-
@vagkirk said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Μεγάλο θέμα το Πορτ μπαγκαζ, συμφωνώ.
Όπως σε όλα τα πράγματα στην ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα, πάντα κάτι θα υπάρχει για να χαλάει την τελειότητα, είναι νόμος αυτό.Η λύση για εμένα είναι να μην δει ποτέ η σύζυγος το πορτ μπαγκαζ πριν την παραγγελία του αυτοκινήτου, και μόλις έρθει να εξαφανιστεί η εταζιερα από την πρώτη στιγμή με μια δικαιολογία του τύπου " ρε τους ηλίθιους έκαναν λάθος στο εργοστάσιο και δεν την έβαλαν" και μετά " όλο μου λένε πως θα φέρουν νέα αλλά όλο από εβδομάδα σε εβδομάδα μου το πάνε στην αντιπροσωπεία "
Και στην τελική ο χώρος που λείπει σίγουρα θα είναι σε ύψος αφού σε βάθος και πλάτος δεν έχει αλλάξει κάτι , άρα πόσοι περίπου πόντοι χρειάζονται για να καλύψουν την διαφορά;
Η έλλειψη της εταζιερας ίσως να είναι μια ελάχιστη θυσία τελικά για ένα τόσο VFM αυτοκίνητο.PS
Από τη φωτό που ανέβασε ο παγωμένος μια χαρά το βλέπω το Πορτ μπαγκαζ, με τετράγωνες διαστάσεις, χωρίς την εταζιερα θα είναι τέλειο για φόρτωμα.Κάτι μου λέει πως τα επιπλέον λίτρα χάθηκαν από κάποιο χώρισμα που είχε κάτω από το δάπεδο;
Όσοι έχουν το υπάρχον ας μας διαφωτίσουν.
αν δεις διπλα στο δυχτι φαινεται σαν υπερηψωμενο. εγω επιμενω οτι οικογενεια που εχει αναγκες για μεγαλο χωρο πορτ μπαγκαζ θα παρει κατι αλλο οχι σειρα 1. Οχι πως με ενδιαφερει αλλα λεμε. Και οσοι το κατακρινουν απλα για να του βρουν κατι το λενε. Παλαιοτερα ειχε ανταγωνιστη το Α3 αλλα αυτο ειχε τοτε 1.4 150 ιππους και ανεξαρτητη πισω αναρτηση και παλι εκανε παραπανω.
-
Όπως σε όλα τα πράγματα στην ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα, πάντα κάτι θα υπάρχει για να χαλάει την τελειότητα, είναι νόμος αυτό.Η λύση για εμένα είναι να μην δει ποτέ η σύζυγος το πορτ μπαγκαζ πριν την παραγγελία του αυτοκινήτου, και μόλις έρθει να εξαφανιστεί η εταζιερα από την πρώτη στιγμή με μια δικαιολογία του τύπου " ρε τους ηλίθιους έκαναν λάθος στο εργοστάσιο και δεν την έβαλαν" και μετά " όλο μου λένε πως θα φέρουν νέα αλλά όλο από εβδομάδα σε εβδομάδα μου το πάνε στην αντιπροσωπεία "
Και στην τελική ο χώρος που λείπει σίγουρα θα είναι σε ύψος αφού σε βάθος και πλάτος δεν έχει αλλάξει κάτι , άρα πόσοι περίπου πόντοι χρειάζονται για να καλύψουν την διαφορά;
Η έλλειψη της εταζιερας ίσως να είναι μια ελάχιστη θυσία τελικά για ένα τόσο VFM αυτοκίνητο.PS
Από τη φωτό που ανέβασε ο παγωμένος μια χαρά το βλέπω το Πορτ μπαγκαζ, με τετράγωνες διαστάσεις, χωρίς την εταζιερα θα είναι τέλειο για φόρτωμα.Κάτι μου λέει πως τα επιπλέον λίτρα χάθηκαν από κάποιο χώρισμα που είχε κάτω από το δάπεδο;
Το προηγούμενο είχε διπλό πάτωμα. Στα τελειώματα της κυκλοφορίας (περί το Σεπτέμβρη) λόγω οικονομίας κατήργησαν το μεσοπάτωμα αφήνοντας το χώρο φόρτωσης με μια άβολη τραπεζοειδή διαμόρφωση.
-
@wantone said in Νέα BMW 1 Series 2019:
αν δεις διπλα στο δυχτι φαινεται σαν υπερηψωμενο. εγω επιμενω οτι οικογενεια που εχει αναγκες για μεγαλο χωρο πορτ μπαγκαζ θα παρει κατι αλλο οχι σειρα 1. Οχι πως με ενδιαφερει αλλα λεμε. Και οσοι το κατακρινουν απλα για να του βρουν κατι το λενε. Παλαιοτερα ειχε ανταγωνιστη το Α3 αλλα αυτο ειχε τοτε 1.4 150 ιππους και ανεξαρτητη πισω αναρτηση και παλι εκανε παραπανω.
@stefan147 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Είναι προφανές και αυτονόητο ότι είναι μικρό το πορτ μπαγκάζ. Δεν έχει νόημα καμία προσωπική άποψη περι αναγκών κτλ. Συγκριτικό είναι το θέμα σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας.
Δε γίνεται να συγκρίνουμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν λέμε ότι είναι καλοεξοπλισμένο και σε vfm τιμή πως το λέμε? Σε σχέση με τον ανταγωνισμό δεν το λέμε? Γιατί σε ένα αρνητικό χαρακτηριστικό να μπαίνει στη μέση η υποκειμενικότητα?
Η αδυναμία κατανόησης έχει και τα όρια της, δεν νομίζεις ?
-
Απίστευτα όμορφη εξωτερικά,
Απίστευτα φθηνή σε σχέση με τον ανατγωνισμό αλλά και με το προηγούμενο μοντέλο. -
@alexis-kapsalis said in Νέα BMW 1 Series 2019:
To χειρότερο εσωτερικό σε bmw που έχω δει ποτέ στην ζωή μου....απλά τραγικό και άθλιο!
-
@fanis75 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
To χειρότερο εσωτερικό σε bmw που έχω δει ποτέ στην ζωή μου....απλά τραγικό και άθλιο!
Και απο εξω χαλια ειναι.Μονο η πρωτη σειρα 1 αξιζε εμφανισιακα.Καποτε εμπαινες σε 3αρα bmw απο το 2007 και μετα και ηταν οντως ποιοτητα μεσα.Τωρα σε kia να μπεις καλυτερη ποιοτητα θα εχει απο αυτη εδω.Μετα απο κανα 6-7 χρονια θα τριζει το συμπαν στο εσωτερικο
-
Δεν νοιάζει τους κατόχους αυτό….αρκεί να μην ξεβάψει το σήμα στο κλειδί….
-
Το έκαναν ΚΙΑ από έξω (tiger nose, που η ΚΙΑ το εγκαταλείπει σιγά-σιγά), είπαν να το κάνουν ΚΙΑ και από μέσα...
-
Εμενα μου αρεσει από μέσα. Γενικα μου αρεσει.
-
@bill_hsd said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Το έκαναν ΚΙΑ από έξω (tiger nose, που η ΚΙΑ το εγκαταλείπει σιγά-σιγά), είπαν να το κάνουν ΚΙΑ και από μέσα...
ναι αλλα στα κια οι μασκες αυτες ηταν πολυ ομορφες
-
@chris__7 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@bill_hsd said in Νέα BMW 1 Series 2019:
ναι αλλα στα κια οι μασκες αυτες ηταν πολυ ομορφες
Δεν αντιλέγω ότι ήταν : https://www.carmag.co.za/news/heres-kia-moving-away-signature-tiger-nose-grille/
Πάντως η διαμόρφωση του ταμπλώ και των οθονών είναι ολόιδια ΚΙΑ:
Πάλι καλά που δεν αντέγραψαν και το τιμόνι... -
Απίστευτα όμορφη εξωτερικά,
Απίστευτα φθηνή σε σχέση με τον ανατγωνισμό αλλά και με το προηγούμενο μοντέλο.ειναι φθηνη γιατι εχει μικρο πορτ μπαγκαζ, αναλυθηκε το θεμα.
-
@kkostask said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Δεν νοιάζει τους κατόχους αυτό….αρκεί να μην ξεβάψει το σήμα στο κλειδί….
Δεν τους νοιάζει όλους το κλειδί όμως , δυστυχώς δεν έχουν μείνει και πολλά hatchback της προκοπής όσον αφορά την οδηγική αίσθηση
Εγώ που δεν θέλω golf , είχα το τελευταίο Leon , οδήγησα i30 / xceed δεν μου άρεσε το τιμόνι
Μου έμειναν 118 που μου άρεσε , Α3 και το 308 που δεν κάνω καν τον κόπο να το δώ
Το Astra το αφήνω απέξω γιατί η τιμή είναι αστεία , η Α class ξεφεύγει χωρίς λόγο , η Corolla δεν με καλύπτει ο κινητήρας εφόσον δεν ψάχνω υβριδικόΟπότε ? Μένει κάτι άλλο σε αυτές τις διαστάσεις και παραπλήσια τιμή ?
Τουλάχιστον αν και δεν βολεύει τους κατόχους του τωρινού μοντέλου , ας πέσει η τιμή σε αυτό , το προτιμώ σαν σύνολο
-
Μια χαρά είναι βρε παιδιά το εσωτερικό, μοντέρνο με ωραίες γραμμές και οι οθόνες έχουν ωραία κλίση και συνέχεια μεταξύ τους , καλύτερα σίγουρα από την Α Class και από Α3 , Golf , Focus κλπ.
Πολύ όμορφο και με χοντρή στεφάνη είναι και το τιμόνι, επίσης το πιο όμορφο στην κατηγορία του από όλα τα άλλα.
Και η σχεδίαση του ταμπλό χαμηλά δείχνει πως έχει γίνει με γνώμονα την ευρυχωρία για τα πόδια να μην βρίσκουν πάνω του.
Σωστή η λογική πως όποιος θέλει μεγαλύτερους χώρους θα κινηθεί σε άλλο αυτοκίνητο κυρίως λόγω του πορτμπαγκάζ, αλλά αυτά σε φυσιολογικές συνθήκες, όχι στην ψωροκωσταινα μας.
Εγώ προσωπικά στην αγορά , αυτή την στιγμή δεν βλέπω στα 30.000 κάποια επιλογή με 170 άλογα , αυτόματο κιβώτιο, και πλήρη για το 90% των αγοραστών εξοπλισμό, μέχρι και κορυφαία καθίσματα μπορείς να βάλεις με κάποιο πακέτο χωρίς να ξεφύγεις σε τιμή.
Δηλαδή αξίζει να κάνεις τα στραβά μάτια για το πορτμπαγκάζ και ίσως το πιο στριμοκωλε στις πίσω θέσεις για το overall πακέτο που προσφέρει.
Δηλαδή τι να πάρει κάποιος στα 30κ για να έχει 100 λίτρα παραπάνω πορτμπαγκάζ;
Puma , 2008 , Capture, ή το Duster που είναι μισά αυτοκίνητα σε εμπειρία οδήγησης και δεν ξέρω αν με 30Κ έχεις επιλογές για 170 άλογα και αυτόματο κιβώτιο.
308 , Focus , Golf , Leon στα 30 Κ ;
Και αυτά νομίζω υπολείπονται σε άλογα και εξοπλισμό στην τιμή αυτή.Να μου έλεγε κάποιος για Xceed - ή Ceed ή Proceed αν έρχονταν εδώ -, με 27-30 χιλιάδες σε GT line έκδοση αυτόματα με τα 200 άλογα να το συζητήσουμε.
-
Αναφερθηκε και πιο πριν απο καποιον (δεν θυμαμαι ποιον) και συμφωνω , η τιμη του ειναι πολυ πιθανο να ανεβει συντομα . Οποιος το σκεφτεται καλο ειναι να το παρει τωρα. Να πεσει η τιμη του αποκλειεται . Μονο να ανεβει προκειται
-
Πολλα αρνητικά σχόλια για το εσωτερικό του Άσσου.
Ουτε εμενα μ αρέσει,αλλα το προτιμώ σε σχέση με Φοκους,Γκολφ και λοιπά που απλά πετάγεται μια τεράστια οθόνη πάνω στο ταμπλό.Η υλοποιηση του Α3 την θεωρώ καλή,επειδή η οθόνη είναι ενσωματωμένη στο ταμπλο.
Δυστυχώς τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν έχουν όμορφα εσωτερικά στην πλειονότητα τους.
Για ποιότητα δεν μπορώ να πω αλλά ντιζάιν......;; Ας το....
Για να μη πω και για τα ηλεκτρικα....βλέπε τεζλα.Τιμονι,ταμπλετ και τέλος.
Εδω η bmw κινήθηκε καλά ,άλλωστε και η Α κλας ειναι στο ίδιο μοτίβο,τουλάχιστον σχεδιαστικά.Το χειρότερο δε,είναι ότι δε βλέπω βελτίωση.Τα νέα μοντέλα εμπλουτιζονται με οθόνες,ενω ολοι γνωριζουν απο έρευνες ότι ο κόσμος ζητά,στην πλειοψηφία του,φυσικά κουμπια και πιο απλές οθόνες στον χειρισμό. -
@ad276 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Πολλα αρνητικά σχόλια για το εσωτερικό του Άσσου.
Ουτε εμενα μ αρέσει,αλλα το προτιμώ σε σχέση με Φοκους,Γκολφ και λοιπά που απλά πετάγεται μια τεράστια οθόνη πάνω στο ταμπλό.Η υλοποιηση του Α3 την θεωρώ καλή,επειδή η οθόνη είναι ενσωματωμένη στο ταμπλο.
Δυστυχώς τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν έχουν όμορφα εσωτερικά στην πλειονότητα τους.
Για ποιότητα δεν μπορώ να πω αλλά ντιζάιν......;; Ας το....
Για να μη πω και για τα ηλεκτρικα....βλέπε τεζλα.Τιμονι,ταμπλετ και τέλος.
Εδω η bmw κινήθηκε καλά ,άλλωστε και η Α κλας ειναι στο ίδιο μοτίβο,τουλάχιστον σχεδιαστικά.Το χειρότερο δε,είναι ότι δε βλέπω βελτίωση.Τα νέα μοντέλα εμπλουτιζονται με οθόνες,ενω ολοι γνωριζουν απο έρευνες ότι ο κόσμος ζητά,στην πλειοψηφία του,φυσικά κουμπια και πιο απλές οθόνες στον χειρισμό.Η Tesla είναι στην πραγματικότητα data company, οποιαδήποτε σύγκριση σε επίπεδο αλληλεπίδρασης οχήματος οδηγού με τους παραδοσιακούς κατασκευαστές επειδή και οι δύο έχουν οθόνη είναι τουλάχιστον αστεία
-
πρέπει να καταλάβετε ότι όλα πλέον τα hatch θα πρέπει να μοιάζουν με Tesla τα οποία είναι και τα πιο καλό πουλημενα.
Επίσης το αυτοκίνητο είναι πολύ active σχεδιασμένο για το target group που είναι τα πιτσιρίκια και οι οικογένειες που δεν θα κάνουν παιδιά αμέσως ή ποτέ.
Επίσης όποιος θέλει χώρους παίρνει ένα Scenic και και κάνει τις μετακομίσεις του άνετα.
Εν κατακλείδι αν δεν ήμουν παντρεμένος με 2 παιδιά, αυτό θα κοιτούσα. ΑΝ οι τιμές είναι αυτές που συζητάτε.
-
Γνωρίζει κανείς αν ο τρικίλινδρος κινητήρας της νέας γενιάς είναι ο παλιός που είχε σχεδιάσει η Peugeot;
-
@red_monster said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Η Tesla είναι στην πραγματικότητα data company, οποιαδήποτε σύγκριση σε επίπεδο αλληλεπίδρασης οχήματος οδηγού με τους παραδοσιακούς κατασκευαστές επειδή και οι δύο έχουν οθόνη είναι τουλάχιστον αστεία
Και τα δυο εχουν ροδες,και τα δυο ειναι αυτοκινητα.....το ενα ειναι αυτοκινητο με αρ@@@@ και το αλλο αρ@@@@ αυτοκινητο.
Υ.Γ. Συγνωμη στο φορουμ για τους χαρακτηρισμους.
BMW 1 Series F70 (2024)