-
Κωμικό θα ήταν αν το Leon ήταν ποιο ακριβό από το Golf.
Αμά λάχει η VW βάζει και λουκέτο στην Seat. Έτσι για τα γούστα. Τρόπος του λέγειν φυσικά. Αν και ποτέ δεν ξέρει κανείς τι ξημερώνει αύριο.
-
andya3 υπερβολές ναι, χολή όχι, στη καφενειακή κουβέντα που κάνουμε οι υπερβολές έχουν θέση, αλλά σιγά μη χαλιόμαστε για τα σίδερα...
αυτά που γράφω πάντως, αν και με υπερβολικό ύφος, στηρίζονται σε πραγματικά περιστατικά που γνωρίζω προσωπικά, δηλαδή μπορώ να σου πω το συγκεκριμένο αμάξι του τάδε έπαθε τότε την τάδε ζημιά κι όχι απλά φήμες που άκουσα, κάποια αμάξια με αυτά τα προβλήματα είχα μπει μέσα για μικρή ή μεγάλη βόλτα...
όχι πως δεν έχουν και θετικά τα φάου, και στιβαρή αίσθηση δίνουν, και μελετημένη εργονομία έχουν, ωραίες καμπίνες, εγώ τα ζηλεύω λιγάκι και μ' αρέσουν αρκετά να πω την αλήθεια, ειδικά όταν τα πληρώνει άλλος κι όχι εγώ, τα βρίσκω εως πολύ καλά! αλλά να βάλω προσωπικά το χέρι στη τσέπη για φάου, δεν έχει συμβεί ακόμη, μόνο όταν νοίκιασα στο αεροδρόμιο. -
Εγώ όμως έβαλα το χέρι στην τσέπη για vw…και το ξαναέβαλα και το ξαναέβαλα μέχρι που δεν είχε μείνει φράγκο. Για αυτό δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να με ξαναδούν. Και έχω αρκετούς στον περίγυρο μου που έχουν κλάψει -κυριολεκτικά!- με τις βλάβες. Καλή ποιότητα, καλό πάτημα αλλά μέχρι εκεί.
-
Τι να πω και εγώ που πήγα το 2002 και έσκασα 16 χιλιάρικα για 206, περίμενα 4 μήνες να έρθει από Γαλλία και μόλις το έβγαλα στο δρόμο κατευθείαν έβγαλε ένα σκασμό προβλήματα;
Στο 7μηνο το πούλησα ή μάλλον έβαλα βύσμα για να το πάρει μία εμπορία. Απλά αποφάσισα να μην βάλω το χέρι στην τσέπη αφού η εγγύηση ήταν κουκουρούκου.
Εγώ δηλώνω ευτυχισμένος αν ένα αυτοκίνητο δεν βγάλει πρόβλημα στην 2ετία ή στα πρώτα 5000χλμ...
-
Δεν ξέρω πόσοι έχουν αντιληφθεί ότι το Golf μετά το ν.4 ρίχνει σταθερά σε κάθε γενιά κατά τι την απτή ποιότητα. Όποιος αμφιβάλλει μπορεί να κάνει τον κόπο και να το ψάξει στα διάφορα videos των χρηστών στο Youtube... Ειδικά μεταξύ 8ης και 7ης γενιάς υπάρχουν άφθονα. Βέβαια οι δημοσιογράφοι κάνουν τους Kινέζους. Οι χρήστες είναι αυτοί που τα χώνουν... Το Leon πάλι στις διάφορες γενιές ακολουθεί έναν παράξενο δρόμο. Στην πρώτη γενιά είχε αυτούσιο το εσωτερικό του Audi A3, στη δεύτερη σημείωσε αισθητή πτώση, στην τρίτη παρέμεινε στα ίδια περίπου επίπεδα και στην τέταρτη ανέβηκε αισθητά.
Το αποτέλεσμα είναι ότι μεταξύ Golf 8 και Leon 4 οι διαφορές στην απτή ποιότητα είναι πλέον αστείες. -
Επίσης να προσθέσω ότι η απτή ποιότητα στα T-Roc και T-Cross είναι εντελώς για τα μπάζα για τα δεδομένα της VW. Αλλά πάλι μούγκα από τους περισσότερους δημοσιογράφους...
-
@lapin said in Volkswagen Taigo:
Επίσης να προσθέσω ότι η απτή ποιότητα στα T-Roc και T-Cross είναι εντελώς για τα μπάζα για τα δεδομένα της VW. Αλλά πάλι μούγκα από τους περισσότερους δημοσιογράφους...
Θυμάμαι όταν μετά από καλές εκδόσεις των Skoda πήγαμε κατευθείαν κι είδαμε ένα σχεδόν 5 χιλιάρικα ακριβότερο T-Cross και δεν ξέραμε αν θα πρέπει να κλάψουμε ή γελάσουμε...
-
@storm said in Volkswagen Taigo:
Τι να πω και εγώ που πήγα το 2002 και έσκασα 16 χιλιάρικα για 206, περίμενα 4 μήνες να έρθει από Γαλλία και μόλις το έβγαλα στο δρόμο κατευθείαν έβγαλε ένα σκασμό προβλήματα;
Εγώ δηλώνω ευτυχισμένος αν ένα αυτοκίνητο δεν βγάλει πρόβλημα στην 2ετία ή στα πρώτα 5000χλμ...Επεσες και στην περίπτωση, από τα πιο ζημιάρικα το 206.
Όσο για τν 2ετία, λίγα αυτοκίνητα έχω αγοράσει καινούργια, αλλά κανένα δεν έβγαλε πρόβλημα όσο το είχα αν και τα κρατάω λίγο. Κούγκα κιχ στην 3ετία (56.000χλμ), Μίνι 2ετία και 30.000χλμ κιχ. BMW 116 έβγαλε στα 4 χρόνια (65.000χλμ) αντλία νερού.
-
@piliourits said in Volkswagen Taigo:
@andya3 said in Volkswagen Taigo:
@piliourits said in Volkswagen Taigo:
...Τη VW γιατί; Επειδή δεν του έφταναν τα λεφτά για να πάρει Μερσεντες, προπέλα ή Audi; Αυτός μπορούσε να πάρει Opel
Εντάξει βρε piliou , σωστά κάποια πράγματα που λες αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Το Group έδωσε κάποια πράγματα στην πρόσφατη καθημερινότητα της αυτοκίνησης που ήταν τρομερά selling points και άλλαξε τελείως την πορεία όλης της αυτοκινητοβιομηχανίας αφού όλοι έσπευσαν να τα αντιγράψουν.-1.8 turbo χαμηλής πίεσης για τον κάθε αμύητο σε διάφορες ιπποδυνάμεις ...το τέταρτο Ράιχ , τι να λέμε τώρα , παπούδια με Passat ξεφτυλιζαν οτιδήποτε ατμοσφαιρικό μέχρι 3.0 λίτρα , κλάμα γοερο οι κάτοχοι των 3αρων , των twinspark και οποιονδήποτε ιαπωνικών.
-Βάλε και το quattro στην εξίσωση , θυμάσαι τα Α4 και κυρίως το καταπληκτικό S3 , υπέροχο αυτοκίνητο σε επιδόσεις και πατημα , επίσης ευκολοδηγητο , το πρώτο αμαξάκι κάθε πασοκοαναθρεμενου και νεόπλουτου δεξιουλη, απλά φανταστικό πακέτο.
Ακόμη και τα πιο απλά 1.8t με 150 και quattro ήταν υπέροχα.
-Πάμε μετά στον θρυλικό TSI , καθιέρωσε το downsizing ,και έδωσε φτηνά αλογάκια και ροπή στην πλεμπα , με λίγο σκάλισμα Revo κλπ όλοι ζούσαν για λίγο σαν σε σοσιαλιστικο παράδεισο των 200+ αλόγων.
-DSG , εδώ τι να πει κανείς , εμπειρία οδήγησης , οπλοπολυβόλο Maschinenpistole MP40 , playstation , κάτι από F1 ...
Οκ ξέρω , προβλήματα, κουδουνιστρες, λαδιερες αλλά οκ έτσι είναι τα προϊόντα μάρκετινγκ της τελευταίας 20ετιας , άλλη φιλοσοφία 5-6 χρόνια να αντέξουν όσο και ο εμπορικός κύκλος ζωής που ήθελε η VAG.
Οι Ιάπωνες έχουν άλλη φιλοσοφία την ξέρουμε, οι Γάλλοι που είναι ίσως οι μεγαλύτεροι και πιο σημαντικοί εραστές της αυτοκίνησης άλλη , έδωσαν επαναστατικά προϊόντα στην ιστορία τους και τώρα ήρθε μάλλον η ώρα να εδραιωθούν όπως φαίνεται οριστικά ως οι καλύτεροι και στην σύγχρονη εποχή της καθημερινής αυτοκίνησης. -
Συμφωνώ με Vagkirk αλλά τα βλέπω τελείως αλλιώς...το VAG κατέστρεψε την αυτοκίνηση...τόσο απλά. Και για αυτό για εμένα είναι ασυγχώρητο. Το έκανε όμως ακριβώς γιατί μπορούσε...απίστευτο marketing για case study σε πανεπιστήμια.
-
Είπαμε όλες οι απόψεις σεβαστές. Και φυσικά καφενειακή κουβέντα κάνουμε και φυσικά δε στεναχωριόμαστε για τις διαφωνίες μας.
Κάθε αυτοκίνητο είναι διαφορετική σχολή, άλλη η Γερμανική, άλλη η Γαλλική, η Ιαπωνική κλπ. Ότι του αρέσει του καθένα ας αγοράσει, δικά του είναι τα λεφτά.
Και η μεγάλη συνεισφορά της vw στις εξελίξεις της αυτοκίνησης είναι αδιαμφισβήτητη, τα είπε χοντρικά και ο vagkirk πιο πάνω.
Επίσης τεχνολογικά είναι πίσω οι Γάλλοι, δεν μπορούν. Δεν διαθέτουν ούτε τόσα κεφάλαια ούτε την απαραίτητη τεχνογνωσία, ούτε την κατάλληλη κουλτούρα. Έχουν ξανακάνει αντεπιθέσεις στο παρελθόν και δεν τα κατάφεραν. Δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό τώρα. Παίζουν καλά τα χαρτιά που έχουν με την εμφάνιση κλπ αλλά η πρόβλεψή μου είναι ότι τελικά δε θα καταφέρουν.
Σαν κοινωνικό σχόλιο και επειδή έχω εργαστεί αρκετό καιρό στη Γερμανία, μιλάμε για μιά χώρα που ζει και αναπνέει για την αυτοκινητοβιομηχανία. Λένε ότι όταν φταρνιστεί η αυτοκινητοβιομηχανία, κρυώνει όλη η Γερμανία. Εκτός από τα κεφάλαια και την τεχνογνωσία, ολόκληρη η χώρα συντάσσεται και κινείται γύρω από τα αυτοκίνητα. Μαζικά σαν μυρμήγκια. Δε μπορούν να τα κάνουν αυτά οι καθόλα συμπαθείς Γάλλοι, είναι άλλη χώρα, άλλοι άνθρωποι.
Είναι παραζαλισμένοι και αγχωμένοι οι Γερμανοί, λίγο τα ηλεκτρικά, λίγο το σκάναδαλο με τους ρύπους, λίγο η Tesla, λίγο τα φτηνά ανατολίτικα αυτοκίνητα, γενικά έχουν χάσει τη σειρά τους τα τελευταία χρόνια και κάνουν μ......... Όταν καταφέρουν να ανασυνταχτούν και ξεκαθαρίσει το τοπίο της αυτοκίνησης θα φύγουν πάλι πολύ μπροστά.Είναι σχεδόν νομοτελειακό, έστω κι αν σε κάποιους μπορεί να ακουστούν αστεία αυτά στην παρούσα φάση.
-
Οι Γάλλοι είχαν τις πιο εξτρημ τεχνολογίες της αυτοκίνησης. Ήταν πάντα στην πρωτοπορεία. Αλλά δεν είχαν καλές πωλήσεις. Τα τελευταία 20-25 έτη έχουν κονσερβοποιηθει όπως και όλοι στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Όντως οι Γερμανοί είναι πιο αυτοκινητιστικοι ως κοινωνία.
-
Ξεχνάτε τους Ιταλούς. Και design και σημαντικές εξελιξεις σε κινητήρες,αναρτήσεις,συστήματα διεύθυνσης κ.ά
Λαός που ζει κι αναπνέει για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό (wrc,f1..) Lancia,Ferrari,Maserati,AlfaRomeo... -
Πολύ σωστά!
Γενικά τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ήταν κάποτε κορυφαία. Πλέον είναι απλά καλά.
-
@panormus772 said in Volkswagen Taigo:
Ξεχνάτε τους Ιταλούς. Και design και σημαντικές εξελιξεις σε κινητήρες,αναρτήσεις,συστήματα διεύθυνσης κ.ά
Λαός που ζει κι αναπνέει για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό (wrc,f1..) Lancia,Ferrari,Maserati,AlfaRomeo...Οι Ιταλοί είναι ότι πιο εξτριμ υπάρχει. Βγάζουν μόνο μικρά (500 και Παντα) και sports saloons/SUVs, limos και supercars. Ίδια φάση είναι και οι Άγγλοι, με τις λιμουζίνες και τα supercars τους. Αν θες να πάρεις καλό αυτοκίνητο θα πάρεις ένα γερμανικό (BMW, Mercedes κλπ), αλλά αν θες να πάρεις εξαιρετικό αυτοκίνητο θα πάρεις Ιταλικό ή Αγγλικό. Διότι ποιος την αφοδεύει την Porsche μπροστά στην Ferrari και την Mercedes μπρος στην Rolls Royce (και μην ακούσω ότι είναι γερμανική η Rolls)?
-
@fanis75 said in Volkswagen Taigo:
Εγώ δηλώνω ευτυχισμένος αν ένα αυτοκίνητο δεν βγάλει πρόβλημα στην 2ετία ή στα πρώτα 5000χλμ...Επεσες και στην περίπτωση, από τα πιο ζημιάρικα το 206.
Όσο για τν 2ετία, λίγα αυτοκίνητα έχω αγοράσει καινούργια, αλλά κανένα δεν έβγαλε πρόβλημα όσο το είχα αν και τα κρατάω λίγο. Κούγκα κιχ στην 3ετία (56.000χλμ), Μίνι 2ετία και 30.000χλμ κιχ. BMW 116 έβγαλε στα 4 χρόνια (65.000χλμ) αντλία νερού.
Ζημιάρικο το ένα, ζημιάρικο το άλλο, ζημιάρικο το παρ'άλλο.
Για μένα καμιά μάρκα δεν έχει κερδίσει τον τίτλο της αξιοπιστίας. Καμιά απολύτως.
Όλοι οι κατασκευαστές έχουν και αστοχίες στις κατασκευές τους και στα υλικά και στην γραμμή παραγωγής (συναρμολόγηση) και υπάρχει και η πιθανότητα της ατυχίας.
Η VW είναι αξιόπιστη, όσο είναι και οι υπόλοιποι. Περιστατικά αναξιοπιστίας συμβαίνουν σε όλους τους κατασκευαστές, ασχέτως αν αναφέρονται εδώ μέσα.
Και εγώ θα μπορούσα κάθε τρεις και λίγο να γράφω για την αναξιοπιστία της Ford ή της Toyota ή του ενός ή του άλλου, αλλά αυτό δεν αποδεικνύει κάτι και δεν υπάρχει και λόγος να τα αναφέρω αφού ούτε πιστευτός γίνομαι και μου την πέφτουν οι οπαδοί των κατασκευαστών. Τελευταία φορά το έκανα σε θέμα της Ford και παραλίγο να γίνει σύρραξη επειδή έγραψα κάτι αρνητικό για την (αγαπημένη) μάρκα.
Και τέλος η αξιοπιστία στην Ελλάδα είναι εξαρτώμενη και από την τοπική αγορά (presales/sales/aftersales) που είναι για τα μπάζα εντελώς.
Αν π.χ. γίνονται ζημιές που προκαλούν προβλήματα πριν καν την παραλαβή ενός αυτοκινήτου, για αυτό δεν ευθύνεται ο κατασκευαστής, αλλά η πολύ χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρονται από τις αντιπροσωπείες και τις επίσημες εμπορίες στους πελάτες τους.
-
Καλύτερος είναι πλέον οποίος δίνει φθηνά και ετοιμοπαράδοτα αμάξια.
Τα υπόλοιπα είναι θεωριες.
Το αμάξι είναι καταναλωτικό προϊόν, πρέπει να αγοράζεται φρέσκο και από το ράφι.
Να καταναλώνεται και ότι περισσέψει να πετιέται μετά την ημερομηνία λήξης. -
@fanis75 said in Volkswagen Taigo:
Για μένα καμιά μάρκα δεν έχει κερδίσει τον τίτλο της αξιοπιστίας. Καμιά απολύτως.
Όλοι οι κατασκευαστές έχουν και αστοχίες στις κατασκευές τους και στα υλικά και στην γραμμή παραγωγής (συναρμολόγηση) και υπάρχει και η πιθανότητα της ατυχίας.
Η VW είναι αξιόπιστη, όσο είναι και οι υπόλοιποι. Περιστατικά αναξιοπιστίας συμβαίνουν σε όλους τους κατασκευαστές, ασχέτως αν αναφέρονται εδώ μέσα.
Και εγώ θα μπορούσα κάθε τρεις και λίγο να γράφω για την αναξιοπιστία της Ford ή της Toyota ή του ενός ή του άλλου, αλλά αυτό δεν αποδεικνύει κάτι και δεν υπάρχει και λόγος να τα αναφέρω αφού ούτε πιστευτός γίνομαι και μου την πέφτουν οι οπαδοί των κατασκευαστών. Τελευταία φορά το έκανα σε θέμα της Ford και παραλίγο να γίνει σύρραξη επειδή έγραψα κάτι αρνητικό για την (αγαπημένη) μάρκα.
Εγώ νομίζω ότι έχεις μερικό δίκιο. Πολλοί εξ ανατολάς κατασκευαστές (κορέα και Ιαπωνία) είναι πολύ πιο αξιοπιστοί από αμερικανούς και ευρωπαίους κατασκευαστές και αυτό είναι αποδεδειγμένο σε έρευνες για βλάβες
Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν βγάζουν βλάβες αλλά στατιστικά βγάζουν πολύ λιγότερες όπως και να το κάνουμε αρα έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία. Και το λέω εγώ που δεν έχω αυτοκίνητο από την εκεί μεριά
-
@iceman7 said in Volkswagen Taigo:
Καλύτερος είναι πλέον οποίος δίνει φθηνά καη ετοιμοπαράδοτα αμάξια.
Τα υπόλοιπα είναι θεωριες.
Το αμάξι είναι καταναλωτικό προϊόν, πρέπει να αγοράζεται φρέσκο και από το ράφι.
Να καταναλώνεται και ότι περισσέψει να πετιέται μετά την ημερομηνία λήξης.+1
-
@cirus said in Volkswagen Taigo:
Εγώ νομίζω ότι έχεις μερικό δίκιο. Πολλοί εξ ανατολάς κατασκευαστές (κορέα και Ιαπωνία) είναι πολύ πιο αξιοπιστοί από αμερικανούς και ευρωπαίους κατασκευαστές και αυτό είναι αποδεδειγμένο σε έρευνες για βλάβες
Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν βγάζουν βλάβες αλλά στατιστικά βγάζουν πολύ λιγότερες όπως και να το κάνουμε αρα έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία. Και το λέω εγώ που δεν έχω αυτοκίνητο από την εκεί μεριά.
Δεν λαμβάνω υπόψη στατιστικά στοιχεία που αφορούν αγορές άλλων χωρών ή ηπείρων. Δεν θεωρώ καν ότι ο Έλληνας απολαμβάνει τα ίδια προϊόντα, υπηρεσίες και ποιότητα σε σύγκριση με άλλες χώρες.
Ας δούμε λοιπόν πως κατασκευάζεται ένα SEAT στην Αφρική (εργοστάσιο Αλγερίας) και κάντε σύγκριση με άλλα εργοστάσια. Χειροποίητη συναρμολόγηση.
Volkswagen Taigo