Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    • Profile
    • Following 3
    • Followers 1
    • Topics 2
    • Posts 1170
    • Best 742
    • Groups 0

polioan

@polioan

1594
    Profile views
    1170
    Followers
    3
    Following
    Joined Last Online

polioan Unfollow Follow

Best posts made by polioan

• CUPRA LEON F/L 2024

Καταρχάς, οι administrator αν θεωρήσουν λάθος ότι ανοίγω το καινούριο νήμα, μπορούν να το μεταφέρουν όπου θέλουν. Και φυσικά, τους ζητώ συγνώμη!

Γνωρίζετε οι περισσότεροι ότι είχα παραγγείλει το CC και ακόμα το περίμενα.
      Εχθές, λοιπόν, επειδή με ενημέρωσαν ότι θα αργήσει και άλλο η παράδοση προς Μάρτιο (STYLE SKYVIEW), την ακύρωσα και πήγα και έδωσα παραγγελία το Cupra Leon F/L, το οποίο είναι στο λιμάνι και περιμένει να περάσει τελωνείο.

Θα πείτε αρκετοί, γιατί δεν πήγα στο Formentor, μια που έχω 2 παιδιά και το ένα βρέφος. Δεν μπορώ, μάνα μου, να το πληρώσω το 37.000€ κόστος του. Δεν πειράζει, ας πάρω και μια μπαγκαζιέρα!

Σε άλλες λεπτομέρειες, παρήγγειλα σε Magnetic Grey, 1.5 150hp DSG mHv.
      Το έκανα και 50 χιλ. βόλτα εχθές στην Θεσσαλονίκη, μία μεγάλη βόλτα, γιατί είχαμε τις πρόβες παρέλασης και έκανα τεράστιο κύκλο.
      Να πω ότι μου έφυγε η όλη τραβούρα των SUV (που είχα και με το Sportage) και μου ψιλοάρεσε που ξαναγύρισα σε Hatch. Το αποδέχθηκε και η γυναίκα (σημαντικότατο!).

Εν αναμονή, λοιπόν, σε κανά μήνα θεωρώ.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      polioan
      polioan
    • RE: CUPRA LEON F/L 2024

Messenger_creation_4E5A63F1-F95D-4C7D-8410-27BB26DE9CB0.jpeg

ΗΡΘΕ ΗΡΘΕ!!
      Δεν νομίζω να καταλάβατε πόσο χαρούμενος είμαι, έτσι;

polioan
      polioan
    • RE: KIA SPORTAGE 2021

Και εδώ μερικές φωτογραφίες... Χωρίς τα αυτοκόλλητα!

20.png 20230201_123936.png 20230201_123957.png 20230201_124003.png

polioan
      polioan

![Messenger_creation_B8A20B99-4F46-4494-8E11-D691BECA29D8.jpeg
      Messenger_creation_C5BF780A-0631-43EC-8B28-53BFAA6FDF09.jpeg
      Messenger_creation_DE16424A-C88A-42EE-9E57-36FEDCB09AAB.jpeg

Λίγα λόγια για το καινούριο απόκτημα με κίνηση μόνο μέσα στην πόλη και λίγο Μουδανιών όσοι γνωρίζουν.

Θετικά:

• Άψογο οδηγικά, με την σωστή πίεση τιμονιού και την αίσθηση του δρόμου
      • Περίμενα ότι θα κοπανουσε σε λακούβες ξερά, αλλά απορροφά πολύ όμορφα και ομαλά.
      • Απίστευτος φωτισμός από την μεσαία σκάλα από τους προτζεκτορες Led χωρίς να ενοχλεί τους απέναντι.
      • Κιτς, αλλά όμορφος εσωτερικός φωτισμός ledοταινιας γύρω από το ταμπλώ αλλά και κάτω από τις πόρτες.
        Επίσης, όμορφες κινήσεις φωτισμών των πίσω φωτιστικών κατά την προσέγγιση και αποχώρηση του αυτοκινήτου και τα σήματα Cupra κάτω από τους καθρέπτες στον δρόμο.
      • Ταχύτατη οθόνη χωρίς προβλήματα... Προς το παρόν.
      • Ασύρματο Android Auto με άμεση απόκριση.
      • Παρόλο ότι έχω το βασικό ηχοσύστημα, εντυπωσιάστηκα από τα μπάσα και τα πρίμα σε σωστή κλίμακα για το δικό μου αυτί
      • Ευκολοδηγητο με την βοήθεια του τιμονιού αλλά και του DSG
      • Αξιοπερίεργα δυνατό το Κλίμα στην ζεστή ακόμα και στους 21 βαθμούς με εξωτερική θερμοκρασία 5 βαθμών και υγρασία έξω, πρωί πρωί στην Θεσσαλονίκη. Τι θα κάνει άραγε στην ψύξη;
      • Άψογος κινητήρας σε θέμα κατανάλωσης ως mhb μια που στα 150 χλμ (αν και λίγα ακόμα) έκανα 7.8λ/100
        Το μόνο που ακόμα δεν τόλμησα καλά είναι να το πατήσω τέρμα στο προφίλ Cupra να δω την δύναμη του απόλυτα. Λέω εγώ τώρα, να το στρώσω (ξέρω τι θα πείτε, στρωμένα έρχονται, αλλά έχω κάλο στον εγκέφαλο) και μετά να το πατήσω.

Αρνητικά:

• Ο βοηθός φωνής και αναγνώριση εντολών είναι πραγματικά για τον .... Καβάλα! Ή εγώ ακόμα δεν το έχω μάθει... καθόλου όμως. Αν και λίγο δύσκολο, μια που διάβασα τα πάντα ακόμα και τις 400 σελίδες του manual.
        Του λες "Κλήση προς Μπαμπάς" (ζωντανό παράδειγμα μου σήμερα και κάνει κλήση Φώτης Bora Bora. Ότι ναναι όμως...
        Του λες να ανεβάσει την θερμοκρασία ή κρυώνω και λέει Δεν σας καταλαβαίνω.
      • Λίγο περίεργος ο ευρυγώνιος φακός της πίσω κάμερας σε σύγκριση με το Sportage. Αλλά αυτό θεωρώ ότι συνηθίζεται

Ως προς κράτηματα και body roll ακόμα δεν μπορώ να σας πω σοβαρά, γιατί μόνο μια φορά έκανα κατέβασμα και πάτημα σε πέταλο από την στροφή αεροδρομίου για Μουδανιών προς Θεσσαλονίκη και μου φάνηκε τρένο.
      Α, επίσης θεωρώ ότι τα paddles είναι λίγο άβολα για χρήση, μια που ήθελα να είναι λίγο μεγαλύτερα για να έχω πιο εύκολη πρόσβαση. Πρέπει να τα συνηθίσω και αυτά ή να βάλω μεταλλικές θήκες-βασεις που τα ψηλώνουν.

Αν μου έρθει κάτι άλλο που δεν έχω σκεφτεί, θα σας ενημερώσω.

Αλλά γενικότερα έχω μείνει τρέλα ικανοποιημένος μέχρι στιγμής.

polioan
      polioan
    • RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!

20231125_151635.jpg

Εδώ χαιρόμαστε το τοπίο στα Λουτρά Πόζαρ

posted in Περί αυτοκίνησης
      polioan
      polioan

Σήμερα πάω να παραλάβω το καινούριο μου SPORTAGE επιτέλους!!!!
      Οπότε θα ακολουθήσουν και φωτογραφίες...

polioan
      polioan

20230823_203814.jpg

Μετά το AUDI μου, με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχω πάθει ''έρωτα''!

polioan
      polioan

@alex-mix said in KIA SPORTAGE 2021:

@polioan said in KIA SPORTAGE 2021:

Μετά από καιρό, έχω να σας ενημερώσω για ένα δυσάρεστο γεγονός. Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, παραβίασε οδηγός κόκκινο φανάρι και μας χτύπησε το Sportage MY22.
      Ευτυχώς, οικογενειακώς είμαστε όλοι καλά.
      Αλλά, δυστυχώς, από το επίσημο φανοποιείο της αντιπροσωπείας η ζημιά βγήκε γύρω στα 25.000€.!
      Ο άλλος οδηγός κάνει αρνητική δήλωση ότι περάσαμε εμείς με κόκκινο, αλλά υπάρχουν μάρτυρες που γράφτηκαν από την τροχαία και κάμερες.
      Οπότε πάμε δικαστικώς, αλλά και επίσημα χωρίς όχημα.... 😠 😠 😧 😧
      444445627_324661587331736_1780359303349131769_n.jpg 444457079_324661570665071_3158388099473869862_n.jpg

Οχι ρε φιλε οχι, μεσα απο την καρδια μου ειλικρινα θα σου πω πως στενοχωρηθηκα αλλα απο την αλλη χαιρομαι που ειστε καλα,το κυριοτερο απ ολα .

Σε ευχαριστώ πολύ alex.... Δυστυχώς γίνονται και αυτά και ας ήταν η πρώτη φορά για μένα μετά από 20 χρόνια οδήγησης.
      Το μεγαλύτερο σοκ ήταν όταν γύρισα το κεφάλι μου και είδα την γυναίκα μου που είναι έγκυος να κρατάει την κοιλιά της και να λέει πονάω... και το παιδί πίσω να κρατάει το κεφάλι της και να κλαίει.
      Ευτυχώς, ήταν όλα από σοκ και μετά και από εξετάσεις όλα είναι καλά.

polioan
      polioan

20211220_150843.jpg

polioan
      polioan
    • RE: Toyota Corolla Cross

Και μόλις σήμερα έκανα παραγγελία το Toyota Corolla Cross 1.8 Style Skyview.... Και τώρα... μεγάλη αναμονή!!!! και γερά νεύρα...
      Θα δαγκώσω πολλές λαμαρίνες μέχρι να έρθει...

polioan
      polioan

Latest posts made by polioan

• RE: VW T-Roc

@a-d-p said in VW T-Roc:

Ανέβασα την παραπάνω φωτογραφία γιατί μου άρεσε πολύ το CHr, αλλά και για σύγκριση μεγέθους. Πρέπει να ήταν chic, γιατί είχε πανοραμική και 19αρες ζάντες.
      Το περιεργάστηκε αρκετά και η σύζυγός. Της αρέσει (έχει και προβολακια βλέπεις 😁😁)
      Είναι λίγο μακρύτερο, αλλά οι πίσω πόρτες και τα παράθυρα είναι πολύ μικρά σε σημείο που καθιστούν αδύνατη την επιλογή του για την περίπτωση μας. Πρέπει να απογαλακτιστεις από παιδικά καθίσματα κτλ.

Ώρες ώρες μετανιώνω που δεν πήρα το chr και από την άλλη χαίρομαι γιατί πίσω θα ήταν καμπινούλα μια σταλιά... 😁

polioan
      polioan
    • RE: VW Tiguan 2024

@dettol said in VW Tiguan 2024:

@polioan said in VW Tiguan 2024:

@tkin73 said in VW Tiguan 2024:

@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:

@dettol στα ποσά χλμ σου έβγαλε το θέμα εσένα; Εδώ μιλάμε για 7k km. Παίζει να θεωρηθεί αστοχία υλικού που χρίζει άμεσης αντικατάστασης.

Επίσης τι να τραβήξω vd, όταν είναι η αίσθηση και το ένστικτο του VAGιτη; Δεν έχω πάρει κανένα μήνυμα σφάλματος μέχρι στιγμής. Σε όσα ακούω βασίζομαι.

Σε πολλά περισσότερα. Το πούλησα στα 4.5 χρόνια και το πρόβλημα μου το έβγαλε στα 3.5. Πες περίπου στα 35k km

Για υγρού ή ξηρού τύπου κιβώτιο μιλάς; Ποιο μοντέλο;

Είναι ξηρού τύπου τα 1.5. το ίδιο που φοράω και εγώ στο Cupra leon fl.
      Όπως έκανε και στον dimsabas και σε μένα και σύμφωνα με αυτά που γράφουμε, πιστεύω ακόμα περισσότερο ότι είναι κακός προγραμματισμός.
      Εύχομαι σύντομα σε σωστή αναβάθμιση

1.5 ηταν, αλλα θυμαμαι οτι το ειχα ψαξει βασει vin και ειχα καταληξει οτι ηταν υγρου τυπου (το dq380 αν θυμαμαι καλα)

Όλα τα VW Group που φοράνε τον κινητήρα DXDB 1.5 150 hp mhb είναι με ξηρού τύπου. Το είχα διαβάσει και το είχα ρωτήσει σε αντιπροσωπείες στην Cupra, Vw, Skoda. Μόνο στην Audi δεν είχα πάει.

polioan
      polioan
    • RE: VW Tiguan 2024

@tkin73 said in VW Tiguan 2024:

@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:

@dettol στα ποσά χλμ σου έβγαλε το θέμα εσένα; Εδώ μιλάμε για 7k km. Παίζει να θεωρηθεί αστοχία υλικού που χρίζει άμεσης αντικατάστασης.

Επίσης τι να τραβήξω vd, όταν είναι η αίσθηση και το ένστικτο του VAGιτη; Δεν έχω πάρει κανένα μήνυμα σφάλματος μέχρι στιγμής. Σε όσα ακούω βασίζομαι.

Σε πολλά περισσότερα. Το πούλησα στα 4.5 χρόνια και το πρόβλημα μου το έβγαλε στα 3.5. Πες περίπου στα 35k km

Για υγρού ή ξηρού τύπου κιβώτιο μιλάς; Ποιο μοντέλο;

Είναι ξηρού τύπου τα 1.5. το ίδιο που φοράω και εγώ στο Cupra leon fl.
      Όπως έκανε και στον dimsabas και σε μένα και σύμφωνα με αυτά που γράφουμε, πιστεύω ακόμα περισσότερο ότι είναι κακός προγραμματισμός.
      Εύχομαι σύντομα σε σωστή αναβάθμιση

polioan
      polioan

@k-m said in CUPRA LEON F/L 2024:

@polioan said in CUPRA LEON F/L 2024:

το περιεργο ειναι οτι το εχουμε ακουσει μονο για το FL plugin

Για το θέμα με το κιβώτιο; Δυστυχώς το επαληθεύω ότι το κάνει και στο θερμικό mhv.
      Πρέπει να είναι η ίδια λογική βλέποντας κάποιο εμπόδιο είτε μπροστά είτε πίσω.

FL ?

γιατι στην 1η εκδοση (καθαρα θερμικο) δεν εχω θεμα.

Ναι Fl

polioan
      polioan

το περιεργο ειναι οτι το εχουμε ακουσει μονο για το FL plugin

Για το θέμα με το κιβώτιο; Δυστυχώς το επαληθεύω ότι το κάνει και στο θερμικό mhv.
      Πρέπει να είναι η ίδια λογική βλέποντας κάποιο εμπόδιο είτε μπροστά είτε πίσω.

polioan
      polioan

@a-d-p said in CUPRA LEON F/L 2024:

@limited_one said in CUPRA LEON F/L 2024:

Μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να φταίει ο διακόπτης του κιβωτίου, στα άλλα αυτοκίνητα του group δεν έχει παρατηρηθεί να συμβαίνει.
      παρόλα αυτά καλό είναι να πας σε συνεργείο για να δούν αν έχει κρατήσει log με το πρόβλημα.

Όταν το πήγα, δεν βρήκαν σφάλμα σε logάρισμα. Παρατήρησα ότι το κάνει όταν πιάνουν οι περιμετρικοί αισθητήρες κάτι που είναι κοντά στο αμάξι και αυτόματα το ασφαλίζει στην Νεκρά.
      Αυτό βέβαια το γεγονός δεν συμβαίνει πάντα, μπορεί να μπλοκαριστεί δίχως λόγο.
      Θα ξαναπάω από εβδομάδα να τους το αναφέρω και να το ψάξουν.

Και ο @dimsabas με κάτι χόρτα που έβλεπαν οι αισθητήρες είχε θέμα

Έτσι πιστεύω και εγώ... για αυτό αναφέρω ότι είναι θέμα προγραμματισμού. Ελπίζω να το λύσουν σύντομα.
      Πάντως, θέλω να το πάω στο συνεργείο και να το κάνω και επίσημη αναφορά στην CUPRA. Όχι ότι περιμένω να μου δώσουν μεγάλη σημασία....

polioan
      polioan

@ss_76 said in CUPRA LEON F/L 2024:

@polioan μήπως η μπαγκαζιέρα είναι ανάποδα τοποθετημένη;

Χαχαχα, μου το είπε και ο πεθερός μου...
      Όχι δεν είναι ανάποδα, η συγκεκριμένη είναι έτσι μπροστά.

Θα βγάλω καινούρια φωτογραφία μία μπροστά και μία πίσω.

polioan
      polioan

@limited_one said in CUPRA LEON F/L 2024:

Μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να φταίει ο διακόπτης του κιβωτίου, στα άλλα αυτοκίνητα του group δεν έχει παρατηρηθεί να συμβαίνει.
      παρόλα αυτά καλό είναι να πας σε συνεργείο για να δούν αν έχει κρατήσει log με το πρόβλημα.

Όταν το πήγα, δεν βρήκαν σφάλμα σε logάρισμα. Παρατήρησα ότι το κάνει όταν πιάνουν οι περιμετρικοί αισθητήρες κάτι που είναι κοντά στο αμάξι και αυτόματα το ασφαλίζει στην Νεκρά.
      Αυτό βέβαια το γεγονός δεν συμβαίνει πάντα, μπορεί να μπλοκαριστεί δίχως λόγο.
      Θα ξαναπάω από εβδομάδα να τους το αναφέρω και να το ψάξουν.

polioan
      polioan

@dettol said in CUPRA LEON F/L 2024:

Τέλος, μου την έχει σπάσει το κιβώτιο κάποιες φορές.
      Είμαι σταματημένος σε ίσιο δρόμο (ούτε ανηφόρες, ούτε κατηφόρες) βάζω D(Drive) και μου την πετάει στην νεκρά(N).
      Ξαναβάζω D, κατεβάζω το χειρόφρενο χειροκίνητα, όχι να το βγάλει από μόνο του ξεκινώντας το αμάξι και πάλι βάζει νεκρά.
      Πρέπει να το σβήσω ολόκληρο και να ξαναβάλω μπρος, λες και έχει κολλήσει ο "εγκέφαλος". (Ο δικός μου πάντως κόλλησε εκεί για τα καλά).

δες το review του @dimsabas για το formentor. Ειναι το ιδιο θεμα;

Ακριβώς το ίδιο! Και το έκανα θέμα και εγώ με την αντιπροσωπεία και δεν βρήκαν τίποτα
      @dimsabas πολύ εκνευριστικο, σωστά;

Εμένα μου φαίνεται για θέμα του joystick 🕹️ επιλογής, γιατί για ταξίδια παλιά με το παραδοσιακό ματσουκι δεν έχει ακουστεί κάτι παρόμοιο.

Χειροκίνητο ή αυτόματο με μακρύ ματσούκι??? 😁

Για τα dsg τα παλιά, σαν το δικό μου 😁😁

🤣🤣

Το θέμα είναι το κάνει όταν είσαι σταματημένος και πας να ξεκινήσεις. Φυσικά και στην όπισθεν το κάνει.
      Οπότε σίγουρα είναι λογισμικό θέμα....

Από ένα λεβιεδακι γίνονται οι επιλογές και αυτό δίνει την εντολή by wire ?

Ακριβώς.

polioan
      polioan

@dettol said in CUPRA LEON F/L 2024:

Τέλος, μου την έχει σπάσει το κιβώτιο κάποιες φορές.
      Είμαι σταματημένος σε ίσιο δρόμο (ούτε ανηφόρες, ούτε κατηφόρες) βάζω D(Drive) και μου την πετάει στην νεκρά(N).
      Ξαναβάζω D, κατεβάζω το χειρόφρενο χειροκίνητα, όχι να το βγάλει από μόνο του ξεκινώντας το αμάξι και πάλι βάζει νεκρά.
      Πρέπει να το σβήσω ολόκληρο και να ξαναβάλω μπρος, λες και έχει κολλήσει ο "εγκέφαλος". (Ο δικός μου πάντως κόλλησε εκεί για τα καλά).

δες το review του @dimsabas για το formentor. Ειναι το ιδιο θεμα;

Ακριβώς το ίδιο! Και το έκανα θέμα και εγώ με την αντιπροσωπεία και δεν βρήκαν τίποτα
      @dimsabas πολύ εκνευριστικο, σωστά;

Εμένα μου φαίνεται για θέμα του joystick 🕹️ επιλογής, γιατί για ταξίδια παλιά με το παραδοσιακό ματσουκι δεν έχει ακουστεί κάτι παρόμοιο.

Χειροκίνητο ή αυτόματο με μακρύ ματσούκι??? 😁

Για τα dsg τα παλιά, σαν το δικό μου 😁😁

🤣🤣

Το θέμα είναι το κάνει όταν είσαι σταματημένος και πας να ξεκινήσεις. Φυσικά και στην όπισθεν το κάνει.
      Οπότε σίγουρα είναι λογισμικό θέμα....

polioan
      polioan
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST