-
@iceman7 said in TOYOTA FORUM:
@wantone said in TOYOTA FORUM:
Μεχρι 8 ωρες την ημερα οδηγηση δεν εχω θεμα μετα αρχιζω και κουραζομαι. Ειναι ωραια η οδηγηση σου δινει μια ελευθερια. Η καλυτερη χρονια μου ηταν 50 χιλ χμ.
Εξαρταται και το αμαξι αν ειναι ανετο με πολυ καλα καθισματα αθορυβο και ευχαριστο μεσα γραφεις χιλιομετρα. Αν ειναι θορυβωδες και κακοσχεδιασμενο πχ πως καθεσαι με ασχημα καθισματα τοτ εκει κουραζεσαι.
Το γράφω ξεκάθαρα ότι κουράζομαι με οποιοδήποτε αμάξι.
Οι δρόμοι στη χώρα είναι κακοί, όπως και οι περισσότεροι οδηγοί. Πρέπει να είσαι τελείως alert.
Επίσης τα μεγαλύτερα και άρα πιο άνετα μοντέλα είναι ακόμα πιο δύσκολα στους επαρχιακούς δρόμους. Οι αυτοκινητόδρομοι είναι γενικώς μια κούραση ειδικά αν προσπαθείς να πας με τα όρια (κοιμάσαι).
Γενικώς ευχαριστιέμαι σύντομες διαδρομές και ειδικά ήσυχες ωρες να μπορώ να κάνω κανα πάτημα ή να χαζέψω και το τοπίο λίγο.
Αλίμονο σε όσους αναγκάζονται να οδηγούν πολλά χλμ καθημερινά. Καταδίκη !!Μάλλον εσύ γέρασες πρόωρα, αγαπητέ μου.
Πριν 10 μήνες βρέθηκα με τον διευθυντή του περιοδικού που μας φιλοξενεί, και που έχω την χαρά να αποκαλώ φίλο, πήγαμε Χολομώντα (σε ΕΔ του Ράλλυ ΔΕΘ) για οδήγηση και φωτογράφιση, με Porsche GT4 RS και BMW M2. Εξήντα οκτώ χρονών (68) άνθρωπος, ήρθε Χαλκιδική και γύρισε Αθήνα αυθημερόν, με την Μ2. Χίλια τριακόσια (1300) χιλιόμετρα σε μια μέρα για ένα άρθρο... ΟΚ, εσένα δεν είναι η δουλειά σου, αλλά ούτε τα 70 κοντεύεις, ούτε θα σου άρεσε να το κάνεις.
Που ήθελα να καταλήξω; Ότι είναι θέμα ανθρώπου. Μην σου φαίνεται τόσο περίεργο ότι σε κάποιους αρέσει. Κάποτε έκανα 1000 χλμ την ημέρα σε σχετικά τακτική βάση.
-
Και 500 km+ μόνος σου, παλευονται. Μόνος μου, μουσικούλα, καφεδάκι, είναι απόλαυση η οδήγηση, ειδικά βράδυ.
Με γυναίκα ή και παιδιά είναι κλάμα η κατάσταση. Κάθε λεπτό, αν δεν είσαι alert όπως είπε ο ice, φλερτάρεις να πιεις κοκτέιλ με τον Αγ.Πετρο. -
@v_a said in TOYOTA FORUM:
Και 500 km+ μόνος σου, παλευονται. Μόνος μου, μουσικούλα, καφεδάκι, είναι απόλαυση η οδήγηση, ειδικά βράδυ.
Με γυναίκα ή και παιδιά είναι κλάμα η κατάσταση. Κάθε λεπτό, αν δεν είσαι alert όπως είπε ο ice, φλερτάρεις να πιεις κοκτέιλ με τον Αγ.Πετρο.Μόνο νερό επιτρέπεται στο αυτοκίνητο … αλλά και όλα αυτά τα άθλια νεροζουμια που πουλάνε σε κάθε γωνία περισσότερο το στομάχι μου χαλάνε….
Συμφωνώ πάντως ότι απόλαυση στην οδήγηση επιτυγχάνεται χωρίς γυναίκα ή άλλο θηλυκό στο όχημα (κόρη πχ) κυριως και μικρα παιδιά.
Αλλά υπό τετοιες συνθήκες που να πας ; Ποιος έχει χρόνο να βγει να οδηγήσει μόνος ;
Το βράδυ ναι μεν είναι πιο ξεκούραστα όπως και τις συννεφιασμένες μερες (κουράζει και ζεσταίνει ο ήλιος) αλλά το βράδυ πολλαπλασιάζεται ο κίνδυνος του οδικού δικτύου άσε που γενικά είναι πολύ πιο κουραστικό για τα μάτια. -
@realzeus said in TOYOTA FORUM:
Μεχρι 8 ωρες την ημερα οδηγηση δεν εχω θεμα μετα αρχιζω και κουραζομαι. Ειναι ωραια η οδηγηση σου δινει μια ελευθερια. Η καλυτερη χρονια μου ηταν 50 χιλ χμ.
Εξαρταται και το αμαξι αν ειναι ανετο με πολυ καλα καθισματα αθορυβο και ευχαριστο μεσα γραφεις χιλιομετρα. Αν ειναι θορυβωδες και κακοσχεδιασμενο πχ πως καθεσαι με ασχημα καθισματα τοτ εκει κουραζεσαι.
Οι δρόμοι στη χώρα είναι κακοί, όπως και οι περισσότεροι οδηγοί. Πρέπει να είσαι τελείως alert.
Επίσης τα μεγαλύτερα και άρα πιο άνετα μοντέλα είναι ακόμα πιο δύσκολα στους επαρχιακούς δρόμους. Οι αυτοκινητόδρομοι είναι γενικώς μια κούραση ειδικά αν προσπαθείς να πας με τα όρια (κοιμάσαι).
Γενικώς ευχαριστιέμαι σύντομες διαδρομές και ειδικά ήσυχες ωρες να μπορώ να κάνω κανα πάτημα ή να χαζέψω και το τοπίο λίγο.
Αλίμονο σε όσους αναγκάζονται να οδηγούν πολλά χλμ καθημερινά. Καταδίκη !!Μάλλον εσύ γέρασες πρόωρα, αγαπητέ μου.
Πριν 10 μήνες βρέθηκα με τον διευθυντή του περιοδικού που μας φιλοξενεί, και που έχω την χαρά να αποκαλώ φίλο, πήγαμε Χολομώντα (σε ΕΔ του Ράλλυ ΔΕΘ) για οδήγηση και φωτογράφιση, με Porsche GT4 RS και BMW M2. Εξήντα οκτώ χρονών (68) άνθρωπος, ήρθε Χαλκιδική και γύρισε Αθήνα αυθημερόν, με την Μ2. Χίλια τριακόσια (1300) χιλιόμετρα σε μια μέρα για ένα άρθρο... ΟΚ, εσένα δεν είναι η δουλειά σου, αλλά ούτε τα 70 κοντεύεις, ούτε θα σου άρεσε να το κάνεις.
Που ήθελα να καταλήξω; Ότι είναι θέμα ανθρώπου. Μην σου φαίνεται τόσο περίεργο ότι σε κάποιους αρέσει. Κάποτε έκανα 1000 χλμ την ημέρα σε σχετικά τακτική βάση.
Σίγουρα ειναι θέμα ανθρώπου. Αλλά και 1000 χλμ τη μέρα αν δεν είναι η δουλειά σου τεποια μόνο αν είσαι του ειδικού τύπου θα κανεις.
Διαφορετικά απαιτείται πολύς ελεύθερος χρόνος που δεν έχω ακόμα σε αυτή την ηλικία. Στα 70 μπορεί να έχω αλλά σίγουρα δεν θα έχω αντοχές.
Και γενικά αν έχω ελεύθερο χρόνο έχω 10 αλλά πράγματα να κάνω από το να οδηγήσω πολλές ωρες. -
Και γω 40 είμαι και με κουράζει να ειμαι με χειροκίνητο ξεκινά πρώτη στην πόλη, θέλω να αράζω το χέρι στο κεντρικό τούνελ και να οδηγώ αραχτος.Και τα συστήματα ασφαλείας θέλω γιατί μπορεί να αφαιρεθω ή να μου πεταχτεί κάνα μηχανάκι ανάποδα στο δρόμο.Δεν είναι για πολλά οι ελληνικοί δρόμοι.κυριως στην πόλη.Πρωτα ασφάλεια και μετά οδηγικη απολαυση
-
Επαγγελμα οδηγος (με βαν) εδω και 6 χρονια...καθημερινα 8-12 ωρες στο δρομο με 80-90 στασεις εις τας ωραιας Αθηνας..
-
Η ηλικια δεν ειναι θεμα αν εχεις το μυαλο σου καθαρο (δεν εχεις ανοιες κλπ) αλλα παιζει ρολο το αμαξι που χρησιμοποιεις και φυσικα οι δρομοι. Στους καινουριους αυτοκινητοδρομους με αμαξι σαν το Μ2 οχι στην Χαλκιδικη θα παει ανετα αλλα ανετα φτανει και στην Γερμανια.
-
Δυσκολεύομαι να καταλάβω πως μια M2 θα ναι άνετη σε ταξίδι
-
@lap said in TOYOTA FORUM:
Το εθνικό δίκτυο είναι καλό lap δεν χρειάζεσαι ουτε την ρυθμιζόμενη ανάρτηση που έχει το model 3 perfomance.
Πιο πολύ τα καθίσματα μετράνε στα πολύωρα ταξίδια και αν η M2 εχει κανονικά και οχι τίποτα "αγωνιάρικα " μια χαρά αντέχεται . -
Είναι πολύ άνετη, με την ρυθμιζόμενη ανάρτηση. 250 χιλιόμετρα έκανα εγώ και δεν τα ένιωσα καν.
-
Άααλλη ερώτησις:
Ξέρω πως κάποιοι έχετε αγοράσει κουτάκι usb για ασύρματο Android Auto.
Υπάρχει κάποιο, οικονομικό κατά προτίμηση, να λειτουργεί ανεξάρτητα από κινητό;
Δηλαδή να κάνει τη 10" οθόνη ένα ανεξάρτητο ταμπλετ, που μπορείς να εγκαταστήσεις εφαρμογή από .apk αρχείο και να τρέχει;Και δεύτερη ερώτηση, βλέπω στα βίντεο ρυθμίσεις WiFi στο μενού της οθόνης.
Παίρνει κάρτα sim? -
Καλημέρα, χάζευα λίγο στο site της Toyota τώρα το πρωί για το Land Cruiser. Είδα στην διαμόρφωση, 120.000 ευρώ και μου έπεσε το σαγόνι.
Ήταν τόσο ακριβό και στις προηγούμενες γενιές; Στην Αμερική βλέπω ξεκινάει από 56.000 δολάρια, δηλαδή κάπου ώπα. -
Έχει πάρει το στάτους του g της Mercedes, οπότε χρεώνει ανάλογα.
Επίσης υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής για πολλούς λόγους, οπότε λογική η τιμή. Το προηγούμενο είχε φτάσει 4 χρόνια αναμονή για παράδοση. -
Στα toyota οι διαφορές στους τιμοκαταλόγους είναι ανεξήγητες, αν μπεις στο ισπανικό site το lc έχει όντως από 85 και το cc από 38!
Σίγουρα παίζει ρόλο η φορολογία, αλλά όχι μόνο, αντί να υπάρχει ενιαία τιμολόγηση στην ΕΕ η κατάσταση ειναι ότι να ναι. Πάλι στο ισπανικό site μπορείς να δεις το corolla sedan στα 30κ και το hb στα 26κ ακριβώς αντίστροφα από τα δικά μας όπου το hb είναι πιο ακριβό από το sedan.
Οι αντιπρόσωποι καθορίζουν τις τιμές όχι βάσει ενός ποσοστού κέρδους αλλά βάσει της κατά τόπους ζήτησης, όταν κάτι πουλάει αυξάνουν την τιμή καταλόγου.
-
@ataim said in TOYOTA FORUM:
Σίγουρα παίζει ρόλο η φορολογία, αλλά όχι μόνο, αντί να υπάρχει ενιαία τιμολόγηση στην ΕΕ η κατάσταση ειναι ότι να ναι. Πάλι στο ισπανικό site μπορείς να δεις το corolla sedan στα 30κ και το hb στα 26κ ακριβώς αντίστροφα από τα δικά μας όπου το hb είναι πιο ακριβό από το sedan.
Το sedan έρχεται από Τουρκία, το hb από Αγγλία, οπότε δικαιολογεί αυτή τη διαφορά.
-
@antonakis said in TOYOTA FORUM:
@ataim said in TOYOTA FORUM:
Το sedan έρχεται από Τουρκία, το hb από Αγγλία, οπότε δικαιολογεί αυτή τη διαφορά.
Μάλιστα, άρα οι Ισπανοί μπορεί να αγοράζουν από άλλο εργοστάσιο για αυτό εκεί να έχει 30κ.
-
Είναι πολύ άνετη, με την ρυθμιζόμενη ανάρτηση. 250 χιλιόμετρα έκανα εγώ και δεν τα ένιωσα καν.
Btw, σύμφωνα με τη βάση οχημάτων της χώρας, το αυτοκίνητο αυτό έχει διαγραφεί από τον Ιούνιο. Μάλλον θα είναι RIP
-
Δεν το λες και παράλογο για δημοσιογραφικό όχημα. Κι οι μισές εταιρίες ΔΕΝ κάνουν μικτή ασφάλιση.
-
@kapelis said in TOYOTA FORUM:
Btw, σύμφωνα με τη βάση οχημάτων της χώρας, το αυτοκίνητο αυτό έχει διαγραφεί από τον Ιούνιο. Μάλλον θα είναι RIP
Αν έχει εκτελωνιστει;
-
Μήπως αλλάζουν πινακίδες για να το πουλήσουν αφού έχει φιγουράρει σε όλα τα περιοδικά και ως σχετικά σπάνιο αυτοκίνητο είναι εύκολο κάποιος να το εντοπίσει ως σκισμένο δημοσιογραφικό.
TOYOTA FORUM