-
Το συμπέρασμα: έτσι λειτουργεί, στο βωμό της μόδας για συρρίκνωση, (των μηχανικών μερών, γιατί από λαμαρίνα ξεχειλίζουμε), ακόμα και ο κομπρέσορ του a/c μάλλον συρρικνώθηκε στα όρια της λιτής, οριακά αξιοπρεπούς, λειτουργίας του.
Είναι αυτό που λέω στον Στέφανο, προτιμώ οικονομία σε πλαστικά και όχι σε μηχανικά μέρη και μέρη ουσίας. Ο καθένας φυσικά με το τι προτιμάει.
-
Που να δείτε το eTSi 1.5 DSG MK8 Golf που εάν δεν απενεργοποιήσεις χειροκίνητα το engine start stop, δεν βάλεις το DSG σε Sport Mode (μη χέσω) και το αφήσεις στο Drive, για λόγους εξοικονόμησης ενεργειας αποσυμπλέκει περιοδικά τον κομπρέσσορα του κλιματισμού στην ψυχρή ρύθμιση και μεταπίπτει σε κατάσταση ανεμιστήρα (από μόνο του) ΑΣΧΕΤΩΣ αν το αυτοκίνητο βράζει από την ζέστη.
Μάλιστα εάν έχεις επιλέξει ανακύκλωση και όχι εξωτερικό αέρα στο κλιματιστικό τοτε ΔΕΝ γυρνάει αυτόματα σε λειτουργία εξωτερικού αέρα όταν απενεργοποιεί μόνο του τον κομπρέσορα (ανεξαρτήτως εξωτερικής θερμοκρασίας) με αποτέλεσμα η σχετική υγρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου λόγω ανακύκλωσης να εκτοξεύεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά σε επίπεδα τροπικής ζούγκλας.
Μιλάμε για καραγκιόζηδες.
-
-
και τον πρώην κάτοχο και εραστή μπεμβε με την παροιμιώδη αξιοπιστία...
Μα δεν παίρνεις bmw για αξιοπιστία, παιρνεις γιατί ειναι τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο!
@harisma23 said in VW T-Roc:
Γελάσαμε με τον κάτοχο φόρντ που κλείνει λόγω έλλειψης πελατών και τον πρώην κάτοχο και εραστή μπεμβε με την παροιμιώδη αξιοπιστία...
To Ford όμως κυκλοφορεί ΚΑΘΕ μέρα στα 5 χρόνια και 9 μήνες που το έχω και έχει καλύψει 84Κ χιλιόμετρα χωρίς καμία βλάβη, πέραν μιας βάσης μηχανής που αλλάχτηκε εντός εγγύησης και έγινε αντιληπτή στο σέρβις λόγω μόνο μιας ελαφρώς αυξημένης τραχύτητας λειτουργίας. Εγώ μάλιστα δεν το είχα καταλάβει, καθώς θεωρούσα ότι η τραχύτητα αυτή οφειλόταν στη γήρανση των μπεκ.
Ξέρω όμως κάτι γαλλόχρεπα που έχουν κάνει περισσότερη παρέα με το Ρεμούνδο παρά με τον ιδιοκτήτη τους...Ξέρω...
σας πίκρανα... -
@georgemit said in VW T-Roc:
https://www.carandmotor.gr/nea/stamatise-i-paragogi-toy-volkswagen-t-roc
Αφού το αγόρασε ο Αντυα, αποφάσισαν να το αποσύρουν, σαν την φανέλα του Γκάλη στον ουρανό του ΟΑΚΑ...
-
και τον πρώην κάτοχο και εραστή μπεμβε με την παροιμιώδη αξιοπιστία...
Μα δεν παίρνεις bmw για αξιοπιστία, παιρνεις γιατί ειναι τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο!
Γελάσαμε με τον κάτοχο φόρντ που κλείνει λόγω έλλειψης πελατών και τον πρώην κάτοχο και εραστή μπεμβε με την παροιμιώδη αξιοπιστία...
To Ford όμως κυκλοφορεί ΚΑΘΕ μέρα στα 5 χρόνια και 9 μήνες που το έχω και έχει καλύψει 84Κ χιλιόμετρα χωρίς καμία βλάβη, πέραν μιας βάσης μηχανής που αλλάχτηκε εντός εγγύησης και έγινε αντιληπτή στο σέρβις λόγω μόνο μιας ελαφρώς αυξημένης τραχύτητας λειτουργίας. Εγώ μάλιστα δεν το είχα καταλάβει, καθώς θεωρούσα ότι η τραχύτητα αυτή οφειλόταν στη γήρανση των μπεκ.
Ξέρω όμως κάτι γαλλόχρεπα που έχουν κάνει περισσότερη παρέα με το Ρεμούνδο παρά με τον ιδιοκτήτη τους...Ξέρω...
σας πίκρανα...Δεν βαριέσαι, σιγά την πίκρα!
Πίκρα πραγματική είναι να κυκλοφορείς με γαλλόχρεπο... και να σου αρέσει!
Στα όρια του μειωμένου καταλογισμού. -
Που να δείτε το eTSi 1.5 DSG MK8 Golf που εάν δεν απενεργοποιήσεις χειροκίνητα το engine start stop, δεν βάλεις το DSG σε Sport Mode (μη χέσω) και το αφήσεις στο Drive, για λόγους εξοικονόμησης ενεργειας αποσυμπλέκει περιοδικά τον κομπρέσσορα του κλιματισμού στην ψυχρή ρύθμιση και μεταπίπτει σε κατάσταση ανεμιστήρα (από μόνο του) ΑΣΧΕΤΩΣ αν το αυτοκίνητο βράζει από την ζέστη.
Μάλιστα εάν έχεις επιλέξει ανακύκλωση και όχι εξωτερικό αέρα στο κλιματιστικό τοτε ΔΕΝ γυρνάει αυτόματα σε λειτουργία εξωτερικού αέρα όταν απενεργοποιεί μόνο του τον κομπρέσορα (ανεξαρτήτως εξωτερικής θερμοκρασίας) με αποτέλεσμα η σχετική υγρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου λόγω ανακύκλωσης να εκτοξεύεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά σε επίπεδα τροπικής ζούγκλας.
Μιλάμε για καραγκιόζηδες.
Ο κομπρέσορας παίρνει κίνηση από τον στρόφαλο, άρα όταν σταματάει να λειτουργεί ο θερμικός σταματάει και ο κομπρεσορας του air condition.
Κατά τα άλλα η απόδοση του air conditioner κρίνεται αποτελεσματική (στο golf) και έχω την εντύπωση ότι όσοι διαμαρτύρονται για την απόδοση του ίσως θα πρέπει να συμπληρώσουν φρέον.
-
Αν στους Γερμανούς πήρε 20 χρόνια να φτιάξουν σχετικά αξιόπιστα διπλοσύμπλεκτα, οι Γάλλοι θα φτιάξουν αξιόπιστα διπλοσύμπλεκτα αφού παγώσει η κόλαση!
Ούτε τότε!! Εδώ κατάφεραν να κάνουν το Αίσιν να χαλάει, που ούτε καν στις bmw δεν χάλαγε....χαχαχα! Δεν κάνουν για τέτοια οι Γάλλοι, μόνο για σχεδιασμό, μόδα, Λουι Κενζ και μποζωλέ. Την μηχανολογία ας την αφήσουν σε κανένα που ξέρει.
Χαλάνε και τα EAT6+8 ? Δεν έχω πετύχει κάτι να διαβάσω
-
@limited_one said in VW T-Roc:
Ο κομπρέσορας παίρνει κίνηση από τον στρόφαλο, άρα όταν σταματάει να λειτουργεί ο θερμικός σταματάει και ο κομπρεσορας του air condition.
Ο κομπρέσορας του AC εξακολουθεί να δουλεύει με το DSG σε Sport Mode ακόμα και όταν κινείσαι αδρανειακά πχ σε κατηφόρα γιατί τότε το DSG διατηρεί το μοτέρ/στρόφαλο/κομπρέσορα σε σύμπλεξη ΠΑΡΑ το fuel cut-off στο μοτέρ (RPM μοτέρ > 0) ΑΚΟΜΑ και με πλήρως φορτισμένες μπαταρίες. Αντίθετα, σε αδρανειακή κίνηση και πάλι, όμως με το DSG σε Drive Mode αυτή την φορά, το DSG απεμπλέκει και ο στρόφαλος ακινητοποιείται (RPM μοτερ = 0) οπότε τότε ΚΑΙ ο κλιματισμός παύει να λειτουργεί για λόγους ελαχιστοποίησης των εσωτερικών τριβών ώστε να μπορέσεις να καλύψεις την μέγιστη δυνατή απόσταση αδρανειακά και να πετύχεις την μέγιστη εξοικονόμηση καυσίμου.
-
Το i30 mhev που έχει παρόμοιο σύστημα λειτουργεί ως εξής:
Με κλιματισμό σε λειτουργία και πρόγραμμα οδήγησης eco όταν αφήνεις το γκάζι ο κινητήρας σβήνει εντελώς και ρολαρει σβηστό μόνο αν η καμπινα έχει πιάσει τη θερμοκρασία της επιλογής σου.
Αν όχι, τότε μόλις αφήνεις το γκάζι, αποσυμπλεκει τον κινητήρα αλλά δε σβήνει δουλεύει ρελαντί.Αν είσαι σε φανάρι σβηστός με srart stop και κλιματισμό μετά από μερικά δευτερόλεπτα παίρνει μόνο του μπρος.
-
Ανεξάρτητα τι λέω εγώ ή ο @limited_one για την απόδοση του κλιματισμού.
Δεν έχει τύχει να μπείτε καλοκαίρι με 35c σε κανένα ταξί Octavia?
Με 4 άτομα μέσα + τον οδηγό 5 και είναι ψυγείο το αυτοκίνητο. -
Ποτέ. Εμείς πάμε παραλίες.
-
Με 4 άτομα μέσα + τον οδηγό 5 και είναι ψυγείο το αυτοκίνητο.Μεγάλο ρόλο παίζει πόση ώρα έχει δουλέψει το αμάξι και το κλίμα.
Αν δουλεύει 2 ώρες ασταμάτητα και μπεις μέσα, δεν είναι λογικό να είναι ψυγείο; Σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο. -
-
@gtsartsal said in VW T-Roc:
Με 4 άτομα μέσα + τον οδηγό 5 και είναι ψυγείο το αυτοκίνητο.Μεγάλο ρόλο παίζει πόση ώρα έχει δουλέψει το αμάξι και το κλίμα.
Αν δουλεύει 2 ώρες ασταμάτητα και μπεις μέσα, δεν είναι λογικό να είναι ψυγείο; Σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο.Μέχρις ενός σημείου ισχύει αυτό που λες. Αλλά για ένα κανονικό αυτοκίνητο που κινείται συνεχώς με κλειστές πόρτες και παράθυρα.
Εδώ μιλάμε για ταξί, που κινείται συνεχώς με χαμηλές ταχύτητες μέσα στην πόλη. Και κάθε τόσο ανοιγοκλέινουν οι πόρτες για να μπουν και να βγουν οι επιβάτες.
Είναι οι χειρότερες συνθήκες για να διατηρήσει την απόδοσή του ο κλιματισμός. Αν είχε πρόβλημα ή μειωμένη απόδοση, θα φαινόταν αμέσως, δεν θα ένιωθε κάποιος τόσο δροσερή ατμόσφαιρα μέσα στο αυτοκίνητο.
-
Με 4 άτομα μέσα + τον οδηγό 5 και είναι ψυγείο το αυτοκίνητο.Άποψη μου, όλα τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν μειωμένη απόδοση κλιματισμού σε σχέση με παλαιότερα... Θυμάμαι Xantia που έκανε πάγο στο παρμπρίζ σε καύσωνα.
Αν το χρησιμοποιείς σωστά όμως, δύσκολα θα ιδρώσεις σε οποιοδήποτε συνθήκες. -
@antonakis said in VW T-Roc:
Με 4 άτομα μέσα + τον οδηγό 5 και είναι ψυγείο το αυτοκίνητο.Άποψη μου, όλα τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν μειωμένη απόδοση κλιματισμού σε σχέση με παλαιότερα... Θυμάμαι Xantia που έκανε πάγο στο παρμπρίζ σε καύσωνα.
Αν το χρησιμοποιείς σωστά όμως, δύσκολα θα ιδρώσεις σε οποιοδήποτε συνθήκες.Εγώ πάντως στο Hyundai diesel μου του 2019 δεν αντέχω με τίποτα το clima κάτω απο το 25c όταν είμαι μόνος μου μέσα...
και δεν είναι το πρώτο αμάξι με clima που αγοράζω...σε όλα τα άλλα το έβαζα απο 22c και κάτω...
Είναι κατάψυξη το άτιμο. -
-
@georgemit said in VW T-Roc:
Το i30 mhev που έχει παρόμοιο σύστημα λειτουργεί ως εξής:
Με κλιματισμό σε λειτουργία και πρόγραμμα οδήγησης eco όταν αφήνεις το γκάζι ο κινητήρας σβήνει εντελώς και ρολαρει σβηστό μόνο αν η καμπινα έχει πιάσει τη θερμοκρασία της επιλογής σου.
Αν όχι, τότε μόλις αφήνεις το γκάζι, αποσυμπλεκει τον κινητήρα αλλά δε σβήνει δουλεύει ρελαντί.Αν είσαι σε φανάρι σβηστός με srart stop και κλιματισμό μετά από μερικά δευτερόλεπτα παίρνει μόνο του μπρος.
Στην περίπτωση του etsi mk8 golf δουλεύει όπως περιέγραψα νωρίτερα ακόμα και αν η τρέχουσα θερμοκρασία καμπίνας είναι κάμποσους βαθμούς ψηλότερη από την θερμοκρασία στόχο του κλιματισμού - και θα με εξέπλητε εάν οποιοδήποτε άλλο VAG μοντέλο με ίδιο υβρδικό σύστημα και κιβώτιο λειτουργούσε διαφορετικά.
Για να εμφανίσουν μειωμένες καταναλώσεις οι γερμανοί απλώς αδιαφορούν για την ποιότητα και την θερμοκρασία του αέρα στην καμπίνα μεροληπτώντας υπερ της οικονομίας καυσίμου - στο κάτω κάτω είναι απλώς ζήτημα αναλογιών αγοραστικού κοινού κατά θερμοκρασιακή/γεωγραφική/κλιματική περιοχή - στα αρχίδια τους πχ ο ηλιόλουστος ευρωπαϊκός ζεστός νότος εάν ο κύριος όγκος της πληθυσμιακής ομάδας των προσδοκόμενων πωλήσεων τους βρίσκεται στον ψυχρό συννεφιασμένο βορά.
-
Περί πλευρικών αισθητήρων και αναδιπλούμενων καθρεφτών.
Σε κάθετο της Συγγρού, διπλής κατεύθυνσης, έρχεται αντίθετα ένα ibiza. Δεξιά κι αριστερά παρκαρισμένα και ο δρόμος στενός. Χωράμε άραγε να περάσουμε?
Διπλώνω τους καθρέφτες μου κι αυτός τους δικούς του. Χωρίς καθρέφτες όμως, δεν μπορώ να υπολογίσω πόσο μπορώ να "κολλήσω" στα παρκαρισμένα στο πλάι. Πλησίασα μέχρι να κοκκινίσει ο πλευρικός αισθητήρας και ν΄αρχίσει να φωνάζει να μην πλευρίσω άλλο.
Πήγαμε σιγά-σιγά και περάσαμε ίσα-ίσα. Οι καθρέφτες μου μάλιστα πέρασαν πάνω απ' τους δικούς του, λόγω διαφοράς ύψους. Και να μην τους αναδίπλωνα, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Το έμαθα κι αυτό το πλεονέκτημα των SUV
Θα μπορούσαμε με καλή πίστη και πολύ προσοχή να περάσουμε και χωρίς όλα αυτά τα βοηθητικά συστήματα. Μήπως τα είχα και παλιότερα?
Δεν παύουν όμως να σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη στην καθημερινή οδήγηση στην πόλη και να μειώνουν και το άγχος που έχεις σε τέτοιες περιπτώσεις.
VW T-Roc