Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!
    • 1
    • 2
    • 128
    • 129
    • 130
    • 131
    • 132
    • 131 / 132
    Περί αυτοκίνησης
    122
    2630
    130871
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • greg_ce
      greg_ce @shumakos last edited by

@shumakos said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Save the manuals παιδιά! Πέρα από το χαβαλέ, τα χειροκίνητα σασμάν που έχουν απομείνει σε μοντέλα μαζικής παραγωγής στην ελληνική αγορά είναι ελάχιστα. Μπορεί και λιγότερα από 20 αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Αφήστε μας να τα χαρούμε χωρίς κρίσεις και επικρίσεις. Σε λίγο καιρό θα αφανιστούν και θα ησυχάσετε.

Οικονομοτεχνικά ξέρουμε τι μ.....α (κάνω quote τον Τεντόγλου εδώ) κάναμε. Όμως (για να μιλήσω και σε προσωπικό επίπεδο), η αίσθηση του full ρυθμισμένου για οικονομία DSG που έκανε coasting ακόμη και στο Sport, στο αυτοκίνητο που ήθελα, το οποίο επέλεγε 3 σχέσεις πάνω στο μποτιλιάρισμα, με αποτέλεσμα όταν ήθελα να επιταχύνω σβέλτα να περιμένω κάνα δευτερόλεπτο να κατεβάσει και να επιτρέψει στην εντολή του δεξιού μου ποδιού να φτάσει στο δρόμο, μου φάνηκε αποκρουστική. Γιατί θεωρώ την αμεσότητα σημαντικότερη της ξεκούρασης του αριστερού μου ποδιού. Ηλεκτρικό δεν έχω οδηγήσει, αυτόματα όμως έχω 2-3. Το μοναδικό αυτόματο που οδήγησα το 2025 και δε χρειάστηκα ούτε sec προσαρμογής (σε καθημερινές συνθήκες και μέχρι 110 km/h), ήταν το Yaris hybrid. Μεγάλο κομπλιμάν από ορκισμένο οπαδό του χειροκίνητου. Στα υπόλοιπα (οκ δεν ήταν πολλά, το hybrid της Peugeot και το Juke hybrid) κάτι βρέθηκε να με ενοχλήσει. To ότι αυτό το πλεονέκτημα δε με οδήγησε στην αγορά μιας Corolla hybrid οφείλεται ξεκάθαρα στο ότι ακόμη και στο μποτιλιάρισμα ο συμπλέκτης και ο επιλογέας τύπου "Η" έχουν σε εμένα την επίδραση που σε άλλους έχει ο ψυχολόγος. *Πολύ offtopic βγήκε αυτό και πραγματικά sorry.

@Shumako, υποκλίνομαι! Η ατάκα σου για τον «συμπλέκτη-ψυχολόγο» είναι ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει εδώ και καιρό!

Πραγματικά, υπάρχουν κάποια posts που χαίρεσαι να τα πετυχαίνεις. Είναι τόσο ευφυή και γραμμένα με τόσο ωραίο χιούμορ, που τα διαβάζεις και δεύτερη φορά για να τα αφομοιώσεις και να τα εμπεδώσεις.

Περιέγραψες τέλεια αυτό το εκνευριστικό «κρέμασμα» του DSG ακόμα και σε Sport mode, προκειμένου να πιάσει το Euro 6, που ψάχνει απεγνωσμένα σχέσεις την ώρα που εσύ ζητάς αμεσότητα.
      Αυτός ακριβώς είναι ο οδηγικός «θάνατος» που ήθελα να αποφύγω πάση θυσία!

Save the manuals λοιπόν, και ας λένε οι άλλοι τα δικά τους!

ataim 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • d_m
        d_m @greg_ce last edited by

@greg_ce said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@vagkirk said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Και εγώ την ακούω αυτή την λογική με την αλλαγή κάθε δύο χρόνια , είναι αναζωογονητικό αν μη τί άλλο, και δικαιολογεί και την μικρή απώλεια χρημάτων, εδώ άλλοι τρώνε για πλάκα διπλάσια+ σε τσιγάρα , ποτά , στοιχήματα κλπ .

Απλά θεωρώ πως γλυκαθηκες με τις τελευταίες αλλαγές που σου πήγαν καλά λόγω της αισχοτητας Κούλη τα τελευταία χρόνια με την αγορά μεταχειρισμένων να ανεβαίνει πολύ.

Και το μανιουαλ το ακούω επίσης, οι ωραίες χλατσωτες αλλαγές και το ακριβές κούμπωμα ενός καλού κιβωτίου με τον ανάλογο συμπλέκτη πάντα θα έχει οπαδούς.
        Λίγα είναι τα καλά αυτόματα κιβώτια και σε όσους νιώθουν λιγάκι τα μέτρια καταντανε κουραστικά και σπαστικά.

Λογικά το επόμενο σου αυτοκίνητο θα είναι Mazda που ακόμη έχουν κορυφαία χειροκίνητο κιβώτιο!

Τώρα για το Tuscon μακάρι να βγω ψεύτης αλλά χωρίς κάποια σοβαρή υβριδικοτητα αν οι τιμές της βενζίνης παραμείνουν στα 2 ευρώ και με τον Κινέζικο ανταγωνισμό που θα δώσει μεγάλα γκάζια στην διετία αυτή για να εδραιωθεί ίσως να μην σου βγει όπως θέλεις.

Και τώρα που το σκέφτομαι, δεν μας ακούνε οι Κινέζοι να βγάλουν προτάσεις με μανιουαλ, σιγά ενα κουμπί είναι για αυτούς , ακόμη και ηλεκτρικό με μανιουαλ αλλαγές θα βγάλουν αυτοί για να πουλήσουν

@vagkirk είσαι απολαυστικός! Στην ατάκα σου περί χρημάτων που «τρώνε» κάποιοι σε τσιγάρα, ποτά και στοιχήματα, θα προσθέσω και τις γυναίκες! Αυτά τα ποσά αντισταθμίζουν οικονομικά όσα «καίει» κάποιος για την ανανέωση του αυτοκινητικού του πάθους. Είναι μια σύγκριση τόσο σωστή, που θα τη χρησιμοποιήσω ως επίσημο επιχείρημα στη γυναίκα μου όταν της ανακοινώσω την επόμενη αλλαγή...

Στην τελευταία πώληση, όταν κατεβήκαμε στο garage για να φύγουμε και δεν είδε το Formentor, είχαμε την εξής στιχομυθία:

– Το αυτοκίνητο που είναι;
        – Εεε... χμμμ... το πούλησα...
        Και με έκδηλη έκπληξη μου λέει:
        – Δεν σε πιστεύω!

Μου κράτησε μούρη για μέρες επειδή δεν την είχα ρωτήσει! Την επόμενη φορά, λοιπόν, χάρη σε σένα, θα έχω το απόλυτα ισχυρό επιχείρημα!!!

Θα σταθώ επίσης στη φράση σου "οι ωραίες χλατσωτές αλλαγές και το ακριβές κούμπωμα ενός καλού κιβωτίου με τον ανάλογο συμπλέκτη...", που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο το «φάρμακο» για την ψυχική υγεία των Petrolheads.

Στα υπόλοιπα που γράφεις, ταυτίζομαι πλήρως!

Όποιος μελετήσει σε βάθος την νεότερη ελληνική γραμματεία, θα καταλάβει οτι το αγγλοσαξωνικό "clutch" είναι παραφθορά προερχόμενη από το ελληνικό "χλατσωτό" 🤣😂

Γευσιθήρας milfemmes
        [Hyundai Tucson Premium 1.6 T-GDi 180 ΗΡ, 48V, 7DCT, HTRAC (4ος/2021)]

1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • greg_ce
          greg_ce @ilias-a last edited by

@ilias-a said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@civil357 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Δεν έχεις άδικο αλλά θα σπάσει κάποιος πρόσφυση σε στροφή, επίτηδες, σε προσθιοκινητο c suv ;
          Γιατί; Για να μαζεύει μούτρα μεχρι να τον μαζέψουν τα ηλεκτρονικά;

Κατεβασμα ταχυτητας πανω στη στροφη χωρις να εξισορροπησεις τις στροφες του κινητηρα, μαζευει μουρη ελαφραινει τον κωλο και διπλωνει μια χαρα, τερμα γκαζι μετα και πας απο λιγο εως αρκετα με το πλαι.
          Σε χωματινη στρωτη διαδρομη ακομα καλυτερο παιχνιδι αν βγαλεις εκτος το abs. Αν θελει καποιος να παιξει με c suv βεβαια.

@ilias-a είσαι γνώστης της σπορ οδήγησης!
          Φαίνεται ότι ξέρεις καλά να διαχειρίζεσαι το γκάζι και να παίζεις με τη μεταφορά βάρους, ώστε ακόμα και η «βάρκα» να διπλώνει.

Με την περιγραφή της τεχνικής σου, μου θύμισες κανονικές ειδικές διαδρομές!
          Τελικά η κουτάλα κάνει θαύματα παντού!

I 1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • J
            jousis last edited by

Παίδες, έχει φύγει ο φίλος, τον τσαντίσατε και έβαλε το deepseek v4 να σας γλεντάει.

greg_ce 1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • I
              ilias-a @greg_ce last edited by

@civil357 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Δεν έχεις άδικο αλλά θα σπάσει κάποιος πρόσφυση σε στροφή, επίτηδες, σε προσθιοκινητο c suv ;
              Γιατί; Για να μαζεύει μούτρα μεχρι να τον μαζέψουν τα ηλεκτρονικά;

Κατεβασμα ταχυτητας πανω στη στροφη χωρις να εξισορροπησεις τις στροφες του κινητηρα, μαζευει μουρη ελαφραινει τον κωλο και διπλωνει μια χαρα, τερμα γκαζι μετα και πας απο λιγο εως αρκετα με το πλαι.
              Σε χωματινη στρωτη διαδρομη ακομα καλυτερο παιχνιδι αν βγαλεις εκτος το abs. Αν θελει καποιος να παιξει με c suv βεβαια.

@ilias-a είσαι γνώστης της σπορ οδήγησης!
              Φαίνεται ότι ξέρεις καλά να διαχειρίζεσαι το γκάζι και να παίζεις με τη μεταφορά βάρους, ώστε ακόμα και η «βάρκα» να διπλώνει.

Με την περιγραφή της τεχνικής σου, μου θύμισες κανονικές ειδικές διαδρομές!
              Τελικά η κουτάλα κάνει θαύματα παντού!

Απλα στη γενια μου δεν υπηρχαν γρηγορα αυτοκινητα στα ξεκινηματα μας, 40-55 αλογα, ατμοσφαιρα, οποτε για να χαρουμε υποχρεωτικα το ριχναμε στο στριψιμο.
              Οταν φταναμε στα 2λιτρα μιραφιορι, εσκορτ, ασκονες, τσελικες, βελοτσε, 100-130 αλογα ειχαμε κανει απο πριν τη διατριβη μας.

greg_ce 1 Reply Last reply Reply Quote 5
              • greg_ce

Απλα στη γενια μου δεν υπηρχαν γρηγορα αυτοκινητα στα ξεκινηματα μας, 40-55 αλογα, ατμοσφαιρα, οποτε για να χαρουμε υποχρεωτικα το ριχναμε στο στριψιμο.
                Οταν φταναμε στα 2λιτρα μιραφιορι, εσκορτ, ασκονες, τσελικες, βελοτσε, 100-130 αλογα ειχαμε κανει απο πριν τη διατριβη μας.

Respect, Ηλία! Φαίνεται ότι είσαι βαθύς γνώστης!

Χαίρομαι πραγματικά που πετυχαίνω ανθρώπους με τέτοια οδηγική παιδεία, την οποία απέκτησαν με αυτοκίνητα - θρύλους που άφησαν εποχή!

I 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • greg_ce
                  greg_ce @jousis last edited by

@jousis said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Παίδες, έχει φύγει ο φίλος, τον τσαντίσατε και έβαλε το deepseek v4 να σας γλεντάει.

@Jousis, με βρίσκεις στα κέφια μου λόγω της αυριανής αργίας. Είσαι φοβερό πειραχτήρι!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • I
                    ilias-a @greg_ce last edited by

Χαίρομαι πραγματικά που πετυχαίνω ανθρώπους με τέτοια οδηγική παιδεία, την οποία απέκτησαν με αυτοκίνητα - θρύλους που άφησαν εποχή!

Ευχαριστω βρε αδερφε αλλα στους καγκουρες της εποχης μου ημουν, καποια στραβα ακομα παραμενουν.

greg_ce 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                    • greg_ce

Ευχαριστω βρε αδερφε αλλα στους καγκουρες της εποχης μου ημουν, καποια στραβα ακομα παραμενουν.

Μην αισθάνεσαι καθόλου άσχημα, Ηλία! Ακολούθησες τον ρομαντισμό και τα δεδομένα της εποχής σου, και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
                      Η δράση είναι σημαντικότερη από την απραξία, έστω και αν χαρακτηρίζεται «καγκουριά». Αυτές τις «καγκουριές» θα έχεις να θυμάσαι σήμερα και αυτές θα νοσταλγείς πάντα στο μέλλον, όταν δεν θα μπορείς να τις κάνεις.
                      Κάποια «στραβά» που μας έμειναν από τότε, υπάρχουν για να θυμίζουν τη νιότη μας και το πάθος μας για την οδήγηση!

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                      • V
                        vagkirk last edited by vagkirk

Επειδή πιάσαμε κουβέντα για τα κιβώτια ταχυτήτων, ξέχασα να αναφέρω πως τις προάλλες έκανα ένα σύντομο test drive το atto 2 dmi.

Χωρίς ιδιαίτερη κίνηση στους δρόμους με το μόνο το οποίο ασχολήθηκα ήταν το πως πάει , το έσκισα το καημένο, συνέχεια πάτωμα, δεν είδα τίποτα άλλο εκτός από φευγαλέες ματιές στην ένδειξη της ταχύτητας γιατί είχα απόλυτα στραμμένη την προσοχή μου στον δρόμο.

Ήθελα να συγκεντρωθώ στην αίσθηση των 200 αλόγων και κατά πόσο είναι όντως αληθινά, στο τιμόνι και πως συμπεριφέρεται σε ατσαλο στραμπουλιγμα όσο αυτό ήταν εφικτό.

Ε λοιπόν ήταν άμεσο , δεν κατάλαβα πουθενά αλλαγές σε σχέσεις μετάδοσης αν έχει - δεν το ξέρω και δεν ρώτησα - λογικά κάπως έτσι πρέπει να είναι τα ηλεκτρικά οπότε όπως και κάποιος φίλος το έγραψε παραπάνω, ναι σε αυτή την περίπτωση ξεχνάς όχι μόνο το χειροκίνητο σε καθημερινή χρήση αλλά και οποιοδήποτε άλλο αυτόματο , ακόμη και αυτό της Toyota το οποίο μοιάζει αστείο μπροστά σε αυτό που βίωσα ( ο θερμικός έμπαινε μόνο στην κορύφωση να δώσει μια επιπλέον ώθηση και ο θόρυβος ήταν ο μίσος σε σχέση με το Toyota CHR που έχω οδηγήσει 2-3 φορές μάλλον λόγω πολύ καλύτερης ηχομόνωσης)

Σε πιό σπορ καταστάσεις όμως το χειροκίνητο θα υπερτερεί πάντα όταν θες να κατεβάσεις , να διατηρήσεις τις στροφές του κινητήρα, στο πατα άσε ίσως μέσα στην στροφή κλπ.

Και για να κλείσω λίγο για το Atto 2 , είχε ελαφρύ αλλά σχετικά ακριβές τιμόνι με καλουτσικο βάρος υπό πίεση στριβωντας, αρκετά σφιχτό χωρίς μεγάλες κλίσεις, αλλά και με σχεδόν γερμανική αίσθηση σε πέρασμα πάνω από λακούβες και ανωμαλίες.

Από την άλλη δεν σπινιαρε πουθενά παρά την έντονη πίεση ακόμη και μέσα σε στροφή , ένιωσα κάποια ανισορροπία - ελάχιστο τράβηγμα στο τιμόνι, χωρίς όμως να νιώσω φόβο, που με κάνει να πιστεύω πως το esp του περιόριζε αρκετά την δύναμη που έβγαινε στους τροχούς.
                        Δεν πρόλαβα να κάνω ομαλές ρεπριζ για να του δώσω χρόνο να ηρεμήσει καθώς ήμουν μόνο on off στο δεξί πεντάλ.

Στα υπόλοιπα δεν είδα τίποτα άλλο ούτε από κατανάλωση, modes οδήγησης , μπλιμπλικια κλπ

Στατικα πριν το οδηγήσω έπαθα πλάκα με την ποιότητα και την στιβαρότητα του εσωτερικού, ΚΑ-ΘΙ-ΣΜΑ-ΤΑ-ΡΕΣ , πάρα πολύ καλοί χώροι, ακόμη και του πορτμπαγκάζ.

Επίσης υπήρχε στην έκθεση ένα Seal 5 dmi αν το λέω σωστά , που δεν είχα ξανακουσει τίποτα σχετικά, είναι ή έμοιαζε με μεγάλο CSUV με το ίδιο σύστημα με το Αtto 2, 33.000€ σε φουλ έκδοση που είναι πολυ καλή τιμή σε σχέση με το Atto 2 ,αλλά μόλις μπήκα μέσα δεν είδα καμία διαφορά σε σχέση με το 2 σε χώρους και ποιότητα, μάλιστα είχε πιο μικρό και ρηχό πορτμπαγκάζ, οπότε το απέκλεισα εντελώς ως πιθανή επιλογή αφού το μικρότερο 2 συμφέρει πολύ περισσότερο σε μικρότερο μήκος.

Οπότε πλέον ενώ έχω δει μόνο στατικά τα Cherry Tiggo 7 και Omoda 5 το BYD είναι σημείο αναφοράς και μένει μόνο να τα οδηγήσω για να δω ποιο είναι overall καλύτερο μεταξύ τους.

greg_ce 1 Reply Last reply Reply Quote 6
                        • A d P
                          A d P moderator last edited by

Θα τα μεταφέρω αύριο

I EAT MILF AND COOKIES (and don't forget to upvote! -τα κούκιζ δεν είναι δωρεάν!)

• greg_ce
                            greg_ce @vagkirk last edited by

@vagkirk said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Επειδή πιάσαμε κουβέντα για τα κιβώτια ταχυτήτων, ξέχασα να αναφέρω πως τις προάλλες έκανα ένα σύντομο test drive το atto 2 dmi.

Χωρίς ιδιαίτερη κίνηση στους δρόμους με το μόνο το οποίο ασχολήθηκα ήταν το πως πάει , το έσκισα το καημένο, συνέχεια πάτωμα, δεν είδα τίποτα άλλο εκτός από φευγαλέες ματιές στην ένδειξη της ταχύτητας γιατί είχα απόλυτα στραμμένη την προσοχή μου στον δρόμο.

Ήθελα να συγκεντρωθώ στην αίσθηση των 200 αλόγων και κατά πόσο είναι όντως αληθινά, στο τιμόνι και πως συμπεριφέρεται σε ατσαλο στραμπουλιγμα όσο αυτό ήταν εφικτό.

Ε λοιπόν ήταν άμεσο , δεν κατάλαβα πουθενά αλλαγές σε σχέσεις μετάδοσης αν έχει - δεν το ξέρω και δεν ρώτησα - λογικά κάπως έτσι πρέπει να είναι τα ηλεκτρικά οπότε όπως και κάποιος φίλος το έγραψε παραπάνω, ναι σε αυτή την περίπτωση ξεχνάς όχι μόνο το χειροκίνητο σε καθημερινή χρήση αλλά και οποιοδήποτε άλλο αυτόματο , ακόμη και αυτό της Toyota το οποίο μοιάζει αστείο μπροστά σε αυτό που βίωσα ( ο θερμικός έμπαινε μόνο στην κορύφωση να δώσει μια επιπλέον ώθηση και ο θόρυβος ήταν ο μίσος σε σχέση με το Toyota CHR που έχω οδηγήσει 2-3 φορές μάλλον λόγω πολύ καλύτερης ηχομόνωσης)

Σε πιό σπορ καταστάσεις όμως το χειροκίνητο θα υπερτερεί πάντα όταν θες να κατεβάσεις , να διατηρήσεις τις στροφές του κινητήρα, στο πατα άσε ίσως μέσα στην στροφή κλπ.

Και για να κλείσω λίγο για το Atto 2 , είχε ελαφρύ αλλά σχετικά ακριβές τιμόνι με καλουτσικο βάρος υπό πίεση στριβωντας, αρκετά σφιχτό χωρίς μεγάλες κλίσεις, αλλά και με σχεδόν γερμανική αίσθηση σε πέρασμα πάνω από λακούβες και ανωμαλίες.

Από την άλλη δεν σπινιαρε πουθενά παρά την έντονη πίεση ακόμη και μέσα σε στροφή , ένιωσα κάποια ανισορροπία - ελάχιστο τράβηγμα στο τιμόνι, χωρίς όμως να νιώσω φόβο, που με κάνει να πιστεύω πως το esp του περιόριζε αρκετά την δύναμη που έβγαινε στους τροχούς.
                            Δεν πρόλαβα να κάνω ομαλές ρεπριζ για να του δώσω χρόνο να ηρεμήσει καθώς ήμουν μόνο on off στο δεξί πεντάλ.

Στα υπόλοιπα δεν είδα τίποτα άλλο ούτε από κατανάλωση, modes οδήγησης , μπλιμπλικια κλπ

Στατικα πριν το οδηγήσω έπαθα πλάκα με την ποιότητα και την στιβαρότητα του εσωτερικού, ΚΑ-ΘΙ-ΣΜΑ-ΤΑ-ΡΕΣ , πάρα πολύ καλοί χώροι, ακόμη και του πορτμπαγκάζ.

Επίσης υπήρχε στην έκθεση ένα Seal 5 dmi αν το λέω σωστά , που δεν είχα ξανακουσει τίποτα σχετικά, είναι ή έμοιαζε με μεγάλο CSUV με το ίδιο σύστημα με το Αtto 2, 33.000€ σε φουλ έκδοση που είναι πολυ καλή τιμή σε σχέση με το Atto 2 ,αλλά μόλις μπήκα μέσα δεν είδα καμία διαφορά σε σχέση με το 2 σε χώρους και ποιότητα, μάλιστα είχε πιο μικρό και ρηχό πορτμπαγκάζ, οπότε το απέκλεισα εντελώς ως πιθανή επιλογή αφού το μικρότερο 2 συμφέρει πολύ περισσότερο σε μικρότερο μήκος.

Οπότε πλέον ενώ έχω δει μόνο στατικά τα Cherry Tiggo 7 και Omoda 5 το BYD είναι σημείο αναφοράς και μένει μόνο να τα οδηγήσω για να δω ποιο είναι overall καλύτερο μεταξύ τους.

@vagkirk, σχεδόν γράφεις διθυράμβους για το Atto 2 dmi!

Ποτέ δεν πίστευα ότι τα κινέζικα αυτοκίνητα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θα άφηναν τόσο βαρύ και ποιοτικό αποτύπωμα.

Ήταν και ο λόγος που όταν αναζητούσα αυτοκίνητο, δεν πήγα ούτε σε έκθεση να τα δω στατικά, πολύ περισσότερο αρνήθηκα να τα οδηγήσω. Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενά σου, το Atto 2 dmi, σε έχει κερδίσει τόσο με την ομοιογένεια της συνολικής κατασκευής του όσο και στα επιμέρους στοιχεία του.

Εντάξει, εκείνο που αντιλαμβάνομαι από τη δοκιμή σου είναι η ελλιπής πληροφόρηση από το τιμόνι και κάποια δείγματα ασάφειας σε στροφές, αλλά για την κατηγορία και τη χρήση του αυτοκινήτου δεν είναι κάτι που θα ενοχλήσει τον μέσο οδηγό.

Εκείνο όμως στο οποίο στέκομαι είναι η παρεμβατικότητα του ESP στις στροφές, που όπως αναφέρεις περιόριζε αρκετά τη δύναμη που έβγαινε στους τροχούς. Ουσιαστικά τα 200 άλογα, όταν το «έστριβες γερά», πνίγονταν από τα ηλεκτρονικά για να μην σπινάρει το αμάξι και να μην μαζεύεις μούτρα.

Και βέβαια υπογραμμίζω και επικροτώ αυτό που γράφεις: «Σε πιο σπορ καταστάσεις όμως το χειροκίνητο θα υπερτερεί πάντα όταν θες να κατεβάσεις, να διατηρήσεις τις στροφές του κινητήρα, στο πάτα - άσε ίσως μέσα στην στροφή κλπ».

V 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • fanis75
                              fanis75 moderator @shumakos last edited by

@shumakos said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:

Οικονομοτεχνικά ξέρουμε τι μ.....α (κάνω quote τον Τεντόγλου εδώ) κάναμε. Όμως (για να μιλήσω και σε προσωπικό επίπεδο), η αίσθηση του full ρυθμισμένου για οικονομία DSG που έκανε coasting ακόμη και στο Sport, στο αυτοκίνητο που ήθελα, το οποίο επέλεγε 3 σχέσεις πάνω στο μποτιλιάρισμα, με αποτέλεσμα όταν ήθελα να επιταχύνω σβέλτα να περιμένω κάνα δευτερόλεπτο να κατεβάσει και να επιτρέψει στην εντολή του δεξιού μου ποδιού να φτάσει στο δρόμο, μου φάνηκε αποκρουστική.

Όντως ισχύουν αυτά που λες γιατί το DSG δεν είναι αυτόματο κιβώτιο είναι αυτοματοποιημένο χειροκίνητο και έχω γράψει πάρα πολλές φορές ότι η λειτουργία του δεν είναι καλή αλλά έχουν πέσει όλοι να με φάνε!

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

R S realzeus 3 Replies Last reply Reply Quote 0
                              • A d P
                                A d P moderator last edited by

Κάποτε τα δίθυρα αυτοκίνητα ήταν παντού και έδωσαν χαρακτήρα και οδηγική απόλαυση σε μια ολόκληρη εποχή.
                                Σήμερα, όμως, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.
                                Γιατί; Τι άλλαξε στην αγορά, στους κατασκευαστές και στις ανάγκες των οδηγών; Και υπάρχει άραγε περίπτωση να επιστρέψουν;
                                🎬Μια αναδρομή στην εποχή των δίθυρων αυτοκινήτων και στους λόγους που τα οδήγησαν στην εξαφάνιση

Youtube Video

I EAT MILF AND COOKIES (and don't forget to upvote! -τα κούκιζ δεν είναι δωρεάν!)

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                • R
                                  red_monster Banned @ssot last edited by

@ssot said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:

@red_monster said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@sabas_thess said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@zaxosm said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Εδω συγκρινει tiguan mhev 150, tucson mhev 160 και kuga hybrid.

edit

Αν θελεις ριξε μοα ματια και το βαζω περισσοτερο ως προς τη καταναλωση!

Αλλα c suv και καλη καταναλωση μονο τα υβριδικα και δη toyota εχουν. Απο την αλλη ποιος παιρνει c suv και ασχολειται με τη καταναλωση….

Μόλις το είδα, από εχθές παλεύω. Αυτά συμβαίνουν όταν είσαι σπίτι με "άδεια" και έχεις μωρό 2,5 ετών. Τα 34' vd είναι πολυτέλεια.

Λοιπόν πάμε στην ουσία. Συγκρίνει αγγούρια με πατάτες. Το ελαφρύτερο όχημα midspec με 18" ζάντες απέναντι σε οχήματα τουλάχιστον 100 κιλά βαρύτερα με 20" ζάντες. Τουλάχιστον θα έπρεπε να φοράνε όλα τα οχήματα ίδιες ιντζες ζάντες αλλά και να γίνεται μνεία τι ελαστικά φοράει το κάθε ένα. Πχ θα μπορούσαν να βάλουν ένα Tuscon N-line που φοράει 19" ζάντες ώστε να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα το συγκριτικό. Κατά τα άλλα νομίζω οποίος δει το βίντεο θα καταλάβει.

Αν φλιπάρεις έτσι με ΕΝΑ παιδί 2,5 ετών, άσε καταλάβαμε !
                                  Τι τα θετε τα παιδιά αν βογκατε έτσι ;

Off topic...Ξέρω γονείς που οοοολες τις δουλειές και το μαγείρεμα το κάνουν οι γιαγιάδες που ασχολούνται κ με τα παιδιά ολημερίς... αυτοί μάλιστα νομίζουν πως μεγάλωσαν παιδιά, που τα έβλεπαν μόνο το ΣΚ και κρίνουν κ τους άλλους... κ άλλοι που δεν έχουν καμμία βοήθεια απο πουθενά, δουλεύουν κ οι δυο αλλά είναι εκεί για τα παιδιά τους...
                                  On topic... ο καθένας οδηγεί το αυτοκινητο που καλύπτει, δεδομένου του μπάτζετ, τις πραγματικές κ φανταστικές ανάγκες του. Είθε να είναι όλοι χαρούμενοι με αυτό που διάλεξαν.

Η ιστορία έχει δείξει ότι όσο πιο πολύ βοήθεια έχεις, βλέπε παππούδες, εργασία στο δημόσιο 😂κλπ τόσο περισσότερο γκρινιάζεις !

• ataim
                                    ataim @greg_ce last edited by ataim

@greg_ce said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:

Περιέγραψες τέλεια αυτό το εκνευριστικό «κρέμασμα» του DSG ακόμα και σε Sport mode, προκειμένου να πιάσει το Euro 6, που ψάχνει απεγνωσμένα σχέσεις την ώρα που εσύ ζητάς αμεσότητα.

Q3 προηγουμενο μοντελο mhev 7αρι dsg, αν θες πλήρη ελεγχο βαζεις sport και manual mode, αλλιώς κάνει τα δικά του, οταν εχει 7η στο εναν αξονα φοραει ταυτοχρονα 6η στον άλλο, στο kickdown αλλαζει πρώτα απο 6η σε 4η την οποία στην συνέχεια εμπλεκει, περνάει δηλαδή στον ζυγό αξονα μολις βαλει 4η, και στην συνεχεια πισω στον μονό αξονα σε 3η, κανει δηλαδη δυο αλλαγες σχεσεων και δυο αλλαγες αξόνων. Αυτο θελει λιγο χρόνο, ισως περισσότερο απο το κλασσικο αυτοματο που θα κατεβάσει κατευθείαν απο την overdrive σε 3η.

Υπαρχουν βιντεο με τα 8αρια dct που κατεβάζουν κατευθείαν απο 8η σε 3η, επειδη παει απο ζυγα σε μονα εχει μονο μια αλλαγη ταχυτήτων (7η σε 3η) και μια άξονα, θελει τον μισο χρονο απο τα 7αρια.

• R
                                      red_monster Banned @fanis75 last edited by

@fanis75 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:

Οικονομοτεχνικά ξέρουμε τι μ.....α (κάνω quote τον Τεντόγλου εδώ) κάναμε. Όμως (για να μιλήσω και σε προσωπικό επίπεδο), η αίσθηση του full ρυθμισμένου για οικονομία DSG που έκανε coasting ακόμη και στο Sport, στο αυτοκίνητο που ήθελα, το οποίο επέλεγε 3 σχέσεις πάνω στο μποτιλιάρισμα, με αποτέλεσμα όταν ήθελα να επιταχύνω σβέλτα να περιμένω κάνα δευτερόλεπτο να κατεβάσει και να επιτρέψει στην εντολή του δεξιού μου ποδιού να φτάσει στο δρόμο, μου φάνηκε αποκρουστική.

Όντως ισχύουν αυτά που λες γιατί το DSG δεν είναι αυτόματο κιβώτιο είναι αυτοματοποιημένο χειροκίνητο και έχω γράψει πάρα πολλές φορές ότι η λειτουργία του δεν είναι καλή αλλά έχουν πέσει όλοι να με φάνε!

Σε γρήγορη οδήγηση δεν με έχει βολέψει κανένα συμβατικό αυτόματο, πιθανό των εξωτικών κατασκευών να είναι Τρακοριεντιντ και να είναι πιο ταιριαστά

• S
                                        sabas_thess @fanis75 last edited by sabas_thess

@fanis75 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:

Είναι φιμωμένος ο eTsi και ρυθμισμένο πολύ κάτω από τις πραγματικές του δυνατότητες το DSG οφείλω να ομολογήσω. Ως χρήστης κάποια στιγμή το μαθαίνεις και ζητάς πρόωρα, όταν μπορείς, τη δύναμη. Στο T-roc είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, απότι διαβάζω.

Στα 160άρια Tuscon Sportage δεν είχα διαπιστώσει το lag του vag. Αυτό που δεν αποδέχομαι είναι η ομαλότητα. Το DSG ήταν μακράν το καλύτερο από τα dct.

"I am what you made me", D.V.

• L
                                          lap last edited by lap

Το οδήγησα και εγώ το ΑΤΤΟ 2, το συζητώ στα τσάτς με τα φιλαράκια και ενδιαφερόμενους.

Αλλα τώρα υπάρχει εξήγηση για μια πασοκιλα που ένιωσα όταν πρωτομπήκα.

😄 😄 😄

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                          • V
                                            vagkirk @greg_ce last edited by

σχεδόν γράφεις διθυράμβους για το Atto 2 dmi!
                                            Ποτέ δεν πίστευα ότι τα κινέζικα αυτοκίνητα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θα άφηναν τόσο βαρύ και ποιοτικό αποτύπωμα.
                                            Ήταν και ο λόγος που όταν αναζητούσα αυτοκίνητο, δεν πήγα ούτε σε έκθεση να τα δω στατικά, πολύ περισσότερο αρνήθηκα να τα οδηγήσω. Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενά σου, το Atto 2 dmi, σε έχει κερδίσει τόσο με την ομοιογένεια της συνολικής κατασκευής του όσο και στα επιμέρους στοιχεία του.

Κοίταξε, 10 λεπτακια το είδα στατικά αλλά η ποιότητα του εσωτερικού του ήταν καταφανεστα κορυφαία με σημαντικότερη παράμετρο τα πολύ καλά καθίσματα, ενώ μου άρεσε και η θέση οδήγησης που δεν ήταν τόσο suvιστικη φυσικά με το κάθισμα τέρμα κάτω όπως μου αρέσει σε όλα τα αυτοκίνητα.

Και το Tuscon έχει πολύ ωραίο εσωτερικό, πιο ωραίο για τα γούστα μου από το Atto, πιο όμορφο τιμόνι, και λίγο καλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας αλλά αυτές τις μαλακές επιφάνειες παντού όπου ακουμπουσες δεν τις έχει, αλλά μικρή σημασία έχει στο τέλος αυτό.

Εντάξει, εκείνο που αντιλαμβάνομαι από τη δοκιμή σου είναι η ελλιπής πληροφόρηση από το τιμόνι και κάποια δείγματα ασάφειας σε στροφές, αλλά για την κατηγορία και τη χρήση του αυτοκινήτου δεν είναι κάτι που θα ενοχλήσει τον μέσο οδηγό.

Ήταν ελαφρύ όπως σχεδόν σε όλα τα καινούργια που έχω οδηγήσει, αλλά σίγουρα ανώτερο από αυτό της W203 μου που είναι πολύ βαρύ με λαστιχένια αίσθηση ή του Astra H που επίσης έχω και είναι εντελώς ασαφές υπό πίεση. Οπότε το βρήκα πολύ καλό συγκριτικά, και είχε και κάποια καλή αλλαγή βάρους υπό πίεση.

Εδώ να πω πως όλα τα έκανα στο mode comfort, είχε επιλογές για το τιμόνι αλλά δεν πρόλαβα να τις αλλάξω μόνο στο τέλος από την κεντρική κονσόλα το έβαλα στο sport και είδα μια ακόμη μεγαλύτερη αμεσότητα στο γκάζι του.

Εκείνο όμως στο οποίο στέκομαι είναι η παρεμβατικότητα του ESP στις στροφές, που όπως αναφέρεις περιόριζε αρκετά τη δύναμη που έβγαινε στους τροχούς. Ουσιαστικά τα 200 άλογα, όταν το «έστριβες γερά», πνίγονταν από τα ηλεκτρονικά για να μην σπινάρει το αμάξι και να μην μαζεύεις μούτρα

Δεν εξηγείται αλλιώς με το γκάζι στο πάτωμα, δεν έχω εμπειρία από τα πολύ καινούργια αυτοκίνητα ως προς το ESP τους αλλά αν το έκανα αυτό με το πειραγμενο γκολφακι μου στα 200 άλογα ή το Astra με 180 ακόμη και την W203 με δεύτερη και τέρμα γκάζι θα σεληνιαζονταν, θα άναβε το καντράν από τα λαμπάκια.

Οπότε το μεγάλο ερωτηματικό μου είναι για τα 200 άλογα, πάντως επιστρέφοντας στην ευθεία της Κύμης ένας καινούργιος άσσος που μάλλον τρομοκρατήθηκε και άνοιξε τέρμα, τον είχα, έφτασα δίπλα του αλλά σήκωσα το πόδι μου και βγήκαμε μαζί προς mall , στην κλειστή αριστερή το πάλεψε αλλά τα χρειάστηκε στην κορυφή της όπου φοβήθηκε και φρενάρε με αποτέλεσμα να έρθω στο ενα μέτρο κοντά του , το αμαξάκι δηλαδή είναι σφιχτό και καλό σε ατσαλες αντιδράσεις.

Με το Astra έχω πιο δυνατό ξέσπασμα με δεύτερη και τρίτη αλλά όχι την μεγάλη διάρκεια τραβήγματος που είχε το μαμημενο αυτό από τα 30-35 μέχρι τα 115 που πρόλαβα να πιάσω.

Εδώ ίσως πρέπει να δω την παράμετρο βάρος και τα κιλά ανά ίππο , δεν ξέρω τι νούμερο έχει το BYD

Και για τα φρένα να πω πως παρά την ανάκτηση που είχαν επειδή χρειάστηκε να φρένα αρκετές φορές δυνατά είχαν παρά πολύ καλή αίσθηση χωρίς κενό ή ξύλινη αίσθηση.

Εδώ να πω επίσης πως σημείο αναφοράς οδηγικά έχω τα καταπληκτικά Leon χειροκίνητο με τα 150 άλογα και το 308 με τα 130 άλογα EAT 8 τα οποία έχουν πολύ καλό τιμόνι και άμεσο κράτημα και είναι και σβέλτα, με το Leon να είναι πιο σφιχτό και άμεσο και το 308 να έχει πιο γερμανική αίσθηση όμως επάνω από ανωμαλίες αλλά πιο ασταθές με την καλή όμως έννοια σε στραμπουληγμα με το πίσω μέρος να περιστρέφεται ελάχιστα ενώ το Leon βγάζει λίγο υποστροφή.
                                            Το Leon όμως το χαλβαδιαζω περισσότερο γιατί έχει πραγματικά χώρους C SUV με την καλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας ως προς το πλάτος για τις μπροστά θέσεις και μήκος για τους πίσω.

Οπότε περίμενα να απογοητευτω περισσότερα με ψηλότερο Suvακι σε αυτούς τους τομείς κάτι που δεν έγινε όμως , στην καθημερινότητα και στο 90% των διαδρομών το Atto θα είναι overall καλύτερο.

Θέλω να δω και τα Cherry και Omoda όμως , θα έχει ενδιαφέρον η σύγκριση αυτή και μετά να οδηγήσω και το άλλο κορυφαίο σημείο αναφοράς στην κατηγορία που είναι το Troc για να βγουν και τα τελικά ασφαλή συμπεράσματα.

Τέλος πάντων, νομίζω πως ο @dimsabas είναι ο καθ ύλην αρμόδιος να μας διαφωτίσει σχετικά όταν δοκιμάσει το Atto 2 , εκεί θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα αφού θα το δοκιμάσει σε όλες τις συνθήκες και έχει και πολύ ανώτερο μέτρο σύγκρισης με όλα τα αυτοκίνητα που έχει οδηγήσει.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 128
                                            • 129
                                            • 130
                                            • 131
                                            • 132
                                            • 131 / 132
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ