-
@kger said in Toyota Corolla Cross:
Εμείς το οδηγούμε σταθερά στο normal mode, έχω δοκιμάσει το power και το eco δεν το έχω βάλει ποτέ για να πω την αλήθεια.
Με το normal πάντως δεν έχω κάποιο παράπονο, ουσιαστικά θες απλά να συνηθίσεις τον τρόπο λειτουργίας και να οδηγήσεις και εσύ αντίστοιχα το αυτοκινητικό. Έχει διαφορές στην συμπεριφορά από ένα συμβατικό. Πάντως εμένα μου φαίνεται απολαυστικό με χαμηλή κατανάλωση για το μέγεθός του. Είχαμε ταξιδάκι το ΣΚ, 2 ενήλικες και ένα μωρό, κλίμα κτλ. Δεν ζορίστηκε καθόλου.
Η μόνη μαλακία είναι ότι σε κακή άσφαλτο με μπαλώματα κτλ έχει τρίξιμο στις αεραγωγούς μπροστά (μάλλον). Θα το πάω να το δουν αν μπορεί να γίνει κάτι μέσα στην εγγύηση αφού θα το πάω λόγω του bonus story που ακολουθεί.Bonus story: στο ξενοδοχείο που μέναμε, μια συμπεθέρα μας το κοπάνισε μπροστά αριστερά κάνοντας όπισθεν και δεν μας είδε. Ενώ μπορούσε ΠΡΟΦΑΝΩΣ να κάνει όπισθεν ευθεία και αυτή βγήκε διαγώνια χωρίς λόγο. Φυσικά κατά την ίδια φταίξαμε εμείς που το βάλαμε στο blind spot της μάλλον. Οριακά μου υπαινίχθηκε ότι το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει και όχι σταματημένο και προσπαθούσαμε να της φορτώσουμε το φταίξιμο. Εν τω μεταξύ εγώ ήμουν έξω και την χτυπούσα στο πορτ παγκάζ να σταματήσει γιατί ερχόταν κατά πάνω στο αμάξι... Ίσως και αυτό γλίτωσε πιο μεγάλη ζημιά.
Παραήμουν ψύχραιμος μάλλον και διατήρησα την ευγένεια μου.Καλά έκανες και κρατήθηκες, θα έχανες το δίκιο σου.
-
μια συμπεθέρα μας το κοπάνισε μπροστά αριστερά κάνοντας όπισθεν
απαραίτητα θέλει dashcam μπρος πισω για να αποφεύγει κανείς τέτοια περιστατικά, είδα στο νέο rav4 στην αμερική την έχουν ενσωματώσει, αφού και το CC και τα άλλα έχουν κάμερες έπρεπε να έχουν και ένα μικρό καταγραφικό
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Δηλαδη ποση διαφορα εχει στην καταναλωση αν οδηγειτε στο normal ή sport?
Το sport δεν το εχω δοκιμάσει σε κάποια διαδρομή ρουτινας για να έχω μέτρο συγκρισης, αν το χρησιμοποιήσω θα σου πω. βασικά όλο λέω να το κάνω αυτό στο πήγαινε-έλα από τη δουλειά αλλά το ξεχνάω γιατί δεν το παίρνω κάθε μέρα, έχω το dacia για καθημερινό εργάτη.
-
@ataim said in Toyota Corolla Cross:
μια συμπεθέρα μας το κοπάνισε μπροστά αριστερά κάνοντας όπισθεν
απαραίτητα θέλει dashcam μπρος πισω για να αποφεύγει κανείς τέτοια περιστατικά, είδα στο νέο rav4 στην αμερική την έχουν ενσωματώσει, αφού και το CC και τα άλλα έχουν κάμερες έπρεπε να έχουν και ένα μικρό καταγραφικό
Θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από δικαστήριο και στην περίπτωση του Ελληνικού νομικού πλαισίου, δεν γίνεται, σε καμία περίπτωση νομικής διαμάχης. Το ρώτησα πριν από λίγες ημέρες. Στην Αμερική το δέχονται ορισμένες πολιτείες και κομητειες αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις.
-
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
Θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από δικαστήριο και στην περίπτωση του Ελληνικού νομικού πλαισίου, δεν γίνεται, σε καμία περίπτωση νομικής διαμάχης. Το ρώτησα πριν από λίγες ημέρες. Στην Αμερική το δέχονται ορισμένες πολιτείες και κομητειες αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις.
Στην ασφαλιστική θα δείξεις το βίντεο. Υπάρχουν περιπτώσεις, ακόμα κι εδώ μέσα, όπου έγινε επίδειξη του βίντεο κι ωφελήθηκε ο παθών. Όσοι θυμούνται τον Pitt με το 3008...
-
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
Θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από δικαστήριο και στην περίπτωση του Ελληνικού νομικού πλαισίου, δεν γίνεται, σε καμία περίπτωση νομικής διαμάχης
Έχω προσωπική εμπειρία με παραβίαση ερυθρού σηματοδότη που δεν ήθελε να με πληρώσει, όταν η ασφαλιστική του είδε το βίντεο πλήρωσαν την επόμενη μέρα.
Το sport δεν το εχω δοκιμάσει
Κακώς! ανεβάζει την απόκριση του γκαζιού δίνοντας μεγαλύτερη και άμεση ισχύ από την μπαταρία, την οποία κρατάει πάντα σε υψηλό φορτίο, κρατάει πιο ψηλά τις σαλ του θερμικού και όταν αφήσεις το γκάζι φρενάρει με την μετάδοση το όχημα, θεωρεί ότι μπαίνεις σε στροφή, δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά για καμία αναβασούλα είναι μια χαρά.
Toyota Corolla Cross