Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)
    • 1
    • 2
    • 47
    • 48
    • 49
    • 50
    • 51
    • 52
    • 53
    • 49 / 53
    Αντίλογος
    37
    1044
    6781
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • W
      wantone @danis last edited by

@danis said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:

@wantone said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:

@georgemit said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:

Λογικα θα αλλαξει. Αν δεν βγαίνεις πολυ εξω δεν εχεις το λογο να μενεις στην Αθηνα. Ομως το κοστος της μετακινησης σε βενζινη και διοδια ειναι ανασταλτικος παραγοντας για μονιμη διαμονη σε ενα χωριο.

Και εδώ θα πεταχτούν διάφοροι (πχ @cirus @dettol @dimsabas ) και θα σου πουν για τα ηλεκτρικά, το πάρκινγκ που έχεις άφθονο (πόσες θέσεις θες; λέγε) τα φωτοβολταικά κτλ.

Και θα έχουν δίκιο!

Και θα προσθέσω εγώ την αυτόνομη οδήγηση (σε λίγα χρόνια) i.e. απαντάω emails ή σερφάρω στο forum καθώς με πάει το αμάξι στη δουλειά.

οποτε πηγαινω στην επαρχια σπανια να δω ενα ηλεκτρικο αμαξι με τοπικες πινακιδες. δεν βλεπεις ουτε καν καινουρια αμαξια θερμικα. ολα ειναι 20 χρονια πισω

δεν ξερω για Κρητη που ειναι πολυ τουριστικη περιοχη

στην θεωρια καλα ακουγεται στην πραξη ομως

επισης τωρα που το σκεφτομαι δεν εχω δει κανενα σπιτι σε χωριο η επαρχιακη πολη με φωτοβολταικα

πιθανον γιατι το μεσο εισοδημα στην επαρχια ειναι το μισο της ΑΘηνας.

Στα Γρεβενά πηγαίνεις;

σε οποια πολη και να πας το ιδιο ειναι. Ναυπλιο που εχει και τουρισμο ενα ID3 μονο ειδα περυσι τον Σεπτ. Τα ηλεκτρικα κατα βαση ειναι στο βορεια και στα νοτια προαστεια.

Στην Κρήτη υπάρχουν κάμποσα.
      Δώσε λίγο χρόνο γενικώς.
      Να βγουν ηλεκτρικά με πολλά χλμ αυτονομία (απαραίτητο για επαρχία), και δυνητικά με ικανότητα να πατήσουν χώμα, σε νορμάλ τιμή

εγω για Πελοπονησσο εχω αποψη. Οπως ειπα Κρητη ειναι προνομιουχα περιοχη λογο τουρισμου, αν πας να δεις αλλου πως ειναι θα μιζεριασεις.

D 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        danis @wantone last edited by

@lap said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:

Πες μας για τη ζωή στην επαρχία σε κάποιο τοπικό. Οπως ακριβώς το βλέπεις όσο ρομαντικό και αν μοιάζει. Μη φοβάσαι εδώ την γερουσία. Το παίζουν βαριά αρσενικα

Σε τουριστικη περιοχη που ειναι αυτος 6 μηνες τον χρονο μια χαρα θα ειναι. Στους μηνες πριν και μετα τα Χριστουγεννα θα ειναι βαρετα αλλα μπορεις να πας λιγα ταξιδια στην Αθηνα.

Αν πας σε περιοχη που δεν ειναι τουριστικη και δεν εχει σιγουρες θεσεις στο δημοσιο εκει ειναι τραγικα.

Μπορεί σε κάποια νησάκια τύπου Κάλυμνος, Αστυπάλαια να ισχύει αυτό που λες.
        Σε άλλες όμως με κόσμο, Πανεπιστήμια (διάβασε: φοιτήτριες - όπως και η κοπελιά μου), κτλ δεν ισχύει καν.

Αν εχει πανεπιστημιο σιγουρα ειναι καλυτερα σε βαρος ομως των παιδιων που πληρωνουν νοικια και σουβλακια καφεδες για αρκετα πτυχια που δεν εχουν καμμια αξια. Παντως μην εισαι απολυτος γιατι το τι συμβαινει στο Ηρακλειο δεν ειναι ο κανονας για την υπολοιπη χωρα.

Δεν είμαι απόλυτος. Μιλάω για επαρχία με κόσμο, οικονομία (αγροτική/τουρισμό), εκπαίδευση κτλ.

Σχετικά με τα παιδιά και τα πτυχία τους να πω (καθότι borderline με το επάγγελμά μου) οτι τα πτυχία σε κάποια επαρχιακά πανεπιστήμια είναι απείρως καλύτερα των αθηναικών για πολλούς λόγους.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • D
          danis @wantone last edited by

@georgemit said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:

Λογικα θα αλλαξει. Αν δεν βγαίνεις πολυ εξω δεν εχεις το λογο να μενεις στην Αθηνα. Ομως το κοστος της μετακινησης σε βενζινη και διοδια ειναι ανασταλτικος παραγοντας για μονιμη διαμονη σε ενα χωριο.

Και εδώ θα πεταχτούν διάφοροι (πχ @cirus @dettol @dimsabas ) και θα σου πουν για τα ηλεκτρικά, το πάρκινγκ που έχεις άφθονο (πόσες θέσεις θες; λέγε) τα φωτοβολταικά κτλ.

Και θα έχουν δίκιο!

Και θα προσθέσω εγώ την αυτόνομη οδήγηση (σε λίγα χρόνια) i.e. απαντάω emails ή σερφάρω στο forum καθώς με πάει το αμάξι στη δουλειά.

οποτε πηγαινω στην επαρχια σπανια να δω ενα ηλεκτρικο αμαξι με τοπικες πινακιδες. δεν βλεπεις ουτε καν καινουρια αμαξια θερμικα. ολα ειναι 20 χρονια πισω

δεν ξερω για Κρητη που ειναι πολυ τουριστικη περιοχη

στην θεωρια καλα ακουγεται στην πραξη ομως

επισης τωρα που το σκεφτομαι δεν εχω δει κανενα σπιτι σε χωριο η επαρχιακη πολη με φωτοβολταικα

πιθανον γιατι το μεσο εισοδημα στην επαρχια ειναι το μισο της ΑΘηνας.

Στα Γρεβενά πηγαίνεις;

σε οποια πολη και να πας το ιδιο ειναι. Ναυπλιο που εχει και τουρισμο ενα ID3 μονο ειδα περυσι τον Σεπτ. Τα ηλεκτρικα κατα βαση ειναι στο βορεια και στα νοτια προαστεια.

Στην Κρήτη υπάρχουν κάμποσα.
          Δώσε λίγο χρόνο γενικώς.
          Να βγουν ηλεκτρικά με πολλά χλμ αυτονομία (απαραίτητο για επαρχία), και δυνητικά με ικανότητα να πατήσουν χώμα, σε νορμάλ τιμή

εγω για Πελοπονησσο εχω αποψη. Οπως ειπα Κρητη ειναι προνομιουχα περιοχη λογο τουρισμου, αν πας να δεις αλλου πως ειναι θα μιζεριασεις.

Από Πελοπόννησο έχω εμπειρία κυρίως από Μαίναλο, οπότε πάω πάσο.

• georgemit
            georgemit last edited by

@danis
            Φίλε danis μεγάλωσα Αθήνα όπως είπα, και από το 2005 που ξεμπέρδεψα με σπουδές και στρατούς ζω και εργάζομαι Κορινθία, μένω Βραχάτι. Δεν άντεχα την καθημερινότητα του τρελοκομείου της Αθήνας και την έκανα.

@wantone
            Τι να το κάνει ο άλλος το ηλεκτρικό στην επαρχία; Εδώ ακόμα βασιλεύει το diesel, η περιοχή μας έχει γεμίσει peugeot 3008 και renault kadjar. Χρυσές δουλειές κάνουν οι μαντράδες.
            Παίζει χρήμα, ίσως και περισσότερο από την Αθήνα καθώς εδώ είναι πολύ χαμηλότερο το κόστος ζωής και σχεδόν όλοι έχουν δικό τους σπίτι. Δε πληρώνουν 700άρια για ενοίκια. Φωτοβολταϊκά βλέπω αρκετά.

i30 1.5 160 N line!

1 Reply Last reply Reply Quote 5
            • L
              lap last edited by

Γι αυτό και εσύ είσαι ωραίος τύπος.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • R
                red_monster last edited by

Ανατριχιαστική η μόνιμη διαμονή στην ελληνική επαρχία !

D 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • L
                  lap last edited by

Εξαρτάται την επαρχία.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• panos2171
                    panos2171 last edited by

To ιδανικό είναι να μένεις σε χωριό με κοντινή πόλη, είτε επαρχιακή είτε όχι.
                    Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να ζείς στο κέντρο μιας μεγαλούπολης, ειδικά Αθήνας/ Θεσσαλονίκης.
                    Η ζωή στην επαρχία δεν είναι καλύτερα από τα προάστια της Αθήνας ή Θεσσαλονίκης αρκεί να μην χρειάζεται να πας ή να διασχίσεις το κέντρο τους.

Επειδή έχω μείνει επαρχία, κέντρο Θεσσαλονίκης και προάστιο Θεσσαλονίκης πλην κέντρου μου φαίνονται ίδια. Το κέντρο το σιχαίνομαι, ούτε να το δω δε θέλω.

• L
                      lap last edited by

Και εγώ σε πυκνοκατοικημένη περιοχή μεγάλωσα! Υπερβολικά πυκνοκατοικημένη!

Δεν το αντέχω άλλο! Από την άλλη φοβάμαι τους κλέφτες διότι ποτέ δεν είχα μονοκατοικία ως μόνιμο σπίτι! Ιδιαίτερα αυτό το βατό των σπιτιών με φοβίζει

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• D
                        driver-m @red_monster last edited by

@red_monster said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:

Πιο ανατριχιαστικη απ'τη διαμονη σε Αθηνα και Θεσσαλονικη δεν ειναι ουτε η διαμονη στην Τεχερανη.
                        Απορω πως εμεις οι Αθηναιοι σνομπαρουμε την επαρχια οταν κυριολεκτικα ζουμε στο απολυτο κοτετσι με μηδενικη ποιοτητα ζωης σε ολους τους τομεις.

R 1 Reply Last reply Reply Quote 5
                        • babisstinson
                          babisstinson last edited by

Τώρα είδα το θέμα, σηκώνει μεγάλη συζήτηση, θα επανέλθω σύντομα καθώς με ενδιαφέρει και το έχω στο μυαλό μου τα τελευταία δύο χρόνια.

2025 Mazda CX-30 e-SkyActive X 186hp Homura Soul Red Crystal
                          2023 Moto Guzzi V85 TT Verde Altaj

• C
                            criuser last edited by

Υπερβολές ως συνήθως.

Για ζήστε σε χωριά χειμώνα που κάθονται οι γριές στην πλατεία και άμα βγει έξω το παιδάκι σας, θα αρχίσουν τα τίνος είσαι εσύ ? 😊

Μια χαρά μπορείς να ζήσεις σε περιοχές των μεγάλων πόλεων ανάλογα με την ηλικία που έχεις και τις οικογενειακές σου ανάγκες.

Μια χαρά μπορείς να ζήσεις και στην επαρχία αν έχεις φίλους εκεί και η επαρχία είναι κάπως ανοικτόμυαλη...

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                            πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                            • D
                              dettol last edited by

νομιζω οτι σκεφτεστε τα ακρα. Ειτε αθηνα = κεντρο, χαμος, κινηση, κολαση ειτε επαρχια = ενα χωριο στη μεση του πουθενα που σε τρωνε οι λυκοι το χειμωνα. Υπαρχουν και ενδιαμεσες καταστασεις. Επαρχια ειναι η θηβα, ο βολος και η καλαματα (οπως και τα κοντινα τους χωρια, απο τα οποια καποια εχουν γινει προαστια των αντιστοιχων κωμοπωλεων). "Αθηνα" ειναι το μαρουσι, η ανοιξη, η βαρη κτλπ.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                              • R
                                red_monster @driver-m last edited by red_monster

@driver-m said in Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία):

@red_monster said in Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!:

Πιο ανατριχιαστικη απ'τη διαμονη σε Αθηνα και Θεσσαλονικη δεν ειναι ουτε η διαμονη στην Τεχερανη.
                                Απορω πως εμεις οι Αθηναιοι σνομπαρουμε την επαρχια οταν κυριολεκτικα ζουμε στο απολυτο κοτετσι με μηδενικη ποιοτητα ζωης σε ολους τους τομεις.

Να μιλάς για τον εαυτό σου !

Ζείτε στην πόλη, γκρινιάζετε
                                Ζείτε στο χωριό, γκρινιάζετε
                                Είστε υπάλληλοι, γκρινιάζετε
                                Είστε ΕΕ πάλι γκρινιάζετε.

Μήπως δεν σας φταίει η πόλη και το χωρίο ?

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                • R
                                  red_monster last edited by

Ονειρική η διαμονή στο χωριό, τρέχεις ολημερίς ξεπαπαρωτος στη φύση !
                                  Αρκεί να μην χρειαστείς
                                  Γιατρό
                                  Δάσκαλο
                                  Νοσοκομείο
                                  Αλλά παιδιά για να παίζουν τα δικά σου ! (Άκου τώρα κάτι πράγματα!!)
                                  Φροντιστήριο αγγλικών !
                                  Δεύτερο αυτοκίνητο γιατί ακόμα και να υπάρχουν αυτά θα είναι στο άλλο χωριό, κωμόπολη κλπ κλπ.
                                  Ζωάρα κάνουν στο χωριό, να τους φορολογήσουμε επιπλέον !

O 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                  • gatoz
                                    gatoz last edited by

υπαρχουν επαρχιακες πολεις που σου προσφερουν εξαιρετικα περιθωρια να ζησεις ποιοτικα
                                    επειδη την εχω ζησει, για εμενα ειναι ενα καλο παραδειγμα η Ναυπακτος
                                    εχεις οτι χρειαστεις σε τοπικο επιπεδο αγορας και οτιδηποτε δεν σε καλυπτει, πας μεχρι τη Πατρα σε χρονο μικροτερο απο Αγ.Παρασκευη-Κεντρο. Υγειονομικα επισης εχεις το πανεπιστημιακο και η αθηνα ειναι 2 ωρες πολυ ευκολος δρομος
                                    απο την αλλη εχεις παραλιες ακομη και μεσα στη πολη, βουνο σε 15', επαφη με τη φυση, χαμηλοτερους ρυθμους αν και οχι φθηνοτερη διαβιωση και κοστος στεγης

#milf-a-man

fanis75 1 Reply Last reply Reply Quote 8
                                    • O
                                      otso @red_monster last edited by

@red_monster said in Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία):

Ονειρική η διαμονή στο χωριό, τρέχεις ολημερίς ξεπαπαρωτος στη φύση !
                                      Αρκεί να μην χρειαστείς
                                      Γιατρό
                                      Δάσκαλο
                                      Νοσοκομείο
                                      Αλλά παιδιά για να παίζουν τα δικά σου ! (Άκου τώρα κάτι πράγματα!!)
                                      Φροντιστήριο αγγλικών !
                                      Δεύτερο αυτοκίνητο γιατί ακόμα και να υπάρχουν αυτά θα είναι στο άλλο χωριό, κωμόπολη κλπ κλπ.
                                      Ζωάρα κάνουν στο χωριό, να τους φορολογήσουμε επιπλέον !

φανταστικοι δρομοι
                                      ιδανικο μερος για ληστεια μετα βασανισμων και δολοφονια με την κουφη γιαγια στα 100μ μακρια
                                      Συνεχεις διακοπες ρευματος νερου τηλεφωνου
                                      Οπτικη ινα ; χαχαχα
                                      Ουτε ο δορυφορος του ιλονα πιανει

R 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                      • georgemit
                                        georgemit last edited by

Έχω τη θάλασσα στο 1 km από το πίτι μου και δε μου στοιχίζει 100€ ένα μπάνιο 😎

i30 1.5 160 N line!

• fanis75
                                          fanis75 moderator @gatoz last edited by

@gatoz said in Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία):

υπαρχουν επαρχιακες πολεις που σου προσφερουν εξαιρετικα περιθωρια να ζησεις ποιοτικα
                                          επειδη την εχω ζησει, για εμενα ειναι ενα καλο παραδειγμα η Ναυπακτος
                                          εχεις οτι χρειαστεις σε τοπικο επιπεδο αγορας και οτιδηποτε δεν σε καλυπτει, πας μεχρι τη Πατρα σε χρονο μικροτερο απο Αγ.Παρασκευη-Κεντρο. Υγειονομικα επισης εχεις το πανεπιστημιακο και η αθηνα ειναι 2 ωρες πολυ ευκολος δρομος
                                          απο την αλλη εχεις παραλιες ακομη και μεσα στη πολη, βουνο σε 15', επαφη με τη φυση, χαμηλοτερους ρυθμους αν και οχι φθηνοτερη διαβιωση και κοστος στεγης

Συμφωνώ 100%. Το πρόβλημα στην κάθε "Ναύπακτο" είναι η εργασία. Λίγες οι θέσεις, ειδικά εκτός Δημοσίου. Οπότε ή είσαι τυχερός και έχει καλή δουλειά με τηλεργασία ή συμβιβάζεσαι με ό,τι βρεις. Ενώ πας π.χ. σε επαρχιακές πόλης της Ευρώπης και έχουν φοβερές δουλειες. Το μάζεμα στην Αθήνα κατέστρεψε τις επαρχίες. Έχω φίλο Χαλκιδαίο που αναγκάστηκε να βρει δουλειά Αθήνα (και κάθε μέρα κάνει την διαδρομή), αφού Χαλκίδα τα μισά καταστήματα τραπεζών έκλεισαν.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

gatoz 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                          • C
                                            civil357 last edited by

Το 80% των Ελληνικών επαρχιακών πόλεων είναι απλά μεγάλα χωριά και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζονται, με τα καλά τους και τα κακά τους.
                                            Το πρώτο είναι το επαγγελματικό και όχι μόνο το βιοποριστικό - οικονομικό , αλλά και η φιλοδοξία επαγγελματικής καθιέρωσης στο αντικείμενό σου . Όλα τα άλλα λύνονται.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 47
                                            • 48
                                            • 49
                                            • 50
                                            • 51
                                            • 52
                                            • 53