Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    K
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 393
    • Best 102
    • Groups 0

    kger

    @kger

    Please enter occupation - Please enter your interests

    183
    Reputation
    16
    Profile views
    393
    Posts
    0
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

    kger Unfollow Follow

    Best posts made by kger

    • RE: Αγορά SUV για οικογένεια

      Καλημέρα και καλή εβδομάδα, το θέμα πλέον θεωρείται λήξαν.

      Έχουμε νικητή ή τουλάχιστον αυτό διάλεξε η γυναίκα μου 😊, στην τελική αυτή θα το χρηματοδοτήσει κυρίως και αυτή θα το οδηγεί τον περισσότερο χρόνο άρα it is what it is.

      Την παρασκευή μπήκε παραγγελία για CC 2.0L style έκδοση, το χρώμα είναι λίγο υπό συζήτηση άλλα μάλλον θα μείνουμε στο massive grey. Παράδοση αρχές Μαρτίου.
      Το μπάτζετ ανέβηκε πάρα πολύ σε σχέση με αυτό που είχα σχεδιάσει. Από τα 30.000 πήγαμε στα 36.500. Λίγο η χαμηλή κατανάλωση, λίγο η τεράστια εγγυηση, λίγο ότι μας (και κυρίως της) άρεσε και καταλήξαμε σε αυτό. Το πορτ παγκαζ το μελανό σημείο θα έλεγα αλλά ΟΚ θα ζήσουμε.
      Το παράδοξο είναι πως το 2.0L το διάλεξε η γυναίκα μου, το οποίο και εγώ θεωρώ ανώτερο αυτοκίνητο αλλά δεν σκεφτόμουν αρχικά να ανεβάσω το budget ακόμη περισσότερο από τις 34.000 που έβγαινε το 1,8L. Φόρος πολυτελείας 100 ευρώ.
      Λίγο έπαιξε ρόλο ότι έφυγε και ένας νεότατος άνθρωπος εδώ στην δουλειά και λίγο μας έπιασε και το μια ζωή την έχουμε...

      Εις άλλα με υγεία

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kger
    • RE: VW Tiguan 2024

      Αν και τα έχω διαβάσει τόσες φορές, ακόμη σοκάρομαι με το πόσο οπαδικά γράφετε για αυτοκίνητα. Αν έχετε τίποτα μετοχές στην εταιρία ή στην εισαγωγική πείτε μας να ξέρουμε τουλάχιστον. Διαφορετικά απλά σαν ελληνάρες έχουμε τη λογική ότι πρέπει δική μου γνώμη/επιλογή να είναι ανώτερη του άλλου.

      Καλορίζικο στον φίλο με το Tiguan! Μακάρι να κάνει απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Και μόνο που πήρε αυτό που του άρεσε και τον κάλυπτε και είχε και τα λεφτά, εμένα μου αρκεί. Αλλά αυτό με τις καταναλώσεις θα ήθελα και εγώ να το δω.
      Πάντως 48 σχεδόν χιλιάρικα για tiguan μου χτυπάει κάπως για τους δικούς μου προσωπικούς λόγους ασχέτως αξιοπιστίας κτλ.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kger
    • RE: Αγορά SUV για οικογένεια

      Καλησπέρα σε όλους.

      Η αναζήτηση συνεχίζεται και το Σκ που μας πέρασε βρέθηκα Θεσσαλονίκη. Έτσι με την ευακιρία μέσω γνωστού πωλητή κλείσαμε ένα test drive στο corolla cross.
      Ουσιαστικά πήγα να δούμε αυτό και το Qashqai που η σύζυγος δεν το είχε δει από κοντά μέχρι τώρα (πέρα από το δρόμο).

      Επειδή είναι πιο σύντομο το story θα ξεκινήσω με το Nissan. Πήγαμε στην έκθεση του Θεοχαράκη δυτικά μπαίνοντας δυτικά στην πόλη. Από ότι είδαέχουν και τα KGM δεν το ήξερα. Εκεί ο άνθρωπος ήταν εξυπηρετικότατος δεν έχω παράπονο, απλά επειδή με είδε διαβασμένο γενικά αν δεν ρωτούσα, δεν έμπαινε σε πολλές λεπτομέρειες.
      Ουσιασιτκά το αδίκησε αρκετά στα μάτια της συζύγου κυρίως το αμάξι το γεγονός πως το μοναδικό της έκθεση ήταν σε έκδοση unique. Εγώ που μπήκα και σε N-connecta δεν θα πω ότι η διαφορά είναι τεράστια αλλά φαίνεται. Επίσης, ίσως είχα κάνει το λάθος να το πενεύσω αρκετά πριν πάμε και η κυρία ήταν σε φάση "εγώ αλλιώς τα περίμενα έτισ όπως τα έλεγες".

      Ψιλο απορίφθηκε γιατί σε αυτόματη έκδοση είναι αρκετά ακριβό, η n-conencta βγαίνει 35.000. Εδώ τοπικά πριν κανά χρόνο είχα πάρει προσφορά ελαφρώς χαμηλότερη 34 και κάτι αν θυμάμαι σωστά, αλλά οκ σε ένα χρόνο μάλλον άλαλξαν οι τιμές, έστω και λίγο. Για εμένα με βάση τον εξοπλισμό που διαθέτει δεν γίνεται να πας στην unique. Εκεί το αυτοκίνητο αξίζει μόνο χειροκίνητο και σε κάτι στοκ που τα δίνουν 26-27 χιλιάδες και αυτό σαν άποψη δεν είναι και απόλυτη. Ρωτήσαμε και για το e-power όπου εντάξει κυρίως φιλοσοφικά, ξεκινάει από 39 και μετά πάει στα 41+. Φιλάκια, καληνύχτα.
      Και ρωτάω τον πωλητή, αντικειμενικά αν δεν το επιλέξεις για την λειτουργία που έχει σαν ηλεκτρικό σε απόκριση γκαζιού κτλ (έτσι έχω διαβάσει) τότε υπάρχει λόγος να πάει κάποιος; Πως θα κάνεις απόσβεση τα 7000 όταν σου λέει ότι το epower καίει 5-6 και το άλλο 6,5-8,5; Τι να πει και αυτός, πάντως ήταν ειλικρινής στις καταναλώσεις. Μας είπε το epower πιο κοντά στο 6 και το mhev πάνω από 7, την ώρα που άλλοι διατυμπανίζουν πιο χαμηλά νούμερα.
      Γενικά στην λίστα της κυρίας μπήκε πολύ χαμηλά,άρα δεν ψαχτήκαμε και για test drive.

      Πάμε τώρα και το CC.
      Λοιπόν Σάββατο στην έκθεση αντίστοιχα δυτικά της Toyota Πόλις. Περιτό να πω το τι κόσμο είχε γενικά, ένας έμπαινε, ένας έβγαινε. Οι 8 στους 10 ερχόντουσαν για το yaris cross.
      Για test drive τουλάχιστον τώρα είχαν την 1.8L έκδοση και το ίδιο και στην έκθεση.
      Το περιεργαστήκαμε πρώτα στατικά, είχαμε πολύ καλή εξυπηρέτηση και όχι λόγω γνωστού, νομίζω πως σε όλους είχαν την ίδια αντιμετώπιση. Μας είπαν τις διαφορές μεταξύ εκδόσεων και μερικά πράγματα και την έκδοση 2.0L.

      Μας το έδωσαν περίπου 1 ώρα για test drive, μόνοι μας κυρίως λόγω φόρτου εργασίας στην έκθεση. Το οδήγησα εγώ και λίγο στο σβήσιμο η κυρία. Το πήραμε εσωτερική περιφερειακή, τον κανονικό περιφερειακό, Επταπύργιο, Νεάπολη στη Λαγκαδά και Δεβένι κυρίως.
      Καλή εικόνα του τι θα αντιμετωπίσεις αν ζεις Θεσσαλονίκη. Δεν θα σταθώ στο προφανές πως το αυτοκίνητο για αυτό που είναι έχει χαμηλή μικτή κατανάλωση. Σε αυτά τα 40 χιλιόμετρα που κάναμε και με κίνηση και με ροή στο trip έδειξε 5,3L/100km. Και με χρήση και στο Power mode και με αρκετά ξεσπασματα. Ουσιαστικά όσοκαι να το ζοριζεις αν κινηθείς ηλεκτρικά τα έβγαλες τα λεφτά του που λένε.

      Οι χώροι του φάνηκαν αρκετά καλοί, καλύτεροι από όσο το θυμόμου. Με το κάθισμα στην θέση την δική μου πίσω θα μπορούσε να κάτσει άνετα ενήλικας χωρίς να βρισκουν τα πόδια του μπροστά. Μου φάνηκε λίγο περίεργο πως το τιμόνι ήταν σχετικά σε χαμηλή θέση σε σχέση με το πως το έχω συνηθίσει αλλά αυτή την αλισθηση την είχα για τα πρώτα χιλιόμετρα. Το πορτ παγκάζ δεν ειναι ιδιαίτερα μεγάλο αλλά είναι επαρκέστατο θα έλεγα, στα πλαίσια και του T-Roc και λίγο μεγαλύτερο. Σαν πίσω επιβάτης που έκατσα μου φάνηκε άνετη η θέση για ενήλικα, άρα και για παιδί/παιδιά θα είναι αρκούντως οικανοποιητική. Το αυτοκίνητο έχει καλή ορατότητα, μεγάλα παράθυρα και ίσως μικρό πίσω τζάμι για να βλέπεις πίσω αλλά πολλά πλέον είναι κάπως έτσι, δεν με ξένισε.
      Από εκεί και έπειτα, το εσωτειρκό μου φάνηκε ΟΚ, ωραία κονσόλα στα δικά μου μάτια μεταξύ οδηγού-συνοδηγού, ωραία κουμπιά για τον κλιματισμό, ίσως λίγο υπερβολή το πως έχουν τοποθετήσει την οθόνη, όμως να πω την αλήθεια επειδή την σκάλιζα λίγο με το andoid auto, η θέση που έχει δεν σου παίρνει τρομερά τα μάτια από τον δρόμο. Στην ίδια θέση την έχει και το t-roc more or less.
      Δεν μου άρεσε η ποιότητα του ταμπλώ σε κάποια σημεία και κάποιες γυφτιές του στυλ είχε ένα μαλακό πλαστικό στο κέντρο το οποίο πηγαίνει απο την πόρτα του συνοδηού μέχρι το τιμόνι αλλά αριστερά από το τιμόνι και μέχρι την πόρτα του οδηγού είναι σκληρό πλαστικό. WTF που λένε και στο χωριό μου.
      Γενικά δεν έχει ποιότητα απτή που περιμένεις σε αυτοκίνητο των 35.000. Ειδικά όταν σου λένε ότι η active plus είναι ίδια μέσα με την style με κάτι χαζές διαφορές ανούσιες.

      Οδηγικά, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω και αυτό γιατί δεν μπόρεσα να βρω το πως πρέπει να οδηγήσεις το αυτοκίνητο σωστά. Από την εμπειρία μου με chr παλαιότερα είχα καταλάβει ότι θέλει άλλο στυλ οδήγησης από το κλασσικό χωρίς απότομα γκάζια κτλ αλλά πραγματικά δεν ήξερα τι να κάνω για να δω την επιτάχυνση του αυτοκινήτου. Σίγουρα είαι αρκετά αθόρυβο, καλύτερο από παλαιότερης γενίας toyota και το cvt μουγκρίζει όντως αλλά σε απότομες γκαζιές κυρίως όταν από ηλεκτρικό γυρνάει στο θερμικό. το έχουν βελτιώσιε νομίζω. Σε ταχύτητες 120 που μπόρεσα να διατηρήσω, η ηχομόνοση ήταν καλή όχι τέλεια, πάντως φασαρία από μοτερ-κιβώτιο δεν είχε όπως το MG που ήταν λες και καθόσουν δίπλα στη μηχανή. Ίσως κάποιο αεροδυναμικό θόρυβο θα μπορούσα να πω ότι ίσως άκουγες.
      Επίσης σίγουρα ισχύει και αυτό που λένε για τον 1.8 ότι δεν βγάζει και φωτιές. Πάντως και για 19άρα ζάντα είχε πολύ καλή αντιμετώπιση σε λακούβες κτλ, εγώ δεν το σκέφτηκα σε κανένα σημείο και δεν προβλημάτισε με κοπανήματα και τα σχετικά και ήτνα αρκετά θετικό αυτό.
      Στο eco mode Πραγματικά επιτάφιος, στο normal ήταν ΟΚ και στο power πραγματικά εγώ δεν κατάλαβα τι έπρεπε να κάνεις, το αυτοκίνητο ήταν λες και ζοριζόταν σε κάθε γκαζιά.

      Τέλος γιατί είδα έγραψα σεντόνι, στην γυναίακ άρεσε πολύ, είναι πολύ ψηλά στην λίστα. Από μόνη της μου είεπ αν πάρουμε αυτό να πάρουμε το 2.0L τώρα που έπεσε η φόρος στα 100ευρώ. Λόγω καλύτερης ανάρτησης και κατά κοινή ομολογίας καλύετερης συμεπριφοράς και στο γκάζι και παντού. Ο Πωλητής μας είπε αν έχετε τα λεφτά δεν κοιτάται καν το 1.8 και νομίζω πως έχει δίκιο. Αλλά... κάπως έτσι φτάσαμε στα 36500 για το style 2.0L... 34.000 με το κλειδι στο χέρι η style 1.8.

      Σκέφτομαι το νέο Sportage τώρα αλλά και εκεί τα λεφτά του HEV είναι ίδια.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kger
    • RE: Renault Clio IV

      Καλησπέρα,

      Υπάρχει κανένας κάτοχος του dci90 που να έχιε προβεί σε βελτίωση του κινητήρα (επαναπρογραμματισμό, τσιπάρισμα);;

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kger
    • RE: VW Tiguan 2024

      @andya3 said in VW Tiguan 2024:

      @i-hasu said in VW Tiguan 2024:

      @dimitrioskosmas said in VW Tiguan 2024:

      @andya3 said in VW Tiguan 2024:

      Η ιδέα με τις κοινές πλατφόρμες ξεκίνησε πράγματι από το vag, αλλά δεν είναι κόλπο marketing όπως πιστεύουν κάποιοι.

      Η vw έπαιρνε εξαρτήματα στην αρχή από την audi που ήταν πιο εξελιγμένη τεχνολογικά και είδε ότι της έβγαινε σε καλό. Μετά γεννήθηκε η ιδέα της κοινής πλατφόρμας μεταξύ των 2 εταιριών και σταδιακά επεκτάθηκε και στο υπόλοιπο group.

      Οι υπόλοιποι κατασκευαστές το υιοθέτησαν πολύ αργότερα, χρειάστηκαν χρόνο προφανώς για να καταλάβουν τα οφέλη. Και κάποιοι το τερμάτισαν κιόλας, όπως οι Ιάπωνες που πουλάνε ίδια αυτοκίνητα με διαφορετικές μάρκες.

      οσο και να μισεί κάποιος το vag group, η αποτελεσματικότητα και η επιτυχία σε κοινα μοτερ, πλατφόρμες είναι προφανής
      το έκαναν καλύτερα απο όλους

      Από την άλλη κατάφερε ως beta tester των dual clutch να του βγει το όνομα για την αξιοπιστία τους και όχι άδικα. Ακόμα και τώρα τα 7sp. ξηρού έχουν ημερομηνία λήξης στο "σπάσιμο".

      Πάντα οι καταναλωτές είναι beta-testers στις τεχνολογικές εξελίξεις. Δεν μπορεί μια εταιρεία να κρατάει μια πατέντα για 10χρόνια στο δοκιμαστηριο για να την τελειοποιήσει, θα την "κάψει" οικονομικά.
      Τα αυτοκίνητα δεν είναι ιατρικό προϊόν, το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι να πληρώσεις κάποια € παραπάνω.
      Η μεγάλη εικόνα και μεγάλη επιτυχία είναι ότι έφτιαξαν ένα αυτόματο κιβώτιο που πλέον έχει καθιερωθεί σαν στάνταρντ σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία.

      sorry για το off topic, αλλά μια χαρά beta tester είσαι και στα ιατρικά προϊόντα 🙂

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kger
    • RE: Nissan Qashqai 2021

      @dimsabas said in Nissan Qashqai 2021:

      Σωστά. Θέλω να το δω στο ταξίδι. Εικάζω ότι θα έχει μικρή διαφορά από τα ζόρικα υβριδικά (CC), οπότε σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή και την πιο προσεγμένη κατασκευή, είναι σαφώς πιο συμφέρουσα επιλογή για όποιον έχει το αμάξι μόνο για ταξίδια.

      αναμένουμε αντίστοιχο άρθρο για αυτό;

      Προσωπικά επειδή είχα εντυπωσιαστεί με την n-connecta όταν το είχα δει, δεν το είχα στο μαυλό μου σε unique έκδοση αλλά με έχουν τζιγκλίσει γνωστοί γιατί το ψάχνουν και οι ίδιοι τους και ρωτάνε όλοι εμένα που ξέρουν ότι ψάχνομαι για αυτοκίνητο.

      Εγώ πάντως το θέλω για οικογένεια και κυρίως διαδρομές σε εγνατία και ελάχιστα εώς καθόλου πόλη.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kger
    • RE: Αγορά SUV για οικογένεια

      @nikonino said in Αγορά SUV για οικογένεια:

      @w202-amg said in Αγορά SUV για οικογένεια:

      Φίλος πάντως με Τογιότα Κορολλά υβριδικό ενώ προσπαθούσε 2-3 χρόνια να πείσει και να πεισθεί για την επιλογή του σχετικά με τις εγγυήσεις κτλ. Τελευταία φορά που συζητήσαμε μόνος του παραδέχτηκε ότι η εγγύηση είναι μια κοροϊδία και σε αρμεγουν κανονικά με πρόφαση αυτήν.
      Το τοπικό είναι για νέα αυτοκίνητα αλλά θα το πω μπας και σώσω κανέναν..... πεταμένα λεφτά σε αυτές τις κατηγορίες αν δεν έχεις άλλα κίνητρα από πίσω. Πάρε 2-3- 4 χρόνων μεταχειρισμένο με τα ίδια ή λιγότερα χρήματα και οι επιλογές είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ σε σχέση με αυτά της λίστας.
      Υ.γ. κραξτε ότι σαν το καινούριο δεν έχει 😂

      Δυστυχώς, τα διαθέσιμα μεταχειρισμένα είναι πλέον παλιά και με πολλά χιλιόμετρα... οι σοβαροί και αξιόπιστοι «θησαυροί» έχουν εξαφανιστεί. Τώρα αν βρεις μεταχειρισμένο με λίγα χιλιόμετρα είτε θα είναι νοικιάρικο (κακοσυντηρημένο πιθανότατα) είτε λαχείο. Αλλά κρίνοντας από αυτά που βλέπω στα service & μια φορά το χρόνο λάδια, κλάμα και σε αυτά...

      99% τα 5ετίας μεταχειρισμένα είναι από leasing και συμφωνώ επειδή πέρσι έκανα μια έρευνα, είχα γράψει και εδώ μερικές περιπτώσεις, είναι πολύ λαχείο να βρεις καλό μεταχειρισμένο αν δεν είναι από γνωστό.
      Έχω ακούσει άπειρες φορές από γνωστούς ναι το αμάξι το βρήκα τέλειο και μετά από κανα 2-3 χρόνια είχε πανηγύρια. Και το αμάξι της γυναίκας μια από τα ίδια τώρα μην πάω μακρυά...

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kger
    • RE: Απέχθεια για τα Κινέζικα Αυτοκίνητα

      @dettol said in Απέχθεια για τα Κινέζικα Αυτοκίνητα:

      @kger said in Απέχθεια για τα Κινέζικα Αυτοκίνητα:

      Η εταιρία που εργάζομαι πλέον σε όλα τα Low στελέχη (βασική βαθμίδα που δίνει εταιρικό αυτοκίνητο) θα τους δίνει Cherry Tigo PHEV, τώρα ποιο μοντέλο ακριβώς δεν ξέρω, όταν πάρεις κανείς και το δω θα σας πω.
      Μέχρι πέρσι έδινε εναν κατάλογο και διάλεγαν, τώρα πάρτο το κινέζικο και πες και ευχαριστώ 🙂 .

      τι τους εδινε μεχρι φετος; δηλ, στο περιπου, ποιας κατηγοριας αυτοκινητα περιειχε ο καταλογος. Κατι μου λεει οτι το tiggo θα ειναι μεγαλη αναβαθμιση 🙂

      Μπορεί να είναι και αναβάθμιση μπορεί και όχι, κυρίως το έγραψα για να δείξω ότι αν αρχίσουν να κανιβαλίζουν οι κινέζοι και τα λιζινγκ, πιστεύω δεν απέχουμε πολλά χρόνια από τις πρώτες χρεοκοπίες ιαπωνο-ευρωπαικών εταιριών.

      Πέρσι δεν πηραν οπότε δεν έχω εικόνα, πάντως μέχρι πρότεινος σε αυτό το Level έπαιρναν formentor, A3, Kuga, KIA niro, Jeep Compass (νομιζω) ολα σε Plug in, δεν ξέρω τι άλλες επιλογές είχαν.
      Πριν αρχίσουν τα PHEV, έδιναν bmw άσσο, CHR, Qashqhai, Civic από αυτά που θυμάμαι, απλά μετά έγινε και αλλαγή στόλου.

      Στα πιο πάνω level (δεν ξέρω τι επιλογές έχουν) αυτή τη στιγμή κυρίως παίζει X1 Phev. Γενικά είναι μια μεταβατική φάση ενδοεταιρικά τώρα και είναι λίγο στο φλου όλα αυτά.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      K
      kger
    • RE: Αγορά SUV για οικογένεια

      @antonakis said in Αγορά SUV για οικογένεια:

      Δες ότι χωράνε τα 3 καθίσματα που θα έχεις πίσω (αν χρειάζονται και τα τρία παιδιά καθίσματα).

      1 παιδί για αρχή 😊 , ίσως δεν το έγραψα καλά στην αρχική ανάρτηση

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kger
    • RE: Αγορά SUV για οικογένεια

      Καλημέρα σε όλους, δεν έχω εγκαταλείψει το θέμα ή την αναζήτηση, αλλά είμαι πολύ κοντά στο να μετακομίσω και έχω παγώσει το θέμα αυτοκίνητο. Αν δεν κάτσει φάση με ενοίκιο που ψάχνω και είμαι κοντά θα αναγκαστώ να κοιτάξω προς αγορά και τότε μάλλον το αυτοκίνητο γίνετια όνειρο καλοκαιρινής νυκτός... 😁

      Πάντως όπως είχα πει, λόγω καλοκαιριού ήταν κάτι αντιπροχωπείες κλειστές και δεν ξανα πήγα από τότε. Θα πάω να ρίξω μια ματιά πάντως το νεό Captur που προτάθηκε γιατί και εμένα μου φάνηκε ενδιαφέρον που το είδα στο ίντερνετ. Προφανώ ςθα πάω στην toyota όπως είπα και πριν και ενώ μου αρέσει το xceed, δεν αρέσει στην γυναίκα (δεν είναι SUV γαρ) και νομίζω έχιε χάσει τον VFM χαρακτήρα.

      Τον όμιλο με τά C3, panda, opel κτλ δεν τα αφήνω έξω αλλά θέλω να έρθουν να τα δω και από κοντά. Το 600 άρεσε στη σύζυγο αλλά και εμένα μου φάνηκε μικρό έτσι όπως είδα τα specs.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kger

    Latest posts made by kger

    • RE: Στατιστικά Πωλήσεων Μοτοσυκλετών

      Η αγορά των μοτοσυκλετών είναι τρομερό case study.
      Ξεπερνώντας τον γνώμονα ότι αγοράζουμε συγκεκριμένες μάρκες οπαδικά όπως κάνουμε και στα αυτοκίνητα, υπάρχουν 3 εντυπωσιακά στοιχεία.

      1. Το marketing σε όλο του το μεγαλείο, ο κόσμος δεν αγοράζει με βάση τις πραγματικές του ανάγκες, αγοράζει με βάση αυτό που τον έχουν πείσει ότι έχει ανάγκη. Στα πάντα συμβαίνει αυτό, αλλά το κομμάτι της μοτοσυκλέτας ήταν και λίγο πιο συγκεκριμένο παλαιότερα. Βλέπεις κόσμο να αγοράζει adventure μηχανή για να πηγαίνει πάνε έλα στην δουλεια 5 χιλιόμετρα και εκτός πόλης βγαίνει 1 φορά το εξάμηνο...

      2. Πως γινεται να πουλάνει αυτό το ΜΤ450 τόσο πολύ ενώ έχει βρωμίσει ο τόπος στο car με μεταχειρισμένα; Θα μου πεις οι τιμές των περισσότερων ειναι για γέλια αλλά από την αλλη αν εχουν πωληθεί αρκετές και τόσες πολλές είναι ήδη στο car, στον υποψήφιο αγοραστή δεν λέει τίποτα αυτό;

      3. Ανεβαίνουν σε πωλήσεις τα κινέζικα γιατί είμαστε φτωχοί γαρ, αλλά ταυτόχρονα στις πρώτες θέχεις ειναι το ΧADV των 15.000+ χιλιάδων ευρώ για 750άρι! Το οποίο μπορεί και να τα αξίζει, υποκειμενικό ειναι αυτό. Αλλά...

      posted in Μοτοσικλέτα
      K
      kger
    • RE: Διάφορες Τεχνικές απορίες..........

      Καλησπέρα, μου ξεκόλλησε το πλαστικό προστατευτικό στο πλάγιο φλασάκι στο dacia stepway μου.
      Ξέρει κανείς να μου προτείνει με τι να τι κολλήσω;
      Ρώτησα chatgpt αλλά δίνει διάφορες επιλογές.
      Επίσης έχει νόημα να το κάνω μόνος μου ή θα κάνω καμιά χαζομάρα; Δεν μου φαίνεται να θέλει κάτι ιδιαίτερο.

      20251220_144757.jpg

      posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      K
      kger
    • RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3

      @eddie_147 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

      @w202-amg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

      Τι άποψη έχετε για το κόμμα Καρυστιανού?

      Έχουν βάλει τώρα τον φραπέ και τον φρεντο για να αποπροσανατολισουν τον κόσμο και να περάσει στα ψιλά το κόμμα της κυρίας Μαρίας.

      Αυτό γιατί να ισχύει; Εννοώ γιατί να την προωθησουν ενώ είναι απέναντί τους;
      Εκτός αν το κατάλαβα λάθος και εννοείς να μην πάρει τα φώτα το κόμμα της και να μείνει στην αφάνει όσο γίνεται. Αυτό το ακούω.

      Από εκεί και έπειτα, θα είναι ένα κόμμα με πολιτική άποψη διαφορετική από τα υπάρχοντα; Αν ναι έχει λόγω ύπαρξης είτε θα το ψηφίζαμε είτε όχι. Διαφορετικά δεν χρειαζόμαστε άλλο ένα κόμμα. Κατά την άποψη μου ήδη θα έρπεπε να υπάρχει ένας νόμος που να καταργούσε κόμματα ανύπαρκτα για να βγάζουν τον καημό τους καμια 20αριά περίεργοι.

      posted in Αντίλογος
      K
      kger
    • RE: Toyota Corolla Cross

      Να ρωτήσω κάτι άσχετο-σχετικό. Τελικά οι φόροι πολυτελείας θα μειωθούν όντως ή θα τον πιούμε;
      Δεν βρήκα να έχει ψηφιστεί με μια αναζήτηση που έκανα στο νετ.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kger
    • RE: Απέχθεια για τα Κινέζικα Αυτοκίνητα

      @dettol said in Απέχθεια για τα Κινέζικα Αυτοκίνητα:

      @kger said in Απέχθεια για τα Κινέζικα Αυτοκίνητα:

      Η εταιρία που εργάζομαι πλέον σε όλα τα Low στελέχη (βασική βαθμίδα που δίνει εταιρικό αυτοκίνητο) θα τους δίνει Cherry Tigo PHEV, τώρα ποιο μοντέλο ακριβώς δεν ξέρω, όταν πάρεις κανείς και το δω θα σας πω.
      Μέχρι πέρσι έδινε εναν κατάλογο και διάλεγαν, τώρα πάρτο το κινέζικο και πες και ευχαριστώ 🙂 .

      τι τους εδινε μεχρι φετος; δηλ, στο περιπου, ποιας κατηγοριας αυτοκινητα περιειχε ο καταλογος. Κατι μου λεει οτι το tiggo θα ειναι μεγαλη αναβαθμιση 🙂

      Μπορεί να είναι και αναβάθμιση μπορεί και όχι, κυρίως το έγραψα για να δείξω ότι αν αρχίσουν να κανιβαλίζουν οι κινέζοι και τα λιζινγκ, πιστεύω δεν απέχουμε πολλά χρόνια από τις πρώτες χρεοκοπίες ιαπωνο-ευρωπαικών εταιριών.

      Πέρσι δεν πηραν οπότε δεν έχω εικόνα, πάντως μέχρι πρότεινος σε αυτό το Level έπαιρναν formentor, A3, Kuga, KIA niro, Jeep Compass (νομιζω) ολα σε Plug in, δεν ξέρω τι άλλες επιλογές είχαν.
      Πριν αρχίσουν τα PHEV, έδιναν bmw άσσο, CHR, Qashqhai, Civic από αυτά που θυμάμαι, απλά μετά έγινε και αλλαγή στόλου.

      Στα πιο πάνω level (δεν ξέρω τι επιλογές έχουν) αυτή τη στιγμή κυρίως παίζει X1 Phev. Γενικά είναι μια μεταβατική φάση ενδοεταιρικά τώρα και είναι λίγο στο φλου όλα αυτά.

      posted in Περί αυτοκίνησης
      K
      kger
    • RE: Απέχθεια για τα Κινέζικα Αυτοκίνητα

      Η εταιρία που εργάζομαι πλέον σε όλα τα Low στελέχη (βασική βαθμίδα που δίνει εταιρικό αυτοκίνητο) θα τους δίνει Cherry Tigo PHEV, τώρα ποιο μοντέλο ακριβώς δεν ξέρω, όταν πάρεις κανείς και το δω θα σας πω.
      Μέχρι πέρσι έδινε εναν κατάλογο και διάλεγαν, τώρα πάρτο το κινέζικο και πες και ευχαριστώ 🙂 .

      posted in Περί αυτοκίνησης
      K
      kger
    • RE: VW T-Roc

      @dimitris741 said in VW T-Roc:

      @kger said in VW T-Roc:

      Καλημέρα, πρέπει να υπάρχιε αρκετό στοκ πάντως στο dream.

      Εγώ είχα πάρει αρχική προσφορά 31.000 πριν 1,5 μήνα περίπου και μου έστειλαν την προγουμενη εβδομάδα στα 30200 και χθες 29700.

      Οπότε αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δώσει κάποιο reference αν του εχουν δωσει πιο μεγάλξ προσφορά, μπας και του το ρίξουν περισσότερο.

      Αν επιτρέπεται από ποια αντιπροσωπεία ?

      Καραλελέκης - Αλεξανδρούπολη

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kger
    • RE: VW T-Roc

      Καλημέρα, πρέπει να υπάρχιε αρκετό στοκ πάντως στο dream.

      Εγώ είχα πάρει αρχική προσφορά 31.000 πριν 1,5 μήνα περίπου και μου έστειλαν την προγουμενη εβδομάδα στα 30200 και χθες 29700.

      Οπότε αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δώσει κάποιο reference αν του εχουν δωσει πιο μεγάλξ προσφορά, μπας και του το ρίξουν περισσότερο.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kger
    • RE: Nissan Qashqai 2021

      @ataim said in Nissan Qashqai 2021:

      @kger said in Nissan Qashqai 2021:

      .... ειναι να θες ένα αυτοκίνητο με αίσθηση λειτουργίας ηλεκτρικού.....

      Μάλλον στην Nissan δεν έχουν οδηγήσει ηλεκτρικά, έχεις ένα αυτοκίνητο με αίσθηση λειτουργίας series hybrid όπως συμβαίνει σε όλα τα series hybrid με την κατανάλωση καυσίμου να εκτινάσσεται σε ταξίδια με υψηλές ταχύτητες. Όπως διάβασα ένα ωραίο σχόλιο στο youtube η παραπάνω λύση είναι σαν να προσπαθείς να κόψεις ανεπιτυχώς το κάπνισμα.

      Μπορεί να έχεις 100% δίκιο δεν ξέρω, λέω τι θεωρητικά σου πουλάνε αυτοί αν πας και μιλήσεις σε μια αντιπροσωπεία.

      Πάντως σε αυτά τα λεφτά εγώ Honda θα έπαιρνα, για ΗΕV πάντα εννοώ.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kger
    • RE: Nissan Qashqai 2021

      Το βασικό πρόβλημα του αυτοκινήτου είναι η τεράτια τιμή μεταξύ mhev και hev. Ακόμη και από την μάλλον μεγάλη διαφορά κατανάωσης ειναι ηοποία ειναι >2L στα 100, χρειάζεσαι πάρα πολλά χιλιόμετρα για να καλύψεις την διαφορά, καμιά 200.000. Άρα η αγορά του epower όπως έγραψα και στο θέμα που είχα για την δική μου αναζήτηση, ειναι να θες ένα αυτοκίνητο με αίσθηση λευτουργίας ηλεκτρικού. Δεν κερδίζεις κάτι άλλο. Πληρώνεις παραπάνω για κάτι που δεν θα κάνεις απόσβεση ίσως και ποτέ και φτάνεις σε χρήματα που ανοίγονται πολλοί ορίζοντες.

      Αντίστοιχα και το mhev αξίζει αρκετά βάση τιμής στην unique χειροκίνητη αλλά της λείπουν αρκετά σε σχέση με την n-connecta. Αν μπορείς να ζήσεις με αυτό και το χειροκίνητο είναι καλή επιλογή νομίζω. Στις εκδόσεις όβερ 30χιλιάρικα, έχει πολύ ανταγωνισμό και με καλύτερη κατανάλωση επίσης σε κάποιες περιπτώσεις.

      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      K
      kger
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
      • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
      • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
    • VIDEO
      • 4TTV
      • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CANDID CAMERA
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΛΕΞΙΚΟ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΑΓΩΝΕΣ
      • FORMULA 1
      • WRC
      • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
      • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4T CLASSIC
      • ΜΟΝΤΕΛΑ
      • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
      • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
      • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ
      • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
      • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
      • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
    • 2ΤΡΟΧΟΙ
      • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
      • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΑΓΩΝΕΣ
      • CLASSIC
    • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
    • MENU
    • ΤΙΜΕΣ
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
    • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
    • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
    • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
    • ΚΟΚ

    logo footer

    coty











    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • FORUM
    4T FORUM
    4T LIBRARY
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
    Powered by nxcode.gr