-
Μερικά σχόλια για τις ταξινομήσεις που είδα:
- Εντυπωσιακή η Χ1. 2100+ κομμάτια. Δηλαδή 11η overall θέση..! Φαίνεται και στον δρόμο δια γυμνού οφθαλμού αλλά είναι εντυπωσιακό.
- MG ZS 1804, μπήκε δυνατά. Πολύ δυνατά. με το νέο μοντέλο λογικά ακόμα καλύτερα.
- Mazdoyaris hybrid 636. Εντυπωσιακό επίσης. Άραγε τι οδηγεί στην αγορά αυτή; Πιο γρήγορη παράδοση; "Απέχθεια" στο κλειδί Τογιότα; Χρηματοδοτικό;
- 323 Corolla hatchback. Peugeot 308: 306 πωλήσεις. 255 Golf. 127 Focus. Τίποτε δηλαδή. Ο Άσσος κάνει πάρτι μόνος του στην C Hatch κατηγορία με 1100+ πωλήσεις. Α, και 1178 Hyundai i30.
- 3830 Vitara. #mono_vitara. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Που να είχε και νεότερο ντιζάιν. Θα έκλεβε εκκλησίες η Suzuki.
- Tonale: 202. Κλαμα. Ίσως με την χαμηλότερη τιμή κάτι γίνει.
- CX-30: 47. Ξεκάθαροι οι λόγοι εδώ, χιλιοειπωμένοι.
-
Μαζντογιαρις που ξέρω οι λόγοι να το προτιμήσεις ήταν πιο φθηνό, περισσοτερος χρηστικος εξοπλισμός, καλύτερο χρηματοδοτικό και προσφορες στις ληζινγκ (3 πήραμε εμείς).
Εγώ προσωπικά με 4,9 χρηματοδοτικό το αγόραζα κιολας.
-
@andya3 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Ο Έλληνας πολίτης διαλέγει αυτοκίνητο με τα ίδια κριτήρια που ο Έλληνας εργοδότης διαλέγει υπαλλήλους.
Να είναι το φτηνότερο, να μη χαλάει (αρρωσταίνει) και κοστίζει λεφτά στην πορεία και να μην είναι απαιτητικό (αυξήσεις γιοκ), να καίει λίγο. Οι ικανότητες και η απόδοση είναι αδιάφορα...
Είναι τεράστια η προσφορά της Toyota στην ελληνική κοινωνία, συμβάλλει στην αλληλοκατανόηση μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων!
Η Toyota είναι πίσω μόνο από την VW (κοιτώντας μόνο ξεχωριστές εταιρίες και όχι γκρουπ) στην Ευρώπη σε πωλήσεις.
-
@super-t said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Ο Έλληνας πολίτης διαλέγει αυτοκίνητο με τα ίδια κριτήρια που ο Έλληνας εργοδότης διαλέγει υπαλλήλους.
Να είναι το φτηνότερο, να μη χαλάει (αρρωσταίνει) και κοστίζει λεφτά στην πορεία και να μην είναι απαιτητικό (αυξήσεις γιοκ), να καίει λίγο. Οι ικανότητες και η απόδοση είναι αδιάφορα...
Είναι τεράστια η προσφορά της Toyota στην ελληνική κοινωνία, συμβάλλει στην αλληλοκατανόηση μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων!
Η Toyota είναι πίσω μόνο από την VW (κοιτώντας μόνο ξεχωριστές εταιρίες και όχι γκρουπ) στην Ευρώπη σε πωλήσεις.
Σύμφωνοι. Αυτό είναι ένα ποσοτικό στοιχείο ενδιαφέρον. Το σημαντικότερο όμως είναι το ποιοτικό. Σε ποιες χώρες της Ευρώπης πουλάει η Toyota? Μήπως στις φτωχότερες σαν τη δική μας?
Μήπως αντί να λέμε πόσο super αυτοκίνητα είναι τα Toyota, να λέμε οκ, σχετικά φτωχή χώρα είμαστε, μια χαρά είναι τα Toyota για μας. Και να αποφεύγουμε τις υπερβολές του τύπου σιγά τ' αμάξι π.χ. το Q3 ή το Stelvio, επειδή καίνε πιο πολύ και χαλάνε πιο συχνά απ' τα Toyota?
-
Γιατί το κουράζουμε, υπάρχουν πολλοί καταναλωτές με μισθό Γερμανού και mentality δυτικοευρωπαίου που θα διάλεγαν Toyota αντί κάποιου Audi/BMW άντε και VW; Και το αντίστροφο, υπάρχουν πολλοί καταναλωτες βαλκανοχωριου με μισθό Ελλάδας που θα διάλεγαν κάτι διαφορετικό από Toyota/SuzukI; Το θέμα είναι να ξέρεις σε ποια κατηγορία είσαι
Ποιο είναι καλύτερο αμάξι; Αυτό που τικαρει τα κουτάκια του καθενός.
-
@talosrb said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@supergeorge said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Πάντως το δίνω ως θετικό στη Stellantis που έβγαλε τους νέους υβριδικούς κινητήρες σε λογικές τιμές. Δείχνει ότι το παλεύει, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που είτε δεν ασχολήθηκαν ποτέ, είτε δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν.
Υπάρχει βέβαια το μεγάλο ερωτηματικό του μοτέρ και της μετάδοσης κίνησης. Στον ήδη προβληματικό puretech προσθέτουν ένα αγνώστου ταυτότητας διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο με ηλεκτροκινητήρα.
Προσωπικά ανατρίχιασα , αλλά οκ, μπορεί να υπάρχουν και πιο τολμηροί εκεί έξω και να το αγοράσουν...
Ποιο Hybrid; Ψεύτοhybrid είναι.
Hybrid έχουν οι Toyota, Honda, Nissan, Renault και MG.
Τα υπόλοιπα είναι hybrid στα χαρτιά.
Πως εξηγείται η χαοτική διαφορά ανάμεσα στις πωλήσεις full hybrid των Renault/Nissan/Honda και της Toyota ? OK, μπορεί να είναι λίγο καλύτερο το υβριδικό της αλλά έχει μειονεκτήματα σε άλλους τομείς (π.χ. ποιότητα κατασκευής, ηχομόνωση κλπ). Οπότε γιατί τόσο μεγάλη διαφορά ?
@fanis75 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@talosrb said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Πως εξηγείται η χαοτική διαφορά ανάμεσα στις πωλήσεις full hybrid των Renault/Nissan/Honda και της Toyota ? OK, μπορεί να είναι λίγο καλύτερο το υβριδικό της αλλά έχει μειονεκτήματα σε άλλους τομείς (π.χ. ποιότητα κατασκευής, ηχομόνωση κλπ). Οπότε γιατί τόσο μεγάλη διαφορά ?
Γιατί:
- Ειναι πολύ καλύτερο σύστημα
- Είναι δοκιμασμένο
- Είναι σούπερ αξιόπιστο - τα άλλα δεν έχουμε ιδέα
- Είναι σημαντικά φτηνότερα σαν αμάξια
- Δίνει πολύ μεγάλη εγγύηση
Νομίζω δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο.
Της Honda είναι εξαιρετικό και ομαλό, αλλά με τις τιμές που έχει δεν τα αγοράζει κανένας. -
ΙΜΟ, οι επιλογές/αγορές των ιχ απηχούν τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και κριτήρια που επικρατούν σε κάθε αγορά.
Γι'αυτό θα έλεγα εστιάστε στη δική μας και μη δίνετε και πολύ μεγάλη βαρύτητα στο τι κάνουν αλλού.
Χάουέβερ, ένα σχετικά καλό παράδειγμα του τι γίνεται έξω είναι η αγορά της Κύπρου. Ίδιοι άνθρωποι, ίδιο κλίμα, σχετικά μικρές αποστάσεις, και εκεί όλα εισαγόμενα όπως εδώ.
Είναι μια καλή βάση, σαφώς καλύτερη από το να βλέπεις π.χ. της αγορά της Νορβηγίας και να προσπαθείς να βρεις παραλληλισμούς. -
@jamesd said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Γιατί το κουράζουμε, υπάρχουν πολλοί καταναλωτές με μισθό Γερμανού και mentality δυτικοευρωπαίου που θα διάλεγαν Toyota αντί κάποιου Audi/BMW άντε και VW; Και το αντίστροφο, υπάρχουν πολλοί καταναλωτες βαλκανοχωριου με μισθό Ελλάδας που θα διάλεγαν κάτι διαφορετικό από Toyota/SuzukI; Το θέμα είναι να ξέρεις σε ποια κατηγορία είσαι
Ποιο είναι καλύτερο αμάξι; Αυτό που τικαρει τα κουτάκια του καθενός.
Δες στατιστικά πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο 2024 στην Ευρώπη. Η Toyota χωρίς lexus πούλησε στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο 487000 αυτοκίνητα, δηλαδή περισσότερα από κάθε εταιρία ευρωπαϊκή, όχι σαν group, δηλαδή περισσότερα από vw, audi, mercedes, Peugeot κλπ, δεν μπορείς να συγκρίνεις ολόκληρο το vag group που περιλαμβάνει όλες τις εταιρείες του ομίλου η τoν ομιλο stellantis με όλες τις εταιρείες του ομίλου με μια εταιρεία λ.χ toyota
-
Σε ποιες χώρες της Ευρώπης πουλάει η Toyota?
Αγγλία, Νορβηγία, Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Λουξεμβούργο - αυτές ξέρω. Δεν έχω χρόνο να ψάξω αναλυτικά στοιχεία.
ΥΓ: Και ναι Q3 & Stelvio ειναι μπούρδα, όταν υπάρχει BMW, MB, Jag & Range.
-
@panormus772 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@vagkirk said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Αν τώρα στα παραπάνω προσθέσουμε και το κερασάκι της τούρτας που ακούει στην αντικείμενα πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά που έχουν παραδοσιακά τα BMW , και την πολύ καλή ποιότητα και σχεδίαση του εσωτερικού του με άπλετο χώρο για τους μπροστά, και ταυτόχρονα με τέλεια σπορ θέση οδήγησης, τότε κατά την άποψη μου έχουμε το τέλειο πακέτο αγοράς της δεκαετίας.
Λίγες φορές συμφωνώ με vagkirk, αλλά εδώ +100 ...
Μία από τα ίδια
Κι εγώ λίγες φορές συμφωνώ με τον φίλο συμφορουμίτη @vagkirk αλλά εδώ με έχει πείσει +1000....έγραψα σχετικά στο νήμα της Έκθεσης...
Τι πάθαμε γιατρέ?
Μας ψεκάζουν?
-
@antoniokon said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@panormus772 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Αν τώρα στα παραπάνω προσθέσουμε και το κερασάκι της τούρτας που ακούει στην αντικείμενα πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά που έχουν παραδοσιακά τα BMW , και την πολύ καλή ποιότητα και σχεδίαση του εσωτερικού του με άπλετο χώρο για τους μπροστά, και ταυτόχρονα με τέλεια σπορ θέση οδήγησης, τότε κατά την άποψη μου έχουμε το τέλειο πακέτο αγοράς της δεκαετίας.
Λίγες φορές συμφωνώ με vagkirk, αλλά εδώ +100 ...
Μία από τα ίδια
Κι εγώ λίγες φορές συμφωνώ με τον φίλο συμφορουμίτη @vagkirk αλλά εδώ με έχει πείσει +1000....έγραψα σχετικά στο νήμα της Έκθεσης...
Τι πάθαμε γιατρέ?
Μας ψεκάζουν?
Τίποτα δεν έχετε πάθει.
Είναι τρομερά καλή η τιμολόγηση του, που για κάποιον που σκέφτεται για hatchback είναι η καλύτερη επιλογή.
Κι εγώ αν έψαχνα τώρα για καινούργιο αυτοκίνητο προς τα εκεί θα πήγαινα. -
@dstou said in Αγορά SUV για οικογένεια:
ΙΜΟ, οι επιλογές/αγορές των ιχ απηχούν τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και κριτήρια που επικρατούν σε κάθε αγορά.
Γι'αυτό θα έλεγα εστιάστε στη δική μας και μη δίνετε και πολύ μεγάλη βαρύτητα στο τι κάνουν αλλού.
Χάουέβερ, ένα σχετικά καλό παράδειγμα του τι γίνεται έξω είναι η αγορά της Κύπρου. Ίδιοι άνθρωποι, ίδιο κλίμα, σχετικά μικρές αποστάσεις, και εκεί όλα εισαγόμενα όπως εδώ.
Είναι μια καλή βάση, σαφώς καλύτερη από το να βλέπεις π.χ. της αγορά της Νορβηγίας και να προσπαθείς να βρεις παραλληλισμούς.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου, η κατάταξη των κορυφαίων μαρκών, με γνωστές εταιρείες να κυριαρχούν.
Toyota – Η Toyota κατακτά την κορυφή με 4.693 πωλήσεις. Η πλειονότητα αυτών ήταν υβριδικά οχήματα (3.278), ενώ σημειώθηκαν 991 πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων και 3.702 μεταχειρισμένων.
Mazda – Στη δεύτερη θέση η Mazda, με 3.141 πωλήσεις, από τις οποίες 2.714 ήταν πετρελαιοκίνητα. Παράλληλα, οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων έφτασαν τις 88 μονάδες.
Nissan – Με 2.517 πωλήσεις, η Nissan κυριάρχησε σε υβριδικά μοντέλα (1.264), ενώ πούλησε 1.117 καινούρια αυτοκίνητα.
KIA – Η KIA ξεχωρίζει με 1.811 πωλήσεις, από τις οποίες οι 1.729 ήταν καινούρια αυτοκίνητα, κάνοντάς την πρωταθλήτρια στην κατηγορία αυτή.
Mercedes-Benz – Η Mercedes-Benz με 1.515 πωλήσεις, παρουσίασε αυξημένες επιδόσεις σε βενζινοκίνητα (736) και υβριδικά οχήματα (374).
BMW – Με 1.405 πωλήσεις, η BMW σημείωσε αξιοσημείωτη παρουσία στις κατηγορίες πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων, ενώ πούλησε 513 καινούρια οχήματα.
Volkswagen – Η Volkswagen με 1.304 πωλήσεις, κυριαρχεί με πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα (1.033) και σημείωσε 1.045 πωλήσεις καινούριων οχημάτων.
Hyundai – Η Hyundai παρουσίασε 1.072 πωλήσεις, με τα υβριδικά να αποτελούν το 70% αυτών, ενώ πούλησε 1.003 καινούρια αυτοκίνητα.
Honda – Με 695 πωλήσεις, η Honda σημείωσε κυρίως υβριδικά αυτοκίνητα (457) και πούλησε 100 καινούρια.
Land Rover – Η Land Rover κλείνει την δεκάδα με 600 πωλήσεις, όπου τα βενζινοκίνητα (259) και τα υβριδικά (264) κυριάρχησαν.
Οι 10 κορυφαίες μάρκες στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων
Η αγορά καινούριων αυτοκινήτων παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, με τις μάρκες που ξεχωρίζουν για το πρώτο οχτάμηνο του 2024:KIA – 1.729 πωλήσεις
Nissan – 1.117 πωλήσεις
Volkswagen – 1.045 πωλήσεις
Hyundai – 1.003 πωλήσεις
Toyota – 991 πωλήσεις
BMW – 513 πωλήσεις
Mercedes-Benz – 422 πωλήσεις
Audi – 362 πωλήσεις
Skoda – 256 πωλήσεις
Renault – 236 πωλήσειςΤο εντυπωσιακό στην αγορά της Κύπρου είναι οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων.Βλέπε π.χ Mazda που απο τα 3.141 μόνο 88 είναι καινούρια!
-
Αρκετά παλιότερα από ότι ξέρω, λόγο του ότι είναι δεξιοτιμονα, ερχόντουσαν πάρα πολλά μεταχειρισμένα μικρής ηλικίας από Ιαπωνία κτλ οπότε κανείς δεν κοίταζε τα καινούργια. Ίσως συνεχίζεται ακόμα.
-
Ήξερα ότι στην Κύπρο το σύστημα εισαγωγής μεταχειρισμένων ήταν πολύ πιο ευνοϊκό, σε σχέση με το Ελλαδίτικο. Ιδίως όταν η Αγγλία ήταν εντός της Ε.Ε. . Ακόμα και τώρα νομίζω ότι είναι ένα στάνταρ ποσό επί της λιανικής , ούτε πίνακες απομείωσης , ούτε συντελεστές και κόντρα συντελεστές όπως εδώ.
Οπότε τα μεταχειρισμένα είναι σχετικά πιο φθηνά.
-
@kger said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Νέα BMW σειρά 1 στα 28000€ , αυτόματο 170 άλογα, mild hybrid, κορυφαία εξοπλισμό.
Κάνε την αγορά της 10ετιας.Μην κάνεις το λάθος σε παρακαλώ και πατήσεις την μπανανοφλουδα της Stellantis που προσπαθεί να αρμεξει και το τελευταίο ευρώ που μπορεί από τους πελάτες της στα πλαίσια του αποθησαυρισμου που εφαρμόζει καθώς σε ορίζοντα 10 ετών θα έχει αποσυρθεί από την βιομηχανία.
Αν όμως θέλεις ντε και καλά B SUV αντί για το καλύτερο C hatch της ιστορίας τότε δες το Ford Puma , στα 28000€ νομίζω παίρνεις ST line αυτόματο, κλάσεις ανώτερο από τα Stellantis που κοιτάς , πιο μικρό από το Suzuki αλλά πολύ πιο όμορφο από αυτό.
Πραγαμτική απορία, γιατί εκθιάζεις τόσο πολύ τον άσσο;
Μπορείς να μου το αναλύσεις λίγο γιατί ειλικρινά με ιντρίγκαρες.Χαχαχα , και που να σου πω πως σιχαίνομαι εντελώς τις BMW και την χυδαιότητα ως μάρκα που εκφράζουν.
Η απέχθεια μου μάλιστα τονώθηκε πρόσφατα στην έκθεση αυτοκινήτου και στο λαϊκό προσκύνημα που έγινε στο περίπτερο της μάρκας, για αρκετή ώρα είχα κάτσει στις περιστρεφόμενες κίτρινες καρέκλες και παρατηρούσα μπροστά μου τους λόγους παρακμής της πατρίδας μας σαν σε παρασταση.
Μεγάλο+ όμως να πω ως προς την σεμνότητα και την συμπεριφορά των πωλητών, ενώ και το κορίτσι που δέσποζε ως μοντέλο ήταν ευγενικό και πρόσχαρο με συντηρητική ουδέτερη αμφίεση.Είμαι όμως τόσο ένθερμος οπαδός υπέρ του νέου Άσσου γιατί πρώτα από όλα τσεκαρει απόλυτα το κουτάκι του VFM που για εμένα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που βαρύνει στην επιλογή ενός αυτοκινήτου, και μπορεί να με πάει σε οποιαδήποτε μάρκα και οποιαδήποτε κατηγορία.
170 άλογα αυτόματο, mild Hybrid , με πληρέστατο εξοπλισμό, σε τιμή που κοστίζουν Supermini και BSUV με τα μισά χαρακτηριστικά του.
Για άλλο C hatch, δεν το συζητάμε καθόλου στην τιμή αυτή.
Έχουν όλοι πετάξει λευκή πετσέτα από το 2016 , υπέρ των SUV και του φόρου της ηλεκτροκίνησης.Και η BMW εξελίσσει νέο C hatch ;;;;
Σόρυ έχω χάσει επεισόδια. Αυτό λέμε https://www.bmw.gr/el/always-on/bmw-1-series.html ?
-
@williamg said in [Αγορά SUV για οικογένεια](
Σόρυ έχω χάσει επεισόδια. Αυτό λέμε https://www.bmw.gr/el/always-on/bmw-1-series.html ?
Αυτό...
https://www.bmw.gr/el/all-models/1-series/bmw-1-series/bmw-1-series.html
Νομίζω το δικό σου λινκ, αναφέρεται στην απερχόμενη σειρά 1...
-
Μπήκα στον διαμορφωτή. Πολύ καλή η τιμή των 29.000, αλλά αν θελήσεις να βάλεις κάποια έξτρα - όχι υπερβολές - φτάνει άνετα 35.000 +... εκεί αρχίζεις και το σκέφτεσαι λίγο παραπάνω
-
@gtsartsal said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Μπήκα στον διαμορφωτή. Πολύ καλή η τιμή των 29.000, αλλά αν θελήσεις να βάλεις κάποια έξτρα - όχι υπερβολές - φτάνει άνετα 35.000 +... εκεί αρχίζεις και το σκέφτεσαι λίγο παραπάνω
Εμένα €41.000 μου έφτασε με τα απολύτως απαραίτητα.
-
για bmw?
Νομίζω το παραφορτωσες... -
Μπορείς να βάλεις το link με την διαμόρφωση σου?
Θα ήθελα πολύ να δώ ΤΙ θεωρείς απολύτως απαραίτητο...
Αγορά SUV για οικογένεια