-
Εννοείται ότι λιπαντικά τύπου amsoil,mobil 1 είναι εφάμιλλα η καλύτερα των toyota απλά αν σου κάτσει η στραβή μπορεί να μη βγάλεις άκρη με την αντιπροσωπεία και να τρέχεις στα δικαστηρια
-
Δεν εχω ακουσει ποτε για καποιο τετοιο περιστατικο.
-
@supergeorge said in [Toyota Corolla Cross](/post/
ΕΔΙΤ Περίεργο πάντως να μην έχει βγει τίποτα στον τύπο και να μπορείς να βάλεις παραγγελία.
Έτσι λειτουργεί η συγκεκριμένη αγορά, τα αυτοκίνητα πουλάνε σαν ζεστό ψωμί και οι παραγγελίες μπαίνουν από τους αγοραστές πριν αυτοί δούνε το αμάξι. Όταν έρθει το αμάξι, η μέχρι τώρα η εμπειρία λέει ότι θα είναι αργά οπότε θα έχει αρκετή αναμονή. Γουρουνάκι στο σακί δηλαδή, βάλε παραγγελία και μετά ξεκινά η παραγωγή, γι αυτό δεν πρόκειται να πάρω τουοτα, ευτυχώς (για την Τογιότα) υπάρχουν άφθονοι αγοραστές.
-
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Το σωστό είναι να αγοράσει κάποιος απο ενα λίτρο Toyota Eneos Motul κλπ και να στείλει δείγμα απο αχρησιμοποίητο λάδι για να διαπιστώσει αν είναι όντως ιδίων προδιαγραφών και αν έχουν τα ίδια πρόσθετα.
Υπολογίζω κανα 150αρι € έξοδα μπορεί και παραπάνω δασμοί αφού ...
Το είχα κάνει παλιά με το Fordλαδο και η ανάλυση έδειξε οτι το ΟΕΜ ήταν ενα εξαιρετικό λάδι .
Είχα ανεβάσει την ανάλυση και στα ανάλογα φόρουμ αλλα κανείς δεν έδωσε σημασία συνεχίζοντας τις μάχες τους για το πιο είναι καλλίτερο χωρίς στοιχεία βέβαια ... απόψεις που λεει ο Σεφερλής!Αν οι προδιαγραφές που ζητάει η Τογιότα και αναγράφονται στο μάνουαλ πληρούνται σε ένα λάδι Μοτούλ π.χ. ή Καστρολ, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι αυτοί οι δύο γίγαντες θα έγραφαν ποτέ ψέμματα επάνω στα λάδια τους για να πουλήσουν σε μας..??!!
Ξεχνάμε ότι η Τογιότα δεν βγάζει λάδια και ότι αγοράζει από κάποιους από αυτούς..??!!Η toyota δίνει τις προδιαγραφές γιατί αυτή έχει το αγγούρι της εγγύησης προς τον πελάτη και το ακόμη μεγαλύτερο προς τους "θεσμούς" για τήρηση ορίων ρύπων , καταναλώσεις , ο γίγαντας σου δίνει εγγύηση;
Προσωπικά πιστεύω πως ότι λάδι και να τους πάμε στο σέρβις ,το οποίο καλύπτει αυτά που ζητάει η Τογιότα, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το δεχθούν και φυσικά ισχύει και η εξαετής εγγύηση μας...!!!
Πιστεύεις ... γνώμη σου
Με τη λογική αυτή και καρφίτσα να βάλουμε επάνω στο αυτοκίνητο, πάει η εγγύηση τη χάσαμε, τουλάχιστον σε ότι αφορά το κομμάτι αυτό του αυτοκινήτου...!!!
δες τα βίντεο του The Car Care Nut με τα ιμιτασιον ανταλλακτικά και τις ζημιές που κάνουν
Μήπως αντί να μας λένε βάλε 0-20 για να τριπλάρουν, που για μένα είναι λάθος, δε γίνεται να λέει το μάνουαλ , αν βάλεις 0-20 ή 5-30 φρόντισε να το αλλάξεις , στην πρώτη ευκαιρία, να φροντίσουν να είναι οι τιμές του 0-16 που πουλάνε, κοντά σε αυτές που βλέπουμε έξω στο εμπόριο και όχι επειδή γράφουν Τογιότα να είναι στο κεφάλι...??!!!
Εχω βάλει βίντεο απο τον The Motor oil Geek που ανέλυσε το 0W-8 /0W-16 της toyota.
Όταν δω ανάλυση από τα άλλα και να επιβεβαιωθούν όχι απλά οι προδιαγραφές αλλά και τα πρόσθετα στις ίδιες ποσότητες (υποθέτω γι' αυτό τα ΟΕΜ είναι ακριβά) μπορεί να τα βάλω όταν λήξει η εγγύηση.Δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχει το όποιο ημιτασιόν ανταλλακτικό με τις προδιαγραφές που ζητάει η Τογιότα στο λιπαντικό και αναγράφονται επάνω στα κουτιά...!!!
Αυτό το διευκρίνισα και με παράδειγμα...!!!
Βγάζει η Τογιότα και λιπαντικά δικά της..??!!
Και η Μοτούλ και η Καστρόλ ΗΜΙΤΑΣΙΟΝ...!!!???
Εάν αυτές οι προδιαγραφές συμφωνούν με αυτές που γράφει στο μάνουαλ, μπορεί η Τογιότα να απορρίψει την εγγύηση επειδή θα πιστεύει ότι οι εταιρείες λιπαντικών γράφουν ψέμματα στα κουτιά των λιπαντικών..??!!
Δηλαδή αμφισβητείς την όποια Μοτούλ ή Καστρόλ και λες ότι θα πρέπει να πάει για ανάλυση ένα λιπαντικό της στο χημείο για να δούμε αν γράφει αλήθειες επάνω στο κουτί..??!!
Και όλα αυτά για να αποδείξεις ότι καλώς πληρώνουμε ένα λάδι 0-16 με 35 ευρώ το λίτρο, όταν στο εμπόριο έξω το πουλάνε με 15 ευρώ το λίτρο και λιγότερο οι καλύτερες εταιρίες λιπαντικών..??!!
Να βγάλουμε δηλαδή τις εταιρίες λιπαντικών απατεώνες επειδή εμείς πουλάμε το 0-16 , 35 ευρώ το λίτρο...???!!! -
@ison said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα πήγα για να δω για το corolla cross και μάζεψα αρκετές πληροφορίες.
Καταρχάς η lounge καταργείται για την 1.8 (περισσότερα σε λίγο γι αυτό). Για την 2.0 η ιπποδύναμη πάει στα 178 άλογα με νέο σύστημα για τα awd.
Το facelift είναι γεγονός και μέχρι το τέλος του μήνα θα βγουν και επίσημα οι πληροφορίες φώτο.
Αλλαγές έχουμε:
Α) μπροστά φώτα.. Από όσο κατάλαβα από τις φώτο αντί για τα τετράγωνα led φλας έχουνε 2 σετ σαν νυχιες ledoταινιες. Σαν σχήμα δεν άλλαξαν από όσο μπορούσα να καταλάβω. Στην δε lounge 2.0 θα υπάρχει led ταινία ή όποια θα τα ενώνει οριζόντια του καπο. Κάτι σαν το byd atto 3 αν έχετε εικόνα.
Β) πίσω φώτα αλλαγή με led στοιχεία και πάλι από οσ κατάλαβα δεν άλλαξε υπερβολικά το σχήμα.
Γ) εσωτερικά η περιοχή του επιλογέα αλλάζει με μικρότερο και από όσο φαίνεται δημιουργείτε χώρος για 2 κινητά με ασύρματη. Επίσης καταβαινουν κάτω οι διακόπτες για τα θερμαινόμενα καθίσματα.
Δ) lounge τέλος για το 1.8 ΑΛΛΆ όλα της lounge έξτρα εκτός από τα δερμάτινα πλέον τα έχει η style. Δλδ αισθητήρες, blind spot, θερμαινόμενα καθισματα, sea, Και μάλλον και το ηλεκτρικό πορτ μπαγκάζ (δεν ήταν σίγουρος ο πωλητής)
Ε) από χρώματα το manhata Grey Και Το μπλε που θυμάμαι καταργούνται. Μπαίνει ένα καινούργιο silver και ένα μπορντω
Ζ) αλλάζει η μάσκα μπροστά αλλά δεν είχαν σαφή φώτο και λίγο οι γραμμές στα πλάγια.
Η) τελική τιμή τριτεκνου με πινακίδες για style με πανοραμική 31.900 χωρίς την τριτεκνια 34750
Νόμιζα Τα κάλυψα όλα αν έχετε καμία ερώτηση μου λέτε για να δω αν έμαθα κάτι και μου ξέφυγε να το αναφέρω.
Υγ για παραγγελία τώρα μου έδωσαν παράδοση 10/7 για το facelift με όλα τα χρώματα διαθέσιμα.
Είμαι στο τσακ να το κλείσω... Μιλάτε παληκαρια.
Edit1 ξεχασα ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις και στην ηχομόνωση και μια παρέμβαση στο σύστημα ψύξης πάλι στο τομέα μόνωσης αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς.Εαν σου αρέσει και είσαι οκ με την ποιότητα μέσα κλείστο.
Δύσκολα θα το μετανιώσεις. -
@ison said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα πήγα για να δω για το corolla cross και μάζεψα αρκετές πληροφορίες.
Καταρχάς η lounge καταργείται για την 1.8 (περισσότερα σε λίγο γι αυτό). Για την 2.0 η ιπποδύναμη πάει στα 178 άλογα με νέο σύστημα για τα awd.
Το facelift είναι γεγονός και μέχρι το τέλος του μήνα θα βγουν και επίσημα οι πληροφορίες φώτο.
Αλλαγές έχουμε:
Α) μπροστά φώτα.. Από όσο κατάλαβα από τις φώτο αντί για τα τετράγωνα led φλας έχουνε 2 σετ σαν νυχιες ledoταινιες. Σαν σχήμα δεν άλλαξαν από όσο μπορούσα να καταλάβω. Στην δε lounge 2.0 θα υπάρχει led ταινία ή όποια θα τα ενώνει οριζόντια του καπο. Κάτι σαν το byd atto 3 αν έχετε εικόνα.
Β) πίσω φώτα αλλαγή με led στοιχεία και πάλι από οσ κατάλαβα δεν άλλαξε υπερβολικά το σχήμα.
Γ) εσωτερικά η περιοχή του επιλογέα αλλάζει με μικρότερο και από όσο φαίνεται δημιουργείτε χώρος για 2 κινητά με ασύρματη. Επίσης καταβαινουν κάτω οι διακόπτες για τα θερμαινόμενα καθίσματα.
Δ) lounge τέλος για το 1.8 ΑΛΛΆ όλα της lounge έξτρα εκτός από τα δερμάτινα πλέον τα έχει η style. Δλδ αισθητήρες, blind spot, θερμαινόμενα καθισματα, sea, Και μάλλον και το ηλεκτρικό πορτ μπαγκάζ (δεν ήταν σίγουρος ο πωλητής)
Ε) από χρώματα το manhata Grey Και Το μπλε που θυμάμαι καταργούνται. Μπαίνει ένα καινούργιο silver και ένα μπορντω
Ζ) αλλάζει η μάσκα μπροστά αλλά δεν είχαν σαφή φώτο και λίγο οι γραμμές στα πλάγια.
Η) τελική τιμή τριτεκνου με πινακίδες για style με πανοραμική 31.900 χωρίς την τριτεκνια 34750
Νόμιζα Τα κάλυψα όλα αν έχετε καμία ερώτηση μου λέτε για να δω αν έμαθα κάτι και μου ξέφυγε να το αναφέρω.
Υγ για παραγγελία τώρα μου έδωσαν παράδοση 10/7 για το facelift με όλα τα χρώματα διαθέσιμα.
Είμαι στο τσακ να το κλείσω... Μιλάτε παληκαρια.
Edit1 ξεχασα ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις και στην ηχομόνωση και μια παρέμβαση στο σύστημα ψύξης πάλι στο τομέα μόνωσης αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς.Γνώμη μου ειναι πως αν δεν το δεις με τα μάτια σου από κοντά μην κάνεις τίποτε
Την εξάτμιση που κρέμεται άραγε την φτιάξανε ή μπα ; -
Η βασική έκδοση τι θα έχει?Και από κόστος??
-
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Φέρνει λίγο στο νέο urban cruiser ή κάνω λάθος; Το Suzuki e-vitara εννοώ
-
Ρε παιδιά, αυτή είναι η (άσχημη κατά τη γνώμη μου) μάσκα που έχει τώρα η αμερικανική κρος. Μην πιστεύετε ο,τι κυκλοφορεί στο ίντερνετ.
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Ρε παιδιά, αυτή είναι η (άσχημη κατά τη γνώμη μου) μάσκα που έχει τώρα η αμερικανική κρος. Μην πιστεύετε ο,τι κυκλοφορεί στο ίντερνετ.
Μόλις έφυγα από την έκθεση στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Κλασσικά κάκιστη εξυπηρέτηση, με το ζόρι οι πληροφορίες που πήρα και με απίστευτη βιασύνη.
Έχουν ένα pdf με τις αλλαγές για το MY25.
Μάσκα είδα αλλαγμένη στην lounge και έμοιαζε με την έκδοση της Ταϊλάνδης, ήταν έντονη η γραμμή ανάμεσα στο καπό και τον προφυλακτήρα, σαν mesh, δεν κατάλαβα αν ήταν led ή απλά τρυπητό.
Τα πίσω φανάρια μένουν ίδια στην active plus, διαφορετικά για style - gr και διαφορετικά στην lounge. Είχε φωτό μόνο τα φανάρια, σκέτα δηλαδή, οπότε δεν μπορούσες να καταλάβεις πως θα είναι. Ίσως είχε φωτογραφίες παρακάτω και δεν τις είδα.
Η style παίρνει αρκετά από τα καλούδια της lounge, όπως τυφλό σημείο, αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος πίσω, θερμαινόμενο τιμόνι και διάφορες άλλες μικρολεπτομέρειες.
Τιμή για style 1.8 34k και 2.0 36,5k. Παράδοση από Σεπτέμβριο - Οκτώβριο (ο καθένας ότι θέλει λέει νομίζω).
-
Αυτή η μάσκα είναι το τρέχων μοντέλο που κυκλοφορεί Ιαπωνία.Δε ξερω εαν είναι έτσι και στην Αμερική.
Βάζω φώτο απο μεταχειρισμένα από Ιαπωνία που πωλούνται Κύπρο.
-
Άρα ανέβηκε η τιμή πάλι ...
-
@mariolas said in Toyota Corolla Cross:
Άρα ανέβηκε η τιμή πάλι ...
Η καλύτερη επένδυση, άσε τον χρυσό και τα ακίνητα, αγορά Toyota
-
Κάπως έτσι ήταν επάνω από το σήμα, δε μου έρχεται στο μυαλό πως ήταν κάτω από το σήμα της Toyota, η φωτογραφία ήταν από μπροστά. Πάντα για τη lounge μιλάω, για τις υπόλοιπες δεν είχε φωτογραφία.
Τα πίσω φανάρια πάντως νομίζω ότι θα φαίνονται πολύ καλύτερα.
-
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Φέρνει λίγο στο νέο urban cruiser ή κάνω λάθος; Το Suzuki e-vitara εννοώ
Ιδού το e vitara...
-
Το e-vitara ένα ελάχιστα διαφορετικό Yaris cross είναι.
-
@nickthetrib said in Toyota Corolla Cross:
Το e-vitara ένα ελάχιστα διαφορετικό Yaris cross είναι.
Το e-Vitara είναι το δίδυμο αδελφάκι του αμιγως ηλεκτρικού Toyota Urban Cruiser, στο πιο άσχημο (υποκειμενικά).
Youtube Video -
μην ακουω κουταμαρες
η τουοτα παιρνει το e-vitara απο τη σουζουκι και οχι το αντιθετο
χρειαζονται βλεπεις να εχουν και ενα αμαξι εκτος απο τρολει
https://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_e_Vitara -
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
μην ακουω κουταμαρες
η τουοτα παιρνει το e-vitara απο τη σουζουκι και οχι το αντιθετο
χρειαζονται βλεπεις να εχουν και ενα αμαξι εκτος απο τρολει
https://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_e_VitaraΜε αφορμή προηγούμενο post, οπου γινοταν σύγκριση του e-Vitara με το Yaris Cross, διευκρίνισα ότι το e-Vitara είναι δίδυμο με το Urban Cruiser, κάτι που βγάζει μάτι άλλωστε.
Δεν νομίζω να έγραψα ποιος πήρε από ποιον.
Toyota Corolla Cross