-
@lap said in Volkswagen Taigo:
Ποια η ποιοτική διαφορά του golf εναντι του Λεόν;
Την απάντηση σ' αυτή την ερώτηση όλοι τη διαισθάνονται αλλά κανείς δεν μπορεί να την τεκμηριώσει.
Δες στο youtube τη δοκιμή του Leon στο carwow, που κάνει αυτός ο παλαβός Άγγλος. Σε όλο το video εκθειάζει το Leon και το πόσο έχει βελτιωθεί και πόσο ανταγωνιστικό έχει γίνει σε σχέση με το Golf. Περίμενα κι εγώ ν' ακούσω την τελική ετυμηγορία μετά από τόσο καλά λόγια για το αυτοκίνητο. Και τι λέει ο άνθρωπος?
Απλώς δώστε λίγα χρήματα παραπάνω και αγοράστε το Golf... Όλα τα λεφτά ο τύπος... -
Για να δείτε πως είναι οι οπτικές γωνίες..... Είμαστε κάτοχοι γερμανικών αυτοκινήτων VAG, Merc, BMW πάνω από 35 χρόνια. Για να κάνω τη ζωή μου πιο ευχάριστη δημιούργησα και ένα χαρτοοφυλακιο μετοχών και ομολόγων των συγκεκριμένων εταιρειών που είναι και investment grade και μου χρηματοδοτουν εδώ και χρονιά την αντικατάσταση των οχημάτων από μερίσματα και κουπόνια! Τις άλλες μάρκες τις θεωρώ κουβάδες. Σιγά μην πάρω Πεζω
-
Gousto soy kai kapelo soy os kapelis...
-
@storm said in Volkswagen Taigo:
@iceman7 said in Volkswagen Taigo:
Καλύτερος είναι πλέον οποίος δίνει φθηνά καη ετοιμοπαράδοτα αμάξια.
Τα υπόλοιπα είναι θεωριες.
Το αμάξι είναι καταναλωτικό προϊόν, πρέπει να αγοράζεται φρέσκο και από το ράφι.
Να καταναλώνεται και ότι περισσέψει να πετιέται μετά την ημερομηνία λήξης.+1
Από εμένα -1 πάντως. Το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει μια σοβαρή εκταμίευση χρημάτων και δεν είναι ψυγείο, καθώς έχει συναισθηματική αξία για αυτόν που το οδηγεί.
Επίσης προφανώς υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο αξιόπιστοι κατασκευαστές. Τα Mazda που έρχονται στην Ευρώπη είναι Made in Hiroshima (εκτός του 2) και είναι μάλλον τα πιο ποιοτικά μαζικά αυτοκίνητα που υπάρχουν.
-
@criuser said in Volkswagen Taigo:
Gousto soy kai kapelo soy os kapelis...
Το πιο σοφό μάθημα της ζωής είναι να παρακολουθείς και να ξέρεις τις οπτικές γωνίες των άλλων!
-
@realzeus said in Volkswagen Taigo:
@iceman7 said in Volkswagen Taigo:
Καλύτερος είναι πλέον οποίος δίνει φθηνά καη ετοιμοπαράδοτα αμάξια.
Τα υπόλοιπα είναι θεωριες.
Το αμάξι είναι καταναλωτικό προϊόν, πρέπει να αγοράζεται φρέσκο και από το ράφι.
Να καταναλώνεται και ότι περισσέψει να πετιέται μετά την ημερομηνία λήξης.+1
Από εμένα -1 πάντως. Το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει μια σοβαρή εκταμίευση χρημάτων και δεν είναι ψυγείο, καθώς έχει συναισθηματική αξία για αυτόν που το οδηγεί.
Θα συμφωνούσα μαζί σου πριν μερικά χρόνια. Πλέον έχω αναθεωρήσει. Ο τρόπος ζωής, το βιοτικό επίπεδο και ο τόπος κατοικίας είναι παράγοντες που επηρεάζουν αυτό το θέμα. Τρανό παράδειγμα εγώ. Μετά το 2016 όλα τα αυτοκίνητα που έχω αλλάξει τα βλέπω σαν ψυγεία. Όχι γιατί είναι αδιάφορα αυτοκίνητα. Αλλά για άλλους λόγους.
Επίσης προφανώς υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο αξιόπιστοι κατασκευαστές. Τα Mazda που έρχονται στην Ευρώπη είναι Made in Hiroshima (εκτός του 2) και είναι μάλλον τα πιο ποιοτικά μαζικά αυτοκίνητα που υπάρχουν.
Εγώ πάντως δεν βάζω πουθενά υπογραφή ότι ένα αυτοκίνητο που θα αγοράσει κάποιος δεν θα βγάλει πρόβλημα.
Οπότε σε κανέναν δεν θα πω ότι π.χ. η Mazda είναι ποιο αξιόπιστη από τους υπολοίπους.
Θα του πω πάντως, εφόσον το ξέρω, ότι π.χ. η Mazda έχει ένα καλό συνεργείο το οποίο αν χρειαστεί θα του λύσει πιθανό πρόβλημα.Γιατί αν σκάσει το πρόβλημα, άστα-βράστα...
-
Στατιστικά μιλώντας. Εφόσον στατιστικά 9/10 αυτοκίνητα τους βγαίνουν σκυλιά ενώ στους άλλους 3/10 ....η λογική λέει πως και το επόμενο της ίδιας παραγωγής θα βγει αξιόπιστο. Εξαιρέσεις υπάρχουν που επιβεβαιώνουν τον κανόνα
-
Στο 1ο θα συμφωνήσω με τον Δία απόλυτα μάλιστα. Δίνεις πολλά λεφτά για ένα αυτοκίνητο και θέλεις να σε καλύπτει και συναισθηματικά, να είναι του γούστου σου. Ζεις τη ζωή σου μαζί του για κάποια χρόνια, είναι σα σύντροφος.
Αλλιώς όλοι (κι εγώ μαζί) ένα yaris-οικιακή συσκευή θα παίρναμε, δεν έχει ανταγωνισμό με ψυχρή λογική, οικονομικό, αξιόπιστο, ο ορισμός του ευκολοδήγητου ανθωπομεταφορέα, αλλά σε όλα τα άλλα τελείως αδιάφορο.Στο 2ο είμαι με το Storm. Όλα τα αυτοκίνητα χαλάνε λίγο έως πολύ, είναι πολύπλοκες κατασκευές με πολλούς τεχνικούς συμβιβασμούς και είναι καθαρά θέμα χρόνου, τύχης και καλής μεταχείρισης-συντήρησης το πότε θα βγουν οι βλάβες.
Τα περί αυτοκινήτων που δεν χαλάνε και μένουν απροβλημάτιστα μέχρι τα βαθειά τους γεράματα τα θεωρώ μυθεύματα και με κάνουν και γελάω. -
Και όμως υπάρχουν απλά εσύ με βαγκ δεν το πιστεύεις....χαχαχα
Έχεις δει ιαπωνικό, καλό, με 400.000 χλμ και μόνο με αλλαγη λαδιών και καμιά λάμπα; Εγώ ναι!
Το πρόβλημα θα είναι στο μέλλον με τα πολλά ηλεκτρονικα. Μέχρι σήμερα οι Ασιάτες δεν πιάνονται στην αξιοπιστία
-
Φυσικά και πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις Ιαπωνικών, όπως και παλιότερες π.χ. Γερμανικών. Ψάξε ιστορίες για το παλιό Audi 80 και τη μακροζωία του και θα εντυπωσιαστείς.
Καλώς ή κακώς δεν είναι πια έτσι τα σύγχρονα αυτοκίνητα και δεν μπορούν να είναι έτσι, αν άλλαζες αυτοκίνητο στα 25 χρόνια θα είχαν κλείσει οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
Και δε μιλάω θεωρητικά. Ο αδερφός μου με Honda HRV έχει συνεχή προβλήματα στα συστήματα ψύξης-κλιματισμού. Από λάδια... τσιμινιέρα το αυτοκίνητο.
Φίλος φανατικός τογιοτάκιας, με yaris του κουτιού, μένει πριν 2-3 χρόνια στην Ιταλία από προβληματικό μοτέρ. Προς τιμή της Toyota Ιταλίας του βάζουν καινούργιο μοτέρ και κιβώτιο μαζί και του δίνουν το αυτοκίνητο καινούργιο σε λίγες μέρες.
Και ένα σωρό ιστορίες ακόμα να έχουμε να λέμε. Εκεί θα παιχτεί τελικά μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, στην υποστήριξη, όσο πιο πολύπλοκα γίνονται τα αυτοκίνητα τόσο πιο πολύ θα χαλάνε. -
Εγώ πάντως δεν βάζω πουθενά υπογραφή ότι ένα αυτοκίνητο που θα αγοράσει κάποιος δεν θα βγάλει πρόβλημα.
Οπότε σε κανέναν δεν θα πω ότι π.χ. η Mazda είναι ποιο αξιόπιστη από τους υπολοίπους.
Θα του πω πάντως, εφόσον το ξέρω, ότι π.χ. η Mazda έχει ένα καλό συνεργείο το οποίο αν χρειαστεί θα του λύσει πιθανό πρόβλημα.Προφανώς όλα χαλάνε. Εδώ τον βράχο τον διαβρώνει το νερό, ένα μηχάνημα δεν θα χαλάσει; Όμως υπάρχουν στατιστικά που λένε ποια μηχανήματα χαλάνε συχνότερα. 100% σιγουριά βέβαια δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν οι πιθανότητες που είναι με το μέρος σου σε μερικές μάρκες.
-
Δεν πιστεύω πλέον σε εθνικές σχολές, αν βγει το σήμα από μπροστά, όλα "ίδια" μοιάζουν, εκτός ίσως από εταιρείες όπως η Άλφα, που όμως πρακτικά έχει σβήσει. Πλέον δεν υπάρχουν εθνικότητες. Παίρνεις γαλλικό κι έχει ιαπωνικό κιβώτιο... για τα βαγκ, δεν νομίζω πως "θα μείνει" στο δρόμο κάποιο, αλλά έχει περισσότερες πιθανότητες να τη σπάσει στον οδηγό με μικροπροβλήματα.
Όχι πως θα υπόλοιπα είναι τέλεια. -
Δεν είναι θέμα εθνικής σχολής, αλλά κουλτούρας της κάθε εταιρείας. Στην περίπτωση των Ιαπώνων βέβαια παίζει ρόλο η κουλτούρα της κοινωνίας τους. Δεν είναι τυχαίο ότι πάντα βγαίνουν πρώτοι σε αξιοπιστία.
-
Για μένα η έννοια της αξιοπιστίας είναι ιδιαίτερα αφηρημένη και υποκειμενική έννοια.
Το έχω αναφέρει πολλές φορές στο φόρουμ. Ο καθένας ερμηνεύει με το δικό του τρόπο την έννοια της αξιοπιστίας.
Και οι στατιστικές; Άλλη πονεμένη ιστορία και αυτή.
-
Για μένα η έννοια της αξιοπιστίας είναι ιδιαίτερα αφηρημένη και υποκειμενική έννοια.
Σίγουρα, απλά υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια. Φυσιολογικές φθορές δεν είναι αναξιοπιστία, βλάβες όμως ειδικά στην αρχή που δεν οφείλονται στην φθορά είναι αναξιοπιστία. Επίσης, εαν σε 2 ίδια αυτοκίνητα (κατηγορία) στο ένα η αντλία νερού είναι πλαστική και στο άλλο μεταλλική, είναι ένα αντικειμενικό κριτήριο. Τέσπα, μεγάλη κουβέντα.
-
Τα νεα Μαζντα 2 ειναι πλεον made in japan.Εχει φύγει η γραμμή παραγωγής από το Μεξικό.
-
@ad276 said in Volkswagen Taigo:
Τα νεα Μαζντα 2 ειναι πλεον made in japan.Εχει φύγει η γραμμή παραγωγής από το Μεξικό.
Σε ποιο αναφέρεσαι; Ότι υπάρχει στο Μεξικό γραμμή, σίγουρα υπάρχει. Έρχεται το τωρινό 2 από Ιαπωνία όμως;
-
Εδώ και 2 -3 σελίδες μόνο για το Taigo δεν μιλάμε
-
@fanis75 said in Volkswagen Taigo:
Σίγουρα, απλά υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια. Φυσιολογικές φθορές δεν είναι αναξιοπιστία, βλάβες όμως ειδικά στην αρχή που δεν οφείλονται στην φθορά είναι αναξιοπιστία. Επίσης, εαν σε 2 ίδια αυτοκίνητα (κατηγορία) στο ένα η αντλία νερού είναι πλαστική και στο άλλο μεταλλική, είναι ένα αντικειμενικό κριτήριο. Τέσπα, μεγάλη κουβέντα.
Από που προκύπτουν τα αντικειμενικά κριτήρια;
Θέλω να πιστεύω ότι δεν εννοείς τα φόρουμς.
-
Από που προκύπτουν τα αντικειμενικά κριτήρια;
Θέλω να πιστεύω ότι δεν εννοείς τα φόρουμς.
Προφανώς και δεν εννοώ τα φόρουμ.
Αντικειμενικά είναι οι διάφορες έρευνες (οι σωστές) και φυσικά τα ποιοτικά. Όπως είπα παραπάνω το πλαστικό με το μεταλλικό είναι αντικειμενικό κριτήριο. Η συναρμογή και οι ποιότητα αυτής είναι αντικειμενικό. Υπάρχουν κριτήρια, αρκεί να θες να τα βρεις και να τα δείς.
Volkswagen Taigo