-
@spi_duster said in VW Tiguan 2024:
@kkostask said in VW Tiguan 2024:
@iceman7 said in VW Tiguan 2024:
@sportseat23 said in VW Tiguan 2024:
Υπαρχει καποιος που να το εχει παραλαβει το καινουργιο vw tiguan να μας πεις τι γινεται απο αξιοπιστια. Έχω ήδη δει δυο ολοκαινουργια tiguan στον δρομο αλλα και τα δυο πανω σε φορτηγακι οδικης βοηθειας προφανως με κατευθυνσης προς συνεργεια και χωρις τιποτα περιεργο εξωτερικα, ολοκαινουργια. Ειναι απιστευτο. Σε ξενα φορουμ διαβαζω οτι βγαζουν τρελα προβληματα.
Οταν αγοραζεις νεα μοντέλα αυτά συμβαίνουν!
Τα αμαξια τα αφήνεις να σιτεύουν λίγο, αλλιως γινεσαι beta tester!Τα vag όσο και να τα αφήσεις να σιτέψουν πάλι στο δρόμο θα σε αφήσουν…
Έλα βρε. Μια χαρά είναι εδώ και χρόνια τα βαγκ. Δε ξέρω για το τωρινό αλλά το τιγκουαν του 15 βγήκε πολύ καλό αυτοκίνητο.
Αν λες για το προηγούμενο οκ, δεν έβγαλε πολλά. Αλλά λόγω προτέρου ατίμου βίου, ούτε από έξω…προτιμώ να πάρω Dacia.
-
Τα Dacia είναι αμαξαρες για αυτά που προσφέρουν. Σιγά μην δωσω το ντουστ και ας έχω αλλα δύο με πολλαπλάσια αξία. Η χρηστικότητα του είναι αναφοράς.
-
@gialamidisi said in VW Tiguan 2024:
@fenderiarhs said in VW Tiguan 2024:
@a-d-p said in VW Tiguan 2024:
@fenderiarhs said in VW Tiguan 2024:
Κρίμα τουλάχιστον αποζημιώθηκες από την ασφάλεια ή το ξαναβρήκες; Σκέφτομαι για αγορά το
gps Tracker TK905b αλλά και από την άλλη αν πληρώνεις για την sim κάρτα κάθε μήνα πάγια καλύτερα λέω να τοποθετήσω στο vw μου κάποιον καλό συναγερμό....αλλά ποιον; έχει κάποιος σχετική εμπειρία;Ευτυχως ηταν leasing. Το αμαξι δεν βρεθηκε ποτε οχι.
-
Τα DCC έχουν βγάλει θέματα αξιοπιστίας/βλαβών; Δεν ρωτάω για τα DCC pro καθώς βγήκαν με την τελευταία γενιά του παρόντος μοντέλου.
Ίσως η ερώτησή μου να είναι άτοπη γιατί σαν κάτι να θυμάμαι από την παρουσίαση του μοντέλου στο Autogefuhl πως το DCC pro είναι διαφορετικής εταιρείας από το παλαιό DCC.
-
H DCC είναι συνήθως της Monroe και πλέον υπάρχει και στο εμπόριο κανονικά και όχι μόνο σε αντιπροσωπεία. Κάποια εποχή μεταξύ 2014 και 2018-19 είχαν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις με αμορτισέρ που χάνανε υγρά σε πολύ λίγα χιλιόμετρα. Έκτοτε έχουν γίνει αρκετές επανεκδόσεις του κωδικού και φαίνεται να έχουν βελτιωθεί αρκετά. Στο δικό μου Cupra και σε διάφορα εταιρικά, κυρίως Tiguan μετά το 2018, που έχω διαχειριστεί δεν έχω συναντήσει θέμα.
-
Σε Passat GTE που οδηγώ 3 χρόνια με 70.000Κμ κανένα πρόβλημα ούτε με DCC, ούτε με DSG ούτε με τίποτα!!!Δεν το περίμενα αλλά από όσα εταιρικά αυτοκίνητα οδηγώ 15 χρόνια έχει βγει το πιο αξιόπιστο με μηδέν βλάβες!!!Βεβαια το προσέχω σαν δικό μου αλλά το ίδιο έκανα και με τα προηγούμενα που στα 4 χρόνια όλα είχαν βγάλει βλάβες….
-
@sgl said in VW Tiguan 2024:
Σε Passat GTE που οδηγώ 3 χρόνια με 70.000Κμ κανένα πρόβλημα ούτε με DCC, ούτε με DSG ούτε με τίποτα!!!Δεν το περίμενα αλλά από όσα εταιρικά αυτοκίνητα οδηγώ 15 χρόνια έχει βγει το πιο αξιόπιστο με μηδέν βλάβες!!!Βεβαια το προσέχω σαν δικό μου αλλά το ίδιο έκανα και με τα προηγούμενα που στα 4 χρόνια όλα είχαν βγάλει βλάβες….
λογικα εχουν λυσει τα προβληματα που ειχαν παλια
-
Λοιπόν έκατσα και έβγαλα την "διαμόρφωσή μου" όπως θα το ήθελα αυτή τη στιγμή. Λείπουν λεπτομέρειες τις οποίες δεν διαθέτει ο διαμορφωτής όπως all weather πατάκια, αδιάβροχο κάλυμμα χώρου αποσκευών και μεμβράνες (αν έχει διαθέσιμες η VW καθώς προσφάτως συνεργάτης μου πήρε T-roc και τους είπαν ότι δεν βγάζουν μεμβράνες).
Στο προκείμενο, είμαι με βάση εξοπλισμού More, ένα από τα δωρεάν μεταλλικά χρώματα (dolphin grey) και κινητήρα 1.5 eTSI 150ps στην τιμή των 40.613€ . Τα έξτρα μου είναι DCC pro, winter pack (μόνο μπροστά) και "λειτουργία μνήμης για park assist".
Το τελευταίο αν καταλαβαίνω καλά την περιγραφή είναι κάποια προσθήκη στο σύστημα συναγερμού. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Είμαι όλος αυτιά για "αντιπροτάσεις" εξοπλισμού αν και δεν θέλω να τεντώσει άλλο το budget. Αν το τέντωνα θα πρόσθετα και πίσω θερμαινόμενα (δεν ξέρω πόσο πάνε γιατί εδώ και δέκα μέρες τα έκοψαν από τον διαμορφωτή και πάνε απευθείας στο winter pack premium το οποίο είναι γελοία ακριβότερο για να έχεις το clima εξ' αποστάσεως) και ίσως την αναβάθμιση ηχοσυστήματος.
Θα ρωτήσετε εύλογα "και τι μας το λες;". Απλά είναι αλλιώς να το βλέπεις γραμμένο ότι εξ αυτών είναι τα 6.993€ το ΦΠΑ και 4.483€ το ΤΤ! Τι πληρώνουμε για το ΤΙΠΟΤΑ ρε μλκ.....
Από πρόσφατη επικοινωνία με την αντιπροσωπεία η ειδική παραγγελία είναι στους 4,5 μήνες αυτή τη στιγμή. Επίσης η μοναδική αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκης έχει εκθεσιακό μόνο το Life και td το βασικό Tiguan.
Έχω ένα "θέμα" οικογενειακό καθώς έχω μείνει με ένα όχημα στην οικογένεια. Η σύζυγος μάλλον θα δουλεύει δίπλα στον καινούργιο σπίτι μας, από Γενάρη όταν και τελειώνει η άδεια ανατροφής τέκνου της, αλλιώς ή θα πρέπει να πάρω ότι έχει ετοιμοπαράδοτο ή να πάω να νοικιάσω για ένα 4μηνο. Για αγορά θα βγω τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου λογικά. Ευτυχώς πρόσφατα έκανα κουμπαριά με φαμίλια η οποία μεταξύ άλλων έχει και ενοικιαζόμενα.
Σε περίπτωση ετοιμοπαράδοτου πάλι δεν βλέπω κάποιον ανταγωνιστή καλύτερα εξοπλισμένο και αντίστοιχα all-around οσο το Tiguan more, σε αυτά τα λεφτά περίπου.
Τα άλλα που γουστάρω το Formentor, η X1 που θα μου βγεί με αντίστοιχο εξοπλισμό κοντά στα 50k (δεν παίζει), η υπερτιμημένη Tonale (στα ίδια λεφτά ψηνώμουν) και το Q3 sportsback, το οποίο το γουστάρω τέρμα εμφανισιακά (μαύρο) αλλά ΜΟΝΟ εκεί.....
Περιμένω και τον διαμορφωτή της Cupra να δω με τι εξοπλισμό έρχεται πλέον standard στα 36.700€ το Formentor. Για αυτό να ενημερώσω του Σαλονικιούς και λοιπούς Βόρειοελλαδήτες πως το f/l το έφερε ο Katakis και έκθεση και td.
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Λοιπόν έκατσα και έβγαλα την "διαμόρφωσή μου" όπως θα το ήθελα αυτή τη στιγμή. Λείπουν λεπτομέρειες τις οποίες δεν διαθέτει ο διαμορφωτής όπως all weather πατάκια, αδιάβροχο κάλυμμα χώρου αποσκευών και μεμβράνες (αν έχει διαθέσιμες η VW καθώς προσφάτως συνεργάτης μου πήρε T-roc και τους είπαν ότι δεν βγάζουν μεμβράνες).
Στο προκείμενο, είμαι με βάση εξοπλισμού More, ένα από τα δωρεάν μεταλλικά χρώματα (dolphin grey) και κινητήρα 1.5 eTSI 150ps στην τιμή των 40.613€ . Τα έξτρα μου είναι DCC pro, winter pack (μόνο μπροστά) και "λειτουργία μνήμης για park assist".
Το τελευταίο αν καταλαβαίνω καλά την περιγραφή είναι κάποια προσθήκη στο σύστημα συναγερμού. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Είμαι όλος αυτιά για "αντιπροτάσεις" εξοπλισμού αν και δεν θέλω να τεντώσει άλλο το budget. Αν το τέντωνα θα πρόσθετα και πίσω θερμαινόμενα (δεν ξέρω πόσο πάνε γιατί εδώ και δέκα μέρες τα έκοψαν από τον διαμορφωτή και πάνε απευθείας στο winter pack premium το οποίο είναι γελοία ακριβότερο για να έχεις το clima εξ' αποστάσεως) και ίσως την αναβάθμιση ηχοσυστήματος.
Θα ρωτήσετε εύλογα "και τι μας το λες;". Απλά είναι αλλιώς να το βλέπεις γραμμένο ότι εξ αυτών είναι τα 6.993€ το ΦΠΑ και 4.483€ το ΤΤ! Τι πληρώνουμε για το ΤΙΠΟΤΑ ρε μλκ.....
Από πρόσφατη επικοινωνία με την αντιπροσωπεία η ειδική παραγγελία είναι στους 4,5 μήνες αυτή τη στιγμή. Επίσης η μοναδική αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκης έχει εκθεσιακό μόνο το Life και td το βασικό Tiguan.
Έχω ένα "θέμα" οικογενειακό καθώς έχω μείνει με ένα όχημα στην οικογένεια. Η σύζυγος μάλλον θα δουλεύει δίπλα στον καινούργιο σπίτι μας, από Γενάρη όταν και τελειώνει η άδεια ανατροφής τέκνου της, αλλιώς ή θα πρέπει να πάρω ότι έχει ετοιμοπαράδοτο ή να πάω να νοικιάσω για ένα 4μηνο. Για αγορά θα βγω τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου λογικά. Ευτυχώς πρόσφατα έκανα κουμπαριά με φαμίλια η οποία μεταξύ άλλων έχει και ενοικιαζόμενα.
Σε περίπτωση ετοιμοπαράδοτου πάλι δεν βλέπω κάποιον ανταγωνιστή καλύτερα εξοπλισμένο και αντίστοιχα all-around οσο το Tiguan more, σε αυτά τα λεφτά περίπου.
Τα άλλα που γουστάρω το Formentor, η X1 που θα μου βγεί με αντίστοιχο εξοπλισμό κοντά στα 50k (δεν παίζει), η υπερτιμημένη Tonale (στα ίδια λεφτά ψηνώμουν) και το Q3 sportsback, το οποίο το γουστάρω τέρμα εμφανισιακά (μαύρο) αλλά ΜΟΝΟ εκεί.....
Περιμένω και τον διαμορφωτή της Cupra να δω με τι εξοπλισμό έρχεται πλέον standard στα 36.700€ το Formentor. Για αυτό να ενημερώσω του Σαλονικιούς και λοιπούς Βόρειοελλαδήτες πως το f/l το έφερε ο Katakis και έκθεση και td.
Τα winter pack μου φαίνονται περιττά στη Θεσσαλονίκη, εκτός κι αν μου διαφεύγει κάτι....
DCC pro, δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ο Thomas το πρότεινε στο golf που οδηγούσε τις προάλλες.
Προσωπικά δεν θα το έβαζα στο Tiguan έναντι 1500€. Με άλλα 2000€ παίρνεις R-line ( με απλό χρώμα)
Αν και το χρώμα που επέλεξες το αναδεικνύει.Σε ετοιμοπαραδοτα τι έξτρα έχουν? Γενικά στα έξτρα είμαι φειδωλός, γιατί εκτοξεύουν το Τέλος Ταξινόμησης και την τιμή.
Μόνο κάτι σε ετοιμοπαραδοτο ....
δλδ δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω +2000€ για να βάλω 18αρες και led plus στο T-ROC, αλλά μόνο με αυτά το είχαν παραδοτέο. -
Από συστήματα ασφαλείας τα έχει όλα βασικά ή λείπουν πράγματα;
Στα έξτρα ακολουθεί την γνωστή συνταγή θες έναν κωδικό θα πάρεις/πληρώσεις και άλλους 2 που πάνε υποχρεωτικά μαζί; -
@sgl said in VW Tiguan 2024:
Έτυχε και δεν σου έβγαλε στους γονείς μου σε Τiguan τριών ετών αυτοκίνητο με 20 χιλιάδες χιλιόμετρα στην πένα, έβγαλε πριν ένα διάστημα ζημιά το intercooler κόστους 700 ευρώ. Τόσα χρόνια με Ford ποτέ δεν τους είχε βγάλει θέμα τόσο νωρίς και σε τέτοιο κόστος.
Είχε και θράσος κιόλας ο τεχνικός σύμβουλος και τους έλεγε είστε τυχεροί σε έναν χάλασε σήμερα το τούρμπο 1500 ευρώ, ένας άλλος πλήρωσε τις προάλλες 5000 σε ζημιά, για να έχετε Volkswagen θα πρέπει να είστε έτοιμοι για αυτά.
-
Γνωστά είναι αυτά. Αγοράζοντας vw πρέπει να είσαι προετοιμασμενος και για βλάβες και για λαμπακια και ειδοποιήσεις που κάθε λίγο πρέπει να πηγαίνεις αντιπροσωπεία για να στα σβήνουν...
-
@tkin73 said in VW Tiguan 2024:
Γνωστά είναι αυτά. Αγοράζοντας vw πρέπει να είσαι προετοιμασμενος και για βλάβες και για λαμπακια και ειδοποιήσεις που κάθε λίγο πρέπει να πηγαίνεις αντιπροσωπεία για να στα σβήνουν...
Ακριβώς μόνο για leasing αξίζουν αν έχεις όρεξη να περνάς καμιά βόλτα να τους δεις χωρίς οικονομικό άγχος. Δυστυχώς δεν το ήξερα τότε αυτό για να τους αποτρέψω αλλά πλέον δεν θα επαναληφθεί. Κι εννοείται μακριά από psa αυτοί έχουν καταντήσει χειρότεροι όλων.
-
@tkin73 said in VW Tiguan 2024:
Από συστήματα ασφαλείας τα έχει όλα βασικά ή λείπουν πράγματα;
Στα έξτρα ακολουθεί την γνωστή συνταγή θες έναν κωδικό θα πάρεις/πληρώσεις και άλλους 2 που πάνε υποχρεωτικά μαζί;Όλο το Adas έχει, τουλάχιστον η More. Μέχρι BS. Τα extras σε πακέτο, τουλάχιστον σύμφωνα με τον διαμορφωτή, "απαιτούν πακέτο μόνο για τα LED matrix όπου παίρνεις αναγκαστικά το πακετο iq drive (ADAS+) και το βασικό infotainment με Navi.
-
50,000 χλμ 3 έτη με DSG ουδέν πρόβλημα. Ουδέν λαμπάκι. Μόνο στο D θα ήθελα να ξέρω τι σχέση έχει μέσα το 7αρι. Keep
-
@green-power said in VW Tiguan 2024:
Ακριβώς μόνο για leasing αξίζουν αν έχεις όρεξη να περνάς καμιά βόλτα να τους δεις χωρίς οικονομικό άγχος. Δυστυχώς δεν το ήξερα τότε αυτό για να τους αποτρέψω αλλά πλέον δεν θα επαναληφθεί. Κι εννοείται μακριά από psa αυτοί έχουν καταντήσει χειρότεροι όλων.
Ας αφήσουμε έξω το leasing. Με τον VAG & την Stellantis εκτός τι αγόραζες από c_suv περί των 40k; Στη θεωρία καλοί είστε και για γκρίνια πρώτοι. Όταν φτάνετε στο ταμείο να σας δω! Για πείτε λοιπόν την μαγική επιλογή που κανείς άλλος δεν γνωρίζει και είναι αντίστοιχα καλή ενώ είναι παράλληλα και αξιόπιστη...
ΥΓ: Κάποιος ανέφερε για ετοιμοπαράδοτο R-line. Εκτός του ότι τα έξτρα του είναι ανούσιες μπούρδες (ασημένια πέριξ των παραθύρων αντί μαύρα, "σπορ μπόντικιτ") το πιο εμφανές είναι και τεράστιο μειονέκτημα κατά την προσωπική μου άποψη. 19" ζάντες. Death....
-
Ας αφήσουμε έξω το leasing. Με τον VAG & την Stellantis εκτός τι αγόραζες από c_suv περί των 40k. Στη θεωρία καλοί είστε και για γκρίνια πρώτη. Όταν φτάνετε στο ταμείο να σας δω! Για πείτε λοιπόν την μαγική επιλογή που κανείς άλλος δεν γνωρίζει και είναι αντίστοιχα καλή ενώ είναι παράλληλα και αξιόπιστη...
Εγώ δεν αγοράζω τίποτα σε αυτές τις τιμές 40 χιλιάδες+ για αυτοκίνητο δεν δίνω! 33 έδωσα για τον νέο άσο και είμαι πρόθυμος να το συντηρήσω μόνος μου σε ότι βγει που και να βγει δεν είναι vag.
Τo Tiguan είχε αγοραστεί όταν κόστιζε 26 χιλιάδες. Αν οι δικοί μου αποφασίσουν να το αλλάξουν κάποια στιγμή θα επιλεγεί ένα μικρομεσαίο.
-
@kapelis said in VW Tiguan 2024:
50,000 χλμ 3 έτη με DSG ουδέν πρόβλημα. Ουδέν λαμπάκι. Μόνο στο D θα ήθελα να ξέρω τι σχέση έχει μέσα το 7αρι. Keep
Εύχομαι και μετά από τρία χρόνια χρήσης να είσαι στην ίδια κατάσταση.
-
@kapelis said in VW Tiguan 2024:
Εύχομαι και μετά από τρία χρόνια χρήσης να είσαι στην ίδια κατάσταση.
Σιγά μην κάτσω να αγχώνομαι τι μπορεί να έχει συμβεί μετά από 3 χρόνια. Αν θα σου έχει βγει ολική ή στο έχουν κλέψει κάθεσαι και αγχώνεσαι από το γεγονός ότι θα χάσεις ένα σκασμό λεφτά? Τα φυλάς κάβα τα λεφτά από τώρα? Το θέμα είναι να μην επηρεάζεται από γραφικούς και εμπαθείς.
-
Ας αφήσουμε έξω το leasing. Με τον VAG & την Stellantis εκτός τι αγόραζες από c_suv περί των 40k. Στη θεωρία καλοί είστε και για γκρίνια πρώτη. Όταν φτάνετε στο ταμείο να σας δω! Για πείτε λοιπόν την μαγική επιλογή που κανείς άλλος δεν γνωρίζει και είναι αντίστοιχα καλή ενώ είναι παράλληλα και αξιόπιστη...
Mazda
Nissan
Honda
Toyota
RenaultΑπό vag και stellantis πιο αξιόπιστα λογικά....
VW Tiguan 2024