-
@red_monster said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@red_monster said in Toyota Corolla Cross:
Δεν υφίσταται λάστιχο με 100-125 k km ακόμα και όταν δεν το οδηγάς το έχεις σε κλειστό υπόγειο γκαράζ.
Οι Αμερικάνοι έχουν τους ίδιους κανόνες με τους ΕΕ για το πέλμα του ελαστικού ήτοι 1,6 mm.
Τώρα ο χρόνος είναι σχετικός, στο μοτοσακό αλλάζω λάστιχα στα 7 χρόνια αλλά μεταξύ αυτών είναι σταθμευμένη σε κλειστό υπόγειο γκαράζ και ζήτημα να κάνει 8 k km.
Δε φτάνει μόνο το να έχεις το σωστό πέλμα φίλε μου, αυτά τα ρημάδια έχουν ημερομηνία παραγωγής γιαυτόν τον λόγο...!!!
Τα ελαστικά έχουν από 3 έως 5 χρόνια ωφέλιμο ζωής, πράγμα που οφείλεται στις καιρικές συνθήκες, τη χρήση, την άσφαλτο που κινούνται, το μέρος που φυλάγονται, κ.λπ. κ.λπ....
Ασχολούμαι πολλά χρόνια με μηχανές, αν δέχεσαι συμβουλή και δεν το θεωρείς προσβλητικό, μην αφήνεις πάνω από 3,5-4 χρόνια πέρα από την ημερομηνία παραγωγής τους ελαστικά σε μοτό, όσο αχρησιμοποίητα και να είναι, όσο καινούργια και να φαίνονται.
Δεν άφησα ποτέ ελαστικό πάνω από 15000 χλμ. σε μοτό και 3-3,5 χρόνια...!!!
Σε μία δύσκολη στιγμή θα σε προδώσει...!!!
Η άποψη μου, Μπρίτζεστοουν σε μοτό, Μισελέν στο αυτοκίνητο..!!Στο ντουκατι εχω πιρελι και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Καλοδεχούμενη η συμβουλή, αυτό έλειπε.
Στο αυτοκίνητο τα μισελεν έχουν πολύ μαλακά πλαϊνά και έχω θέμα με σκισμένα,Το μοναδικό μειονέκτημα των Μισελέν, δεν καβαλάνε εύκολα στα πεζοδρόμια.
Γιαυτό έχουν και την καλύτερη πρόσφυση επειδή είναι τα πιο μαλακά..!!
Αν λοιπόν ζεις στην επαρχία ή κινείσαι σε επαρχιακούς δρόμους περισσότερο, τότε παίρνεις το ρίσκο, καλύτερη πρόσφυση με πιθανότητες αυξημένες σε σχέση με τα άλλα ελαστκά για σκίσιμο πλαινών, ή πιο σκληρή γόμα με ότι αυτό συνεπάγεται...!!
Επίσης τα Μισελέν ταξιδεύουν σαν να έχεις ένα πλεονέκτημα στην ανάρτηση.
Αν κατεβάσεις 2-3 psi από αυτό που γράφει ο κατασκευαστής ,τότε είσαι σαν να πηγαίνεις επάνω σε χαλί...!!
Με όριο τα 33 psi στο δίλιτρο κκ., έτσι γράφει στις πόρτες και την τετρακίνηση που έχω, βάζω στα ελαστικά μου crossclamate 2 , 31 με 31,5 και σε συνδυασμό με την πολλαπλή πίσω ανάρτηση, είναι σαν να κινούμαι με Σιτροέν καρχαρία του 60...!!!
Όταν τα άλλαξα ,στο συνεργείο πήγε να βάλει 35...!! Τούμπανο, πιο πάνω και από όσο προτείνει η Τογιότα...!!!
Φυσικά αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την πιο γρήγορη φθορά τους και ίσως και λίγο πιο αυξημένη κατανάλωση και καταπόνηση.
Γιαυτό και έγραψα και τις 35000 χλμ. ως ανώτατο όριο χλμ. που θα διανύσει κάποιος πριν τα αλλάξει.
Προσωπικά δεν μου έσκασαν ποτέ επειδή ήξερα για το μαλακό πλαινό τους και προσέχω ιδιαίτερα, αντίθετα μου έσκασαν 2 μαζί μπροστά και πίσω ,όταν πέρασα πάνω από λακούβα, Μπρίτζεστοουν SΟ 1 ,δεν νομίζω να βγαίνουν σήμερα, με σούπερ ενισχυμένο πλαινό, έσκασαν όμως το αυτοκίνητο πήγε τρένο..!!
Ντουκάτι και Πιρέλι μαζί πάνε..!!
Χαγιαμπούζα όμως, blackbird και ZZR θέλουν Μπρίτζεστοουν, αυτά διαπίστωσα από την εμπειρία μου.
Στα on-off έχεις όντως και άλλες επιλογές, άλλα στρίβουν καλύτερα, άλλα είναι πιο μαλακά ,κ.λπ... -
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
@dimitrioskosmas said in Toyota Corolla Cross:
Μπορείτε να τα αλλάξετε και στα 200.000χλμ
Αρκεί να μας πείτε πού και πότε κυκλοφορείτε
Μετά τα 4 χρόνια το λάστιχο είναι τόσο ξεραμένο που σε φρενάρισμα πανικού θα σε στείλει αδιαβαστοΠήρα ένα μεταχειρισμένο για λίγο καιρό, που είχε πάνω χειμερινά λάστιχα Dunlop 5ετιας+ απ την κατασκευή τους, και για λίγους μήνες το οδήγησα μέχρι που τα άλλαξα με καινούρια μισελέν prime contact 3 νομίζω λεγόταν, δηλαδή απ τις καλές ακριβές σειρές, καινούρια σε στοκ 12 μηνών παλαιότητας... αν σου πω ότι σε στεγνό δρόμο με κανονικές θερμοκρασίες ενιωθα πιο σιγουριά με τα παλιά; (που όντως οπτικά ήταν σκασμένα κι άρχισαν να πέφτουν κομμάτια απ τα πλαϊνά και τα πέταξα), κι αν έμπαινα γρήγορα σε roundabout (με άσφαλτο για τον Μπέο προφανώς) με τα καινούργια, πήγαινε να φύγει ο κωλος πιο εύκολα...;
Επίσης τα θερινά Τ005, απ τα ακριβά της αγοράς, κι εγώ κι ο Κρουζερ τα πετάξαμε στα 30Κ χλμ απ τα ερκρος. Οπτικά ήταν πιο σκασμένα απ τα αρχαία χειμερινά ντανλοπ... έβαλα φθηνα sava all weather (κινείται πολύ λίγο το αμάξι) και νιώθεις σωστό λάστιχο (ευρωπαϊκής κατασκευής).
Είναι λίγο πιο περίπλοκο απ ότι νομίζουμε το τι είναι "καλό λάστιχο" και τι ταιριάζει σε κάθε αμάξι...
Τώρα σκέφτομαι αν θα έπρεπε να αλλάξω ηδη τα ακόμα "καινούρια" θερινά ντανλοπ του ΨΨ (πουλώντας τα) με νεα 4ων εποχών ή να τα κρατήσω και να πάρω χιονοκουβερτες για παν ενδεχόμενο...
Θα μπορούσαν αυτά τα 12 μηνών παλαιότητας να τρώνε πίσω από μία βιτρίνα για 6-7 μήνες δυνατό ήλιο π.χ.
Δεν πρέπει να αγοράζουμε ελαστικά παλαιότερα από 2-3 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής τους..!! Δεν υπάρχει λόγος..!!
Ο μοναδικός λόγος για να το κάνουμε, είναι για να τα πάρουμε φθηνότερα..!!
Τα Μισελέν που αγόρασα ήταν 2 εβδομάδων...!!!
Όσο για το δίλημμα που βρέθηκες, το αντιμετώπισα πριν από σένα, οι περιοχές όμως που θα κινούμαι ,με έβγαλαν γρήγορα από αυτό.
Τα 4 εποχών Μισελέν δεν υπολείπονται σε τίποτε στο βρεγμένο όπως πολλοί λένε από το θερινό που φοράμε το εργοστασιακό..!!
Αντίθετα έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα στα χιόνια, τους πάγους και τις κακοτοπιές γενικά..!!
Μετά τα 500 πρώτα χλμ. έχουν αρκετά χαμηλότερο θόρυβο, εννοείται δε ότι ταξιδεύουν σαν Μισελέν και όχι σαν κούτσουρα Μπρίτζεστοουν...!!!
Με 11000 χλμ. τα εργοστασιακά τα έδωσα 170 ευρώ μετά από 2,5 μήνες, άντε να πάνε 200-230 με πολλή υπομονή, λίγα χλμ. και να μην είναι και πάνω από 1 - 1,5 έτους..!!
Αυτά περί πενταετίας και δεκαετίας...!!!
Τα Μισελέν ή τα Κοντινένταλ 4 εποχών, είναι γενικώς μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με αυτά που φοράει το κκ. από το εργοστάσιο, οπότε και να μην κινείται κάποιος σε περιοχές που τα χρειάζεται πραγματικά, πάλι κερδισμένος είναι...!!
Εγώ τα άντεξα 7 μήνες τα Μπρίτζεστουν και 11000 χλμ., όταν άρχισε όμως να μπαίνει ο χειμώνας, άρχισα να ακούω πιο συχνά το ABS, ειδικά στο βρεγμένο με χαμηλές θερμοκρασίες...!!!
Η χιονοκουβέρτα είναι βάλε-βγάλε, αλλιώς την παίρνεις στο χέρι, έστω και 1 χλμ. να κάνεις χωρίς χιόνι, πιθανότατα θα σκιστεί ,πλεονέκτημα της ότι μπαίνει και βγαίνει πανεύκολα, όμως προσοχή ,αν έχετε τετρακίνηση, χρειάζεστε 4...!!! -
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Στο ντουκατι εχω πιρελι και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Καλοδεχούμενη η συμβουλή, αυτό έλειπε.
Στο αυτοκίνητο τα μισελεν έχουν πολύ μαλακά πλαϊνά και έχω θέμα με σκισμένα,Αναλόγως ποιο ντουκατι και ποια πιρελι.
Άλλο το μουλτι βου4 και άλλο το πανιγκαλε.
Εγώ είμαι ντανλοπακιας στα Μότο.
15Κ δεν έχω δει ποτέ σε λάστιχο πίσω. Βασικά ούτε 10Κ.Στα του θέματος κοιτάμε βάθος πέλματος σίγουρα και κατάσταση ελαστικού. Σκισιματα, ρυτίδες, να λείπουν κομμάτια κλπ κλπ.
Πάνω από 50Κ για εμένα είναι επικινδυνο αλλά ο καθένας κάτι ότι θεωρεί αυτός σωστό. (Αρκεί να μην τον έχω απέναντι μου σε τίποτα στροφές και τον πάρω αγκαλιά γιατί δεν κρατούσαν τα σαπούνια του ).Αν θες την άποψη μου, μην αλλάζεις ΠΟΤΕ μόνο το πίσω ελαστικό σε μοτό..!!
-
Στο ντουκατι εχω πιρελι και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Καλοδεχούμενη η συμβουλή, αυτό έλειπε.
Στο αυτοκίνητο τα μισελεν έχουν πολύ μαλακά πλαϊνά και έχω θέμα με σκισμένα,Αναλόγως ποιο ντουκατι και ποια πιρελι.
15Κ δεν έχω δει ποτέ σε λάστιχο πίσω. Βασικά ούτε 10Κ.Στα του θέματος κοιτάμε βάθος πέλματος σίγουρα και κατάσταση ελαστικού. Σκισιματα, ρυτίδες, να λείπουν κομμάτια κλπ κλπ.
Πάνω από 50Κ για εμένα είναι επικινδυνο αλλά ο καθένας κάτι ότι θεωρεί αυτός σωστό. (Αρκεί να μην τον έχω απέναντι μου σε τίποτα στροφές και τον πάρω αγκαλιά γιατί δεν κρατούσαν τα σαπούνια του ).Αν θες την άποψη μου, μην αλλάζεις ΠΟΤΕ μόνο το πίσω ελαστικό σε μοτό..!!
Δεν αλλαζω ποτε πισω ελαστικο μονο του παραμονο οταν βγαζει 3-4Κ το πισω, οποτε παει 1 μπροστα/2 πισω.
Πλεον στα 8-9Κ εχει φυγει σετ αλλαγη. Ηρεμησαμε...Στο 4κινητο γιατι να θες 4 κουβερτες? Και με 2 κανεις δουλεια κανονικα.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως καλό είναι να σημειώσουμε ότι τα λάστιχα παίζουν μεγάλο ρόλο και στο πως περπατάει και στο πως ακούγεται το αυτοκίνητο.
Δεν ξέρω για τα Γαλλικά που σέρνονται, αλλά τα κανονικά αυτοκίνητα δεν περπατάνε!
-
Δεν αλλαζω ποτε πισω ελαστικο μονο του παραμονο οταν βγαζει 3-4Κ το πισω, οποτε παει 1 μπροστα/2 πισω.
Πλεον στα 8-9Κ εχει φυγει σετ αλλαγη. Ηρεμησαμε...Στο 4κινητο γιατι να θες 4 κουβερτες? Και με 2 κανεις δουλεια κανονικα.
3-4Κ το πίσω, δεν είναι τουριστική οδήγηση αυτό..!!
Τώρα ένα μπροστά 2 πίσω..??!!
Όσο για το 4κίνητο γιατί θέλει 4 κουβέρτες και όχι 2 σε αφήνω να το βρεις,
δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις...!!!
Μιλάμε πάντα για την αυτόματη επιλογή τετρακίνησης, όπως έχει το κκ, και τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα. -
Μερικές παρατηρήσεις μετά από 3μηνη συμβίωση και μερικά ταξίδια με το corolla cross 2.0.
Η ηχομόνωση είναι αρκετά χειρότερη από όσο περίμενα, ειδικά σε ο,τι αφορά τους ήχους κύλισης από το οδόστρωμα σε κάποια οδοστρώματα (σε άλλα δεν ακούς τίποτε).
Ο κινητήρας επιταχύνει πολύ ικανοποιητικά όταν πατήσεις βαθιά το γκάζι. Αν δεν το πατήσεις πολύ, μάλλον αδιαφορεί, τουλάχιστον σε eco και κανονικό mode.
Η κατανάλωση μάλλον μεγαλύτερη από όσο μου είχαν πεί φίλοι που το έχουν, μεταξύ 5,5 και 5,8λ/100χλμ ως τώρα εντός και εκτός πόλης. Αρκετά καλύτερη πάντως από το πολύ παλιό 1.2 yaris, και μάλλον με ίδια περίπου χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμου.
Χώροι μπροστά καλοί για ψηλούς, πίσω ανεπαρκείς όταν μπροστά κάθονται ψηλοί.
Χώρος αποσκευών τεράστιος, σε βαθμό που να αναρωτιέσαι γιατί δεν τον μίκρυναν λίγο σε όφελος των επιβατών. Μάλλον λόγω μπαταρίας.
Τα ηλεκτρονικά συστήματα (entertainment system) δίνουν την εντύπωση ότι είναι καμιά δεκαετία πίσω σε σχέση με τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, και όχι τα ακριβά. Π.χ. ελάχιστοι σταθμοί ραδιοφώνου που αποθηκεύονται, έλλειψη επαρκούς ισοσταθμιστή, πλοήγηση κατώτερη του google maps, κακό μενού κ.α. Οι φωνητικές οδηγίες μέχρι τώρα για να γελάσουμε μόνο.
Μου άρεσε το cruise control που οδηγεί από μόνο του, αν και το θεωρώ ασφαλές μόνο όταν δεν έχει κίνηση και συνεχείς στροφές. Τα αυτόματα συστήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ανθρώπινη ανοησία.
Μου άρεσαν επίσης τα διάφορα συστήματα ασφαλείας/τήρησης λωρίδας, αν και σύντομα μας βλέπω απλούς επιβάτες.
Τώρα ψάχνω για πίσω καλύμματα, χωρίς να έχει βρεί κάτι σε λογική τιμή και κατάλληλο. -
@polo2002 said in Toyota Corolla Cross:
Μερικές παρατηρήσεις μετά από 3μηνη συμβίωση και μερικά ταξίδια με το corolla cross 2.0.
Η ηχομόνωση είναι αρκετά χειρότερη από όσο περίμενα, ειδικά σε ο,τι αφορά τους ήχους κύλισης από το οδόστρωμα σε κάποια οδοστρώματα (σε άλλα δεν ακούς τίποτε).
Ο κινητήρας επιταχύνει πολύ ικανοποιητικά όταν πατήσεις βαθιά το γκάζι. Αν δεν το πατήσεις πολύ, μάλλον αδιαφορεί, τουλάχιστον σε eco και κανονικό mode.
Η κατανάλωση μάλλον μεγαλύτερη από όσο μου είχαν πεί φίλοι που το έχουν, μεταξύ 5,5 και 5,8λ/100χλμ ως τώρα εντός και εκτός πόλης. Αρκετά καλύτερη πάντως από το πολύ παλιό 1.2 yaris, και μάλλον με ίδια περίπου χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμου.
Χώρος αποσκευών τεράστιος, σε βαθμό που να αναρωτιέσαι γιατί δεν τον μίκρυναν λίγο σε όφελος των επιβατών. Μάλλον λόγω μπαταρίας.
Τα ηλεκτρονικά συστήματα (entertainment system) δίνουν την εντύπωση ότι είναι καμιά δεκαετία πίσω σε σχέση με τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, και όχι τα ακριβά. Π.χ. ελάχιστοι σταθμοί ραδιοφώνου που αποθηκεύονται, έλλειψη επαρκούς ισοσταθμιστή, πλοήγηση κατώτερη του google maps, κακό μενού κ.α. Οι φωνητικές οδηγίες μέχρι τώρα για να γελάσουμε μόνο.
Μου άρεσε το cruise control που οδηγεί από μόνο του, αν και το θεωρώ ασφαλές μόνο όταν δεν έχει κίνηση και συνεχείς στροφές. Τα αυτόματα συστήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ανθρώπινη ανοησία.
Μου άρεσαν επίσης τα διάφορα συστήματα ασφαλείας/τήρησης λωρίδας, αν και σύντομα μας βλέπω απλούς επιβάτες.
Τώρα ψάχνω για πίσω καλύμματα, χωρίς να έχει βρεί κάτι σε λογική τιμή και κατάλληλο.Ίσως από τις πιο ρεαλιστικά reviews για CC που έχω διαβάσει εδώ μέσα. Περιμένω από τον συντοπίτη @piliourits
-
@polo2002 said in Toyota Corolla Cross:
Τώρα ψάχνω για πίσω καλύμματα, χωρίς να έχει βρεί κάτι σε λογική τιμή και κατάλληλο.Πόσο μου αρέσει να διαβάζω κριτικές από ανθρώπους που:
- δεν φοράνε παρωπίδες
- δεν λειτουργούν σαν μέτοχοι των εταιρειών
- δεν προσπαθούν να μας πείσουν πως το δικό τους αυτοκίνητο είναι το μοναδικό αψεγαδιαστο
-
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
@tolisk20 said in Toyota Corolla Cross:
-Αν παρεις μια 4αδα καινουργια ελαστικα που κανει 400 ευρω και θεωρητικα σε καλυπτει για 4 χρονια και 40 το πολυ 50χιλ χλμ με σωστη οδηγηση.
Ποιος ο λογος να μην τα αλλαξεις κοντα στα 2,5- 3 χρονια με 30-35χιλ χλμ και να τα πουλησεις 80-100 ευρω?..ανετα ποιανουν τα χρηματα αυτα αν ειναι σε ανεκτη-καλη κατασταση..αφου σε ενα χρονο θα τα βγαλεις και θα πανε για πεταμα..
Win-win κατασταση και εχεις παντα καινουργια ελαστικα με τα ιδια χρηματα..Και 40-50 τα περαστικα μας κανουν 150, οταν στις ιδιες διαστασεις θα βρεις καινουρια απο Κινα με 200-220 ποιος θα τα αγορασει?
Κι όμως ότι λάστιχο έχω βγάλει απο αμάξι μου εχει πουληθεί ...
χαρακτηριστικό παράδειγμα χειμωνιάτικα 8 ετών michelin Alpin 186/60/15 πουλήθηκαν 80 € , Goodyear asymmetric 225/40/18 10 ετών 30€ το ενα .
Δεν μιλάμε για 3-4 ετών , αυτά σε μια εβδομάδα εξαφανίζονται έχω πουλήσει σχεδόν 10 τετράδες ,σίγουρα υπάρχει αγορά .Εχω αγοράσει κιόλας μεταχειρισμένα μια τετράδα dunlop sport responce 175/65/15 για το iQ μου 120€ .
Είχα διαβάσει σε ενα φόρουμ του εξωτερικού οτι είναι η λύση για να μην σου φεύγει ο ελαφρύς κώλος του μικρού toyota και επειδή δεν τα εύρισκα πουθενά καινούργια πήρα μεταχειρισμένα δυο ετών και επιβεβαιώνω τον Άγγλο που τα σύστηνε.Είχες ελαστικά 8 και 10 χρόνια και μετά τα πούλησες κιόλας..??!!
Χαρά σε αυτόν που τα αγόρασε, αλλά και σε σένα που τα φορούσες 10 χρόνια...!!!
Πολύ παλιά ελαστικά, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ...!!!
Εγώ δεν ήμουν τόσο τυχερός ,τα εργοστασιακά που φορούσα στο κκ, με μόλις 11000 χλμ. Μπρίτζεστοουν alenza και μόλις ενός έτους από την παραγωγή τους ,τα φόρεσα για 6-7 μήνες και με την τιμή τους στα 570 ευρώ καινούργια,
αφού βαρέθηκα να πιάνω χώρο στο γκαράζ ,τα πούλησα μετά από 2,5 μήνες αναμονής ,στα 170 ευρώ τελικά, ενώ τα είχα στα 200...!!!
Ήρθε κάποιο παλικάρι από μακριά και τα κατέβασα για να βγάλει και τα καύσιμα του...!!!
Ίσως πολλοί δοκιμάζετε το πόσο πιθανόν θα αντέξουν μέχρι να σκάσουν, αν δεν σας σκοτώσουν...!!!
Ο ένας 100000 χλμ. με προδιαγραφές Αμερικής και τα έκανε 125000 και το σκέφτεται να τα αλλάξει, ο άλλος δεκαετία, τι να λέμε τώρα...!!!
Δημοκρατία έχουμε δε λέω, αλλά..................................Βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να ξέρετε και υποθέτετε σενάρια. Τα λάστιχα ήταν από αυτοκίνητα που είχα πουλήσει πριν 5 χρόνια (mondeo ) και πριν 3 χρόνια (iQ) αρα είχαν βγει απο τα αυτοκίνητα στην 5ετία με λίγα χλμ και πέλμα πάνω απο 5 χιλιοστα .
Τα φυλάω στην αποθήκη μου μην χρειαστούνε πχ λόγω ζημιάς μεχρι να επισκευαστούν οι ζάντες ή γιατί μπορεί να θέλω να αλλάξω χρώμα όπως δηλαδή εχει γίνει στο παρελθόν , οχι σενάρια
Τα πούλησα για να κάνω χώρο για τις 2 τετράδες που εχω τώρα για το Yaris cross και το σκέτο yaris και γιαυτές που θα πάρω για τις BMW που σκοπεύω να αγοράσω την καινούργια χρονιά , αυτό είναι σενάριο
Εντωμεταξύ αυτοί που τα πήραν επειδή είδα τα αυτοκίνητα τους κατάλαβα οτι τα δικά μου θα αναβαθμίσουν την ασφάλεια τους , τόσο χάλια αυτά που είχαν επάνω ...
Το 10 χρόνια αρκεί για να βγάλει και ο πιο αδαής τα συμπεράσματα του.
Δε χρειάζεται κανένα σενάριο επιπλέον...!!!
Φαίνεται ότι καλύτερα θα ήταν να κρατήσω τα δικά μου συμπεράσματα για μένα, αλλά μίλησα πιστεύοντας ότι ίσως βοηθήσω για να κυκλοφορούμε στους δρόμους πιο ασφαλείς, διότι φίλε μου μπορεί να μη ΦΤΑΙΕΙ ο απέναντι σου και να πληρώσει εξ αιτίας της όποιας νοοτροπίας σου ή της άγνοιας σου...!!!
Το να έχεις εσύ στην αποθήκη σου π.χ. για 5 χρόνια ελαστικά ,μήπως τα φορέσεις κάποια στιγμή, δεν καθιστά επικίνδυνο μόνο εσένα στο δρόμο για τον εαυτό σου, αλλά και για τον ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ...!!!
Γιαυτό και έγραψα αυτά που έγραψα...!!!
Αν θες την άποψη μου, όποιος έχει 2 αυτοκίνητα και σχεδιάζει να πάρει και δύο bmw, έχει την οικονομική άνεση να αλλάζει τα ελαστικά του όταν πρέπει και όχι όταν νομίζει αυτός...!!!Να βοηθήσω λίγο στο άγχος που έχεις αν είμαι επικίνδυνος στο κοινωνικό σύνολο :
τα χειμωνιάτικα που ήταν θεωρητικά 8 χρονών όταν τα πούλησα ήταν στην πράξη 4 χρονών και 3 μηνών σύμφωνα με την michelin (6 μήνες Χ 8 χρόνια χρήσης + 1μιση εβδομάδα Χ 8 χρόνια λόγω αποθήκευσης)
Αυτά που ήταν 10 ετών στην πράξη ήταν 8 χρονών και τα έκαψε μια BMW στις Σέρρες κάνοντας drift .Να ξέρεις κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια , πιστεύω michelin !
-
3-4Κ το πίσω, δεν είναι τουριστική οδήγηση αυτό..!!
Τώρα ένα μπροστά 2 πίσω..??!!
Όσο για το 4κίνητο γιατί θέλει 4 κουβέρτες και όχι 2 σε αφήνω να το βρεις,
δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις...!!!
Μιλάμε πάντα για την αυτόματη επιλογή τετρακίνησης, όπως έχει το κκ, και τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα.Δεν οδηγούμε όλοι τουριστικά. Να έχω 170 άλογα και να πάω σαν τουρίστας; Νοτ…
Προφανώς αν έχεις 4 κουβέρτες/αλυσίδες είναι το βέλτιστο. Αλλά και με 2 κάνεις δουλειά. Τώρα αν θες να πάρεις σονυ και ντε 4 μπορείς εννοείται. -
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
@tolisk20 said in Toyota Corolla Cross:
-Αν παρεις μια 4αδα καινουργια ελαστικα που κανει 400 ευρω και θεωρητικα σε καλυπτει για 4 χρονια και 40 το πολυ 50χιλ χλμ με σωστη οδηγηση.
Ποιος ο λογος να μην τα αλλαξεις κοντα στα 2,5- 3 χρονια με 30-35χιλ χλμ και να τα πουλησεις 80-100 ευρω?..ανετα ποιανουν τα χρηματα αυτα αν ειναι σε ανεκτη-καλη κατασταση..αφου σε ενα χρονο θα τα βγαλεις και θα πανε για πεταμα..
Win-win κατασταση και εχεις παντα καινουργια ελαστικα με τα ιδια χρηματα..Και 40-50 τα περαστικα μας κανουν 150, οταν στις ιδιες διαστασεις θα βρεις καινουρια απο Κινα με 200-220 ποιος θα τα αγορασει?
Κι όμως ότι λάστιχο έχω βγάλει απο αμάξι μου εχει πουληθεί ...
χαρακτηριστικό παράδειγμα χειμωνιάτικα 8 ετών michelin Alpin 186/60/15 πουλήθηκαν 80 € , Goodyear asymmetric 225/40/18 10 ετών 30€ το ενα .
Δεν μιλάμε για 3-4 ετών , αυτά σε μια εβδομάδα εξαφανίζονται έχω πουλήσει σχεδόν 10 τετράδες ,σίγουρα υπάρχει αγορά .Εχω αγοράσει κιόλας μεταχειρισμένα μια τετράδα dunlop sport responce 175/65/15 για το iQ μου 120€ .
Είχα διαβάσει σε ενα φόρουμ του εξωτερικού οτι είναι η λύση για να μην σου φεύγει ο ελαφρύς κώλος του μικρού toyota και επειδή δεν τα εύρισκα πουθενά καινούργια πήρα μεταχειρισμένα δυο ετών και επιβεβαιώνω τον Άγγλο που τα σύστηνε.Είχες ελαστικά 8 και 10 χρόνια και μετά τα πούλησες κιόλας..??!!
Χαρά σε αυτόν που τα αγόρασε, αλλά και σε σένα που τα φορούσες 10 χρόνια...!!!
Πολύ παλιά ελαστικά, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ...!!!
Εγώ δεν ήμουν τόσο τυχερός ,τα εργοστασιακά που φορούσα στο κκ, με μόλις 11000 χλμ. Μπρίτζεστοουν alenza και μόλις ενός έτους από την παραγωγή τους ,τα φόρεσα για 6-7 μήνες και με την τιμή τους στα 570 ευρώ καινούργια,
αφού βαρέθηκα να πιάνω χώρο στο γκαράζ ,τα πούλησα μετά από 2,5 μήνες αναμονής ,στα 170 ευρώ τελικά, ενώ τα είχα στα 200...!!!
Ήρθε κάποιο παλικάρι από μακριά και τα κατέβασα για να βγάλει και τα καύσιμα του...!!!
Ίσως πολλοί δοκιμάζετε το πόσο πιθανόν θα αντέξουν μέχρι να σκάσουν, αν δεν σας σκοτώσουν...!!!
Ο ένας 100000 χλμ. με προδιαγραφές Αμερικής και τα έκανε 125000 και το σκέφτεται να τα αλλάξει, ο άλλος δεκαετία, τι να λέμε τώρα...!!!
Δημοκρατία έχουμε δε λέω, αλλά..................................Βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να ξέρετε και υποθέτετε σενάρια. Τα λάστιχα ήταν από αυτοκίνητα που είχα πουλήσει πριν 5 χρόνια (mondeo ) και πριν 3 χρόνια (iQ) αρα είχαν βγει απο τα αυτοκίνητα στην 5ετία με λίγα χλμ και πέλμα πάνω απο 5 χιλιοστα .
Τα φυλάω στην αποθήκη μου μην χρειαστούνε πχ λόγω ζημιάς μεχρι να επισκευαστούν οι ζάντες ή γιατί μπορεί να θέλω να αλλάξω χρώμα όπως δηλαδή εχει γίνει στο παρελθόν , οχι σενάρια
Τα πούλησα για να κάνω χώρο για τις 2 τετράδες που εχω τώρα για το Yaris cross και το σκέτο yaris και γιαυτές που θα πάρω για τις BMW που σκοπεύω να αγοράσω την καινούργια χρονιά , αυτό είναι σενάριο
Εντωμεταξύ αυτοί που τα πήραν επειδή είδα τα αυτοκίνητα τους κατάλαβα οτι τα δικά μου θα αναβαθμίσουν την ασφάλεια τους , τόσο χάλια αυτά που είχαν επάνω ...
Το 10 χρόνια αρκεί για να βγάλει και ο πιο αδαής τα συμπεράσματα του.
Δε χρειάζεται κανένα σενάριο επιπλέον...!!!
Φαίνεται ότι καλύτερα θα ήταν να κρατήσω τα δικά μου συμπεράσματα για μένα, αλλά μίλησα πιστεύοντας ότι ίσως βοηθήσω για να κυκλοφορούμε στους δρόμους πιο ασφαλείς, διότι φίλε μου μπορεί να μη ΦΤΑΙΕΙ ο απέναντι σου και να πληρώσει εξ αιτίας της όποιας νοοτροπίας σου ή της άγνοιας σου...!!!
Το να έχεις εσύ στην αποθήκη σου π.χ. για 5 χρόνια ελαστικά ,μήπως τα φορέσεις κάποια στιγμή, δεν καθιστά επικίνδυνο μόνο εσένα στο δρόμο για τον εαυτό σου, αλλά και για τον ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ...!!!
Γιαυτό και έγραψα αυτά που έγραψα...!!!
Αν θες την άποψη μου, όποιος έχει 2 αυτοκίνητα και σχεδιάζει να πάρει και δύο bmw, έχει την οικονομική άνεση να αλλάζει τα ελαστικά του όταν πρέπει και όχι όταν νομίζει αυτός...!!!Να βοηθήσω λίγο στο άγχος που έχεις αν είμαι επικίνδυνος στο κοινωνικό σύνολο :
τα χειμωνιάτικα που ήταν θεωρητικά 8 χρονών όταν τα πούλησα ήταν στην πράξη 4 χρονών και 3 μηνών σύμφωνα με την michelin (6 μήνες Χ 8 χρόνια χρήσης + 1μιση εβδομάδα Χ 8 χρόνια λόγω αποθήκευσης)
Αυτά που ήταν 10 ετών στην πράξη ήταν 8 χρονών και τα έκαψε μια BMW στις Σέρρες κάνοντας drift .Να ξέρεις κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια , πιστεύω michelin !
Παρέλειψε η Μισελέν να σου γράψει την σχετική υγρασία του περιβάλλοντος αποθήκευσης, τη θερμοκρασία του χώρου κ.λπ...
Έτσι ήταν ανέκαθεν οι άνθρωποι, πάντα εύρισκαν μία δικαιολογία για τα πάντα...!!!
Αφού λοιπόν κατάφερες και δημιούργησες στην αποθήκη σου, τις συνθήκες που γράφει η Μισελέν περί υγρασίας, υδρογονανθράκων κ.λπ... ΕΥΓΕ, τότε κάνε τον πολλαπλασιασμό και είσαι μέσα...!!!
Εννοείται πως δεν αποτελούν διαφημιστική καμπάνια όλα αυτά και πως δεν υπάρχουν τύποι που θεωρούν πως τα 10 χρόνια είναι ότι πρέπει, ειδικά στην Ελλάδα που ψήνεις αυγό στην άσφαλτο το καλοκαίρι..!!
Τώρα στην Αλάσκα αναφέρονται, στην Κεντρική Αφρική..??
Θα σε γελάσω..!!
Δεν έχω βέβαια κανένα άγχος για το κοινωνικό σύνολο, διότι υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, και βρίσκουν πάντα τον τρόπο να δημιουργούν άλλοθι για τον εαυτό τους για ότι στραβό κάνουν, αλλιώς δεν θα υπήρχαν πόλεμοι, δεν θα υπήρχαν δικαστήρια, οπότε το μόνο που μου μένει είναι να πω κι εγώ χαριτολογώντας βέβαια, το πες μου που και πότε κυκλοφορείς , να ξέρω για να μην περάσω..!!
Δεν έχει νόημα να πούμε τίποτε παραπάνω.
Λέω ,δεν μπορεί πλάκα κάνει, έλα όμως που στο τέλος ,πλάκα πλάκα, αυτός μιλάει σοβαρά...!!!
Όπως και να έχει το πράγμα όμως μας δόθηκε η ευκαιρία όλους για ενημέρωση, παραπληροφόρηση κ.λπ.....κ.λπ......
ΥΓ. 10 χρονών ελαστικά, αν ζούνε, μόνο για ντριφτ σε πίστα κάνουν, για κάψιμο και χαβαλέ,αν και μπορεί να σου χαλάσουν καμμιά ζάντα...!!!
Είναι αυτά που μαζεύουν οι λαστιχάδες σωρούς ολόκληρους έξω από τα μαγαζιά τους και αν περάσεις και ζητήσεις κανένα σου λένε, πάρε όσα θες, γιατί ο φορτηγατζής θέλει μεροκάματο για να τα πάει στη χωματερή...!!! -
οτι ναναι ως συνηθως. καλημερα
-
@wantone said in Toyota Corolla Cross:
https://tsiavlis.gr/michelin-tyres-i-giransi-ton-elastikon/
Ως συνήθως προσβλητικός, αλλά και αδαής, αδιάβαστος λαικά.
Όποιος επικαλείται τη Μισελέν, να τα λέει όλα...!!!
Εσύ είπαμε 125000 χλμ. και συνεχίζεις ακάθεκτος...!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ -
@wantone said in Toyota Corolla Cross:
https://tsiavlis.gr/michelin-tyres-i-giransi-ton-elastikon/
Ως συνήθως προσβλητικός, αλλά και αδαής, αδιάβαστος λαικά.
Όποιος επικαλείται τη Μισελέν, να τα λέει όλα...!!!
Εσύ είπαμε 125000 χλμ. και συνεχίζεις ακάθεκτος...!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑτο πουλησα πριν 18 χρονια εκεινο το αμαξι.
-
Γερμανία το 1.8 έχει ρεζέρβα, καλό review!!
Στο 1ο που είχαν κάνει με το 2.0 όμως τους είχε αρέσει αρκετά θυμάμαι.
-
Ήμουν πίσω από ένα cross χθες στην Μουδανίων και έβλεπα την εξάτμιση…πως κατάφεραν και την άφησαν έτσι κρεμασμένη?
-
@caro-0 said in Toyota Corolla Cross:
Απο 480λτ πηγε στα 436 με την ρεζερβα.
Καλο ειναι να υπαρχει παντως. -
@caro-0 said in Toyota Corolla Cross:
Απο 480λτ πηγε στα 436 με την ρεζερβα.
Καλο ειναι να υπαρχει παντως.Πολύ σωστός
-
Σχετικά με τα λάστιχα και άσχετο με το CC :
Εντελώς φιλικά, μετά απο 4-5 χρόνια τι να συζητάμε ;@kkostask said in Toyota Corolla Cross:
Ήμουν πίσω από ένα cross χθες στην Μουδανίων και έβλεπα την εξάτμιση…πως κατάφεραν και την άφησαν έτσι κρεμασμένη?
Είναι εντελώς αντιτουριστική !!!!
Toyota Corolla Cross