-
@zt13 said in Toyota Corolla Cross:
Το μόνο σοβάρο μείον της τετρακίνητης κκ δεν κάνει για οικογένειες γτ έχει χώρο αποσκευών κάτω απο 400lt (390lt νομίζω).
Μια χαρά κάνει για οικογένειες, εκτός εαν κάνουν μετακόμιση κάθε χρόνο. Με το YC πήγαμε 15 μέρες διακοπές και τα χωρέσαμε όλα και με άνεση. ΟΚ, εαν ειναι στην φάση με καρότσια κλπ. και 2 παιδιά, είναι ζόρι, αλλά σε αυτή την περίπτωση και 600λτ, πάλι δεν φτάνουν.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Το μόνο σοβάρο μείον της τετρακίνητης κκ δεν κάνει για οικογένειες γτ έχει χώρο αποσκευών κάτω απο 400lt (390lt νομίζω).
Μια χαρά κάνει για οικογένειες, εκτός εαν κάνουν μετακόμιση κάθε χρόνο. Με το YC πήγαμε 15 μέρες διακοπές και τα χωρέσαμε όλα και με άνεση. ΟΚ, εαν ειναι στην φάση με καρότσια κλπ. και 2 παιδιά, είναι ζόρι, αλλά σε αυτή την περίπτωση και 600λτ, πάλι δεν φτάνουν.
με καροτσι νεογεννητου, μονο βανακι σε σωζει. Μια κατηγορια που δυστυχως στην ευρωπη, βρισκεται υπο διωγμο.
-
Επειδή το είχα δει στην πράξη όσο πρόλαβα με το Sportage βάζοντας το καρότσι πίσω, ήταν απλά θεϊκός ο χώρος.
Έφτανε ανετοτατα. -
Διαλέξτε καρότσι που να μαζεύει "έξυπνα" και να μην πιάνει χώρο. Στο πρώτο παιδί μας βρήκε με Κορσα του 10 με 295λτ χώρου αποσκευών. Και με καρότσι πηγαίναμε ταξίδια και πράγματα αρκετά πισω. Στο 2ο παιδί ζοριζει η φάση όσο ανεβαίνουν τα μπαγκαζια.
Επίσης μετά από 2 χρόνια το καρότσι εξαφανίζεται...μέχρι το επόμενο παιδί (αν).
Τα ~400 λτ θα τα έχεις και μετά τα καροτσια.
Στην χειρότερη βάζεις κουτί από πάνω και μένει για μεγάλα ταξίδια. Κοινώς δεν υπάρχει λόγος κάποιος να αλλάξει επιλογή για μια μικρή περίοδο που χρειάζεται περισσότερο χώρο. Δική μου άποψη προφανώς... -
Εγώ είμαι σε αυτή την φάση (καρότσια κτλ) οπότε και τα 504lt του QQ μερικές φορές μου φαίνονται λίγα...
-
Για τις διακοπές βολεύουν τα κλασικά compact μπαστούνια με 30€ που πιάνουν ελάχιστο χώρο...
Εκτός αν μιλάμε για βρέφη. -
Παλαιότερα έβαζα μπαγκαζιερα, τώρα πια με δύο παιδιά 8 κ 10 ετών δεν τη χρησιμοποιώ καθόλου. Το cc λόγω πτυσσόμενης εταζερας έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες φόρτωσης πάνω από 500 λτ μέχρι το ύψος των πίσω προσκεφαλων χωρίς να μειώνεται η ορατότητα. Επίσης δεύτερη χρονιά σε δρόμους νησιού με το cc κ πραγματικά είναι στο στοιχείο του καταναλώσεις μικρού δικύκλου.
-
Συμφωνώ απολύτως, θα πω όμως ότι επίσης μία χαρά μπορείς να χωρέσεις με 2 μικρά παιδιά και με καρότσι για πολυήμερες διακοπές αν χρειάζεται, αρκεί να έχεις κάνει 1-2 δοκιμές και να έχεις βρει τον τύπο και τον τρόπο να τα τοποθετήσεις χωρίς πολλούς χαμένους χώρους...
Ενδεικτικά, φέτος με C-HR που θεωρητικά έχει και μικρότερο χώρο αποσκευών, χώρεσαν καρότσι (τύπου stroller - βρεφικό με αναρτήσεις, όχι μπαστούνι ή τύπου cabin, βγάζοντας όμως τους αποσπώμενους τροχούς και το κάθισμα και τοποθετώντας τα κατάλληλα στα κενά), 2 βαλίτσες, 3 μεσαίοι σάκοι, η τσάντα που βρίσκεται μόνιμα στο αυτοκίνητο (με πυροσβεστήρα, starter, ηλ. τρόμπα, καποια καθαριστικά, νερό κλπ) όπως και κάποιες μικρότερες τσάντες (για να καλύπτουν τα κενά) με κουβαδακια, παιχνίδια, παπούτσια κλπ.
Επιπλέον, ανάμεσα στα παιδικά καθίσματα μπαίνει και cooler bag αν θες για να είναι και σε κλιματιζόμενο χώρο, καθώς και κάποια παιδικά τσαντάκια στο χώρο κάτω από τα πόδια πίσω από το συνοδηγό (αν το ένα καθισματακι μπαίνει ανάστροφα ακόμα) -
@dettol said in Toyota Corolla Cross:
με καροτσι νεογεννητου, μονο βανακι σε σωζει. Μια κατηγορια που δυστυχως στην ευρωπη, βρισκεται υπο διωγμο.
Υπάρχουν και τα πολυμορφικά!
Ακόμα υπάρχουν λίγα, είμαι τυχερός κάτοχος ενός Vw touran 1.6 tdi και σώθηκα! Κανονική μετακόμιση και μονόδρομος για όσους έχουν 3 παιδιά! -
@george-dasoulas said in Toyota Corolla Cross:
@dettol said in Toyota Corolla Cross:
Υπάρχουν και τα πολυμορφικά!
Ακόμα υπάρχουν λίγα, είμαι τυχερός κάτοχος ενός Vw touran 1.6 tdi και σώθηκα! Κανονική μετακόμιση και μονόδρομος για όσους έχουν 3 παιδιά!Ναι, αυτό εννοούσα ως βανάκι. Είχα έρθει πολύ κοντά στο να αγοράσω touran αλλά τελικά πήρα Tiguan, επειδή τότε που έψαχνα δεν είχε βγει με τον 1.5 κινητήρα σε dsg. Τεράστια χαμένη ευκαιρία!
-
Απλά αναφέρω το εξής (επειδή άκουσα πριν για βαλίτσες).
Τα ίδια πράγματα που σε βαλίτσες θα σου γεμίσουν ένα πορτ μπαγκαζ 500λτ, ακριβώς τα ίδια σε σακ βουαγιαζ, θα χωρέσουν στα 300-350λτ.
Δηλαδή, μην κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη με βαλίτσες. Προσωπικά, τις έχω καταργήσει χρόνια. -
Δεν το είχα σκεφτεί!!!
Πόσα παίρνει η μπαγκαζιερα από πάνω.;;;
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Δεν το είχα σκεφτεί!!!
Πόσα παίρνει η μπαγκαζιερα από πάνω.;;;
Υπάρχουν διάφορα μεγέθη 300lt , 350lt, 400lt και έχει και μεγαλύτερες
-
Τα βάζεις σε σάκους μια χαρά και βγαίνουν παστωμενα τα ρούχα σαν να είσαι φαντάρος. Όλα έχουν το τίμημα τους.
-
@v_a said in Toyota Corolla Cross:
Απλά αναφέρω το εξής (επειδή άκουσα πριν για βαλίτσες).
Τα ίδια πράγματα που σε βαλίτσες θα σου γεμίσουν ένα πορτ μπαγκαζ 500λτ, ακριβώς τα ίδια σε σακ βουαγιαζ, θα χωρέσουν στα 300-350λτ.
Δηλαδή, μην κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη με βαλίτσες. Προσωπικά, τις έχω καταργήσει χρόνια.Πολύ σωστή παρατήρηση.
Είχα αγοράσει στο παρελθόν μια μπαγκαζιερα της Thule και το κιτ με τα σακ βουαγιαζ της Thule, που ταίριαζαν ακριβώς με την μπαγκαζιερα.
Πούλησα την μπαγκαζιέρα και κράτησα τα σακ βουαγιαζ, τα οποία είναι πολύ πιο βολικά από τις κλασικές βαλιτσες. -
Μετά από 2 μήνες παραγγελία, με ενημέρωσαν ότι θα εμφανιστεί το όχημα στο λιμάνι Νοέμβριο.
Αν είμαστε τυχεροί και για το τελωνείο Δεκέμβριο θα τοχω στα χέρια μου. -
@polioan said in Toyota Corolla Cross:
Μετά από 2 μήνες παραγγελία, με ενημέρωσαν ότι θα εμφανιστεί το όχημα στο λιμάνι Νοέμβριο.
Αν είμαστε τυχεροί και για το τελωνείο Δεκέμβριο θα τοχω στα χέρια μου.Η ψέματα σου λενε με την λογική οτι παραγγειλα Μαρτη και μου ειπαν 08/01/25 και εσυ παρήγγειλες Ιούνιο? η ψέματα ειπαν σε μενα η μας κοροϊδεύουν καί τούς δυο η έρχονται νωρίτερα και δεν ξέρουν τι τους γίνεται!
-
@samronnin said in Toyota Corolla Cross:
@polioan said in Toyota Corolla Cross:
Αν είμαστε τυχεροί και για το τελωνείο Δεκέμβριο θα τοχω στα χέρια μου.Η ψέματα σου λενε με την λογική οτι παραγγειλα Μαρτη και μου ειπαν 08/01/25 και εσυ παρήγγειλες Ιούνιο? η ψέματα ειπαν σε μενα η μας κοροϊδεύουν καί τούς δυο η έρχονται νωρίτερα και δεν ξέρουν τι τους γίνεται!
Παίζει πολύ σοβαρά αυτό που αναφέρεις....
Πάντως το πρόγραμμα τους δείχνει ότι η παραγγελία μου είναι ακόμα υπό έλεγχο.
Εκτός και αν 2 φουρνιές αυτοκινήτων θα μπουν στο ίδιο πλοίο μαζί, λέει το φτωχό μου μυαλό και είναι και το δικό σου. -
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Τα βάζεις σε σάκους μια χαρά και βγαίνουν παστωμενα τα ρούχα σαν να είσαι φαντάρος. Όλα έχουν το τίμημα τους.
Αν ξέρεις να τα διπλώνεις για σάκο, δεν παθαίνουν τίποτα. Οι σκληρές βαλίτσες είναι μόνο για αεροπορικά ταξίδια.
-
Ρε παιδια μια βοηθεια για το NAVI πως αλλαζει απο μιλια σε χλμ?
Προσπαθησα απο τις ρυθμισεις αλλα δεν τα καταφερα!
Toyota Corolla Cross