-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@konvaf said in Toyota Corolla Cross:
@gstrat said in Toyota Corolla Cross:
Κατάφερα και διάβασα σχεδόν τα πάντα στο φόρουμ
Βρήκα από ακύρωση 1.8 τσιμέντι skyview και θα παραλάβω αρχές Ιουνίου με το καλό.αποτι κατάλαβα μολις έφτασε λιμάνι.
Έχω ερώτηση προς τους παλιούς με τα 2λιτρα.
Έχει κάνει κανεις TD φίλου με 1.8 να μας πει εντυπώσεις και διάφορες αναρτήσης πίσω?
Ξέρω για διαφορές πολλαπλού, ημιακαμτου ότι είναι μεγάλες απλά έχω ακούσει/διαβάσει ότι και καλά έχουν σεταρει τόσο καλά την ανάρτηση που δεν καταλαβαίνεις ότι δεν έχει ψαλίδια.
Αποψουλες? Χαχαχ
Με το καλό και εγώ το περιμένω….
Έχω αμάξι με ανεξάρτητη ανάρτηση και είχα και με ημιάκαμπτο. Οκ όντως στα σαμαράκια που έχουν για να κόψεις ταχύτητα αν περάσεις με παραπάνω φορά θα έχεις μια πιο μεγάλη αναπήδηση…..στο δρόμο αν πηγαίνεις νορμαλ και δεν κάνεις τον Σουμαχερ θα είσαι μια χαρά…..αλλά το cc είναι αμάξι για οικογένεια και όχι για ράλι. Μια χαρά είναι. Άλλα είναι τα πλεονεκτήματα και το κυριότερο για μένα είναι η κατανάλωση μέσα στην πόλη και για αυτό και το επέλεξα. Αλλιώς αν δεν κανείς πολλά χλμ μέσα στην πόλη υπάρχουν άλλες λύσεις στα ίδια λεφτά όπως sportage η το νέο Tiguan ( που το είδα από κοντά και είναι πανέμορφο μέσα) με πιο πολλούς χώρους κλπ.Σόρρυ κιόλας αλλά τα bold είναι ατάκες βγαλμένες απ΄τη ναφθαλίνη. Αυτά τα ζητήματα είναι συγκριτικά. Στον εσωτερικό ανταγωνισμό, λοιπόν, με το 2λτ, προφανώς και θα χάνει η ούτως ή άλλως αρκετά καλορυθμισμένη ανάρτηση. Στον εξωτερικό ανταγωνισμό, εξαρτάται την υλοποίηση. Δεν είναι όλες οι ανεξάρτητες de facto γαμάτες όπως δεν είναι και όλοι οι ημιάκαμπτοι για πέταμα.
Αλήθεια δεν έβαλα bold δεν ξέρω πως το έκανε μόνο του….
-
Αχαχαχαχ
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Έχω το 2lt AWD εδώ και 14 μήνες με 25.000χλμ και χαίρομαι που το...χαίρεται η γυναίκα μου!
Άσχετο, είχα πάει το αμάξι συνεργείο χθες και ήρθε και με μάζεψε η σύζυγος και παραμένω εντυπωσιασμένος με το τι διαφορά έχουν κάνει τα ηχεία που έχω βάλει στο ΨΨ. Στο Kuga έχω το B&O ηχοσύστημα και στο Πόρσε το Bose με ενισχυτές και ιστορίες υποτίθεται και τον καλύτερο ήχο με διαφορά τον έχει τελικά το ΨΨ με τα αφτερμαρκετ ηχεία των 250€ (αν θυμάμαι καλά) και την diy ηχομόνωση.
Το stock ηχοσύστημα πως το κρίνεις;
-
Σκουπίδι. Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς με ηχεία των 172 γραμμαρίων.
Α βρήκα τα αφτερμάρκετ. Powerbass τελικά η μάρκα και είναι (σχεδόν) plug n play.
-
Χάλασε και η Toyota παιδιά;
Καθαρά προσωπική άποψη πάντως είναι ότι σήμερα με όλα τα μπλιμπλίκια που έχουν τα αυτοκίνητα αξιόπιστο δεν είναι κάνενα καθαρά τύχη και διαχείριση μόνο αν δεν βγει θέμα.
-
Χάνει αξιοπιστία για να την αγοράσει η Στελλάντις...
-
Για χαβαλέ μπήκα και διάβασα τις αξιολογήσεις της εισαγωγικής στο google….1,9? Είναι δυνατόν?
-
@kkostask said in Toyota Corolla Cross:
Για χαβαλέ μπήκα και διάβασα τις αξιολογήσεις της εισαγωγικής στο google….1,9? Είναι δυνατόν?
αν τις διαβάσεις κιολας θα σου φύγουν τα μαλλιά....
-
@dimitrioskosmas said in Toyota Corolla Cross:
@kkostask said in Toyota Corolla Cross:
αν τις διαβάσεις κιολας θα σου φύγουν τα μαλλιά....
Τις διάβασα αλλά μαλλί να πέσει δεν έχω….
-
@green-power said in Toyota Corolla Cross:
Χάλασε και η Toyota παιδιά;
Made in France.....τυχαίο? Το μποζωλέ χτυπάει παντού!
-
Στο δικό μου έχουν χαλάσει ένα σωρό τα οποία είναι "αναλώσιμα" η αλήθεια είναι ότι όλο το αυτοκίνητο είναι αναλώσιμο, οπότε ξεχνάμε την εξαετή εγγύηση. Επίσης τα σέρβις αδυνατούν να εντοπίσουν και να διορθώσουν τα προβλήματα που εμφανίζονται, πιθανώς λόγο φόρτου εργασίας ή ανικανότητας.
Το συμπέρασμα είναι ότι αυτό που φαίνεται αρχικά ως πλεονέκτημα, το μεγάλο δίκτυο δηλαδή και οι μαζικές πωλήσεις της toyota καταλήγει σε μειονέκτημα, με εκπτώσεις σε υλικά κατασκευής κάι ανύπαρκτη υποστήριξη επισκευής. -
@ataim said in Toyota Corolla Cross:
Στο δικό μου έχουν χαλάσει ένα σωρό τα οποία είναι "αναλώσιμα" η αλήθεια είναι ότι όλο το αυτοκίνητο είναι αναλώσιμο, οπότε ξεχνάμε την εξαετή εγγύηση. Επίσης τα σέρβις αδυνατούν να εντοπίσουν και να διορθώσουν τα προβλήματα που εμφανίζονται, πιθανώς λόγο φόρτου εργασίας ή ανικανότητας.
Το συμπέρασμα είναι ότι αυτό που φαίνεται αρχικά ως πλεονέκτημα, το μεγάλο δίκτυο δηλαδή και οι μαζικές πωλήσεις της toyota καταλήγει σε μειονέκτημα, με εκπτώσεις σε υλικά κατασκευής κάι ανύπαρκτη υποστήριξη επισκευής.Τα λεω και τα γράφω χρόνια!
Απλά εχουν τα πιο οικονομικά συνολα εκτος ηλεκτρικών και την επί δεκαετίες φήμη του "δεν σπάνε δεν χαλάνε" με αποτελεσμα και την καλή μεταπωλητική και πουλάνε σαν ζεστό ψωμί στην Ελλάδα!
Για εμένα που εχω ζήσει τη μάρκα όταν ήταν πραγματικά αξιοπιστη και τιμια, τα τελευταία 5 χρόνια είναι ατελείωτος ο κατήφορος της -
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Για εμένα που εχω ζήσει τη μάρκα όταν ήταν πραγματικά αξιοπιστη και τιμια, τα τελευατία 5 χρόνια είναι ατελειωτος ο κατήφορος της
Από το 1975 που γεννήθηκα ζω την αξιοπιστία της Τογιότα και το σέρβις της....προφανώς καμία σχέση με τώρα! Η ΚΕ25 στο 1 μύριο χλμ που είχε κάνει (όταν κινούταν), δεν έβγαλε ποτέ μια βλάβη, ποτέ όμως.
Παρόλα ταύτα, η Κορόλα ειναι το μοναδικό αμάξι που στα 3 χρόνια και περαν του σέρβις δεν έχει χρειαστεί τίποτε άλλο....προς το παρόν. Θα δείξει την 5ετία, που μάλλον θα την κλείσω όπως πάει. Από το Γιάρις δεν έχω υψηλές απαιτήσεις, απλά ελπίζω να μην βγάλει κάτι σοβαρό.
Πάντως, η αξιοπιστία του παρελθόντος, προφανώς και δεν υπάρχει - δεν γίνεται και πρακτικά αυτό.
-
To ερώτημα είναι ποιος είναι ο Ρεμούνδος της Τογιότα ?
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
To ερώτημα είναι ποιος είναι ο Ρεμούνδος της Τογιότα ?
Δεν υπάρχει, γιατί δεν χρειάζεται - τόσο απλά!
-
Τον κρύβετε ε ?
-
Από προσωπική εμπειρία πάντως, το πρόβλημα είναι η κατάρτιση των τεχνικών. Σε Aygo X με 3000 χλμ άναψε λαμπάκια και άρχισε το ρετάρισμα. Έχω βάλει τηλεματική μονάδα με σύνδεση στα can του αυτοκινήτου και αμέσως μου έστειλε μνμ στο κινητό ότι έχει πρόβλημα ένας αισθητήρας οξυγόνου. Τους το είπα, παρόλα αυτά το κράτησαν μέσα 10 ημέρες και σε ερωτήσεις που έκανα άκουγα ότι βλακεία θέλεις, "ελέγχουμε το τεπόζιτο μήπως έχει σκουπίδια, τις γραμμές καυσίμου και άλλες τέτοιες βλακείες. Μέχρι και ότι το έχει αναλάβει το τμήμα ειδικών βλαβών της toyota Ελλάς. Τελικά στην 10η ημέρα άλλαξαν αισθητήρα και δούλεψε. Κορυφαίοι!!!
-
Πάντα στα εξουσιοδοτημένα των επίσημων αντιπροσώπων εργάζονται τεχνίτες με πολύ χαμηλές απολαβές, οι οποίοι όταν αποκτήσουν τεχνογνωσία αποχωρούν και αυτοαπασχολούνται. Επομένως, απουσιάζει η απαιτούμενη εμπειρία που είναι το πιο χρήσιμο στοιχείο σε όλες τις δουλειές...
-
@nekman said in Toyota Corolla Cross:
Από προσωπική εμπειρία πάντως, το πρόβλημα είναι η κατάρτιση των τεχνικών. Σε Aygo X με 3000 χλμ άναψε λαμπάκια και άρχισε το ρετάρισμα. Έχω βάλει τηλεματική μονάδα με σύνδεση στα can του αυτοκινήτου και αμέσως μου έστειλε μνμ στο κινητό ότι έχει πρόβλημα ένας αισθητήρας οξυγόνου. Τους το είπα, παρόλα αυτά το κράτησαν μέσα 10 ημέρες και σε ερωτήσεις που έκανα άκουγα ότι βλακεία θέλεις, "ελέγχουμε το τεπόζιτο μήπως έχει σκουπίδια, τις γραμμές καυσίμου και άλλες τέτοιες βλακείες. Μέχρι και ότι το έχει αναλάβει το τμήμα ειδικών βλαβών της toyota Ελλάς. Τελικά στην 10η ημέρα άλλαξαν αισθητήρα και δούλεψε. Κορυφαίοι!!!
Άσχετα με την "ποιότητα" των πιτσιρίκων-μηχανικών, δεν νοείται ένα συνεργείο να μην έχει έναν γκουρού τουλάχιστον που να καθοδηγεί τους άπειρους.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Πάντα στα εξουσιοδοτημένα των επίσημων αντιπροσώπων εργάζονται τεχνίτες με πολύ χαμηλές απολαβές, οι οποίοι όταν αποκτήσουν τεχνογνωσία αποχωρούν και αυτοαπασχολούνται. Επομένως, απουσιάζει η απαιτούμενη εμπειρία που είναι το πιο χρήσιμο στοιχείο σε όλες τις δουλειές...
Δυστυχώς έτσι ειναι....το έχω δει ειδικά στο συνεργείο της bmw που πήγαινα χρόνια.
@npapanik said in Toyota Corolla Cross:
Άσχετα με την "ποιότητα" των πιτσιρίκων-μηχανικών, δεν νοείται ένα συνεργείο να μην έχει έναν γκουρού τουλάχιστον που να καθοδηγεί τους άπειρους.
Δίκιο έχεις, αλλά πλέον έχουν εκλείψει και αυτοί, αφού φεύγουν ή τους "φιμώνουν". Από κοντά θα σου πω πολλές ιστορίες!!
Toyota Corolla Cross