεις των χεριών μου. Έπρεπε να τα κάνουν λιγότερο ευαίσθητα,Θα δούμε στο μέλλον πως θα διαμορφωθεί αυτό το θέμα. Πιθανότατα όλοι θα καταλήξουν σε στυλ Tesla, όλες οι λειτουργίες στο infotainment. Τα νέα παιδιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα μ' αυτό. Μάλλον εμείς οι παλιότερης γενιάς δεν είμαστε ακόμα μαθημένοι και γκρινιάζουμε υπερβολικά.
Το δικό μου έχει κουμπιά αφής στο τιμόνι, μια βλακεία και μισή είναι
-
@nikos-golf said in VW Golf MK 8:
Εργονομία και γαλλικό δε πάνε μαζί. Μόνο τη κόρνα να σκεφτείς στο μοχλό για τα φλας δε θες άλλη απόδειξη
Κι όμως εργονομικά αυτή είναι πολύ βολική θέση. Μου λείπει στα άλλα αυτοκίνητα, αφού συνήθισα την κόρνα εκεί
-
Ας είμαστε δίκαιοι. Το κρέμασμα των πελατών της VAG με το αρχικό infotainment του Golf το οποίο όταν διόρθωσαν (κάπως) στα επόμενα μοντέλα δεν το παρείχαν δωρεάν στους πρώτους κατόχους ήταν το μέγιστο φάουλ. Αμέσως μετά κάθε haptic button , non illuminated slider και λοιπές αηδιες που έφερε στη καμπίνα του Golf και άλλων μοντέλων. Μάλιστα αυτά ήταν εν δυνάμει κίνδυνος με κάθε χρήση τους.
Κάθε haptic button & slider εντός καμπίνας θα έπρεπε να απαγορεύεται ήδη δια Νόμου και δια ροπάλου μην σας πω από την ΕΕ!
Ευτυχώς στα νέα μοντέλα τους ορισμένα από τα ανωτέρω άρχισαν να τα αφήνουν πίσω. Και φυσικά (επιτέλους) 4ετη εγγύησης. Δεν σας κρύβω ότι ειδικά το τελευταίο για εμένα είχε μεγάλη συμβολή στον να "επιστρέψω" ως δυνητικος πελάτης τους. Έχω ακούσει λόγω δουλειάς ΤΙΣ ηλίθιες δικαιολογίες. Αυτό του ομίλου "δίνω 2 έτη εγγύηση μόνο γιατί ότι είναι να βγάλει το αμάξι το βγάζει στα δύο χρόνια...". Οκ, ναι. Και μετά μας είπαν καλησπέρα οι 1.4 Tsi, τα πρώτα DSG, οι πλαστικές βάσεις των παραθύρων και τα κοκκάλινα parts στα ηλεκτρονικά χειρόφρενα..
-
Το έλεγαν για τα πρώτα 2 χρόνια, γιατί έδιναν ένα χρόνο εγγύηση...
-
@elvet said in VW Golf MK 8:
Εργονομία και γαλλικό δε πάνε μαζί. Μόνο τη κόρνα να σκεφτείς στο μοχλό για τα φλας δε θες άλλη απόδειξη
Κι όμως εργονομικά αυτή είναι πολύ βολική θέση. Μου λείπει στα άλλα αυτοκίνητα, αφού συνήθισα την κόρνα εκεί
Χάλια ήταν. Για κορνάρισμα χαιρετούρας καλά ήταν, σε κορνάρισμα πανικού όμως έψαχνες να τη βρεις και πολλές φορές άναβες και το δεξί φλας.
Επίσης εργονομικό φάουλ ήταν η μεγάλη σκάλα. Άναβε με τον διακόπτη των φλάς μπρος τα μέσα όπως το σινιάλο. Έκανες σινιάλο και σου έμενε αναμμένη η μεγάλη.
Έπρεπε να ζυγίζεις τη δύναμή σου ώστε να κάνεις σινιάλο χωρίς να ανάψεις τα μεγάλα. -
@georgemit said in VW Golf MK 8:
Χάλια ήταν. Για κορνάρισμα χαιρετούρας καλά ήταν, σε κορνάρισμα πανικού όμως έψαχνες να τη βρεις και πολλές φορές άναβες και το δεξί φλας.
Επίσης εργονομικό φάουλ ήταν η μεγάλη σκάλα. Άναβε με τον διακόπτη των φλάς μπρος τα μέσα όπως το σινιάλο. Έκανες σινιάλο και σου έμενε αναμμένη η μεγάλη.
Έπρεπε να ζυγίζεις τη δύναμή σου ώστε να κάνεις σινιάλο χωρίς να ανάψεις τα μεγάλα.Το ίδιο μου κάνει το νοικιασμένο από την εταιρεία που εργάζομαι C3 του 2023.
Πρέπει να ζυγίζεις το σινιάλο σου και είναι τρελά εκνευριστικο.
Οπότε δεν είναι μόνο στο Golf.
Μήπως έχουν σκοπό να το βάλουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες; -
@polioan said in VW Golf MK 8:
Έπρεπε να ζυγίζεις τη δύναμή σου ώστε να κάνεις σινιάλο χωρίς να ανάψεις τα μεγάλα.Το ίδιο μου κάνει το νοικιασμένο από την εταιρεία που εργάζομαι C3 του 2023.
Μήπως έχουν σκοπό να το βάλουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες;Μάλλον μιλάει για το παλιό Citroen o @georgemit
-
@polioan said in VW Golf MK 8:
Μήπως έχουν σκοπό να το βάλουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες;Μιλάω για τη ΖΧ που είχε ο πατέρας και οδηγούσα πιτσιρικάς.
Το golf και σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει τελευταία έχουν το σινιάλο προς τα μέσα και τα μεγάλα προς τα έξω. -
Μεγαλύτερη βλακεία EVER! Το είχα εκεί στο φορτηγάκι Skoda, της δουλειάς μου...
-
Πολύ συντηρητικό το σχήμα του, έχει αλλάξει λίγο, οι Γάλλοι με την πεζό, κατα την άποψή μου, είναι πολύ μπροστά σε όρους εμφάνισης. Απλά με το golf παίρνεις και την ποιότητα κύλισης/feel good/στησιμο που δίνει η εταιρία, για οποίους σημαίνει κάτι αυτό.
Είναι πολύ επιφανειακή η προσέγγισή σου. Ο εξωτερικός σχεδιασμός δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής. Καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αεροδυναμική, την περιφερειακή ορατότητα και και το πόσο φωτεινό θα είναι μέσα το αυτοκίνητο με τα μεγάλα παράθυρα και τις κολώνες. Και καταλήγει με την ευρυχωρία του εσωτερικού και του χώρου αποσκευών.
Σ' όλα τα παραπάνω και σε εργονομία στο εσωτερικό οι Γάλλοι πάσχουν και η vw τα έχει λυμένα εδώ και πολλά χρόνια.
Όπως και να 'χει πάντα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Αν προτιμήσεις πιο όμορφο εξωτερικό με πιο όμορφες καμπύλες στο αυτοκίνητο, κάπου αλλού θα πληρώσεις το τίμημα. Είναι θέμα επιλογής και προτεραιοτήτων του καθενός
Τα μεγάλα παράθυρα οι Γερμανοί τα είχαν ξεχάσει σε κάποιες εποχές και τα θυμήθηκαν ξανά.
Επίσης η εργονομία τους έχει πάντα λάθη, αλλά το ξεχνάμε.
Θυμόμαστε το αλάρμ στις μπεμβέ, στην κονσόλα κάτω μπροστά από το χειρόφρενο ?
Υποτίθεται ότι θέλεις να το πατήσεις γρήγορα και πρέπει να το βλέπεις.
Αλλά όταν η C5 το έβαλε στην μέση δίπλα από τους αεραγωγούς για να μπορεί να είναι προσβάσιμο και από τον συνοδηγό σε περίπτωση ανάγκης, οι γερμανοί έκαναν μαθήματα εργονομίας... Σε λίγο θα μας κάνουν και μαγειρικής με το ξυνό λάχανο...
Οι Γάλλοι έχουν μπερδέψει τ' αυτοκίνητα με τα φορέματα και τα κοστούμια. Τι Pierre Cardin, τι Louis vuitton, τι Peugeot. Όλα ίδια τους φαίνονται.
Πέρυσι το καλοκαίρι αν θυμάμαι καλά οδήγησα για 1η φορά ένα 208 diesel, το οποίο ήταν πολύ καλό παρεμπιπτόντως. Αλλά όταν μπήκα μέσα χρειάστηκα πάνω από 10 λεπτά για να ξεκινήσω!
Προσπαθούσα να βολέψω το κάθισμα και το τιμόνι για να βλέπω το καντράν, τελικά δεν τα κατάφερα, απλώς συμβιβάστηκα. Έψαχνα κουμπί για να απενεργοποιήσω το start-stop δεν έβρισκα πουθενά. Έχασα 2-3 λεπτά να το ψάχνω στο menu της οθόνης. Το ίδιο και με τη ρύθμιση του κλιματισμού και με το lane assist.
Μόνο γκάζι-φρένο-συμπλέκτης ήταν στην ίδια θέση με ΄τ' άλλα αυτοκίνητα...
Γιατί να απενεργοποιήσεις το στάρτ-στοπ και το λέιν ασίστ, αφού είναι για το καλό σου και στο μέλλον δεν θα μπορείς να το απενεργοποιήσεις ?
Ε οι Γάλλοι είναι ήδη στο μέλλον και σου κάνουν δύσκολη την απενεργοποίηση, ώστε να βαρεθείς και να σε προστατεύσει.
Το καντράν είναι μια χαρά αν έχεις σημαντικό ύψος.
Αλλιώς σε προστατεύει για να μην χαζεύεις επειδή είναι ψηφιακό και σε εντυπωσιάζει...
Είναι μπροστά σε όλα τους...
Αλλά θέλετε εκπαίδευση οι γερμανοτραφείς...
L;ike για τον ωραίο χιουμοριστικό τρόπο που αντιμετωπίζεις τις γαλλικές αστοχίες.
Πάντως το 208 ήταν εξαιρετικό σε οδική συμπεριφορά, σαν καρτ έμπαινε στις στροφές. Αν μπορούσα να βρω και θέση να βολευτώ στο εσωτερικό και να οδηγήσω σαν άνθρωπος, θα το εκτιμούσα περισσότερο... -
Πολύ συντηρητικό το σχήμα του, έχει αλλάξει λίγο, οι Γάλλοι με την πεζό, κατα την άποψή μου, είναι πολύ μπροστά σε όρους εμφάνισης. Απλά με το golf παίρνεις και την ποιότητα κύλισης/feel good/στησιμο που δίνει η εταιρία, για οποίους σημαίνει κάτι αυτό.
Είναι πολύ επιφανειακή η προσέγγισή σου. Ο εξωτερικός σχεδιασμός δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής. Καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αεροδυναμική, την περιφερειακή ορατότητα και και το πόσο φωτεινό θα είναι μέσα το αυτοκίνητο με τα μεγάλα παράθυρα και τις κολώνες. Και καταλήγει με την ευρυχωρία του εσωτερικού και του χώρου αποσκευών.
Όπως και να 'χει πάντα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Αν προτιμήσεις πιο όμορφο εξωτερικό με πιο όμορφες καμπύλες στο αυτοκίνητο, κάπου αλλού θα πληρώσεις το τίμημα. Είναι θέμα επιλογής και προτεραιοτήτων του καθενός
Νομίζω το τερμάτισες στην ανάλυση της εξωτερικής εμφάνισης μιλώντας για την εργονομία στο εσωτερικό που δεν σχετίζονται ευθέως, η για να το πω καλύτερα, ενώ αναγνωρίζω τη μαγκιά του άλλου να βγάλει ένα όμορφο αμαξι με ικανοποιητική εργονομία (πχ. γάλλος), θεωρώ αχρηστία το να διατηρείς το ίδιο σουλούπι πολλά χρόνια επειδή δεν έχεις αρκετή έμπνευση ή ικανότητα του να βγάλεις κάτι πιο όμορφο, ευθυγραμμισμένο με την εποχή του και με καλύτερη ή ίδια εργονομία. Το «αφού δουλεύει γιατί να το αλλάξει» είναι οπισθοδρόμηση στην περίπτωση αυτή.
Αλλά όντας ψηλός θα πω ότι ναι μεν με χωράει το golf αλλά αφενος το vision line είναι οριακό και αφετέρου για να χωράω στο golf πάω τέρμα χαμηλα το κάθισμα με αποτέλεσμα το μέσα έξω να είναι δύσκολο. Και να πω την αλήθεια, σε όρους θέσης οδήγησης το golf δεν είναι πολύ καλύτερο εργονομικά από τα πενιχρά Hyundai i20 και Citroen c3.
Κατα τα αλλά συμφωνώ ότι είναι ένα αμαξι που τικαρει πολλά κουτάκια και είναι αρκετά καλό σε αρκετούς τομείς άλλα σε κάθε τομέα ισχύει το nothing to write home about που λένε και ξένοι.
-
Νομίζω το τερμάτισες στην ανάλυση της εξωτερικής εμφάνισης μιλώντας για την εργονομία στο εσωτερικό που δεν σχετίζονται ευθέως, η για να το πω καλύτερα, ενώ αναγνωρίζω τη μαγκιά του άλλου να βγάλει ένα όμορφο αμαξι με ικανοποιητική εργονομία (πχ. γάλλος), θεωρώ αχρηστία το να διατηρείς το ίδιο σουλούπι πολλά χρόνια επειδή δεν έχεις αρκετή έμπνευση ή ικανότητα του να βγάλεις κάτι πιο όμορφο, ευθυγραμμισμένο με την εποχή του και με καλύτερη ή ίδια εργονομία. Το «αφού δουλεύει γιατί να το αλλάξει» είναι οπισθοδρόμηση στην περίπτωση αυτή.
Αλλά όντας ψηλός θα πω ότι ναι μεν με χωράει το golf αλλά αφενος το vision line είναι οριακό και αφετέρου για να χωράω στο golf πάω τέρμα χαμηλα το κάθισμα με αποτέλεσμα το μέσα έξω να είναι δύσκολο. Και να πω την αλήθεια, σε όρους θέσης οδήγησης το golf δεν είναι πολύ καλύτερο εργονομικά από τα πενιχρά Hyundai i20 και Citroen c3.
Κατα τα αλλά συμφωνώ ότι είναι ένα αμαξι που τικαρει πολλά κουτάκια και είναι αρκετά καλό σε αρκετούς τομείς άλλα σε κάθε τομέα ισχύει το nothing to write home about που λένε και ξένοι.
Ok το κατάλαβα, δε συμπαθείς το Golf και μάλλον προτιμάς τα Γαλλικά. Αλλά αυτό το nothing to write home about για το Golf τι το ήθελες? Δε γνωρίζεις άραγε ή εσκεμμένα παραβλέπεις ότι μιλάς για το επί δεκαετίες benchmark της κατηγορίας του?
Ακόμα και σήμερα που τα C-Hatch ΄βρίσκονται σε παρακμή, δεν υπάρχει στην παγκόσμια αγορά αυτοκίνητο που να κυκλοφορεί σε τόσες εκδόσεις και με τόσους κινητήρες. Από οικογενειακό για να πηγαίνεις τα παιδιά στο σχολείο, diesel για άνετα οικονομικά ταξίδια, μέχρι τετρακίνητα υψηλών επιδόσεων για πίστα.
Πες δε γουστάρω Golf, μ' αρέσουν τα Γαλλικά ή τα υβριδικά Toyota ή κάτι άλλο, δικαίωμά σου, δεν χρειάζονται υπερβολές...
-
Σχετικό όμως το δεν μου αρέσει, θεωρώ το golf τιμιότατο ως αυτοκίνητο (αν και έχει βαρετή εμφάνιση, προσωπικό γούστο) και πολύ καλό deal στα λεφτά του, δηλαδή άνετα θα το αγόραζα. Ωστόσο, δεν έχει κάτι να με ενθουσιάζει ιδιαίτερα, και για αυτό και η έκφραση, καλό, τίμιο ισορροπημένο αλλά ok κλασσικό συντηρητικό γερμανικό- δεν μιλάω για φορτωμένες εκδόσεις τις οποίες δεν έχω οδηγήσει. Τελικά μου αρέσει βάσει των παραπάνω ή όχι;
-
@sabas_thess said in VW Golf MK 8:
Ας είμαστε δίκαιοι. Το κρέμασμα των πελατών της VAG με το αρχικό infotainment του Golf το οποίο όταν διόρθωσαν (κάπως) στα επόμενα μοντέλα δεν το παρείχαν δωρεάν στους πρώτους κατόχους ήταν το μέγιστο φάουλ. Αμέσως μετά κάθε haptic button , non illuminated slider και λοιπές αηδιες που έφερε στη καμπίνα του Golf και άλλων μοντέλων. Μάλιστα αυτά ήταν εν δυνάμει κίνδυνος με κάθε χρήση τους.
Κάθε haptic button & slider εντός καμπίνας θα έπρεπε να απαγορεύεται ήδη δια Νόμου και δια ροπάλου μην σας πω από την ΕΕ!
Ευτυχώς στα νέα μοντέλα τους ορισμένα από τα ανωτέρω άρχισαν να τα αφήνουν πίσω. Και φυσικά (επιτέλους) 4ετη εγγύησης. Δεν σας κρύβω ότι ειδικά το τελευταίο για εμένα είχε μεγάλη συμβολή στον να "επιστρέψω" ως δυνητικος πελάτης τους. Έχω ακούσει λόγω δουλειάς ΤΙΣ ηλίθιες δικαιολογίες. Αυτό του ομίλου "δίνω 2 έτη εγγύηση μόνο γιατί ότι είναι να βγάλει το αμάξι το βγάζει στα δύο χρόνια...". Οκ, ναι. Και μετά μας είπαν καλησπέρα οι 1.4 Tsi, τα πρώτα DSG, οι πλαστικές βάσεις των παραθύρων και τα κοκκάλινα parts στα ηλεκτρονικά χειρόφρενα..
Καμμενος και εγω απο την διετη εγγυηση αλλα μου εδωσαν και 2 χρονια δωρεαν σερβις. Τις βασεις των παραθυρων παντως τις καλυψε η εταιρεια παροτι επεσαν 4 χρονια μετα, του συνοδηγου μου επεσε μεσα αλλα ευτυχως το εβαλα στο γκαραζ για το βραδυ. Αλλαξαν και του οδηγου χωρις θεματα. Καλυψαν και τους πολλαπλασιαστες αλλα με χρεωσαν 400 ευρω για καλωδια και δυστυχως τα πληρωσα. Καλα που μου τα θυμισες, να μην ξεχασω να μην ξαναπαρω ποτε VW!
-
Ναι φίλε και εγώ αυτά έλεγα και αύριο 12:00' έχω ραντεβού στη Karenta. Ρίξε μια ματιά στα νήματα του Tiguan 2024 & του 308 mk ii να δεις τα σκατά των Γάλλων και των άλλων με το παπικό αλάθητο. Δυστυχώς πλέον η ψαλίδα έκλεισε υπερβολικά. Δεν έχουμε 1999 να πάρεις την πρώτη vvti Corolla για να την κρατήσεις 30 χρόνια μόνο λάδια φίλτρα. Ειδικά αν έχεις διαθέσιμο γενναίο budget πάλι στον όμιλο θα τα δώσεις...
-
Τραγική ειρωνεία μια και αναφέρθηκαν παραπάνω τα προβλήματα με το infotainment του πρώτου golf 8.
Μόλις γύρισα από Karenta, έκαναν update στο infotainment του T-Roc. Αυτοί με κάλεσαν μόνοι τους, βάση οδηγίας της vw. Δεν ξέρω τι update έκαναν, δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Oύτε στην Karenta ήξεραν, απλώς έκαναν ότι τους είπε η μαμά vw.
Μ' αρέσει που τα παθήματα γίνονται μαθήματα. Στη vw και το software αναφέρομαι.
Επί της ευκαιρίας @sabas_thess είδα από κοντά και το νέο Tiguan. Πολύ αλλαγμένο σε σχέση με το προηγούμενο, δεν είναι τόσο "στρογγυλό". Για τα δεδομένα της vw η αλλαγή είναι τεράστια.
Μου άρεσε πιο πολύ από κοντά, οι φωτογραφίες το αδικούν. Για το εσωτερικό δεν έχω λόγια να πω, επιπέδου audi! -
@sabas_thess said in VW Golf MK 8:
Ειδικά αν έχεις διαθέσιμο γενναίο budget πάλι στον όμιλο θα τα δώσεις...
Alfa ή BMW θα έπαιρνα με γενναίο budget. Αν μιλάμε για πολύ γενναίο, πάμε σε Porsche ή Maserati.
-
Επί της ευκαιρίας @sabas_thess είδα από κοντά και το νέο Tiguan. Πολύ αλλαγμένο σε σχέση με το προηγούμενο, δεν είναι τόσο "στρογγυλό". Για τα δεδομένα της vw η αλλαγή είναι τεράστια.
Μου άρεσε πιο πολύ από κοντά, οι φωτογραφίες το αδικούν. Για το εσωτερικό δεν έχω λόγια να πω, επιπέδου audi!Εγώ ενώ αύριο ήταν να πάω για td/προσφορά στη VW ήταν εκτός ο πωλητής από τον οποίο οι πληροφορίες μου λένε ότι πρέπει να εξυπηρετηθώ. Έτσι είπα να κλείσω Cupra για Formentor να αφήσω τελευταίο, ως κερασάκι στη τούρτα από τα td, το Tig αλλά με δαιμόνισαν οι μλκς στην αντιπροσωπεία και έκλεισα td X-Trail εναλλακτικά. Το For μετά τα σημερινά το έκοψα οριστικά. Έπαθαν "Toyota" και αυτοί. Περισσότερες λεπτομέρειες όταν βρω χρόνο να γράφω στο νήμα του For, για να μην κανηβαλίζω το παρόν νήμα.
ΥΓ: Γιατί κόψανε το Golf variant; Φέρει το μεταξόνιο του Octavia θα το έψηνα....
ΥΓ2: @realzeus εσύ φίλε έχεις ακριβά γούστα αχαχσαχα
-
Περίμενε λίγο ψάχνω να βρω ένα κωλοβιντεο που αναλύει καλά το αυτοκινητο και ίσως σε βοηθήσει με την επιλογή εξοπλισμού!
VW Golf MK 8