-
Γιατί από πού προκύπτει η ανωτερότητα της Toyota στο ADAS, στην παθητική ασφάλεια ή στις αναρτήσεις; Τι λέτε ρε παιδιά σοβαρά τώρα; Διαβάστε τα νήματα, ούτε οι αισθητήρες βροχής τους είναι up to date! Που μέχρι την προηγούμενη γενιά τα Corolla έστριβαν χειρότερα από τα παιδικά καροτσάκια low budget; Στρίβει καλύτερα το Corolla από το Golf, το CC από το Tig; Ή μήπως φταίει ο VAG που έχει εξελίξει το DCC+ και δίνει χαρακτήρα ακόμα στα οχήματά της όταν τον στερούνται; Κανένα πλεονέκτημα πλην της οικονομίας και της θεωρητικής αξιοπιστίας.
-
@gtsartsal said in VW Tiguan 2024:
@a-d-p said in VW Tiguan 2024:
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
Δεν έχει καμιά σχέση το Forementor με το Tiguan, δεν απευθύνονται στο ίδιο αγοραστικό κοινό ούτε καλύπτουν τις ίδιες ανάγκες. Άρα δεν αποτελούν και εναλλακτική επιλογή αγοράς μεταξύ τους.
Όσον αφορά την εμφάνιση του Tiguan και γενικά των vag, είναι γνωστό πως έχουν συντηρητική σχεδίαση και βέβαια ο καθένας δικαιούται να έχει τη γνώμη του.Αλλά παιδιά κάπου ώπα. Μη βγαίνουν οι κάτοχοι Toyota (και γενικά Ασιατικών) να σχολιάζουν αρνητικά την εμφάνιση των vag. Γελάνε και οι πέτρες, να υπάρχει και λίγο αυτογνωσία.
Δηλαδή βλέπεις το Tiguan και το cx5 και γελάς με το Μάζντα;
Περίεργα γούστα....Τα Toyota ανέφερε ονομαστικά, αλλά και πάλι το cx30 είναι πιο αρμονικό από το cx5,
γενικά στα Mazda (εξαιρουμένων των mx5 etc) μετά τα cx30 & 3 sedan..... το χάοςΑσιατικά ανέφερε....
Το cx5 είναι αντίστοιχο το Tiguanhttps://www.car.gr/l/35785053/
Το γνωρίζω και το έχω στο ραντάρ.....Προσωπικά όμως, έχω καψουρευτει το Tiguan αυτό
https://www.car.gr/s/6o6rdsdc/
Έχεις καψουρευτει τα 54.500 και σου ξινιζουν τα 58.000 για πλαγκ ιν Μάζντα cx60
Το ανέκδοτο με τα 99 σουβλάκια το ξέρεις;
Δεν το είχα προσέξει, κάτσε να το επεξεργαστώ..... Plug in αποκλείονται, λόγω μικρού ΕΤΤ.
Δεν θα βγαίνει αρκετά φθηνότερο με την απαλλαγή. Το Tiguan ξεκινά από 42 πιστεύω, έχει 12 ΕΤΤ. -
@tkin73 said in VW Tiguan 2024:
@nikos-golf said in VW Tiguan 2024:
Τα γερμανικά πλέον δεν έχουν καλύτερη μεταπώληση γιατί πλέον ο κόσμος ξέρει. Μπαίνει σε φόρουμ, φβ κλπ και εκεί βγαίνει η αλήθεια που έκρυβαν οι κοψοχερηδες κάτοχοι των αμαξιών που έκρυβαν τα χοντρά θέματα των αμαξιών τους και προσπαθούσαν να τα φορτώσουν στο επόμενο θύμα...
Πλέον όλοι γνωρίζουν την πραγματικότητα και για αυτό οι πωλήσεις των Γερμανών είναι διαρκώς σε πτώση (δεν αναφέρομαι σε αμάξια γερμανικά των 60+ αυτά πάντα θα έχουν το κοινό τους γιατί ο άλλος αγοράζει μαζί και στάτους κοινωνικό και μια βλάβη των 5-6Κ δεν του λέει κάτι...). Μιλάμε για γκολφ, πόλο κλπ λαϊκά αμάξια...Όλων των εταιρειών σε αυτή τη κατηγορία είναι πεσμένα (αστρα-κορσα, i30-i20 κλπ) δεν είναι προνόμιο της vw οπότε μη λες ότι να ναι
Η φολκς δεν είναι γενικά πεσμένη και κάθε χρόνο δεν γράφει σταθερά λιγότερες πωλήσεις;
Δεν είναι σταθερά και διαχρονικά κάτω από την μέση της αξιοπιστίας;Συμφωνώ απόλυτα αλλά μια μικρή παρατήρηση. Είναι Βολκς όχι Φολκς. Βολκ είναι ο λαός. Τελείως φιλικά.
EDIT. λάθος μου, το είπες μια χαρά.
-
@groover1972 said in VW Tiguan 2024:
Τα γερμανικά πλέον δεν έχουν καλύτερη μεταπώληση γιατί πλέον ο κόσμος ξέρει. Μπαίνει σε φόρουμ, φβ κλπ και εκεί βγαίνει η αλήθεια που έκρυβαν οι κοψοχερηδες κάτοχοι των αμαξιών που έκρυβαν τα χοντρά θέματα των αμαξιών τους και προσπαθούσαν να τα φορτώσουν στο επόμενο θύμα...
Πλέον όλοι γνωρίζουν την πραγματικότητα και για αυτό οι πωλήσεις των Γερμανών είναι διαρκώς σε πτώση (δεν αναφέρομαι σε αμάξια γερμανικά των 60+ αυτά πάντα θα έχουν το κοινό τους γιατί ο άλλος αγοράζει μαζί και στάτους κοινωνικό και μια βλάβη των 5-6Κ δεν του λέει κάτι...). Μιλάμε για γκολφ, πόλο κλπ λαϊκά αμάξια...Όλων των εταιρειών σε αυτή τη κατηγορία είναι πεσμένα (αστρα-κορσα, i30-i20 κλπ) δεν είναι προνόμιο της vw οπότε μη λες ότι να ναι
Η φολκς δεν είναι γενικά πεσμένη και κάθε χρόνο δεν γράφει σταθερά λιγότερες πωλήσεις;
Δεν είναι σταθερά και διαχρονικά κάτω από την μέση της αξιοπιστίας;Συμφωνώ απόλυτα αλλά μια μικρή παρατήρηση. Είναι Βολκς όχι Φολκς. Βολκ είναι ο λαός. Τελείως φιλικά.
στα γερμανικα το V προφερεται σαν το Φ και το W προφερεται σταν το δικο μας Β
δηλ volskwagen προφερεται φολκςβαγκεν
βασικα πραγματα ειναι αυτα
-
Έτσι. Φαου και βεΐ ή βι αναλόγως το χωριό καταγωγής.
-
@wantone said in VW Tiguan 2024:
Δεκτόν
-
@wantone said in VW Tiguan 2024:
Δεκτόν
google translate πηγαινε επελεξε γερμανικα γραψε volskwagen και πατα το μεγαφωνο θα ακουσεις την σωστη προφορα. για να δεις τις διαφορες επελεξε αγγλικα και ελληνικα και συγκρινε.
-
Προσωπικά όμως, έχω καψουρευτει το Tiguan αυτό
Οτιδηποτε κ το πιο καλοσχεδιασμενο αμαξι πρεπει να του απαγορευτει η κυκλοφορια με αυτες τις ζαντες
Πραγματικα βλεπω αυτους τους κουβαδες (εξαιρουνται τα mazda) k λεω ο θεος με βοηθησε κ πηρα tiguan που βλεπεται, με 250 βενζινατα αλογα (οχι plugin κ @@ριες) με λιγοτερα χρηματα απο αυτα τα εκτρωματα.
-
@fenderiarhs said in VW Tiguan 2024:
Προσωπικά όμως, έχω καψουρευτει το Tiguan αυτό
Οτιδηποτε κ το πιο καλοσχεδιασμενο αμαξι πρεπει να του απαγορευτει η κυκλοφορια με αυτες τις ζαντες
Πραγματικα βλεπω αυτους τους κουβαδες (εξαιρουνται τα mazda) k λεω ο θεος με βοηθησε κ πηρα tiguan που βλεπεται, με 250 βενζινατα αλογα (οχι plugin κ @@ριες) με λιγοτερα χρηματα απο αυτα τα εκτρωματα.
Το μέγεθος ή το σχήμα των ζαντών;
Τώρα το δίλιτρο ξεκινά από 56000€ με 20αρες ζάντες στάνταρ , με 265 άλογα -
Οχι το μεγεθος, το design. Κ μη μου πειτε για υποκειμενικη ομορφια. Υπαρχει κ ενας ελαχιστος κοινος παρονομαστης
-
Δείτε λίγο το a pillar τα φουσκώματα και άλλες λεπτομέρειες. Είναι ίδια.
-
Το προηγούμενο Tiguan μου άρεσε πολύ. Μάλιστα σκεφτόμουν να το πάρω (το Allspace με ενδιέφερε που το θεωρώ πανέμορφο).
Το τωρινό δε μου αρέσει καθόλου. Όμως, πήγα στην αντιπροσωπεία μια μέρα με τη γυναίκα και το είδε και έπαθε πλάκα! Μου λέει "Αυτό θέλω. Αυτό είναι αμαξάρα!" Όπα λέω, μπλέξαμε...
Από μέσα είναι υπέροχο και φαίνεται πολύ προσεγμένο. Δηλαδή, πέραν του αισθητικού που είναι σαφώς κάτι υποκειμενικό, νομίζω ότι είναι ένα αμάξι που τα "κάνει" (τα "δείχνει") τα λεφτά του. Και είμαι σίγουρος, ότι σαν VW, θα είναι και αυτό μελετημένο σε όλες τις λεπτομέρειες.
Εμένα τώρα τελευταία μου αρέσει πάρα πολύ το φεισλιφτ του γκολφ. Με πιάνω να το χαζεύω όπου το πετύχω. -
@fenderiarhs said in VW Tiguan 2024:
Οχι το μεγεθος, το design. Κ μη μου πειτε για υποκειμενικη ομορφια. Υπαρχει κ ενας ελαχιστος κοινος παρονομαστης
Όλη η σειρά έχει θέμα σχεδίασης από 17 ως 20 ιντσες, τουλάχιστον στο διαμορφωτή, ζωντανά έχω δει μόνο το Life.
-
Εμένα μου αρεσει το νούμερο 2 και το τελευταίο. Άντε και το 4
-
@vagkirk said in VW Tiguan 2024:
Πριν δω το θέμα αυτό , έβλεπα το review του Στέφου για το CX5 που ανέβασε φίλος στο σχετικό τοπικό και η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.
Απλά αστείο προϊόν μάρκετινγκ, μουφα αναβαθμίσεις με παλιά υλικά.
Εμφανισιακά είναι σαν πρησμένο taigo , μέσα η κεντρική οθόνη είναι απλά αστεία.
Έχουν παραδώσει τα οπλα οι Γερμανοί, είναι σε πανικό.
Οι PSAοι με το νέο 3008 πρέπει να κατουρηθηκαν στα γέλια με το Tiguan.
Μιας και λέτε για design, quoteαρω το δικό μου σχόλιο τον Σεπτέμβριο του 2023 που πρωτοπαρουσιάστηκε το νέο Tiguan.
Πήρα 8 like και comment από CriuserΤα ίδια έλεγα και για το 8αρι Golf όταν παρουσιάστηκε.
Είναι όμως τελικά όπως με τις γυναίκες, εντυπωσιακές και στυλατες Γαλλίδες προκαλούν τη φαντασία, το ίδιο και οι γλυκές και εξωτικές Ιαπωνεζουλες και Κορεατισες με το σφιχτό @@@@@άκι, αλλά λίγο το πολύ κρασί , το τσιγάρο, κάποια συμπλεγματα και σύνδρομα, στο τέλος της μέρας αυτό που θέλει κάθε άνδρας είναι μια γερμανιδουλα Χέλγκα για να νιώσει ολοκληρωμένος και πραγματικά ευτυχισμένος.
Θα σου κάνει γερά παιδιά , θα τα μεγαλώσει σωστά , δεν θα πάθει κατάθλιψη για το πώς άλλαξε το σώμα της , θα σου φτιάξει ένα νόστιμο κοκκινιστό , και το βράδυ ανάσκελα με ανοιχτά πόδια και τις τεράστιες βυζάρες της θα σου τον κάνει πέτρα για να σε δεχτεί μέσα της για 5 λεπτάκια ηδονής και ανακούφισης μετά από μια δυσκολη μέρα χωρίς να θέλει προκαταρκτικά , 10 στάσεις, και μισή ώρα να ψάχνεις το σημείο G , φαντασιώσεις για sex στα όρθια κάτω από φεγγάρι σε γραφικό σοκάκι στο νησί χωρίς να σας πάρουν χαμπάρι κλπ χαζομάρες.
Αυτή είναι η μαγεία των Golf/Tiguan, βαρβατα , βαυαρικά, τεκτονικά, ζήτω το χιλιόχρονο Ράιχ, ανάθεμα τους ψευτοφιλελεδες Τσώρτσιλ, Ρούζβελτ που έκαναν μάγκα τον Στάλιν και τον κομμουνισμό...
-
@lap said in VW Tiguan 2024:
Εμένα μου αρεσει το νούμερο 2 και το τελευταίο. Άντε και το 4
εμενα παλι μου αρεσουν οι 3 και 5
-
ζήτω το χιλιόχρονο Ράιχ, ανάθεμα τους ψευτοφιλελεδες Τσώρτσιλ, Ρούζβελτ που έκαναν μάγκα τον Στάλιν και τον κομμουνισμό...
Χάνω πάσα ιδεά, πραγματικά.
-
Στο θέμα των ζαντών παρότι κατέληξα στο Tig θα είμαι αντικειμενικός ομολογώντας ότι είναι όλες κακάσχημες, με "φωτεινή" εξαίρεση αυτές του black pack (αν το λέω σε σωστά) της R-line...
ΥΓ1: Να σημειωθεί παρακαλώ στα πρακτικά του Forum πως το ως άνω σχόλιο του κ. @sargus γράφτηκε από ιδιοκτήτη Civic gen X, αν δεν κάνω σοβαρό λάθος. Όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν. Είναι τεράστια υπόθεση Hondaκιας να μιλάει με τόσο κολακευτικά σχόλια για οποιοδήποτε προϊόν VAG, δημόσια!
ΥΓ2: @vagkirk για πολλούς είναι δεδομένο ότι η τελευταία παράγραφος του ανωτέρω post σου θα θεωρηθεί επιθετική, προκλητική, φασιστική, θα θέλουν να σε στήσουν στα 5m κλπ. Για εμένα είναι άξιο συγχαρητηρίων να έχει κάποιος τα κότσια, την εποχή της woke σαβουρουποκουλτούρας που ζούμε, να εκφέρει δημόσιο λόγο ο οποίος αποτελεί κύμα αλήθειας κόντρα στο κατεστημένο. +1 από εμένα.
-
Εγω παλι πιστευω οτι αυτα τα σχολια ειναι ασχετα με τα αυτοκινητα, παλαιοτερα μπορει να τα χρησιμοποιουσαν για μαρκετινγκ τυπου ΚΛΙΚ τωρα εχουν αλλα θεματα να παρουσιασουν.
Γιατι καπως πρεπει να δικαιολογησουν την υψηλη τιμη και να πεισουν τους πιθανους αγοραστες.
-
αλλά βγάζει μια φτήνια ενίοτε, αν μου επιτρέπεται ο όρος, που χαλάει την καθημερινότητα. Βασικά, είναι ένα κόλλημα των γερμανών αγοραστών
Βλακεία στο μυαλό των αδαών αγοραστών. Αν δούνε πόσο ελαφριές είναι οι πόρτες ενός supercar, ακόμα και στο άνοιγμα-κλείσιμο, ίσως να αναθεωρήσουν πολλά. Οι κατασκευαστές όμως κατάλαβαν ότι απευθύνονται σε ανίδεους κι έτσι απλά κάνουν τους μεντεσέδες πιο σκληρούς, ώστε να φαίνεται η πόρτα βαριά.
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
Μη βγαίνουν οι κάτοχοι Toyota (και γενικά Ασιατικών)
Όλη η Χιροσίμα (πατρίδα της Mazda) γελάει με αυτό...
@nmsm2 said in VW Tiguan 2024:
Η μόνη εταιρεία που είχε κάνει τη διαφορά ήταν η volvo με το Χ60, μεγάλο αλλά όμορφο αυτοκίνητο, όπως επίσης και το kodiaq.
Μάλλον εννοείς XC60. Βέβαια όλο το Μιλάνο (πατρίδα της Alfa Romeo, στην Stelvio αναφέρομαι) γελάει επίσης...
@katafractos17 said in VW Tiguan 2024:
ζήτω το χιλιόχρονο Ράιχ, ανάθεμα τους ψευτοφιλελεδες Τσώρτσιλ, Ρούζβελτ που έκαναν μάγκα τον Στάλιν και τον κομμουνισμό...
Χάνω πάσα ιδεά, πραγματικά.
Είμαι 99.99% βέβαιος ότι είναι ειρωνικό αυτό που έγραψε, καθώς ο vagkirk είναι αριστερών πεποιθήσεων, από όσα έχω καταλάβει στα topics περί πολιτικής.
@sabas_thess Χρηστάρα μου ελπίζω να είσαι καλά. Χαίρομαι πολύ όταν βλέπω τέτοιους προβληματισμούς, για αγορά αυτοκινήτου 40 χιλιάδων. Αν θες την άποψή μου, προχώρα με το Tiguan, είναι πολύ καλό αυτοκίνητο. Έχει το προηγούμενο μοντέλο (το turbodiesel 4x4 με τα τα 210 άλογα) φίλος-συμφορουμίτης, ο οποίος είχε/έχει πολύ βαριά χαρτιά στον χώρο της αυτοκίνησης (Ferrari, Rolls Royce, Mercedes SL κλπ) και δηλώνει ενθουσιασμένος. Δεν είδα ποιο μοντέλο σε ενδιαφέρει, αλλά αν μπορείς να πας σε τετρακίνητο, είναι σαφώς προτιμότερο από πολλές απόψεις, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Επίσης η ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC φαίνεται εξαιρετική επιλογή.
VW Tiguan 2024