-
Τι βλακείες λέει το παραπάνω άρθρο...
Πως είναι δυνατόν να μην ανοίγουν οι πόρτες;
Το yaris cross έγινε tesla και δεν το πήραμε χαμπάρι;Τα λεω εγω που εχω βάλει μεγαλύτερη μπαταρία εκτός toyota για να είμαι σίγουρος γιατί με πρόσθετούς συναγερμούς gps κλπ υπάρχει θέμα σε πολυήμερες ακινησίες .
Όλο κλικ μπειτ αρθρα με χαζομάρες

-
@nikonino said in TOYOTA FORUM:
Αν την αλλάξεις (και βάλεις μόνος σου μια VARTA πχ) μπορούν να σου κλωτσήσουν την εγγύηση επειδή δεν έδωσες 200 ευρώ για να ξαναβάλεις Toyota άραγε;
Σε πρόσφατη αλλαγή 12βολτης μπαταρίας μέσα στην εγγύηση σε άλλο αυτοκίνητο και όχι Toyota ρώτησα από περιέργεια: Αν άλλαζα την μπαταρία με δικά μου έξοδα εκτός αντιπροσωπείας θα είχα πρόβλημα με την εγγύηση; Η απάντηση ήταν ναι.
Είμαι σίγουρος ότι σε κάποιο μικρό πρόβλημα δε θα έλεγαν τίποτα αλλά σε μεγαλύτερο μπορεί να σε βγάλουν εκτός εγγύησης.
Στα "επίσημα" συνεργεία της Toyota τα πράγματα μπορεί να είναι πιο δύσκολα αν κρίνω από τις κριτικές που είχα διαβάσει παλιότερα στο Google.
-
@fhcc said in TOYOTA FORUM:
Αν την αλλάξεις (και βάλεις μόνος σου μια VARTA πχ) μπορούν να σου κλωτσήσουν την εγγύηση επειδή δεν έδωσες 200 ευρώ για να ξαναβάλεις Toyota άραγε;
Σε πρόσφατη αλλαγή 12βολτης μπαταρίας μέσα στην εγγύηση σε άλλο αυτοκίνητο και όχι Toyota ρώτησα από περιέργεια: Αν άλλαζα την μπαταρία με δικά μου έξοδα εκτός αντιπροσωπείας θα είχα πρόβλημα με την εγγύηση; Η απάντηση ήταν ναι.
Είμαι σίγουρος ότι σε κάποιο μικρό πρόβλημα δε θα έλεγαν τίποτα αλλά σε μεγαλύτερο μπορεί να σε βγάλουν εκτός εγγύησης.
Στα "επίσημα" συνεργεία της Toyota τα πράγματα μπορεί να είναι πιο δύσκολα αν κρίνω από τις κριτικές που είχα διαβάσει παλιότερα στο Google.
Και εγώ έτσι ήξερα... Αλλά έχω τον @ilias-a και θα καθαρίσει. Ελάτε να μαζευτούμε πολλοί

-
Και εγώ έτσι ήξερα... Αλλά έχω τον @ilias-a και θα καθαρίσει. Ελάτε να μαζευτούμε πολλοί

Ειδικα η τογιοτα ειναι η πρωτη εταιρεια αυτοκινητων στην Ελλαδα η οποια αποδεχτηκε να ισχυει η εγγυηση του αυτοκινητου αν η συντηρηση του γινεται σε επισημα συνεργεια εκτος του ομιλου της, εδω και καμια 15ετια.
-
Πρόσφατη summer εμπειρία.
Είχα φορτώσει το αμάξι, ταξίδευα με πλοίο στις 7 το πρωί και γύρω στις 2 το βράδυ σκάει η πρώτη ειδοποίηση στην εφαρμογή
"...μπαταρία μίζας αποφορτισμένη, μπλα μπλα, οδηγήστε το όχημα για 30 λεπτα, μπλα μπλα.."
Κατεβαίνω, το βάζω στο ready (για μια ώρα), με την ελπίδα να είναι τυχαία η ειδοποίηση, φεύγω το επόμενο πρωί (τι άλλο θα μπορούσα να κάνω τελευταίο βράδυ;)
Σημείωση, το αυτοκίνητο είχε κάνει σερβις μια εβδομάδα πριν (4ο έτος).
Για να μην πολυλογώ, στο νησί μετά από κάτι μέρες σκάνε ξανά ειδοποιήσεις, το yaris έμπαινε στο ready μετα από 2, 3 προσπάθειες.
Ευτυχώς, με άφησε να το βάλω μπροστά, όταν πια κατάλαβα ότι δεν θα ξανα-άναβε, για να το πάω για αλλαγή 12βολτης στην άλλη άκρη του νησιού (μετά από τρίωρο τηλ ψάξιμο για να βρω μια συμβατή μπαταρία).
Μια 44αρα της Bosch έβαλα, την μόνη διαθέσιμη (σε διαστάσεις) που βρήκα στο νησι.
Απορία 1η, δεν θα έπρεπε να είχε φανεί η πτώση της μια βδομάδα πριν στο service?
Απορία 2η, μετά το σέρβις, έμεινε σε ακινησία ένα πενταήμερο αλλά κατόπιν πήρε κανονικά μπροστά και μάλιστα κινήθηκε για τουλάχιστον μια ώρα. Άρα, δεν έφταιγε τόσο η ακινησία;
Τέλος καλό, και τουλάχιστον οι διακοπές δεν χάλασαν -
μετά 4 χρόνια κ 3 μήνες μετά από 10 ημέρες ακινησίας ,έμεινα από μπαταρία. Άνοιξε με το κλειδί το μενού έδειχνε διάφορα ,αλλά τίποτε
Ούτε το Πορτ μπαγκαζ δεν άνοιξε. Με booster από lidl πήρε , έκανα μια βόλτα το τετράγωνο . Μετά ξαναπήρε κανονικά κάναμε κ μεγαλύτερη βόλτα. Σε φίλο άντεξε μερικούς μήνες ακόμα , το πήγε στην αντιπροσωπεία του είπαν δεν είναι ακόμη για αλλαγή
( αφού είχε μείνει τουλάχιστον δύο φορές κ πήγαινε για έλεγχο κάθε φορά ). Θα φανεί . 99% θα βάλω εκτός αντιπροσωπείας όταν είναι η ώρα της -
@v_a said in TOYOTA FORUM:
.μπαταρία μίζας αποφορτισμένη, μπλα μπλα, οδηγήστε το όχημα για 30 λεπτα,
Οταν η εφαρμογή βγάλει τέτοιο μήνυμα είναι η 1η προειδοποίηση πως πρόκειται να ψοφήσει η 12v μπαταρία
Και 30-50 χλμ να οδηγήσεις θα φορτίσει προσωρινά και θα σβήσει αλλά να ετοιμάζεσαι
Στα σερβις θα σου πουν τα γνωστά πως ειναι ΟΚ και άλλες αρλούμπες γιατί δεν θέλουν να επωμιστουν το κόστος. Αν πας όμως με οδική βοήθεια την αλλάζουν χωρίς πολλά πολλά -
Το αφήνω και εδώ.
Youtube Video -
@bathan said in TOYOTA FORUM:
@v_a said in TOYOTA FORUM:
.μπαταρία μίζας αποφορτισμένη, μπλα μπλα, οδηγήστε το όχημα για 30 λεπτα,
Οταν η εφαρμογή βγάλει τέτοιο μήνυμα είναι η 1η προειδοποίηση πως πρόκειται να ψοφήσει η 12v μπαταρία
Και 30-50 χλμ να οδηγήσεις θα φορτίσει προσωρινά και θα σβήσει αλλά να ετοιμάζεσαι
Στα σερβις θα σου πουν τα γνωστά πως ειναι ΟΚ και άλλες αρλούμπες γιατί δεν θέλουν να επωμιστουν το κόστος. Αν πας όμως με οδική βοήθεια την αλλάζουν χωρίς πολλά πολλάΔεν το ήξερα και εγώ αλλά αν κάνει νερά η 12v θα κάνει και ζημιά στην κεντρική υβριδική. Τουλάχιστον έτσι αναφέρει ο καλεσμένος του Στεφου.
-
-
@a-d-p said in TOYOTA FORUM:
Ποιο ήταν το δημοφιλέστερο Toyota το πρώτο εξάμηνο του 2026;
Yaris Cross, τι κάνει νιάου νιάου ;
-
Γιατί δεν τολμάτε ρε τογιοταιοι ένα διπλόσυμπλέκτο κιβώτιο στα υβριδικά σας,φοβάστε μην πέσει η αξιοπιστία?
-
@ken11 said in TOYOTA FORUM:
Γιατί δεν τολμάτε ρε τογιοταιοι ένα διπλόσυμπλέκτο κιβώτιο στα υβριδικά σας,φοβάστε μην πέσει η αξιοπιστία?
Γιατί πολύ απλά δεν είναι τόσο αξιόπιστα σε βάθος χρόνου, βλέπε το DSG της VAG
-
Γιατι το υβριδικό σύστημα της Τογιότα βασίζεται στο πλανητικό κιβώτιο που έχει - χωρίς αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ειναι τόσο άρτια σχεδιασμένο (από πλευράς απόδοσης) που δεν ειναι απλά θέμα να ενώσεις ένα θερμικό και ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ένα κιβώτιο. Αυτά τα κάνουν οι κατσαπλιάδες. Της Τογιότα ειναι ολόκληρη μηχανική διατριβή, και από μόνο του ένα θαύμα της μηχανικής.
-
Ακριβώς!
-
Δεν εχει να κανει με τα υβριδικα, mazda και toyota εχουν απορριψει συνολικά τα dct για δικους τους λογους, τα θεωρουν ακαταλληλα για αυτοκίνητα, το ιδιο ισχυει και για τα sequential.
-
-
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
Γιατι το υβριδικό σύστημα της Τογιότα βασίζεται στο πλανητικό κιβώτιο που έχει - χωρίς αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ειναι τόσο άρτια σχεδιασμένο (από πλευράς απόδοσης) που δεν ειναι απλά θέμα να ενώσεις ένα θερμικό και ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ένα κιβώτιο. Αυτά τα κάνουν οι κατσαπλιάδες. Της Τογιότα ειναι ολόκληρη μηχανική διατριβή, και από μόνο του ένα θαύμα της μηχανικής.
Καμιά διαφωνία σε αυτό,ωστόσο με αυτό τον τρόπο αυτογκλωβίζεται και αυτοεξαρταται,ως τεχνολογία,μόνο από αυτό το κιβώτιο,αν θέλει να μεταπηδήσει σε άλλη τεχνολογία κιβωτιου μελλοντικά δεν μπορεί επειδή η υβριδική της τεχνολογία λειτουργεί μόνο πάνω στο cvt/e-cvt και επίσης θα ήταν αρκετά κοστοβορο να κάνει μετατροπές για dct φάση.
-
Καμιά διαφωνία σε αυτό,ωστόσο με αυτό τον τρόπο αυτογκλωβίζεται και αυτοεξαρταται,ως τεχνολογία,μόνο από αυτό το κιβώτιο,αν θέλει να μεταπηδήσει σε άλλη τεχνολογία κιβωτιου μελλοντικά δεν μπορεί επειδή η υβριδική της τεχνολογία λειτουργεί μόνο πάνω στο cvt/e-cvt και επίσης θα ήταν αρκετά κοστοβορο να κάνει μετατροπές για dct φάση.
Η διαφορά είναι ότι δε βασίζεται σε ένα κιβώτιο αλλά ένα ολόκληρο σύστημα πλανητικής σύνδεσης των τριών μοτέρ και όλο αυτό το σύστημα λειτουργεί σαν κιβώτιο δεν υπάρχει κιβώτιο με την κλασική έννοια. Και αν κάποιος το μελετήσει θα δει ότι μηχανολογικά είναι άρτιο και απορώ πώς το σκεφτήκανε κανένα άλλο υβριδικό σύστημα δεν μπορεί να το φτάσει σε αποδοτικοτητα.
Προσωπικά τώρα επειδή απεχθάνομαι ταμπλέτα το θεωρώ ότι χειρότερο έχει βγει μετά τα μονοσυμπλεκτα, λεω ευτυχως! Δεν θα ηθελα υβριδικο με dct/dsg
-
Βγάζει στην Αμερική υβριδικό με κανονικό αυτόματο κιβώτιο. Δεν την ενδιαφέρει να το φέρει Ευρώπη ή να το τροποποιήσει για τα ευρωπαϊκά θέματα.
TOYOTA FORUM